#سلمان_فارسی
۱) وفات حضرت سلمان محمدی (رحمه الله)
حضرت سلمان رحمة الله در سال ۳۶ هـ در سن ۲۵۰ سالگی و بنابرنقلی ۳۵۰ سالگی¹ در مدائن از دنیا رفت.²
او را سلمان بن الاسلام و سلمان پاک و سلمان محمدی لقب دادهاند.³
و در خطاب به او گفتهاند: «السلام علیک یا من خلط ایمانه بأهل البیت الطاهرین».⁴
امیر المؤمنین (علیه السّلام) فرمودند: سلمان از کسانی بود که بر حضرت زهراء (سلام الله علیها) نماز خواند. ⁵
همچنین امام صادق (علیه السّلام) فرمودند: «سلمان علم اول وآخر را درک کرد، و او دریائی است که هر کسی را بهرهای از آن نیست، و او از ما اهل بیت است».⁶
شرح حال آن بزرگوار در کتابهای مختلف بیان شده، و در بزرگی مقام و قدر او همین اندازه بس که مولانا امیر المؤمنین (علیه السّلام) وسائل غسل وکفن او را آوردند و او را غسل داده کفن نمودند و بر او نماز خوانده دفن نمودند. الوقایع والحوادث: ج ۵، ص ۳۲۵
جبرئیل به پیامبر (صلّی الله علیه وآله) عرضه داشت: «اشتیاق بهشت به سلمان بیشتر از اشتیاق او به بهشت است».⁷
پ.نـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱) مراقد المعارف: ج ۱، ص ۳۵۵
۲) الوقایع والحوادث: ج صفر، ص ۲۷۰. مستدرک سفینة البحار: ج ۶، ص ۲۹۴.
۳) سلمان بن الاسلام: ص ۱.
۴) قسمتی از زیارت حضرت سلمان رحمة الله. بحار الانوار: ج ۹۹ وص ۲۸۹. نفس الرحمن فی فضائل سلمان: ص ۶۴۰.
۵) اختصاص: ص ۴.
۶) اختصاص: ص ۸.
۷) بحار الانوار: ج ۱۸، ص ۱۳۵.
#نگویید_سلمان_فارسی
#سلمان_فارسی
«عَن مَنصورِ بنِ بَزرَج، قال: قُلتُ لِأَبی عَبدِاللّهِ الصّادِق علیهالسلام: ما أَکثَرَ ما أَسمَعُ مِنکَ یا سَیِّدی ذِکرَ سَلمانَ الفارسی»، راوی میگوید چقدر من زیاد میشنوم از شما که نام سلمان را میبرید و از او یاد میکنید. معلوم میشود که حضرت [امام صادق علیهالسلام] مکرّر در مکرّر راجع به سلمان مطالبی را میفرمودهاند. این شخص تعجّب میکند که چیست که اینقدر موجب شده شما به او توجّه دارید، یا شاید مثلاً به او محبّت دارید و از این قبیل.
«فَقال: لاتَقُل «الفارسی» وَ لکِن قُل سَلمانَ المُحَمَّدی»، یعنی نسبتِ او، فراتر از نسبت قومی و میهنی است؛ نسبت دینی است. این البتّه به هیچوجه، طعن به قوم فارس نیست؛ پیغمبر اکرم و ائمّه علیهمالسلام از فارس - مردم ایران- تمجید کردند، تعریف کردند؛ در این که تردیدی نیست. میخواهد بفرماید که این شخص، فراتر و بالاتر از این است که به نسبتِ قومی شناخته بشود؛ نسبتِ او، نسبتِ عقیده و دین و پیامبر است؛ او کأنّه -مثلاً- فرزند پیغمبر است.
«أَ تَدری ما کَثرَةُ ذِکری لَه؟» [حضرت فرمود] میدانی چرا؟ «قُلتُ: لا. قال: ثَلاثِ خِصالٍ»، سه خصوصیت در سلمان بود که این موجب میشود که من او را زیاد یاد کنم و نام او را ببرم -لابد مثلاً- اجلال کنم او را، تعظیم کنم او را یا محبّت به او بورزم.
«أَحَدُها: ایثارُه هَوی أَمیرِالمُؤمِنین علیهالسلام عَلی هَوی نَفسِه»، چیست آن سه خصلت؟ یکیاش این است: میل امیرالمؤمنین را بر میلِ خود غلبه میداد. از این معلوم میشود که بیش از یک بار چنین چیزی اتّفاق افتاده که حضرت چیزی را اراده کردند، سلمان چیز دیگری در دل خود و در ذهن خود میخواسته است ولیکن میل و هوای امیرالمؤمنین را - «هَوی» یعنی میل- بر میل خود ترجیح داده است. ببینید مقام امیرالمؤمنین را؛ حالا البتّه اینها که گوشهوکنارهای آن عظمت و آن جلالت الهی و ملکوتی و جبروتی است ولی خب، اینها همه، هرکدام یک نشانه است.
«وَ الثّانیَة: حُبُّهُ لِلفُقَراء وَ اختیارُه اِیّاهُم عَلی أَهلِ الثَّروَةِ وَ العَدَد»، [دوّم:] فقرا را دوست میداشت. بعضیها از طبقهی مستضعف جامعه اصلاً بدشان میآید؛ حاضر نیستند طرف آنها بروند، نگاه بکنند به آنها! خودشان را برتر از آنها میدانند؛ او نه؛ فقرا را دوست میداشت، آنها را بر اهل ثروت ترجیح میداد. اگر فرض بفرمایید در یک جایی امر دایر بود بین یک سرمایهدارِ محترمِ خیلی پولداری یا یک فقیری، یا باید مثلاً خانهی این برود یا خانهی آن برود، یا باید به این سلام کند یا باید به آن سلام کند، این فقیر را بر آن غنی ترجیح میداد؛ اینها درس است دیگر. ما طلبهها، ما جامعهی روحانیت و علمی، یکی از خصوصیاتمان از اوّل همین بوده است که با ضعفا و طبقهی ضِعاف نزدیک بودهایم؛ این خیلی امتیاز بزرگی است. بله، گاهی پولدارها ممکن بود سراغ یک عالمی هم بیایند، او هم یک احترامی بکند امّا معاشرت روحانیون ما، علمای ما، مراجع ما، ائمّهی جماعت ما -علمائی که بودند با مردم- عمدتاً با مردم فقیر و زیر متوسّط بوده است؛ این خیلی چیز مهمّی است؛ این را باید نگه بداریم. حالا که علما و روحانیت، به یک موقعیتی در عالم سیاست دست پیدا کردهاند، نباید آنچه را تاریخچهی ما و سنّت کهن ما است از دست بدهیم. اینکه در یک شهری یک عالمی مثلاً باشد، [ولی] بین مردم معروف باشد که ایشان با تجّار و با پولدارها و با باغدارها و مانند اینها [اُنس دارد] - مهمانی خانهی این؛ مهمانی در باغ آن- امّا با فقرا نه، اُنسی ندارد؛ این چیز خوبی نیست. این هم یک خصوصیت.
«وَ الثّالِثَة: حُبُّهُ لِلعِلمِ وَ العُلَماء»، یکی هم این [سوّمی]: جناب سلمان علم را دوست میداشت، علما را دوست میداشت. این سه خصوصیت در این بزرگوار، موجب میشود که امام صادقِ با آن جلالت و عظمت، نسبت به او گرایش پیدا کند، محبّت -یا تجلیل و تعظیم- نسبت به او بکند. «إِنَّ سَلمانَ کانَ عَبداً صالِحاً حَنیفاً مُسلِماً وَ ما کانَ مِنَ المُشرِکین»، [میفرمایند: سلمان بندهی صالحِ حنیفِ مسلمان است و از مشرکین نیست.]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ تصاویر هوایی ارتش عراق از کربلا/ تمامی خیابان های اطراف حرمها مملو از زائران پیاده امام حسین (علیه السلام) است.
⚫️ اندکی تأمل
از عراقى ها خواستيم ويزا نگيرند، گفتند باشه.
خواستيم گذرنامه ها را تا شش ماه اعتبار قبول كنند، گفتند باشه،
خواستيم اگر زائرين ايران گذرنامه ندارند، با يك برگ گذر موقت، اجازه ى عبور بدهند، گفتند باشه.
خواستيم براى ما سقف زائر تعيين نكنند، گفتند باشه.
📌تازه دولت عراق هم کیش ما هم نیست!!!!!
توى مسير و شهرهاى عراق مردم دلنشين عرب، با روى باز پذيراى زائران ايران شدند.
تمام آنچه را كه دارند، آورده اند براى زائر حسين عليه السلام.
نزديك به پنج هزار كاميون از ايران وارد عراق شده، بدون تفتيش هاى سخت گيرانه.
اين همه موكب ايرانى كنار موكب هايشان علم شده…
كمى فكر كنيم!
اگر اين جمعيت وارد ايران ميشد،
اين هجمه از خدماتى كه بايد به زائر ميداديم،
اين بريز و بپاش هاى زائرين،
قريب به يك ماه نظم كشور تغيير ميكرد.
شما به عنوان ايرانى چه ميكرديد؟
كاش نگاههاى بالا به پايين مان را كمى تغيير دهيم!
هیچی
هتل شبی 500هزار تومن را میدادیم
2میلیون تومن میگفتید این ایام شلوغه باید جیب زائر رو خالی کنیم مثل آخرصفر مشهد...!
44.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷گروه سرود "رویش" شهر مقدس قم تقدیم می کند.
♦️سرود لشگر حسین♦️
🎙با صدای محمد مهدی خشکدامن
🔸 با نشر این سرود شما هم در ثواب این اثر شریک باشید.
کیفیت اصلی را در لینک زیر مشاهده فرمایید
https://aparat.com/v/ZC2H6
لینک کانال "گروه سرود رویش"
@Royesh_Pardisan
🔖#اربعین
💠 زیارتنامه اربعین، نوعی عهدنامه است
🔻اصل زیارت، حضور در محضر امام و تجدیدِ عهد با امام است، چه از دور، چه از نزدیک. مفاد زیارتنامه، مفاد عهدنامه است. این عهدنامه که در زیارت اربعین هست، خیلی لطیف است. شهود امام و مقامات امام و بعد هم عباراتی است که ما را به رجعت امام میرساند که «امری لامرکم سِلْم ونُصرَتی لکم مُعَدة» و ما را به نصرت و یاری و انتظار میرساند.
🔻یعنی ما شهادت میدهیم که این جریان شما در ظهور ائمه و رجعت، ادامهدار میباشد. هدف ما از انتظار، این است که قلب، تسلیم باشد و دنبال رأی امام باشد و تمام یاریمان، برای امام آماده باشد.
🔻نتيجه زيارت اربعين، آنچنان كه در انتهای زيارتنامه اربعین آمده است تسليم قلب، تبعيت محضِ رأی انسان از امام و آماده بودن زائر برای نصرت حضرت است. انسان بايد به جايی برسد كه هيچ رأیی در برابر امر معصوم نداشته باشد.۱
💠یکی از کسانی که بارها با ائمه معصومین تجدید عهد کرده است جناب جابربن عبدالله انصاری است
♦️جابربن¬عبدالله انصاری به همراه شاگردش عطیه عوفی نخستین زائران حرم امام حسین(ع) بودند که پس از واقعة عاشورای سال 61 هجری از مدینه رهسپار عراق شدند و روز بیستم صفر به کربلا رسیدند. زیارت اربعین سیدالشهدا(ع) یادگار اوست. جابر صحابی رسول خدا| و پنج امام معصوم(ع) پیش از هجرت پیامبر| به مدینه، در منی با آن حضرت بیعت کرد. او در جنگ¬های بسیاری در رکاب رسول خدا| و امیرمؤمنان(ع) شرکت کرد و همواره مدافع پیامبر| و اهل¬بیت(ع) بود. گزارش جابر از حجة¬الوداع و حضور او در شمار راویان حدیث غدیر، نشان از شخصیت آگاه و شجاع او دارد. این صحابی جلیل¬القدر هیچ¬گاه در برابر ستم خلفای اموی خاموش نماند در رخدادهای صدر اسلام، حضوری پرنگ داشت.
♦️جابر در حضور امام حسین(ع)
🔷شیخ طوسی جابر را در شمار یاران و اصحاب امام حسین(ع) نیز آورده است.(۲) چون غیر از امام هیچ کس از سرانجام سفر از مکه به کربلا که همانا شهادت بود، اطلاع نداشت، جابر و برخی دیگر از دوستداران امام، با ایشان همراه نبودند. از سخنان جابر با شاگردش عطیه استفاده می شود که اگر جابر پایان پرافتخار آن سفر را می دانست، امام را همراهی می کرد؛ گرچه حضرت کسی را برای آن سفر دعوت نکرده بود.
در روز عاشورا امام خطاب به دشمن می فرمود: آیا من پسر دختر پیامبر شما نیستم؟ آیا من پسر وصیّ و پسرعموی پیامبر شما نیستم؟ همو که پیش از همه به پیامبر| ایمان آورد.. . آیا پیامبر درباره من و برادرم نفرمود: این دو آقای جوانان اهل بهشتند؟ اگر گمان می برید که چنین نیست، کسانی هستند که اگر از آنان بپرسید، از حقیقت به شما خبر دهند. از کسانی چون جابر بن عبدالله انصاری و ابوسعید خدری و.. . بپرسید.(۳)
✍جابر، اولین زائر امام حسین(ع) در کربلا
♦️چند روز پس از رسیدن خبر شهادت امام، جابر انصاری بارِ سفر به سوی کربلا بست. پیری و دوری راه و سبوعیت سفّاکانی چون یزید و ابن زیاد، مانع او از این سفر نشد. «عطیفه عوفی» شاگردش او را در این سفر همراهی می کرد. شیخ طوسی جابر را اولین زائر امام حسین (ع) دانسته و روز ورود او را به کربلا، بیستم صفر همان سال دانسته است.(۴)
💠سید بن طاووس، داستان زیارت جابر و عطیه از کربلا را نقل کرده و زیارتنامه ای را که جابر با آن، امام و شهدا را زیارت کرده، آورده است. جابر پس از زیارت، روی قبر خم شد و صورت خود را به قبر مالید و چهار رکعت نماز خواند و آن گاه به زیارت قبر علی اکبر رفت و آن حضرت را نیز زیارت کرد و بر قبر او بوسه زد و دو رکعت نماز گزارد. سپس به زیارت بقیّه شهدا رفت و با کلماتی عمیق زیارت نامه خواند. در پایان به زیارت حضرت ابوالفضل(ع) رفت و با جملاتی زیبا آن حضرت را زیارت کرد و دو رکعت نماز گزارد.(۵)
━━━━━━⊱《●○●》⊰━━━━━━
✍پی نوشت :
۱.از بیانات آیتالله سیدمحمّدمهدی میرباقری در مسجد جمکران
۲.رجال طوسی، ص 72.
۳.ارشاد مفید، ص 234 و بحارالأنوار، ج 45، ص 6.
۴.شیخ طوسی، مصباح المتهجد، ص 730 و بحارالأنوار، ج 95، ص 195.
۵.سید بن طاووس، مصباح الزائر، ص 286 ـ 288؛ بحارالأنوار، ج 98، ص 329 ـ 330./پایگاه حوزه نت
🏴🇬🇧ایران در سوگ ملکه فقید🏴
*نامه مدیر کانال جنایاتغرب به صادق زیباکلام
💠چرا برای ملکه سوگوار نباشیم؟
ملکه ای که نماد بریتانیای کبیر است.
الطاف بریتانیا همواره شامل حال ایران بوده است.
انقدر نمک نشناس نباشیم.
🔻درست در آن هنگام که مردم ایران از گرسنگی میمردند.
🔻😭دقیقا زمانی که مردم ایران به علف خواری روی آورده بودند و دانه های گندم را از لای پِهِن گاو بیرون میکشیدند و میبلعیدند و آنقدر ماهها روی زمین دنبال علوفه گشته بودند که مدل راه رفتنشان مثل چهارپایان شده بود. منبع
🔻درست زمانی که مردم قم برای جمع کردن خون احشام جلوی کشتارگاه ها دعوا میکردند تا بچههایشان گرسنه نمانند. منبع
🔻در همان حین که مردم آرد را با خاک مخلوط میکردند تا دیرتر هضم شود تا بچه هایشان دیرتر گرسنه شوند. منبع
🔻همان زمان که مردم نجیبِ ایران از گرسنگی به مردار خواری و آدم خواری روی آورده بودند. منبع
🔻درست زمانی که رشت دچار قحطی شد 😳آری رشت حاصلخیز ترین شهر ایران. منبع
🔻 دقیقا زمانی که نصف ایران از گرسنگی مردند. منبع
‼️درست در همین زمان ایران در اشغال بریتانیا بود و انگلیس نه تنها گندم ایران را غارت کرد بلکه سیلو های باقی مانده را هم آتش زد، به این هم بسنده نکردند و مانع وارد کردن گندم و آذوقه به هر طریقی به ایران شدند. منبع
😔 قحطی کجا بود! این قتلعام دقیقا توسط خود انگلیس طراحی شد.
🇬🇧آری جناب #زیباکلام
درگذشت ملکه ی فقید را به شما تسلیت میگویم.
‼️امثال شما اگر آن روزگار بودید توییت میزدید:
ایران به جمع صادر کنندگان گندم به انگلیس پیوست.
✅زیارت اربعین جابر و عطیّه
✍استاد مهدی طیّب
⬅️ بخش اوّل
🕋 جابر جامه احرام بر تن میکند، یعنی حقیقت کعبه اینجاست.
▪️جابر بن عبدالله انصاری صحابی خوبی برای پیغمبر اکرم صلوات الله علیه و آله و سلّم بود و سنّ بالایی هم داشت، حسنین علیهما السّلام به او عمو میگفتند و به شدّت به او علاقمند بودند. جابر هم به شدّت دل سپردۀ آنها بود. این است که وقتی خبر شهادت اباعبدالله الحسین علیهالسّلام در مدینه به او رسید، بیدرنگ با یارش عطیّه، برای آمدن به کربلا و زیارت تربت پاک حسینی مصمّم شدند.
▪️بارها اشاره کردهام که اینکه نقل میکنند عطیّه خادم جابر بن عبدالله انصاری بود، تصویر کوچکی از عطیّه در ذهنها ترسیم میکند. عطیّه یک مفسّر و محدّث بزرگ است. اینگونه نیست که فرد معمولی و دون پایهای باشد، شخصیّت بزرگی است.
▪️راز این را هم که خدمت به جابر را اختیار کرده بود، خدمت عزیزان عرض کردهام. بعضی از کسانی که میخواهند در مسیر عبودیّت و طریق بندگی حضرت حق و در راه دین رشد بزرگی نصیبشان شود، یک ولیّ خدا، یک انسان والامرتبه و عظیم القدر را پیدا میکنند و برای اینکه بتوانند بیست و چهار ساعته از محضر او بهره ببرند؛ برخلاف دیگر شاگردان و مریدان که ممکن است تنها ساعاتی از روز اجازه داشته باشند در حضور او باشند؛ افتخار خدمتکاری آن شخص را پذیرا میشوند و از این طریق امکان پیدا میکنند دائماً در حضور او باشند و از همۀ حالات، رفتار و سخنان او بهره ببرند و درس بگیرند. عطیّه هم از این شمار بود.
▪️کمااینکه خود ائمّه علیهم السّلام هم از این نوع خدمتگزاران داشتند که بسیار عظیم القدرند. مثلاً قنبر که غلام امیرالمؤمنین علی علیه السّلام است؛ فکر نکنیم او یک خدمتکار معمولی بوده است؛ او انسان اهل معرفت، اهل معنویّت و شخص بسیار والامقامی است؛ منتها این توفیق فوقالعاده ای بود که خدمتگزاری امیرالمؤمنین علیه السّلام به او این فرصت را میداد که بتواند همواره در کنار حضرت علی باشد و از وجود مقدّس و نورانی ایشان استناره و کسب نورانیّت کند. سایر ائمّه علیهم السّلام هم بعضاً چنین افرادی را داشتند.
▪️عطیّه خدمت کردن به جابر را در این سفر افتخاری برای خود و فرصتی برای همراهی و حضور در محضر جابر میدانست. این دو نفر از مدینه به سمت کربلا حرکت کردند و روز بیستم ماه صفر، صبح هنگام وارد سرزمین کربلا شدند. جزء به جزء ماجرا ثبت شده است.
▪️جابر بن عبداللّه انصاری در نهر روفرات غسل کرد و جامۀ احرام بر تن پوشید که این خیلی معنا دارد. جامه احرام جامهای است که برای طواف خانه خدا بر تن میکنند. گویا جابر با این عمل خود یک سخن بسیار بزرگ و عمیق را به همۀ آینده تاریخ خودش اعلام میکند.
▪️او میگوید حجّ حقیقی اینجاست؛ روح حج اینجاست. کعبهای که در آن روزگار، مطاف کسانی بود که حسین را در سرزمین کربلا تنها گذاشتند، جز یک جنازۀ بی روح نبود؛ همانطور که اگر روح از پیکر انسان خارج شود، آن پیکر اثری ندارد؛ کاری از آن بر نمیآید؛ کسی نمیتواند فایده و بهرهای از آن ببرد؛ جنازۀ مردهای است که گوشهای افتاده است و بعد از چند صباح هم متعفّن میشود و خودش منشأ بسیاری از آلودگیها و انحرافات میگردد.
▪️جابر با عمل خود میگوید روح کعبه، حسین است؛ روح کعبه ولیّ اعظم خداست. کعبه یک پیکر است؛ کعبه یک پوسته است؛ محتوای آن ولایت است و این یک باور عمیق برای همه ماست.
▪️کعبه اگر حرمتی دارد به خاطر این است که محلّ تولّد امیرالمؤمنین علیه السّلام است؛ محلّ نزول نور ولایت علویّه در عالم خاک است. منهای آن، کعبه فقط یک اتاق است که با سنگ ساخته شده است.
▪️کعبه همۀ ارزشش را از حقیقت ولایت ولیّ الله اعظم گرفته است. کعبه بدون ولایت هیچ نیست؛ یک جنازه مرده است. یک پیکرۀ بی خاصیت و بی اثر است. شاهدش را هم همین امروز در دنیا میبینیم. این طوافهایی که دور کعبه میشود، پیامدها و آثارش کو؟! بسیاری اشخاص هر ساله به مکّه میروند؛ دور کعبه طواف میکنند؛ حج به جا میآورند؛ عمرههای متعدّد میروند؛ امّا کدام تحوّل؟ کدام آثار سازنده را از این طوافها با خودشان به ارمغان میآوردند؟ چرا؟
▪️چون روح ولایت در این کعبه نیست. کعبۀ تهی از ولایت یک پیکرۀ بیخاصیت و یک پوستۀ بدون محتواست. کعبهای که میتوان به دور آن گشت، در حالی که پسر پیغمبر را در غربت و تنهایی تشنه کام ذبح میکنند، چه خاصیتی دارد؟! چه بو و اثر و چه نشانهای از حقیقت و شایستگیها دارد؟ هیچ!
▪️لذا جابر جامۀ احرام بر تن میکند؛ یعنی حقیقت کعبه اینجاست؛ روح کعبه اینجاست.
ادامه دارد....
#اربعین_حسینی
✅زیارت اربعین جابر و عطیّه
✍استاد مهدی طیّب
⬅️ بخش دوّم
🕋روح کعبه که عشق حسینی است قبلهگاه قلبها و دلهای انسانها میشود.
▪️گرچه من در روایات، مؤیّدی برای این حرف ندیدم؛ ولی این حرف در افواه هست که وقتی حضرت بقیّه الله الاعظم ارواحنافداه ظهور فرمودند، قبله را به کربلا منتقل میکنند و مرقد مطهّر حسینی قبله میشود.
▪️معنای این سخن آن نیست که از نظر جغرافیایی، سمت ایستادن برای عبادت، از شهر مکّه به شهر کربلا تغییر میکند. این دریافت اشتباه از این سخن است. قبله محلّ اقبال انسان است؛ محلّی است که دل انسان به آن رو می کند؛ قلب انسان به آن متوجّه است؛ توجّه انسان به آن متمرکز است؛
فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ
جایی که وجه انسان، وجهه همّت انسان، روی دل و قلب انسان، همهی حواس و توجّه انسان به آن سمت است، آنجا قبله است.
▪️اینکه قبله به کربلا منتقل میشود، یعنی روح کعبه، که حقیقت ولایت است، و ظهور ولایت در اوج قلّۀ آن، که عشقی است که اباعبدالله الحسین علیه السّلام در عالم ظاهر کردند، آن عشق الهی بروز میکند و روح کعبه، که عشق حسینی است، قبلهگاه قلبها و دلهای انسانها شود؟ آیا امروز علائم آن را نمیبینید؟
▪️حتّی به شکل ظاهری عرض کنم؛ مگر چند نفر به مراسم حج مشرّف میشوند؟ حتّی سالهایی که خیلی حج شلوغ است؛ میگویند امسال مثلاً دو میلیون نفر حاجی بود. امروز که اربعین است چند نفر در کربلای اباعبدالله بودند؟ اینگونه که نقل شده است، شانزده میلیون نفر! آیا قبله به کربلا منتقل نشده است؟ محلّ توجّه دلها و قلبها کربلای اباعبدالله الحسین علیهالسّلام نشده است؟ و حال صبر کن صبح دولتت بدمد، کاین هنوز از نتایج سحر است
▪️خواهید دید چه اتّفاقی میافتد. همین که الان هست غیر قابل تصوّر بود؛ یعنی شما چند سال به عقب برگردید؛ میبینید شهر کربلا شهر غریبی بود. همین چند سال قبل وقتی وارد حرم اباعبدالله علیه السّلام میشدید، به ندرت زائر داخل حرم بود. به شدّت غربت بود. حرم خاک گرفته، کف حرم پر از ماسههای بادیه بود.
▪️کسانی که زمانهای قبل از سقوط صدّام به عتبات مشرّف شدند، دیدهاند که شرایط چگونه بود. آیا اصلاً قابل تصوّر بود روز اربعین، یا روز عاشورا، یا روز عرفه چنین جمعیّتی در سرزمین کربلا جمع شوند؟ این همه زائر! آن هم با این حالت!
▪️کسی میخواهد به حج برود هواپیما سوار میشود؛ با آن همه پذیراییهای ویژه و هتلهای بسیار مدرن و مجلّل و مجهّز که برای اسکانش در نظر میگیرند و وسیلههای نقلیه بسیار مدرنی که برای جابجا شدن در فاصلههای بین شهرها یا در داخل شهرها در اختیارش قرار میدهند؛ امّا امروز چگونه افراد به زیارت اباعبدالله الحسین علیه السّلام میروند؟ با پای پیاده، از فرسنگها دورتر. اقلّش این است که به نجف به محضر امیرالمؤمنین علی علیه السّلام مشرّف میشوند و بعد از زیارت مرقد مطهّر حضرت اسدالله الغالب، علیّ بن ابیطالب علیه السّلام، با پای پیاده در هوای بسیار سرد یا به شدّت گرم به سمت کربلا و حرم اباعبدالله الحسین علیهالسّلام به راه میافتند. بخشی از این پیادهها با پای برهنه میروند، حتّی کفش به پا ندارند؛ بعضی از جاهای مسیر کاملاً خاک و شن است، ریگ است؛ پاها آسیب میبیند؛ امّا چه عشقی اینها را میآورد. یک گروه دیگر که از جنوب عراق پای پیاده راه میافتند؛ از بصره، پانصد، ششصد کیلومتر پیاده میآیند تا روز اربعین خود را به کربلای حسینی برسانند. آیا این خبر نمیدهد که قبله دارد به کربلا منتقل میشود؟ قبلۀ دلها و جانها به کربلا منتقل میشود؟
▪️هرچه میخواهند بکنند؛ این وهّابیها چه میکنند؛ چه تبلیغاتی که ضدّ ولایت در سطح دنیا میکنند؛ این همه رسانههای مختلف، شبکههای ماهوارهای، سایتهای اینترنتی، نشریات، روزنامهها، مبلّغینی که به نقاط مختلف اعزام میکنند؛ پولهایی که خرج میکنند؛ اینها را که در جنبه تبلیغات و فرهنگی برای سرد کردن میدان عشق ورزی به اهل بیت عصمت و طهارت انجام میدهند؛ آن هم از سفّاکیها و ددمنشیهایشان، انفجارهای انتحارییی که گام به گام برای ترساندن و منصرف کردن از اقبال به اباعبدالله الحسین علیه السّلام طرّاحی میکنند؛ امّا چه اثری بخشیده و چه موفقیّتی نصیبشان ساخته است؟ اینها واقعیّت است.
▪️اگر نقل میکنند که متوکّل عبّاسی برای اینکه نگذارد افراد به زیارت امام حسین علیه السّلام بروند، میگفت اگر کسی بخواهد برود، باید یک دستش را بدهد ما قطع کنیم و عدّهای میرفتند دستشان را میدادند و قطع میکردند و به زیارت اباعبدالله علیه السّلام میرفتند؛ شاید برای برخی باورش دشوار بود؛ امّا روی آوردن این همه زائر با وجود خطر عملیات تروریستی و انفجارهای انتحاری وهابیان سلفی، آن را کاملاً باورپذیر کرده است.
ادامه دارد....
✅زیارت اربعین جابر و عطیّه -
✍استاد مهدی طیّب
⬅️بخش سوّم
🕋بر خلاف سفر حج، هر چه شرایط سختتر و خطر شدیدتر میشود، تشویق ائمه علیهم السّلام برای زیارت کربلا بیشتر میشود.
▪️اگر نقل میکنند که متوکّل عبّاسی برای اینکه نگذارد افراد به زیارت امام حسین علیه السّلام بروند، میگفت اگر کسی بخواهد برود، باید یک دستش را بدهد، ما قطع کنیم و عدّهای میرفتند دستشان را میدادند و قطع میکردند و به زیارت اباعبدالله الحسین علیه السّلام میرفتند؛ شاید برای برخی باورش دشوار بود؛ امّا روی آوردن این همه زائر با وجود خطر عملیات تروریستی و انفجارهای انتحاری وهابیان سلفی، آن را کاملاً باورپذیر کرده است.
▪️خدمتتان عرض کردهام؛ با اینکه حج واجب است، امّا به محض اینکه احتمال خطری جدّی مطرح شود، وجوب حج برداشته میشود. امّا کربلا چه؟
▪️روایات اهل بیت علیهم السّلام را ببینید. هرچه شرایط سختتر، هرچه خطر شدیدتر، تحریض و تشویق ائمّه علیهم السّلام برای اینکه به زیارت اباعبدالله علیه السّلام بروید بیشتر. به ظاهر زیارت اباعبدالله علیه السّلام عمل مستحبّ است؛ سفر حج سفر واجب است؛ امّا در سفر واجبِ حج به محض اینکه خطری جدّی پیش میآید، وجوب برداشته میشود. امّا در سفر مستحبّ زیارت اباعبدالله الحسین علیهالسّلام هرچه خطر شدیدتر میشود، تحریض اهلبیت علیهم السّلام بر تشرّف به زیارت آن حضرت بیشتر میشود.
▪️خواستم اشاره کنم که این عمل جابر که غسل میکند و جامه احرام بر تن میپوشد، چه معنای عمیقی داشت. جابر به زیارت کعبۀ دلها آمده است. حسین علیه السّلام قبلهگاه قلوب اهل دل است.
▪️جابر در حالی که به شدّت متأثّر و اشک ریزان است، با گامهای بسیار کوتاه حرکت میکند؛ با پای برهنه به سمت تربت اباعبدالله الحسین علیهالسّلام حرکت میکند و در گامهایی که بر میدارد، مشغول ذکر خدای متعال است. نقل شده است؛ خاک را میبویید و مسیر را پیدا میکرد.
ادامه دارد....
#اربعین_حسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 ما معترضیم!
🔻 کی مَعجر از سر بچههای علی(ع) برداشته؟
💠 این یک چیزی فراتر از عزاداری است... یک اعتراض نتیجهبخش است..
🎤حجت الاسلام والمسلمین پناهیان
*#پناهیان
🌍تدابیر نوشیدن آب بخش 3
💦در هنگام خوردن غذا، نباید آب خورده شود چراکه باعث ایجاد رطوبت در بدن میشود و معده را ضعیف میکند
💦❗️اگر پشت سر هم روی غذا آب ریخته شود غذا در معده ناقص و بد گوارش میشود
☝️افرادی که دچار نفخ و رفلاکس هستند با رعایت این قاعده میتوانند بهبود پیدا کنند
❗️بعد از مصرف مخصوصا گوشت و غذاهای چرب بلافاصله آب نخورید؛ چراکه نوشیدن آب عمل هضم غذا را مختل میکند
✅در طب سنتی توصیه میشود که یک ساعت الی دو ساعت بعد از غذا در صورت تشنگی آب بنوشید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زوار اربعین
نائب الزیاره جوانهایی باشید
که علی اکبری رفتند،
امّا علی اصغری بازگشتند!
▫️ شهریور ۱۴۰۱
راهپیمایی اربعین ۱۴۴۴، مرز مهران
🌎تدابیر نوشیدن آب بخش 2
✍نوشیدن آب آدابی دارد:
💦 همه حجم آب را یکجا سرنکشید
یکجا نوشیدن آب به معده و کبد شما مقداری آسیب میرساند
💦 آب را بمکید؛ طوریکه که انگار که آب را میجوید و این عمل باعث میشود که دمای آب به دمای بدن نزدیک شود
💦❗️نوشیدن آب خیلی سرد، خصوصاً در هوای گرم، به شدت معده و کبد را سرد میکند و هضم را مختل میکند
💦در هوای گرم #آب_یخ نخورید و داخل آب یخ نیندازید، میتوان آبی که در یخچال است نوشید
✅اما بهتر است آب هم دمای محیط باشد
برای افراد با مزاج گرم اجازه داده شده است
🤏 یک مقدار از آبهای خنکتر استفاده کنند
🌍تدابیر نوشیدن آب بخش 3
💦در هنگام خوردن غذا، نباید آب خورده شود چراکه باعث ایجاد رطوبت در بدن میشود و معده را ضعیف میکند
💦❗️اگر پشت سر هم روی غذا آب ریخته شود غذا در معده ناقص و بد گوارش میشود
☝️افرادی که دچار نفخ و رفلاکس هستند با رعایت این قاعده میتوانند بهبود پیدا کنند
❗️بعد از مصرف مخصوصا گوشت و غذاهای چرب بلافاصله آب نخورید؛ چراکه نوشیدن آب عمل هضم غذا را مختل میکند
✅در طب سنتی توصیه میشود که یک ساعت الی دو ساعت بعد از غذا در صورت تشنگی آب بنوشید
🌎 تدابیر نوشیدن بخش 1
✍یک باور بسیار غلط در میان عموم مردم نوشیدن بیجا و بی رویه آب است
💦برخی براین باورند که نوشیدن روزانه هشت لیوان آب برای همهی اشخاص مفید و یک اصل است؛ اما این مطلب هیچ پایه و اساس علمی ندارد و منجر به آسیب رساندن به بدن میشود
💦❗️نکته ی اصلی برای نوشیدن آب برای تمام افراد این است: اگر انسان تشنه شد آب را استفاده کند و اگر تشنهاش نبود نیاز نیست آب بخورد
🔰به آنها سلام کنید و تشکر نمایید
✍️آیت الله بهجت(ره): شب که انسان میخوابد، ملائکه موکل بر انسان، او را برای نماز بیدار میکنند و بعد چون انسان اعتنا نکند و بخوابد باز او را بیدار میکنند. اگر دوباره بخوابد، باز او را بیدار میکنند. این بیداریها تصادفی و از روی اتفاق نیست! بلکه بیداریهای ملکوتی است که به وسیله فرشتگان انجام میگیرد.
اگر انسان استفاده کرد و برخاست آنها تقویت و تایید میکنند و روحانیت میدهند. وگرنه متأثر میشوند و کسل بر میگردند.اگر از خواب برخاستید آن ملائکه را که نمیبینید، اقلاً به آنها سلام کنید و تشکر نمایید!
📚در خلوت عارفان
#آیت_الله_بهجت
#حدیث
💠امام صادق عليهالسلام: آنکه برای ظلمی که به ما وارد شده اندوهگیت باشد، نفَسش تسبیح و حزنش عبادت است.
📚بحارالأنوار، ج۲۲، ص۲۷۸
🌹اعمال روز اربعین:
1-خواندن زیارت اربعین
2-غسل اربعین وتوبه (قبل از نماز ظهر)
3-بعد از نماز صبح صد مرتبه(لاحول و لاقوة الا بالله العلي العظيم)
4-هفتاد مرتبه تسبیحات اربعه
5-بعد از نماز ظهر سوره والعصر بعد هفتاد مرتبه استغفار
6-غروب چهل مرتبه لا اله الا الله
7-بعد از نماز عشاء سوره یاسین هدیه به سیدالشهدا
🕊✨اللهم عجل لولیک الفرج✨
اربعینآمددلمراغمگرفت
بهرزینبعالمیماتمگرفت
سوزاهلآسمانآیدبهگوش
نالهصاحبزمانآیدبهگوش..💔
#اللهم_ارزقنا_کربلا_بحق_الحسین_علیهالسلام
جاماندگان اربعین
روز اربعین یه ظرف آش، لقمه ی غذایی، شربت طبیعی، دمنوش، هندوانه یا هر چیز دیگری از طیبات تهیه کنید(کم و زیادش مهم نیست) به همسایه ها هدیه کنید یا بدید موکب های خیابانی توزیع کنن یا بگذارید دم خونه یا محل کارتون مردم استفاده کنن
یه پرچم یا پیشانی بند اهل بیتی بردارید به یه مکان مقدس مثل امام زاده ها بروید و عرض تسلیت کنید یا یه روضه بگیرید
یا نیت کنید در فضای مجازی و حقیقی برای حضرت سیدالشهدا علیه السلام تبلیغ کنید
بالاخره جامانده نداریم، جانمونی
لبیک بگید به حسین علیه السلام
——————————
✅ کورکورانه و به سادگی آنچه را که می بینید یا میشنوید، باور نکنید، وقت بگذارید، تحقیق کنید !
@T_124_ir
تَواصَوا بِالحَقِّ وَ تَواصَوا بِالصَّبر
#طب_اسلامی