eitaa logo
مـطالب طب سنتـی اسـلامی
230 دنبال‌کننده
2هزار عکس
1.6هزار ویدیو
32 فایل
📌 محتوای این کانال تنها به منظور فرهنگسازی و آشنایی شما عزیزان با توانمندیهای طب سنتی ایرانی اسلامی میباشد. بنابراین جهت دریافت نسخه حتماً به متخصص این طب مراجعه فرمایید تا با تشخیص دقیق مزاج، دارو یا برنامه غذایی برای شما تجویز نمایند.
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴 ‏احمقانه ترین نوع ‎ آن است که صرفا در مسائل سیاست خارجه یا نظامی سنسور حساسیت فعال باشد ولی در رابطه با اصل بقای انسان یعنی ‎ ، ‎ و ‎ غافل باشیم. احمقانه تر از آن تبعیت محض از سیاست های سازمان صهیونیستی ‎ است. ✍🏻 علیرضا بیات 🌼@tebesontieslami
📌خوراکی‌هایی که از دوره ، ایرانی شدند 🔰 «» و «» از کجا آمدند؟ 🔲 سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی پیش دوره قاجار در ایران نبودند و ورودشان به سفره ایرانی‌ها، ماجراها دارد! ◾️ تا پیش از کشف قاره آمریکا در اواخر قرن پانزدهم میلادی، بسیاری از خوراکی‌های معروف امروزی از جمله ذرت، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، بادام‌زمینی، آناناس و کاکائو در کل دنیای آن روزگار یعنی در آسیا و آفریقا و اروپا اصلا وجود نداشتند. ◾️ پس از کشف سرزمین‌های مختلف قاره آمریکا از کانادا تا برزیل و شیلی و مکزیک و... انواع جدیدی از خوراکی‌ها توسط استعمارگران اروپایی به‌ویژه اسپانیایی‌ها به‌تدریج به اروپا و از آنجا به سراسر جهان برده شد و غذاها و ذائقه‌های جدید شکل گرفت. ◾️ برخی از این خوراکی‌ها زودتر به ایران رسیدند و برای‌مثال ـ درست یا نادرست ـ مشهور است که ذرت در دوره صفویه به ایران وارد شد و البته چون ابتدا توسط حجاج از عربستان به ایران می‌آمد به آن گندم مکه می‌گفتند. ◾️ در این میان گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی دیرتر و در دوره قاجار به سفره ایرانی‌ها رسیدند و البته نه به این سادگی‌ها. ◾️ اگر چه برای ایرانی‌های امروزی تصور دنیای بدون املت و دمی‌گوجه سخت است، ولی مگر مردم دوره قاجار به این راحتی حاضر می‌شدند گوجه‌فرنگی بخورند؟ ◾️ محصولی فرنگی و مشکوک که شایع بود مسمومیت می‌آورد! 🔲 سیب‌زمینی پشندی 🥔 ماجرای ورود سیب‌زمینی به ایران که به‌قول «اعتمادالسلطنه» در دوره قاجار غذای «توانگر و درویش» بود، معمولا این‌گونه روایت می‌شود: 🥔 «در اوایل قرن شانزدهم میلادی وقتی اسپانیایی‌ها به کشور پرو آمدند سیب‌زمینی را دیدند و آن را با خود به اسپانیا بردند. سپس این محصول از آن‌جا به سایر نقاط اروپا برده و در بین مردم آن کشورها رایج و معمول شد. 🥔 سیب‌زمینی نخستین‌بار توسط سرجان مَلکُم در اواسط پادشاهی فتحعلی‌شاه قاجار به ایران آورده شده، به این دلیل در ابتدا به آن آلوی مَلکُم می‌گفتند! 🥔 نخستین محلی در ایران که در آن سیب‌زمینی کاشته شد، روستای پشند در استان البرز فعلی بوده، به این علت همچنان سیب‌زمینی پشندی در ایران معروف است». ◾️ این روایت احتمالا از خاطره تاریخی اعتمادالسلطنه درباره سیب‌زمینی برگرفته شده است که به این شرح است: 🥔 «اگر چه از عهد خاقان مغفور فتحعلی‌شاه به توسط سرجان مالکم سفیر کمپانی هندوستان مقیم دربار دارالخلافه طهران وارد ایران گردید و در دوران شاه مرحوم محمد شاه قاجار به ترتیب [با تدبیر] حاجی میرزا آقاسی اندک رواجی پذیرفت... امروز از اقوات عمومی[غذای عموم مردم] محسوب است و در هر صنفش و در نزد توانگر و درویش...» 🥔 روایت دیگر این است که سیب‌زمینی از طریق روسیه به آذربایجان ایران و از آنجا به سایر شهرها رسیده است 🥔 و احتمالا توسط «ویلیام کورمیک» طبیب انگلیسی عباس میرزا به درباریان قاجار معرفی شده و عباس میرزا هم کشت آن را در ایران رواج داده است؛ 🥔 «عباس میرزا نائب‌السلطنه از نخستین افرادی بود که به کشت آن توجه ویژه‌ای کرد و در روزگاری که روس‌ها از کشت این محصول جدید واهمه داشتند شاهزاده خردمند قاجار سیب‌زمینی می‌کاشت 🥔 و از دسترنج خود که در آن زمان نماد تجدد نیز انگاشته می‌شد هدایایی به مهمانانش می‌داد... اقدام عباس میرزا به‌سرعت فراگیر شد و به غیر از تبریز در خراسان و کرمانشاه نیز سیب‌زمینی زیر کشت رفت». 🥔 درباره وجه تسمیه یا همان دلیل نامگذاری سیب‌زمینی هم این نکته جالب است که چون فرانسوی‌ها به این خوارکی جدید سیبِ ‌زمینی (Pomme de terre) می‌گفتند ایرانی‌ها هم همین واژگان را ترجمه کردند و آن را سیب‌زمینی نامیدند. 🥔 ترک‌زبانان ایران نیز سیب‌زمینی را «یئر آلما» به معنای سیبِ زمینی یا «کرتوپ» (برگرفته از واژه کرتوفل روسی) می‌نامند. 🔲 مشهور است که بیش از ۶۰ نوع گیاه خوراکی که امروزه مصرفشان متداول است در دوره ناصرالدین قاجار به ایران آمده است؛ از جمله نخود فرنگی و هویج فرنگی و البته گوجه‌فرنگی. ◾️ و این گوجه‌فرنگی داستانش این است: 🍅 «دوست‌محمدخان معیرالممالک [داماد ناصرالدین قاجار] که در آن سال به سفر فرنگ رفته‌ بود در یک پاکت پستی، مقداری بذر گوجه‌فرنگی ریخت و همراه با دستورالعمل کاشت آن به ایران فرستاد تا در مزرعه باغ فردوس تجریش که بخشی از آن را در تملک داشت، کاشته‌شود... 🍅 دوست‌محمدخان خیلی اهل گُل و گیاه بود و در مسافرت به اروپا و دیگر نقاط، هرجا بذری پیدا می‌کرد به ایران می‌آورد یا می‌فرستاد. فرستادن بذر گوجه‌فرنگی به ایران شروعی برای کاشت این محصول بود. 🍅 دوست‌علی‌خان، پسر دوست‌محمدخان بعدها روایت کرد که بعد از کاشتن گیاه مذکور و رشد خوب آن در مزرعه باغ‌ فردوس، بیشتر افرادی که با این محصول جدید مواجه می‌شدند نگاه مثبتی به آن نداشتند
🍅 و عموماً فکر می‌کردند که خوردن گوجه‌فرنگی که در آن زمان به آن بادمجان فرنگی یا بادمجان ارمنی یا بادمجان رومی هم می‌گفتند باعث مسمومیت می‌شود. 🍅 گویا طبع سرد گوجه‌فرنگی، با مذاق تهرانی‌های آن‌دوره جور درنمی‌آمد و حالت تهوع و ناخوشی پس از خوردن آن را که در برخی از افراد ایجاد می‌شد، تشبیه به مسمومیت غذایی می‌کردند».
⛔️بدون خروج اب منی همبستر نشوید!! 👈گاهی خصوصا افراد مسن که دارای ضعف جنسی هستند برای طول کشیدن رابطه،از خروج منی جلو گیری می کنند.این کار باعث ایجاد پروستات می شود! 🌼@tebesontieslami
🔴 نکاتی مهم در رفع ♻️ لاغری با رعایت موارد زیر میسر می شود ۱. خوب غذا ۲. جایگزین کردن قهوه ای دار به جای برنج سفید ۳. نخوردن آب با غذا تا دو ساعت بعد از غذا ۴. حذف ماست و دوغ خصوصا با غذا 📌حالا چرا حذف ماست چون بتنهایی یکی از عوامل بزرگ کننده شکم میتونه باشه 👈🏼ماست نباید با غذا خورده شود 👈🏼خوب است گاه گاهی به عنوان میان وعده و به همراه مصلحاتش میل شود آنهم در فصل گرم سال 👈🏼آنهم ماست طبیعی،،، مصلح ماست 👈🏼 ، پودر گردو، نعنا، گلسرخ، نمک 🌼@tebesontieslami
⭕️ اثر سوء پُرخوری بر روحیات انسان 🔹 امام صادق علیه السلام می فرمایند: 👈برای قلب مومن چیزی زیان‌بار تر از پُرخوری نیست. چرا که پُرخوری دو چیز به بار می آورد: سنگدلی و تحریک شهوت 📗 مستدرک الوسائل ج ۱۲ ص ۹۴ 🌼@tebesontieslami
🚨 پرهیز از خوراکی های تحریک زا 🔹غذای انسان عامل مهمی در تحریک و انسان دارد. با مصرف غذاهای تحریک کننده، شدت جریان خون افزایش می یابد، سرعت و گرمای خون زیاد میشود، هورمون ها بیشتر ترشح میکنند و اینها عواملی است که شهوت و غضب را به حالت افراط می برند. 🏷دانش تغذیه به ما کمک میدهد که غذاهای تحریک کننده را بشناسیم و در مصرف آنها حد اعتدال را حفظ کنیم. 🌼@tebesontieslami
🔰کندر، ضدالتهاب و دیگر خواص بیشمار 🔸کندر یکی از مفردات پرخاصیت و پرمصرف در طب است. روشهای مصرف کندر اثرات درمانی متفاوتی به همراه دارد: ●1. دود کردن کندر: مانند اسفند دود کنید. اثرات دود کردن کندر رفع التهاب سیستم تنفسی، درمان فوری سردردهای عفونی، پاکسازی و تقویت ریه ●2.جویدن کندر: تقویت حافظه، ضدعفونی و تقویت دهان و لثه، درمان معده های ضعیف، سرد و بلغمی ●3. گذاشتن حبه کندر در گوش: رفع عفونت گوش و رفع سردردی و دندان دردی ●4.مصرف پودر کندر و عسل: نصف ق چ پودر کندر+ ۱ق مرباخوری عسل برای درمان عفونت و التهاب معده، عفونت های تنفسی. تقویت سیستم عمومی بدن، رفع سریع سردی و تب و لرز و ضعف، درمان یبوست ●5. مصرف پودر کندر : پایین آورنده قند خون(سرد)، ترمیم و پاکسازی کبد. تقویت ریه 🔺برای درمان بیماران کرونایی، کندر از الزامات مهم طبیب است. اگر کندر درست و به جا استفاده شود، اثرگذاری خیلی سریعی دارد. 🌼@tebesontieslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👃🗣 فوائد عطسه از دیدگاه طب 🍃فوائد عطسه آنقدر زیاد است که در علم طب گاهی برای برخی بیماریها دارویی به شخص میدهند که در بینی بریزد و عطسه کند تا بیماریها از سر و بدن او خارج شود 🌼@tebesontieslami
🎍خواص عجیب کُندر 🔸امام علی علیه السلام می فرمایند: کُندر جویدن دندانها را محکم و بلغم را رفع کند و بودی بد دهان را برطرف کند. 📘تحف العقول صفحه ی ۱۰۱ ➕ خاصیت مهم کندر بحث رفع اخلاط اضافه بلغم در بدن و تولید خلط صفرای صالح است. بهمین خاطر است که کندر، آن نوع ضعف حافظه که بخاطر غلبه بلغم است را از بین میبرد و باعث افزايش و تقویت حافظه میشود. 🌼@tebesontieslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👂 ماساژ گوش ، برای کاهش نزله 🔸مهمترین علت ایجاد نزله در بدن ، سردی و رطوبت در سر است. برای کاهش این سردی و گرم کردن سر میتوان اقدامات زیر را انجام داد. ۱. روغن‌مالی ملاج با روغن سیاه دانه ۲. ماساژ گوش‌ها. هر گوش به مدت ۵ دقیقه ۳. ماساژ کتف 🌼@tebesontieslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درمان انواع مشکلات مو 🔸معرفی چندین رنگ موی گیاهی بدون عارضه 🍃خودتون میتونید رنگ موهای طبیعی را تو منزل آماده سازی کنید👌 💥حتماً 🌼@tebesontieslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍵 بادکش و اثرات درمانی آن 💥حتماً ببینید 🔸بادکش و حجامت و فصد و دیگر اعمال یداوی دارای مبانی علمی و تجربی دقیق است. بعنوان یک دانش در برخی کشورها به صورت رسمی تدریس و آموزش میشود. ➕چقدر جای این علوم کاربردی و نافع در سیستم آموزشی کشور ما خالی است. چقدر خوبه که در هر خانواده یک نفر در این علوم مهارت داشته باشد👌 🌼@tebesontieslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 توانایی در بیماری‌ها ♻️ آیا رفتارهای طبی، قابل برگردان به زبان علمی است؟ بله، ولی با استفاده از قالب مخصوص خودش، چرا که در طب سنتی، باید را در نظر گرفت و هر مزاجی را به طور مجزا مورد بررسی قرار داد، نه اینکه همه افراد را، صرف نظر از مزاجشان، با هم مقایسه کرد. چون مزاج غالب هر کشوری متفاوت است، نتایج متفاوت خواهد بود. 🌼@tebesontieslami
🌰درشت بودن چه ها و سبزیجاتی خوب نیست؟ ①🔻پیاز ②🔻هویج ③🔻سیب زمینی ④🔻فلفل دلمه‌ای 🌰زیرا نیترات بیشتری دارند و یکی از عوارض نیترات ایجاد اختلالات عصبی است ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼@tebesontieslami
🔴 فرخنده میلاد 🌹 دخت نبوت 🌹 همسر ولایت 🌹 مادر امامت 🌹 حضرت زهرا (س) مبارک باد
🌕 🌘 خداوند بر سر سفره‌ای که سرکه و نمک در آن باشد درود می‌فرستد. 🌘 سرکه‌ی تهیه شده از انگور خواص بی شماری دارد و مزاج آن سرد و خشک است. 🌖 خواص مهم سرکه 🌘 سریع النفوذ است و اثر و قوای دارو را به اعضا می‌رساند. 🌘 لطیف کننده‌ی غذای غلیظ (دیر هضم)‌و کمک به هضم بهتر آن‌ها 🌘 محرک اشتها ( اشتها‌آور ) 🌘 انسداد‌های عروق و طحال را به خوبی برطرف می‌کند. 🌘 سرکه سوخته‌ی اخلاط بدن را از بین می‌برد. 🌘 قلب را زنده و احیا می‌کند. 🌘 عقل را محکم‌ می‌کند. 🌘 میل به زِنا را از بین می‌برد. 🌘 در تابستان و زمستان قابل مصرف است. 🌘 دریچه‌های قلب را نرمال و تقویت می‌کند. 🌘 گرفتگی‌های کرونر قلب را باز می‌کند. 🌘 رسوب داخل رگ‌ها را از بین می‌برد. 🌘 سرکه انگل‌های شکم را از بین می‌برد. 🌘 سرکه برای عصبانیت‌های ناشی از صفرا مفید است ( مسکن صفرا) ‌‌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ درمان بی خوابی 💢ریشه یابی علت بی خوابی و روش های از بین بردن خشکی مغز