حکمت 121 نهج البلاغه.mp3
2.62M
💠 شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت ۱۲۱
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 شتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ؛ عَمَلٍ تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَ تَبْقَى تَبِعَتُهُ، وَ عَمَلٍ تَذْهَبُ مَئُونَتُهُ وَ يَبْقَى أَجْرُهُ
🔹 فرق است ميان اين دو عمل: عملى كه لذّتش مى رود و كيفر آن مى ماند، و عملى كه رنج آن مى گذرد و پاداش آن ماندگار است.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
🌻🌻🌻🌻 طلوع 🌻🌻🌻🌻:
.
💠 مردم در اندیشه علامه مصباح (ره) بررسی شد
🔰 بخش اول مهمترین عناوین سخنان حجت الاسلام شباننیا، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سومین نشست روایت شفاهیِ «فصل مردم»:
✅ اگر بخواهید اندیشه سیاسی علامه مصباح و جایگاه مردم را متوجه شوید، باید کتاب «نگاهی گذرا به نظریه ولایتفقیه» ایشان را مطالعه کنید که تقریباً 100 صفحه است و اگر بخواهیم علامه مصباح را درست تحلیل کنیم، باید کتاب «حقوق سیاست در قرآن» ایشان را بخوانیم که در آن، جایگاهی را که ایشان برای مردم قائل است.
♻️ آخرین کتابی که از علامه مصباح (ره) در حوزه مباحث سیاسی و از این قبیل به چاپ رسیده و به رؤیت خود ایشان هم رسیده، کتاب «حکیمانهترین حکومت» است. کتاب «نظریه سیاسی اسلام» که سخنرانیهای قبل از خطبههای نماز جمعه تهران در دوره اصلاحات بود را هم باید بخوانیم.
🔸 اگر علامه مصباح را در نگاه منظومهای ببینید، آن نقشی که برای مردم قائل شدهاست، نقشی متعالی است. کما اینکه حکومتی که تصویر میکند هم حکومت متعالی است.
❇️ مردم در این حکومت متعالی نقش متعالی دارند و بالاترین سطح مشارکت در حکومت را، میتوانید در اندیشههای علامه مصباح پیدا کنید.
🔻 یکی از مبانی بسیار مهمی که سر منشأ مباحث سیاسی علامه مصباح است، نقشی است که توحید میتواند در زندگی سیاسی و عملکرد سیاسی ما داشته باشد. یعنی نقش توحید.
🌀 علامه مصباح (ره) و اندیشمندانی مانند حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری، علامه جوادی آملی و همینطور بسیاری از بزرگان دیگر، حق و تکلیف را در نقش مردم، دو روی یک سکه میبینند. در ادبیات حضرت امام هم داریم. حضرت امام میفرمایند: «مردم تکلیف دارند که در انتخابات شرکت کنند».
✴️ علامه مصباح میفرمایند: «اگر من با نگاه توحیدی جلو بیایم، خداوند از من میخواهد اگر یک جایی من میتوانم با یک رأی تأثیری بگذارم که احکام خدا بهتر اجرا بشود. حکومت اسلامی تقویت بشود و در سایه تقویت این حکومت، احکام الهی بهتر اجرا بشود و امنیت بهتر محقق بشود».
.
💠 مردم در اندیشه علامه مصباح (ره) بررسی شد
🔰 بخش دوم مهمترین عناوین سخنان حجت الاسلام شباننیا، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سومین نشست روایت شفاهیِ «فصل مردم»:
✅ در کشور ما اینطور است که حضور مردم و مشارکت آنها در انتخابات، قدرت ایجاد میکند. اگر کشور ما بتواند از موضع قدرت ورود پیدا کنید، خیلی جاها میتواند مصالح همین مردم را بهشکل بهتری تأمین کند. لذا اگر میتوانم چنین نقشی داشته باشم و یک رأی من بتواند جایگاه جمهوری اسلامی را ارتقا بدهد، این تکلیف شرعی من است که در انتخابات شرکت کنم.
🔹 علامه مصباح در کتاب «بزرگترین فریضه» میگویند: امر به معروف و نهی از منکر فقط این نیست که شما در جایی میبینید که کسی حجاب را رعایت نمیکند و یا پوشش مناسبی ندارد، به او تذکر بدهید، یک بخش مهم امر به معروف و نهی از منکر، امر به معروف و نهی از منکر ناظر به حکومت است؛ امر به معروف و نهی از منکر، امر و نهی از موضع بالا است».
⚠️ فقها میفرمایند از موضع استعلا، نه خواهش و تمنا. شما وقتی یک مسئول مملکتی را دیدید که یک تخلفی انجام میدهد؛ شما باید بروید و یقه مسئول را بگیرید و به مسئول فشار بیاورید به او که مرتکب این تخلف نشد.
🔸 علامه در ایشان در اواخر کتاب «بزرگترین فریضه» میگوید: «حالا در قالب امر به معروف و نهی از منکر از چه کسانی میشود انتقاد کرد؟ تمام کسانی که در نظام اسلامی قرار دارند، اگر معصوم نباشند مورد انتقاد قرار میگیرند، حتی ولی فقیه». من کمتر دیدم که این جمله از زبان علامه مصباح مطرح بشود. ایشان میفرمایند: «واجب شرعی است که حتی ولیفقیه که بالاترین رکن در حکومت در عصر غیبت است، اگر در یکجا مرتکب خطا و اشتباهی شد، باید زمینه انتقاد فراهم باشد». البته ایشان یک نکتهای دارند و میفرمایند: «این انتقاد باید به گونهای باشد که قداست این جایگاه لکهدار نشود».
✅ از نظر علامه مصباح، مردم باید در حکومت اسلامی رشد کنند. برای اینکه زمینه رشد مردم فراهم بشود، یک جاهایی تصمیماتی میگیرند که ممکن است مطلوب حکومت هم نباشد. ما در حکومت اسلامی یکسری اهداف داریم. بدون همراهی مردم، امکان تحقق این اهداف وجود ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصویر یحیی سریع و ابوعبیده ، سخنگوی نیروهای مسلح فلسطین و یمن روی دست تظاهر کننده ها در اسپانیا
خیلی حرف است
در سر تا سر دنیا امروز هرکسی که انسان است و تاریکی بیزار است نه عکس شخصیت های ساخته شده توسط رسانه ها در غرب که تصاویر نیروهای مقاومت را در دست دارد....
🔻آغاز روز 135 نبرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظۀ حضور رهبر انقلاب در جمع مردم آذربایجان شرقی
✨﷽✨
✅داستان آموزنده اثر عبادت
✍️یکشنبه بود و طبق معمول هر هفته رز، خانم نسبتا مسن محله، داشت از کلیسا بر میگشت. در همین حال نوهاش از راه رسید و با کنایه به او گفت: مامان بزرگ، در مراسم امروز، پدر روحانی برایتان چه چیزی موعظه کرد؟! مادر بزرگ مدتی فکر کرد و سرش را تکان داد و گفت: عزیزم، اصلا یک کلمهاش را هم نمیتوانم به یاد بیاورم! نوهاش پوزخندی زد و گفت: شما که چیزی یادت نمی آید، برای چه هر هفته به کلیسا میروی؟!
مادربزرگ تبسمی بر لبانش نقش بست. خم شد سبد نخ و کامواهایش را خالی کرد و به دست نوه داد و گفت: عزیزم این سبد را ببر و از حوض پر از آب کن و برای من بیاور! نوه با تعجب پرسید: در این سبد؟ غیر ممکنه با این همه شکاف و درز داخل سبد آبی بماند! مادر بزرگ در حالی که تبسم بر لبانش اصرار کرد: لطفا این کار را انجام بده عزیزم.
دخترک غرولند کنان سبد را برداشت و رفت، اما چند لحظه بعد برگشت و با لحن پیروزمندانهای گفت: من میدانستم که امکانپذیر نیست. ببین حتی یک قطره آب هم در سبد باقی نمانده! مادربزرگ سبد را از دست نوهاش گرفت و با دقت زیادی بررسیاش کرد و گفت: بله، راست میگویی اصلا آبی در سبد نیست اما به نظر میرسد سبد تمیزتر شده، یک نگاه بیانداز.
✍امام علی علیه السلام:
پاك و منزهی، چه عظيم و پر شكوه است آن چه از آفرينش تو مى بينيم! و چه خرد است هر بزرگى در برابر قدرت تو! و چه هول انگيز است آن چه ما از ملكوت تو مى بينيم! و چه حقير است آن چه ما مى بينيم در برابر قدرت و سلطنت ناپيداى تو از ديدگان ما! چه بسيار است نعمت هاى تو در اين دنيا! و چه اندك است اين نعمت ها در برابر نعمت های آخرت
📚از خطبه 109 نهج البلاغه
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🍎🍏 مادامى که سيب با چوب باريکش به درخت متصل است ...
همه عوامل در جهت رشدش در تلاشند..
باد باعث طراوتش میشود
آب باعث رشدش میشود
و آفتاب پختگی و کمال ميبخشد
اما ...
به محض منقطع شدن از درخت
و جدايى از "اصل",
همان آب باعث گندیدگی
همان باد باعث پلاسیدگی
همان آفتاب باعث پوسیدگی
و ازبين رفتن طراوتش میشود
قصه انسان و خدا قصه سیب و درخت است.
آدمی تا با خداست همه چیز در خدمت اوست .
خواه قدرت ، خواه شهرت ، خواه ثروت
و اگر از خدا برید همه به زیان اوست.
🦅 درسی از عقاب
عمر عقاب 70 سال است ولی به 40 که رسید چنگال هایش بلند شده وانعطافِ گرفتن طعمه را دیگر ندارد. نوک تیزش کُند و بلند و خمیده میشود و شهبال های کهنسال بر اثر کلفتی پر به سینه میچسبد و پرواز برایش دشواراست.
آنگاه عقاب است و دوراهی: بمیرد یا دوباره متولد شود. ولی چگونه؟
عقاب به قله ای بلند میرود، نوک خود را آنقدر بر صخره ها میکوبد تا کنده شود و منتظر میماند تا نوکی جدید بروید. با نوک جدید تک تک چنگال هایش را ازجای میکند تا چنگال نو درآید؛ و بعد شروع به کندن پرهای کهنه می کند.
این روند دردناک 150 روز طول میکشد ولی پس از 5 ماه عقاب تازه ای متولد می شود که میتواند 30 سال دیگر زندگی کند.
برای زیستن باید تغییر کرد.
درد کشید.
از آنچه دوست داشت گذشت.
عادات و خاطرات بد را از یاد برد و دوباره متولد شد...