❇️ جان دیون پورت و تمدن اسلامی
🔷 مسلمانان حدود ششصد سال بزرگترین تمدن جهان را پایهگذاری کردند.
⬅️ این در حالی است که مردم اروپا در آن دوران در بربریت به سر میبردند!
🔶آنچنان که «جان دیون پورت» نویسنده، محقق و پژوهشگر انگلیسی سده نوزدهم، در این زمینه مینویسد:
⬅️همه میدانند که بیشتر از ششصد سال صنایع و علوم در میان اعراب رونق و شکوه داشت، در صورتیکه میان ما (اروپاییان) وحشیگریِ خشن و زننده حکومت میکرد!
خوب شد پاورپوینت رو اختراع کردن🔻
🔖 عكسى از دانشمندان ناسا در حال محاسبات پيچيده بر روى تخته سياه قبل از #اختراع PowerPoint در سال 1961
در یکی از شهرستانها یک آدم ملایی بوده است، بعضی از دوستان میرزای شیرازی گفته بودند ما نامه ای خدمت ایشان نوشتیم و از ایشان تأیید خواستیم که این آقا در این شهرستان هست؛ در این حد عالم است، مجتهد است و خیلی هم باتقوا، شما ایشان را تأیید کنید، مثلاً اجازه به ایشان بدهید. می گوید: ما نامه نوشتیم، میرزا جواب نداد. بار دیگر نامه نوشتیم و باز تعریف کردیم که این مردی است بسیار عالم و باتقوا، باز میرزا جواب نداد.
تا بالاخره یکی از نویسندگان نامه بلند می شود می رود سامرا ، نزد میرزای شیرازی و میگوید چرا نامه های ما را جواب ندادید، آیا حرف ما را قبول ندارید که او مرد عالم و باتقوایی است؟ میرزا میفرماید: چرا، همه ی حرفهای شما را قبول کردم، اما تو همواره در نامه هایت نوشتی که این چقدر عالم است و چقدر باتقواست، در یک نامه ات ننوشتی که عقلش در چه حدی است؟ برای ملا علم و تقوا کافی نیست، عقل و فکر و دوراندیشی و هوشیاری و ادراک شرایط زمانِ خودش و شناختن مردم، اینها خودش رکن اساسی است. خیلی هم عالم و باتقوا باشد اما یک آدم ساده دل، نتیجه چیست؟ ابزاردست شیّادها می شود، یعنی ابزاری از اسلام در دست ضداسلامها، ابزاری از علم و تقوا در دست فاسق و فاجرها؛ فایده اش چیست؟ من نمی توانم کسی را فقط به دلیل علم و تقوا تأیید کنم درصورتی که برای من محرز نیست که از نظر عقل و تدبیر و هوشیاری و درک شرایط زمان و درک و شناخت مردم در چه حدی است. آدم عالم و باتقوا برای خودش آدم خوبی است، اما من نمی توانم مقدّرات اسلامی مردم را در دست کسی بدهم که عقلش برای من محرز نیست.
در حدیثی هست که پیغمبر اکرم فرمود: «إنی ما أخاف علی امتی الفقر و لکن أخاف علیهم سوء التدبیر» من از فقر بر امتم هراسان و نگران نیستم، یعنی اگر امت من روزی دچار فقر اقتصادی شوند، این امر خطر ایجاد نمیکند، ولی اگر دچار فقر تدبیر و فکر و عقل بشوند، آن است که امت مرا به خطر خواهد انداخت
_______________
مرتضی مطهری،آشنایی با قرآن، ج 8، ص 148
مجموعه آثار، ج 27، ص 507
دبیر کل سازمان ملل: ۲۶ نفر نیمی از ثروت جهان را در اختیار دارند
گوترش:
🔹نصف ثروتهای جهان تنها در اختیار ۲۶ نفر بوده این در حالی است که بخش عمدهای از مردم جهان در نابرابری به سر میبرند.
🔹نابرابری مشخصه دوران ماست. ۷۰ درصد از مردم جهان تحت شرایط نابرابری در درآمد و ثروت به سر میبرند.
fna.ir/eydvuc
« از #بازار_نجف عبور میکردم، دیدم طلبهها به یک مغازهای خیلی رفت و آمد میکنند، پرسیدم که چه خبر است گفتند: علمایی که فوت میکنند کتابهایشان را اینجا حراج میکنند؛ رفتم داخل دیدم که عدهای حلقه زدهاند و آقایی کتابها را آورده و چوب حراج میزند و افراد پیشنهاد قیمت داده و هر کس که بالاترین قیمت را پیشنهاد میداد، #کتاب را میخرید. یک عربی نشسته بود در کنارش، کیسه پولی بود و بیشترین قیمت را او داده و کتابها را میخرید و به دیگران فرصت نمیداد.
متوجه شدم که ایشان فردی به نام کاظم، دلال کنسولگری #انگلیس در بغداد است و در طول هفته کتابها را خریده و جمعهها به بغداد برده و تحویل انگلیسیها میداد و پولشان را گرفته و بعد دوباره میآید و کتاب میخرد.
آیت الله #مرعشی_نجفی
ایشان از آن موقع تصمیم میگیرد که نگذارد کتابها را انگلیسیها به یغما برده و ما را از درون تهی کنند و بعد از آن شبها بعد از درس و بحث، در یک کارگاه برنجکوبی مشغول کار میشود و با کم کردن وعدههای غذا و قبول روزه و نماز #استیجاری، پول جمع کرده و به جمعآورى ميراث و ذخاير اسلامى می پردازد. حاصل آن تلاشها، تأسیس کتابخانهاى می شود که اکنون شهره آفاق است و یکى از بزرگترین کتابخانههاى جهان اسلام به شمار مى آید.
#کتابخانه_آیت_الله_مرعشی_نجفی، که در شهر قم واقع شده است به لحاظ مجموعه نسخه های #خطی اسلامی، نخستین کتابخانه در #ایران، و سومین کتابخانه در #جهان_اسلام به شمار میرود.
@ttt1400