✨ویروس کرونا چگونه جان هزاران نفر را در دنیا نجات داد؟
🔹یک اقتصاددان منابع محیطی دانشگاه استنفورد به تازگی محاسباتی انجام داده و اعلام کرده شمار افرادی که به علت کاهش آلودگی هوا در چین زنده ماندهاند، از تعداد قربانیان ویروس کرونا فراتر رفته.
▪️اگر کرونا نبود تا حالا تعداد کشته های ایران بیش از ۴۰٪ نسبت به ماقبل بود.
🔴تمدن مدرن غرب
کرونا یه خوبیای که داشت این بود که چهره واقعی تمدن بهظاهر مترقی و مدرن غربی رو خیلی خوب نشون
حمله به فروشگاهها، رحم نکردن به همدیگه، احتکار اجناس در منزل
مواردی که همیشه ادعا میکردن تو کشورهای جهان سومی وجود داره
و خیلی موارد دیگه، منجمله:
دیلی میل ایتالیاییها بیماران کرونایی 80 ساله و بالاتر رو رها میکنند تا بمیرند. فرانسه رسما گفت پیرها اگر کرونا بگیرن رهاشون میکنیم چون جوانها واجب ترن. بهمین راحتی.
چون در جهان بینی مدرنیستی لیبرالی غربی، اگر کسی سودی نمیتونه برسونه بهتره بمیره
اما ایران مدام با اموزش میگن مراقب مسن ها باشین مبادا جلوشون بگین کرونا پیرا رو میکشه که یوقت نترسن و سیستم پزشکی کاملا مساوی با هرکس برخورد میکنه. .....
رهبران شیعه مانند امام موسی کاظم فرمودند: خدا به برکت همین پیرهای قدخمیده عذاب رو از شما دور میکنه
تمدن اسلامی vs تمدن غربی
#حسین_دارابی
5.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کلیپ تکان دهنده گریه های یک مادر در #آمریکا... همان کشوری که همواره ابرقدرت معرفی می شود!
🔺کلیپ ۱۵ ثانیه ای این مادر آمریکایی که برای خرید مایحتاج نوزاد خود به فروشگاه زنجیره ای وال مارت آمریکا رفته دنیا را تکان داد.
🔺این کلیپ از دو روز قبل تا این لحظه میلیون ها بازدید داشته و تبدیل به نماد فاجعه انسانی موجود و پیشرو در آمریکا شده است.
🔺کرونا واقعیت هایی مخفی #فقر_فرهنگی و مشکلات زندگی در آمریکا را از فیلتر خارج کرد. فیلتری که تلاش داشت با قدرت حکومت و احزاب و امثال هالیوود سخن گفتن درباره فقر و فلاکت در آمریکا را به هولوکاست جدیدی تبدیل کند.
👈 ما #کرونا را همراه با توهم عقب افتادگی ایران شکست خواهیم داد....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌درگیری مردم بر سر دستمال توالت در #استرالیا ، یکی از خانم ها می گوید فقط یکی می خواهم و آن یکی که در سبدش چندتا دارد می گوید حتی یکی هم نمی دهم!!! و دخالت مامورین فروشگاه برای برگرداندن بقیه دستمال توالت ها
📍فروشگاه وولورث در محله چلورا در شهر سیدنی
❌#کرونا هم مثل سایر وقایع اجتماعی اوج #ناکارآمدی_حکومت و #فقر_فرهنگی در #آمریکا #انگلیس و #استرالیا و سایر کشورهای اروپایی را نشان داد.
❌چطور کشورهایی که هنوز مشکل دستمال توالت دارند را برای ما هفت رنگ کرده اند😔
❌شاید روزی هم آن مردم بتوانند حداقل #زندگی کنند بقیه چیزها پیشکش...
منبع:
http://bit.ly/33wz7u7
8.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸سریال تلویزیونی آمریکایی که در آن شیوع کرونا پیش بینی شده بود
▫️«رایان مک گری» یک پزشک آمریکایی در شهر لس آنجلس است که در سریال تلویزیونی که در سال 2011 از شبکه آمریکایی Netflix پخش شده، شیوع یک ویروس همه گیر را پیش بینی کرد و اکنون این پزشک بیشتر وقت خود را صرف معالجه افراد مبتلا به کرونا می کند.
▫️این مقدمه سریال شش قسمتی است که با عنوان «همه گیر (همه گیر): چگونه می توان از شیوع بیماری جلوگیری کرد» مشاهده می کنید.
▫️آنچه جهان امروز در حال تجربه آن است پیوندی بین این سریال و اپیدمی ناشی از ویروس در نوظهور کرونا « Covid-19» ایجاد می کند که اکنون برای مقابله با آن وضعیت اضطراری را در همه نقاط جهان اعلام می کنند./ صدا و سیما
آشیش مهتا، منجم سرشناس هندی که ویدیو پیش بینی او در September 2019 ( شهریور ۹۸ ) با عنوان " آیا رکود اقتصادی در خانه شما را میزند ؟ "، منتشر شد ، و در آن ویدیو او گفته بود بعد از اینکه خورشید گرفتگی در ۲۶ دسامبر( ۵ آذر ۹۸) اتفاق بیافتد، پدیده ایی ساخته دست بشر ، گریبان گیر همه ما خواهد شد و ویروس کرونا یکی از آنها بود. او اکنون در ویدیو دیگری که در یوتیوب خود منتشر کرده است ، ذکر میکند که بعد از ۲۴ ژانویه( ۴ دی ماه ۹۸) ، وقتی زحل ، سیاره مشتری را ترک میکند و ketuوارد capricorn میشود ، سپس تمام دنیا وارد مرحله panic یعنی همه گیری جهانی میشوند.. قبلا ۱۸ سال پیش از تداخل این سیاره ها و جایگیری خاص آنها فاجعه ۱۱ سپتامبر و برج های دو قلو آمریکا اتفاق افتاده بود، و این بار حمله این ویروس به تمام نقاط جهان...
اما خوشبختانه این تداخل در ۳۰ مارچ یعنی ۱۱ فروردین ۹۹ به اتمام میرسد . این یعنی بعد از این تاریخ ، از صدمات ناشی از این ویروس تا حد زیادی ، در امان خواهیم بود.
بنا به پیشبینی وی با توجه به موقعیت خورشید، درمان نهایی از ٢٣ آپریل (٤ اردیبهشت) است
به گفته پروفسور هراری، انزوای کشورها و بسته شدن مرزهایشان که این روزها در اکثر کشورهای دنیا شاهد هستیم، الزاماً به مفهوم عدم همکاری بین آنها نیست. مهم مبادله اطلاعات و دادههای مشترک علمی است... نکته مثبتی که یک پزشک در میلان ایتالیا در رسیدگی به بیماران کرونا کشف کند، بسیار زود در نجات انسانی دیگر در جایی دیگر از دنیا مؤثر خواهد بود. نکاتی که چین و کره جنوبی در ماههای گذشته در دست و پنجه نرم کردن با این ویروس آموختند، اکنون در اسپانیا و آمریکا و هرجای دیگری سرمشق است.
به اعتقاد یووال نوح هراری، در مسابقه انسان با ویروس، پیش از آنکه کرونا خطرناکتر شود، علم و دانشمندان برنده خواهند بود؛ اما این امر مشروط است به همبستگی بشریت و وجود رهبران خردورز و دوراندیش.
او میگوید، مطمئناً کرونا نسل بشر را منقرض نخواهد کرد، اما اگر در نتیجه بحران کرونا سیستمهایی تقویت شوند که با بستن دستبند بیومتریک و راههای دیگر شهروندان را ۲۴ ساعت شبانهروز تعقیب کنند و دنیایی داشته باشیم که کشورها دیگر به هم اعتماد نکنند و تجارت جهانی نیز فرو بپاشد، درست است که هنوز اکثر مردم زنده خواهند ماند، اما دنیای خوبی نخواهد بود.
به گفته این مورخ و نویسنده، دنیا حتی اگر به واکسن کرونا دسترسی یابد ولی به این درک نرسد که باید درمان و بهداشت را در همهٔ دنیا تقویت و برای همگان دسترسپذیر کرد، ویروس مهلکتری در انتظارمان خواهد بود.
به باور یووال نوح هراری، نویسنده و مورخ اسرائیلی، بیصاحب شدن دنیا در نتیجه سیاستهای عوامگرایانه رهبران کشورها، در عالمگیر شدن بحرانهایی مانند ویروس کرونا نقش دارد.
به اعتقاد او، علم سرانجام راه خود را در غلبه بر این نوع بحرانها خواهد یافت؛ اما اگر پایههای اساسی زندگی بشر تقویت نشود، پس از کرونا بحرانهای سختتری بشر را تهدید خواهد کرد.
به گفته او، هر فرد محرومی در فقیرنشینترین محلههای تهران هم که به درمان و زندگی آبرومندانه دسترسی ندارد، بر سرنوشت تکتک انسانها در جایجای جهان اثر دارد.
بنابراین تأکید دنیا باید بر تلاش برای زدودن فقر و محرومیت، به ویژه فراگیرشدن و تقویت سیستم درمان و بهداشت، در کل جامعه بشری باشد.
یووال نواح هراری این روزها در مقالهای که در نشریه تایم منتشر کرد و نیز در مصاحبه با کریستین امانپور در شبکه سیانان و همچنین در گفتوگو با برنامه «واقعیت» در شبکه دوم تلویزیون اسرائیل تأکید کرد که در مبارزه با کرونا، بشریت با فقدان رهبری روبهروست و تنها راه غلبه بر بحرانهای مشابه، لزوم حل واقعی آلام مردم جهان است؛ حال آن که بسیاری از سیاستمداران، حتی در اوج بحران کرونا، در اندیشه کنترل بیشتر ملتها هستند.
این مورخ ۴۴ ساله زاده اسرائیل و تحصیلکرده آکسفورد، نویسنده کتابهای پرفروش «انسان خردمند؛ تاریخ مختصر بشر»، «انسان خداگونه؛ تاریخ مختصر فردا»، «۲۱ درس برای قرن ۲۱» و مقالههای تفکربرانگیزی مانند «خدا نمرده، برکنار شده» و «حقیقت سکولار» است.
شماری از کتابهای مهم او به ۵۰ زبان دنیا از جمله فارسی ترجمه شده و دیدگاههایش در خصوص تفکر «انسان خداگونه»، او را به یکی از بانفوذترین اندیشمندان معاصر مبدل کرده است.
یووال نواح هراری عملکرد سیاستمدارانی را که بر کشور خود متمرکز شدهاند، در عدم تشکیل رهبری مؤثر و واحد جهانی برای جلوگیری از مبدل شدن بحران کرونا به ابعاد کنونی آن، و اصولاً در بیاثر شدن یا تضعیف نهادهای بینالمللی در رویارویی با بحرانهای بشری، سهیم میداند.
به گفته پروفسور هراری، معضل بزرگی که او شناسایی کرده، این است که دنیا مانند خانوادهای رهاشده است که در آن فرد بالغ مسئولی وجود ندارد یا بزرگتر خانواده از خود سلب مسئولیت کرده است.
هراری میگوید، در برخی مسائل دیگر دنیا که ممکن بود به اندازه ویروس کرونا به جهان ضربه بزند، مانند بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸، آمریکا الگوی جهانی بود، «اما در سال ۲۰۱۶، آمریکا آمد و گفت که من "استعفا میدهم"، من دیگر دوستی در دنیا ندارم، تنها منافع من، "اول، من"».
این اندیشمند همچنین میگوید، رهبران بسیاری در سالهای گذشته اعتماد مردم به علم و نهادهای محلی و رسانهها را که در این نوع بحرانها باید ملاک عمل و تکیهگاه باشند، متزلزل کردند، اما نور امید در این وضعیت این است که در مقاطع بحران، انسانها و حتی همین رهبران، آمادگی بیشتری برای تغییر رویه دارند، و سرعت عمل و بازگرداندن اعتماد مردمی چیزی است که باید در حال حاضر از آنها توقع داشت.
آقای هراری در مورد تصمیم دولت اسرائیل برای استفاده از سازمان امنیت خود در ردگیری بیماران کرونایی و یا سیاست شدیدی که چین و کشورهای دیگر در این ماجرا پیش گرفتند، میگوید، برخی افراد که چنین رفتاری را در دموکراسیها غیرممکن میدانستند، حال خودشان نیز مردد شدهاند که شاید به خاطر این ویروس بتوان این نحوه کنترل را قبول کرد.
👇👇👇
اما این پرسش مطرح است که فردا نیز رهبری بیاید و دستنبد بیومتریک به دست شهروندان کشورش ببندد و واکنش و احساسات مثبت و منفی آنها را هنگام شنیدن سخنرانی «رهبر معظم» بسنجد.
به گفته او، به نظر میرسد دنیا در ماجرای ویروس کرونا «با یکی از بزرگترین رویدادهای تاریخ معاصر خود روبهروست. حتی مادربزرگ ۹۸ ساله من که جنگ جهانی را دیده، تجربه مشابه ویروس کرونا را ندارد. تا پیش از این، من تاریخ را از لابهلای اوراق میخواندم، اما اکنون خودم با آن روبهرو هستم. این امر وحشت مرا میافزاید. سخن از رویدادی است که پیامدهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی شگرفی دارد. این عواقب تا سالهای طولانی، حتی بعد از سپری شدن خود ویروس، بر زندگی بشر اثرگذار خواهد بود».
هراری معتقد است که در مقایسه با پدیدههای مشابه در تاریخ بشر، کرونا در شرایطی دامنگیر نسل معاصر شده که علم و جهان آمادهتر از گذشته است. اما مهمتر از ضرباتی که ویروس وارد کرده، از این پس، نحوه عملکرد و همکاری بشریت با یکدیگر اهمیت دارد، نه خود ویروس. آن چه میتواند ویروس را به یک فاجعه جهانی بزرگتر تبدیل کند این پرسش است که آیا این بحران، دشمنی میان انسانها و کشورها و همکاری نکردنشان با هم را بیشتر خواهد کرد یا نه؟
لطفا «کوويديوت» Covidiot نباشیم!
طرح: آرمان داودی
شرح: راد ایران
يکی از مشکلات مهم در کنترل اپيدمی بيماری کوويد ۱۹، گروهی از هموطنان هستند که متاسفانه بدون توجه به اين همه توصيه مبنی بر قزنطينه خانگی، رعايت فاصلههای اجتماعی و پرهيز از مسافرت، تمام اين توصيهها را سادهانگارانه جدی نگرفته از خانه خارج شده و به مسافرت میروند، تجمع میکنند و به ديدوبازديد عيد خود میپردازند. گروه کوچکی از مردم هم متاسفانه در اين شرايط اقدام به احتکار و گران فروشی وسائل حفاظتی مینمايند. اين افراد نه تنها سلامت خود را که سلامت کل افراد جامعه را به خطر میاندازند. اين موضوع در ساير کشور به صورت انجام خريدهای انبوه و خالی کردن فروشگاهها خود را نشان داده است و ربطی به شرق و غرب، شمال و جنوب و جهان اول و سوم ندارد.
امروزه برای اين افراد واژه Covidiot را ابداع کردهاند! اين اين واژه به فرهنگ لغات Urban dictionary که به صورت جمعسپاری (crowdsource) و توسط مردم مديريت میشود اضافه شده است.
مسجد آدم کش در شهرری !
علاّمه نهاوندى در کتاب راحة الروح داستان مسجد آدم کش را نقل و اشاره کرده به گفتار مولوى که گوید:
یک حکایت گوش کن اى نیک پى
مسجدى بود در کنار شهر رى
هر که در وى بى خبر چون کور رفت
مسجدم چون اختران در گور رفت
در نزدیکى ابن بابویه مسجدی بود که معروف شده بود به مسجد آدم کش، مسجدی که امروز به مسجد ماشاالله معروف است.
هر کس چه غریب و چه شهرى ، چه خودى و چه بیگانه، اگر شب در مسجد می ماند ، فردا جنازه او را از آن مسجد می اوردند و به این سبب کسی از مردم ری شب در آن بیتوته نمی کرد.
غریبهها از آنجا که مطلع نبودند، مى رفتند و شب در آن مى خوابیدند و صبح جنازه و مرده آنها را بر مى داشتند. بالآخره جماعتى از مردم رى جمع شده و خواستند که آن مسجد را خراب کنند، دیگران نگذاشتند و گفتند خانه خداست و محل عبادت و مورد آسایش مسافرین و غرباست، نباید آن را خراب کرد، بلکه بهتر این است که شب درش را بسته وقف کنید و یک تابلو هم نوشته و اعلام کنید که اگر کسى غریب است و خبر ندارد، شب در این مسجد نخوابد؛ زیرا هر کس شب در اینجا خوابیده صبح جنازهاش را بیرون آوردهاند و این چیزى است که مکرّر به تجربه رسیده و از پدران خود هم شنیدهایم و بلکه خود ما هم دیدهایم. پس بر تخته اى نوشته و به در مسجد آویختند. اتفاقا دو نفر غریب گذارشان به در آن مسجد افتاد و آن تابلو را دیده و خواندند. پس یکى از آنها که ظاهرا نامش ماشالله بود میگوید: من امشب در این مسجد مى خوابم تا ببینم چه خبر است. رفیقش او را ممانعت مى کند و مى گوید: با وجود این آگهى که دیده اى، باز در این مسجد مى روى و خودکشى مى کنى؟
آن مرد قبول نکرد و گفت حتما من شب را در این مسجد مى مانم. اگر مُردم که تو خبر را به خانوادهام برسان و اگر زنده ماندم که نعم المطلوب و سرّى را کشف کردهام. پس قفل را گشود و داخل مسجد شد و تا نزدیک نصف شب توقّف کرد خبر نشد. و چون شب از نصف گذشت، ناگاه صدایى مهیب و بسیار ترسناک بلند شد، آهاى آمدم ـ آهاى آمدم، گوش داد تا ببیند صدا از کدام طرف است، باز همان صدا بلند شد، آمدم، آمدم، آهاى آمدم و هر لحظه صدا مهیبتر و هولناکتر بود. مرد ابتدا بسیار ترسید ولی بر خود غلبه کرد و برخاست و ایستاد و شمشیر خود را بلند کرد و گفت اگر مردى و راست مى گویى، بیا، و شمشیر خود را به طرف صدا فرود آورد که به دیوار مسجد خورد و ناگهان دیوار شکافته شد و زر و طلاى بسیارى به زمین ریخت و معلوم شد دفینه و گنجى در آن دیوار گذارده و طلسم کرده بودند که این صدا بلند مى شود و آن طلسم به واسطه پر جرأتى آن مرد شکست پس طلاها را جمع کرد و صبح از آن مسجد صحیح و سالم با پول زیادى بیرون آمد و از آن همه پول، املاک خریده و از ثروتمندان گردید و آن مسجد را تعمیر و به نام او مسجد ماشاءاللّه معروف گردید.
(امامزادگان و زیارتگاههای شهر ری صفحه 218 الی 220)