گناه از انسان سلب توفيق ميكند :
امام صادق (عليهالسلام) فرمودند: إنّ العمل السيّيء أسرع في صاحبه من السكّين في اللّحم. گناه سريعتر و اثر كنندهتر است در صاحبش از چاقو در گوشت.
كسي كه حمام رفته است و لباس تمييز پوشيده است همين كه يك سياهي روي صورت يا لباسش بنشيند ميفهمد، ولي كسيكه مثلاً در مكانيكي كار كرده و سياه شده هر قدر هم خاك بخورد و سياه شود متوجّه نميشود و گناه هم همينطور است، كسي كه تزكيه كرده و خودش را تميز كرده ميفهمد يك گناه چهقدر اثر دارد ولي كسيكه غرق گناه است هر چهقدر گناه كند، ككش هم نميگزد.
ميرزا جواد آقا ملكي تبريزي استاد حضرت امام (رحمهالله) در مجلس حضور داشتند كه غيبتي صورت گرفت، ايشان دفاع كردند ولي سودي نبخشيد؛ از مجلس بيرون آمدند و فرمودند: اين مجلس چهل روز مرا عقب انداخت.
بله ايشان ميفهميدند كه يك گناه چهقدر اثر دارد، چون خودشان را تزكيه كرده بودند.
بندگي كن تا كه سلطانت كنند
تن را رها كن تا كه جانانت كنند
آیت اله مجتهدی
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
زندگانی پست دنیا
اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِينَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَيْنَكُمْ وَتَكَاثُرٌ فِي الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ كَمَثَلِ غَيْثٍ أَعْجَبَ الْكُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ يَهِيجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرّاً ثُمَّ يَكُونُ حُطَاماً وَفِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ شَدِيدٌ وَمَغْفِرَةٌ مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٌ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ (20)
بدانيد كه زندگانى پستِ دنيا، چيزى جز بازى و سرگرمى و زينت طلبى و فخر فروشى در ميان خود و افزون طلبى بر همديگر در اموال و فرزندان نيست، همانند بارانى كه گياه آن، كشاورزان را به شگفتى وا دارد، سپس خشك شود و آن را زرد بينى، سپس كاه شود و در آخرت، عذابى شديد (براى گنهكاران) و مغفرت و رضوانى(براى اطاعت كنندگان) از جانب خداوند است و زندگانى دنيا جز كالاى فريبنده نيست.
15.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهید مستجاب الدعوه 👇
به از نقل آیت الله ناصری
#آیت_الله_ناصری
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
4_5938217613036357522.ogg
2.31M
دلت مداحی خوب می خواد؟!
این یه نمونه اش👆🏻🎧
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
1_1498389745.mp3
1.6M
🔹پاداش صبر در برابر مشکلات
🔸علامه حسن زاده آملی ره
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
استاد فروغی: یکی از صفاتی که در روایات تأکید شده و تضمین شده برای ورود به بهشت، حفظ قلب از وسواس است. چرا که وسوسه ی شیطان ویرانگر است و دل را خراب می کند.
دستورات و اذکاری هم در روایات برای این منظور آمده است.
🔹مردی خدمت پیامبراکرم(ص) آمد و عرض کرد از وسوسه، حدیث نفس، دین و بدهی سنگین و فقر به تو شکایت می کنم،
حضرت فرمود این ذکر را بگو:
🍃تَوَكَّلْتُ عَلَى الْحَيِّ الَّذِي لَايَمُوتُ، وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى لَمْ يَتَّخِذْ وَلَداً، ولَمْ يَكُنْ لَهُ شَرِيكٌ فِى الْمُلْكِ، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ وَلِيٌّ مِنَ الذُّلِّ وَكَبِّرْهُ تَكْبِيراً
▫️حضرت فرمود اگر این ذکر را بگویید، وسوسه، حدیث نفس و سنگینی قرض و دین و فقر از شما دور می شود.
✨هم چنین در برخی روایات هست که وقتی دیدید در سینه تان شک پیدا شد این آیه را بخوانید:
🍃هُوَ الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ ۖ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ(حدید/آیه ۳)
در توحید هیچ جای شک نیست.
در این راستا حدیثی در مجامع روایی ما وارد شده که:
🍃کانَ اللّٰه و لَمْ یکن معه شیء
🍃خدا بود و هیچ چیزی با او نبود
یکی از اهل معرفت، این را ضمیمه اش کرده که:
الآنَ كَمَا هو الآنَ كَمَا كَانَ
(الان هم همانجور است که خدا هست و هیچ چیز با او نیست)
باید بدانیم که در همه زمانها و در همهی عالم کار به دست خداست و ربّ مطلق اوست:
«کُلَّ یَوْم هُوَ فِى شَأْن»
و اگر لحظه ای خدا کارش را تعطیل کند، همه چیز عدم می شود.
🍃اگر نازی کند یک دم فرو ریزند حائل ها🍃
لذا به واسطهی این ذکر به این توجه کن که همه چیز در عالم به دست خداست تا وسوسه از قلبت بیرون رود.
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
13.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸اصل تربیت دینی فرزندان
🔹حجت الاسلام رفیعی
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
آیة الله سعادت پرور (قدس سره): ...زیاده روى در گفتار و خوردن، سبب طغیان غریزه ها و هوس ها و برانگیختن شهوتها و آرزوها مى شود و در این حال اعضا و فکر و دل و قواى برونى و درونى، بر خلاف هدفى که خداوند آن ها را براى آن خلق کرده است، عمل مى کنند و بنده از حرکت در راه فطرت، رسیدن به هدف خلقت، رستگارى و دستیابى به نعمتهاى مادى و معنوى در دنیا و آخرت منحرف مى شود.
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
سالکین مبتدی و سلوک :
(قسمت دوم )
سلوک باشگاهی برای تمرین ومیدانی
برای رزم است. آن که آگاهیهای نظری خود را به عمل میکشاند سالک است. وی همانند کسی است که میخواهد ادیب گردد. آگاهی از قواعد صرف، نحو، لغت، بلاغت، بیان و بدیع کسی را ادیب نمیسازد، بلکه ادیب کسی است که این قواعد را به صورت اتوماتیکوار در عبارات و الفاظ بیاورد.
سلوک از هر کار دیگری سختتر است و نباید آن را دستکم گرفت. تنها کسانی در این منزل ورود پیدا میکنند و موفق میشوند که کار خود را جدی بگیرند؛ همانطور که خداوند توان خود را به نحو احسن در آفرینش نظام هستی و نیز نزول قرآن کریم گذاشته است؛ به گونهای که نتوان بهتر از آن آورد. سالک باید تلاش نماید و تمرین داشته باشد و انرژی بسیاری هزینه کند تا سلوک خود را دریابد. خداوند به حضرت یحیی میفرماید: «یا یحْیی خُذِ الْکتَابَ بِقُوَّهٍ» (مریم /12) کسی که سلوک را جدی نگیرد، نمیتواند سالک باشد.
سلوک تمامی عمل است. سالک در ضمن تکمیل حکمت نظری باید به عمل روی بیاورد و تلاش داشته باشد و مدام تاثیر اعمال خود را بر روی روان خویش و ویژگیهای نفسانی خود تست نماید. وی در انتخاب عمل نیز باید از استاد خود برنامه داشته باشد وگرنه عملهای متفاوت و کشکولی سبب میشود او ترش نماید و هر عملی دیگری را خنثی نماید و اثر آن را از بین ببرد یا آن را به سمی کشنده تبدیل کند. سالک نه اهل نوشتن و کاغذ بازی است، بلکه او مدام در پی عمل است و کمتر به سخنان این و آن میپردازد. همانطور که عمل بدون اندیشه تاثیری ندارد، اندیشه نیز نباید مانع از عمل شود. تخطی از این اصل بدانجا میرسد که برخی اهل باطن میگردند و ظاهر را از دست میدهند و برخی نیز به انحراف ظاهرگرایی افراطی و فراموشی از باطن دچار میشوند.
خلاصه آن که عرفان عملی عرفانی مدرسی و آموزشی صرف نیست بلکه علمی است که باید به عمل کشیده شود و حقیقت آن همان عملی است که بر جوارح و جوانح مینشیند، وگرنه مصداق این شعر است:
علم چندان که بیشتر خوانی
چون عمل در تو نیست نادانی
عرفان عملی طرح کادی است برای وصول و رسیدن و کار کردن و مسیری است که با دانشاندوزی صرف منافات دارد.
سالک کسی است که میخواهد هر بلایی را به جان بخرد. او در برابر پروردگار خویش خاضعانه به کنده مینشیند و فروتنانه سرشاخ میشود و عرض میدارد هر کاری میخواهی بکن. البته خداوند هم ملاحظهای ندارد و سالک چنانچه در کار خود جدی نباشد به تلنگری میافتد. سالکی که میخواهد وصول به بینهایت داشته باشد چنانچه به اندازه توانی که باید برای آن گام بردارد توجه ننماید و ملاحظه نکند که در این برهوت عاشقکشی حلال است و خداوند با پیامبر عشق خود؛ امام حسین علیهالسلام آن کرد که کرد، چگونه میتواند گام از گام بردارد. قتل و شهادت و از دست دادن دنیا و ناسوت و آبرو و حیثیت و علم و پنجه در پنجه فقر داشتن حداقلی لوازم این مسیر است. مسیری که ممکن است چنان تاب بردارد که شاسی را لوله کند.
سلوک امری مَدرسی صرف و خواندنی نیست، بلکه باید بدون آن که قار قاری داشت کاری پشت کار قبلی کرد و ساکت و آرام زحمت کشید.
مشکل عرفان عملی این است که همه ادعای کاربلدی آن را دارند و چیزی یاد نمیگیرند. افزون بر آن که سیستمی آموزشی برای آن نیست، از همین رو بازار عرفانهای کاذب و نوظهور رواج چشمگیری دارد. عرفان و سلوک یک دانش پیچیده است که باید اصول و قواعد آن را بر اساس مکتب اهلبیت علیهمالسلام و تجربه عالمان شیعی فرا گرفت که البته این امر خارج از سلوک است و به آن سلوک گفته نمیشود و باید آن را عملیاتی و اجرایی نمود که فرد در نقطه شروع عمل و تمرین سالک میگردد نه پیش از آن.
کانال ایتا
تزکیه و طهارت نفس
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
*✨﷽* ✨
*🔴تاثیر غذا در جذب شدن به سوی گناه یا ثواب*
✍استاد اخلاق حائری شیرازی: اگر پنبه کنار آهنربا باشد، آهنربا کششی نسبت به پنبه ندارد، اما اگر براده آهن را درون پنبه بگذارید، در این حالت پنبه به سمت *آهنربا* کشیده میشود.
در اینجا خود پنبه جذب نمیشود، بلکه برادههای آهن به سمت آن کشیده میشوند.
معصیتها مثل آهنربا، #نان و مال _حرام مانند *آهن و انسان* مثل *پنبه* است.
*وقتی که انسان گوشتش از نان حرام روئیده باشد، نمیتواند از کنار معصیتها بگذرد. وقتی از کنار معصیت رد میشود، مجذوب آن میشود* .
این خاصیت درونی #لقمه_حرام است.
*اما اگر لقمه صددرصد حلال باشد، از کنار عبادات که میگذرد، عبادات او را جذب میکنند، از کنار امامزاده که میگذرد به زیارت ایشان میل پیدا میکند* .
☀️ اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن
☀️اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِالْقُرآن
☀️اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
☀️اَالّلهمَ اشفِ کلَ مَریض
☀️اَللهُم عَجِّل لِوَلِیک الفَرَج بِالقُرآن
☀️اَللّهُمَ نَوِّر ظاهِرِنا بِطاعَتِک
☀️وَ باطِنَنا بِمَعرِفَتِک
☀️وَ قُلوُبَنا بِمُحَبّتِک
☀️وَ اَرواحَنا بِمُشاهَدَتِک
🌷 *تعجیل در فرج و سلامتی امام زمان صلوات*🌷
*🌷الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌷*
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
هدایت شده از استاد وکیلی
امام على علیه السلام :
اَلتَّوَکُلُّ عَلَى اللّه نَجاةً مِنْ کُلِّ سوءٍ وَحِرْزٌ مِنْ کُلِّ عَدُوٍّ؛
توکل بر خداوند، مایه نجات از هر بدى و محفوظ بودن از هر دشمنى است.
بحارالأنوار، ج78، ص79، ح56
#استوری #دریای_بی_کران
@ostad_vakili | towhid.org
✨✨✨غضب و شهوت✨✨✨
--------------------------------
شیطان، موسی را ملاقات کرد و به حضرت عرضه داشت: ای موسی! تویی آن انسانی که خداوند مهربان تو را به رسالت برگزیده و بی واسطه با تو سخن می گوید، روی این حساب از آبروی فوق العاده ای برخورداری، من یکی از مخلوقات خدایم و گناهی را مرتکب شدم و علاقه دارم از آن گناه به درگاه حضرت حق توبه کنم!! به پیشگاه محبوب عالمیان واسطه شو تا توبه ام را بپذیرد.
موسی بزرگوار قبول کرد، از خداوند مهربان درخواست کرد: الهی! توبه اش را بپذیر.
خطاب رسید: موسی! خواسته ات را قبول کردم، به شیطان امر کن به قبر آدم سجده کند، چرا که توبه از گناه، جبران عمل فوت شده است.
موسی، ابلیس را دید و پیشنهاد مقصود خلقت را به او گفت. سخت عصبانی و خشمگین شد و با تکبّر گفت: ای موسی! من به زنده او سجده نکردم، توقّع داری به مرده او سجده کنم!!
سپس گفت: ای موسی! به خاطر این که به درگاه حق جهت توبه من شفاعت کردی بر من حق دار شدی، به تو بگویم که در سه وقت مواظب ضربه من باش که هرکس در این سه موضع، مواظب من باشد از هلاکت مصون می ماند.
1- به هنگام خشم و غضب، مواظب فعالیت من باش که روحم در قلب تو و چشمم در چشم تو است و همانند خون در تمام وجودت می چرخم، تا به وسیله تیشه خشم، ریشه ات را برکنم.
2- به وقت قرار گرفتن در میدان جهاد، متوجّه باش که در آن وقت من مجاهد فی سبیل اللّه را به یاد فرزندان و زن و اهلش انداخته، تا جایی که رویش را از جهاد فی اللّه برگردانم!
3- بترس از این که با زن نامحرم خلوت کنی که من در آنجا واسطه نزدیک کردن هر دو به هم هستم!
در این داستان عجیب، شیطان به سه برنامه خطرناک اشاره دارد: شهوت، غضب و حرص.
در هر صورت باید گفت: بدون شک، فرار انسان از جهاد، ریشه ای جز حرص به دنیا ندارد و امتناع ابلیس از سجده به آدم منشأی غیر حسد نمی تواند داشته باشد و این حسد، درب بسیار بزرگی است که شیطان با ورودش، قدرت تسخیر قلب را پیدا می کند.
منابع : کتاب عرفان اسلامی، اثر استاد حسين انصاريان
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
مراحل ابتدایی سیر و سلوک از دیدگاه ابوعلی سینا ؛
جناب شیخ الرئیس میگوید: عارف باید چهار مرحله را در ابتدا و شروع به سیر و سلوک عرفانی طی کند:
۱ – ابتدا باید از آنچه او را از خدای سبحان به خود مشغول میکند جدا شده و آنها را قطع کند .
۲ – سپس در برطرف کردن آثار آنها هم- از وجود و جان و دل و فکر و عملش- سعی کرده و بهطور کامل از آنها نیز پاک گردد .
۳ – در مرحلهی سوم از هر چیزی که برای خود زینت به حساب میآید پرهیز کرده و آن را ترک کند، یعنی از زینتهای مجازی دوری کند .
۴ – بالاخره در مرحله چهارم کلیه لذتهای مادی و معنوی را که به خودش برمیگردد رها کرده و فقط لذت ذکر حق را دنبال کرده و با آن مأنوس و به آن باقی ماند.(اشارات ج ۳، ص ۳۸۱
#سلوک
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
پرهيز از غرور کاذب و توهّمات شيطاني در سلوک (قسمت اول)
تذکّر اين نکته نيز لازم است که اهل سیر و سلوک، باید مراقب باشند به واسطۀ اعمال نیک و عبادات، یا به جهت توفیقاتی که نصیب آنان میشود، مغرور نشوند. چنین غروری انسان را فاسق میکند. امام صادق«سلام الله علیه» ميفرمايند دو نفر وارد مسجد شدند يكي فاسق و يكي صدّيق. امّا وقتي از مسجد بيرون آمدند آن شخص فاسق، متّقي و صدّيق شده بود و آن شخص متّقي و صدّيق، فاسق. امام صادق«سلام الله علیه» در مورد علّت این امر ميفرمايند: وقتي آن فاسق وارد مسجد شد، شرمنده از گناه بود و از گناهش در خود ميپيچيد. همان حالت قصور و تقصير، همان حالت خجالت زدگي، او را صدّيق كرد. امّا آن متّقي و صدّيق به اعمالش ميباليد؛ و اين غرور كاذب و شيطاني او را فاسق کرد.
برخي اوقات، سالک دچار توهّم و تخيّل شيطاني ميشود. يکي از دسيسههاي شيطان براي اهل معرفت اين است که تخيّلاتي در ذهن جويندۀ حقيقت پديد ميآورد و از آن تخيّلات در جهت القائات شيطاني استفاده مينمايد؛ مثلاً جواني که مشتاق سير و سلوک است، پس از نمازشب يا عباداتي که دارد، تصوّر ميکند نوري ديده است. شيطان که در کمين اوست همان تصوّر را به تخيّل و توهّم تبديل ميکند و او را به پردازش آن تخيّل ترغيب مينمايد و به تدريج آن جوان را به جائي ميرساند که مرتّباً مشغول پرداختن به امور غير واقعي شده و همواره در صدد مشاهدۀ نور غيبي يا الهامات رحماني خواهد بود. و همین خیال پردازی ها او را به ورطۀ غرور در میافکند. خداوند متعال در چند آیه به صراحت فرموده است که چنین انسانی را دوست ندارد.
«إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ مَنْ كانَ مُخْتالاً فَخُوراً
مختال از مادۀ خيال به معناي متکبّر است و به کسي می گویند که با يک سلسله تخيّلات، خود را بزرگ ميپندارد. اگر به اسب خيل گفته ميشود به خاطر آن است که هنگام راه رفتن، شبيه متکبّران گام بر ميدارد. فخور نیز از مادۀ فخر به معناي کسي است که فخر فروشي ميکند. بنابراين تفاوت ميان اين دو واژه اين است که يکي اشاره به تخيُّلات کبر آلود ذهني دارد «مختال» و ديگري اشاره به اعمال تکبّرآميز خارجي «فخور». و اين نشان ميدهد که فخر فروشي و اعمال تکبّرآميز خارجي، نتيجه و محصول وهم و گمانهاي بيهوده و تخيّلات کبرآلود ذهني است و در حقيقت نماد بيروني و عملي خيال پردازيهاي متکبّرانه و پندارهاي باطل برتري جويانه، يک سلسله رفتارهاي زشت و تکبّرآميز است. چنین تخیّلاتی بر سایر اعضای بدن نیز تأثیر میگذارد و چه بسا پس از مدّتی منجر به جنون انسان میشود.
بنابراین اجتناب از چنين توهّمات و تخيّلات شيطاني بسيار لازم است و تنها راه رهائي از تلبيس ابلیس نیز، بي اعتنائي به توهّماتي است که براي سالک پديد ميآيد.
توجّه به تصوّرات ذهني که منجر به تخيّل و توهّم ميشود، سبب ساز گمراهي سالک خواهد شد و بي اعتنائي به آن تصوّرات و تلقين به خيالي بودن برخي مشاهدات، موجب رهائي اهل سير و سلوک از دامي ميشود که شيطان براي آنان گسترده است.
این تخیّلات و غرور ناشی از آن، سالک را از مسیر تقرّب دور میسازد. خداوند متعال در حدیث قدسی که پيامبر اکرم«صلی الله علیه و آله و سلم» آن را نقل فرمودهاند، میفرماید: بندۀ مغرور من خیال زده میشود و گمان میکند که در حال نزدیک شدن به من است.
«فَيَتَبَاعَدُ مِنِّي عِنْدَ ذَلِكَ وَ هُوَ يَظُنُّ أَنَّهُ يَتَقَرَّبُ إِلَيَّ»
خداوند عزّ و جل از سر لطف و مهربانی خود و برای پیشگیری از سقوط بندگان در اثر ابتلا به کبر و خودپسندی، گاهی توفیق برخی عبادات مستحب را از آنان سلب میکند تا به خود آیند. در بخشی از آن حدیث قدسی میفرماید:
«گاه باشد که يکي از بندگان مؤمن من در عبادت من ميکوشد و از بستر خود برميخيزد و بالين خويش را رها ميکند و شبها به عبادت من ميپردازد و در راه بندگي من خود را به رنج ميافکند، اما من از روي لطف و محبّت به او و براي حفظ او يکی دو شب چرت را بر او مسلط ميکنم و او ميخوابد و صبح برميخيزد و نماز صبحش را ميگزارد، در حاليکه از نفس خويش در خشم و غضب است و آنرا سرزنش مينمايد. اگر من اين بنده را رها سازم تا همچنان به عبادت من ادامه دهد، دچار خودپسندي ميشود و اين خودپسندي موجب ميگردد تا به کارهايش مغرور گردد و از همين جا آنچه مايۀ هلاکت اوست به وي در ميرسد؛ زيرا به عمل خويش مغرور ميگردد و چندان از خودراضي ميشود و گمان ميبرد از همۀ عبادت پيشگان برتر است و در عبادتش مرز تقصير را پشت سر گذاشته است. در اين هنگام از من دور ميگردد، در حالي که خيال ميکند به من نزديک ميشود.»
شیخ علی مظاهری
رساله سیر و سلوک
#پرهیز_از_غرور_در_سلوک_قسمت_اول
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استادعالی
آقایان ابد در پیش داریم
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
💠آیت الله فاطمینیا:
بنابر فرموده اهل معرفت برای دور ماندن از گناه این دو کار ضروری است :
1⃣ سکوت و کم حرف زدن.
2⃣ مشغول یکی از اذکار مانند #صلوات یا #استغفار شدن.
#استاد_فاطمی_نیا
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علامه طهرانی:
عرفان در سجاده نیست ؛ در خیابان است در دانشکده است در بازار است ...
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
پرهيز از غرور کاذب و توهّمات شيطاني در سلوک (قسمت دوم)
افراد بسياري در اثر اهميّت دادن به تخيّلات ذهني و مشاهدات غير واقعي، دچار وسواس فکري شدهاند و نه تنها از مدار سير و سلوک خارج گشتهاند، بلکه با ادّعاهاي عجيب و غريب، از دايره دين داران بيرون رفته و در برابر خداوند و پیامبران او ایستادگی
کردهاند و به واسطۀ توهّمات خود، به اعماق ضلالت و گمراهي فرو رفتهاند.
عرفانهای نوظهور و کاذب که در دوران معاصر شیوع فراوانی پیدا کرده است، از دامنزدن به تخیّلها و توهّمها توسّط افراد منحرف که در صدد انحراف نسل جوان هستند، سرچشمه میگیرد. افراد بسیاری در قالب عرفان و سیر و سلوک، به نشر مطالب خرافی و شیطانی میپردازند و از صفای باطن و صداقت جوانانی که نسبت به سیر و سلوک اشتیاق دارند، سوء استفاده میکنند.
یکی از آسیبهای مهمِّ عرفانهای نوپدید، ادعاهائی است که عارف نمایان در خصوص امور معنوی میکنند. ادعای تشرّف به محضر حضرت ولی ّعصر«ارواحنافداه» و تعيين وقت ظهور آن حضرت و نقل قول از آن امام همام ـ که امروزه بر زبان اشخاص نالایقی جاری شده است ـ از جملۀ این ادعاهای دروغین است. تشرّف خدمت امام زمان«ارواحنافداه» و ارتباط با آن حضرت، برای معدودي از افراد متّقی و واجد شرایط و لایق ـ که از اولياء الهي هستند ـ تحقّق میپذیرد و ادعاهایی که در زمان حاضر در شهرها و روستاهای مختلف میشود، کذب محض است و نباید بدان توجّهی نمود. بلکه مقابله با چنین مدّعیانی لازم و ضروری است. اینگونه افراد ابتدا ادّعای تشرف میکنند و پس از چندی مدّعی میشوند ارتباط نزدیک با امام عصر«ارواحنافداه» دارند. حتّی برخی از زنان شیّاد در جلسات عرفان دروغین خود نقل کردهاند که همسر حضرت ولیّ عصر«ارواحنافداه» هستند و از این طریق به اغفال زنان ساده لوح پرداختهاند. البته کسانی که اطراف این شیّادان و منحرفان جمع میشوند و به سخنان نامربوط آنان توجّه کرده و بدان عمل میکنند نیز تقصیر دارند. اگر مردم ساده لوح نباشند و چنین افرادی را از جامعه طرد نمایند، زمینۀ خیال پردازی را از دست میدهند و فرصت حقّه بازی از آنان سلب میگردد. اساساً مراجعۀ مشتاقان سیر و سلوک و عرفان به این افراد عارفنما، موجب میشود آنان بیشتر در انحراف خود فرو رفته و در پاسخ به تقاضای افراد ساده لوح مبنی بر ارائۀ اذکار خاص و اوراد ویژهای که آنان را به محضر امام زمان«ارواحنافداه» برساند و یا در سیر و سلوک موفّق گرداند، دستورات نامربوطي که خودشان ابداع کردهاند و ریشۀ دینی ندارد، بیان نمایند. و به تدريج خود نيز ادعاهائي که بدان تکيّه کردهاند را باور ميکنند و به جائي ميرسند که ادّعاي امامت و نبوّت نيز ميکنند.
همانطور که قبلاً نیز بیان شد رکن اساسی سیر و سلوک، تقیّد به ظواهر شرع است و سالک باید با مراجعه به علمای ربّانی ـ که دينشناسانِ مهذّب و آگاه ميباشند ـ از دستورات اخلاقی آنان در جهت پیشرفت سیر و سلوک خود بهرهبرداری کند و با تسلّط به احکام شرعی از طریق مراجعه به رسالۀ فقهاء عظام و مراجع تقلید، طبق موازین دینی رفتار نماید و خود را در صراط مستقیم نگاه دارد.
شیخ علی مظاهری
رساله سیر و سلوک
#پرهیز_از_غرور_در_سلوک_قسمت_دوم
https://eitaa.com/joinchat/571736158Ca8d640cfa2
هدایت شده از زندگی پس از زندگانی
13.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌🎞 #ببینید | امروز جهان در آستانه یک نظم جدید است!
...ریشههای این حرکتی که امروز انسان دارد در اروپا مشاهده میکند، ریشههای عمیقی است و آیندههای پیچیده و دشواری را انسان حدس میزند که وجود داشته باشد. ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
#نظم_نوین_جهانی
🔸 کانال #زندگی_پس_از_زندگی
@zendegi_pas_az_zendegi_tv4
انجام بدهى .
البته مؤ من حقيقي به مرتبه اي مي رسد كه تحت تاثير فشارهاي جسمانى و رواني افسردگى خاطر پيدا نمى كند. نقل است كه يكى از انبيا به جايى مى رفت . در راه كسى را ديد كه دست و پايش فلج، چشمانش كور و بر لب ذكر الحمدالله داشت و يكى يكى نعمت هايي كه خدا به او داده بود، مى شمرد و از خداوند خوشنود بود. اين شادابى روح به واسطه اتصال به مبداء وجود است .
ادامه دارد .
اصول اساسی برای برنامه ریزی در سیر و سلوک :
(قسمت دوم )
4_رعايت مراتب حال: رهرو اين راه بايد توجه داشته باشد كه در روند خودسازى، مراحلي وجود دارد كه بايد به ترتيب طي شود وگرنه درصد موفقيت كاهش مي يابد. يكي از مصاديق بارز رعايت اين اصل در مورد تقدم واجبات بر مستحبات است. قرب نوافل و انجام مستحبات هنگامي در انسان موثر واقع مي شود و به تعبيري، مورد قبول حق تعالي قرار مي گيرد كه قبل از آن سالك از مرحله انجام وظايف واجب عبوديت و بندگي اطمينان حاصل نموده باشد.
بنابراين لازم است انسان ابتدا از عمل به واجبات و رعايت شرايط و جزئيات آنها شروع كند و در كنار آنها به ترك محرمات بپردازد و همواره بر نيفتادن در دام هاى شيطان و هواى نفس، جديت كند. پس از مدتى كه سراسر وجودش تسليم شد و ايمان در روح و جسم او نفوذ كرد، به انجام دادن مستحبات و ترك مكروهات بپردازد. از اين مرحله به بعد، عنايات ربوبى، او را راهنمايى خواهد كرد: و الّذين جاهدوا فينا لنهدينّهم سبلنا و ان اللَّه لمع المحسنين «و آنان كه در راه ما به جان و مال جهد و كوشش كردند، به تحقيق آنان را به راه خويش هدايت مى كنيم و هميشه خدا، يار نكوكاران است».
5_ عزم و استوارى: براي کسی که در
اين مسير به تصميم قاطع براي گذشتن از دنيا و رسيدن به خداوند نرسيده، اميدي براي موفقيت وجود ندارد. نيت و عزم استوار، تحمل و بردباري، صبر و مقاومت در مقابل شدايد و سختي ها يكي از اصول مسلم خودسازي و موفقيت در اين مسير است. قرآن كريم مي فرمايد: ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم الملائكه الا تخافوا و لا تحزنوا و ابشروا بالجنه التي كنتم توعدون. كساني كه گفتند پروردگار ما خداي يكتا است و در اين راه استقامت كردند، ملائكه نازل شوند و مژده دهند كه نترسيد و محزون مباشيد و بر شما باد بشارت به بهشتي كه به شما وعده داده شده است.
بنابراين پس از تنظيم برنامه، بر سالك راه خدا لازم است با اراده قاطع، بر انجام دادن آن ايستادگى كند و نفس خود را از طفره رفتن و كسالت ورزيدن، با جديت تمام باز دارد تا شاهد موفقيت باشد.
6_ استعانت و توسّل: خداوند منبع اصلي قدرت حاكم بر هستي و مربي جهان است، بنابراين تمام استعداد و نيروي انسان نيز از خداي متعال است، پس بدون استعانت و طلب توفيق از او موفقيت انسان براي انجام هر كار در هاله اي از ابهام قرار دارد. حتي اگر تمامي شرايط براي انجام كاري فراهم باشد، ولي اراده خداوند بر انجام آن تعلق نگيرد، آن كارشدني نمي شود. بنابراين براى موفقيت در جهاد اكبر و خودسازي نيز بايد از خداوند بزرگ، استمداد جست و به ائمه اطهارعليهم السلام متوسل شد.
حقيقت توسل به معناي وسيله قرار دادن معصومين(ع) براي رسيدن به خداوند و درخواست از او است. قرآن كريم مي فرمايد: يا ايها الذين آمنوا اتقوا الله و ابتغوا اليه الوسيلة و جاهدوا في سبيله لعلكم تفلحون. براي رسيدن به خداوند وسيله بجوييد. دليل نياز به توسل مقام وساطت ايشان ميان خداوند و ساير بندگان است.
7. اسوه گزينى: براي رفع نيازهاي معرفتي انسان در اين مسير مفهوم و كلام و كتاب لازم است، ولي كافي نيست. نياز به الگوي انساني كاملي كه مجسمه ارزش هاي اخلاقي و كمال باشد از نيازهاي واقعي انسان در اين مسير است. الگويي كه به دليل داشتن شخصيت با فضيلت، جذاب و دوست داشتني، انگيزه عمل را در انسان تقويت مي كند و به طالب كمال نيروي حركت و تحمل سختي مي بخشد.
اين موضوع براي موفقيت در مسير خودسازي و كمال از اهميت فراواني برخوردار است، بنابراين افزايش معرفت و پيروى از الگوهاى راستين، مانند ائمه اطهارعليهم السلام و بزرگان اخلاق، همواره بايد مدّ نظر باشد.
8- رفق و مدارا با نفس: رعايت ظرفيت و كشش نفس و بدن يكي از اصول موفقيت در خودسازي است. بدن و روان انسان توان و ظرفيت خاصي دارد كه اگر رعايت نشود، باعث توليد خستگي و دلزدگي خواهد شد و اين حالت مطلوب انسان و اخلاق اسلامي نيست، از آن رو رفق و مدارا و ميانه روي همواره مورد تاكيد اساتيد اخلاقي بوده است.
در كتاب هاي روايي بابي هست به نام اقتصاد در عبادت، بدين معنا كه حتي عبادت را نبايد به خود تحميل نمود، عبادت تحميلي باعث زدگي انسان مي شود و حال بندگي را زايل و خود عمل را بي ثمر مي نمايد. يكي از شرايط موفقيت در خودسازي و عبادت ، اقتصاد در آن و رفق و مدارا با خود است.
على عليه السلام در ضمن نامه اى به حارث همدانى مرقوم فرمودند: و خادع نفسك فى العبادة و ارفق بها ولا تقهرها، وخذ عفوها و نشاطها، الا ماكان مكتوبا عليك من الفريضة و انه لابد من قضايها و تعاهدها عند محلها، نفست را در هنگام عبادت گول بزن و با آن مدارا كن و بر آن فشار و زور نياور، در هنگامي كه حالت گذشت و شادابى در نفس پديد آمده، از آن بهره گير، مگر آنچه به عنوان واجب بر تو نوشته شده است، در واجبات ناگزير از اداى آن هستى و در وقت و شرايطى كه براى آن مقرر شده است، بايد
هدایت شده از [ خبرگزاری عَمّار ]
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فطرت و طبیعت
⁉️ آیا در چهل سال انقلاب، معنویت مردم رشد کرده است؟
#فطرت مردم زنده است.
#استاد_مؤیدی
🔻به خبرگزاریمردمیعَمّار بپیوندید
http://eitaa.com/joinchat/2044657664C50ccd48f34
برای عضویت اینجا بزنید👆
@adminpress : تحریریه
هدایت شده از دوباره زندگی
🖤﷽🖤
#حدیث_روز
🍂 هر صبح، یک حدیث🍂
▪️ امام حسن عسکری (علیه السلام):
• سیَأتِی زَمَانٌ عَلَى النَّاسِ
- وُجُوهُهُمْ ضَاحِکَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ
- وَ قُلُوبُهُمْ مُظْلِمَةٌ مُتَکَدِّرَةٌ
- السُّنَّةُ فِیهِمْ بِدْعَةٌ
- وَ الْبِدْعَةُ فِیهِمْ سُنَّةٌ
- الْمُؤمِنُ بَیْنَهُمْ مُحَقَّرٌ
- وَ الْفَاسِقُ بَیْنَهُمْ مُوَقَّرٌ
• به زودى زمانى فرا مىرسد که مردم
- چهرههایشان خندان و شادان است
- و دلهایشان تاریک و تیره.
- سنّت، در میان آنان، بدعت به شمار مىآید
- و بدعت، در میان آنان، سنّت به شمار میآید.
- مؤمن را به دیده حقارت مىنگرند
- و فاسق را محترم مىشمارند.
📚 مستدرک الوسائل ؛ ج 11 ص 380
🌹 @dobare_zendegi 🌹
هدایت شده از ندای پاک فطرت
🌸۸ ربیعالاول سالروز به امامت رسیدن آقا صاحبالزمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف بر عمون شیعیان حضرت تبریک و تهنیت باد.🌸
💠 امام زمان علیهالسّلام:
📌إنَّ الأَرْضَ لا تَخْلُو مِنْ حُجَّةٍ إمَّا ظَاهِراً وَ إمَّا مَغْمُوراً
🔸️زمین از حجّتی آشکار یا نهان خالی نیست.
📗كمالالدّين، ج۲، ص۵۱۱
#لوح
#سالروز_امامت
💠کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
هدایت شده از نورمجرّد
🔸یکی از امور سرنوشت ساز🔸
علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس الله نفسه الزکیّة
🍃به تجربه ثابت است كه معاشرت با نيكان بر روى انسان اثر مى گذارد، و معاشرت با بدان نيز مؤثّر است.
🍃چه بسا شخص پاک فطرت و نیک كردارى كه در اثر برخورد با رفيق نااهل، كم كم و رفته رفته آن صفاى باطن خود را از دست داده، دلش تاريک و روحش خفه گرديده است؛ و بالعكس شخص زشت كردارى در اثر برخورد با صاحب دلى، تغيير روش داده، و كم كم نيّت و به تبع آن افعالش صالح و نيكو شده است.
📚«امام شناسی» ج ۱ ص ۱۸۰
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3329556481C91ee5b1bac
هدایت شده از نورمجرّد
▪️باطنِ مصائب و مشکلات▪️
حضرت امام حسن عسکری علیه السلام
▫️ما مِنْ بَلِيَّةٍ إِلَّا وَ لِلَّهِ فِيهَا نِعْمَةٌ تُحِيطُ بِهَا
🔹هیچ مصیبت و بلائی نیست مگر اینکه خداوند در آن نعمتی قرار داده است که آن مصیبت را در بر گرفته است.
📚«تحف العقول عن آل الرسول صلّی الله علیه وآله و سلّم» ص ۴۸۹
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3329556481C91ee5b1bac