تیتر اول
3⃣ابطال موافقت نامه احداث پتروشیمی میانکاله امسال پس از ماه ها تلاش فعالان محیط زیستی نامه ابطال مو
4⃣توقف روند نزولی نرخ رشد باروری
آمار تولدها در هر سال یکی از مهم ترین شاخص هایی است که در زمینه سنجش میزان فرزندآوری موردتوجه است. بررسی داده های رسمی نشان می دهد در سال 1360، بیش از دو میلیون و 400 هزار تولد ثبت شده که این آمار در سال های بعد کاهشی شده است. این روند کاهشی از سال 1365 آغاز شد و از سال 1394 شدت بیشتری یافت و در سال های 1398 و 1399، به کمترین میزان نسبت به سال های قبل خود رسید، با این حال امسال روزنه هایی هرچند کوچک، در مورد افزایش فرزندآوری دیده می شود و آنطور که آمار و ارقام نشان می دهد برنامه هایی که از سال 1400 در وزارت بهداشت شروع شده، نتایج آن در سال 1401 به بار نشسته و منجر به افزایش روند باروری در کشور شده است. امیر حسین بانکی پور فرد، رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس در این باره گفته است: نرخ باروری در 30 ساله گذشته هر سال کاهشی بوده و امسال اولین سالی است که رو به افزایش گذاشته و از عدد 1/65 به 1/66 رسیده است.
وی افزوده: در جلسه ای که با سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ایران داشتیم، اعلام شد آمار جدید نشان می دهد بعد از 30 سال که موالید فرزند سوم و چهارم در کشور روند کاهشی داشته است، امسال موالید فرزندان سوم و چهارم در کشور افزایش یافته است.صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت نیز اعلام کرده است: «خوشبختانه در سال جاری روند نزولی نرخ رشد باروری متوقف شده است و یکی از علل آن را می توان اجرای قانون جوانی جمعیت دانست. در زمان حاضر، نرخ باروری کلی حدود 1.65 است. این عدد باید براساس قانون برنامه هفتم، طی 5سال، به عدد 2.5 برسد.»
روزنامه رسالت- دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۱۰۸۲۸
تیتر اول
4⃣توقف روند نزولی نرخ رشد باروری آمار تولدها در هر سال یکی از مهم ترین شاخص هایی است که در زمینه سن
5⃣حریق بیمارستان گاندی و ضرورت جدی گرفتن اخطارهای ایمنی
پنجم بهمن ماه امسال اتفاق تلخی رخ داد، اتفاقی که به آتش سوزی شدید در بیمارستان گاندی تهران منجر و بعد از حدود سه ساعت مهار شد. مدیران شهرداری و آتش نشانی پس از حادثه اعلام کردند که مدیریت این بیمارستان دستکم سه بار اخطار ایمنی دریافت کرده، اما در این زمینه اقدامی نکرده است. این حادثه یادآور آتش سوزی کلینیک سینا در تیرماه 1399 بود که نشان داد در سه سال گذشته به دلیل کمبود بودجه، اقدام موثری برای ایمن سازی مراکز درمانی انجام نشده است. حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، 22 اسفندماه، با بیان اینکه «حدود 10هزار میلیارد تومان برای ایمن سازی ساختمان های علوم پزشکی تهران اعتبار لازم است»، به خبرگزاری ایلنا گفته است: «چنین پولی را دانشگاه ندارد.»او در ادامه افزوده: «ما نمی توانیم پنج هزار تخت تهران را تعطیل کنیم. اگر بیمارستان هایمان را تعطیل کنیم، سلامت تهران مختل می شود.» قناعتی با اشاره به عمر بیمارستان های مهم تهران مانند بیمارستان امام خمینی که 90 سال پیش ساخته شده یا بیمارستان سینا که 100 سال پیشینه دارد، گفته است که این بیمارستان ها «دراستانداردهای زمان خودشان ساخته شده اند» و «حد نصاب ایمنی روز را ندارند.» پیشتر «غلامعباس ترکی»، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور درباره فهرست ساختمان های ناایمن پایتخت سخن گفته بود که در بین آن ها نام هشت بیمارستان دیده می شد. بیمارستان های موجود در این فهرست شامل «رسول اکرم»، «امام خمینی»، «لولاگر»، «طرفه»، «سینا»، «بوعلی»، «شهدا یافت آباد» و «فیاض بخش» بودند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در حالی از «ناامن» بودن بیمارستان های قدیمی در تهران سخن می گوید که به اذعان مسئولان برخی از بیمارستان های تازه ساخت پایتخت نیز از ایمنی کافی برخوردار نیستند.
روزنامه رسالت- دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۱۰۸۲۸
تیتر اول
5⃣حریق بیمارستان گاندی و ضرورت جدی گرفتن اخطارهای ایمنی پنجم بهمن ماه امسال اتفاق تلخی رخ داد، اتفا
6⃣کلانشهرها در مرز خفگی
مسئله بحران آلودگی هوا از دیرباز مدام طرح شده اما نه تنها وضعیت بهبود نیافته بلکه شهرهای کوچک کشور را نیز درگیر کرده و آسیب های ناشی از آن روزبه روز وسعت می گیرند. امسال هم آلودگی هوا همچنان به قوت خود باقی بود و دستگاه های مسئول به وظایف محوله در قانون هوای پاک به درستی عمل نکردند، این درحالی است که مرگ و میر ناشی از آلودگی ها سالانه جان میلیون ها ایرانی را تهدید می کند و خسارات ناشی از آن میلیاردها دلار برآورد شده است. با وجود تصویب قانون هوای پاک در سال 1396 اما اراده ای برای حل این معضل دیده نمی شود. مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی خسارت مالی و جانی ناشی از آلودگی هوا را بررسی کرده است. در این گزارش با استناد به گزارش بانک جهانی، آلودگی هوا سالانه 2/6 میلیارد دلار به شهروندان تهران خسارت وارد می کند. بر این اساس، سرانه خسارت وارده ناشی از آلودگی هوا برای هر شهروند تهرانی حدود 300 دلار در سال محاسبه شده است. بنا به برآوردهای این گزارش، به ازای هر روز تعطیلی شهر تهران به دلیل آلودگی هوا، حدود 100 میلیارد تومان خسارت مالی به این شهر تحمیل می شود. به گفته محمدرضا مسجدی، دبیرکل اتحادیه جهانی مبارزه با بیماری های ریوی، امسال 27 شهر ایران دارای آلودگی بیش از حد مجاز، و در مواردی 3 برابر بیشتر از حد مجاز بوده اند. وی در سی و سومین کنگره سالانه جامعه پزشکان متخصص داخلی، شهرهای آلوده را تهران، اهواز، مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان، ایلام، سنندج، خرم آباد، اراک، کرج، کرمانشاه، آبادان، شهرکرد، یزد، ارومیه، کرمان، قزوین، بیرجند، قم، زابل، بجنورد، زنجان، بوشهر، اردبیل، زاهدان و دزفول عنوان کرده که شهروندان برخی از این شهرها با پدیده ریزگردها و استفاده از سوخت های با آلایندگی بالا نیز مواجه اند. این سوخت ها از عوامل اصلی آلودگی هوا محسوب می شوند و باتوجه به اینکه کشور ما در سال های اخیر با بحران ناترازی گاز مواجه بوده، برای تامین سوخت نیروگاه ها و صنایع سیمان و فولاد از سوخت های جایگزین مانند «مازوت» و «گازوئیل» که گوگرد بیش از حد استاندارد تولید می کنند، استفاده شده است. اگرچه برخی مقام های دولتی مازوت سوزی در نیروگاه ها را انکار می کنند اما تحقیقات نشان می دهد امسال نیز مازوت و گازوئیل بی کیفیت در بسیار از نیروگاه ها و پالایشگاه ها به مصرف رسیده است.
روزنامه رسالت- دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۱۰۸۲۸
تیتر اول
6⃣کلانشهرها در مرز خفگی مسئله بحران آلودگی هوا از دیرباز مدام طرح شده اما نه تنها وضعیت بهبود نیافت
7⃣تجربه چهارمین خشکسالی پیاپی
یکی از اتفاقات نگران کننده در سال 1402 میزان بارش هاست که تا 20 بهمن ماه در کل کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل 30 درصد کاهش داشته است. شرکت مدیریت منابع آب با انتشار آماری اعلام کرده که از ابتدای سال آبی جاری در اول مهر تا ششم بهمن ، نیمی از استان های کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد کاهش بارش بوده اند. هرمزگان، سیستان و بلوچستان، قم، خراسان جنوبی، رضوی و مرکزی استان هایی بودند که در یک دوره بلندمدت 53 ساله، کاهش شدید بارش را تجربه کردند. بر اساس این گزارش، میانگین بارش های سراسر کشور در سال جاری آبی نسبت به دوره بلندمدت 55 ساله، 43 درصد کاهش یافته است. وضعیت منابع آبی به حدی وخیم است که رئیس مرکز ملی اقلیم و سرپرست بحران خشکسالی سازمان هواشناسی هشدار داده است، بارش چشمگیر برف و باران هم برای جبران کم آبی ایران کافی نیستند. به گفته احد وظیفه، هر بارشی که می آید بخشی از نیازهای سال را تامین می کند و کمبودها به طور کامل جبران نمی شوند. چراکه اثرات خشکسالی از بین نمی رود و طبیعت، آن را در حافظه اش نگه می دارد. مهدی دانشگر، معاون شرکت مدیریت منابع آب نیز با ارائه آماری از بحران خشکسالی در کشور، گفته است: «سال گذشته می گفتیم وارد سومین سال خشکسالی شده ایم که در 40 سال اخیر بی سابقه بود، اما امسال باید بگوییم وارد چهارمین سال خشکسالی بی سابقه در 53 سال گذشته شده ایم.» امسال بحران آب به مناطق بیشتری از سرزمین تسری یافته است. در جنوب شرقی، دریاچه هامون به مرز خشکی کامل رسیده و در شمال غربی کشور، دریاچه ارومیه وضعیت خوبی ندارد. تالاب های میانکاله و انزلی در شمال کشور هم حال ناخوشی دارند، رودخانه اترک هم به تازگی کاملا خشک شده است و در جنوب خطری جدی رود کارون و تالاب هورالعظیم را تهدید می کند. در نقاط مرکزی تالاب ها به آستانه خشکی کامل نزدیک شده اند. هم زمان با کسری شدید آبخوان ها، مسئولان برنامه موثری برای تقویت آن ها ندارند، مهاجرت های اقلیمی به شکل معناداری افزایش یافته اند. همچنین معیشت مردم در شهرهای دارای تنش آبی به شدت به خطر افتاده و فرونشست زمین در ایران چندین برابر متوسط جهانی شده است. به گفته کارشناسان، تنها راه نجات کشور از بحران جدی آب تغییر سیاست های آبی، به روز کردن زیرساخت ها، توسعه طرح های آبخیزداری و نجات آبخوان های باقی مانده است.
روزنامه رسالت- دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۱۰۸۲۸
تیتر اول
7⃣تجربه چهارمین خشکسالی پیاپی یکی از اتفاقات نگران کننده در سال 1402 میزان بارش هاست که تا 20 بهمن
8⃣بودجه ناکافی و شکست دارویار
«مردم بسیاری از داروها را گران تر از قبل خریداری می کنند، داروخانه ها همچنان طلبکارند، سازمان های بیمه گر بدهی های شان به داروخانه ها را با تاخیرهای چند ماهه می پردازند و تولیدکننده ها و واردکننده های دارو هم معطل تامین ارز مانده اند.» این خلاصه ای از وضعیت دارویار است که امسال برخی کارشناسان اعتراف کردند این طرح با موانع زیادی مواجه شده و عملا شکست خورده است. کمیت دولت در تامین اعتبارات لنگ مانده و به بیمه ها فشار وارد شده و بیمه ها فشار را به شهروندان منتقل کرده اند. طرحی که بنا بود سال 1401 با حمایت 73 هزار میلیارد تومانی دولت دردسر مردم را برای دسترسی به دارو کم کند، برای امسال ردیف بودجه ای 69 هزار میلیارد تومانی داشت که با توجه به افزایش قیمت دلار و تورم معلوم بود چه سرنوشتی را برای مردم رقم می زند. آنطور که شهرام کلانتری، رئیس انجمن داروسازان می گوید، از بودجه 69 همتی دارویار حدود 35 هزار میلیارد تومان تا ابتدای اسفند پرداخت شده است. کلانتری در گفت و گو با «رسانه ها» اعلام کرده است برای سال 1403 بودجه 85 هزار میلیارد تومانی پیشنهاد شده در حالی که نیاز واقعی حوزه دارو برای این که بتواند هم تولید و هم خودش را روزآمد کند، 150 هزار میلیارد تومان است. امسال نیز همانند سال گذشته روند بحران دارو به نقطه ای رسیده که کارشناسان حوزه دارویی آن را یکی از سخت ترین شرایط چند دهه اخیر می دانند. بحرانی که به واسطه آن، تنها بیماران خاص و پیوندی با معضل تهیه دارو مواجه نشده اند، بلکه به گفته علی بابایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در شرایط موجود «کشور با کمبود بیش از 200 قلم دارو» مواجه شده است.
روزنامه رسالت- دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۱۰۸۲۸
تیتر اول
8⃣بودجه ناکافی و شکست دارویار «مردم بسیاری از داروها را گران تر از قبل خریداری می کنند، داروخانه ها
9⃣عدم اجرای ماده 27: «نقض آشکار حقوق معلولان»
امسال همانند سالیان گذشته، مطالبه محوری افراد دارای معلولیت، اجرای ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان بود که 6 سال از اجرای آن سپری شده، ولی هنوز به بهانه نداشتن اعتبار و ردیف بودجه، به اجرا در نیامده است. ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت را مکلف کرده تا «کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.»
سازمان بهزیستی کشور در تازه ترین پرداخت به معلولان شدید و خیلی شدید موضوع ماده 27، مبلغ 640 هزار تومان به حساب حدود 220 هزار معلول شدید و خیلی شدید واریز کرده و این درحالی است که مطابق ماده 27 قانون معلولان، حداقل دستمزد امسال وزارت کار 5 میلیون و 308 هزار تومان است. هربار که افراد دارای معلولیت در این زمینه مطالبه گری کرده اند، قولی مساعد در تحقق خواسته آن ها داده شده، ولی در عمل اتفاقی نیفتاده و امسال نیز دولت از اجرای این ماده قانونی سرباز زده که این نقض آشکار حقوق معلولان است.
روزنامه رسالت- دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۱۰۸۲۸
تیتر اول
9⃣عدم اجرای ماده 27: «نقض آشکار حقوق معلولان» امسال همانند سالیان گذشته، مطالبه محوری افراد دارای م
🔟بدقولی وزارت بهداشت در تامین داروی بیماران اس ام ای
خودداری وزارت بهداشت از واردات و تامین داروهای موردنیاز بیماران با خبر بستری شدن سینا علیخانی، نوجوان مبتلا به بیماری اس ای ام یکی از اتفاقات قابل توجه امسال بود. حدود دو سال قبل سینا به عنوان سفیر کودکان مبتلا به بیماری آتروفی عضلانی نخاعی در ملاقات با مقام های دولتی، به کمبود داروهای موردنیاز بیماران اس ای ام و بی اعتنایی به وضعیت آنان انتقاد کرد و 25 آذر ماه امسال ویدئویی از وضعیت نابسامان جسمی این نوجوان در بیمارستان به علت عدم دسترسی به داروی موردنیاز منتشر شد. شربت ریسدیپلام و آمپول اسپینرازا که هر دو برای بیماران اس ام ای حیاتی اند، امسال در داروخانه های مرکزی نایاب شدند و اندک موجودی آن ها در انبارهای دولتی هم توقیف و بین بیماران توزیع نشد.
وزارت بهداشت درحالی که به این بیماران وعده تولید و توزیع داروی ایرانی داده بود، در نامه ای به نهاد ریاست جمهوری نوشت که شربت ریسدیپلام و آمپول اسپینرازا اثربخشی ندارد و بر این اساس لازم نیست دارو وارد شود. به گفته مدیرعامل انجمن دیستروفی ایران ارسال چنین نامه ای به نهاد ریاست جمهوری در حالی صورت گرفته که تمام خانواده ها و پزشکان اذعان دارند داروها اثربخشی دارند و وضعیت فرزندانشان پس از مصرف داروها رو به بهبود بوده است. رامک حیدری می گوید ادعای صورت گرفته مبنی بر بی اثری داروها هیچ پشتوانه علمی ندارد و در یک ماه اخیر حدود 10 نفر از کودکان اولویت اول فقط به دلیل قطع شدن دارو و حاد شدن وضعیتشان، فوت کردند.
روزنامه رسالت- دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۱۰۸۲۸
تیتر اول
🔟بدقولی وزارت بهداشت در تامین داروی بیماران اس ام ای خودداری وزارت بهداشت از واردات و تامین داروهای
1⃣1⃣دردسر سیل در سیستان و بلوچستان
باران های سیل آسایی که از ششم اسفند تا دهم اسفند 1402 جنوب سیستان و بلوچستان را فرا گرفت، به بخش های مختلف استان خسارت وارد کرد. در این مدت یک هزار و 947 روستای سیستان و بلوچستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند و بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان به بخش های کشاورزی، زیر ساخت های شهری و مسدود شدن راه های اصلی و فرعی و روستایی خسارت وارد شد. 1800 واحد مسکونی، 18 هزار هکتار زمین کشاورزی، 300 دامداری، 221 گلخانه و 2 هزار کیلومتر راه، بخشی از این خسارت است. به گفته مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان بیش از 10 هزار نفر در جریان وقوع این سیلاب آسیب دیده اند و کامشان در روزهای پایانی سال تلخ شده است. از بین رفتن راه دسترسی، آبگرفتگی منازل مردم، از بین رفتن اراضی کشاورزی و سرمای هوا برخی از مشکلات پیش روی مردم است و با توجه به روند تکرار شونده سیل، این استان به ایجاد سیل بند و منحرف کردن مسیر سیل در هنگام بارش های شدید، ایجاد پوشش گیاهی مناسب برای حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش خاک نیاز دارد تا از خطر سیلاب و آسیب های احتمالی در آینده مصون بماند.
روزنامه رسالت- دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۱۰۸۲۸
5.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قدر بزرگتر های خودمان را بدانم
فردا دیر است!!!!
10.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 گزارش جالب بیبیسی از قدرتنمایی حوثیهای یمن در برابر آمریکا:
🔹حوثیهای یمن بزرگترین تهدید علیه نیروی دریایی آمریکا در سالهای اخیر بودهاند!
🔹افسر نیروی دریایی آمریکا: وضعیت خیلی خطرناکی است که بعد از جنگ جهانی سابقه نداشته و شدیدترینها علیه آمریکاست!
🔹 موشکهای بالستیک، موشکهای ضد کشتی کروز، حالا هم پهپاد و شهپاد و زیردریاییهای بدون سرنشین‼️
هدایت شده از مرفوک فتح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دو کلام حرف حساب استاد قرائتی با کسایی که در سطح جامعه عمدا #روزه خوری میکنند 😂