زیارت امیرالمومنین ؛ حضرت علی علیهالسلام در
«روز یکشنبه»
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
«السَّلامُ عَلَى الشَّجَرَةِ النَّبَوِيَّةِ، وَالدَّوْحَةِ الْهَاشِمِيَّةِ، الْمُضِيئَةِ الْمُثْمِرَةِ بِالنُّبُوَّةِ الْمُونِقَةِ بِالْإِمَامَةِ، وَعَلىٰ ضَجِيعَيْكَ آدَمَ وَنُوحٍ عَلَيْهِمَا السَّلامُ. السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَى الْمَلائِكَةِ الْمُحْدِقِينَ بِكَ وَالْحَافِّينَ بِقَبْرِكَ، يَا مَوْلاىَ يَا أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ، هَذاَ يَوْمُ الْأَحَدِ وَهُوَ يَوْمُكَ وَبِاسْمِكَ، وَأَنَا ضَيْفُكَ فِيهِ وَجارُكَ، فَأَضِفْنِى يَا مَوْلاىَ وَأَجِرْنِى، فَإِنَّكَ كَرِيمٌ تُحِبُّ الضِّيافَةَ، وَمَأْمُورٌ بِالْإِجارَةِ، فَافْعَلْ مَا رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِيهِ، وَرَجَوْتُهُ مِنْكَ، بِمَنْزِلَتِكَ وَآلِ بَيْتِكَ عِنْدَاللّٰهِ، وَمَنْزِلَتِهِ عِنْدَكُمْ، وَبِحَقِّ ابْنِ عَمِّكَ رَسُولِاللّٰهِ صَلَّىاللّٰهُعَلَيْهِوَآلِهِ وَسَلَّمَ وَعَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ»
زیارت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها در
«روز یکشنبه»
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
«السَّلامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ، امْتَحَنَكِ الَّذِى خَلَقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً، أَنَا لَكِ مُصَدِّقٌ صَابِرٌ عَلَىٰ مَا أَتىٰ بِهِ أَبُوكِ وَوَصِيُّهُ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِما، وَأَنَا أَسْأَلُكِ إِنْ كُنْتُ صَدَّقْتُكِ إِلّا أَلْحَقْتِنِى بِتَصْدِيقِى لَهُمَا، لِتُسَرَّ نَفْسِى، فَاشْهَدِى أَنِّى ظاهِرٌ بِوَلَايَتِكِ وَوَِلايَةِ آلِ بَيْتِكِ صَلَوَاتُ اللّٰهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ»
May 11
8.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اعتراف پزشک کارشناس اینترنشنال به پنهانکاری درباره سیتیاسکن مهسا امینی
🔹پزشکی که درمقابل درخواست اینترنشنال برای مصاحبه، از گفتن این حقیقت که «آثار ضرب و جرح در سیتیاسکن مهسا امینی دیده نمیشود» خودداری کرده بود، پس از یکسال اعتراف کرد که بهخاطر حمایت از اعتراضات بهجای گفتن حقیقت سکوت کرده است.
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (48)
س: آیا معنای واقعی توکّل این است که انسان ...
ج: فعلاً توکّل کار ما نیست. وظیفه ی ما تقواست. اگر توانستی تقوا را ادامه دهی، ایمان بالا می رود و به توکّل هم می رسی و الّا انسان الان خودش را قبول دارد و خدا را خیلی قبول ندارد. خودش را، حیثیت اجتماعی اش را، پولش را، فکرش را، میزان پست و مقامش را، این ها را قبول دارد. اگر کار انسان با این ها درست شد، سراغ خدا هم نمی رود. اگر درست نشد، مجبور است سری به خدا بزند.
توکّل این جور نیست. توکّل این است که انسان در اثر رشد و بالا بودن ایمان، خدا را به عنوان فعّال قبول کند و باور کند که از او کار برمی آید. نوع خداهایی که مردم قبول دارند، خدای بیکاره است. از او کاری برنمی آید. انسان خودش را فعال می داند و در آخر کار، به سراغ خدا می رود.
به آمریکا می رود؛ به اسرائیل می رود؛ اگر معالجه نشد، در آخر به سراغ خدا می رود. توکّل این نیست. توکّل این است که اول به سراغ او برویم و او را آن قدر فعال و کاری بدانیم که همه را در برابر کاری بودن او صفر حساب کنیم و ببینیم او چه می گوید. او گاهی به انسان می گوید: «برو آمریکا!» گاهی می گوید: «برو قزوین!» و گاهی می گوید: «برو قرض کن!» آن وقت می رود دنبال فرمان خدا. اما حالا ما باید فقط با زبان بگوییم: «تَوَکّلتُ عَلَی الله!» صیغه را بلدیم و می خوانیم؛ اما بر خودمان توکّل داریم. اگر تقوا را ادامه دادیم، نوبت به توکّل می رسد؛ ان شاء الله.
س: آیا صبر، رضا، یقین و توکّل از درجات ایمان هستند؟ آیا نسبت به هم رابطه تقدیم و تأخیر دارند؟
ج: بله؛ بعضی زودتر بروز می کنند و بعضی دیرتر. هر کدام که مقدماتش سنگین تر است، دیرتر پیش می آید؛ مثلاً رضا زودتر پیش می آید. چنانچه خدا به او خیرات و برکاتی بدهد، زود خوشحال می شود. این رضاست. اما توکّل به این زودی ها گیر نمی آید و کار هر کسی نیست. مقدماتش سنگین تر و زیادتر است.
س: آیا در درجات ایمان، مقام رضا و تسلیم بعد از مرتبه ی توکّل واقعی محقق می شود؟
ج: بعد از این ها است. توکّل بالاتر است.
س: آیا توکّل برای ما هم مقدور است یا مربوط به اولیاء الهی است؟
ج: شرط اساسی توکّل، تقوا و ادامه ی تقواست. کسی که تقوا ندارد و ایمانش ضعیف است، به هیچ وجه نمی تواند برای خدا ارزش قائل باشد. چون ایمانش ضعیف است، توکّل هم نیست و به فکر خودش، علم خودش، پول خودش و پارتی خودش توکّل می کند. و لو با زبان بگوید: «تَوَکّلتُ عَلَی الله»، اما «تَوَکّلتُ عَلَی الپول» است. اگر ایمان بالا رفت، خود به خود باور خدا تقویت می شود و حرف های خدا را قبول می کند و کار آدم دیگر درست می شود؛ ولی تا ایمان در اثر ارتکاب گناه، ضعیف است، توکّل به هیچ وجه نیست. مرتبه ی توکّل، بعد از تقواست.
س: آیا کسانی که در مقامات بالاتر هستند، فقط در کارهای مهم شان توکّل دارند یا در کارهای عادی هم توکّل دارند؟
ج: دیگر در کار مهم و غیر مهم ندارد. کوچکش مال اوست. بزرگش هم مال اوست. شما کار کوچک را هم باید با دست و پایی که خدا داده، انجام دهید. با کار بزرگ چه فرقی می کند؟ بنابراین همه ی کارها مربوط به مقدماتی است که او داده است؛ کوچک باشد یا بزرگ؛ منتهی ما خیال می کنیم کارهای کوچک چیزی نیست و خودمان انجام می دهیم و کارهای بزرگ را مجبوریم و به سراغ او می رویم. او می گوید: «همه کاره منم!» باید تقوا را آن قدر مراعات کنیم و ایمان بالا برود تا این آیات قرآن را قبول کنیم؛ ان شاء الله؛ و الّا انسان قبول ندارد. مشکل همین جاست.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
✅ آیا انسانها محافظ نامرئی دارند؟ این محافظان در چه صورتی حفاظت از انسان را ترک می کنند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا فرشتگانی دارد که پیش رو و پشت سر انسان، گماشته شدهاند و به فرمان خدا از او در مقابل حوادث طبیعی محافظت می کنند؛ چون خدا نعمتی را که به عدّهای داده، با رها کردن آنها و بیدفاع گذاشتنشان در مقابل حوادث طبیعی، تغییر نمی دهد تا اینکه خودشان با عملکرد خودشان آن را تغییر دهند. البته اگر خدا بخواهد بر عدّهای به خاطر نافرمانیشان از دستورات واجب و حرامش مصیبتی وارد کند، هیچ چیزی نمی تواند جلو آن را بگیرد و در آن شرایط، هیچ پشتیبانی غیر از خود خدا ندارند.
📖 لهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ (رعد، 11)
آیه شماره 301
✅ کدام عامل، انقلاب اسلامی را پیروز کرد؟
🌹 امام خامنه ای:
هر چه مسئوليت ما بالاتر باشد، #تقواى بيشترى لازم داريم. در ميدان جهاد هم #تقواست كه انسان را پيروز مىكند. در ميدان مبارزه با استكبار هم كه شما ملت سالها بوديد و مثل اين روزها در سال 57 به پيروزى رسيديد، #تقوا شما را پيروز كرد؛ #تقواى آن رهبر كه جز به امر الهى و #تكليف شرعى، به هيچ چيز ديگرى نينديشيد، و #تقواى شما آحاد ملت كه براى خاطر خدا، از هوسها و منافع شخصى خود گذشتيد. (19/ 11/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 152
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (47)
س: برای بالا رفتن توکّل و تفویض چه کنیم؟
ج: توکّل بدون ادامه ی تقوا امکان پذیر نیست. اگر تقوا را ادامه دادیم یعنی گناه نکردیم و این ترک گناه را ادامه دادیم، ایمان بالا می رود و یکی از آثارش این است که معرفت خدا در انسان بیشتر می شود و انسان باور می کند که از خدا کارهای خیلی بزرگی ساخته است. آن وقت در انجام کارهایی که از عهده اش برنمی آید، می تواند به خدا اعتماد کند. به این توکّل می گویند؛ و الّا خیلی ها می گویند: «خدا به تنهایی نمی تواند و باید به او کمک کنیم!» لذا خودش می دود و این را می گوید. اگر ایمان ضعیف باشد، به هیچ وجه نمی شود توکّل کرد.
س: آیه ی «وَ إِلَيْهِ يُرْجَعُ الْأمْرُ كُلُّه» یعنی چه؟
ج: همه ی کارها به او برمی گردد؛ چون از آنجا سرچشمه گرفته است. تمام کارها از آنجا نشأت گرفته و همه به او برمی گردند. برنامه اش آنجاست. منبع و منشأ امرش آنجاست.
س: در ادامه ی آیه فرموده: «فَاعْبُدْهُ وَ تَوَكَّلْ عَلَيْه»؛ منظور چیست؟
ج: به حرف چنین خدایی باید گوش بدهی و به او اعتماد هم داشته باشی؛ چون چنین خدایی نیاز ندارد که کار عوضی بکند و علم هم دارد؛ بنابراین اگر به او اعتماد کنی، پشتت خالی نمی شود.
س: مرز بین تدبیر معیشت و توکّل که در روایات آمده است، چیست؟
ج: توکّل یعنی خدا به انسان برای انجام کارهای زندگی اش قدرت داده است. شما نمی توانید پنج کیلو بار بلند کنید و خدا قدرت را برای همین داده است. به پا قدرت داده است و شما می توانید یک فرسنگ، دو فرسنگ راه بروید. خدا به هر انسانی برای تأمین نیازهای زندگی اش توان و قدرتی داده است که باید از آن استفاده کند تا وظایف را انجام دهد و می شود. به این می گویند اعتماد به نفس و توکّل، هر دو.
شما کارت را انجام می دهی و دیگر نمی گویی: «من»؛ بلکه می گویی: «با قدرتی که خدا داده است، می کنم.» در این صورت هم او سر جایش هست و هم این. هم استفاده می کنیم و هم نمی گوییم: «مال من». می گوییم: «مال او». هم مال او است و هم در اختیار شما گذاشته است. انسان با آن نماز می خواند؛ روزه می گیرد؛ به مکه می رود. همه ی این ها با آن انجام می گیرد. اگر این ها را باور نکنیم، مشکل پیش می آید.
س: دعا و اصرار در مورد خواسته های دنیایی چگونه با توکّل و رضا جمع می شود؟ آیا می شود همه ی مسائل دنیایی را بدون دعا و توکّل به دست آورد؟
ج: هر کس موظف است در زندگی برای مادیاتش هشت ساعت کار کند. اگر هشت ساعت کار مشروع و درست انجام دهد، خدا با همین هشت ساعت، زندگی اش را تأمین می کند؛ بنابراین شما باید تشخیص بدهی امروز در این شهر یا در این روستا جای چه شغلی خالی است؛ باید آن کار را انتخاب کنی. اگر جای چیزی خالی نیست و پر است و تو آن را انجام بدهی، چیزی از آن درنمی آید. یک روستا دو نانوا بیشتر لازم ندارد. حالا اگر ده نانوایی تأسیس کنند، چطور می شود؟ نیاز نیست.
سایر کارها هم همین جور است. هر کس در هر نقطه ای و در هر مکانی می خواهد دست به کاری بزند، باید ببیند این کار در آنجا در حد نصاب است یا نه. اگر در حد نصاب است، کار دیگری انتخاب کند؛ اما اگر کمتر از حد نصاب است، عیبی ندارد که تشکیل شود. بنابراین اگر ما این را تشخیص دادیم و کار حلالی هم بود، اگر آن را انجام دهیم، خدا از همان کار حلال، زندگی ما را تأمین می کند.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت