♦️تنفیذ و یک توصیه
فردا مراسم تنفیذ رییس جمهور منتخب است. تنفیذی که مشروعیت بخش رای مردم است و آقای رییسی را "رییس جمهور" همه ی ملت می کند، نه فقط رای دهندگان به ایشان!
می دانم تحمل اقای روحانی در این هشت سال سخت بود
مخصوصا این روزهای پایانی که با سخنانش روی اعصاب همه بود
اما همانگونه که روحانی باید میدانست بعد از تنفیذ، رییس جمهور همه است و برای همه ی ملت کار کند نه برای تلقینات یک عده خاص!
آقای رییسی هم باید همینرا سرلوحه کار خودشان قرار دهند و برای همه ایران کار کنند
این به معنای رسیدگی به مطالبات جزء جزء ایرانیها نیست
بلکه باید برای مطالبه کلان کشور که همانا مقاوم سازی اقتصاد و خنثی سازی تحریمهاست، تلاش کنند تا اینگونه همه بهره مند شوند.
از طرفدران اقای رییسی هم خواهش می کنم با این دید نگاه کنند و نگاهشان ملی باشد نه اینکه همان رفتارها و اشتباهاتی که دولت سابق داشت دقیقا همانها را از ایشان درخواست کنند
بدانید قلع و قمع همه نیروهای موجود شاید دل شما را خنک کند اما آنها را تبدیل به مانعی بزرگ بر سر راه اقدامات دولت جدید خواهد کرد و آنها همگی اپوزیسیون خواهند شد و تمام وقت دولت را خواهند گرفت.
محمد علی رنجبر
12.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ غرب آنچنان که هست ...
🔹صحبت های جالب چند مسلمان بازگشته از آمریکا و اروپا
#غرب_بدون_روتوش
#تمدن_غرب
*🔻جریمه ۱۵۰۰ یورویی تیم هندبال ساحلی بانوان نروژ به علت پوشش بیشتر/زنان در غرب تحت سلطه جذابیتهای جنسی*
*🔸تیم هندبال ساحلی بانوان نروژ به خاطر اینکه در مسابقات قهرمانی اروپا به جای بیکینی از شلوارک استفاده کردند که پوشیدهتره، ۱۵۰۰ یورو جریمه شدند چون جذابیتهای جنسی مسابقات رو تحت تاثیر قرار میداده.*
حیا
🔸چین رکورد دار جهان
چین علیرغم جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری و مرکز پخش ویروس کرونا به جهان، از مدت همهگیر شدن کرونا تا امروز تنها ۴۶۰۰ نفر تلفات داده است و اکنون نیز موفق شده بیش از ۱.۶ میلیارد دوز واکسن به شهروندان کشورش تزریق نماید و به دهها کشور نیز واکسن بفروشد!
🔹پذیرش اختلافات🔹
مردم در عین اینکه باید در یک صراط مستقیم و یک شاهراه حرکت کنند، هر کدام راهی از وجود خودشان مخصوص به خودشان دارند و به قول آقای طباطبایی در تفسیر سوره حمد: صراط یکی است اما سبیل، مختلف و متفاوت است.
شرط هادی و راهبر، سعه صدر و قدرت تحمل است که در عین اینکه همه مردم را میخواهد به یک شاهراه هدایت کند توجه داشته باشد که «الطرق الی الله بعدد انفاس الخلائق»، توجه داشته باشد که سبیل متفاوت است. همچو شخصی بهتر میتواند مردم را هدایت کند، برخلاف اشخاص تنگ نظر و ضیق المشرب که حتی در جزئیات زندگی مردم نیز میخواهند دخالت کنند و تضییق به عمل آورند. از همین جا میتوان فهمید که خوبی یک آئین به این نیست که حتی در جزئیات بخواهد بر مردم تضییق کند و همه را در راه فرعی واحد ببرد. خوبی به این است که راههای فرعی و تعدد آنها را به رسمیت بشناسد، یعنی در حقیقت اختلافات لایتناهی فردی و اختلافات و تفاوت های اقلیمی و منطقه ای قومی و حتی اختلافات زمانی و عهدی را به رسمیت بشناسد، در عین اینکه همه بشر را به یک شاهراه هدایت میکند.
📚 یادداشتهای استاد مطهری، ج ۲، ص ۸۳
#شهید_مطهری
#اختلافات
تاریخ تفکر تمدن
🔷 سازمان بهداشت جهانی(WHO): 🇮🇷 ایران در سال ۲۰۵۰ سالخورده ترین کشور منطقه و کشوری پیرتر از روسیه و
#پنجره_جمعیتی
📌بازیِ طولانی مدت... !!
برژینسکی مشاور ارشد امنیت ملی کارتر در مصاحبهای با وال استریت ژورنال میگوید: «از فکر کردن به حمله پیشدستانه علیه تاسیسات هستهای ایران اجتناب کنید و یک بازی طولانیمدت را انجام دهید، چون زمان، آمارهای جمعیتی و تغییر نسل در ایران به نفع حکومت کنونی نیست»
هرگاه بیش از دوسوم جمعیت کشور در سنین فعالیت بالقوهی اقتصادی (۱۵ تا ۶۴ سال) باشند، به اصطلاح گفته میشود که آن کشور وارد پنجره جمعیتی شده است. کارشناسان مباحث استراتژیک، پنجره جمعیتی را فرصتی طلایی برای پیشرفت همه جانبه، به خصوص رشد جهشی در اقتصاد کشورها میدانند که ناشی از افزایش نسبت جمعیت تولیدکننده به مصرف کننده است. ایران از سال ۱۳۸۵ وارد پنجره جمعیتی شده است و این پنجره به مرور زمان بسته خواهد شد به گونه ای که سال ۱۴۲۵ دیگر فرصتی به نام پنجره جمعیتی وجود نخواهد داشت. اما متاسفانه این فرصت بزرگ نیز به دلیل همراه شدن عامل داخلیِ "اقتصاد وابسته به نفت" با عامل خارجیِ "تحریمها"، به سرعت در حال از دست رفتن است و این مساله نیز اثبات می کند که گذشت زمان به نفع ایران اسلامی نیست.
در این میان دو سوال اساسی مطرح میشود: آیا بین تشدید فشارهای اقتصادی و تحریم های استکبار جهانی از سال ۱۳۸۵ و باز شدن پنجره جمعیتی در همان سال، ارتباطی وجود دارد؟ به چه دلیل فشارهای اقتصادی و تحریم ها زمانی تشدید شد که عمده ی موالید دهه شصت، به سن ازدواج و فرزندآوری رسیده بودند؟!
به نظر میرسد یکی از دلایل اصلی افزایش این فشارها در برهه کنونی، این باشد که موالید دهه شصت که بیشترین درصد جمعیتی را دارند و اکنون به سن ازدواج و فرزندآوری رسیدهاند، در شرایط سخت اقتصادی قرار گرفته و نتوانند ازدواج به موقع و فرزندآوری داشته باشند و از این طریق، نرخ باروری کل کاهش یافته و سالخورده شدن جمعیت کشور تسریع گردد. اما از دیگر سو، این فشارها برای اقتصاد وابسته به نفت ما، مانعی مضاعف در مسیر بهره گیری از پنجره جمعیتی ایجاد کرده است، امری که بعید است برای اتاق فکرهایی که سیاست مستکبران جهان را تهیه و تنظیم می کنند، مغفول مانده باشد.
طبق این تحلیل، بعید به نظر می رسد که تحریم ها و فشارهای مختلف اقتصادی استکبار تا سال ۱۴۲۵ برداشته شوند؛ سالی که پنجره جمعیتی به روی کشور بسته می شود، بیش از ۲۰ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال سن خواهند داشت و قدرت تجدید نسل به شدت محدود خواهد شد و در اصل، این همان بازی طولانی مدتی است که آن پیر کهنه کار و مکار آمریکایی گفته بود.
این تحلیل به تنهایی می تواند به سوال های فراوانی که ذهن مردم را درگیر کرده است، پاسخ دهد.
دلیل واقعی علاقه غرب به ادامه تحریم ها چیست؟ چرا غرب اصرار دارد که در صورت توافق نیز تمام تحریم ها لغو نشوند، بلکه نهایتا تعلیق شوند؟ چرا تنها از لغو تحریم های مرتبط با صنعت هستهای صحبت میکند؟ چرا وزیر امور خارجه (وقت) آمریکا پیشنهاد تمدید مذاکرات را به ایران می دهد و چرا میگوید این مذاکرات طولانی و زمان بر خواهد بود؟ از سویی، دلیل سفارش های موکد مقام معظم رهبری در سالیان اخیر پیرامون جمعیت، ازدواج، خانواده و اقتصاد مقاومتی چیست؟ و ...
آری به نظر می رسد منظور برژینسکی از بازی طولانی مدت، به کارگیری تمام ابزارها برای تضعیف ایران تا زمانی باشد که ایران دچار کاهش و سالخوردگی جمعیت شود و فرصت پنجره جمعیتی پایان یابد، چرا که غرب به درستی دریافته است که تمام عوامل مولد قدرت برای ایران و تهدیدزا برای غرب، برآمده از توان و همت جمعیت جوان میهنمان است و اگر ایران سالخورده شود، بی شک تمام این توانمندیها رو به افول خواهد رفت. رویدادی که اگر خدای ناکرده رخ دهد، غرب وحشی به انحاء مختلف خواهد توانست، قلب تپنده نهضت جهانی ضد سلطه را از حرکت بازدارد و شاید همین امر باعث شده است که رهبر معظم انقلاب، در کلامی تکان دهنده و تاثرانگیز بگویند:
"یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر می کند، تن او میلرزد، این مسئله ی جمعیت است" ( ۱۳۹۲/٠٩/١٩)
✍ حسین مروتی، «بنویسید مذاکره، بخوانید بازی طولانیمدت» ١٣٩٣/٩/۵
👈 پاییز سال ۱۳۹۸، رهبر معظم انقلاب، در دیدار جمعی از فعالان اقتصادی فرمودند:
«یکی از ظرفیتها «جمعیت جوان کشور» است. به قول جمعیتشناسان، این پنجرهی جمعیتی است. کارشناسان میگویند ما ۲۰ سال دیگر فرصت داریم از این ظرفیت استفاده کنیم... در این ۲۰ سال چه کار کنیم؟ اول اینکه نگذاریم #جمعیت_جوان کاهش پیدا کند دوم ایجاد ثروت پایدار برای کشور... این #تحریم الان شدت بیشتری گرفته و فعلاً خواهد بود؛ اینکه امید داشته باشیم یک یا دو سال دیگر تمام میشود، باطل است و این تحریم حالاحالاها خواهد بود.»
#بحران_جمعیت
#سالخوردگی_جمعیت
#جمعیت_مولفه_قدرت
بررسی و نقد دیدگاههای شرق شناسان دربارة پیدایش تشیع
حسین پوراحمدی
سلیمان حیدری
برخلاف عقیدۀ رایج شیعیان که معتقدند منشأ تشیع در عصر نبوی(ص) بوده است، شرق شناسان براساس مبانی فکری و انگارههای ذهنی خویش، مذهب تشیع را یک پدیدۀ تاریخی و پیدایش آن را بعد از عصر نبوی(ص) میدانند. دستهای از آنان تشیع را عمدتاً ساختۀ ایرانیان و واکنش روح ایرانی در برابر تسلط عربِ مسلمان میدانند و دستهای دیگر ضمن اعتراف به منشأ عربی تشیع، قائل به نفوذ فرهنگ ایرانی در این مذهب هستند و از آن به عنوان«اسلام ایرانی» نام میبرند.
علیرغم دیرینه بودن مطالعات شرق شناسان در حوزۀ تاریخ اسلام، توجّه آنان به مذهب تشیع به صورت علمی خیلی دیر آغاز شد. به نظر میرسد علّت این کمتوجّهی، انحصار نسبی تماس جهان غرب با مرزهای سنّی نشین جهان اسلام، سنّی بودن اکثر مسلمانان و سیاسی بودن نگاه مستشرقان به جهان اسلام بوده است. در قرن اخیر حضور شیعیان در کانونهای علمی غرب مورد توجّه مستشرقین واقع شد. اما آنچه منجر به توجّه گستردۀ خاورشناسان در حوزۀ مطالعات شیعی شد، پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 بود که رهبری انقلاب توانست خارج از چهارچوب نظریات غربی، انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند. این رویداد تولید مقالات و کتب فراوان درخصوص مذهب تشیع را به همراه داشت که همچنان به دلیل رویکرد انقلابی رهبران انقلاب به جنبشهای اسلامی در کشورهای اسلامی ادامه دارد.
در کتابها و سایر آثار منتشر شده خاورشناسان نسبت به پیدایش تشیع دو دیدگاه کلی وجود دارد:
نخست دیدگاهی که شکل افراطی دارد و تشیع را ساختۀ ایرانیان و نشان دهندۀ واکنش روح ایرانی در برابر تسلّط عرب و اسلام میداند و معتقد است ایرانی ها برای تداوم سنّت های باستانی خود در عصر اسلامی، مذهب تشیع را ساختند تا استمرار این سنّت ها،در زیر لوای تشیع را ممکن کنند. افرادی مثل دوزی، استوارد، آرنولد، از طرفداران این دید گاه هستند.
در مقابل دیدگاه اول، دیدگاه معتدل تری وجود دارد که به منشأ ایرانی بودن تشیع قائل نیست و معتقد است تشیع در یکی از این سه مرحله یعنی در«سقیفه» یا«پس از قتل عثمان» و یا«پس از جنگ جمل» شکل گرفته است. علیرغم اینکه معتقدان این دیدگاه تأکید میکنند تشیع در سرزمینهای عربی شکل گرفته است، با این وجود، این دسته از خاورشناسان معتقدند به دلیل مشابهت افکار باستانی ایرانیان با مذهب تشیع، آنان این مذهب را انتخاب کرده اند. خاورشناسان در این زمینه بخصوص به روی مسئلۀ ازدواج امام حسین(ع) و شهربانو که به قول شهید مطهری مورد تردید است، تأکید میکنند. افرادی مثل فرای، ریپکا، مورگان، اشپولر، گوبینو و ... از طرفداران این دیدگاه هستند.
پیدایش تشیع در عصر پیامبر(ص) بوده است و مستشرقینی که معتقدند ریشۀ تشیع به تحولات پس از رحلت پیامبر(ص) باز میگردد، عمدتاًً از حقیقت تشیع آگاهی ندارند و بعضی از آنان بر اساس منابع غیر شیعی به چنین نتایجی رسیده اند.
📌تباه کنندگان تاریخ اسلام
حسن #بصری(م110ق) معتقد بود:
دو نفر،- از خواص صدر اسلام- امور مسلمانان را تباه کردند.
◀️یکی عمروبن عاص بود. وی، مردم #شام را به بالا بردن قرآن ها سر نیزه راهنمایی کرد و باعث پدید آمدن #خوارج گردید؛
◀️دیگری مُغَیرَه بن شُعبِه بود که #ولایتعهدی_یزید و بیعت گیری برای او را مطرح کرد.
📚جلال الدین سیوطی، تاریخ الخلفا، ص224.
🔴نقدی به سخنان رؤسای مجلس و قوه قضائیه در مراسم تحلیف
🖊احمدحسین شریفی
🔶 سخنان رئیسان محترم مجلس و قوه قضاییه در مراسم تحلیف و در حضور نمایندگان بیش از هفتاد کشور دنیا، بسیار ضعیف بود! در شأن انقلاب و جمهوری اسلامی ایران نبود. محور اصلی سخنان آنان موضوعاتی مثل فساد در حکومت و مشکلات متراکم معیشتی و بیکاری و تأثیرگذاری تحریمها و امثال آن بود!
🔹ای کاش این عزیزان مشاورانی خردمند و زمانشناس میداشتند تا به آنان بگویند «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد».
🔹ای کاش مشاورانشان به آنان میگفتند طرح چنین سخنانی در چنین مجلسی، اعلان علنی ضعف و ناتوانی است و با جایگاه محوری جمهوری اسلامی در منطقه و جهان سازگار نیست!
🔹ای کاش مشاورانشان به آنان میگفتند در این جلسه باید از قدرت جمهوری اسلامی و فرصتهای مادی و معنوی آن و ظرفیتهای بینظیر علمی و انسانی و معنوی آن سخن بگویند!
🔹ای کاش مشاورانشان به آنان میگفتند که این مجلس جای کنایه زدنهای حزبی و جریانی و سیاسی به گروهها و احزاب رقیب و دولت یازدهم و دوازدهم نیست!
🔹و ای کاش و ای کاش و ای کاش ...
🔶اما درود بر آیتالله رئیسی چه سخنان عمیق و دقیق و حسابشدهای بیان کردند. از قدرت ایران و جایگاه ایران و میراث بینظیر ایران اسلامی و ایران قرن پانزدهم و ایران تمدنساز سخن گفت. او هم از دشمنیهای دشمنان و تحریمها سخن گفت اما عزتمندانه و شجاعانه. او گفت علیرغم مشکلات، ملت ایران همچنان عزتمند و مقاوم و دانشپایه در حال حرکت به جلو است. او از نگاه بینالمللی جمهوری اسلامی سخن گفت او از عدالت جهانی سخن گفت. او از مقاومت در برابر ظلم و جنایت در هر جای جهان سخن گفت. او از حمایت قاطع از مظلومان و مقاومت در برابر ظالمان در سراسر گیتی سخن گفت. او از آزادیهای اجتماعی و فرهنگی ملت سخن گفت. او از اقامه آرمانهای انقلاب و تحقق اهداف و شعارهای انقلاب اسلامی سخن گفت. او از قدرت منطقهای و جدیت در ارتباطات منطقهای سخن گفت.
فراگیری زبان انگلیسی
هر جا انگلیسها وارد شدند، زبان مردم بومی را تبدیل کردند به انگلیسی؛ اگر زبان رقیبی وجود داشت، آن را از بین بردند. در شبهقارهی هند، زبان فارسی چند قرن زبان رسمی بود؛ تمام نوشتجات، مکاتبات دستگاههای حکومتی، دولتی، مردم، دانشوران، مدارس عمده، شخصیتهای برجسته، با زبان فارسی انجام میگرفت. انگلیسها آمدند زبان فارسی را با زور در هند ممنوع کردند، زبان انگلیسی را رائج کردند. شبهقارهی هند که یکی از کانونهای زبان فارسی بوده، امروز در آنجا زبان فارسی غریب است؛ اما زبان انگلیسی، زبان دیوانی است؛ مکاتبات دولتی با انگلیسی است، حرف زدن غالب نخبگانشان با انگلیسی است - باید انگلیسی حرف بزنند - این تحمیل شده. در همهی کشورهائی که انگلیسها در دوران استعمار در آنجا حضور داشتند، این اتفاق افتاده است؛ تحمیل شده است. ما زبان فارسی را بر هیچ جا تحمیل نکردیم. زبان فارسی که در هند رائج بود، به وسیلهی خود هندیها استقبال شد؛ شخصیتهای هندی، خودشان به زبان فارسی شعر گفتند. از قرن هفتم و هشتم هجری تا همین زمان اخیرِ قبل از آمدن انگلیسها، شعرای زیادی در هند بودند که به فارسی شعر میگفتند؛ مثل امیرخسرو دهلوی، بیدل دهلوی - که اهل دهلی است - و بسیاری از شعرای دیگر. اقبال لاهوری اهل لاهور است، اما شعر فارسی او معروفتر از شعر به هر زبان دیگری است. ما مثل انگلیسها که انگلیسی را در هند رائج کردند، زبان فارسی را رائج نکردیم؛ فارسی با میل مردم، با رفتوآمد شاعران و عارفان و عالمان و اینها به طور طبیعی رائج شد؛ اما انگلیسها آمدند مردم را مجبور کردند که باید فارسی حرف نزنند؛ برای فارسی حرف زدن و فارسی نوشتن، مجازات معین کردند.
رهبر انقلاب ۱۳۹۱/۰۷/۲۳