🔰 📝 حالا که تلاشهای غیر قابل وصف بانوی عالمه، مجتهده و فاضله ی شهیده سرکار خانم « سیده نرگس خاتون مجتهدنجفی » در رویه کاشت درختان مثمر الحمد لله نتیجه داده و رو به جلو هست و ادامه دارد.
💐 و جای این بانوی عالمه، مجتهده و فاضله ی شهیده خالی هست که ببینند تلاشهای شبانه روزیشان تا اخرین نفس با اینکه خانم بودند به تنهایی انجام دادند به ثمر نشته ...
😂 مطلع شدیم که بعضی از نهادها و ارگانهای حوزوی و دولتی طرح تک کاشتی درختان مثمر را ارائه و اجرایی می کنند که این کار به نوبه خود بسیار کار مهم و قابل تقدیر و تشکری هست.
🔹 اما این رویه تک کاشتی بسیار اسیب های خواهد داشت. به عنوان نمونه :شاهد وقوع خسارت ناشی از آفت پروانه سفید برگ بلوط خوار در نزدیک ۳۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس بودهایم و اگر این به صورت توامان کاری بود شاهد اینچنین خسارتی نبودیم ، زیرا تنوع درختان خود از بین برنده افت و نرسیدن افت یک نوع درخت به درختان دیگر می شود ...
😊 امیدواریم که این رویه مهم را از تک کاشتی 🏝 به توامان کاری 🌳🌴🌿🌱🌾☘️ درختان مثمر قرآنی، روایی و بومی تغییر داده و از مزایای بی بدیل توامان کاری بهره مندی بیشتر را داشته باشیم .
انشاءالله
🌸🌺 موسسه ثقلین راه زندگی 🌺🌸
https://eitaa.com/thagalayn
روز 21 سپتامبر، روز جهانی علیه کاشت درختِ تککِشتی نامیده شده است. در این روز، گروهها و تشکلهای زیستمحیطی و اجتماعی در سراسر جهان جمع میشوند و علیه آثار مضر و مخرب این درختان بر تنوع زیستی شعار میدهند. این گروهها در بیانیه مطبوعاتی خود، خواستار از بینرفتن و توقف کِشت این گیاهان و درختان بیثمر وارداتی شده اند. بسیاری از سازمانهای عضو این گروهها میگویند: «این مزارع در میان بسیاری از مردمان بومی و دیگر افراد وابسته به جنگل، بدبختی ایجاد کرده است...
برگرفته شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر با کاشت درختان مثمر ص 349-350
🌸🌺 موسسه ثقلین راه زندگی 🌺🌸
https://eitaa.com/thagalayn
«معجزه آبخیزداری»| باغ قرآنی؛ بهترین راه مقابله با چالش های زیست محیطی/اثرات زیبانبار کاشت درختان غیرمثمر مضر چیست
به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ کاشت درختان مثمر از جمله مسائلی است که در چند سال مدنظر مقام معظم رهبری قرار گرفته است و از سال 1395 ایشان در ایام هفته درختکاری، درخت مثمر می کارند. درباره اهمیت و ضرورت کاشت درختان مثمر گفتگویی تفصیلی با «نرگس سادات مجتهد نجفی» از محققین و پژوهشگران محیط زیست و منابع طبیعی حوزه علمیه قم و مولف کتاب «اقتصاد مقاوم تر، محیط سالم تر با کاشت درختان باثمر» انجام دادیم.
http://roostiran.ir/blog/25643/
تسنیم: برای مقابله با این معضلات و مشکلات چه راه حلی پیشنهاد می کنید؟
نجفی: بهترین راه مقابله با این مشکلات، توجه ویژه به باغ قرآنی است که در کتاب اقتصاد مقاوم تر، محیط سالم تر به تفصیل بدان پرداخته ایم. باغ قرآنی از کمترین فضا مثل آپارتمان، باغچه ها و پشت بام منازل، مزرعه های کوچک، زیرزمین منازل، خیابان های شهرها و غیره شروع می شود و تا فضاهای بسیار بزرگ مثل مزرعه های بزرگ، جنگل های انبوه و مرتع زارهای بزرگ ادامه می یابد. ما باید در این فضاها با الهام گرفتن از قرآن کریم، درختان و سبزیجاتی که در آیات متعدد قرآن کریم آمده است، بکاریم و برای شروع می توان از فضاهای یاد شده در منازل، ادارات و دانشگاه ها شروع کرد. کاشتن این درختان در این گونه فضاها نه تنها زمینه باعث اشتغال و تولید را فراهم می کند
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/12/25/2470367/
🌸🌺 موسسه ثقلین راه زندگی 🌺🌸
https://eitaa.com/thagalayn
مصادف با ایام شهادت بانوی دو عالم حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها)،
اولين سالگرد استاد گرامی خانم دکتر سیده نرگس خاتون مجتهد نجفی مي باشد.
🔻وی با تأسی از جد بزرگوارشان آیت الله سید یونس مجتهد نجفی اردبیلی رضوان الله تعالی علیه (مبارز و رهبر قیام گوهرشاد در مشهد علیه کشف حجاب در دوره رضا خان خائن) توشه باری از اخلاص و مجاهدت برای خویش ذخیره و برگی پر افتخار به تاریخ بانوان ایران زمین افزود.
لذا از دوستان ،شاگردان و همراهان این بزرگوار تقاضا دارم براي اين استاد و مجتهد مجاهد فاتحه اي قرائت بفرماييد.
و در راستای معرفی سیره این بانوی عالمه مجاهد حمایت معنوی بفرمایید.
این شهیده بزرگوار از نوابق علم باغبانی و محیط زیست بودند
مجله طب اسلامی
@eslamteb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان بانو مجتهده نجفی در برنامه ثریا که بعد حضورشان مورد هجمه از طرف رسانه های بیگانه قرار گرفتند وحتی تهدید به مرگ شدند.
بانو مجتهد نجفی محقق و پژوهشگر و اندیشمند اسلامی ومؤلف کتاب اقتصاد مقاوم تر محیط سالم تر با کاشت درختان میوه .
بعد از حملات بسیار از جانب جریان نفوذ در محیط زیست و تهدید بقتل !!!
در اثر بیماری ناشناخته در ایام فاطمیه دار فانی را وداع گفت.
مجله طب اسلامی
@eslamteb
🌳اهمیت درختان مثمر🌳
✍️گرچه درخت سبز به خودی خود دارای فواید بسیار می باشد اما بزرگان دین بر کاشت درخت دارای محصول تاکید بیشتری نموده اند. در اکثر آیات و روایات نیز از درختانی سخن به میان آمده است که دارای میوه می باشند. چنانکه در قرآن از درختان انار، خرما، انگور، زیتون و... سخن به میان آمده است.
💠رسول خداصلی الله علیه و آله می فرماید:
" هر كه نهالی بنشاند خدا به مقدار میوه ایی كه از آن درخت به دست آید به در نامه اعمال او پاداش می نویسد."
✍️نقل است که روزی انوشیروان از روستایی عبور می کرد. پیرمردی را دید که نهال گردو می نشاند.
🔷انوشیروان گفت: ای پیر زمانه! درخت نشاندن تو گذشته؛ زیرا تو پیرمرد ناتوانی و درخت گردو دیر بار می دهد.
🔶پیرمرد گفت: کسانی که پیش از ما بودند، درخت نشاندند، ما خوردیم، ما هم می نشانیم، بعد از ما می خورند.
🔷انوشیروان، او را آفرین گفت و کیسه ای زر به او داد.
🔶 پیرمرد گفت: دیگران درخت می نشانند و چند سالی زحمت می کشند تا درختشان به بار بنشیند و حاصل بدهد، درخت من چه زود به بار نشست و حاصل داد.
🔷انوشیروان که از این جمله خوشش آمده بود کیسه زر دیگری به او داد و از آنجا گذر کرد.
🔶پیرمرد گفت: برای هر درخت در هر سال یک مرتبه میوه است و من از درخت خود در یک ساعت، دو مرتبه بهره بردم و میوه چیدم.
🌴چه زیبا است که این مسئله به عنوان یک سنت ترویج گردد و برای کاشت نهال های جدید در پارکها و خیابانها از درختان دارای محصول و متناسب با خاک آن منطقه استفاده شود تا علاوه بر فواید ذاتی درخت، مردم از محصولات آن نیز استفاده نمایند چنانکه در برخی شهرهای شمالی کشور از درختان مرکبات در کنار خیابانها استفاده نموده اند و در برخی دیگر از مناطق با درخت توت و ... محیط را صفا بخشیده اند.
🌸🌺 موسسه ثقلین راه زندگی 🌺🌸
https://eitaa.com/thagalayn
ایران یا کاجستان ؟؟؟
نفوذ فیزیکی و فکری باعث از دست رفتن بخش زیادی از درختان مثمر کشور ما شده است.
🌴درختان مثمر زیادی را به خباثت بیگانگان قطع کردیم و درختان بی ثمر زیادی را به حماقت نزدیکان کاشتیم.
🌴آیا وقت آن نرسیده که در مورد پوشش گیاهی کشور درست تر عمل کنیم؟
🇮🇷 ایران نخلستان🇮🇷ایران تاکستان🇮?
?ایران انارستان 🇮🇷ایران بادامستان 🇮🇷
ایران توتستان 🇮🇷 ایران انجیرستان🇮و ....?
?ایران با گلهای محمدی🌸 نسترن🍃 و نرگس و
بابونه🌼 یاس 🌿و ختمی🌺 و........🍃🌻
#نه_به_درختان_بیثمر_غیربومی
#اری_به_درختان_مثمربومی
https://eitaa.com/modafezist
22.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥سرپوش گذاشتن بر نواقص "محیط زیست" با پرداختن به پیروز، آذر و توران!🤔
#بیت_المال
#بیداری_مسئولین
#مسئول_بیکفایت
#نه_به_درختان_بیثمر_غیربومی
#درختان_مثمر_بکاریم
#اقتصاد_مقاومتر_محیط_زیست_سالمتر
ثقلین راه زندگی 🇵🇸
❓ سوال یکی از اعضاء گروه مباحثه طرح اقتصاد مقاوم تر محیط سالم تر(باغ قرانی ⬅️ سلام اگه میشه لطف کنی
مقاله پیوند هندوانه روی گیاه خارشتر اقتباس گرفته از روشهای سنتی.pdf
232K
👈پیوند هندوانه روی گیاه خارشتر اقتباس گرفته از روشهای سنتی.
👈بسیار فایل کاربردی خصوصا در شرایط خشکی حاضر.
✏️ https://eitaa.com/thagalayn 👈 عضو شوید 🙏
💦تکنولوزی گروآسیس روشی برای کاشت گیاهان بدون آبیاری
🔹واترباکس یک جعبه طراحی شده برای کمک به رشد درختان در مناطق خشک است که با استفاده از این نوآوری کاشت درختان در اراضی خشک، بیابانی و یا سنگلاخ و کوهستانی بدون استفاده از آبیاری و صرف انرژی انجام میگیرد.
این جعبه ضمن استفاده از ذخیره آب موجود در خود، نزولات جوی را هم در داخل مخزنش ذخیره کرده و بر اساس قانون نقطه شبنم رطوبت هوای محیط را هم به قطرات آب تبدیل نموده و در خود ذخیره مینماید. در عین حال مانع تبخیر آبی که به اطراف گیاه میفرستد شده و بعنوان قیم در زمان وزش باد عمل می کند
🔹تکنولوژی گرواسیس یک راه حل ارزان برای کاشت درخت در زمینهای پست و فرسوده است ، این روش راه حلی برای درختکاری بدون استفاده از انرژی و ابیاری است . و جنس این جعبهها پلی پروپیلن بوده و عمر مفید آن ده سال است.
🔹در طول دهه گذشته ( از سال 2003 ) شرکت گرواسیس به توسعه تکنولوژی و پیشبرد پروژه ها در بیش از 20 کشور بیابانی دنیا پرداخته است ( آرژانتین ، بحرین ، شیلی ، چین ، دبی ، اکوادور ، اتیوپی ، فرانسه ، هند ، اردن ، کنیا ، لیبی ، عراق ، کویت ، مکزیک ، عمان ، قطر ، عربستان سعودی ، اسپانیا ، آمریکای شمالی .....) ازمایشات انجام شده با کاشت بیش از 300000 اصله از انواع درختان و درختچه های مثمر و غیر مثمر در مناطق بیابانی و کوهستانی این کشورها با درصد بقای 90 درصد ، قابلیت این تکنولوژی را برای همگان به اثبات رسانده است .
✏️ https://eitaa.com/thagalayn 👈 عضو شوید 🙏
14.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💦نحوه ی عملکرد گرواسیس واترباکس
🔹 فناوری گرواسیس تکنولوژی نوینی است که توسط پیتر هوف از کشور هلند ابداع شده و از سال 2002 تاکنون در 30 کشور دنیا مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته است.
به کفته کارشناسان این روش تکنولوژی آبیاری نبوده بلکه نوعی فناوری کاشت با تقلید از مادر طبیعت است. بهطور طبیعی کسی جنگلها را نمیکارد و آنها را آبیاری نمیکند، بلکه این درختان هستند که با استفاده از ساز و کارهای طبیعی و نیز بهرهبرداری از کمک سایر موجوداتی که در جوارشان زندگی میکنند، توسعه و گسترش یافته و همزمان کربن موجود در دی اکسیدکربن هوا را با استفاده از پدیده فتوسنتز به زیست توده یا Biomass (شامل انواع مواد آلی ارزشمند مانند چوب، برگ، میوه، خوراک و...) تبدیل کرده و اکسیژن آن را هم آزاد میکنند که این عنصر حیاتی در ترکیب با هیدروژن تولید بخار آب میکند. پس در یک نتیجهگیری کلی توسعه کاشت درختان بهترین روش کاستن از دی اکسیدکربن موجود در جو و همزمان تولید خوراک، آب و البته کمک به صنعت (به لحاظ تولید انواع مواد اولیه ارزشمند) و ایجاد اشتغال است.
✏️ https://eitaa.com/thagalayn 👈 عضو شوید 🙏