🔶 قانونی بسیار مهم در کلام مرحوم آیت الله خوشوقت رضوان الله تعالی علیه
#آیت_الله_خوشوقت
#گناه
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃منبر امام حسین علیه السلام:
۱۱.نامگذاری
بر پايه شمارى از روايات، نام گذارى امام حسن و امام حسين عليهماالسلام، توسّط پيامبر صلى الله عليه و آله و با وحى الهى صورت گرفت. اين نام ها، نام فرزندان هارون (جانشين موسى عليه السلام) است ؛ همان «شَبَّر» و «شَبير» كه در زبان عربى، به «حسن» و «حسين» ترجمه مى شوند. بر اساس برخى نقل هاى ديگر، نام امام حسين عليه السلام در تورات، «شَبير» و در انجيل، «طاب» است. گفتنى است نام هاى «حسن» و «حسين»، در ميان اعراب جاهلى وجود نداشته است. كنيه امام حسين عليه السلام، ابو عبد اللّه و كنيه خاصّ او ابو على است. القاب ايشان، بسيار است، از قبيل: رشيد، طيّب، وفىّ، سيّد، زكىّ، مبارك، مطهّر، الشارى نَفْسَه للّه، نافع، ولىّ، ابو الأئمّه، ثار اللّه، سِبط، سِبط ثانى، سِبط الأسباط، سِبط رسول اللّه، سيّد الشهدا، سيّد شباب أهل الجنّه، شهيد سعيد، شهيد كربلا، امام شهيد، التابع لِمَرضاة اللّه، الدليل على ذات اللّه، و امام مظلوم.
#امام_حسین_ع
#منبر
#نامگذاری
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
📷 فقیه و عارف عظیم الشأن حاج آقا بزرگ ساوجی
▫️حاج آقا بزرگ ساوجی از شاگردان سلوکی آخوند ملا فتحعلی سلطان آبادی و آخوند ملاحسینقلی همدانی، در سامرا با حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی همحجره بود و با یکدیگر حشر و نشر داشتند. هر دو نیز پس از وصول به مراتب بالای علمی، به ایران بازگشتند؛ شیخ عبدالکریم در قم سکونت یافت و حاج آقابزرگ ساوجی تهران را برای سکونت و افاضات علمی خود برگزید و در مدرسۀ سپهسالار جدید، مدرسۀ حکیم هاشم و مدرسۀ مروی به تدریس مشغول شد.
▫️آقا سید مهدی قوام و آقا سید رضا دربندی از شاگردان سلوکی حاج آقا بزرگ ساوجی بودند.
▫️یکی از فرزندان ایشان چنین حکایت میکند: یک روز تابستان که به اتفاق ایشان به حمام رفته بودم، در مراجعت، سائلی از ایشان تقاضاى کمک کرد و آقا مبلغى جزئى به ایشان دادند؛ ولى سائل نرفت و گفت: آقا من لباس ندارم. گفتند: تا منزل همراه من بیا. همینکه به منزل رسیدند، در راهرو، لباس سفید خود را درآورده و به سائل دادند. مادرم خیلى ناراحت شد و گفت: شما که لباس دیگری ندارید؛ آقا فرمودند: چند روزى از خانه خارج نمىشوم تا لباس تهیه شود.
#علما
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃نزدیک ترین حالت به کفر
🛑…عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ وَ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ قَالاَ:
«أَقْرَبُ مَا يَكُونُ الْعَبْدُ إِلَى الْكُفْرِ أَنْ يُوَاخِيَ الرَّجُلَ عَلَى الدِّينِ فَيُحْصِيَ عَلَيْهِ عَثَرَاتِهِ وَ زَلَّاتِهِ لِيُعَنِّفَهُ بِهَا يَوْماً مَا.»
🔰از امام باقر و نیز از امام صادق (علیهماالسلام) نقل شده است:
«نزدیکترین حالتی که بنده به کفر دارد، این است که دیگری را برادر دینی خود بداند، اما اشتباهات و لغزشهایش را شمارش کند تا روزی با (یادآوریِ) آنها، بر او درشتی نماید.»
📚: الكافي، ج۲، ص۳۵۴
#حدیث
#عیب_جویی
♻️کانال: تذکرة المتقين
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🔶شهادت، کاریترین ضربه
شهید محمدابراهیم همت:
شهادت در قاموس اسلام، کاریترین ضربات را بر پیکر ظلم، جور، شرک و الحاد میزند و خواهد زد.
#شهدا
#مقاومت
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
📛موانع توبه(۱)
💠 س: چه چیزی باعث می شود که آدم در #توبه تصمیم ضعیف بگیرد؟ چه موانعی برای توبه است؟
🔸ج: عمده اش همان #عادت است. آدم به گناه عادت کرده است و دلش نمی آید دفعةً تصمیم قطعی بگیرد و دیگر #گناه نکند. دلش نمی آید. آن مقدار که دلش می آید و می گیرد پنجاه یا شصت درصد است، چهل درصد را نمی گیرد و از همان چهل درصد زمین می خورد. امّا اگر عادت نباشد جور دیگر می شود. این عادت خیلی مهم است و بعد هم #علاقه. آدم به لباس های بدنش علاقه دارد. اگر در خیابان جلوی شما را بگیرند بگویند:«آقا، لخت شو، لباسهایت را بده»، چقدر تصمیم می گیرید ندهید؟ ما علاقه ای که به لباسمان داریم به تقوا و دینمان نداریم. این است که آن جا به راحتی زیر پا می گذاریم ولی این را حاضر نیستیم، دعوا می کنیم، می زنیم، می خوریم تا مثلاً فرار کنیم و ندهیم. این علامت این می شود که ما ضعیف تصمیم بگیریم و الّا به اندازه لباسمان تصمیم بگیریم (دینمان) زود نمی دهیم، طول می کشد، مقاومت می کنیم، دفاع می کنیم. این باعث می شود که نوع ما #تصمیم به توبه می گیریم زمین می خوریم. ولی چاره ای نیست، واجب شرعی است که دوباره، سه باره، چهارباره و آن را رها نکنیم. بالاخره خدا ببیند ما می خواهیم و راست می گوییم کمک می کند. خدا کمک می کند و #توبه_واقعی واقع می شود، امّا اگر همین را ادامه بدهیم نمی شود دیگر.
#علما
#آیت_الله_خوشوقت
#توبه
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
📛موانع توبه(۲)
💠 س: آیا درست است که اگر سن به چهل سالگی برسد دیگر آدم تغییر نمیتواند بکند؟
🔸ج: انسان تا هشتاد سالگی هم #تغییر میکند؛ اما دیگر سخت است. اگر انسان چهل سال کاری را انجام داد، برایش عادت میشود و تغییرش مشکل میشود، اما شدنی هست. خیلیها در پنجاه سالگی یا شصت سالگی برگشتند و توبه کردند.
💠 س: #عادتهای_غلط و رفتارهای زشت را که پس از چهل سال شاکله و قالب ما را ساخته چگونه و با چه وسیلهای برطرف کنیم؟
🔸ج: کمکم شروع کن، برخلاف #عمل کن، درست میشود. همانطور که دیوار را چیدهای و بالا آوردهای، آجرها را دانه دانه بردار، تمام میشود. دیوار چه جوری بالا میرود؟ آجر را روی هم میگذاریم، دیوار بالا میرود. اگر دیوار کج رفت چه کار کنیم؟ باید آجر را دانه دانه برداریم پایین بیاییم درست میشود. اما چون عادت کردهای، دلت نمیآید. شروع کن، انشاءالله درست میشود. چهل سال که سهل است، صد سال هم که عادت کنی، اگر خلاف آن عمل کنی، عادت ضعیف میشود.
💠 س: امکانش هست که آدم #چهل_روز خوب مراقب خودش باشد دیگر تا آخر عمر راحت باشد و آن #ملکه برایش حاصل شود؟
🔸ج: نه، با چهل روز درست نمیشود.
#علما
#آیت_الله_خوشوقت
#توبه
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774