فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دانستنی عبرت انگیز
🏴 خیانت خواص
❌ سلیمان بن صرد خزاعی❌
#امام_حسین_ علیهالسّلام
#محرم
@tollabolkarimeh
#سبک_زندگی
#سبک_اسلامی
#سرزنش
🌸 سرزنش ممنوع
🔸به جز معصومین علیهمالسلام باقی انسانها کم یا زیاد دارای نقصهایی هستند که باید در مسیر زندگی آنها را برطرف کنند.
🔹یکی از عواملی که باعث میشود عیبها و نقصها معضل زندگی شده، و آن را به تلخی بکشاند، اخلاق زشت سرزنش است.
🔸سرزنش یا به عبارت خودمانیتر سرکوفت زدن، نه تنها مشکلی را حل نمیکند؛ بلکه موجب تشدید مشکلات پیشین یا ایجاد مشکلات جدید میشود.
🔹سرکوفت به قدری زشت است که حتی نسبت به کسی که گناهی را مرتکب شده، روا دانسته نشده است.
✂️ #برشی_از_کتاب : گامی به سوی زندگی به سبک اسلامی "زندگی مشترک"، ص۱۲۰
👤 محسن عباسی ولدی
@tollabolkarimeh
#محرم
#زیارت_عاشورا
#آل_زیاد ۱۳
عبیدالله بن زیاد بن ابیه، از کنیزی به نام مرجانه زاده شد. برخی ابن زیاد را به طعنه به مادرش منسوب کرده و «ابن مرجانه» خواندهاند که اشاره به اتهام ناپاکی تولد عبیدالله دارد و در برخی منابع، به بدنام و زناکار بودن مادر او تصریح شده است.
در زیارت عاشورا نیز دوبار با صراحت ابن مرجانه مورد لعن واقع شده است.
زینب کبری(س) هم در کوفه ابن زیاد را در کاخش با عنوان ابن مرجانه مورد خطاب و نکوهش شدید قرار داد.
گفتهاند که ابن زیاد، بسیار خشن، بیرحم و بی پروا بوده و برخی از زندگینامهنویسان از او با عنوان «جبّار» یاد کردهاند.
@tollabolkarimeh
🔰ولادت آیت الله #سیداحمد_خوانساری، از مراجع تقلید شیعه (۱۳۰۹ق)
🌀سيداحمد خوانسارى در ۱۸ محرم 1309 ق مصادف با ۲ شهریور ۱۲۷۰ ش در خوانسار به دنيا آمد. در 20 سالگى عازم نجف اشرف گرديد و از محضر اساتيد بزرگى همچون محقق خراسانى، سيد محمدكاظم يزدى، شريعت اصفهانى، محقق نايينى و آقا ضياءالدين عراقى كسب فيض نمود.
🔹 ایشان هم زمان با تأسيس حوزه ى علميه ى اراك، وارد ايران شد و به تدريس پرداخت. وى سال ها در اراك و قم با مرحوم آيت اللّه شيح عبدالكريم حائرى همكارى داشت و پس از تأسيس حوزه ى علميه ى قم، امامت جماعت مدرسه ى فيضيه را به عهده گرفت.
💢 آيت اللّه خوانسارى در سال 1370 قمرى پس از درگذشت عالم وارسته حاج سيد يحيى سجادى به دستور آيت اللّه بروجردى به تهران عزيمت نمود. ايشان در آنجا به امامت جماعت مسجد معروف «سيد عزيزاللّه » مشغول شد و به تدريس علوم دينى و ارشاد مردم همت گمارد.
🔸از شاگردان ایسان در قم و تهران می توان به شهید مطهری، عزالدین زنجانی، شیخ احمد مجتهدی، شیخ علی پناه اشتهاردی و حسینعلی منتظری اشاره کرد.
💠 سیره سیاسی وی، دارای فراز و نشیبی بود که به تدریج از مخالفت آشکار با سیاستهای رژیم شاه و اعلام صریح مواضع خود، به نوعی احتیاط و میانهروی سوق یافت.
🔺بعد از ارتحال آیت الله بروجردی، با وجود درخواست علما تهران را ترک نکرد اما مرجعیت تقلید را پذیرفت.
🔻 وی سرانجام در روز شنبه 30 دی ماه سال ۶۳ (مطابق ۲۷ ربیع الثانی ۱۴۰۵ هـ.ق) رحلت کرده و در حرم حضرت معصومه س به خاك سپرده شد.
#زندگی_نامه
@tollabolkarimeh
📣#نشر_حداکثری
🌹 آغاز جلسات حضوری حکمت عملی با محوریت:
🌸 شرح عرفانی کتاب چهل حدیث حضرت امام خمینی -رضوان الله تعالیٰ علیه-
🌺 توسط استاد آیت اللّه وفسی_دامت برکاته_
🕌 میعاد:
تهران - خیابان هلال احمر - خیابان ابراهیمی(عباسی) جنوبی - کوچه شهید ذوالفقاری - مسجد پنج تن آل عبا -علیهم السلام- حوزه علمیه حضرت آیت الله العظمیٰ رشاد زنجانی -ره-
🔺حضور برای عموم برادران و خواهران آزاد است.
🗓 موعود:
سه شنبه ها، ساعت ۱۵:۳۰
🟡 بیّنات | پایگاه مردمی تنظیم و نشر آثار استاد اخلاق تهران
#چسب_دوقلو
• ریاستهای اشتباهی
☄ شما در خانواده، آتشفشانید؟
یا آتشنشان؟
🔺اگر مشکلی در خانهی شما
محل کار شما
جمع دوستان شما پیش بیاید؛
ـ شما بر تداوم این آتش دامن میزنید تا حرف خودتان را اثبات کنید یا دیگران را مجبور به عذرخواهی کنید؟
ـ یا با پاگذاشتن روی خود و علائق خود، تمام تلاشتان را میکنید که این آتش را هرچه سریعتر خاموش کنید؟
🔺اگر از دستهی اولید، قدرت جذبتان، نه تنها کم، که منفی خواهد بود، یعنی دافعه شما بیش از جاذبهتان است.
@tollabolkarimeh
🌹 شهـــید محمــدرضا دهقــان:
صبر را سرلوحه ڪار خود قرار دهید و مطمئـن باشید ڪه هرڪس از این دنیا خـواهد رفـت و تنهــا ڪسی ڪه باقـی می ماند خداوند متعال است، اگر دلتان گرفت یاد عاشورا کنید و مطمئن باشید غم شما از غم ام المصائب خانوم زینب ڪبـری(س) ڪـوچڪتر اســت، روضـہ اباعبدالله و خانوم زینب کبری فراموش نشود و حقیقتا مطمئن باشید که تنها با یــاد خـــداســت...
➫
#تلنگرانه
@tollabolkarimeh
#محرم
#زیارت_عاشورا
#آل_زیاد ۱۴
با آغاز قیام امام حسین(ع) و اعزام نماینده او مسلم بن عقیل به کوفه، عبیدالله که خشونت وی و پدرش در سرکوب شورشها و جنبشها مشهور بود، در سال ۶۰ق با حفظ سمت به ولایت کوفه منصوب گشت.
گفتهاند که یزید به پیشنهاد سرجون مسیحی که از مشاوران یزید بود، دست به این اقدام زده است تا با قیام امام حسین (ع) مقابله کند.
@tollabolkarimeh
حماسه حسینی-جلد۲.PDF
4.39M
#کتاب
#شهید_مطهری
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#امام_حسین (ع)
#عاشورا
⬛️ #حماسه_حسینی
◼️ جلد دوم - یادداشتها
▪️حادثه شهادت امام حسین(ع) نه تنها فجیع بود و نه تنها مظهر یک فداکاری عظیم و بینظیر بود، حادثه بسیار عجیبی است از نظر توجیه علل روحی قضیه.
▪️این قضیه پنجاه سال بعد از وفات پیغمبر اکرم واقع شد به دست مسلمانان و پیروان رسول اکرم و مردمی که معروف به تشیع و دوستی آل علی بودند و واقعا هم علاقه به آل علی داشتند، در زیر پرچم کسانی که تا سه چهار سال قبل از وفات پیغمبر با او جنگیدند و عاقبت که مردم دیگر مسلمان شدند آنها هم اجباراً و ظاهراً مسلمان شدند.
@tollabolkarimeh
❓سئوال: برای عزاداری و دهه گرفتن در محرم دلایلی و روایاتی هست؟
✅ پاسخ: 1- برای اصل عزاداری برای امام حسین علیهالسلام روایات فراوانی هست از جمله:
- قال الرضا (علیهالسّلام): من تذکر مصابنا وبکی لما ارتکب منا کان معنا فی درجتنا یوم القیامة، ومن ذکر بمصابنا فبکی وابکی لم تبک عینه یوم تبکی العیون، ومن جلس مجلسا یحیی فیه امرنا لم یمت قلبه یوم تموت القلوب.
«هر که یاد مصیبت ما کند و بگرید بدان چه با ما کردند روز قیامت با ما در درجه ما است و هر که یاد مصیبت ما کند و بگرید و بگریاند دیدهاش گریان نشود روزی که همه دیدهها گریانست و هر که بنشیند در مجلسی که امر ما در آن زنده میشود دلش نمیرد روزی که دلها بمیرد.» (امالى صدوق ، ص 111)
2- برای عزاداری در محرم هم دلایل زیادی هست از جمله:
- قال الرّضا علیه السّلام :انَ اَبى اِذا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ لا یُرى ضاحِکاً وَ کانَتِ الْکِاَّبَةُ تَغْلِبُ عَلَیْهِ حَتّى یَمْضِىَ مِنْهُ عَشْرَةُ اَیّامٍ، فَاِذا کانَ الْیَوْمُ العْاشِرُ کانَ ذلِکَ الْیَوْمُ یَوْمَ مُصیبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُکائِهِ ... .
«هرگاه ماه محرّم فرا مى رسید، پدرم (موسى بن جعفرعلیه السّلام ) دیگر خندان دیده نمى شد و غم و افسردگى بر او غلبه مى یافت تا آن که ده روز از محرّم مى گذشت ، روز دهم محرّم که مى شد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و گریه پدرم بود.»(امالى صدوق ، ص 111)
- همچنین در كتاب "نهضت الحسين" (ص 152) آمده است با آمدن محرم، حزن و اندوه در اهل بيت علیهمالسلام ظاهر ميگشت و آنان از شعرا ميخواستند تا براي جدشان امام حسين علیهالسلام مرثيه سرايي كنند.
3- باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که ائمه علیهمالسلام در زمان خود گرفتار مخالفان و حاکمان ظالم و جائر بنیامیه و بنیعباس بودند و چنان در وضع تقیّه و فشار بودند که نمیتوانستند مثل ما آزاد و راحت دهه عزاداری به طور عمومی و علنی برپا کنند و الا طبق برخی روایات این مصیبت بر حضرات معصومین علیهمالسلام بسیار سنگین و طاقتفرسا بوده به گونهای که هر روز و هر شب در مصیبت جدّشان عزاداری و گریه میکنند. به عنوان مثال حضرت ولیعصر ارواحنافداه در زیارت معروف ناحیه مقدسه میفرمایند: «فَلَأَنْدُبَنَّکَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً، وَ لَأَبْکِیَنَّ عَلَیْکَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً، حَسْرَةً عَلَیْکَ وَ تَأَسُّفاً عَلَى مَا دَهَاکَ وَ تَلَهُّفاً، حَتَّى أَمُوتَ بِلَوْعَةِ الْمُصَابِ وَ غُصَّةِ الِاکْتِیَاب» صبح و شب برای تو ناله میکنم و بجای اشک بر تو خون میگریم. این کار را به خاطر حسرت خوردن بر تو و از روی ناراحتی و بلایی که بر تو وارد شده و از روی اندوه و حزن بر تو انجام میدهم. تا اینکه از غم مصیبتها و غصه ناراحتی بمیرم.( المزار الکبیر، ص 501، چاپ اول)
و یا امام صادق از جدّ خود امام سجاد علیهماالصلوة و السلام نقل میکنند که: « «قال: بکی علیُّ بن الحسین علی ابیه حسین بن علیٍّ صلوات الله علیهما عشرین سَنَة ـ او اربعین سَنَةـ، .......حتّی قال له مولی له: جُعلتُ فِداک یا ابن رَسول الله انّی اخاف علیک ان تکون مِن الهالِکین، قال: «انَّما اشْکُو بَثِّی وَحُزْنی الی اللهِ واعْلمُ مِنَ اللهِ ما لا یَعْلَمُون»، انّی لم اذکر مصرع بنی فاطمة الاّ خَنَقَتنی العَبرةلذلک.
حضرت علی بن الحسین (صلواتاللَّهعلیهما) مدت بیست یا چهل سال بر پدرشان گریستند و طعام و غذایی نبود که در مقابل حضرت بگذارند مگر آن که حضرت بیاد امام حسین (علیهالسّلام) گریه میکردند تا جایی که غلام حضرت محضر مبارکش عرض نمود: فدایت شوم ای پسر رسول خدا میترسم که شما هلاک شوید حضرت فرمودند: تنها درد دل و غم خود را با خدا گویم و از لطف و کرم بیاندازه او چیزی میدانم که شما نمیدانید. سپس فرمودند: هیچگاه محل کشته شدن فرزندان فاطمه (علیهاالسّلام) را بیاد نمیآورم مگر آنکه حزن و غصه حلقوم من را میفشارد.( کامل الزیارات، ج۱، ص۱۱۴ )
@tollabolkarimeh