#امام_زمان
مهدي اگر از دلشدگانت بوديم
چون ديده ي نرگس نگرا نت بوديم
با اين همه روسياهي و بارگناه
اي کاش که از منتظرا نت بوديم
الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
@thaghlain🌹
⭕️ دوری از رنگ به رنگـ شدن
درآخرالزمان چگونه از فتنه های رنگارنگی که قدرت کشش زیادی دارند، خلاص شویم⁉️
🔸 امام علی میفرمایند: «و بدانید که خداوند بندگان متلوّن و همه رنگ خود را دشمن میدارد. پس، از حق و ولایتِ اهل حق دور نشوید؛ چون هر کس، دیگری را جای ما برگزیند، نابود است و هر که پیرو آثار ما شود، به ما بپیوندد. و هر که از غیر راه ما رود، غرق شود. همانا برای دوستان ما فوج هایی از رحمت خداست و برای دشمنان ما فوج هایی از عذاب خدا؛ راه ما، میانه است و رشد و صلاح در برنامه ماست؛ بهشتیان به خانه های شیعیان ما چنان نگاه میکنند که ستاره درخشان را در آسمان میبینند.»
📚 بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۶۱ و ۶۲
#امام_زمان
#معرفت_امام
@thaghlain🌹
#حدیث
🌸امام محمد باقر علیه السلام روایت شده است: رسول اکرم صلی اللَّه علیه و آله عازم زیارت کعبه بود، جبرئیل بر او نازل شد و از جانب خداوند متعال سلام کرد و گفت: "خداوند میفرماید که من پیامبری را از پیامبران گذشته قبض روح نکردم، مگر پس از کمال دین و اتمام حجت و برای تو دو موضوع باقی مانده است که میباید آن را به مردم ابلاغ کنی، یکی حکم حج ودیگری موضوع خلافت و ولایت است".🌸
#غدیر
#ولایت
#امام_باقرع
#امام_علی
@thaghlain🌹
#کلام_خدا
🔔 تبدیل گناهان به حسنات با توبه
💟⇦إِلاّ مَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ عَمَلاً صالِحًا فَأُوْلئِکَ یُبَدِّلُ اللّهُ سَیِّئاتِهِمْ حَسَناتٍ وَ کانَ اللّهُ غَفُورًا رَحیمًا
👆مگر کسانی که توبه کنند و ایمان آورند و عمل صالح انجام دهند، که خداوند گناهان آنان را به حسنات مبدل میکند؛ و خداوند همواره آمرزنده و مهربان بوده است !
🌴(سوره فرقان ۷۰)🌴
💠⇦توبه نه تنها گناهان گذشته را پاک می کند، بلکه انقلاب ماهیت می باشد. گناهان را به حسنه تبدیل می کند. هیچ جای تردید و شکی نیست.
✴️⇦بعضی ها می آیند از ما می پرسند که: اگر ما ده بار ، صدبار یک گناهی را تکرار کردیم باز خدا ما رو می بخشد⁉️
👈عزیز من عین همین را محمدبن مسلم از امام باقر پرسید: « آقا بارها ما یک گناهی را تکرار می کنیم، باز هم توبه میکنیم...
👈امام باقر علیه السلام فرمودند: هر دفعه ای که شما تو قلبت پشیمان شوی نسبت به آن کاری که انجام داده ای، این توبه است و توبه ات قبول است. شیطان نیاید وسوسه کند که دیگه آب سرت گذشت، دیگه بارها توبه کرده ای، دیگه نرو خجالت بکش، این چیز ها رو شیطان وسوسه نکند.
✳️⇦مرحوم علامه طباطبایی تو تفسیر المیزان نکته زیبایی ذکر کرده است، اگر ما یک جا توبه بکنیم، اسم ما می شود تائب، خداوند متعال تو قرآن یکی از اسمائش توّاب است. توّاب صیغه ی مبالغه است، یعنی خیلی توبه کننده... علامه طباطبایی می فرماید وقتی ما یک توبه می کنبم خدا دو توبه میکند، یک توبه ی ما بین دو توبه خدا وجود دارد، توبه یعنی رجوع ، ابتدا خدا به دل شما توبه و رجوع می کند و شما در دلت احساس پشیمانی می کنی از گناه، بعد که احساس پشیمانی کردی، می گویی: خدایا ببخش! آنوقت خداوند دوباره به دلت رجوع می کنه و توبه ات را قبول میکند.
💭⇦پیغمبر فرمود، توبه واقعی پنج تا نشانه دارد:
❶ اگر کسی توبه بکند ولی حق الناس را بیخیال باشد، آبروی کسی را برده، دل کسی رو شکسته، حق کسی را خورده، اصلا به فکر آنها نباشه، تائب واقعی نیست
❷ اگر کسی توبه بکند ولی عبادتش را اضافه نکرد، توبه اش توبه واقعی نیست
❸ اگر کسی توبه بکند ولی تیپ و قیافه و پوشش را تغییر ندهد ، توبه ی واقعی نیست
❹ اگر کسی توبه بکند ولی رفقایش را تغییر ندهد.
❺ اگر کسی توبه بکند ولی اخلاق و نیت خودشو عوض نکند، توبه اش واقعی نیست.
#قرآن
#تفسیر
#توبه
@thaghlain🌹
✨﷽✨
#اخلاق
💠کفاره ی غیبت
🔻آیا می توان بدون رضایت گرفتن از فرد غیبت شونده توبه کرد؟
✍🏻با توجه به این که غیبت از حق الناس است، بنابر این در مرحله اول باید از غیبت شونده رضایت گرفت، آن گاه به درگاه الهی از این گناه توبه کرد. اما اگر رضایت گرفتن از غیبت شونده به هر دلیلی ممکن نباشد و یا این که گفتن به او موجب مفسده ای مهم تر می شود و ... که در این صورت با توجه به روایات معصومان (ع) باید برای او استغفار نمود و این کفاره غیبت او است.
در این باره به دو روایت اشاره می کنیم:
✍🏻امام صادق (ع) می فرماید از پیامبر (ص) پرسیده شد: کفاره غیبت چیست؟ حضرت فرمود: هر وقت یادت آمد، برای او از خداوند طلب آمرزش کن.
✍🏻امام صادق (ع) در روایت دیگر می فرماید: اگر غیبت کردى و خبرش به غیبت شده رسید، پس راهى نمی ماند جز حلالیت خواستن از او، امّا اگر خبرش به او نرسیده، از خداوند برایش طلب آمرزش کن.
📚مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج۷۲، ص۲۴۱
#غیبت
#حق_الناس
@thaghlain🌹
#آیات_ولایت
⭐️يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرِينَ[مائده/۶۷].
🔆 (اى پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شدهاست، کاملًا (به مردم) برسان! و اگر نکنى، رسالت او را انجام ندادهاى! خداوند تو را از (خطرات احتمالى) مردم، نگاه مىدارد و خداوند، جمعیّت کافران (لجوج) را هدایت نمىکند)
🔸ارتباط آيه فوق با ولايت و امامت اميرمؤمنان عليه السلام قطعى و مسلّم است.
🔹اين مسأله با توجه به دو نكته روشن مىشود:
1- بررسى شأن نزول آيه،
2- بررسى و ارزيابى مفاد آيه.
1⃣شأن نزول
🔅بسيارى از آثار روايى، تفسيرى و تاريخى از عالمان شيعه و سنى از طرق متعدد آوردهاند كه آيه فوق در شأن امام على و در جريان غديرخم نازل شده است.
بنابراين در ارتباط آيه شريفه با حادثه غدير و اعلام ولايت و امامت حضرت على عليه السلام جاى هيچگونه ترديد نيست.
2⃣ مفاد آيه
🔺فارغ از ادله مربوط به رابطه آيه شريفه با حادثه غدير و آنچه در اين حادثه رخ داده است؛ نيم نگاهى به مضمون آيه نكات زير را نشان مىدهد:
1- آنچه دستور ابلاغ آن داده شده مسألهاى بسيار اساسى و همسان رسالت پيامبر است و ترك آن مساوى با عدم انجام رسالت «و ان لم تفعل فما بلغت رسالته». بنابراين مسأله مورد ابلاغ چيزى از مسايل جزئى و احكام فرعى نبوده است، بلكه چيزى است كه:
اولًا، تا آن لحظه چنانكه بايد براى عموم مردم روشن نشده است.
ثانياً، قوام رسالت به آن متكى است و بدون آن كيان رسالت بر باد است و اين نيست مگر تعيين راهبردى كه بتواند بقاء و استمرار خط رسالت را پس از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله تضمين كند.
2- لحن آيه نشان مىدهد مسأله مورد نظر به گونهاى بوده كه برخى در برابر آن سرسختى و موضعگيرى شديدى داشتهاند تا آنجا كه در پى توطئه خطرآفرينى براى پيامبر و آيين او بودهاند. از اين رو خداوند به پيامبر اطمينان مىدهد كه او را مورد حمايت جدى قرار خواهد داد و شر مخالفان و توطئه گران را از او دور خواهد داشت.
وَ اللَّهُ يَعصِمُكَ مِنَ النّاس اين فراز نيز نشان مىدهد كه مسأله مورد نظر هيچ ربطى به احكام فرعى مانند: نماز و روزه و حج و ... نداشته است. به ويژه آنكه اين آيه از آخرين آيات نازل شده بر پيامبر است و در زمانى نازل شد كه همه احكام و اركان اسلامی ابلاغ شده بود.
3- در آخرين فراز آيه آمده است: إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الكافِرِينَ اين فراز نيز دلالت دارد كه جبههگيرى در برابر مسأله مورد نظر متضمن گونهاى از كفر و بىدينى است و به نوبه خود نشانگر آن است كه مسأله مورد ابلاغ و پذيرش آن يكى از اركان دين است و دين منهاى آن تمايز قاطع و كاملى از بىايمانى ندارد. در نتيجه هيچ مفسرى نتوانسته است غير از مسأله امامت و رهبرى عصمتمدار امام على عليه السلام تفسيرى متناسب با تأكيدات مهم اين آيه ارائه كند.
#غدیر
#ولایت
#امام_علی
@thaghlain🌹
#امام_زمان ع
در هوس دیدن رویت
دل من تاب ندارد
نگهم خواب ندارد
قلمم گوشه دفتر
غزل ناب ندارد
همه گویند به انگشت اشاره
مگراین عاشق دلسوخته، ارباب ندارد!
توکجایی گل نرگس 😔
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@thaghlain🌹
🌷امام زمان(عج):
💌ما از رعايت حال شما ڪوتاهى
💌نمی ڪنيم و شما را از ياد نبرديم،
💌 در غير اين صورت سختيها و
💌 گرفتاريها شما را در بر میگرفتند
💌 و دشمنان، شما را ريشه ڪن
💌 کرده و از بین میبردند.
📚فضایل الشیعه،ص۳
#امام_زمان ع
#معرفت_امام
@thaghlain🌹
#ریاست
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هیچکس نیست که بر ده نفر یا بیشتر، ریاست و امارت داشته باشد مگر اینکه او را روز قیامت در حالی میآورند که دستش به گردنش بسته است؛ پس اگر چنانچه آدم درستکاری بود و تقصیری متوجّه او نبود، او را رها میکنند و اگر چنانچه بدکار و گناهکار بود، غل و زنجیرش افزایش پیدا میکند
لا یُؤَمَّرُ رَجُلٌ عَلىٰ عَشَرَةٍ فَما فَوقَهُم اِلّا جِیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه فَاِن کانَ مُحسِناً فُکَّ عَنهُ وَ اِن کانَ مُسیئاً زیدَ غِلّاً اِلىٰ غِلِّهِ
امالی طوسی، مجلس دهم، ص 246
#حدیث
#حضرت_محمد (ص) #پیامبر_اکرم (ص)
@thaghlain🌹
#آیات_ولایت
💢سوره معارج آیه1: سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ لِّلْكَافِرِينَ لَيْسَ لَهُ دَافِعٌ💢
👈سوال کننده ای از عذاب واقعشوندهاى پرسید كه اختصاص به كافران دارد [و] آن را بازدارندهاى نيست.👉
شان نزول👇👇👇
🔸بسیاری از مفسران قائلند که این آیه در مورد عذاب شخصی بهنام «نعمان بن حارث فهری» است.🔹بسیاری عنوان کردهاند که وقتی خبر منصوب شدن حضرت علی (علیه السلام) به خلافت، توسط پیامبر (صلی الله علیه وآله) در غدیرخم به این شخص رسید، عصبانی شد و خدمت پیامبر(صلی الله علیه وآله) رفت.
🔆نعمان به پیامبر(صلی الله علیه و آله) گفت که تو به ما دستور دادى شهادت به یگانگى خدا و اینکه تو فرستاده او هستى دهیم، و ما هم شهادت دادیم، سپس دستور به جهاد، حج، روزه، نماز و زکات دادى، ما همه اینها را نیز پذیرفتیم، اما با اینها راضى نشدى، تا اینکه این جوان (حضرت علی(علیه السلام)) را به جانشینى خود منصوب کردى.
⭐️او از پیامبر(صلی الله علیه و آله) پرسید که این تصمیم خودت است یا خداوند؟ پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «قسم به خدایى که معبودى جز او نیست این از طرف خدا است».
☀️نعمان زمانی که این سخن را شنید از حضرت روی برگرداند، در حالی که میگفت(اللّهم ان كان هذا هو الحق من عندك فامطر علينا حجارة من السماء)
«خداوندا! اگر این سخن حق است و از ناحیه توست، سنگى از آسمان بر ما بباران.»
♻️در روایات آمده است که چیزی نگذشت که سنگی از آسمان بر سرش فرود آمد و او را کشت و این آیه نازل شد.💢 سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ لِّلْكَافِرِينَ لَيْسَ لَهُ دَافِعٌ💢
#قرآن
#تفسیر
#غدیر
#ولایت
@thaghlain🌹
#شهدا
🇮🇷 سالروز سخنان غرورآمیز و شجاعانه سپهبد شهید #حاج_قاسم_سلیمانی🇮🇷
🔴 آقای ترامپ قمارباز...
@thaghlain🌹