💠 #حدیث روز 💠
💎 ثمرات نماز شب
🔻رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله:
صلاةُ اللّیلِ: مَرضاةٌ لِلرَّبِّ وَ حُبُّ المَلائِکَةِ وَ سُنَّةُ الانبیاءِ وَ نورُ المَعرفَةِ وَ اَصلُ الایمانِ وَ راحَةُ الابدانِ وَ کَراهیَةٌ لِلشَّیطانِ وَ سِلاحٌ عَلَی الاعداءِ وَ اِجابَةٌ لِلدُّعاءِ وَ قَبولٌ للأعمالِ وَ بَرَکَةٌ فِی الرِّزقِ ...
🌘 نماز شب، موجب
رضایت پروردگار،
دوستی فرشتگان،
سنت پیامبران،
نور معرفت،
ریشه ایمان،
آسایش بدنها،
مایه ناراحتی شیطان،
سلاحی بر ضدّ دشمنان،
مایه اجابت دعا،
قبولی اعمال و
برکت در روزی است...
📚 ارشاد القلوب، ج ۱، ص ۱۹۱
#نماز_شب
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
عنه صلي الله عليه و آله :
اُحِبُّ الصِّبيانَ لِخَمسٍ : الأوَّلُ : أنَّهُم هُمُ البَكَّاؤونَ ، وَالثّاني : يَتَمرَّغونَ بِالتُّرابِ، وَالثّالِثُ : يَختَصِمونَ مِن غَيرِ حِقدٍ ، وَالرّابِعُ : لا يَدَّخِرونَ لِغَدٍ شَيئا، وَالخامِسُ : يُعَمِّرونَ ثُمَّ يُخَرِّبونَ.
🌴🌴🌴🌴🌴🌴
پيامبر خدا صلي الله عليه و آله :
كودكان را به خاطر پنج چيز دوست مى دارم :
اوّل آن كه بسيار مى گِريند ؛
دوم آن كه با خاك بازى مى كنند؛
سوم آن كه بدون كينه دشمنى مى كنند؛ چهارم آن كه چيزى براى فردا ذخيره نمى كنند؛
پنجم آن كه مى سازند و سپس، خراب مى كنند .
📘المواعظ العدديّة : ص 259.
#کودکان
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
چند مطلب پیرامون شیخ اعظم انصاری
پیش از زمان ،شیخ مرجع تقليد عامی به معنای کنونی وجود نداشت، بلکه مردم در هر شهر و دیاری به عالم ومجتهد منطقۀ خود رجوع می کردند و مسائل فقهی ووظایف شرعی خود را از او فرا میگرفتند با ظهور شیخ انصاری مرجعیت به صورت فعلی بروز کرد.
پیش از زمان شیخ، غالباً جواب سؤالات شرعی مردم به صورت فتوا بیان نمی شد بلکه فقیه سعی داشت که جواب وی را مطابق با احتیاط بیان کند. به همین دلیل عبادات مردم اكثراً مطابق با احتیاط صورت می پذیرفت، این مطلب حتی در زمان ما نیز تأثیر گذاشته است، لذا میبینیم که نماز درست از نظر مردم نمازی است که دارای طمأنینه باشد یا ذکر سبحان ربی الاعلى و بحمده وسبحان ربي العظيم وبحمده در سجده و رکوع گفته شود و یا حتماً با قنوت انجام گیرد و یا تسبیحات اربعه ، سه بار تکرار شود که اینها همه مطابق با احتیاط است.
نخستین مرجع تقلیدی که همۀ فقهای شیعه بر اعلمیت او اتفاق نمودند شیخ انصاری ،بود و ظاهراً چنین اجماع و اتفاقی از ناحیه ، علما، حتی بعد از شیخ نیز برای کسی حاصل نشده است.
شیخ پنجاه و دو ساله بود که مرجعیت عام شیعه به وی سپرده شد و از آنجا که اعلمیت از موضوعاتی است که ثبوتش متوقف بر بینه شرعی است و نیاز به شهادت دو فرد عادل واهل خبره ،دارد با شهادت سعيد العلماء مازندرانی به اعلمیت شیخ بینه شرعی کامل شد زیرا پیش از او صاحب جواهر به این امر گواهی داده بود .
روزی که بینه شرعی بر اعلمیت شیخ اقامه شد وی در اجتماع بسیار عظیمی که همه بزرگان علما و طلاب حوزه علمیه و طبقات مختلف مردم شهر نجف اشرف حضور داشتند بر منبر رفت و بیانات مفصلی دربارۀ اعلمیت ایراد فرمود و با ادله و براهین قاطع وجوب تقلید از اعلم را ثابت کرد سخنان او بگونه ای بود که همه مردم فتوای او مبنی بر وجوب تقلید اعلم را دریافتند و خود شیخ را مصداق بارز اعلم دانستند.
چون شیخ، تقلید اعلم را لازم میدانست در اواخر عمر تصمیم گرفت از منصب مرجعیت کناره گیری کند تا اعلم دیگری برای آینده در نظر گرفته شود و خود به «رحبه» در نزدیکی نجف اشرف برود ولی علاقه شدید مردم به او مانع از این شد که به تصمیم خود جامع عمل بپوشاند
با این امور شیخ مرجع عام تقلید شیعیان شد و به مدت ۱۵ سال از ۱۲۶۶ تا ۱۲۸۱ این منصب را دارا بود در طی این سالیان هم به اداره امور مذهبی و دینی مردم اشتغال داشت و هم حوزه علمیه نجف اشرف را اداره میکرد.
سير تطوّر کیفیت بیان فقه شیعه ( بخش شیخ انصاری)، ص 294 - 295 ؛ محمد ابراهیم جناتی
#علما
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
7.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مقام معظم رهبری:
کسی که حرف از مذاکره با آمریکا میزند یا الفبای سیاست رو بلد نیست و یا الفبای غیرت را.
#مرگ_بر_آمریکا
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃داستانهای آموزنده(۴۳)
📌تلاش برای سیر معنوی و تکامل دیگران
مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ جواد کربلایی نقل می کردند:
« سالها قبل از حضرت آیت الله حاج ابوالقاسم خوئی(ره)، و نیز پیش از ایشان از آیت الله بهجت شنیده بودم. که آقای خوئی در مبحث "استعمال لفظ در بیش از یک معنی" فرموده بودند که این گونه استعمال لفظ مستلزم دو لحاظ آلی و استقلالی در یک استعمال است، و لذا محال می باشد. »
ولی آیت الله بهجت در همان سنین جوانی به آیت الله خوئی عرض کرده بودند: ممکن است نفس انسان به مرتبهای از قوه برسد که بتواند بین این دو لحاظ جمع کند.
در واقع ایشان این مطلب را بهانه کرده بودند برای انتباه آیت الله خوئی به لزوم تحصیل معارف الهیه و اتّصاف به صفات اولیاء الله.
آیت الله خوئی نیز علت عنوان این مطلب را از ایشان جویا شده بودند. بعد از توضیح آیت الله بهجت، ایشان پرسیده بودند به کی و کجا مراجعه کنم؟ و آیت الله بهجت، حضرت آیه الحقّ آقای سید علی قاضی (ره) را معرفی کرده بودند.
سپس با وساطت آیت الله بهجت، جلسه ملاقاتی بین آیت الله قاضی و خوئی در صحن حضرت ابوالفضل علیه السلام ترتیب می یابد و یک ساعت و نیم به طول می انجامد.
آیت الله خوئی بعدها به بنده (کربلایی) فرمودند: ما تسلیم شدیم و تحت تأثیر قرار گرفتیم و سخنان ایشان را پذیرفتم. ایشان برنامه و شرائط ویژه ای ارائه فرمودند؛ که می بایست با لباس مخصوص، ذکر مخصوص و به تعداد مشخص تکرار انجام شود، همه شرائط را آماده نمودم و تصمیم گرفتم که ساعت دو بعد از ظهر در جای مناسب و خلوتی در حرم حضرت علی علیه السلام شروع کنم، ولی متأسفانه هنگامی که تمام شرایط را فراهم کردم و خواستم ذکر را بگویم هر چه فکر کردم آن ذکر به یادم نیامد، مأیوس شدم و به خود گفتم: ابوالقاسم! تو را برای این کار نخواستهاند .
آن ذکر این بود:« لا إله إلا هو، و علی الله فلیتوکّل المؤمنون: معبودی جز او (خدا) نیست، پس مؤمنان تنها باید بر خدا توکل کنند. سوره تغابن/13 »
آقای مسعودی نیز در این باره می گوید:
« در هر صورت، ایشان برای عده ای امور تربیتی را اجرا می کردند گاهی به شخصی پیغام می دادند که:
این کار را بکن، یا فلان کار را نکن. یا این مسأله خوب است که این طور باشد.
یک روز به خدمت ایشان رسیدم و عرض کردم: آقا وضع زندگی ما خیلی سخت شده است، پول نداریم چه کار کنیم؟ ایشان یک ذکری به من گفتند که من آن ذکر را ادامه دادم، و از آن روز تا به حال هنوز بی پول نشده ایم. ایشان فرمودند: پیش خودت باشد. و من هر روز انجام می دهم».
#داستان
#سلب_توفیق
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
18.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک| صحابه و دفاع از حضرت فاطمه سلام الله علیها !!!
❓آیا پیامبر اسلام در طول 23 سال بعثت خود نتوانست تعدادی صحابه تربیت کرده تا از دخترش فاطمه دفاع کنند و مانع شهادت او شوند !!!!
✅ پاسخ را در کلیپ فوق ببینید.
🆔https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💠 حدیث روز 💠
💎 ترک آرزوها
🔻امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
أشرَفُ الغِنی تَرکُ المُنی.
❇️بهترین توانگری، ترک آرزوهاست.
📚نهج البلاغه، حکمت ۳۴
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
.
﷽؛
✧ #حديث_روز
🏷 بیشتر از او باشد!
🔅#امام_علی_علیه_السلام :
✓ «ـ در حكمت هاى منسوب به ايشان ـ: شفقت تو به فرزندت بايد بيشتر از شفقت او به تو باشد».
⁙ «ـ فِي الحِكَمِ المَنسوبَةِ إلَيهِ ـ: يَجِبُ عَلَيكَ أن تُشفِقَ عَلى وَلَدِكَ أكثَرَ مِن إشفاقِهِ عَلَيكَ».
📚 شرح نهج البلاغه: ج٢٠ ص٢٧٢ ح١٥٢
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🌱امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
مَا ظَفِرَ مَنْ ظَفِرَ الْإِثْمُ بِهِ، وَ الْغَالِبُ بِالشَّرِّ مَغْلُوبٌ.
كسى كه با توسل به گناه پيروز شود پيروز نيست و كسى كه با ستم غلبه كند (درواقع) مغلوب است.
✍️نهجالبلاغه، حکمت۳۲۷
#حکمت_های_نهج_البلاغه
💠https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
📚 مطالبۀ قیمت روز بهای معامله
💠 سؤال: جنسی که به قیمت معین و نقدی فروخته شده و تحویل مشتری شده است، اگر خریدار بدون توافق قبلی، قیمت جنس را دو ماه بعد پرداخت کند، آیا می توان قیمت فعلی را مطالبه کرد؟
✅ جواب: فروشنده نمی تواند قیمت روز جنس را مطالبه کند بلکه می تواند علاوه بر قیمت تعیین شده، تنها مقدار کاهش ارزش (تورم) آن را از مشتری مطالبه کند.
#احكام_معاملات #خسارت_تاخير
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💎 نقش زبان در رعایت تقوا
🔻أمیرالمؤمنین علی علیه السلام:
وَ اللّهِ ما أری عَبْدا یَتَّقی تَقْویً تَنْفَعُهُ حَتَّی یَخْزِنَ لِسانَهُ
❇️ به خدا سوگند، بنده باتقوایی را نمیشناسم که تقوایش او را سود دهد مگر آنکه زبانش را نگه دارد.
📚 نهج البلاغه، خطبه ۱۷۶
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
.
♻️ ماجرای دستخط ابداعی آیتالله مصباح در دوران مبارزه با رژیم پهلوی
همه مبارزین میدانند و در خاطراتشان هم گفتهاند که آیتالله مصباح جزو حلقه اولیه گروهی ۱۱ نفره است که سال ۴۲ تشکیل و بعدها به "جامعه مدرسین حوزه علمیه قم" مشهور شد.
امام خامنه ای در کتاب خاطرات دوران مبارزه "خون دلی که لعل شد" میگوید: آقای مصباح صورتجلسات را در یک دفتر به زبان رمزی مینوشت و برای اینکه بیشتر رد گم کند درآغاز دفتر نوشته بود "کتابی در زمینه علوم غریبه یافتم و آن را رونویسی کردم!"
هاشمی رفسنجانی: یازده نفر بودیم. آیتالله خامنهای و برادرشان، من، آیات: منتظری، مصباح، مشکینی، امینی، قدوسی، حائری تهرانی، ربانی شیرازی و آذری. اساسنامه داشتیم و زبانی هم آقای مصباح اختراع کرده بودند و تصمیمات را بصورت رمز مینوشت.
آیتالله مصباح نیز درمصاحبه با فصلنامه یادآور ( سال87) میگوید: "بنده دبیر جلسه بودم و آقای هاشمی مسئول تبلیغات بودند. چـون پیـشبینی میشد که این تشکیلات لو برود، من خـطی را اخـتراع کـرده بـودم که نوشتن و خواندنش آسـان بـود، ولی فقط خودم میتوانستم بخوانم.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774