✅ لباس و پوشش از جانب خدای متعال است
(9) هزار و یک نکته پیرامون #حیا_عفاف و ثمره های اساسی آن
«يا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنا عَلَيْكُمْ لِباساً يُوارِي سَوْآتِكُمْ وَ رِيشاً وَ لِباسُ التَّقْوى ذلِكَ خَيْرٌ ذلِكَ مِنْ آياتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ» سوره اعراف، آیه26
اى فرزندان آدم! همانا بر شما لباسى فروفرستاديم تا هم زشتى (برهنگى) شما را بپوشاند و هم زيورى باشد، و (لى) لباس تقوا همانا بهتر است. آن، از نشانههاى خداست، باشد كه آنان پند گيرند (و متذكّر شوند).
نکته ها
پس از نقل داستان حضرت آدم، خداوند در اين سوره چهار بار (در اين آيه و آيات 27، 31 و 35)، فرزندان آدم و نسل بشر را خطاب قرار داده و به امورى همچون: حفظ لباس تقوا، فريب شيطان را نخوردن، در خوراكىها و آشاميدنىها و تجمّلات اسراف نكردن و پذيرفتن دعوت انبيا، سفارش كرده است.
«ريش»، به معناى پر پرندگان است كه براى آنها، هم پوشش است و هم وسيلهى زيبايى، همچنين به لباسى كه براى انسان نوعى زينت به حساب آيد، ريش گفته مىشود.
همهى نعمتها به دست خداوند است و از خزينهى غيب الهى سرازير مىشود، چنانكه خداوند مىفرمايد: «وَ إِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا عِنْدَنا خَزائِنُهُ وَ ما نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ»(سوره حجر، 21) هيچ چيز نيست، جز آنكه گنجينههاى آن نزد ماست و جز به اندازهى معلوم، فرو نمىفرستيم. و مىفرمايد: «وَ أَنْزَلْنَا الْحَدِيدَ»(سوره حديد، 25)، وَ أَنْزَلَ لَكُمْ مِنَ الْأَنْعامِ ...(سوره زم، 6)
پس مراد از نزولِ لباس از سوى خداوند، آفرينش و قرار دادن آن در اختيار انسان است. «أَنْزَلْنا عَلَيْكُمْ لِباساً»
مراد از «لِباسُ التَّقْوى»، لباسى است كه بر اساس تقوا، تواضع، پاكى و #پاكدامنى باشد و به هر يك از خشيت، طاعت، #عفّت ، حيا و عمل صالح نيز تعبير شده است.(تفسير منهجالصادقين)
تفسیر نور، ذیل آیه 26سوره اعراف
ادامه دارد...
@toubaefaf
✅ لباس حجب و #حیا
(10) هزار و یک نکته پیرامون #حیا_عفاف و ثمره های اساسی آن
«يا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنا عَلَيْكُمْ لِباساً يُوارِي سَوْآتِكُمْ وَ رِيشاً وَ لِباسُ التَّقْوى ذلِكَ خَيْرٌ ذلِكَ مِنْ آياتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ» سوره اعراف، آیه26
اى فرزندان آدم! همانا بر شما لباسى فروفرستاديم تا هم زشتى (برهنگى) شما را بپوشاند و هم زيورى باشد، و (لى) لباس تقوا همانا بهتر است. آن، از نشانههاى خداست، باشد كه آنان پند گيرند (و متذكّر شوند).
«سبب نزول آیة چنین بوده كه مشركین عرب از طوایف ثقیف و بنىعامر بن صعصعة و خزاعة و بنى مدلج و جماعت دیگر را عادت بر آن بود كه با حالت برهنگى خانه كعبه را طواف مینمودند. مردان در همه اوقات و زنان در اوقات شب و طواف با حالت برهنگى و جامه كندن را نوعى از عبادت محسوب میداشتند و به گمان خود چنین مى گفتند: لباسى را كه با آن به گناه پرداخته ایم، روا نباشد كه با آن به طواف خانه كعبه پردازیم.
سپس خداوند این آیه را فرستاد و آنان را از طواف خانه كعبه با برهنه بودن بازداشته و به آنها فهمانید كه پوشانیدن عورت و #پرهیزكاربودن و كار نیك انجام دادن بهتر از جامه كندن و با برهنگى طواف خانه كعبه كردن است»
شیخ طبرسی ره ، مجمع البيان في تفسير القرآن، ج 4، ص 608
تفسیر كشف الاسرار
ادامه دارد...
@toubaefaf
✅ عامل رستگارى و فلاح، ايمان و حمايت از پيامبر و پيروى از قرآن است
فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَ اتَّبَعُوا ... أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
(۱۱)هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف و ثمره های مهم آن
«الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوباً عِنْدَهُمْ فِي التَّوْراةِ وَ الْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ يُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّباتِ وَ يُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبائِثَ وَ يَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتِي كانَتْ عَلَيْهِمْ فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِي أُنْزِلَ مَعَهُ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» سوره اعراف، آیه۱۵۷
(رحمت الهى، شامل كسانى است كه علاوه بر ايمان، زكات وتقوا،) از رسول و پيامبر درس نخواندهاى پيروى مىكنند كه (نام و نشانههاى او را) نزد خويش در تورات و انجيل نوشته مىيابند. (پيامبرى كه) آنان را به نيكى فرمان مىدهد و از زشتى باز مىدارد و آنچه را پاكيزه و پسنديده است برايشان حلال مىكند و پليدىها را بر ايشان حرام مىكند و از آنان بار گران (تكاليف سخت) و بندهايى را كه بر آنان بوده برمىدارد (وآزادشان مىكند). پس آنان كه به او ايمان آورده و او را گرامى داشته و يارى كنند و از (قرآن) نورى كه همراه او نازل شده است پيروى كنند، آنان همان رستگارانند.
✍از مصادیق مهم پیروی کردن و یاری نمودن #پیامبرخدا صلی الله علیه وآله، تقویت فرهنگ #حیاوعفاف خانواده و جامعه است.
@toubaefaf
33.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این خوشتیپی نیست، این جنایته!
دکترسیدعلی مرعشی روانشناس
(۱۲) هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف
@toubaefaf
💠 امام زمان (عج):
🔸 «تنها چیزی که ما را از آنان (شیعیان) پوشیده میدارد، اعمال ناخوشایندشان است که به ما میرسد و از آنان نمیپسندیم و انتظار نداریم»
#اَللّهُمَّعَجَّلْلِوَلِيِّكَالْفَرَجَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 کلیپ تصویری: «جایگاه و منزلت حضرت خدیجه (س)»
🔸 حجةالإسلام عالی
🆔 @balagh_ir
نمونه کامل #حیاوعفاف
(۱۳) هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف و ثمره های آن
#علامه_مجلسی(ره) در کتاب گرانسنگ بحارالأنوار بارها به موضوع #عفاف_وحجاب #حضرت_خدیجه علیهاسلام قبل و بعد ازدواج با #پیامبرخدا صلی الله علیه و آله و مراسم خواستگاری اشاره می کند و می نویسد: «هر کس از نامحرمان در آن شب ملاقات می کرد، خدیجه پشت پرده بود: قد أقبل و دخل علی خدیجة و هی تحت حجابها؛
وقتی پدرش به همراه عده ای نزد او آمد او در حجاب کامل بود...
وقف أبوطالب خلف الحجاب فسلّمت علیه خدیجة؛
#ابوطالب در پس پرده ایستاد و #خدیجه به او سلام کرد.»
بحارالانوار، محمدباقر مجلسی، ج 16، ص68
@toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 افتخارات حضرت ام المومنین خديجه کبری سلام الله علیها
🎙 حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
#کلیپ
🔷🔸💠🔸🔷
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
هدایت شده از طوبای عفاف
رهبر معظم انقلاب: حضرت خدیجه (سلام الله علیها)، مادر دوازده امام است.
🏴رحلت جانسوز حضرت خدیجه (سلام الله علیها) تسلیت باد.
🍃تقدیم کنیم به محضر با عظمت #حضرت_خدیجه سوره حمد، قدر و سه مرتبه توحید با ۱۴صلوات
@toubaefaf
May 11
(۱۴) هزار و یک نکته در موضوع #حیاوعفاف و ثمره های والای آن
...از نمونه های دیگر #حیاوعفّت مخصوصاً در شبهایی که حضرت #پیامبرخدا صلی الله علیه و آله به امر الهی چهل شب را دور از همسر خود بودند، این است که #خدیجه سلام الله علیها در غیاب همسر کمال #عفاف_وحجاب را مواظبت می کرد. او می گوید: «فَکانَ إِذَا جنَّتْنِی اللَّیلُ غطَّیتُ رَأْسِی وَ أَسْجَفْتُ سِتْرِی وَ غَلَّقْتُ بابِی(۱)
سرخود را در هنگام شب پوشانده و پردۀ در را انداخته و در خانه را می بستم.» این همه نشانه های عفّت و حیا در زمان جاهلیت و از بانویی که در اوج رفاه و آسایش قرار دارد، می تواند درسهای مهمی را به مسلمانان داشته باشد.
اصولاً نظام خانواده در اسلام بر پایۀ حیا و عفّت و ایمان و تقوا استوار شده، اگر زن دارای حجاب و حیا باشد، شوهرش هم دارای چشم پاک و آرامش خاطر او خواهد بود، اما اگر زنی از بی بندوباری جهان غرب تقلید کند، نه تنها کانون گرم خانواده را به هم می زند بلکه در جهنم ابدی و دائمی خواهد سوخت.
(۱) العدد القویة لدفع المخاوف الیومیة، رضی الدین علی بن یوسف بن المطهر حلی (برادر علامه حلی)، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، قم، چاپ اول، 1408ق، ص2
ماهنامه مبلغان، تیر و مرداد 1393، شماره 179، پاک نیا تبریزی، عبدالکریم
@toubaefaf
(۱۵) هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف و ثمره های زیبای آن
مشهورترین لقب حضرت خدیجه سلام الله علیها در عصر جاهلیت «طاهره» بود، زیرا او پاک ترین و عفیف ترین بانوی آن دوران بود.
«کانت خدیجة تدعی فی الجاهلیة الطاهرة.» سیر الاعلام النبلاء، شمس الدین ذهبی، مؤسسة الرسالة، بیروت، 1413ق، ج2، ص111
@toubaefaf
دنیا اگر چه مثل پیمبر نداشته
قطعاً نبی مثال تو همسر نداشته
دادی تمام ثروت خود را به راه دین
دین خدا شبیه تو یاور نداشته
بسیار با دعای تو مؤمن شدند و بعد
تو مادرانه مادر این مؤمنین شدی
از جان و مال و هستی و عمرت گذشتی و
با حضرت رسول امین همنشین شدی
بی بی چه شد که خسته شدی از زنان شهر
بی بی چه شد که با غم و غصه عجین شدی
بی بی چه شد که درد و اَلَم کم نداشتی
هنگام مرگ خود کفنی هم نداشتی
بی شک پس از تو همسر تو بی سپر شدست
بار رسالتش به یقین بیشتر شدست
در بین دشمنان به ظاهر رفیق خود
با غصه های امت خود خونجگر شدست