امام على عليه السلام:
قليلُ الأدبِ خيرٌ من كثيرِ النَّسَبِ
اندكى ادب، بهتر است از تبار بسيار
غررالحكم حدیث6734
#حدیث
🆔 https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
📚 ساختن طبقه دوم و زیرزمین برای مسجد
💠 سؤال: مسجدی که از قدیم موقوفه است و از نیت واقف خبر نداریم، آیا می توانیم یک طبقه روی مسجد بسازیم یا برای مسجد زیر زمین بسازیم و اجاره بدهیم تا منبع درآمدی برای مسجد باشد؟
✅ جواب: احداث طبقۀ فوقانی یا تحتانی در مکانی که مسجد است، به عنوان غیرمسجد شرعا ممکن نیست و طبقات احداثی جدید نیز حکم مسجد را داشته و اجاره دادن آن صحیح نمی باشد.
#احکام_وقف #طبقات_مسجد
🆔 https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💠 بیانات مرحوم حضرت آیت اللَّه خوشوقت ره
📖عنْ رَسُولِ اللَّهِ ص أَنَّهُ قَالَ #مَنِ_اسْتَشَارَهُ_أَخُوهُ_الْمُؤْمِنُ #فَلَمْ_يَمْحَضْهُ_النَّصِيحَةَ_سَلَبَهُ_اللَّهُ_لُبَّهُ
⬅️در #روایت هست که اگر کسی از کسی #مشورت بخواهد در یک مسئلهای که #عقل او نمیرسد وظیفهاش چیست و این آدم که مورد مشورت است به این فرد #راست نگوید و #حقه بزند تا او را در #چاله بیندازد، #پیامبر ص #نفرین کردند که خدا عقلش را از او بگیرد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت اللَّه خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
قال الصادق علیه السلام:
🔹لاَ يَزَالُ اَلْعَبْدُ اَلْمُؤْمِنُ يُكْتَبُ مُحْسِناً مَا دَامَ سَاكِتاً فَإِذَا تَكَلَّمَ كُتِبَ مُحْسِناً أَوْ مُسِيئاً.
🔸بندۀ مؤمن تا خاموش است نيكوكار نوشته مىشود و چون سخن گفت اگر خوب بگويد نيكوكار نوشته مىشود و اگر نه بدكار.
📚 وسائل الشیعه (باب احکام عشرت)
جلد ۱۲ صفحه ۱۸۴
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃داستانهای آموزنده(۲۵)
📌حکایتی آموزنده از شیخ جعفر کاشف الغطاء
🔸شیخ جعفر بن خضر مالکی، معروف به شیخ جغفر کاشفالغطاء یکی از بزرگترین علما و مراجع اوایل قرن سیزدهم هجری در جهان تشیع بود. نسب وی به ابراهیم (فرمانده سپاه مختار) پسر مالک اشتر نخعی (فرمانده سپاه امام علی) میرسد.
🔸از مهمترین آثار کاشف الغطاء کتاب جامع کشف الغطاء میباشد. شـیـخ جـعـفر کاشف الغطا، شاگرد محمدباقر وحیدبهبهانی و شاگرد سید محمدمهدی بحرالعلوم بوده است.
🔸وی در نجف میزیسته و شاگردان بسیاری تربیت کـرده اسـت سـیـد جواد عاملی صاحب مفتاح الکرامه و شیخ محمد حسن صاحب جواهر الکلام از جمله شـاگـردان او هستند.در سال ۱۲۲۷ یا ۱۲۲۸ قمری درگذشت و در مکانی کنار حرم امام علی به خاک سپرده شد که بعدها به مقبره کاشف الغطا (جامع کاشف الغطا) معروف گشت.
🔸مرحوم شیخ جعفر کبیر کاشف الغطاء در یکى از شبها که براى تهجد برخاست، فرزند جوانش را از خواب بیدار کرده و فرمود: برخیز به حرم مطهر مشرف شده و در آنجا نماز بخوانیم. فرزند جوان که برخاستن از خواب در آن ساعت شب برایش دشوار بود، در مقام اعتذار برآمد و گفت: من فعلا مهیا نیستم شما منتظر من نشوید؛ بعداً مشرف مىشوم. فرمود: نه، من این جا ایستادهام؛ برخیز، مهیا شو که با هم برویم. آقازاده، به ناچار از جا برخاست و وضوساخت و با هم راه افتادند، کنار در صحن مطهر که رسیدند، آن جا مرد فقیرى را دیدند که نشسته و دست نیاز به طرف مردم دراز کرده است. آن عالم بزرگوار ایستاد و به فرزندش فرمود: این شخص در این وقت شب براى چه این جا نشسته است؟
🔸گفت: براى تکدى از مردم. فرمود: چه مقدار ممکن است از رهگذران، عاید او گردد؟ گفت: احتمالاً یک تومان (به پول آن زمان) مرحوم کاشف الغطاء فرمود: فرزندم! درست فکر کن و ببین این آدم براى مبلغ بسیار اندک و کم ارزش دنیا )آن هم محتمل( در این وقت شب از خواب و آسایش خود دست برداشت و آمده در این گوشه نشسته و دست تذلل به سوى مردم دراز کرده است! آیا تو به اندازه این شخص، به وعدههاى خدا درباره شب خیزان ومتهجدان اعتماد ندارى که فرموده است: فَلا تَعْلَمُ نَفْسَ ما أُخفى لَهُم مِنْ قُره أَعینُ
🔸هیچ کس نمیداند چه پاداشهاى مهمى که مایه روشنى چشمهاست براى آنها نهفته شده؟! گفتهاند آن فرزند جوان از شنیدن این گفتار پدر خود چنان تکان خورد و تنبّه یافت که تا آخر عمر از شرف و سعادت بیدارى آخر شب برخوردار بود و نماز شبش ترک نشد.
#داستان
#تهجد
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
‼️سجده کسی که نمی تواند پیشانی را به زمین برساند
🔷کسی که نمیتواند پیشانی را به زمین برساند باید به قدری که میتواند خم شود و مهر یا چیز دیگری را که سجده بر آن صحیح است، روی چیز بلندی گذاشته و طوری پیشانی بر آن بگذارد که بگویند سجده کرده است، ولی باید کف دستها و زانوها و انگشتان پا را اگر ممکن است به طور معمول بر زمین بگذارد و اگر چیزی که مهر را روی آن بگذارد وجود ندارد، باید آن را با دست بلند کند و پیشانی بر آن بگذارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#احکام
#سجده
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
#شرح_حکمت ۲۴۳
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
▫️إِذَا ازْدَحَمَ آلْجَوَابُ خَفِيَ الصَّوَابُ
💠هنگامى كه جوابها زياد (و دَرهم) شوند حق مخفى مىگرد
✍بسيار ديدهايم كه سؤالى در مجلسى مطرح مىشود و هركس هرچيزى كه به ذهنش آمد به عنوان جواب ذكر مىكند و حتى احتمالات ضعيف و پاسخهاى بى پايه نيز عنوان مىشود، در چنين مجلس و چنان شرايطى روشن است كه حق براى بسيارى مخفى مىماند، زيرا جدا كردن پاسخ حقيقى از آن همه احتمالات گوناگون كار آسانى نيست. اين سخن درسى براى محققان هم هست كه اصرار نداشته باشند مثلاً در تفسير يك آيه يا يك حديث يا پاسخ يك شبهه، احتمالات زياد و جوابهاى متعددى ذكر كنند. چه بهتر كه فشردهتر و سنجيدهتر سخن گويند. به خصوص اين كه بسيار ديدهايم هنگامى كه جوابهاى يك مسئله متعدد مىشود و يكى از آنها آسيبپذير است، مخالفان، همان يكى را مورد نقد قرار داده و بعد مى گويند: مشت، نمونه خروار است و پاسخهاى متين را نيز از اين طريق زير سؤال مىبرند.
✔️درواقع ازدحام در جواب، شاخهاى از شاخههاى افراطگرى است كه در همه چيز مذموم است.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
نسخه رنگی 👆🏻
📊خلاصه آماری از دستاوردهای چهل ساله جمهوری اسلامی در یک صفحه A5 اینفوگرافی
👤🗣وقتی این چند تا آمار را حفظ کنید، توی بحثهایی که در مهمونیها، محل کار، تاکسی، مترو و... در میگیره و میگن جمهوری اسلامی چه کار کرده میتونید پاسخ بدید و روشنگری کنید.
🖨پرینت بگیرید و توی مسجد، مدرسه، مجموعههای تبیینی_انقلابی یا هر محیط دیگر پخش کنید.
نسخه معمولی 👇🏻
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
👤🗣وقتی این چند تا آمار را حفظ کنید، توی بحثهایی که در مهمونیها، محل کار، تاکسی، مترو و... در میگیره و میگن جمهوری اسلامی چه کار کرده میتونید پاسخ بدید و روشنگری کنید.🔐🔓
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774