مداحی_آنلاین_بهترین_عمل_در_عصر_غیبت_شیخ_محسن_کافی.mp3
1.16M
🔺بهترین عمل در عصر غیبت
🎙حجت الاسلام کافی
#امام_زمان علیهالسلام
🌍 اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ 🌤
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🍃 امام محمد باقر علیه السلام:
🍃 هر کس با خانواده اش خوشرفتار 🍃 باشد، بر عمرش افزوده میگردد.
#حال_خوب
🌍 اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ 🌤
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👨👩👧 پدر و مادرهای بزرگــوار
به بچههاتون ظــلم نکنید 🤨
👧 من تنهام هیچکسو ندارم .... 😭
#جهاد_فرزندآوری
🌍 اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ 🌤
929963779_671136236.mp3
23.75M
🔍 #صوت_سخنرانی
🎤 سخنرانی
👈 استاد حسین انصاریان
▫️جلسه اول
🌙 30 جمادی الاول 1445
📆 23 آذر 1402
🏢 تهران، حسینیه حضرت اباالفضل(ع)
14 تلاوت قرآن از 10 قاری شهید رونمایی شد | خبرگزاری فارس
https://www.farsnews.ir/news/14021024000181/4-%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%88%D8%AA-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86-%D8%A7%D8%B2-0-%D9%82%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B4%D8%AF
949034755_884863014.m4a
25.05M
#شرحخطبه | صوتی🎧
📖 خطبه ۹۱ "خطبةالأشباح" / (بخش بیست و ششم)
جلسه پنجاه و هفتم _ حضوری ۱۲ دی ۱۴۰۲
🎙جناب استاد شهاب الدین ذوفقاری
نعمت پشت نعمت داده است، و اینجا فریب خورده و میلغزد.
👈امتحان اغنیاء به مراتب سختتر از امتحان فقرا است، چون افراد از عهده صبر برمیآیند، اما از عهده شکر برنمیآیند و زمین میخورند.
ما نمیخواهیم بگوییم خدا را شکرکنید که فقیرید، اما جا دارد که خدا را به خاطر چیزهایی که به اندازه نیازمان به ما داده، شکر کنیم.
خدا را شکر که نیازمان برطرف شده است، تابه حال هم گیر نکردهایم.
حال آنقدر پشتوانه نیست که تا ده سال آینده را بشود حساب کنیم، یا تا یکسال آینده، یا حتی تا فردا را...❗️ اما مگر کدام یک از پرندگان رزق فردایشان را دارند❓مگر پرندههای خانگی که ما در قفس نگهداری میکنیم؛ و الا این گنجشکهاییکه میپرند کدامشان برای فردا یک دانه گندم دارند❓هیچکدام❗️شب که میخوابند، هیچ غذایی ندارند، ولی فردا هم زندهاند، و عمر طبیعیشان را میکنند. خدا هر روز به اینها غذا میدهد. چگونه خداوندی که رزق یک گنجشک را میدهد، رزق بنی آدم را ندهد⁉️
💥اما اینجا یک سوال دیگر هم پیش میآید و آن اینکه در روایت آمده است: الرِّزقُ مَقْسومٌ (روزی قسمت شده است) پس کار و تلاش چه میشود❓یعنی ما به دنبال کار و تلاش نرویم تا رزق خودش بیاید❓
پاسخ: این فرمایشات امام، سنتهای الهی را نقض نمیکند که فرمودهاند:
﴿ وَ أَن لَيسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعىٰ ﴾ نجم: ۳۹
👈همه این قوانین با هم میآیند، هرکدام سرجای خودش هست؛ لیکن نکته مهمتر این استکه اگر اینگونه است، ما با چه انگیزهای دنبال طلب و کار برویم و کوشش کنیم❓
فعالان اقتصادی، برای چه فعالیت داشته باشند❓
اگر قرار است الرِّزقُ مَقْسومٌ باشد، دیگر برای چه تلاش کنیم❓
کشت و کار و تولید و تجارت برای چه⁉️
✅ نکته مهم و پاسخ این مطلب اینجاست
👇👇👇
تلاش اقتصادی در هر حدی که باشد، چه آن کشاورزی که به مزرعه میرود و بیل میزند، چه آن معدنکاری که با پُتک بر معدن میزند، و همه کسانی که هرجایی تلاشی میکنند، باید بدانند که #تلاشاقتصادی راهی برای #جلبِروزی نیست.
خیلی بد استکه کسی فکر کند اگر گندم کاشت، نان خودش را فراهم کرده است، این نمونهای از #شرک است.
ما گندم میکاریمکه زمستان نان برای خوردن داشته باشیم❌
در واقع تلاش اقتصادی فقط ابراز نیاز است. یک موحّد برای این تلاش میکند تا ابراز نیاز به خداوند کند، یعنی خدایا من نیازمندم❗️
من بنده تو هستم❗️
من به درگاهت فقیرم ❗️
البته او میدهد، ولی ما باید ابراز نیاز کنیم.
چون در همین ابراز نیاز، ما به خدا میپیوندیم و متصل میشویم.
👈مثالی برای تقریب به ذهن:
تلاش اقتصادیِ بزرگترین فعال اقتصادیِ دنیا با آن کسیکه میرود از دریا یک ماهی صید میکند در وجهی یکسان است و آن وجه این استکه همه این تلاشها همچون گریه نوزاد است.
یک نوزاد چگونه دست و پا میزند و ضجّه میزند برای اینکه گرسنه است و نیاز به شیر مادر دارد. او میخواهد با گریه به مادر بگوید که من گرسنهام، مادرمهربان هم به موقع به او شیر میدهد. بنابراین تلاش ما انسانها از این قِسم است؛ یعنی از قِسم گریه طفل استکه به خدا بگوید #خدایامننیازدارم.
هر تلاشی، ولو آنکه غواصی زیر آب میکند، یا آنکه در هوا پرواز میکند، همهاش ابراز نیاز به درگاه خداوند است. پس هرچه تلاش اقتصادی بیشتر باشد، بهتر است. چون هرچه انسان به خدا بیشتر ابراز نیاز کند، بهتر است، محدودیت ندارد. اما اگر قرار باشد که نگاه ما به تلاش اقتصادی این باشد که برای نانِ روزم است، پس به اندازهای که نان بدست آوردی، دیگر نباید ادامه بدهی❗️
خ۹۱ / بخشبیستوششم_۲
🌴🌴🌴
کانال رسمی نهج البلاغه: بعضی میگویند : بازنشست شدیم❗️چگونه ممکن است از ابراز نیاز به خدا انسان بازنشست شود❓معنا ندارد، فَإِذا فَرَغتَ فَانصَب است، نه بازنشسته شدن❗️لذا مفهوم بازنشستگی یک مفهوم غربی و متعلق به دنیای مادی است. مربوط به بعد از رنسانس و زمانیکه دیدگاههای ماتریالیستی حاکم شد. ما در دین ابداً بازنشستگی نداریم. همیشه باید کار کنیم. همیشه باید تلاش کنیم، اما نه به قصد نان خوردن، کمااینکه وقتی سر سفره مینشینیم لقمه را در دهان خودمان میگذاریم، بعد آن را میجویم، و بعد هم لقمه جویده شده را میبلعیم. همه این کارها را انجام میدهیم، اما تمام این مراحل هم برای این استکه خدا به ما #حیات عنایت کند، نه اینکه این لقمه حیات ما را تأمین میکند.
چه لقمههاییکه وارد شکم میشود و حیات نشده، موجب مرگ میشود❗️پس همه اینها از قِسم آن گریه نوزاد است. لذا در آیات و روایات ما طلب رزق به آن معنا نداریم.
بله آیهای داریمکه میفرماید:
کانال رسمی نهج البلاغه: #جلسه_صد_و_پنجاه_و_هفت
باتوجه به اینکه امیرالمؤمنین علیهالسلام در قسمت پیشین درباره حضرت آدم علیهالسلام و اینکه چگونه ایشان پدر نسل انسانها برروی زمین شدند، سخن فرمودند. دراینجا به تفاوتهای فردی اشاره میکنند؛ تفاوتهایی که خداوند بین فرزندان آدم قرارداد که امروز برای برخی انسانها تبدیل به #دغدغه شده است، تا حدیکه بهانه شده برای برخی که لطف خدا در حق خودشان را انکارکنند، و این انکار، نتیجه #جهل و یک #ستیزهجوییِبیجا است.
اگرکسی چندفرزند با سنین مختلف و سایزهای متفاوت، یکی با قدکوتاه و دیگری متوسط، یکی لباس کوچک میخواهد و دیگری بزرگ و... دارد و بنابر اقتضائیکه اینها دارند، برای هرکدامشان متناسب با قد و قامت و موقعیتشان لباس خوب تهیه کرده است، فرض کنید آن فرزند کوچکتر، ناراحت شود که چرا برای من لباس یا کفش بزرگ تهیه نکردهاید❓در پاسخ به این رفتار کودک، بقیه به او لبخند میزنند که این اندازه تو نیست، همان لباس کوچکتر مناسب توست. پدر که نخواسته است کم بگذارد، تو هم اگر اندازه برادر بزرگترت بودی، لباس بزرگتر برایت تهیه میکرد.
این ایرادهایی هم که برخی از ما میگیریم که چرا خدا به او داده و به من نداده، دقیقاً مثل همان است که ناشی از جهل میباشد. کمااینکه آن بچه هم نه فقط جاهل، بلکه بیشاز جاهل است❗️علاوه بر جهل، عقلش هم نمیرسد.
👈 کارینکنیم که فرشتگان به ما بگویند برخی از بنی آدم هم عقلشان نمیرسد.
در ادامه امام علیهالسلام دراینباره توضیحاتی را میفرمایند:
✨وَ قَدَّرَ اَلْأَرْزَاقَ فَكَثَّرَهَا وَ قَلَّلَهَا✨
رزق برخی را زیاد کرده و برای برخی کم کرده است.
خداوند ارزاق را مقدر کرده و در سوره مبارکه روم فرموده است:
﴿ أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ﴾ روم : ۳۷
آیا ندیدند(ندانستند) که خداوند است که برهرکس بخواهد رزق را میگشاید و درباره هرکس که بخواهد محدود ( تنگ) میکند؟
✨وَ قَسَّمَهَا عَلَى اَلضِّيقِ وَ اَلسَّعَةِ فَعَدَلَ فِيهَا✨
بعضی رزقشان محدود است و برخی وسیع، اما خداوند دراین تقسیم رزق، رعایت عدالت را کرده است.
اینگونه نیستکه فقط رزق بدهند به افراد و بروند دنبال کارخودشان؛ قراراست بر اساس آنچه دریافت کردهاند امتحان شوند.
﴿ لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا ما اتاها ﴾ طلاق:۷
خداوند برکسی تکلیف نمیکند، مگر به اندازهایکه به او داده است.
حال اگر آن پدر به بچه بزرگتر علاوه بر لباس مهمانی یک لباسِ کار هم داد و به بچه کوچکتر فقط لباس مهمانی، برای این استکه از بچه بزرگتر کار میخواهد. او چون میخواهد برود با پدرش کار کند، به لباس کار هم نیاز دارد.
✨لِيَبْتَلِيَ مَنْ أَرَادَ بِمَيْسُورِهَا وَ مَعْسُورِهَا✨
تا بیازماید هرکه را میخواهد هم با عُسرش، هم با یُسرش (هم با رزقیکه بصورت میسور به او رسیده، و هم آن کسیکه باید جان بکَند تا یک لقمه نان بخورد)
فرق میکند، بعضیها نشستهاند و برایشان میآید.
👈شمائیکه برایت به راحتی میآید، باید به راحتی هم خرج کنی، نه اینکه فکرکنی دادهاند تا انبارکنی، مگر خدا خودش نمیتوانست انبار و ذخیره کند⁉️
✨وَ لِيَخْتَبِرَ بِذَلِكَ اَلشُّكْرَ وَ اَلصَّبْرَ مِنْ غَنِيِّهَا وَ فَقِيرِهَا✨
خدا اینچنین رزق داده تا بیازماید( اختبار/ امتحان کند) شکر شاکرین و صبر صابرین را.
یعنی👇
وظیفه #اغنیاء در مقابل رزقیکه خدا به آنها داده، شکراست (امتحانشان شکرگزاری است)
و
وظیفه #فقرا درمقابل محدودیتهاییکه دارند، صبر است (امتحانشان شکیبایی است)
⬅️ این رزق کم و زیاد معیار بهشت رفتن نیست، نتیجه آن #امتحان معیاربهشت میشود.
خ۹۱ / بخشبیستوششم_۱
🌴🌴🌴
کانال رسمی نهج البلاغه: 🔖نکته مهم دراین باره این استکه 👇
عده بسیاری هستند که در مشاورهها به شما مراجعه میکنند که نماز نمیخوانند، برای اینکه مثلاً چرا خدا به من فلان چیز را نداده ولی به خواهرم داده ❗️
روزه نمیگیرد برای اینکه ماشین برادرم دو مدل بالاتر است و من هنوز نتوانستم مدل ماشینم را ارتقاء بدهم❗️
بابت این چیزها از خدای متعال دلخور است.
او به این نکته توجه ندارد که رزقیکه داده میشود #امتحان و #تکلیف پشت آن است.
برای خدا چه فرقی میکند که به این بنده بدهد یا به دیگری⁉️
باید توجه داشت که:
👈امتحان نعمت #سختتر از امتحان نقمت است.
👈امتحان سلامتی #سختتر از امتحان بیماری است.
👈امتحان دارا بودن #سختتر از امتحان ناداری است.
برای اینکه اگر کسی خدای ناخواسته نادار یا ناخوش شد، این احتمال را میدهد که بخواهند او را مورد امتحان قرار بدهند ( نکند خدا با این سختیها مثل حضرت ایوب میخواهد امتحان کند) ولی آن کسیکه خوش و راحت و دارا بود، کمتر این احتمال را میدهد، آنجا شیطان میآید و میگوید: ببین چقدر خدا دوستت دارد😈 همینطور مجانی و بلاعوض به شما
"مَرَائِرِ" : جمع مریره بمعنای طناب چند رشته است.
گاهی اوقات ما یک وسیلهای مثل قایق را میبندیم. افراد هم گاهی خودشان را محکم میبندند، یعنی آنقدر تدبیر میکنند که مرگ به سراغشان نیاید. چقدر رعایت بهداشت را میکنند، چقدر سلامتی خودشان را تأمین میکنند، برای خودشان نگهبانی و بادیگارد میگذارند، ماشین ضدگلوله تهیه میکنند و... که اجل سراغشان نیاید، اینها همان "مَرَائِرِ" است؛ یعنی با طنابهای چندرشته خودشان را بستهاند. ولی خداوند مرگ را #قاطعِ این مرائر قرار داده است.
این بستنها فایدهای ندارد، تا وقتی اجل نرسیده همه چیز روبهراه است. البته ما امیدواریم انشاءالله هنگامیکه اجلمان رسید، اولاً آمرزیده باشیم، ثانیاً بشارت ملاقات #امیرالمؤمنین علیهالسلام را به ما بدهند، ثالثاً در برزخ و قیامت میهمان #حضرتزهرا سلاماللهعلیها باشیم.
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
خ۹۱ / بخشبیستوششم_۴
🌴🌴🌴
﴿ فَابْتَغُوا عِنْدَ اللَّهِ الرِّزْقَ ﴾ عنکبوت: ۱۷
نه در زمین کشاورزی، از خدا رزق را بخواهید. یعنی یادتان نرود وقتی از خانه بیرون آمدید و سراغ کار و مشغله خودتان رفتید، از خدا میخواهید که به شما رزق بدهد، به بیانی دیگر اعلام بیچارگی میکنید "خدایا من بیچارهام، بدون عنایت تو هیچ خیری نیست"
یا درمورد طلب فضل قرآن میفرماید:
﴿ فَإِذَا قُضِيَتِ الصَّلَاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ ﴾ جمعه: ۱۰
از فضل خدا بخواهید، نه اینکه راه بیفتید بروید کسب و کارکنید تا رزقتان زیاد شود و دو ریالتان بشود شش ریال.
رزق را باید خدا بدهد.
پس ما دیدگاه عالیتری داریم.
👈دراین دیدگاهِ عالی ما به دنبال فعالیت اقتصادی برای سود بیشتر یا درآمد بالاتر نیستیم تا برای ما معیشت شود، اینها پوچ است و در فرهنگ قرآنی نیست.
امیرالمؤمنین علیهالسلام خود، عالیترین فعالیت اقتصادی را داشتند. هیچکس در مدینه به اندازه ایشان فعال اقتصادی نبود، اما نه برای معاش خود، چرا که خودشان به نان خشک اکتفا میفرمودند.
ایشان #نمادبندگی در پیشگاه الهی بودند و باید به بنگان خدا رسیدگی میفرمودند.
بنابراین به دنبال این تفاوت رزقها، آزمایش هم هست.
✨ثُمَّ قَرَنَ بِسَعَتِهَا عَقَابِيلَ فَاقَتِهَا✨
اگرکسی زندگی و معیشت مُوَسَّعی داشت، آخرِکار هم فقر و فاقة به سراغش میآید.
این درآمدها و این وسعتهاییکه خداوند به افراد میدهد که ماندگارو همیشگی نیست.
اگرتا لحظه مرگ هم سراغش نیاید، آنوقتیکه میمیرد باید یکی بیاید و به دادش برسد و بر او کفن بپوشاند.
دیگرفرصت اینکه خودش بخواهد برود در اتاق دیگری لباسش را عوض کند هم نیست، او را عریان میکنند و بر او کفن میپوشانند؛ اینگونه است آدمیزاد❗️
"عَقَابِيلَ" : جمع عُقبولة بمعنای تَبخالی که آثار تب بوده است.
✨وَ بِسَلاَمَتِهَا طَوَارِقَ آفَاتِهَا✨
دنباله سلامتی او آفات ناگهانی است. وقتی شب دیروقت در بزنند، همه افراد خانه میپرسند چه کسی است این وقت شب⁉️ وقتی هم که کسی مست در سلامتی خودش باشد، و ناگهان در قسمتی از بدنش احساس درد کند، میگوید یعنی چه❓این درد کجا بود❓
"طارق" : حوادث ناگهانی
✨وَ بِفُرَجِ أَفْرَاحِهَا غُصَصَ أَتْرَاحِهَا✨
به دنبال آن خوشیها و شادیها، گرفتگی و تنگی هم هست. فقط شادمانی هنگام نعمتها را در افراد نبینید، بعد آن را هم ببینید؛ دراینصورت بر کسیکه سختی ندیده، مشکلات سختتر جلوه میکنند تا آنکسیکه سختی چشیده است. او دیگربه سختی عادت کرده است، گاهی کم و گاهی زیاد. اما کسیکه همیشه در نهایت آسایش و آرامش بوده و با یک اشاره برایش همه چیز فراهم میشده، طاقت کمتری دربرابر سختیها دارد.
" تَرَح" در مقابل " فَرَح" است.
فرح و شادی، گشایش و فُرجه دارد/ ضد شادی که غم و اندوه است، گرفتاری و غم و اندوه دارد.
خ۹۱ / بخشبیستوششم_۳
🌴🌴🌴
کانال رسمی نهج البلاغه: بعد از آنکه امام علیهالسلام تفاوتهای رزق را میفرمایند درادامه به تفاوت در عمر میپردازند:
✨وَ خَلَقَ اَلْآجَالَ فَأَطَالَهَا وَ قَصَّرَهَا✨
خداوند اجلها را قرارداد، برخی کم و برخی زیاد است.
حال اگر کسی عمرش کوتاه بود، بقیه باید غصهاش را بخورند❓بلندی و کوتاهی عمر مهم نیست، آنچه اهمیت دارد #عاقبتبخیری و بهشتی شدن است.
ممکن است کسی ۴۵ سالگی از دنیا برود و بهشتی شود، اما دیگری ۹۵ سال عمر کند و معلوم نباشد به بهشت برود یا دوزخ❗️نعوذبالله
✨وَ قَدَّمَهَا وَ أَخَّرَهَا✨
زودتر و دیرتر بودن اجل دست خداست، او تعیین میکند.
✨وَ وَصَلَ بِالْمَوْتِ أَسْبَابَهَا✨
خداوند یک سرِ این طنابها را به دست موت داده است، یعنی یک سر طناب را به دست اجل و سرِ دیگرش را به دست موت داده است. موت، دائم طناب را میکشد تا اجل نزدیک شود.
"أَسْبَابَ" : جمع سبب و اصل معنای سبب آن طنابی استکه با آن به بالای درخت رفته و خرما میچینند و با همان خوشههای خرما را پایین میآورند. لذا ما به هر وسیله و ابزاریکه با آن کاری انجام میدهیم "سبب" میگوییم.
✨وَ جَعَلَهُ خَالِجاً لِأَشْطَانِهَا✨
و خداوند مرگ(موت) را کِشنده طنابهای آجال قرار داده است. حال هرطنابی هرچقدر هم بلند باشد، وقتی کشیده شود، به انتها میرسد. مثل چاه عمیقیکه میخواهیم از آن آب بکشیم. با یک طناب ۳۰ متری باید آنقدر بکشیم تا به انتها برسد و آب بدست بیاید. بالاخره تمام میشود، چه دو متر و چه سی متر❗️طناب عمر همه نیز دیر یا زود تمام میشود.
"خَالِج" : کِشنده
"أَشْطَانِ" : جمع شَطَن بمعنای طناب بلند
✨وَ جَعَلَهُ خَالِجاً لِأَشْطَانِهَا وَ قَاطِعاً لِمَرَائِرِ أَقْرَانِهَا✨
مرگ این طنابهای مختلف را میکشد تا بگسلد (پاره شود)
5.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صدمین روز از نبرد فلسطین با یک سوپرایز کاملا متفاوت از مقاومت آغاز شد
رزمنده ارتش فلسطین به تانک گروهک تروریستی اسرائیل نزدیک میشود.
بمب را با آرامش کار میگذارد.
خدمه تانک متوجه میشوند و می آید فرار کنند.
و اتفاقا با موفقیت به همراه بمب فرار میکنند و میشود آنچه باید بشود....
خداقوت به صابون سازان قهرمان غزه ...