فواید آبیاری غرقابی زمین های کشاورزی
۱⃣ذخیره آب در سفره های زیر زمینی
۲⃣جلوگیری از خشکسالی
۳⃣رطوبت زمین و پیشگیری از سیلاب
۴⃣رطوبت زمین و جلوگیری از ریزگردها
۵⃣رطوبت هوا و بهبود زیستگاه انسان
۶⃣فعالیت چشمه های آب
۷⃣زنده ماندن خاک و سنگ نشدن خاک
۸⃣زنده ماندن کرم خاکی و ورود هوا به زمین
۹⃣جلوگیری از فرسایش خاک
زه کشی، آب یاری قطره ای و تحت فشار این فواید را ندارد و درگذر زمان موجب نابودی محیط زیست خواهد شد.
طب اسلامی= کشاورزی اسلامی
https://telegram.me/tebolrasooll
https://eitaa.com/tebolrasul
https://sapp.ir/tebolrasull
✅خواص گل ختمی بهترین شامپو و جایگزین شامپوهای شیمیایی
🌹همیشه شوره سر دارید و سر شما پوسته پوسته میشود و از این جهت رنج میبرید ؟
🌹آیا دوست دارید که برای همیشه از بیماری صعب العلاج برص ( پیسی ) و جنون ( دیوانگی ) در امان باشید ؟
🌹 آیا بدنبال شامپوی طبیعی برای موهای کثیف و بدن چرکین خود هستید ؟!
🌹آیا دوست دارید که مبتلا به سردرد و میگرن نشوید ؟!
🌹 آیا دوست داری همیشه روحیه خندان و خوشحال داشته باشی؟!
🌹آیا بدنبال موهای نرم و صاف هستید ؟
🌹آیا دوست دارید پوست صورت شما صاف و نرم بشود ؟
🌹همه این خواص در گل خطمی به ودیعه گذاشته شده
✅ شامپویی جالب، راحت و خیلی ارزون و در عین حال با تمام قابلیت های یه شامپوی خوب و البته بدون ضرر، به نام «گل ختمی»
🌺فواید گل ختمی👇👇
روایت داریم از امام کاظم(ع)که می فرمایند:
شستن سر با گل ختمی در روز جمعه از سنت است ومنافعی دارد:,
روزی را زیاد می کند،
فقر را از بین می برد ،
موها را نیکو می کند،
پوست را زیبا میکند
وایمنی از بیماری سودا است.
بهترین چیزی که انسان می تواند بدن خود را با آن بشورد همین گل ختمی است که فواید زیادی دارد
✅ نحوه استفاده
روش استفاده از آن دو روش است یک روش برای کسانی که موی بلند ندارند خود گل ختمی را آسیاب کرده و همین جور خشک سر را با آن بشورند وروش دوم که بهترین روش است ،گل ختمی را آسیاب کرده و داخل آب ولرم به مدت نیم الی یک ساعت قرار دهید وبعد آن را با پارچه ی نازک و تمیز صاف کنید که این تبدیل می شود به شامپو،و بهترین شامپوی طبیعی است .
✅ امروزه این شامپو های شیمیایی که در بازار هستن جز ضرر چیزی ندارد چون وقتی سر را با آن می شوییم حتما یه چربی یا چیز دیگری از ماده ی آن شامپو در سر می ماند واین مواد شمیایی ماندنش برای پوست سر وخود موها خطرناک است.امروزه بیشتربیماریهایی که برای مو هست مثل کم پشت بودن و وموخوره (موهای بیمار)همش به خاطر استفاده از شامپو ها وصابون های شیمیایی است.در زمان قدیم که خانم ها موهای بلند ومحکم و جذاب داشتند به خاطر این بود که از این شامپوی طبیعی استفاده می کردند.این گل ختمی بهترین شامپوی طبیعی برای پوست ومو است کف هم می کند وفواید زیادی دارد ودرمان بسیاری از بیماری ها است.
امام صادق علیه السلام : شستن سر با خطمى ، مایه ى ایمنى از سردرد، برکنار ماندن از فقر، و پاکیزگى سر از سبوسه (شوره سر) است .
امام هشتم میفرمایند: شستشو دادن سر را با گل ختمى در روز جمعه جزو دستورات پیغمبر اسلام (ص ) است علاوه بر این داراى خواصى است مانند اینکه موها و صورت را زیبا مى نماید، و از سردرد جلوگیرى مى کند.
https://sapp.ir/tebolrasull
https://eitaa.com/tebolrasul
https://telegram.me/tebolrasooll
#انغوزه
🔴جهت درمان
🔸درمان سردی دست و پای افراد بلغمی : هر شب به اندازه یک الی دو نخود قورت داده شود
🔸درمان گرفتگی صدا بر اثر سرما خوردگی : به اندازه پنج نخود درنصف لیوان آب جوش حل کرده و شب موقع خواب با آن غرغره شود
https://sapp.ir/tebolrasull
https://eitaa.com/tebolrasul
https://telegram.me/tebolrasooll
#انغوزه_باعسل
🔘جهت درمان
🔻ناخنک چشم _ آب مروارید چشم
هر روز یک قطره در چشم مورد نظر ریخته شود
⚠️نکته : برای سهولت ریختن در چشم می توان آن را گرم کرد
https://sapp.ir/tebolrasull
https://eitaa.com/tebolrasul
https://telegram.me/tebolrasooll
🌹قابل توجه مادران🌹
مواردی رایج در مورد مشکلات و
#بیماری_های_کودکان_و_نوزادان👇
✅ #سرماخوردگی_نوزاد
دم کرده آویشن با یک قطره عسل چندساعت یکبار هم مادر شیرده میل کند و هم کمی به طفل بدهید
کمی داروی امام کاظم عليه السلام حل کرده به بچه بدهید.
چرب کردن سینه بچه با روغن زیتون
مادر شیرده سیاهدانه+عسل صبح ناشتا بجود
👶👶👶👶👶👶👶👶
✅درمان #تب_کودکان و #شیرخواران در طب اسلامی
1-پاشویه با آب سرد و نمک دریا
2-شربت عسل با آب ولرم
3-خوردن آب سیب
4-خوردن آب پیاز
5-مخلوط حنا با سرکه خانگی را کف پا بمالید و بعد از 15 دقیقه بشویید (حتما بشویید و الا دمای بدن خیلی پایین می آید)
6-ریختن روغن بنفشه پایه کنجد در بینی
7-برگ کاسنی تازه یا کهنه را کوبیده و همراه با روغن بنفشه پایه زیتون روی کاغذ قرار داده و بروی پیشانی با دستمال ببندید
8-خوردن دم کرده ی سنای مکی به مقدار نصف قاشق چایخوری
9-داروی امام کاظم (درمان تب و سرماخوردگی و آنفلوآنزا و ایمنی بدن را بالا میبرد)
10-دم نوش آویشن چندساعت یکبار
👶👶👶👶👶👶👶👶👶
✅درمان #کوتاه_قدی_کودک
▫️راهکارهایی جهت افزایش قد کودک
1- مصرف سویق در دوران بارداری (سبب تکمیل جنین و درشت شدن جنین میگردد)
2- داروی ترکیبی #استخوان_ساز (سبب درشت شدن استخوانهای کودکان)
3- حجامت پشت گوش
👶👶👶👶👶👶👶👶
✅ #نفخ_نوزاد
اگر ازشیر مادر تغذیه میکند مادرباید تغذیه خودش رواصلاح کند ازغذاهای نفاخ دوری کند و هاضوم بخورد..به بچه کمی دم کرده آویشن دهید. مادر هم بخورد. شکم بچه رو با روغن زیتون ماساژ بدهند
👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶
✅جایگزین #مولتی_ویتامین و#قطره_آهن به نوزاد
اگر نوزاد شیرمادر میخوره مادر باید تغذیه خودش رو کامل کند با سویق کامل.شیره توت.انگور..خرما...عسل..
هسته سنجد..برگ چغندر..وازچهارماهگی میتواند به بچه سویق کودک بدهد با شیررقیق شده و شیره انگور.
👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶
✅افزایش ومقوی شدن #شیر_مادر
✅داروی شیرافزا(انیسون)
✅سویق کامل
✅دم کرده رازیانه
✅گوشت گوسفندی وآبگوشت
✅شیره توت..خرما..انگور
✅شیر..عسل..برگ چغندر..سنجد..هلیم
✅سویق سنجد
✅قرص خون
👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶
✅جلوگیری از #زردی_نوزاد
برای جلوگیری از زردی نوزاد..مادر به زیاد بخورد درماه های آخر.. کاسنی.. کندر.. کدو خورشتی..سویق عدس هم استفاده کند
#درمان_زردی_نوزاد
دم کرده کاسنی یک قاشق چای خوری سه روز
دم کرده سنای مکی یو قاشق چای خوری سه روز
دست وصورت بچه راباآب کاسنی بشویند
حجامت لاله گوش
مادر هم خنکی ها..کاسنی. شیرخشت..دم کرده کاسنی.وآویشن وعناب بخورد
👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶
✅ #اسهال_کودک
سویق برنج..سویق سیب
داروی جامع وآب مورد
عسل وچندعددسیاهدانه
هاضوم
😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷
✅ #زیبایی_جنین
خوردن یک ماه سویق گندم
مصرف یک ماه قرص خون طب اسلامی
خوردن انواع میوه جات مانند سیب و به و انار و خربزه ...
مصرف کندر یک ماه روزی به اندازه یک نخود جویده شود
😊😊😊😊😊😊😊😊😊
✅ #عرق_سر_نوزاد
بخاطر بالا رفتن رطوبت بدن و غلبه بلغم هست
داروی طریفل طب اسلامی
داروی بلغم زدا طب اسلامی
شستن سر با لعاب گل خطمی سفید
خوردن هفت عدد خرما هر شب قبل از خواب بدون آب
مصرف آب فقط به اندازه رفع عطش
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
✅درمان #لکنت_زبان_کودک در طب اسلامی
1-مومیایی را در آب مرزه حل کند و جرعه جرعه بخورد.
2-سنگ نشادر را داخل آب ماست بزارید تا مرطوب بشه و زبان را با آن بسابید تا زبان کف کند.
3-داروی لکنت زبان طب اسلامی
4-تیغ زدن زیر زبان(حجامت)
5-صاف کننده خون طب اسلامی
✅ #کولیک وناآرامی نوزاد
هر شب به شکمش و کف پاهایش و مقداری هم به پشتش.روغن زیتون بودار بزنید
وقت خواب روغن بنفشه پایه زیتون به مقعد بمالید
مادر نوزاد هم این موارد رو مصرف کنه👇
آب انجیر خشک (5 ساعت خیس بخوره)
مصرف روغن زیتون
مصرف خوراک بادمجان بدون روغن صنعتی
مصرف چند عدد آلو در روز
مصرف جوشانده برگ کاسنی
✅ #سرماخوردگی_کودک
آب سیب.آب عسل.آب پیاز
دم نوش آویشن + بابونه
داروی امام کاظم علیه السلام
جامع + آب عسل
جامع + آب رازیانه گرم
✅ #بی_اشتهایی_کودک
خوردن سویق کامل کودکان
دم کرده آویشن + بابونه
خوردن مقداری آلو یا لواشک آلو هر روز
مصرف روغن زیتون.درطبخ غذای کودک
✅ #حساسیت و #سرفه_کودک
اول بایدطبعش راتعدیل کنید.
دم کرده آویشن وکمی عسل چندساعت یکبار
دم کرده عناب ..بابونه.بنفشه.گل ختمی.بارهنگ.
..عسل وآب ولرم
داروی امام کاظم(علیهالسلام )
داروی صاف کننده خون(برای کودکان زیر دوسال دم کرده کاسنی به جای صاف کننده)
جامع وآب عسل
روغن بنفشه پایه کنجد دربینی
حجامت سر یک مرحله
https://sapp.ir/tebolrasull
https://eitaa.com/tebolrasul
https://telegram.me/tebolrasooll
😊گزینه های روی میز طب اسلامی.😅
🌸تغییر دهید تا سالم بمانید🌸
✅نمکدریا
❌نمکبازار
✅شکرسرخ.نبات سرخ.
❌قندوشکر سفید
✅روغن زیتون وشحم
❌روغن نباتی
✅داروی امام کاظم ع..وحجامت عام
❌واکسن های شیمیایی
✅پارچه نخی..ونایلون
❌پوشک مضر
✅شربت سکنجبین
❌نوشابه وابمیوه های صنعتی
✅سرکه انگور وروغن زیتون
❌سس های بازاری
✅گوشت گوسفند وشتر.کبوتر.
❌مرغ هورمونی.وماهی پرورشی
✅غذاهای ایرانی..هلیم.ابگوشت..
❌پیتزا..فست فود
✅گلاب.اسفند.کندر.یاس.گل محمدی.گرمازا وسودابر
❌عطر صنعتی سودازا
✅حنا ..وسمه..سرمه.نوره..
❌رنگشیمیایی..ریمل..خط چشم..تیغ
✅گفتگو باخانواده وصله رحم
❌غرق شدن دردنیای مجازی..وارسال پیامک..وشکلک
✅لباس نخی..کتان
❌لباس پلاستیکی وریون
✅عسل آنتی بیوتیک قوی..غذا..شفا.
❌پنی سیلین..آزیترومایسین..سفلکسیم
✅روغن بنفشه کنجدی
❌ژلوفن..استامینوفن.
✅دم نوش بادرنجبویه..بهارنارنج..سیب به
❌چای سیاه وسبز..قهوه..نسکافه
✅روغن زیتون.کنجد.بنفشه.(مفیدبرای ماساژ به سروموها
❌ژل های ارایشی..حالت دهنده ها..وروغن های صنعتی
✅شامپو گل ختمی
❌شامپوی شیمیایی
✅سفیدآب..کیسه..سنگ پا
❌شامپو بدن..لیف پلاستیکی..
✅خانه های روبه آفتاب وافتابگیر
❌آپارتمان های دلگیر وجن گیر
✅شیر مادر وسویق کودک
❌شیرخشک
✅سویق کامل
❌نشاسته گندم..آرد بدون سبوس
✅نان سبوسدار
❌نان بدون سبوس
✅برگ چغندر
❌اسفناج
✅زردک
❌هویج
✅داروی صاف کننده خون.حجامت
❌آسپرین..
✅ماساژ وروغن مالی اصولی..وبادکش گرم
❌فیزیوتراپی اشعه دار
✅نوره درمانی
❌جلوگیری ازسرطان و شیمی درمانی طبیعی
✅قرص خون وسه شیره
❌فولیکاسید.وقرص آهن
✅داروی استخوانساز وسویق سنجد.وبادام
❌قرص کلسیم سنگ ساز ومخرب کبد وکلیه
✅مسواک اراک..پودرسعدلثه
❌مسواک پلاستیکی..خمیردندان شیمیایی
✅نمک وآویشن. قبل غذا
.هاضوم..روغن شحم وزیتون
پیگشیری ودرمان گرفتگی عروق قلب
❌عمل قلب باز..آنژیوگرافی
https://sapp.ir/tebolrasull
https://telegram.me/tebolrasooll
https://eitaa.com/tebolrasul
#اذخر_عسل_روغن_زیتون
🔘جهت درمان
☑️خشکی رحم
تمام محتویات ظرف اذخر را در آب فراوان به مدت بیست دقیقه جوشانده شده و پس از سرد شدن سی گرم عسل و نصف لیوان روغن زیتون با آن مخلوط کرده و بانوان نیم ساعت و دوشیزه گان چهل و پنج دقیقه در آب آن بنشینند و آب تا ناف برسد .
https://sapp.ir/tebolrasull
https://telegram.me/tebolrasooll
https://eitaa.com/tebolrasul
🔰🍇تهیه سرکه اسلامی🍇🔰
✅✍روش تهیه سرکه
روش تهیه بصورت کلی بصورت زیر است:
💟 ابتدا انگور راشسته و صبر کنید تا خشک شود زیرا آب سبب کپک زدن آن میشود.
💟سپس آب انگور را گرفته و در ظرفی بریزید و درب آن را ببندید.
نکته: میتوانید خود انگور را در ظرف بریزید و در نهایت آن را صاف کنید.
💟در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول میکشد که انقلاب اول رخ داده و تفاله های آن بالا بیاید.
💟 پس از ده روز (پس از رخ دادن انقلاب اول) که تبدیل به خمر شد، درب ظرف را باز کنید تا پشه یا مگس سرکه که کوچک و قرمز رنگ هستند وارد آن شود (این کار یک تا دو هفته زمان میبرد). این حشره سبب میشود آب انگور و مواد شروع به کپک زدن و پف کردن کند سپس تبدیل به سرکه شوند و تفاله های آن پایین رفته و انقلاب دوم رخ دهد. این فرآیند نود روز زمان میبرد.
نکته: درب ظرف را نباید بصورت کامل باز کرد چون سبب تبخیر زیاد سرکه میشود بلکه ایجاد روزنه کفایت میکند تا اصطلاحا سرکه نفس بکشد (میتوان تا آمدن پشه ها درب آن را باز بگذارید سپس درب آن را بگذارید و در حد روزنه باز باشد).
💟روش دیگری برای تهیه سرکه به این شکل است که ابتدا آب انگور را بگیرید و آن را بجوشانید. وقتی آب انگور جوشانده شود تبدیل به خمر می شود و تفاله های آن بالا میاید (انقلاب اول). سپس به مدت نود روز آن را کنار بگذارید، خود به خود تبدیل به سرکه می شود و تفاله های آن پایین میرود (انقلاب دوم).
💟 روش دیگر این است که بعد از ده روز (پس از انقلاب اول) به آن سرکه کهنه اضافه کنید زیرا در سرکه کهنه تخم مگس سرکه وجود دارد و حتی اگر در را ببندند بازهم مگس سرکه در آن به وجود میآید و پس از چهل روز تبدیل به سرکه میشود ولی آنچه در روایات توصیهشده تهیه سرکه با باز گذاشتن ظرف و ورود مگس سرکه از راه طبیعی آن و بدون اضافه کردن سرکه است.
🔵نکات تهیه سرکه خرما🔵
✅✍برای تهیه سرکه از خرما باید بقدری آب به آن اضافه کنیم تا جایی که آب روی خرما بیاید؛ پس از چهل روز آن را صاف کنید و تا نود روز بگذارید.
🍯نکات تهیه سرکه عسل🍯
⚛عسل به خودی خود دارای موادی است که از فاسد شدن آن جلوگیری میکند و برای تهیه سرکه از آن بایستی آن را بوسیله آب رقیق کرد تا آن مواد اثر خود را از دست بدهند به این صورت که در شرایط مناسب دو برابر مقدار عسل به آن آب اضافه کنید.
⚛نکته: عسل دقیقا بعد از نود روز تبدیل به سرکه میشود و دردسرهای خاص باقی مواد از قبیل صاف کردن و ... را ندارد و مشکلی که در بقیه مواد هست که باید اصطلاحا روش تهیه باید بدست فرد تهیه کننده بیاید را ندارد.
🈹نکات
1⃣سرکه خمر به سرکهای میگویند که در فرآیند تبدیلشدن به سرکه ابتدا تبدیل به خمر میشود (انقلاب اول) سپس تبدیل به سرکه میشود (انقلاب دوم). تبدیل مستقیم آب انگور به سرکه مانند سرکه های بازاری نفعی ندارد.
2⃣در روایات شش ماده ذکر شده اند که تبدیل به خمر شده و سپس تبدیل به سرکه میشوند: انگور، خرما، جو، عسل، انجیر و نیشکر (یا شاید توت).
3⃣شاید سرکه ای که ابتدا خمر بوده سپس بوسیله مواد دیگر، نمک یا سرکه کهنه فوراً تبدیل به سرکه شود هم خوب باشد ولی بهتر است اجازه داده شود که خودش تبدیل به سرکه شود و هیچ چیزی به آن نباید اضافه کرد و شاید مضر باشد چرا که روایت میفرماید سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کردهاید.
4⃣بهتر است زمان مناسبی جهت تهیه سرکه انتخاب کنید مثلا شب یا روز نیمه شعبان، شب ابتدای ماه رمضان و ...
5⃣ ظرفی که می خواهید در آن سرکه درست کنید حتی القدور شیشه ای باشد چون سرکه بسیار اسیدی است و در صورت استفاده از ظرف آهنی و ... سبب حل شدن آن در سرکه شده و مضر است.
6⃣برای تهیه سرکه حوصله بخرج دهید زیرا مدت زمان تهیه آن حداقل 3 ماه است که مدتی طولانی است و حتی امکان دارد تا یک سال هم طول بکشد!
7⃣ظرفی که می خواهید برای تهیه سرکه اختصاص دهید سعی کنید بیشتر از مقدار سرکه ظرفیت داشته باشد چون نوعا سرکه در ظرف های کوچک اولا فضای پف کردن ندارد و دیگر این که تجربه نشان داده ظرف بزرگ و مقدار زیاد بهتر می رسد و کمتر خراب می شود.
8⃣هرچه انگور و مواد دیگر شیرین تر باشند سرکه حاصله بهتر و ترش تر میشود.
9⃣در طب اسلامی سرکه ای توصیه میشود که ابتدا تبدیل به خمر شده و سپس سرکه گردد و این خاصیت برای سرکه سیب که در طب سنتی توصیه میشود وجود ندارد و سرکه خمری منحصر در موارد ششگانه است که ذکر شد.
⛔️سرکه شیمیایی و صنعتی موجود در بازار که اساسا با اسید سیتریک شیمیایی و کاملا مصنوعی تولید شده شدت خطرناک است. وپرهیز شود
👇مرکز طب اسلامی👇
https://sapp.ir/tebolrasull
https://telegram.me/tebolrasooll
https://eitaa.com/tebolrasul
سرلاک 😋
مواد لازم برای یک نوزاد شش ماهه
سویق کودک :دو قاشق مربا خوری
شیر :سه قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای یا نبات پودر شده:یک قاشق مرباخوری
گلاب : مقداری
طرز تهیه :
۱_ شیر حتما باید گرم باشه.
۲_شکر و سویق رو باهم مخلوط کنید.
۳_گلاب و شیر را مخلوط کنید ،و روی مواد بالا بریزید.
غذا آمادست برای کودک دلبندتان😍
سایر نکات👇
این غذا بهترین جایگزین ،شیر خشک است.
مکمل غذای کودک است
برای افزایش نیروی جسمی و ذهنی کودک مناسب است.
مقوی و رشد دهنده کودک است.
افزایش رشد قدی است.
سویق کودک بصورت خشک ،با آب جوش یا شیر محلی قابل مصرف است.
بهترین زمان برای خوردن سویق صبح ناشتا است.
https://sapp.ir/tebolrasull
https://telegram.me/tebolrasooll
https://eitaa.com/tebolrasul
آش خرفه با ماست😍
مواد لازم برای۱۰ نفر
ماست ترجیحا ترش ۱ کیلوگرم
آردکامل ۳-۴ قاشق غذا خوری
برنج ۱ پیمانه
بلغور گندم ۱ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
سیر داغ به مقدار لازم
پیاز داغ به مقدار لازم
سبزی خرفه ۱ کیلوگرم
طرز تهیه:
۱- بلغور گندم ونخود و برنج را با آب و پیاز و کمی زردچوبه آنقدر بپزید تابرنج و بلغور له شود.
۲- سبزی خرفه را خرد کرده و در قابلمه بریزید تا سبزی بپزد.
۳- وقتی آش جا افتاد، ماست زده شده را با آرد هم بزنید و در آش بریزید.
۴- بعد از 10 دقیقه جوشیدن آش آماده است اما پیش از سرو بدون آنکه در قابلمه را بگذارید اجازه دهید آش خنک شود و خودش را بگیرد.
۵- آش آماده را میتوانید با سیر و پیاز داغ تزئین کنید.
۶- بعد از ریختن ماست در آش،آن را تا زمان جوش آمدن هم بزنید تا نبرد.
سایر نکات👇
اگر از دستتان در رفت و آشتان برید،یک تخممرغ در آن بشکنید تا ایرادش معلوم نشود👌
نخود وبلغور گندم و برنج را شب قبل خیس کنید.
https://sapp.ir/tebolrasull
https://telegram.me/tebolrasooll
https://eitaa.com/tebolrasul
#سمبوسه_پنجابي
آشپزي پنجابي، نوع خاصي از آشپزي هندي و برپايه تکنيک هاي تندوري و پخت در ادويه است. ادويه هاي متنوع، مثل ديگر نقاط هند و پاکستان، عامل اصلي طعم و رنگ غذا در اين منطقه محسوب ميشود. سمبوسه پنجابي، يکي از مهمترين ميان وعده ها و اسنک هاي اين منطقه، به شمار ميايد.
مواد لازم:
نان سمبوسه – طبق دستور دادهشده
نخود خيس خورده – 150 گرم
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) – به مقدار لازم
سیبزمینی متوسط – 3 عدد
روغن زیتون یا شحم و کنجد – به مقدار لازم
زنجبیل تازه (رندهشده) – 1/2قاشق چایخوری
فلفل قرمز (پودرشده) – 1/2 قاشق چایخوری
سیر (کوبیدهشده) – 1 قاشق چایخوری
ادویه * – 3/4 قاشق چایخوری
دانه رازیانه (پودرشده) – 1 قاشق چایخوری
تخمگشنیز (پودرشده) – 1 قاشق چایخوری
زیره سبز (پودرشده) – 15 گرم
گشنیز (پاک و خردشده) – 2 قاشق سوپخوری
رب انار – مقداری برای سرو
* ادويه : يک قاشق سوپخوري تخم گشنيز، يک قاشق سوپخوري زيره، يک قاشق چايخوري فلفل سياه، يک قاشق چايخوري فلفل قرمز، يک قاشق چايخوري پودر سير و قاشق چايخوري ميخک را در تابه اي داغ، روي حرارت متوسط ريخته و تفت دهيد تا کمي تيرهرنگ شوند، سپس يک قاشق چايخوري زنجبيل پودرشده به آن بيافزاييد و مجدداً تفت دهيد. تابه را از روي حرارت برداشته و در دماي محيط قرار دهيد تا سرد شوند. دانه هاي يک قاشق چايخوري هل را از پوسته جدا کرده و به همراه ادويه هاي سردشده، آسياب کنيد؛
روش تهیه:
1. نان سمبوسه را آماده کنيد؛
2. در قابلمه اي حاوي مقداري آب، نخود را بريزيد و به مدت 3 ساعت، روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بپزد. در اواسط پخت، کمي نمک در قابلمه بريزيد سپس آن را آبکش کنيد؛
3. در قابلمه اي حاوي مقداري آب، روي حرارت ملايم، سيب زميني ها را بريزيد تا به مدت 40 دقيقه بپزد. در اواخر پخت مقداري نمک به قابلمه بي افزاييد سپس آبکش کنيد و بگذاريد سيب زميني ها خنک شود. پس از اين مدت، پوست سيب زميني ها را بگيريد و به صورت نگيني خرد کنيد؛
4. در ظرفي، سيب زميني و نخود را مخلوط کنيد؛
5. در تابه اي حاوي مقداري روغن، روي حرارت ملايم، زنجبيل، فلفل قرمز، سير، ادويه ، رازيانه، تخم گشنيز و زيره را تفت دهيد سپس مخلوط سيب زميني را به تابه بي افزاييد و تفت دهيد. در آخر، مقداري نمک و فلفل به مواد اضافه کنيد. تابه را از روي حرارت برداريد و گشنيز را به تابه بيافزاييد و مخلوط کنيد؛
6. مطابق مراحل زير خمير را آماده کرده و مخلوط را داخل نان هاي سمبوسه بريزيد. سمبوسه ها را در قابلمه اي کوچک، حاوي روغن داغِ فراوان سرخ کنيد (روغن جوش) با کفگير سوراخ دار آن ها را خارج کنيد و روي حوله کاغذي قرار دهيد تا روغن اضافي آنها گرفته شود. سمبوسه هاي پنجابي را به همراه رب انار سرو کنيد.
روش تهیه نان سمبوسه:
در ظرفي، 300 گرم آرد (الکشده)، 4/3 قاشق چايخوري نمک و يک قاشق چايخوري هل (پودرشده) را بريزيد و مخلوط کنيد. 100 گرم کره به آن بيافزاييد و به خوبي با انگشتان ورز دهيد تا به شکل خرده نان در بيايد. 3 تا 4 قاشق سوپخوري آب به مخلوط بيافزاييد و هم بزنيد تا خمير جمع شود. يک قاشق چايخوري دانه خردل (بوداده*) را به خمير اضافه کنيد و با دست ورز دهيد تا خردل در خمير پخش شود. روي خمير را با سلفون بپوشانيد و بهمدت 30 تا 40 دقيقه، در دماي محيط استراحت دهيد.
* براي تهيه دانه خردل بوداده، آن را در تابه اي داغ و بدون روغن بو دهيد يا به مدت 8 تا 10 دقيقه، در فري که از 15 دقيقه، روي حرارت 180 درجه سانتيگراد گرم کرده ايد قرار دهيد تا بو داده شود.
روش آمادهسازی خمیر
1. پس از اين مدت، از خمير گلوله هايي برداريد و روي سطح آردپاشيده، باز کنيد و با کاتر گرد قالب بزنيد؛
2. دايره را بُرش بزنيد و کنار بگذاريد؛
3. و بقيه 4/3 خمير را به شکل قيف فُرم دهيد. لبه هاي برش خورده را روي يکديگر قرار دهيد و با نوک انگشتان آنها را کاملاً به يکديگر بچسبانيد؛
4. داخل قيف را با مواد مياني پر کنيد؛
5. لبه هاي قيف را به هم بچسبانيد؛
6. سمبوسه پنجابي را روي سطح کار فشار دهيد تا فرم مثلث به خود بگيريد.
طب اسلامی👇
https://telegram.me/tebolrasooll
❤️آشپزی طب اسلامی❤️ در ایتا👇
https://eitaa.com/tebolrasul
❤️آشپزی طب اسلامی ❤️در سروش👇
https://sapp.ir/tebolrasull