هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت(ع)
📌 چرا از #علی(ع) رویگردان بودند؟
🌞روزی زنان #مدینه به ملاقات حضرت #فاطمه(س) آمدند و احوال وی را جویا شده و گفتند چگونه #مصیبت ها را تحمل میکنی؟
#فاطمه_زهرا(س) فرمودند:
به خدا سوگند در حالی صبح می کنم که از دنیای شما منزجر و نسبت به مردان شما خشمناکم.
وای بر آنان.
مگر #علی(ع) چه ایرادی داشت؟
ایراد آنان به علی(ع) این بود که،
1⃣شمشیر علی(ع) در راه تغییر منکرات برنده بود،
2⃣در راه اطاعت حق بسیار ایستادگی می کرد،
3⃣خلافکاران را مجازات می کرد،
4⃣خشم و غضب وی در راه خدا بود.
آنان تحمل این رفتارها را نداشتند و علی(ع) را بخاطر آنکه حرف خدا را می زد، کنار گذاشتند.
📚شیخ صدوق، معانی الاخبار، ص۳۴۵
📚مجلسی، بحارالانوار، ج۴۳، ص۱۵۸
👇👇
🌻 @ahlebait110
هدایت شده از سيدعلی حسينی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰شرح حدیثی قدسی درباره اهمیت دعا کردن در ابتدای جلسه درس خارج فقه
💠حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه ۹۷/۰۱/۱۹ به شرح حدیثی قدسی از امام رضا علیهالسلام دربارهی اهمیت دعا کردن پرداختند و با اشاره به فرصت ماه رجب و لزوم دعا و درخواست از خداوند متعال، تضرّع در درگاه الهی را مانع از احساس ضعف در مقابل قدرتهای پوشالی خواندند.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در ادامه متن این شرح حدیث را منتشر میکند.
💻 @khamenei_maaref
هدایت شده از سيدعلی حسينی
98.12.16_1.mp3
3.8M
🔹اقدامی بسیارمهم برای #دفع_بلا
امام باقر علیه السلام به ابوحمزه ی ثمالی فرمودند:
برای دفع بلا دو رکعت #نماز بخوان و رو به قبله #هفتاد مرتبه این ذکر را بگو:
«یا أبصرالناظرین و یا أسمع السامعین
و یا أسرع الحاسبین و یا أرحم الراحمین»
و بعد حاجت خود را طلب کن.
(اصول کافی جلد۲صفحه۵۵۶)
🎤 به کلام حجت الاسلام #میرزامحمدی
#لطفا_رسانه_باشید
✅ کانال اشک
Eitaa.com/Kanal_AshK
⛔️أخدان، دوست نامحرم و پنهانی یا....
در دو آیه از قرآن واژه أخدان آمده؛ آیه 25 سوره نساء و 5 سوره مائده که به توضیح مختصر آن از منظر تفسیر المیزان اشاره میشود:
«...و كلمه «أخدان» جمع كلمه «خِدن»... كه به معناى دوست است و اين كلمه مذكر و مؤنثش و مفرد و جمعش يكسان است. يعنى هم به دوست مذكر خِدن گفته مىشود و هم به دوست مؤنث هم به جماعت دوستان خِدن گفته مىشود و هم به يك فر و اگر در مورد بحث به صيغه جمع آمده، براى اين بود كه در دلالت بر كثرت و زيادى تصريح داشته باشد و «بفهماند وقتى كسى به منظور فحشا و زنا كردن دوستى مىگيرد، به او و به مثل او قناعت نمىكند، چون نفس آدمى حريص است، اگر قرار باشد خواست نفس را بر آورد و آن را اطاعت كند حتما دوستان زيادى براى فحشا مىگيرد.» ترجمه تفسير الميزان، ج4، ص 443
«ذلك لِمَن خَشِيَ العَنَتَ مِنكُم ...» كلمه عَنَتَ به معناى جَهد و شدت و هلاكت مىآيد و گويا مراد از آن زنا است، كه نتيجه وقوع انسان در مشقت تجرد و شهوت نكاح است و خود مايه هلاك آدمى است، و چون در زنا هم معناى جَهد دارد و هم شدت[عذاب] و هم هلاكت، از اين جهت آن را عنت خواندهاند...» ترجمه تفسير الميزان، ج4، ص: 445
واما صبر، فرشته نجات آدمی...
«...و براى اينكه اين صبر باعث تهذيب نفس و تهيه ملكه تقوا در نفس است. وقتى انسان خواسته نفس در عمل زنا را ترك كند چه ازدواج كرده باشد و چه نكرده باشد به تدريج نفسش داراى ملكه تقوا مىشود.
«و الله غفورً رحيمً» خدا با مغفرت خود آثار سويى كه فكر زنا كردن در نفس دارد محو مىسازد و نفوس متقين(افراد با تقوا) از بندگانش را مشمول مغفرت و رحمت خود مىكند...
...اين آيه در مقام بيان هدفى است كه در تشريع احكام نامبرده در آيات سهگانه منظور بوده و بيان مصلحتهايى است كه بر اين احكام اگر بدان عمل شود مترتب مىشود، مىفرمايد: (خدا مىخواهد براى شما بيان كند)، يعنى احكام دين خود را بيان كند، كه چه مصالحى براى دنيا و آخرت شما در آنها است، و چه معارف و حكمتهايى در آن نهفته است...» ترجمه تفسير الميزان، ج4، ص446
«و يهديكم سُنَنَ الّذِين مِن قَبلِكُم» يعنى شما را هدايت كند به طريقههاى زندگى سابقين يعنى انبيا و امتهاى صالح گذشته كه زندگى خود را در دنيا مطابق رضاى خدا پيش بردند، و در نتيجه سعادت دنيا و آخرت خود را به دست آوردند...» ترجمه تفسير الميزان، ج4، ص: 447
#طوبای_عفاف
گاهی دیدن یک کلیپ شصت سال انسان را عقب میندازه... مراقب زهر پراکنیهای منافقین لندننشین در فضای مجازی باشیم...
دوستان! در تشییع جنازه حاج قاسم قرار شد هر نفر از افسران جنگ نرم باشیم... یار صالح ولایت... در خط امام و شهیدان... فراموش نکنیم.
پیشاپیش ولادت شاه مردان حضرت امام علی(علیه السلام) و روز مرد و روز پدر بر شما مبارک باد.🌺🍃🌺
#طوبای_عفاف
✨در روایتی از حضرت رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) آمده است:
«رَوْح، راحَت، رستگاری، یاری، به مقصد رسیدن، برکت، کرامت، آمرزش، سلامتی، آسانی، بشارت، خشنودی، مقام قرب به خدا، نصرت، قرار نفس، امیدواری و محبت از جانب خدای متعال برای کسی است که علی بن ابیطالب را دوست دارد...»
(كافي (ط-الإسلامية)، ج1، ص210: قَالَ أَبُوجَعْفَر(علیه السلام): «وَ إِنَّ الرَّوْحَ وَ الرَّاحَةَ وَ الْفَلْجَ (الفلاح: الفوز بالمطلوب) وَ الْعَوْنَ وَ النَّجَاحَ وَ الْبَرَكَةَ... .)
در آموزه های دینی، ولایت اهلبیت(علیهم السلام)، اصل همه برکت هاست و بقیه برکت ها در زمین و زمان به این اصل بر می گردد.
دیگر عوامل برکت هم مانند: اداء امانت، خواندن دعاهای وارده جهت رزق به ویژه پس از نماز صبح، نماز شب، عفاف در کلام و... به اصل ولایت و محبت اهلبیت بر می گردد و شدّت و ضعف بهره مندی دل از نعمت و رحمت ولایت، در کم یا زیادی برکت کار و زندگی دنیا وآخرت اثرگذار است.
🍃🌸🍃 ولادت حضرت أمیرالمؤمنین، امام علی(علیه السلام) و روز پدر بر شما مبارک باد.
#طوبای_عفاف
🌸 eitaa.com/toubaefaf
✨عفاف و بصیرت
«....پس از آنكه يزيد در مجلس شام با حضور اهلبيت(عليهمالسلام) آيه «قُلِ اللّهُمَّ مالِكَ المُلك»(سوره آل عمران، آیه 26) را خواند و چنين وانمود كرد كه حادثه كربلا خواست خدا بوده است، تا مُلك و عزّت به اموي داده شود نه به هاشمي، حضرت زينب(سلام الله علیها) در پاسخش فرمود:
«تو گمان كردي چون اطراف زمين و آفاق آسمان را بر ما بستي و راه چاره را بر ما مسدود ساختي و پردگيان آل رسول(صلي الله عليه و آله و سلم) را مانند اسيران به هر شهر و ديار راندي، نزد خدا خوارمان كردي و خود گرامي و عزيز گشتي؟!
و پنداشتي كه اين جريان كه از تو بر ما گذشت از جلالت قدر و بزرگي منزلت تو نزد خدا بود كه از اين پندار باطل باد به دماغ انداخته و بينيات را بالا گرفتي و به چشم تكبر در اطرافت نگريستي و دلخوش كردي، چون ديدي دنيا برايت گردآمده و كارها براي تو آراسته و منظم گرديده و مُلك و سلطنت ما براي تو آماده و خالص گشته است!
ولي بدان كه اين خيالي بيش نيست و تو اين آيه شريفه را فراموش كردي كه خدا فرمود: «ولايَحسَبَنَّ الَّذينَ كَفَرُوا أنَّما نُملي لَهُم خَيرٌ لأنفُسِهِم»(سوره آل عمران، آیه 178)
📘 لهوف، ص191 و تفسیر تسنيم، جلد 16، ص 418
شهادت حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) تسلیت باد.
#طوبای_عفاف
یا زینب...
✍آقای جرج جرداق مسیحی اهل لبنان و نویسنده کتاب «الإمام علی علیهالسلام صوت العدالة الإنسانیّه» است.
ایشان مرز به مرز آمده تا به ایران رسیده بود برای دیدن رهبر معظم انقلاب. معظمله از او خیلی تجلیل و تمجید کرده و فرمودند: راجع به کتابی که در مورد أمیرالمؤمنین علیهالسلام نوشتید، من به عنوان فرزند أمیرالمؤمنین علیهالسلام از شما تشکر میکنم؛ چرا که شما این کتاب را درباره پدر و مولای ما نوشتید. از آنجا که حضرت أمیرالمؤمنین علیهالسلام، هر کسی را که به ایشان خدمتی بکند بیجواب نمیگذارد، یک پیشنهاد دارم.
جرج جرداق گفت: بفرمائید. ایشان فرمودند: کار شما ناقص است؛ پیشنهادم این است برای این که صله حضرت علی علیهالسلام به شما برسد، الإحسان بالإتمام، کارتان را تمام کنید؛ و اتمام کار شما به این است که درباره عمه سادات حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها کتابی بنویسید. اگر این کار را کردید، من به شما قول میدهم که حضرت علی علیهالسلام، شما را بیجواب نخواهد گذاشت.
او هم قبول کرد و گفت: این کار را خواهم کرد. سپس بلند شد تا برود. من برای بدرقه ایشان آمدم. ایشان به من گفت: بشّرنی السّیّد القائد بالإسلام (رهبر معظم انقلاب مرا بشارت داد به این که مسلمان خواهم شد) و إنّ خدمته سیّدتنا سلاماللهعلیها هو الإسلام. صلته هو الإسلام. این که آقا فرمود: بدون صله نخواهد گذاشت، این مژده را ایشان به من دادند که در آینده مسلمان خواهم شد.(حجة الاسلام موسوی کاشانی (از اعضای دفتر رهبر معظم انقلاب ـ تهران)، نقل از کتاب آب آئینه، آفتاب، چاپ نهم، مؤسسه آموزش امام خمینی (ره)، پاییز 1383)
آیا کسی درباره تربیت شده دست پنج تن آل عبا و دختر حضرت زهرا سلاماللهعلیها میتواند سخن بگوید؟
او زینب است. مُهر تام و تمام کربلا که «ختامُهُ مِسک و فی ذلک فلیتنا فس المتنافسون و مزاجُهُ من تسنیم»(سوره مطففین، 27-26)
شادی هر دو جهان بی تو مرا جز غم نیست
جنّت بی تو عذابش ز جهنّم کم نیست
در دم مرگ اگر پا به سرم بگذاری
عمر جاوید به شیرینی آن یکدم نیست
بگذار آدمیان طعنه زنندم گویم
هر که خود را سگ کور تو نخواند آدم نیست
دوزخ ارزانی آنان که ندارند غمت
با غمت هیچ مرا زآتش دوزخ غم نیست
گوهر اشک عزای تو به هر کس ندهند
اهرمن را شرف داشتن خاتم نیست
دار مظلومی تو مُلک خدا را پُر کرد
عالمی نیست که با یار غمت، درهم نیست
تا خدایی خدا هست لوای تو بپاست
زآن که جز دست خدا، حافظ این پرچم نیست
هم خدا داند و هم عالم و آدم دانند
که بجز رایت عشق تو در این عالم نیست (میثم)
شهادت حضرت زینب(سلام الله علیها) تسلیت باد.
#طوبای_عفاف
«إِذْ جاءَ رَبَّهُ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ» (سوره صافات، آیه 84) هنگامی که با دلی پاک به سوی پروردگارش آمد.
«إِلاّ مَنْ أَتَى اَللّهَ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ» (سوره شعراء،آیه 89) مگر کسی که دلی سالم [از رذایل وخبایث] به پیشگاه خدا بیاورد،
واژه سلیم دو مرتبه در قرآن آمده است و هر دو مرتبه به عنوان صفت قلب به کار رفته است و سرانجام قلب سلیم نیز به سلام است:
«سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ» (سوره يس، آیه 58) با سلام [ی پرارزش و سلامت بخش] که گفتاری از پروردگاری مهربان است.
سلام، سلامتی، قلب سلیم و عافیت را از خدای متعال خواستاریم.
🌺همه سال های زندگی تان پر از سلامتی و برکات الهی باد.
#طوبای_عفاف
راز زندگی🍃
در روایتی از امام کاظم(علیه السلام) آمده است که اساس انسانیت انسان یعنی عقل را با استناد به بیش از چهل آیه از قرآن حکیم توصیف و رویکرد قرآن به عقل را مطرح کرده است.
در این حدیث سراسر نور و حکمت، عقل و عاقل را مدح و کسانی که از این موهبت عظیم الهی استفاده نمی کنند را نکوهش کرده است.(...يَا هِشَامُ ثُمَّ ذَمَّ الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ...)
یادآوری کرده است که امامان معصوم(علیهم السلام) در قرآن، به بهترین ذکر و زیباترین زینت ها توصیف شده اند؛ زیرا الگو و بهره تمام از عقل دارند؛ (ثُمَّ ذَكَرَ أُولِي الْأَلْبَابِ بِأَحْسَنِ الذِّكْرِ وَ حَلَّاهُمْ بِأَحْسَنِ الْحِلْيَةِ فَقَالَ: «يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشاءُ....وَ قَالَ: «وَ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنا وَ ما يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُوا الْأَلْباب.»
علت بسیاری از بیماری ها به عنوان حسد را ذکر فرموده و درمان آن را تضرع به درگاه خدا بیان نموده است؛ (...يَا هِشَامُ مَنْ أَرَادَ الْغِنَى بِلَا مَالٍ وَ رَاحَةَ الْقَلْبِ مِنَ الْحَسَدِ وَ السَّلَامَةَ فِي الدِّينِ فَلْيَتَضَرَّعْ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي مَسْأَلَتِهِ بِأَنْ يُكَمِّلَ عَقْلَهُ فَمَنْ عَقَلَ قَنِعَ بِمَا يَكْفِيهِ... )
و پرهیز از دروغ را مشخصه انسان عاقل بر می شمرد؛ زیرا دروغ آفت جوانمردی است. (...يَا هِشَامُ إِنَّ الْعَاقِلَ لَا يَكْذِبُ وَ إِنْ كَانَ فِيهِ هَوَاهُ يَا هِشَامُ لَا دِينَ لِمَنْ لَا مُرُوَّةَ لَهُ...)
و در پایان، راه های اساسی صالح شدن و تقویت عقل (تقویت انگیزه برای صالح شدن) را با نشست و برخواست با صالحان برشمرده، (مُجَالَسَةُ الصَّالِحِينَ دَاعِيَةٌ إِلَى الصَّلَاحِ )
و تقویت عقل را در انس با آداب دانشمندان راستین نشان می دهد.(وَ آدَابُ الْعُلَمَاءِ زِيَادَةٌ فِي الْعَقْلِ) ( اصول كافي (ط - الإسلامية)، ج1، حدیث13)
🌷بیست و پنجم ماه رجب، شهادت حضرت باب الحوایج، موسی بن جعفر(علیه السلام) تسلیت باد.
با توسل به حضرت باب الحوایج(علیه السلام)، سلامتی، عافیت و برکت را از خدای متعال مسئلت کنیم.
#طوبای_عفاف
🌦پیام قرآن
💫«لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَّحِيمٌ.» (سوره توبه، آیه 128)
همانا رسولي از خودتان [براي هدايت شما] آمده که [تحمّل] رنجهاي شما بر او گران ميآيد [درد مردم دارد]، بر [هدايت همه] شما حريص و بر مؤمنان رئوف و رحيم است.
🍃امام صادق (علیه السلام)فرمودند: از رسول خدا (صلی الله علیه وآله) سوال شد: محبوبترین بنده نزد خدا کیست؟
رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمودند: آنکس که بیش از همه به بندگان خدا سود می رساند.
📘اصول کافی ج2 ص164
#طوبای_عفاف
عشق سوزان است بسم الله الرحمن الرحیم
هرکه خواهان است بسم الله الرحمن الرحیم
دل اگر تاریک اگر خاموش بسم الله نور
گرچراغان است بسم الله الرحمن الرحیم
نامه ای را هدهد آورده است آغازش تویی
از سلیمان است بسم الله الرحمن الرحیم
سوره والیل من برخیز و والفجری بخوان
دل شبستان است بسم الله الرحمن الرحیم
قل هو الله احد قل عشق الله الصمد
راز پنهان است بسم الله الرحمن الرحیم
گیسویت را باز کن إنافتحنایی بگو
دل پریشان است بسم الله الرحمن الرحیم
ای لبانت محیی الأموات لبخندی بزن
مردن آسان است بسم الله الرحمن الرحیم
میزبان عشق است و وای از عشق غوغا می کند
هرکه مهمان است بسم الله الرحمن الرحیم
مهدی جهاندار، ماهنامه آشنا، شماره199، ص1
#طوبای_عفاف
🍃🌸🍃 السلام علیک یا رسول الله...
«...پس به پیامبر پاک و پاکیزه ات اقتدا کن... .» نهج البلاغه، خطبه 160
اگر میدانستیم شناخت رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) و راه و رسم ایشان که در حضرت أمیرالمؤمنین(علیه السلام) تجلی یافته، چه برکاتی به زندگی دنیا و آخرت و نسلها عطا میکند، یک لحظه از یاد او و ذکر صلوات بر «محمد و آل محمد» در بیان و عمل غافل نمی شدیم و این یکی از مهمترین اسرار برکت یافتن زندگی و رسیدن به پیروزیهای بزرگ است.
↙ چگونه شناخت و معرفت خویش را به والاترین پیامبر الهی افزایش دهیم؟
رعایت تقوا (به جهت تقرب به خدا و رسول خدا(صلی الله علیه و آله) و ایجاد سنخیّت با رسول خدا و سیره ایشان) و پیروی از اوامر ایشان
تلاوت قرآن
انس با صلوات بر محمد و آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) که یکی از اعمال مهم عید مبعث و دیگر اعیاد هم است
زیارت قبر مطهر ایشان و مشاهدمشرفه
احترام و ادب به سادات بزرگوار
دیدن خطبههای در موضوع پیامبر(نهج البلاغه، ترجمه مرحوم دشتی، ص805، فهرست موضوعی)
مطالعه روایات ایشان مانند کتاب نهج الفصاحه
و سیره ایشان در کتابی مانندسنن النبی از علامه طباطبایی
و کتاب زندگانی پیامبر اسلام از آیه الله سبحانی
در افزایش معرفت به حضرت رسول الله(صلی الله علیه و آله) مؤثر است.
🍃 عید مبعث مبارک باد.
#طوبای_عفاف