🔺🔺بازداشت شبانه «بامداد شنبه» چند دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز از خوابگاه این دانشگاه توسط افراد لباس شخصی!
baharnews.ir
طلوع
🔺🔺بیانیۀ مشترک وزارت اطلاعات و سپاه در بارۀ اتهامات " نیلوفر حامدی" و " الهه محمدی"... 🟣 #نیلوفر_ح
📢 واکنش مدیر مسئول #روزنامه_شرق به بیانیه مشترک نهادهای امنیتی
◀️ انتشار عکس و خبر توسط خبرنگار و نشریه ما کار درستی بوده و رسالت خبری خود را انجام دادهایم
◀️ خانم نیلوفر حامدی در همه مراحل با من هماهنگ بود.
https://eslahatnews.com/9538
===============================
🗣 واکنش غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول #روزنامه_هممیهن به بازداشت خبرنگارش:
◀️ تا آنجا که ما پرسیدیم چیزی به ما اعلام نشده و کاری هم که خانم #الهه_محمدی انجام دادند این بود که رفتند گزارشی برای روزنامه تهیه کردند و مشابه آن گزارش نیز در خبرگزاریهای فارس و دیگر خبرگزاریها به تفصیل و با جزئیات بیشتر تهیه شده است.
◀️ خبر و حوادث در دنیای امروز مخفی نمیماند هر اتفاقی در هر گوشهای با تاخیر چند دقیقهای یا حتی چند ثانیهای بیفتد در همه جای دنیا پخش میشود. اگر فضای رسانهای در داخل کشور به گونهای باشد که خبرنگاران بتوانند خبر صحیح منتشر کنند، این بیشتر به نفع امنیت کشور خواهد بود تا اینکه فضایی در کشور ایجاد شود که خبرنگاران نتوانند سریع و سالم خبر خود را منتشر کنند...
https://eslahatnews.com/9535
اصلاحات نیوز
📝📝اعتراضها، زمینهساز فاجعهی شاهچراغ؟!
✍️محمدحسین روانبخش
♈️ دو روز است دارم فکر میکنم چه ارتباط منطقی بین حمله تروریستی شاهچراغ و اعتراضات مردمی وجود دارد؟ سه حادثه تروریستی زیر را در نظر بگیرید:
1️⃣ چند سال پیش در روزهایی که اعتراضی وجود نداشت، دو نفر مسلح، در قلب تهران وارد ساختمان مجلس شدند و در درگیریهای آن روز عدهای از هموطنان شهید یا زخمی شدند.
2️⃣ فروردین ماه امسال، هیچ اعتراضی وجود نداشت. فردی با چاقو وارد حرم امام رضا (ع) شد و سه روحانی را شهید یا مجروح کرد.
3️⃣ یک ماه پیش در آغاز اعتراضات، عدهای نمازگزاران زاهدانی را به رگبار بستند و مردان، زنان و کودکان بیگناهی را به شهادت رساندند.
♈️ حالا با هر دیدگاه و هر تحلیلی نسبت به حادثه تروریستی شاهچراغ، این حادثه به یکی از سه حادثه تروریستی بالا شبیه است و موضوعی تازه یا منحصربهفرد نیست که اعتراضها را زمینهساز آن بدانیم. زمینه چنین اقداماتی را باید در جایی دیگر جست.
♈️ البته این برای کسانی است که در پی واقعیت هستند، وگرنه برای آن که گریزان از واقعیت است منطق و استدلال، حرف مفت است.
#جمهوریت
⚛️ jomhuriyat
🔴#توطئۀ_بیرونی یا #ضعف_درونی
📝روزنامۀاعتماد/عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی:
📰بیانیه دو نهاد امنیتی کشور درباره حوادث ۴۰ روز گذشته جای بحث فراوان دارد.
🔰در این یادداشت میکوشم که یک نکته محوری درباره آن را به نقد و بررسی بگذارم. امیدوارم نویسندگان بیانیه و سایر مقامات محترم این نکته را مورد توجه قرار دهند. این نقد مهمی است و باید پاسخی برای آن داشت.
🔸علت یا علل بیش از ۴۰ روز اعتراضی که هنوز هم فروکش نکرده است و چشمانداز آن نیز روشن نیست را چه میدانیم؟
1️⃣رویکرد بیانیه این است که این وضعیت محصول #توطئههای بیرونی و بهطور مشخص برنامههای رسانهای فرامرزی است. گرچه وجود ضعفها و کاستیهای داخلی را رد نمیکند، ولی آنها را موثر در موضوع نمیداند و یک مساله یا موضوع فرعی میداند.
2️⃣رویکرد مقابل، دقیقا در جهت عکس است. اصل وجود برنامهها و اقدامات و توطئه بیگانگان را رد نمیکند، ولی آن را بسیار فرعی و کماثر میداند و علت اصلی را در نقاط #ضعف داخلی میداند.
🔺یکی از مهمترین مصادیق آن نیز، ضعف مفرط رسانهای است که رسانههای رسمی داخلی را از کارکرد اصلی خود جدا و به بوقهای تبلیغاتی تبدیل کرده است. این دو تحلیل از وضعیت موجود، دو نوع رفتار و دو نوع نتیجه راهبردی را به دست میدهد.
🔶براساس رویکرد اول، باید فیلتر کرد، پارازیت انداخت، روزنامهها و رسانههای وابسته را تقویت کرد، امکانات فراوان به شبهرسانههای بوقواره اختصاص داد.
▪️رسانههایی که اخبار و گزارشهای آنان به درد مردم نمیخورد و در خدمت «جنگ روایتها» و مطلوب مقامات بالادست است و هیچ اعتبار و اعتمادی برای حقیقت و مردم ایجاد نمیکند، در نتیجه مردم نیز هنگام نیاز، با عبور از فیلترینگ و به جان خریدن امواج پارازیت از موانع میگذرند و به اخبار شبکههایی دسترسی پیدا میکنند که آن نیز مشکلات خود را دارد و حقیقت و مجاز را باهم مخلوط میکنند.
🔷رویکرد دوم دقیقا برعکس عمل میکند. نه طرفدار فیلترینگ است و نه پارازیت و اصولا کاری به رسانههای فرامرزی یا به قول بیانهنویسان رسانههای وابسته به سیا و... ندارد، چون طرفدار حقیقت است و معتقد است که میتوان با تکیه به رسانههای داخلی و رقابتی کردن آنها، نیاز رسانهای مردم به حقیقت را در چارچوب قانون و عرف جامعه ایران تامین کرد.
▪️در این صورت روزنامهنگاران حرفهای کشور جایگاه شایسته خود را نزد مردم و افکار عمومی پیدا میکنند و مثل همه ملل دیگر بینیاز از رسانههای فرامرزی میشوند.
✅اگر در رویکرد اول فشار و تهدید روزنامه نگار یا بازداشت او ضرورت پیدا میکند، در این رویکرد روزنامهنگار احساس امنیت و آزادی میکند و در چارچوب قانون صدای مردم خواهد شد و مردم نیز به صدایی جز صدای خود گوش نخواهند داد.
☑️این دو رویکرد دو نتیجه مهم دارد؛ نتیجه رویکرد اول، ناامیدی و شکست است. چون چگونه میخواهند با عواملی که جملگی در خارج هستند مقابله کنند؟ آنهم با زیرساختهای ارتباطی که روزبهروز پیشرفتهتر و همگانیتر شده و دسترسی به آنها آسانتر میشود.
▪️کافی است که به سرنوشت مقابله با ماهواره و اینترنت مراجعه کنید. اینترنت را بستن چنان پرهزینه است که هیچ مسوولی که ذرهای در فکر خدمت به مردم باشد آن را برنمیتابد.
▪️به علاوه بستن اینترنتی که بیش از ۸۵ درصد افراد بالای ۱۸ سال از آن استفاده میکنند که تقریبا به معنای استفاده صددرصدی افراد تحصیلکرده است، چه معنایی جز شکست دارد؟ پس معنای این رویکرد اعلام شکست پیش از قطعی شدن آن است. هیچ نتیجه دیگری از این رویکرد نمیتوان گرفت.
✔️نتیجه رویکرد دوم، برخلاف اولی است. یعنی اینکه متغیر اصلی و تاثیرگذار در داخل کشور است. کافی است آن را کارآمد کرده و در خدمت مردم و جامعه درآوریم و مردم را بینیاز از گرایش به خارج کنیم.
🖍البته این کار مستلزم پرداخت هزینه است و باید ظرفیت انتقادپذیری و اصلاح امور نیز به دست آید و این به نفع همه است.
👈انتخاب با شماست که کدام نتیجه را میپذیرید، هر نتیجه، معادل با انتخاب رویکرد متناظر آن است.
*فرارو
🔴 واکنش مدیر مسئول روزنامه شرق به بیانیه مشترک نهادهای امنیتی
🖌انتشار عکس و خبر توسط خبرنگار و نشریه ما کار درستی بوده و رسالت خبری خود را انجام دادهایم
🔹 مدیر مسئول روزنامه شرق در گفتوگو با دیدارنیوز گفت: اتهام آموزش خبرنگار شرق در خارج از کشور برای انتشار عکس و گزارش مرگ مهسا امینی کذب است، خانم حامدی در همه مراحل با من هماهنگ بود.
🔹 هر چه درباره او میگویند دروغ است. ایشان اولین بار عکس مهسا امینی را منتشر نکرده و قبل از او عکسهایی منتشر شده بود. نیلوفر از ابتدا تا انتهای این موضوع با من هماهنگ بود. انتشار عکس و خبر توسط خبرنگار و نشریه ما کار درستی بوده و رسالت خبری خود را انجام دادهایم.
🔹مگر برای آموختن کار خبر حتما باید به خارج بروند؟ در همین کشور هم امکانات آموزشی فراوان است.
🔹 در عجبم چگونه دو جریان مهم امنیتی کشور وقت خود را صرف اینگونه مطالب میکنند
متن کامل:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-859831
دستگیری یک خبرنگار ورزشی دیگر
📝روزنامه شرق از بازداشت یک خبرنگار خود خبر داد و نوشت: سعیده فتحی روزنامهنگار ورزشی باسابقه از عصر یکشنبه ۲۴ مهر بدون هیچ توضیح یا تفهیم اتهامی در خانهاش دستگیر شده است. بازداشت خانم فتحی یک روز پس از آتشسوزی در اوین صورت گرفته است. نزدیکان فتحی گفتهاند که پیگیریهایشان برای مشخص شدن علت امر در روزهای گذشته بیپاسخ مانده است. این روزنامهنگار ورزشی ۲۰ سال سابقه کار با رسانهها و خبرگزاریهای مختلف داخلی را دارد.
baharnews.ir
اطلاعیه پلیس تهران در رابطه با نحوه جان باختن دکتر پریسا بهمنی
در حالیکه برخی منابع گزارش داده بودند دکتر پریسا بهمنی در تجمع پزشکان در روز چهارشنبه گذشته در مقابل ساختمان نظام پزشکی تهران مورد اصابت گلوله قرار گرفته و کشته شده است، پلیس تهران اعلام کرد: ساعت ۱۹:۱۰ مورخه سوم آبان در اتوبان چمران بعد از خروجی آیت الله هاشمی رفسنجانی، در پی برخورد کامیون شرکت واحد با دکتر پریسا بهمنی متخصص جراحی عمومی که در حال عبور از عرض اتوبان بوده، نامبرده به دلیل شدت جراحات وارده فوت میکند.
baharnews.ir
⭕️پروفسور فرهود پدر علم ژنتیک ایران بازداشت شد.
🔰بهار نیوز: صفحه اینستاگرامی پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران، از ربوده شدن او توسط «لباس شخصیها» در صبح امروز ۸ آبان ماه خبر داد.
🔺در این اطلاعیه نوشته شده است: داریوش فرهود از درب منزلش ربوده شده و تاکنون هیچ اطلاعی از او در دسترس نمیباشد. هنوز اطلاعی درباره اینکه چه افرادی و با چه انگیزهای فرهود را ربودهاند در دسترس نیست.
🔷پروفسور فرهود که ۸۵ سال سن دارد چند ماه پیش، طرح مجلس برای منع غربالگری جنین و جلوگیری از سقطهای قانونی را خلاف حقوق بشر و کرامت انسانی و بازگشت به ۲۰۰ سال پیش توصیف کرده بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘مشکل ناموسی دو کبوتر و لزوم خرافهزدایی از مذهب!
🔰روزى خدمت امام باقر(ع) بودم که یک جفت قمرى آمدند و روى دیوار نشسته طبق مرسوم خود بانگ می کردند، و امام باقر(ع) ساعتى به آنها پاسخ میگفت، سپس آماده پریدن گشتند، و چون روى دیوار دیگرى پریدند، قمرى نر یک ساعت بر قمرى ماده بانگ مىکرد، من عرض کردم: قربانت گردم، داستان این پرندگان چه بود؟
◾️فرمود: اى پسر مسلم هر پرنده و چارپا و جاندارى را که خدا آفریده است نسبت بهما شنواتر و فرمانبردارتر از انسانست، این قمرى بهماده خود بدگمان شده و او سوگند یاد کرده بود که کاری نکرده است و گفته بود به داورى محمدبن على راضى هستى؟
(http://%5E%5E)پس هر دو به داورى من راضى گشته و من بهقمرى نر گفتم که نسبت به ماده خود ستم کردهاى او تصدیقش کرد.
👈منبع: الکافي/ جلد۱، صفحه۴۷۰ شماره حدیث: ۱۰۵۱۷۶، اصول کافی/ ترجمه مصطفوی؛ ج ۲ ص ۳۷۵، ترجمه كمره اى؛ ج ۳ ص ۳۶۱ و ترجمه آیتاللهی؛ ج ۲ ص ۵۸۷
🔻ضمنا باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صدا و سیما و سایت مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی هم با انتشار این قصه، بر آن مهر تایید زدهاند:
https://www.yjc.news/00MMdB
https://pasokhgoo.ir/node/26326
#روشنگری
alami_akbar
🔺🔺هدف از مداخله ایران در سوریه
🎤محمود چهار باغی فرمانده وقت توپخانۀ سپاه :
🔵مقام معظم رهبری به سردار سلیمانی گفت برو بشار اسد را حفظ کن...
https://eitaa.com/tolovatavakol
💠ادعای روزنامه دولتی ایران:
🔺تا امروز حتی یک معترض کشته نشده است!
🖍روزنامه دولتی ایران نوشت: روزنامه دولتی ایران در گزارشی به دفاع از نیروهای امنیتی پرداخت و با «مظلوم» خواندن آنها گفت تا امروز هیچ کس از معترضان کشته نشده است.
🖍ایران در ادامه مدعی شد: طی اعتراضات اخیر در کشور، مدافعان امنیت حداقل ۳۵ شهید را تقدیم ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران کردهاند. اما کسی از طرف مقابل کشته نشد. این امر درعین حال به معنای موفقیت نیروهای حافظ امنیت، در فراجا و بسیج و درعین حال، نشاندهنده مظلومیت این نیروها نیز هست...
✅این در حالیست که یک مرکز حقوق بشری در آخرین بهروزرسانی آمار خود از شمار قربانیان و بازداشتشدگان در هفتمین هفته اعتراضات تعداد کشتهشدگان را ۲۸۴ نفر اعلام کرده است. شمار کودکان جانباخته ۴۵، کل بازداشتشدگان بیش از ۱۴هزار نفر و دانشجویان بازداشتی بالغ بر ۲۷۶ نفر است.
// بهارنیوز @tolovatavakol
💠#نفی_اجبار و اکراه #دردین
#نکته_ها
⭕️ منطق قرآن کریم در نفی اکراه و اجبار ، و زور و فشار در دین و دینداری
🔰منطق قرآن كريم در هدایت و تربیت انسان بر نفی اکراه و احبار ، و زور و فشار استوار است ؛ و این امری فطری و عقلایی است که تجربۀ بشری گواه صدق آن است .
خداى متعال از زبان حضرت نوح (ع) چنين مىآموزد:
(أَ نُلْزِمُكُمُوهَا وَ أَنْتُمْ لَهَا كَارِهُونَ ) هود / ۲۸
آيا ما شما را در حالى كه بدان اكراه داريد، به آن وادار كنيم؟
🔺نوح (ع) خطاب به قوم خود مىفرمايد كه من حق ندارم شما را به آيين حق مجبور كنم، زيرا در دين خدا اجبار نيست. به بیان مرحوم علّامۀ طباطبایی اين آيه از جمله آياتى است كه اجبار و اكراه در دين را نفى مىكنند و بر اين حقيقت دلالت مىنمايد كه نفى اجبار و اكراه در دين، يكى از احكام دينى است كه در قديمىترين شريعتها يعنى شريعت نوح (ع) وجود داشته است و تا به امروز بىآنكه نسخى در آن راه يافته باشد به قوّت خود باقى است. ( نک : المیزان فی تفسیر القرآن ، ج ۱۰ ، ص ۲۰۷-۲۰)
🔺راه تربيت انسان از خود او مىگذرد و نمىتوان كسى را با اجبار و اكراه به سوى كمال برد و در منطق دين هيچگونه تجبّر و تسلّط در تربيت راه ندارد. خداى متعال خطاب به پيامبر اكرم (ص) چنين فرموده تا راه تربيت در منطق دين كاملاً روشن باشد:
(فَذَكِّرْ إِنَّمَا أَنْتَ مُذَكِّرٌ لَسْتَ عَلَيْهِمْ بِمُصَيْطِرٍ ) عاشیه / ۲۲-۲۱
پس تذكّر ده كه تو تنها تذكّر دهندهاى و بر آنان تسلّطى ندارى.
(وَ مَا أَنْتَ عَلَيْهِمْ بِجَبَّارٍ ) ق / ۴۵
و تو به زور وادارنده آنان نيستى.
🔶در منطق دين، جايى براى قيموميت در تربيت و هدايت و راه بردن مردمان وجود ندارد و هنر تربيت همراه كردن و همگام كردن مردمان با ميل و خواست خودشان است و در غير اين صورت سختترين مانع فردى در تربيت ظهور مىنمايد و باب تربيت فطرى بسته مىشود. خداى متعال در اين باره خطاب به پيامبر اكرم (ص) چنين رهنمود داده است :
(وَ مَا جَعَلْنَاکَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا وَ مَا أَنْتَ عَلَيْهِمْ بِوَكِيلٍ ) انعام / ۱۰۷
و ما تو را بر ايشان نگهبان نكردهايم، و تو وكيل آنان نيستى.
@tolovatavakol
طلوع
⭕️پروفسور فرهود پدر علم ژنتیک ایران بازداشت شد. 🔰بهار نیوز: صفحه اینستاگرامی پروفسور داریوش فرهود، پ
♈️۲۶ ساعت سوال و جواب از پروفسور فرهود
🔰در پی اخبار منتشرشده در فضای مجازی و اعلام برخی افراد، پروفسور داریوش فرهود روز ۸ آبان، در محل کار خود حاضر نشد. در این روز، خبری درباره مفقودشدن پدر علم ژنتیک ایران در ساعت ۵:۵۵ دقیقه منتشر شد.
🔺در حال حاضر پروفسور داریوش فرهود به محل کار خود بازگشته است.
🎤پروفسور فرهود اظهار کرد: روز یکشنبه، ۸ آبانماه ساعت ۵:۵۵، در حال خروج از خانه بودم. دو نفر که لباس مشکی بر تن داشتند و مانند ماموران بودند، بسیار گرم با من سلام و علیک کردند و سوار خودروی من شدند. سپس من را به مکانی بردند و سوار خودرو دیگری کردند.
🎤او ادامه داد: حدود ۲۶ ساعت در خدمتشان بودم. آنها با احترام بسیار سوال و جواب کردند. من تا لحظه آخر نمیدانستم که این ماجرا ختم به خیر میشود.
🎤آنها میخواستند بدانند که آیا با کسی در ارتباط هستم یا ایرادهایی که مطرح میکنم، ایراد معلمی است. شاید تصور میکردند که از جایی الهام گرفتهام.
⭕️دکتر فرهود گفت: آنها متوجه موضوع شدند و ناهار مفصلی مهیا کردند اما من نخوردم. من سرباز وطن هستم و در سلامت کامل به سر میبرم.
baharnews.ir
💢اعتراض آری؛ اغتشاش خیر؛ امّا...‼️
✍️محمودفتوحیرودمعجنی:
🖌امروز به دکتر ایرج مهرکی زنگ زدم برای احوالپرسی. خبر داد که از دانشگاه اخراج شده.
پرسیدم چطور؟ چی شده؟
⭕️گفت: بعد از نامهای که در اعتراض به ماجرای لغتنامه دهخدا به همراه استاد انوری و دیگر مولفان لغتنامه امضا کردیم، نهاد امنیتی اجبارم میکرد که باید بگویی من امضا نکردهام. زیر بار نرفتم.
⭕️در ماجراهای اخیر هم بیانیهای در حمایت از دانشجویان بازداشتی امضا کردیم.
حراست مرا احضار کرد که چرا امضا کردهای؟ باید انکار کنی.
گفتم این کمترین کاری است که به عنوان معلم برای شاگردهایم میتوانستم انجام بدهم.
🔘صبح چهارشنبه گذشته اجازه ندادند بروم سر کلاس. گفتند «صلاحیت تدریس نداری».
🔺ایرج را از سال ۱۳۷۴ میشناسم. همیشه مرجع من در مشکلات متون ادب کهن فارسی بویژه شاهنامه حکیم فردوسی بوده است.
▪️او زندگیاش را صرف فرهنگنویسی و آموزش و پژوهش ادبیات ایران کرده است.
✅دانشگاه آزاد کرج و لغتنامه دهخدا، پاداش خدمت چندساله به زبان و فرهنگ ایران را به این خدمتگزار دادند.
✅این چه سیستمی است که سرمایههای علمی و فرهنگ ملی را به این راحتی طرد میکند؟
✅دنبال کدام ارزشها برای ایران است؟
🔶استادان و دانشجویان زیادی را میشناسم که این سالها مانند ایرج از دانشگاه اخراج شدند، اما هیچ کس از جفاهایی که برآنان رفت چیزی نشنید. آنها اهل تریبون و وابستۀ حزب و گروه نبودند تا صدایشان را کسی بشنود.
🔺امیدوارم جوانان امروز، آیندهای برای کشور رقم بزنند که خادمان ایران و فرهنگ ایرانی با احساس امنیت به میهن خود خدمت کنند.
ایدون باد و ایدون باد
@tolovatavakol
♈️شیخ باقر النِمَر، فقیه شیعه عربستانی بود که در دادگاه جنایی عربستان سعودی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه، محکوم به «اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی» گردید و در ۲ ژانویه ۲۰۱۶ مظلومانه اعدام شد.
🖍 اعدام او اعتراضات گسترده ای در جهان و در نهادهای حقوق بشری برانگیخت.
🖍 سخنان این روحانی شهید در خصوص نظام بشار اسد جالب است که بین دیکتاتورها تفاوتی قائل نیست. لطفا ملاحظه بفرمایید
@tolovatavakol
📘روایت یک استاد دانشگاه و رزمنده جنگ
⚛️من را به کرکره مغازه چسباندند و هر چه فحش رکیک بود نثار مادرم (مادر شهید) کردند
✍️ #شهرام_گیلآبادی
🔰امروز رفتم روبروى دانشگاه تا كتاب بخرم. همه جا نيروهاى يگان ويژه بود و دخترانى كه بى حجاب از كنار آنها مى گذشتند،با خودم گفتم ،"چه خوب كه مدارا مى شود؛"موتورى از پشت به من زد ،برگشتم جوانى با ماسك صورتش را پوشانده بود لبخند زدم گفتم:"ببخشيد"گفت: "بى شعورى"! باز هم گفتم : "ببخشيد"، گفت:"نه مثل اينكه نمى فهمى برو اينجا واينيسا".
نمى خواستم تنشى ايجاد شود. در اين حين دستش را روى كمرم گذاشت و گفت :"برو پى كارت بى شرف"، تا برگشتم شش لباس شخصى با ماسك دورم را گرفتند و من را به كركره در مغازه چسباندند. يكى از آنها گفت :"چه كاره اى بى شعور؟ "گفتم : "معلم دانشگاه ". سعى كرد تلفن همراهم را قاپ بزند؛ يگان ويژه پليس كنارشان ايستاده بود به اين هفت جوان گفتم: "اجازه بدهيد كه من به اين جناب سروان بگويم از شما شكايت دارم، "گفت:"هيچ گهى نمى خورى"! باز هم كه به آرامش محيط فكر مى كردم گفتم"باشه "كتابفروش انجمن حكمت كه گاه از آن خريد مى كنم گفت :"استاد…".
يكى از اين جوانها به طرف من آمد گفت : مادر…."! چهره مادرم قديسه ى پاكدامنى كه پيكر فرزندش بعد بيش از چهل سال هنوز از جبهه برنگشته با بيمارى حادى كه دارد جلو چشمم آمد. زنگ زدم به ١١٠ ،آن جوان نقاب دار و دوستانش در اين فاصله دائم من را به كركره مغازه مى كوبيدند و از هر ناسزايى برايم كم نگذاشتند.
جوان گفت:"زنگ بزن ببينم چه گهى مى خواهى بخورى، "گفتم "بلاخره مملكت قانون داره" گفت:"قانون ماييم، مادر….". تمام خون بدنم در صورتم جمع شده بود مى خواستم مثل خودش برخورد كنم. به زور مى خواست تلفنم و كيف كارتهايم را بگيرد. يكى از آنها كه پشت ماسك قايم شده بود و قدبلندى داشت گفت :"توهين به رهبرى كردى چوب توى آستينت مى كنيم …"، خنده و گريه هايم قاطى شده بود،؛ كسى كه با موتور به پايم زده بود سعى مى كرد توضيح دهد كه چيزى نيست يك تصادف ساده بوده، ظاهراً دلش برايم سوخته بود. گفتم "شما همه سن بچه من هستيد، مادر من مادر شهيد است ." اما دوستانش باور نمى كردند و مى گفتند : "معلمِ بى پدر و مادر "، به تنگ آمدم گفتم:"آقايان من چهارده سالم بوده شايد هم كمتر به جبهه رفته ام و بسيجى جبهه اييم "جوانى كه جلوى من ايستاده بود دست روى صورت من گذاشت و با پنجه هاى آلوده اش صورتم را محكم كنار زد و گفت :"گه خوردى رفتى، حقوقشو گرفتى"، واقعا قلبم فشرده شد؛ شكستم . پليس فقط نظاره گر بود. یکی گفت :"سى ثانيه وقت دارى گورت را گم كنى". نمى دانستم بايد بروم ، بايستم، چه كنم؟
♈️يكى از نيروهاى پليس بطرى آبى به من داد و در گوشم گفت من عذر مى خواهم كارى از دست ما بر نمى آيد. چند قدم فاصله گرفتم كه يكى از پشت سر با حرص گفت :"مادر …..معلم ." شكست خوردم.
#پایگاه_خبری_جانبازان_جنگ_تحمیلی
janbazanesabz
🔴اگر صدای اعتراض پدران را شنیده بودید، امروز با فحاشی فرزندانشان روبرو نبودید
✍️پیمان مودت:
🔸در اعتراضات پس از فوت مهسا امینی در برخی تجمعات معترضین از برخی الفاظ و عبارات استفاده میکنند که در عرف و ادبیات ما رکیک محسوب میشود، هر چند این سیاق اعتراض و شعار مورد تایید نیست اما سوال اساسی این است چرا نسل دهه هشتادی معترض به این ادبیات رسیده است؟
🔸جدای از نوع تربیت، تاثیر شبکههای اجتماعی، دسترسی راحت این نسل به فیلم های خارجی که منجر به تغییر ادبیات محاورهای در بین دهه هشتادیها شده است، این نسل تجربه پدران خود را پیش رو دارد.
🔸پدران این نسل اکثرا متولدین دهه ۵۰ و بعضا دهه ۶۰ هستند نسلی که چند بار سعی کرد از طریق قانونی مثل انتخابات های سال ۷۶ و ۹۲ و یا اعتراضات خیابانی بدون خشونت مثل سال ۸۸ مطالبه خود را محقق کند اما هر بار با مقاومت جدی حاکمیت روبرو شد.
🔸نسلی که با ادبیات قانون اساسی خواستار آزادی مطبوعات و محدود شدن نظارت استصوابی بود، نسلی که با دغدغه توسعه کشور میخواست سیاست خارجه در جهت تعامل با دنیا قرار گیرد، نسلی که به حسن روحانی برآمده از دل جامعه روحانیت مبارز اعتماد کرد تا عقلانیت در کشور حکمفرما شود، نسلی که در ۲۵ خرداد راهپیمایی سکوت کرد، نسلی که میخواست به صرف ایرانی بودن بتواند در سرنوشت خودش نقش آفرینی کند و ... .
✅هیچگاه ساختار حاکمیت این اعتراضات و صداها را به رسمیت که نشناخت هیچ، بلکه برای افرادی که این مطالبات مسالمت جویانه و در چارچوب نظام جمهوری اسلامی و منطبق با قانون اساسی را پیگیری میکردند به انواع روشها تنبیه و مجازات نمود.
✅حالا این پدران شکست خورده، آیینه عبرت فرزندان خود هستند، امروز نسلی برآمده که اعتدال و آرام روی پدران خود را مقبول نمیداند، این نسل که مثل پدران خود اهل محاسبات عقلانی نیست، کمتر کتاب خوانده، تعاملات اجتماعی کمتری داشته، از نوستالژیهای دهه ۶۰ و ایثارگریهای جامعه متاثر نیست و مهمتر از همه از بدو تولد در خانوادهای معترض ولی مسالمتجو رشد یافته است بر اثر مجموعهای از سرخوردگیها شروع به فحاشی مینماید.
🔸فحش این نوجوان قطعا مذموم است اما او معلول و پرورش یافته یک فضای سیاسی و اجتماعی است که او را اینگونه تربیت کرده است و از قضا یکی از مهمترین دلایل این فضا، اشتباه حاکمیت در عدم توجه به خواسته پدرانش است.
🌐 eslahaatpress.com
✍️عباس عبدی:
⭕️رئیس بسیج استادان در گفتگو با همشهری: فرایندی ایجاد شده که استادان متدین و انقلابی نیز از ترس انزوا میلی به روشنگری و تبیین چرایی این حوادث ندارند... استادان دچار یک انفعال ناخواسته شدهاند.
✅پ.ن.
استاد رانتی چه چیزی را میتواند تبیین کند؟ حرفی نداشتند و برایشان هم نمانده.
چون تا حالا به پشتوانه قدرت حرفهای بیپایه میزدند که اکنون آن قدرت نیست.
وقتی فضا را بستید باید به فکر واکنش امروز میبودید.
آن استادان نه انقلابیاند و نه لزوما متدین. بنده قدرت هستند و نمایش تدین و انقلابیگری میدادند و حالا تغییر جهت میدهند.
ضمنا انفعال خودخواسته نداریم؟
@tolovatavakol