فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گدازه ها نارنجی و قرمز و زرد رنگ هستند این مدل گدازه حداکثر دمای بین ۳۰۰ الی ۵۰۰ درجه سانتیگراد دارند که برای یک گدازه دمای بالایی نیست ابن گدازه ها ویسکوزیته پایینی دارند و همراه با انفجار آب داخل دایک و ستون بالا آورنده نیستند غالبا از جنس بازالت وکف اقیانوسی هستند و برای همین فیلمبردار توانسته فیلم بگیرد و اینکه آتش فشان فعال هست و همواره درحال خروج گدازه هست و دایک قبلا منفجر شده است
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
17.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا سومری ها اینقدر در تاریخ مهم هستند ؟ - داستان باورنکردنی تمدن سومری ها | JABEYE ASRAR
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بشقاب سلطنتیِ بهشدت زیبا و گرانبهای ساسانی... هرچهقدر ببینیش باز هم کمه...!
🔸️در یک حراجی باقیمتِ تخمینیِ حداقلی و پایهی ۱۵ تا ۳۰میلیارد تومان ارائه شده است...
🔸️قطر: 38.3 سانتیمتر... ارتفاع:7 سانتیمتر... وزن: 1935 گرم... متریال:نقرهی پاک....
🔸️دیرینگی:اواخر قرن ۶ تا اوایل قرن ۷ پس از میلاد...
🔸️شاهنشاه ساسانی در مجلس ضیافت و جشنی سِتُرگ...همراه با بانوهنرمندانِ ایرانباستان که هر کدام در حال نواختن تنبور و چنگ و دف و فلوت اند...
🔸️بانویی زیبا ساقیِ شاهنشاه ساسانی ست و در حال ریختن مِی ناب در ساغر شاهنشاه امپراتوری ساسانی ست... و...
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
13.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عیلام سرزمین خدایان ، ناگفته های تاریخ ❌ تمدن ناشناخته
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
11.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شاهنامه در چه تاریخی سروده شده است؟
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
📷 مردی به همراه ۱۱ مرد دیگر روی شانه اش بر روی پشت بام- سال ۱۹۳۰
عکاس ناشناس
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
📷تلاقی جالب تراموا و ساختمان باعث شده است اینگونه به نظر برسد که تراموایی چند طبقه در حال عبور است!
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺روستای برکهها
🔸کَرمُستج، روستایی از توابع بخش مرکزی لارستان است. این روستا در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی لار در جاده شهرستان بستک، بندر لنگه محصور در بین کوههایی است که در چهار طرف آن قرار دارد.
🔸جمعیت روستای کرمستج بالغ بر ۳هزار و ۵۰۰ نفر است.
🔸آب انبار یا برکه، حوض سرپوشیدهای است که برای ذخیره آب در پایین تر از سطح زمین ساخته میشود. لارستان، در جنوب استان فارس به دلیل آب و هوای گرم و خشک از دیرباز تا کنون میزبان آبانبارهای خاص خود معروف به «برکه» بوده، این برکهها به طور معمول به رودخانههایی متصل بودهاند و یا از آب باران تغذیه میشدهاند.
🔸روستای کرمستج، به ابتکار مردم و خیرین در مسیر موسوم به سمت چاهآبشیرینکن، مجموعهای باشکوه و چشمنواز از تعداد بیش از ۳۹ آبانبار یا برکه در اندازه بزرگ وجود دارد که آب را به ویژه برای فصل گرم سال ذخیره میکند. این آبانبارها جزو بناهای ارزشمند و تاریخی این روستا هستند
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
شهر لامذهب ها !
چندی پس از خاتمه ی جنگ جهانی اول ۱۹۱۸ ، بازرگانی جهت تجدید و برقراری رابطه با طرف آلمانی اش به آلمان می رود و در بین راه خطری برایش پیش می آید و نذر می کند که اگر رفع آن شود، در رسیدن به مقصد فقیری را خشنود بکند اما هر چه عقب گدا می گردد، کسی که دست دراز نموده، یا غریب الغربا، یا بیمار کربلا کند به چشمش نمی خورد و از آنکه نمی تواند نذرش را ادا کند به خود می گوید شهر لامذهب ها از این بهتر نمی شود،تا بعد از ظهر روزی چشمش به مرد لباس چرکینی می خورد که روی چمن پشت دیوار کارخانه ای به خواب رفته است. پس با مشاهده اش از آنکه توانسته بلاخره گدا یافته و خود را از زیر دین نذر درآورد خوشحال شده، سکه طلایی به روی تکه کاغذی کنارش نهاده دور می شود.
اما هنوز خوشحالیش جا نیفتاده، جلب رضایت اعتقادش نشده بوده که پلیس دستگیرش نموده، به جرم تعطیل کردن یک نوبت کار کارخانه و ایجاد خسارت و اضافه بر آن تخریب روح و بهم ریختگی تعادل فکری کارگری محترم و تولید سوء سابقه بر او تحویل دادگاهش می دهد.بازرگان هر چه به خود فشار می آورد که چگونه توانسته در شهری غریب کارخانه ای را از کار انداخته، موجب چنان خسارت گردیده، اختلال در روح و سابقه ی کارگری ناشناخته بکند، فکرش به جایی نرسیده، تا از طرف مترجم دادگاه حالی می شود مردی که بنظرش فقیر آمده بوده عهده دار قسمتی از تولید زنجیری کارخانه بوده که از ساعت استراحتش استفاده می کرده است و با بیدار شدن و دیدن سکه ی طلا، یعنی پول مفت هوس خوردن شیشه ای نوشابه می کند و از آن کارش به میگساری کشیده، در نتیجه مست و از کار منفک و کارخانه تعطیل می شود، و زمانی جرم بازرگان سنگین تر می شود که آلمانی را گدا فرض کرده است.
در این اضافه که حرف گداها و ماجرای گفته شده مربوط به یک زمان یعنی شش هفت سالگی نگارنده بوده، زمانی که جنگ در آلمان نقطه ی سالمی بجا نگذاشته بوده، سقوط پولی و اقتصادشان یک گونی مارک را با یک گونی سیب زمینی برابر نموده بوده، مردم از قحط و غلا شکم خود را با کشت بر روی بامها سیر می کرده اند و در مقابل کشور ما نه تنها در سلم و سلامت و آب از آب تکان نخورده بود،بلکه بخاطر جلب نظرمان از هر جوانب مختلف هم گاری های لیره بطرفش سرازیر بوده است! اینک چگونه بوده در آنجا تصور گدا برکسی موجب جرم و آنهمه ماجرا و در اینجا گدا از گدا و از مردم بالا می رفته اند؟! صورت مسئله ای است که مگر جوابش از مغزها و کیسه های سران دو کشور بیرون کشیده شود!
📚تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزده به قلم جعفر شهری
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلاه خودی که با فولاد آب دیده ساخته شده و بر روی آن طلا کاری شده .
این مدل کلاه خود ها از دوران تیموری تا به قاجار در خاورمیانه و ایران دیده می شود.
این اثر زیبا در موزه متروپولیتن آمریکا نگهداری می شود..
.
اما نمونه های فراوان و مشابه ایی از آن در ایران و موزه های داخلی نیز نگهداری می شود.
این کلاه خود از ۱۸۰ تا ۲۵۰ سال پیش احتمال قدمتش داده شده که به احتمال فراوان برای دوران زندیه و شاید اوایل قاجار باشد.
.
این یک کلاه خود ایرانی است و فقط نوشته های اسلامی و عربی دارد و تکنیک ساخت زیبای دارد.
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
@tonnel_zaman
🔘عکس واقعی از امیرکبیر"
دولت عثمانی در زمان امیرکبیر ارستاکنیک که ظاهرا مسیحی بوده و در دستگاه والی بغداد عنوان ترجمانی داشته است را برگزیده و مأمور کرده بود به ایران مسافرت کند و گزارشی از حقایق اوضاع آن سامان ترتیب دهد. گزارش ارستاکنیک مختصر و مفید است. وی میگوید تا آنجا که او استنباط کرده دولت ایران درصدد تعرض به عثمانی نیست. وی در گزارش مختصر و مفید خود درباره امیرکبیر میگوید: «با این که او هم مثل سایر رجال ایرانی «مُدمِغ» و متکبر است، مسلماً اعقل آنان است و علت بدگوییها و کارشکنیهایی را که در پیرامون امیر وجود داشته چنین توصیف میکند که پیش از امیر ولایات در تیول امرا و شاهزادگان بود و آنان از هر حیث مطلق العنان بودند و هر چه میتوانستند به زور و ستم از مردم میستدند لیکن دیناری به خزانه دولت نمیدادند. امیر این بساط را در هم نوردید و لذا دشمنی متنفذین و امرا و شاهزادگان با او امری طبیعی است.»
✍️این عکس در عثمانی گرفته شده و نفر وسط با لباس سرتیپی امیرکبیر است.
📕منبع متن:آرشیو استانداری استانبول"
📕منبع عکس:روزنامه اطلاعات، 1354
🆔 @tonnel_zaman
نیمه دوم دهه بیست خیابانهای استانبول و نادری و لاله زار،مجلل ترین خیابانهای تهران بود...آن جوان سبزه روی و پر شور کرمانی، ماشین قرمز رنگی داشت و گاه از ساعت ده بامداد که گردش یا خرید یا استراحت در خیابانهای لاله زار و استانبول و نادری آغاز میشد،با اتوموبیل زیبای خود در آن خیابان ها، جولان میداد. کمتر کسی او را میشناخت ولی بعد از سال 1327 تا 1329 که بعضی شبها در رادیو آواز میخواند،مردم به تدریج با نام "داریوش رفیعی" آشنا شدند.پدرش لطفعلی رفیعی در دوره 14 مجلس شورای ملی از شهر بم به نمایندگی انتخاب شده بود و خانه کوچ به تهران آمده بودند. داریوش که در سال 1329 بوسیله دوست و استادش بدیع زاده بطور مستمر در رادیو ایران برنامه اجرا میکرد،سنی حدود 23 سال داشت،در دبیرستان دارائی درس میخواند ولی از سالهایی که صدای گرم و دلپذیرش او را به شهرت رساند،ادامه تحصیل را رها کرد. به صدا و شیوه خوانندگی بدیع زاده به خصوص گشاده رویی و مهربانی او علاقه بسیار داشت و بدیع زاده هم به قدری او را دوست داشت که داریوش در واقع جزو افراد خانواده او درآمده بود و اغلب شبها و روزها در خانه استاد به سر می برد..
🆔 @tonnel_zaman