✳️ در سفر اخیر #ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به الجزایر، مردم الجزایر به تندی از او استقبال کردند و شعارِ "از اینجا برو، زنده باد الجزایر" را سر دادند. اما چرا؟
🔸مردم الجزایر سالها زیر بار #استعمار بودند. در جولای ۱۹۶۲ بعد از ۱۳۲ سال سلطهی فرانسویها، سرانجام الجزایر موفق شد استقلال خود را از فرانسه بهدست بیاورد. استقلالی که بهایی سنگین داشت. در طول این ۱۳۲ سال، بیش از ۱.۵ میلیون الجزایری کشته شد.
🔹فرانسویها برای تسلط بر بومیان #الجزایر، روشهای خیلی خشنی داشتند. "ژان سورت" در کتاب "کارنامهی سیاه نظام سرمایهداری" توحش فرانسویها را خیلی دقیق شرح میدهد.
🔸"ساواری"، فرماندار کل الجزایر، قانونی در مورد بومیان الجزایر به تصویب رساند و آن را در دو کلمه خلاصه کرد: "سرهای بریده"! "من سرهای بریده میخواهم. نهرهای آسیبدیده نباید با گل و سنگ مرمت شوند، برای این کار، سر بریدهی اولین بیابانگرد بومی که از آن حوالی گذر کند، کافی است."
🔹فکر میکنید فرانسویها با این سرها چه کردند؟ موزهای در پاریس هست که جمجمهی ۱۸۰۰۰ الجزایری در آن نگهداری میشود! این چهرهی واقعیِ کشوریست که به فرهنگ و حقوق بشر و دموکراسی معروف است.
🔸این مطلب را با صحبتهای تاریخی ژان ژورس (سیاستمدار برجسته فرانسوی و نماینده سوسیالیست مجلس ملی) در سال ۱۹۰۸ در برابر نمایندگان مجلس #فرانسه به پایان میبریم:
🔹"... ما قتل عام کردیم؛ به زن و بچهی مردم تجاوز کردیم؛ بدون دغدغه، داراییهای مردم و ثروتهای ملی کشور بیدفاع را چپاول و غارت کردیم. اروپائیان چارهای جز سکوت شرمگین در این خصوص ندارند. در پایان باید بگویم که برخلاف ادعاها و اظهارات بسیاری، سیاست استعماری ما هیچ چیز مثبت و سازنده برای مردم مستعمرات و الجزایر نداشته و نخواهد داشت."
🔸یورونیوز: ماکرون در دومین روز سفر خود به الجزایر از این کشور برای افزایش صادرات گاز به ایتالیا قدردانی کرد و گفت با کمک الجزایر وابستگی اروپا به انرژی روسیه کمتر میشود.
🔺حتی الان هم که به الجزایر رفته با پررویی اعلام میکند برای خرید گاز و نجات از دست روسیه رفتیم، نه برای جبران ظلمهایی که کردیم!
🔺@barahoot_tv1
10.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
*🎥 اظهارات و اعترافات جالب استاد دانشگاه دفاع ملی آمریکا: دلیل اصلی کشورهای جهان برای ساخت بمب اتم، امنیت و غرور ملی است*
*🔺 یک ابرقدرت به عنوان قدرت جهانی همیشه با قدرتهای منطقهای مشکل دارد؛ آمریکا با ایران مشکل دارد و برای مهار این قدرت منطقهای، روابط خود با عربستان را تقویت میکند. آمریکا باید بپذیرد که ایران همینجا باقی خواهد ماند.*
*🔸 از کشوری صحبت میکنیم که از زیر فشارهای سنگینی جان سالم به در برده؛ در جنگ صدام عليه ايران همه جهان علیه این کشور بودند.*
*🔸 آنها در حالی از کرونا نجات پیدا کردند که تحریم شدهترین کشور جهان بودند؛ با همه این تحریمها هنوز دانشگاههای ایران از بهترینهای خاورمیانه هستند.
📌محل اقامت اسرا در شام
◀️طبق نقل مشهور #اسرا را از باب #توما یا ساعت، وارد شهر کردند و در ورودی #مسجدجامع، بر سکویی که محل نگهداری اسرا بود، جای دادند که در معرض دید عموم مردم باشند.
◀️در روایتی دیگر، اسرا را در آغاز ورود به #دمشق در محلی #ویران و بی سقف جای داده و چند #سرباز_رومی را به نگهبانی آنان گماردند.
◀️به گزارش امام #صادق(ع)، خانه ای به آنان دادند که بر سرشان فروریزد و آنان را بکشد.
◀️خطبه کوبنده امام #سجاد(ع) در مسجد جامع باعث گردید که اسرا را به خانه ای کنار منزل یزید ببرند.
◀️طبق گزارش شیخ مفید، اتاق #زنان و مردان جدا بود.
📚صفار، بصائر الدرجات، ص۳۳۷.
📚مفید، الارشاد، ج۲، ص۲۶.
📚سیدبن طاوس، الملهوف، ص۲۱۹.
🔻روزنامه همشهری در گزارشی میگوید که «طبق آمار رسمی حدود ۲۰۰ ایرانی» هواپیمای شخصی دارند و هر سال ۲۰ تا ۳۰ نفر به این لیست اضافه میشوند.
🔹بر اساس این گزارش هزینه پارکینگ این هواپیماها در سه فرودگاه آموزشی در اطراف تهران ماهانه «حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان» است. فرودگاه پیام کرج، فرودگاه افلاک آسیا در شرق تهران و فرودگاه آزادی در آبیک از جمله محل پارک این نوع هواپیماهاست.
🔹درباره قیمت این نوع هواپیما آمده که بسته به نوع و امکانات از ۲ تا ۱۲ میلیارد تومان متغییر است و افزود:«این رقمها برای هواپیماهای فوق سبک ملخدار است و قیمت جتهای شخصی دو نفره از ۴۰ و جتهای ۸ نفره به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هم میرسد.»
✅ شناخت میدان و تحلیل صحیح
🔹 برای تحلیل صحیح اتفاقات عراق میبایست عرصه و بازیگران آن را به خوبی شناخت تا به یک نگاه دقیق رسید
🔸 اینکه برخی تحلیلگران، در اتفاقات اخیر عراق، متمرکز بر اقدامات مقتدی صدر و هوادارانش شده اند و مبنای تحلیل خود را بر این بازیگر استوار کرده اند، اشتباهی مهلک در محاسبه و تبیین است
🔹 در میدان عراق بازیگران متعددی همچون ایران، آمریکا، اسرائیل، ترکیه، عربستان، اقوام و گروههای مختلف عراق و ... را باید رصد کرد، منافعشان را دید، راهبردهای کلان شان را شناخت، نوع بازیگردانی و بازیگری آنان را فهمید و ... تا بتوان به یک تحلیل صحیح رسید
🔸 در نگاه کلان دو محور بازیگردان در عراق در حال تحرک و اقدام هست یکی محور مقاومت و دیگری صهیونیست؛ برخی بازیگران ذاتا در این دو محور قرار دارند مانند ایران و حشدالشعبی در محور مقاومت، آمریکا و حزب بعث در محور صهیونیست
🔹 اما برخی بازیگران مانند کردهای کردستان عراق و یا مقتدی صدر بازیگرانی هستند که با توجه به گزاره هایی مانند قدرت طلبی، عدم شناخت عرصه، فقدان مبنای قوی و خطای تحلیل در میانه میدان گاهی به چپ میزنند گاهی به راست
🔸 راهبرد کلان هر دو محور اصلی در میدان عراق در خصوص این نوع بازیگران بر دو موضوع استوار است:
۱- عدم حذف توسط بازیگران محور خود
۲- جذب و مدیریت در پازل خود
🔹 اینکه میبینیم بازیگرانی مانند مقتدی صدر در کنار اقدامات تقابلی با محور مقاومت، به ایران سفر میکنند و یا همچنان در محور مقاومت تعریف میشوند بر همین اساس است؛ جذب و مدیریت بازیگری
🔹 برای درک بهتر موضوع، میبایست در ابتدا منافع و راهبرد محور صهیونیست( اسرائیل، آمریکا، عربستان، ترکیه و ...) را بررسی نمود.
🔸 آنچه از شواهد و قرائن هویداست این است که منافع و راهبردهای محور صهیونیست مواردی همچون:
1️⃣ جنگ داخلی در عراق و تقابل گروههای شیعی با یکدیگر
2️⃣ تجزیه عراق به کشورهای کوچک و ضعیف با حاکمانی وابسطه
3️⃣ انتقال درگیری و ناامنی به داخل خاک ایران
4️⃣ تضعیف محور مقاومت و حشدالشعبی در عراق و منطقه
5️⃣ تحت الشعاع قرار دادن مراسم اربعین
🔹محور صهیونیست برای رسیدن به منافع و خواسته هایش از محور مقاومت و بالاخص ایران چه انتظاری دارد؟!
🔸 محور صهیونیست انتظار دارد حشدالشعبی و جریانات شیعی وارد درگیری با طرفداران متعصب مقتدی صدر شوند تا بتواند ناامنی را گسترش( از بُعد زمانی و سرزمینی) دهد.
و ایران با طرد و مخالفت علنی در مقابل مقتدی صدر قرار گیرد تا پای ایران نیز به منازعات درونی عراق کشیده شود و از قِبَل این اتفاق، ناامنی و درگیری با داخل خاک ایران نیز منتقل گردد.
🔸 محور صهیونیست انتظار دارد با فرسایشی و طولانی کردن این درگیری، از یکسو مراسم بزرگ اربعین را که یکی از نمادهای اقتدار و وحدت و امنیت محور مقاومت است را تحت و شعاع قرار دهد و از سوی دیگر به سمت تجزیه عراق حرکت کند.
◀️ حال؛ منافع و راهبردهای محور مقاومت ( ایران، حشدالشعبی، سوریه، حزب الله لبنان و ... ) در چیست؟ و چه اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده اند؟!
🔸 محور مقاومت از یکسو با عدم ورود حشدالشعبی و جریانات و احزاب سیاسی متمایل به خود و همچنین دعوت به آرامش و خاتمه درگیری ها سعی میکند در تله محور صهیونیست قرار نگیرد
🔸 از سوی دیگر مقتدی صدر را به ایران منتقل میکند تا بتواند از این طریق آشوب ها و درگیری ها در عراق را کنترل و کاهش دهد و همچنین اجازه ندهد مقتدی صدر توسط محور صهیونیست جذب و مدیریت شود و بیش از این ایجاد هزینه کند
🔸 از طرفی با اتخاذ سیاست اعلام دعوت به آرامش و خاتمه درگیری ها در عراق توسط ایران، تلاش میکند از گسترش درگیریها و فرسایشی شدن آن جلوگیری کند تا بتواند هم با هزینه کم آتش این فتنه را خاموش کند و همچنین از تحت الشعاع قرار گرفتن مراسم اربعین حسینی جلوگیری کند.
🔹 اینکه ما به سمت طرد و حذف مقتدی صدر حرکت کنیم نیز اشتباه هست، منافع محور مقاومت در جذب و مدیریت مقتدی صدر در شرایط کنونی است نه طرد و حذف او
🔹 اینکه محور مقاومت اشراف با منافع و راهبردهای محور صهیونیستی دارد، نشانه و موید دو نکته بسیار مهم است:
1️⃣ شناخت دقیق میدان عراق و تسلط بر تحولات آن
2️⃣ فائق آمدن محور مقاومت بر فتنه انگیزی اخیر
🔸 حواسمان باشد با انتشار اخبار و تحلیل های غیر واقعی، افکارعمومی را مشوش نکنیم و موجبات خطای در تحلیل و تصمیم را فراهم نکنیم
🔸 ما میبایست به تبیین دقیق ویژگیهای میدان بپرداریم و از عملیات رسانه ای دشمن بر افکارعمومی داخل ایران جلوگیری کنیم
✅ ما به چند متری خیمه اسرائیل رسیده ایم و برای نابودی همیشگی او تنها چند ضربه نیاز داریم، این حوادث برای انحراف ما از هدف اصلی و فرصت بیشتر برای اسرائیل طرح ریزی و عملیاتی میگردد. مراقب باشیم با خطای در محاسبه و تحلیل، سربازان خط مقاومت را از اطراف خیمه کفر برنگردانیم
8.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩 ایران هرگز مستعمره بریتانیا نبوده، اما این به معنی نیست که ما از این کشور برای رسیدن به ثروت و قدرت، بهرهکشی نکردهایم.
🚩 آنها دلایل خوبی دارند تا از «روباه حیلهگر و استعمارگر» - لقبی که به ما دادهاند - خشمگین باشند.
🚩 در طول قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، ما با رشوه و فریب، ایران را به انجام خواستههایمان واداشتیم و هر وقت هم که اینها نتیجه نداد، در این کشور نیرو پیاده کردیم.
🚩 ما در جنگ اول جهانی به این کشور تجاوز کردیم و با این کار به شکلگیری یک قحطی فاجعهبار کمک کردیم.
🚩 ما در سال ۱۹۴۱ شاه را کنار گذاشتیم و پسر ضعیفتر و حرفشنوتر او را سر کار آوردیم.
🚩 ما به تقویت شاه در نیمه و اواخر دهه ۱۹۷۰ کمک کردیم.
🚩 در دهه ۱۹۸۰، زمانی که صدام تصمیم گرفت بدون هرگونه توجیهی به ایران حمله کند، تمام غرب - آمریکا، فرانسه، انگلستان و روسیه - از عراق حمایت کردند.
🌐 به نقل از #جک_استراو وزیر خارجه اسبق انگلیس
@bimemoj
چگونهخوانی
بهاءالدین خرمشاهی
۱. برخلاف رأی متینِ بیهقی بزرگ، اینکه میگوید: «هیچ کتاب نیست که به یک بار خواندن نیرزد»، بسیار کم کتاب میتوان یافت که به یک بار خواندن در این عمرِ بیبازگشت بیرزد.
۲. اگر کتابی، گلوگیر و فطیر و ناخوشخوان از آب درآمد، هیچ احساس گناه نکنید و سریعاً کنارش بگذارید؛ زیرا بهاندازهٔ چند برابرِ فرصت و عمر ما، کتاب خوشخوان هست. بهجای آنکه بگویید: «نتوانستم این کتاب را بخوانم»، بگویید: «این کتاب نتوانست خوانده شود.»
۳. قُدما با ۱۰۰ تا ۲۰۰ کتاب که با حضورقلب و بهتلقین و تکرار میخواندند، دانشمند واقعی میشدند؛ اما هرچه بیشتر میخوانیم، فقط به پرکردن ذهن، دچار میشویم. چارهاش این است که بعضی کتابهای مهم، مثل رباعیات خیام، شاهنامه، کیمیای سعادت، تاریخ بیهقی، شعر سعدی و مولوی و حافظ و نثر بزرگان دیگر را، بهجای خواندن کتابهای متعدد، بازخوانی کنیم تا مانند قُدما به روغن بنشینیم و مثل شمعِ در روغننشسته، روشنیبخش دلها و محفلها باشیم.
آری. بازخوانی بهتر از بسیارخوانی است.
کژتابیهای ذهن و زبان، ص۱۵۳.
☑ اولاً مرکل چنین جملهای نگفته و صرفاً برای جلب توجه بیشتر و باورپذیر کردن شبهه به او منتسب شده است.
☑ ثانیاً همین هندوها هزاران مسلمان کشمیری را تا به حال به خاک و خون کشیده اند. همچنین در جنگ داخلی چین (حدود ۷۰ سال پیش) نزدیک به دو میلیون نفر تلف شدند.
☑ثالثاً تلفات بسیاری از مسلمانان توسط سلاحهای کشورهای غربی از جمله همین آلمان صورت گرفته است. مثلاً در جنگ ایران و عراق بسیاری از غیرنظامیان به واسطه سلاحهای شیمیایی ساخت آلمان تلف شدند.
🔹 نکتهی آخر اینکه استفادهی نابجا از شعارهای حق مخصوص مسلمانان نیست، آمریکا و انگلیس هم برای کشتن دیگران از شعارهایی مانند "حقوق بشر" بشر استفاده میکنند و چه بسا طرف مقابل آنها نیز همین شعار را سر دهند.
☑ جنگ اوکراین و روسیه هم جنگ مسلمان ها نیست!
فرهاد فتحی
📢 «جنگهای ابری»: رقابت کشورهای خاورمیانه وارد مرزهای جدیدی شده است!
◀️ روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی درباره تبعات تغییرات اقلیمی در خاورمیانه نوشته که همزمان با گرمتر و خشکتر شدن منطقه خاورمیانه در اثر تغییرات اقلیمی، کشورهایی مانند امارات متحده عربی سعی دارند باران بیشتری از ابرها بیرون کشیده و نیاز هر چه بیشتر خود را به آب از این طریق براورده سازند- که این تلاش رقابت شدیدی را در منطقه بین امارات و کشورهای دیگری که عجله دارند تا این روند را ادامه دهند، به وجود آورده است.
◀️ در شرایطی که کشورهایی مانند مراکش و اتیوپی نیز مثل جمهوری اسلامی ایران برنامههایی در زمینه بارورسازی ابرها را دنبال میکنند؛ و عربستان سعودی نیز به تازگی برنامه بارورسازی خود در یک مقیاس عظیم را آغاز کرده؛ و از سوی دیگر هم دهها کشور دیگر خاورمیانه و شمال آفریقا در حال بررسی و طراحی برنامههایی از این دست هستند؛ میتوان از گستره باورنکردنی بارورسازی در سرزمینهای گرم و خشک و البته تحت تاثیر تبعات تغییرات اقلیمی سخن گفت.