"نسیه و وجه دستی داده میشود ٬ به قدر قوه"
در ضلع شرقی مسجد جامع بازار تهران، دکان غذاخوری بود که بالای پیشخوان دکانش نوشته بود :
نسیه و پول نقد داده میشود، بقدر قوه...
هر وقت کودکانی که برای بردن غذا برای صاحبکارشان می آمدند
لقمه ای چرب و لذیذ از گوشت و کباب و ته دیگ زعفرانی درست میکرد و خود با دستانش بر دهان آنها میگذاشت و میگفت مبادا صاحبکارش به او از این غذا ندهد و او چشمش به این غذا بماند و من شرمنده خدا بشم...
این کاسب نمونه حاج میرزا عابد نهاوندی بود
معروف به "مرشدچلویی"
پیر مردی بلند قامت با چهره ای بسیار نورانی و خوشرو و با محاسنی سفید...
خدا رحمتش کنه...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کار بسیار جالب و ارزشمند راننده تریلی
آیینه گذاشته که پشتسریها موقع سبقت گرفتن از او تصادف نکنن
هافمن اعتقاد دارد مداخلۀ آمریکاییها در امور سایر کشورها ناشی از سبک ملی آنهاست که نگاهی معلمگونه به جهان داشته، خود را ناجی ملل دیگر میپندارند. آنها تصور میکنند روی جزیرهای ایستادهاند و سایر ملتها در حال غرق شدن دست خود را به سوی آمریکاییها دراز کرده، از آنها مدد میجویند.
نقیب زاده ، احمد. "درآمدی برجامع شناسی سیاسی." انتشارت سمت، 1379.ص 74
تاثیر قیام عاشورا
عظمت يافتن مكتب تشيّع:
اين قيام خونين نه تنها مورد اعجاب و تحسين مورّخان اسلام واقع گرديد، بلكه مستشرقان و بعضي اسلام شناسان اجنبي نيز آن را حركتي عظيم و تحسين برانگيز دانستند. پرفسور براون ميگويد: ... گروه شيعه به قدر كافي هيجان و از خودگذشتگي نداشتند. امّا پس از رخداد عاشورا كار دگرگون شد، عواطف سستترين مردم به هيجان درآمد، چنانكه نسبت به رنج و خطر حتّي مرگ، بياعتنا شوند.[5]
استاد نيكلسن هم ميگويد: حادثة كربلا ماية پشيماني و تأسف امويان شد، زيرا اين واقعه شيعيان را متّحد كرد و براي انتقام حسين ـ عليه السّلام ـ هم صدا شدند و صداي آنان در همه جا و مخصوصاً عراق و بين ايرانياني كه ميخواستند از نفوذ عرب آزاد شوند، انعكاس يافت.[6] فيليپ مينويسد: فاجعه كربلا سبب جان گرفتن و بالندگي شيعه و افزايش هواداران آن مكتب گرديد به طوري كه ميتوان ادّعا كرد كه آغاز حركت شيعه و ابتداي ظهور آن، روز دهم محرّم بود.[7]
[5] . حسن ابراهيم حسن، تاريخ سياسي اسلام، ترجمة ابوالقاسم پاينده، سازمان انتشارات جاويدان، 1366 ش، ج1، ص 3652.
[6] . همان، ج1، ص 3652.
[7] . فيليپ حتّي، تاريخ العرب، بيروت، دار غندوز، چاپ نهم، 1994 م، قسم 3، ص 251.
جوان بعد از بیست سال تحصیل، کار میخواهد. فردا که فارغالتّحصیل میشود، سرگردان است. اگر معاشش فراهم نشود نمیتواند دین خود را حفظ کند. شما خیال میکنید آن دزدی که شبها از دیوار با آن همه مخاطرات بالا میرود و یا زنی که عفت خود را می فروشد، تقصیر دارد؟ "وضع معیشت" بد است که این همه جنایات و مفاسد، که شب و روز در روزنامهها میخوانید به وجود میآورد.
- آقا روح الله -
صحیفه امام، ج۱، ص۲۷۰
سرت اگر چه در آن روز رفت بر سرِ نی
نخورد دشمنت اما جُوِی ز گندم ری
سری که بود دمادم به روی دوشِ نبی
سری که بر سرِ نی شد به جرم حقطلبی
سرت شریفترین سجدهگاهِ باران است
سرت امانتِ سنگینِ روزگاران است
منم مسافر بیزاد و برگ و بیتوشه
سلامِ من به تو، ای قبلهگاهِ ششگوشه
سلام وارث آدم، سلام وارث نور
سلام ماه درخشانِ آسمان و تنور
سلام تشنهلبِ کشتۀ میانِ دو رود
سلام خیمۀ جانت اسیر آتش و دود
سلام ما به تو ای پادشاه درویشان
چه میکنند ببین با تو این کجاندیشان
تو آبروی شرف، آبروی مرگ شدی
کتاب وحی تو بودی و برگ برگ شدی
تو در عراقی و رو کردهای به سمت حجاز
میان معرکه هم ایستادهای به نماز
بخوان که دل به نوایی دگر نمیبندم
که خورده تیر غمت بر دوازدهبندم
چه با مرام شما کردهاند بیدینان
هزار بار تو را سر بریدهاند اینان
چه سود بعدِ تو چون برده، بندگی کردن
حبابوار، یزیدانه زندگی کردن
حسین گفتن و دل باختن به خویِ یزید
بدا به غیرت ما کوفیانِ عصر جدید
چه زود در کنفِ رنگ و رِیب فرسودن
مدام بردۀ تزویر و زور و زر بودن
چه سود دل به غمت دادن و زبانم لال
حسین گفتن و... آتش زدن به بیتالمال
حسین، کوفی پیمانشکن نمیخواهد
حسین، سینهزنِ راهزن نمیخواهد
حسین را، ز مرامش شناختن هنر است
حسین دیگری از نو نساختن هنر است
«بزرگ فلسفۀ قتل شاه دین این است
که مرگ سرخ به از زندگی ننگین است»
::
شبی رسیده ز ره، شب نگو، بگو سالی
ببین ز خواجۀ رندان گرفتهام فالی
«نماز شام غریبان چو گریه آغازم
به مویههای غریبانه قصه پردازم»
سلام، کوهِ غم و کوهِ صبر و کوهِ بلا
سلام، حنجرۀ بیبدیل کربوبلا
تو با مرامِ حسینی میان کوفه و شام
بنای ظلم فرو ریختی به تیغ کلام
بگو به ما که به گوشَت مگر چه خواند حسین
بگو! مگر ز لبانش چه دُرّ فشاند حسین
بگو که گفت من این راه را به سر رفتم
به پایبوسیِ این راهِ پرخطر رفتم
تو هم به پای برو ما نگاهمان که یکیست
مراممان که یکی رسم و راهمان که یکیست
بگو که گفت: هلا نور چشم من زینب!
بخوان به نام گل سرخ در صحاریِ شب
بخوان که دود شود دودمان دشمن تو
بنای جور بلرزد ز خطبه خواندن تو
نبینمت که اسیر حرامیان باشی
اسیر فتنه و نیرنگ شامیان باشی
که در عشیرۀ ما عشق، ارث اجدادیست
اسارت است که سنگِ بنای آزادیست
سلام ما به اسارت، سلام ما به دمشق
سلام ما به پیامآورِ قبیلۀ عشق
ببین نشسته به خون، مقتل لهوفیِ ما
گرفته رنگِ فغان نامههای کوفیِ ما
شرابِ نور که هشیار و مست خورده تویی
که گفته است که کشتی شکستخورده تویی
سرت اگر چه در آن روز رفت بر سرِ نی
نخورد دشمنت اما جُوِی ز گندم ری
سعید بیابانکی
آیا نامه های دعوت از امام حسین (ع) توسط شیعیان نوشته شد؟!
گاه مطرح می شود، قاتلان امام حسین (ع) خود شیعیان بودند چرا که آنها امام (ع) را به کوفه دعوت کرده و سپس پیمان شکنی کرده و آن فجایع را آفریدند و امروز هم برای ایشان عزاداری می کنند! در حالی که ساختار غالب کوفه آن زمان، طرفدار خلفای پیشین بودند هر چند شیعیان خالص یعنی افرادی که قائل به خلافت بلافصل علی (ع) پس از پیامبر (ص) بودند.
زمان امام حسین (ع) کوفیان به پنج دسته تقسیم شدند:
1- شیعیان خالص بودند که خلافت سه خلیفه پیشین را غصب حق علی (ع) می دانستند مانند حبیب ابن مظاهر، مسلم ابن عوسجه و میثم تمار،.
2-علوی ها یعنی اهل سنتی که ضد عثمان بودند و امام علی (ع) را قبول داشتند و نه عثمان را مانند سیلمان بن صرد خزاعی
3-عثمانی ها یعنی غالب اشراف کوفه بودند که این ها طرفداران عثمان و معاویه و بنی امیه بودند و با آل علی (ع) و شیعیان و حتی اهل سنتِ مخالفِ عثمان، دشمنی داشتند مانند عمر سعد
4- خوارج
5-بردگان و غلامانی بودند که در جنگ اعراب با ایران (فتوحات) اسیر شده و معمولا این افراد دین و مذهب خاصی نداشتند و بر سیره روسای قبایل خود رفتار می کردند. ایشان نقش خنثی داشتند و از آن حضرت (ع) دعوتی به عمل نیاوردند.
در این میان وقتی خبر از طریق همین اشراف کوفه که برای همرنگ شدن با جماعت و به تله انداختن امام (ع) برای حضرت نامه نوشته بودند، به یزید رسید، او عبیدالله ابن زیاد را برای خاموش کردن این جریان و ختم قائله از بصره به کوفه می فرستد و با ورود او این چهار گروه واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهند.
شیعیان خالص تا پایان بر عهد خود و همراه مسلم ابن عقیل سفیر امام حسین (ع) ماندند، علویون ضد عثمانی (که غالب اهل سنت در آن زمان از این گروه بودند) از وجود و تهدیدات عبیدالله ترسیدند و خود را با مخفی کردن از معرکه دور نگاه داشتند، عثمانی ها و اشراف که طرفدار بنی امیه بودند و خوارج نیز پیمان خود را شکستند. لذا عبیدالله ابن زیاد تنها با شیعیان خالص برخورد نمود و آنها را به شهادت می رساند یا در زندان حبس کرد که از جمله می توان به شهادت هانی و میثم تمار اشاره کرد.
بنابراین پیمان شکنانی که به مقاتله و مقابله با حضرت امام حسین (ع) برخاستند، شیعیان نبودن بلکه پیمان شکنانی بودند که روزی برای حضرت نامه نوشته و از ایشان دعوت کرده بودن تا به کوفه بیایند. ضمن اینکه سپاه عمر سعد را می توان به دو بخش تقسیم کرد؛ بخش نخست که فرماندهان لشکر بودند و از شام به کوفه آمده و برخی از آنها اساسا مسلمان نبودند و دسته دوم همان سیاهی لشکر و پیمان شکنانی بودند که از کوفه به کربلا گسیل شده بودند.
همچنین شمر کسی بود که در مقایسه با عثمان می گفت علی (ع) برای خلافت برتر از عثمان است اما نسبت به دو خلیفه دیگر این نظر را نداشت و معتقد به خلافت آنها بود؛ چطور می توان فردی را که این گونه باوری دارد در جرگه شیعیان به حساب آورد و بیان کرد شمر شیعه بوده است!
بنابراین کوفیان در دعوت از امام حسین و بیعت با مسلم در آن شرایط، رفتارى منطقى از خود نشان دادند، اما پیش بینى حضور عبیداللّه و رفتار خشن او را نمى کردند. براساس عوامل ظاهرى مىتوان چنین تحلیل کرد که اگر عبیداللّه نمى آمد، نعمان بن بشیر توان مقابله با مردم را نداشت و امام با آمدن به کوفه، موفقیتهایى نکسب می نمود.
به نظر مى رسد بخشى از مردم کوفه به دلیل عدم همراهى با امام ـ اگر توان پیوستن به حضرت را داشتند ـ به ویژه آنان که در جنگ با امام شرکت کردند، مذموم اند؛ اما آنها انسان هاى استثنایى و با ویژگى هاى منحصر به خود نبودند. شرایطى آنجا حاکم بود که اگر در هر جاى دیگر این شرایط جمع مى شد همین اتفاقات رخ مى داد، چنانکه وجوه مشابه زیادى میان حرکت هاى انقلابى کوفیان با حرکتهاى انقلابى مردم دیگر دیده مى شود. اگر منصفانه نگاه کنیم تعجب از این پیمان شکنان نیست، بلکه باید از امثال حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه و ابوثمامه صاعدى تعجب کرد که تا پاى جان ایستادگى کردند.
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد ابراهیم آیتى :
قرن هاست که بسیارى از مردم، اهل کوفه را براى این بى وفایى و پیمان شکنى ملامت کرده اند و چنانکه به اصحاب و یاران با وفاى امام علیه السلام درود و سلام فرستادهاند، به اینان که روزى وعده نصرت دادند و پیمان فداکارى بستند، و روزى هم به روى امام شمشیر کشیدند و تا پاى کشتن وى ایستادگى کردند، لعنت و نفرین کرده اند، اما انصاف این است که مردم کوفه، کارى برخلاف معمول و عملى که موجب حیرت باشد انجام نداده اند و هر دو کارشان برطریق قاعده بود: هم آن نامه ها که نوشتند و هم آن شمشیرها که به روى امام کشیدند.
تاریخ پژوهان 1384 شماره 4، سید حسن فاطمى
بررسی سیر نگارش نامه های ارسالی به جانب امام حسین (ع) از سوی کوفیان و دعوت حضرت برای آمدن به کوفه و آگاهی از وضعیت نگارندگان این نامه ها نشان می دهد که هرچند منابع کهن در فراوانی نامه ها هم داستان هستند، اهتمامی برای ذکر آمار مجموع نامه ها نداشته اند. بر اساس بررسی و تحلیل داده های منابع کهن حداقل می توان از پنج نوبت نامه نگاری کوفیان با حضرت سخن به میان آورد. داده های موجود بر آنند که این نامه نگاری ها در هر نوبت به صورت نگارش نامه ای واحد و دعوت جمعی بوده است و تنها در نویت دوم، نگارش نامه ها به صورت جداگانه و دعوت فردی صورت گرفته است؛ نامه هایی که مجموع آن ها از پنجاه و چند نامه فراتر نمی رود. بر این اساس سخن گفتن از عدد مجموع دوازده هزار نامه که در کتاب اللهوف بدان اشاره شده است ، با توجه به داده های موجود در این منابع، نامحتمل است و شواهدی بر تقویت و پذیرش آن وجود ندارد. خاصه آنکه به سبب مشابهت متن گزارش لهوف با گزارش های دیگر منابع، پذیرش دو مطلب رسیدن ششصد نامه در یک روز و جمع شدن حدود دوازده هزار نامه نزد امام به آسانی امکان پذیر نیست. شایان ذکر است به دلیل شرایط قبیله ای حاکم بر آن عصر می توان تناسب نداشتن دوازده هزار نامه با تعداد بزرگان و سران عشیره های هر قبیله را هم مطرح کرد؛ زیرا با توجه به فرهنگ قبیله ای نیازی به نامه نگاری تک تک افراد نبوده است و امضای بزرگ یک عشیره می توانست به معنای حمایت همه افراد خاندان وی به حساب آید.
البته با توجه به جایگاه علمی سید بن طاووس و احتمال اشتباه در استنساخ ها، به نظر می رسد باید با بررسی نسخه ها، ابتدا از وجود این دو فقره اضافه در نُسَخ دیرین این کتاب یقین حاصل کرد، آنگاه با تتبعی مضاعف مستندات آن را شناسایی کرد؛ زیرا احتمال دارد آمار نامه ها با رقم دوازده هزار کوفی بیعت کننده با مسلم به نقل طبری (طبری، ۱۳۸۷: ۳۴۹ /۵)، خلط شده باشد که این خود کاوشی دیگر را در مجالی دیگر می طلبد. نکته آخر آنکه انتساب نگارش هجده هزار نامه از سوی کوفیان به ابن سعد که در برخی مقالات مشاهده می گردد (رنجبر، ۱۳۸۴: ۵۲)، به ظاهر متشابه شدن آمار بیعت کوفیان با مسلم (ابن سعد، ۱۴۱۸: ۴۵۸/۱۰-۴۵۹) با آمار نگارندگان نامه به امام حسین (ع) باشد.
مجله «شیعه پژوهی» - پاییز 1395 - شماره 8 , قاضی خانی، حسین
پروتکلهای صهیون در سایت کتابخانه FBI
🔹در چند پست قبل درباره انتشار پروتکلهای صهیون در سایت کتابخانه FBI، نوشته بودم.[3] بعد از آن توئیتر این توئیت FBI را حذف کرد؛ اما آخرین باری که نگاه کردم، این فایل در سایت FBI هنوز موجود بود.[1]
🔹بعضی از تحلیلگران هم این موضوع را نشانه «نزاع صهیونیستهای اورشلیم با صهیونیستهای گلوبالیست» خوانده بودند.
🔹شخصاً نشانهای برای این موضوع نیافتم. بلکه شواهدی که یافتم نشاندهنده این هستند که آمریکا، به عنوان یک کشور مسیحی، هیچ دلیلی برای تبعیت از یهودیها ندارد. در پستهای متعددی درباره کینه آمریکا از اسرائیل نوشتهام. نقش اسرائیل در حادثه ۱۱ سپتامبر، و بسیاری از حوادث تروریستی دیگر در آمریکا، قابل فراموش شدن نیست. بقول کیو اَنان به دلایلی اسرائیل را آخر صف تسویه حساب نگه داشتهاند.
🔹ملیگرایان آمریکا بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر فهمیدند که ادامه این روند به نابودی کشورشان منجر میشود؛ و به همین دلیل عزم خود را برای مبارزه جزم کردند. بنابراین ادعای وابستگی ترامپ به صهیونیستهای اورشلیم، آدرس غلط دادن است.
🔹ترامپ خیلی صریح اعتراف میکند که انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس، برای خاطر اوانجلیکالهای مسیحی است، نه تقویت دولت یهود.[2] مسیحیها بیتالمقدس را برای خود میخواهند؛ و انتظاری غیر از این نیز نباید داشت. مسیحیت برای تصرف بیتالمقدس هزار سال جنگ صلیبی را ادامه داد. چطور میشود توقع داشت که پس از هزار سال جنگ، وقتی موفق به تصرف آن در جنگ جهانی اول شدند، این شهر را تقدیم به یهودیها، که دشمن تاریخی آنها بودند، کنند؟
🔹طبق نامه آلبرت پایک، هدف از تشکیل اسرائیل این بود که جنگ مذهبی بزرگی با دنیای اسلام راه بیافتد، که بواسطه آن بشود جهان اسلام را بطور کلی متلاشی کرد. اسرائیل فقط نقش یک کرم نصب شده روی قلاب ماهیگیری را داشت.
🔹هدف اصلی روسیه از ورود به صحنه نبرد در سوریه، نیز برای این است که در آینده بتوانند سهمی از بیتالمقدس داشته باشند. روسیه حتی یک سال قبل از آمریکا کنسولگری خود در بیتالمقدس را افتتاح کرد، و هیچ کشوری حتی ایران به این موضوع اعتراض نکرد.
🔹ارتش روسیه با فتوای جهاد کلیسای ارتدکس برای دفاع از مسیحیت وارد نبرد در سوریه شد. یکی از دلایلی که روسیه از تقابل با حملات هوایی اسرائیل به سوریه خودداری میکند، این است که چنین کاری خارج از چارچوب فتوای جهاد کلیسا است، و آنها برای آن شرعاً اجازه ندارند.
🔹معنی دیگر این فتوای جهاد برای دفاع از مسیحیت این است که کلیسای ارتدکس به بیتالمقدس، به عنوان قبله خودشان، نظر دارد؛ و ارتش روسیه در خدمت این کلیسا خواهد بود.
🔗[1] https://vault.fbi.gov/protocols-of-learned-elders-of-zion/protocols-of-learned-elders-of-zion-part-01-of-01/view
🔗[2] Trump said he 'moved the capital' of Israel to Jerusalem for evangelical Christians
https://www.insider.com/trump-moved-us-embassy-jerusalem-for-evangelicals-2020-8
🔗[3] https://t.me/zadolmosafer/2177
نقشه شبکه 5G در دنیا
🔹لینک [1] محل نصب شبکههای 5G در کل دنیا را ارائه کرده، و تقریباً بطور هفتگی آن را بهروز میکند. شبکههایی که راهاندازی شده، اما هنوز وارد سرویس نشدهاند، را میشود با انتخاب Pre-Release، مشاهده کرد.
🔹درباره ایرادات شبکه 5G قبلاً در چند پست مفصلاً توضیح دادهام.[2] بطور خلاصه اگر این شبکه ایراد نداشت، دولتها نصب دکلهای 5G را در محدوده ساختمانهای مهم دولتی ممنوع نمیکردند.
🔹مهمترین ایراد 5G این است که میشود از آن برای ایجاد علایم بیماری، مشابه کووید۱۹، استفاده کرد. به این روش Electroporation میگویند، و در همین کانال درباره آن توضیح دادهام.[3] این کار را هم شرکت سازنده تجهیزات 5G بدون اطلاع مسئولین مخابرات، و یا حتی هکرهای دیگر، میتوانند بکنند.
🔹بنابراین توصیه میکنم اگر قصد تغییر محل زندگی خود را دارید، حتیالامکان مکانهایی که این شبکه در آن فعال است، را انتخاب نکنید.
🔹اطلاعات مربوط به ایران در نقشه ذیل بهروز نیست.
🔗[1] https://www.speedtest.net/ookla-5g-map
🔗[2] علت اصلی اصرار دولتها بر تکنولوژی 5G
https://t.me/zadolmosafer/737
🔗[3] https://t.me/zadolmosafer/1536
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌎سخنان اندیشمند مسیحي -کریس هیور- در مورد امام حسین علیه السلام
"امام حسین الگوئي کامل براي تمام انسانیت و نمونه بارز تسلیم در برابر خداوند است؛ ما باید با یادآوري آنچه در "کربلا" گذشته است، کراماتِ اخلاقي حسین را در وجود خودمان بروز دهیم ."
🔹 حسین را یك روز كشتند و سر او را از بدن جدا كردند، اما حسین كه فقط این تن نیست، حسین كه مثل من و شما نیست؛ حسین یك #مكتب است و بعد از مرگش زنده تر می شود.
🔹دستگاه بنی امیه خیال كرد كه حسین را كشت و تمام شد، ولی بعد فهمید كه مرده ی حسین (ع) از زنده ی حسین مزاحمتر است، تربت حسین كعبه ی صاحب دلان است.
🔹 زینب (س) هم به یزید همین را گفت، گفت: اشتباه كردی، «كِدْ كَیْدَكَ وَ اسْعَ سَعْیَكَ، ناصِبْ جَهْدَكَ، فَوَ اللّهِ لا تَمْحوا ذِكْرَنَا وَ لا تُمیتُ وَحْیَنا» / هر نقشه ای كه داری به كار ببر ولی مطمئن باش تو نمی توانی برادر مرا بكشی و بمیرانی؛ برادر من زندگی اش طور دیگر است، او نمرد بلكه زنده تر شد.
مرتضی مطهری، حماسه حسینی، جلد1
🔻حسین(ع) سه گروه دشمن دارد؛ دسته اول آنان که او را کشتند. این دسته کم خطرترین دشمنان هستند، چون تنها جسم امام را که محدود بود، کشتند. دسته دوم آنان که تلاش کردند آثار امام را محو کنند؛ قبر امام را ویران کردند و از آمدن زائران جلوگیری کردند و کسانی که در اطراف قبر آن حضرت زندگی میکنند را مورد آزار و اذیت قرار دادند. خطر این دسته بیشتر از دسته اول است، ولی نتوانستند کاری از پیش ببرند».
▪️«ولی دسته سوم که خطرناکترین دشمنان آن حضرت هستند، آنانند که کوشیدند اهداف امام حسین(ع) و ابعاد انقلاب حسینی را تحریف کنند و آن را ابزار کسب و درآمد قرار دهند و بهره برداریهای بیارزش از آن کنند و یا آن را مورد سوء استفاده برای منافع شخصی قرار دهند. اینان تلاش کردند بالاترین بُعد حسینی یعنی هدف نهضت حسینی را از بین ببرند.
من از خودم و شما سؤال میکنم ما از روز عاشورا چه بهره ای بردهایم؟ چه سودی به دست آوردهایم؟ چه استفادهای در عرصه عمومی و چه استفادهای در زمینه فردی بردهایم؟ اگر استفاده نبرده باشیم و تنها گریه کرده باشیم من به شما خبر می دهم که این کار سودی ندارد؛ ما از کدام دسته هستیم؟ از کسانی که گریه میکنند و حسین را میکشند؟»
▪️«روشن است که امام حسین(ع) الان نیست تا کسی او را بکشد، ولی چیزی گرانبهاتر و مهمتر از خود امام حسین(ع) در دستان ماست: کرامت امت حسین، مقدسات حسین. اگر ما گریه کنیم ولی در عین حال برای تضعیف اهداف امام حسین(ع) تلاش کنیم؛ اگر گریه کنیم و در صف باطل باشیم؛ اگر گریه کنیم ولی گواهی دروغ بدهیم؛ اگر گریه کنیم ولی به دشمنان کمک کنیم و به اختلاف و تفرقه در جامعه خود دامن بزنیم؛ اگر گریه کنیم ولی گناهانمان بیشتر شود، در این صورت ما گریه میکنیم ولی در عین حال حسین را نیز میکشیم زیرا تلاش میکنیم هدف حسین را از بین ببریم که گرانبهاتر از خود اوست. ان شاء الله که ما از این دسته نیستیم».
امام موسی صدر ، منبع: کتاب سفر شهادت،
📌 مراسم عزاداری در عصر #آل_بویه
📜دستههای عزاداری به شکلی که بعدها در دوره صفویه شکل نمایشی به خود گرفت، نخستین بار در سال ۳۵۲ قمری به وجود آمد. به دستور معزّالدوله، در عاشورای این سال عزای عمومی اعلام شد و از مردم خواسته شد که با پوشیدن جامه سیاه، اندوه خود را نشان دهند. زنان با موی پریشان و چهره سیاهکرده از خانههایشان خارج میشدند و بر سر و صورت میکوفتند و جامه بر تن میدریدند و در عزای امام حسین (علیه السلام) میگریستند. به احترام این روز، خرید و فروش ممنوع شد، قصّابان ذبح نکردند و صنف آشپز غذا نپختند و سقّاها از کار بازداشته شدند و چادرهایی در بازارها برپا شد. بنا به نوشته ابن الجوزی، در این روز گریه و شیون برای امام حسین (علیه السلام) و نوحهخوانی و برپایی ماتم برای آن امام برگزار شد.
┅┅❅❈❅┅┅
📜 تصویری قدیمی از حرم مطهر امام حسین علیه السلام در بیش از یک #قرن پیش.
کربلا
┅┅❅❈❅┅┅
گفتمان بعد از وهابیت در جهان اسلام کدام است؟
▪️در سال ۲۰۱۶، چند روز بعد از انکه محمد بن زاید اعلام کرد قصد تغییرات در حکومت را دارد. از کابینه ی خود با ۸ وزیر زن با میانگین سنی ۳۸ سال رونمایی کرد. که جوان ترین آن ها ۲۲ سال داشت
وزارتخانه های تسامح، سعادت و جوانان هم به کابینه دولت خود اضافه کرد
🔻امارات یکی از فعالترین اتحادیه های دانشجویی را دارد . که همایش ۲۰۱۶ انها در امریکا با نام «تسامح» برگزار شد!
بیراه نیست که مجامع بین المللی غربی، امارات را به عنوان یک الگوی زندگی مدرن برای کشورهای عربی معرفی میکنند.
در نظرسنجی سالانه جوانان عرب که در سال ۲۰۱۷ انجام شد، بیش از یک سوم جوانان عرب، امارات را برای زندگی انتخاب کرده بودند. و امریکا در رتبه ی دوم قرار داشت!
کشور امارات مانند عربستان گاو شیرده منطقه نیست. بلکه روباه جوان منطقه و دست پرورده ی سیاست های روباه پیر است.
🔻خوب میداند که برای پیشبرد اهدافش،تنها توسعه ی اقتصادی کافی نیست
قدرت نرم امارات در عرصه رسانه ای و فرهنگی شامل اندیشکده هایی با رویکرد ظاهرا علمی اما در واقع در جهت منافع آل نهیان ! و به قصد زدن جریانات اسلام گرا فعالیت میکنند
اندیشکده هایی مثل: مسبار، مزماة، الامارات السیاساتبزرگ ترین شهرک رسانه ای منطقه، در امارات قرار دارد. Mbc و روتانا که هرچند برای شاهزادگان لیبرال سعودی هستند اما مقر آنها در امارات است. که برنامه های آن هم ، گاها با اعتراض مذهبی ها مواجه میشود
حتی سیاست گذاری های شبکه ی العربیه را امارات انجام میدهد.
🔻تفکر اسلام سیاسی که دشمن اصلی رویکرد بن زاید است را قطر ربوده و اسلام وهابیت را هم عربستان به نام خود زده. میماند اسلام سکولار که همخوانی زیادی با مقاصد بن زاید دارد و توجه و تحریک کسی را نه در شرق بر می انگیزد و نه در غرب !
🔻منتدی تعزیز السلم، نام نهادی است که در پی وقایع عراق و سوریه در امارات تاسیس شد و هرساله نشستی برگزار و جایزه صلح امام حسن !! را به افرادی اهدا میکند که در کاهش جنگ بین مسلمین نقش ایفا کرده اند.
🔻از آنجایی که اسلام سیاسی نابودگر سیاست های لیبرالی بن زاید است، از هیچ نقشی در نابودی بهار عربی در مصر و لیبی و نیز سرکوب اخوانی های حاضر در امارات فروگذار نکرد. برای این منظور از محمد دحلان( عضو سابق و فراری جنبش فتح) که رابطه ی نزدیکی هم با موساد! داشت استفاده کرد.
🔻مدل اسلام وهابیت به دلیل تبعات زیادی که برای غرب دارد، دیگر نمیتواند پاسخگوی نیل به اهدافشان باشد.
اسلامِ سکولار امارات که اتفاقا مهم ترین نقش را در معامله قرن، در هم پیمانی با اسرائیل دارد، وزیر دست نشانده ی غرب، در شطرنجِ بازی های منطقه است !
🔻جمله ی رهبری( من دیگر امید چندانی به سیاست مداران جهان اسلام ندارم )گویای این مفهوم است که سیاست های بین دولتی برای برد در این شطرنج دیگر چاره ساز نیست. و بدنه ی انقلابی از طریق گفتمان سازی با جریانات اسلامگرا باید زمین بازی را عوض کند.
محوریت دشمنی هم صهیونیسم است نه حتی وهابیت
که مخالف وهابیت هم امارات عبری شده است.
👤ماربین آلمانی (خاور شناس معروف):
▪️حسین علیه السلام با قربانی کردن عزیزترین افراد خود و با اثبات مظلومیت و حقانیت خود، به دنیا درس فداکاری و جانبازی آموخت و نام اسلام و اسلامیان را در تاریخ ثبت و در عالم بلند آوازه ساخت. این سرباز رشید عالم اسلام به مردم دنیا نشان داد که ظلم و بیداد و ستمگری پایدار نیست و بنای ستم هر چه در ظاهر عظیم و استوار باشد، ولی در برابر حق و حقیقت، چون پر کاهی بر باد خواهد رفت.
┅┅❅❈❅┅┅
🆔 @ttt1400
📕پس از ارتحال پیامبر اکرم(ص) کدام دلایل و عوامل منتج به این شد که معادله قوا در عرصه سیاست زیر و رو شده، درک مردم از مشروعیت به کل تغییر یابد و همه امور به گونهای دگرگون شود که معروف در مَسند منکر نشیند و منکر، رنگ معروف بگیرد و عدالت و ولایت در جامعه دینی بر سر نیزه رود؟.
📖برشی از کتاب:
این تاریخ دردناک اسلام است، روح اسلام، قربانی کالبدش شد و محتوایش پیش پای فرماش شهید گشت و بنابراین، اسلام با سلاح رستم فرخزاد ایرانی یا هراکلیوس روم یا زبان شبهات کافرانه ابن ابیالعوجاء و کفرگویی امثال او و نظریات جاثلیق، زمینگیر نشد؛ اسلام با روایات جعلی ابوهریره و ابودرداء، و با فتوای کعب الاحبار، ابوموسی اشعری و شریح قاضی کشته شد. سیدالشهدا در کربلا قربانی تحریف اسلام شد. این روند مسخ مذهب، تفکیک مذهب از حکومت، تفکیک اخلاق از سیاست، حذف «محتوا» و «حفظ شکل» بود که به مبهم و مجهول الهویه کردن اسلام، هزارقرائتی کردنش، تفسیر به رای قرآن، تحریف دین و منحط کردن اسلام انجامید و همین، هدف آنهاست؛ که از صحنه روزگار برانداختن اسلام، که میدانند ممکن نیست.
📚کتاب: #عقل_سرخ
✍🏼مؤلف: حسن #رحیم_پور ازغدی
┅┅❅❈❅┅┅
🆔 @ttt1400
📜مقاله دکتر جوزف درباره عزادار
🔹... دكتر جوزف فرانسوى مقالهاى در باب عزاداری نوشته كه آقا سيّد هبةالدين شهرستانى، آن را در مجله «العلم» درج نموده است. خلاصه مقاله وى اين است كه:
📃... وجه اين ترّقى ايشان [شیعیان]، همين عزادارى است كه تقريبا هر يك از ايشان را دعوتکننده بر اين مذهب قرار داده است. امروز محلّى پيدا نمىشود كه در آنجا، يك يا دو نفر از شيعه باشد، مگر اينكه در آن جا عزا برپا مىكنند.
▫️من در مارسى، يك نفر شيعه عربى را ديدم از اهالى بحرين كه او به تنهایی بر حسين (علیه السلام) عزادارى مىكرد. به منبر مىرفت و كتابى مىخواند و گريه مىكرد و بعد، طعامى به فقرا مىداد.
▫️مالهاى زياد در اين راه خرج مىكنند. بعضى از ايشان، از مال خالص خود در هر سال، به اندازه استطاعت خود خرج مىكنند. اين قسم، از دو ميليون فرنك بيشتر در هر سال خرج مىنمايند؛ و بعضى ديگر، از اوقافی كه براى اين موضوع تعيين گرديده صرف مىنمايند. خرج اينها، چندين برابر خرج قسم اوّل مىشود؛ و گويا همه فِرَق اسلاميّه بالاجتماع در راه مذهب خود، آن قدر بذل نمىكنند كه اين فرقه، به تنهایی بذل مىكند. موقوفات اين فرقه، دو سه برابر موقوفات همه فرق اسلاميّه است.
▫️و هر يك از اين فرقه، حقيقتاً داعى است بر مذهب خود، بى آن كه ساير فِرَق، ملتفت اين معنى باشند و بلكه خودشان نيز ملتفت نيستند بر اين فايدهای كه بر كار آنها مترتّب است و معلوم است مذهبى كه پنجاه شصت ميليون داعى داشته باشد، البتّه به تدريج ترقّى مىكند، به قدرى كه شأن آنها اقتضا مىكند و سعى فقرا و ضعفای ايشان در اقامه عزا، بيشتر از اكابر ايشان است؛ به جهت نفع دنيا و آخرتی كه در اين عمل مىبينند.
▫️پس اينها سعى مىكنند كه در مجالس عموميّه، عبادات مرغوب و پسنديده القاء نمايند و از مسائل دينيّه خودشان نيز طرح نمايند. در اثر اين، خطبای اين فرقه، بر ساير فِرق برترى يافته و اهالى اين فرقه به مسائل مذهبى خودشان، أعرف از ساير فِرَق مى باشند.
▫️شيعه، مذهب خودشان را به قوّت دعوت تأييد كرده اند كه از تيغ، برّندهتر است و خود اجتماع آنها كه براى عزادارى گرد هم آيند و در كوچه و برزن نوحه سرایى مىكنند، موجب ازدياد شوكت آنها است؛ زيرا كه اگر در يك شهر، ده هزار اشخاص متفرّق باشند و در يك جا، هزار نفر مجتمع باشند؛ شوكت اين هزار نفر، از ده هزار نفر متفرّق بيشتر مىشود. و علاوه از آن، هزار نفر اگر در يك جا مجتمع باشند، به مقدار آن هم از ديگران، به جهت تماشا يا ملاحظه رفاقت و يا اغراض ديگر، در دور و بر آنها جمع مىشوند و البتّه شوكت آنها در انظار، به جهت انضمام اينها بيشتر مىشود.
▫️و اساسا خود اظهار مظلوميّت، تأثيرش از امور فطريّه است؛ مثل اينكه هر كس بالطبع از مظلوم دست مىگيرد و دوست مى دارد كه ضعيف و مظلوم بر قوى و ظالم غلبه پيدا كند.
مصنّفین اروپا كه در كتابهاى خودشان، تفصيل مقاتله حسين (علیهالسلام) و اصحاب او را با شهادت ايشان ذكر كردهاند، با اينكه اعتقاد به ايشان ندارند، ولى ايشان را مظلوم مىدانند و اعتراف مىكنند به ظلم و تعدّى قاتلهاى ايشان و بىرحمى آنها؛ و ذكر نمىكنند نامهاى آنها را، مگر اينكه نفرت مى كنند از آنها،... .
سید احمد زنجانی در کتاب "الکلام یجر الکلام"
امیدوارم ایران هر چه زودتر انتقام بگیرد
شبی آرام نداشتیم و بلا تکلیف و مضطرب هستیم
به خاطر ترس از انتقام چند تن خودکشی کرده اند
روحیه ها به شدت پایین آمده است
@ttt1400
#غلط_مشهور
🔷🔹بحث #جانبازی شمر! در صفین خبر عجیبی است که این روزها می شنویم! بحثی که به دنبال خود این هشدار را هم دارد که"آنچه شمر را شمر کرد اخلاقش بود و بپرهیزید ای شیعیان که مبادا شما هم شمر بشوید!"
برخی روایتی را گواه می آورند که شمر در جنگ صفین ضربه ای به صورتش خورده است و جانباز! شده است.
◀️ پاسخ:
1⃣ به صورت جزم عنوان مقدس جانبازی از شمر منتفی است. البته مشارکت او در جنگ صفین قابل کتمان نیست و همچنین سرگذشت شمر پس از جنگ صفین تا پایان عمرش روشن و خالی از ابهام است و کسی در دشمنی او با خدا و اهل بیت تردیدی ندارد.
2⃣ سرگذشت شمر از ابتدای ولادت تا قبل از جنگ صفین نیز روشن است. اینکه او از قبیله هوازن بود که پدرش و قبیله اش تا به جنگ با مسلمانان و تحمل شکست در آن نرسیدند مسلمان نشدند. نسب او و حرام زادگی اش هم که در تاریخ و در کلام امام حسین آمده است.
3⃣ قطعا او در جنگ صفین حضور داشته است. همراه با قبیله اش هوازن و تیره اش بنی ضباب. اما مورخین علت حضورش را نه نصرت امام که پیروی از سنت قبیله گرایی دانسته اند. چرا که او در آن هنگام از بزرگان قبیله نبوده و تاریخ می گوید وی به دنبال تصمیم بزرگان قبیله مبنی بر حضور در جنگ صفین، مانند سایر مردان قبیله این کار را و لو قلبا دوست نمی داشت، پذیرفت.
🔸البته از کلام خود شمر و عملکردش بعد از عاشورا نیز می توان فهمید حضورش در صفین از باب قاعده " الأمر لمن غلب" (پیروی از پیروز جنگ ها) بوده است که اتفاقا قاعده ایست اموی.
🔸شمر در توجیه کشتن امام حسین علیه السلام می گوید: " طاعت امیر بر ما واجب است و اگر اطاعت نمی کردیم از شتر آب کش پست تر بودیم."
🔸شاهد دیگر اعتقاد وی به قاعده الأمر لمن غلب، نامه ایست که وی پس از حاکمیت بنی زبیر به مصعب بن زبیر می نویسد که در آن خطاب نامه را به امیر مصعب بن زبیر قرار می دهد و مفادش آمادگی برای خدمت در رکاب امیر است.
🔸هم چنین شاهد دیگر، بیعت وی پس از جنگ صفین با معاویه است. حال آنکه سپاه مولا بعد از صفین دو گروه شدند گروهی وفادار به مولا و گروهی خوارج که هم زمان به مولا و معاویه معترض بودند؛ اما شمر راه سومی را در پیش گرفت و با معاویه بیعت کرد و همواره هم به این بیعت با " امیر غالب " باقی ماند. تا جایی که وقتی زیاد بن ابیه از جانب معاویه مامور شد تا شیعیان مولا را بکشد شمر در کوفه علیه شیعیان استشهاد جمع می کرد و برای وی می فرستاد. (از جمله استشهادی علیه "حجر بن عدی" از شیعیان امیرالمومنین)
🔸پس وی در زمره امویان کوفه است و روشن است که امویان از لحاظ اعتقادی عثمانی بوده اند و عثمانی ها نه تنها اعتقادی به ولایت مولا ندارند بلکه مولا را مسلمان نیز نمی دانستند.
4⃣ اما روایت طبری و نصر بن مزاحم از شمشیر خوردن صورت شمر در جنگ صفین نیز قابل استناد نیست.
زیرا اولا روایت طبری مستقل نیست و همان روایت نصر بن مزاحم است و حتی خود او به نقل از کتاب وقعه صفین گزارش کرده است.
🔸تنها خبر نصر بن مزاحم در وقعه صفین می ماند که "خبر واحد" است. می دانیم که خبر واحد برای آنکه حجت باشد باید از طریق شخص "ثقه" نقل شده باشد.
🔸در حالی که دو خبر واحد نصر بن مزاحم یکی از طریق عمر سعد نقل شده است! و دیگری از طریق شخصی به نام صلت بن زهیر .
🔸صلت بن زهیر دو مشکل دارد؛ ۱-اینکه حتی در نام او میان علمای رجالی اهل سنت مثل ذهبی اختلاف است که آیا صلت بن زهیر است یا عمر بن صلت.
۲-از او تنها دو روایت نقل شده است؛ یکی حدیث جانبازی شمر و دیگری حدیثی از عمر بن خطاب در باب شرایط قاضی! هم چنین در شرح حال او آمده است که شاگرد یکی از غلامان خانه زاد عمر بن خطاب بوده است!
🔸وه که راوی خبر واحد جانبازی شمر اشخاصی هستند که یکی در کارنامه اش نوکری یزید را کرده است و دیگری نوکری خاندان عمر را.
🔸با این وجود اولا حدیث نصر بن مزاحم در باب جانبازی شمر نمی تواند حجت باشد.
ثانیا به فرض در باب عمل به خبر واحد آنقدر اغماض کنیم که حتی به وثاقت فرد هم اصرار نداشته باشیم حضور شمر در صفین و حتی شمشیر خوردنش نه از باب علی دوستی که از باب اطاعت امیر غالب و اطاعت فرمان رییس قبیله بوده است.
به علاوه از کجای آنچه گذشت دلدادگی شمر به مولا برداشت می شود؟
🔶🔸آنچه شمر را شمر کرد، اخلاق شمر نبود، کینه و عداوتش با اهل بیت بود.
اینکه جاهلانه ادعا شود که گناه شمر را شیعیان بزرگ کرده اند تا گناه خود را بپوشانند ، ظلمی است آشکار!
🔹اینکه با بی دانشی ادعا شود لعنت بر شمر در زیارت عاشورا یعنی لعنت بر اخلاق شمر! هم از آن ادعاهای بی پایه است. به راستی آیا مشکل شمر در اخلاقش بود یا در عداوت با خدا و "امام ناشناسی" او!؟ و آیا اهل بیت نمی توانستند به جای لعن او اخلاق او را لعن کنند!؟
چه اصراری است بر اثبات دوستی پیشین دشمنان اهل بیت با ایشان!؟
✍🏼 معماریان
تصویر هر دو کودک را ببینید.
هر دو مظلومند،
هر دو قربانی هستند.
اما جهان دومی را دید، نام کشتی حمایت از مهاجران را به یاد و نام او #آلان_کردی نامید.
اما کودکان مظلوم یمنی که یا در بمباران یا در اثر گرسنگی یا کمبود دارو مظلومانه و غریبانه جان میدهند، اصلا دیده نمی شوند.
دنیا به آنها توجه ندارد.
به تجاوز عربستان واکنش ندارد. چرا؟
چون در #جنگ_روایتها نشان دادن یک مظلوم برای کتمان یک مظلومیت دیگر روشی پر تکرار است. دیگران تصمیم میگیرند ما به کدام مظلومیت واکنش نشان دهیم.
کاشانی