هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ جدال یهودیان #سفاردی_و_اشکنازی (2)
الف. بعضی از اختلافات کلی:
1️⃣ سفاردینها به علت بالا بودن سطح فرهنگی، به وسعت دید معروفند. اما اشکنازها در تمدنهایی که بین آنها زندگی کردهاند، پراکنده نشدند و علیرغم اثرپذیری از فرهنگهای بیگانه نتوانستند از نقاط مثبت این فرهنگها بهره کافی ببرند و تنها به کتاب مقدس، #تلمود و تفسیر نصوص جزئی اکتفا کردند.
2️⃣ اشکنازها کوششی برای پیوند بین شریعت و قانونگذاری آن و دستیابی به اصول کلی نداشتهاند، اما برعکس سفاردینها کسانی هستند که این کار را به سبب نزدیکی و تماس با تمدن اسلامی انجام دادند و مفهوم اصول دین را پایهریزی کردند.
3️⃣ تأثیر فکری #سفاردی بر #اشکنازی بسیار زیاد است. علیرغم اینکه آغاز عرفان یهودی (#کابالا) به دست اشکنازها بود اما تغییر و دگرگونی آن به شیوهای تکامل یافته در عرفان زوهر و سپس در عرفان لوریایی به دست سفاردینها انجام گرفت.
🔸 بلکه میتوان گفت طریق #عرفان_یهودی به فکر سفاردی نزدیکتر است و میتوان آن را فکری سفاردی نامید و این همان فکری است که فکر حاخامی اشکنازی را تحت الشعاع خود قرار داد.
4️⃣ پدیده «سوگند نامه» که اصطلاحاً «مقدس کردن نام» شناخته میشود پدیدهای اشکنازی است که شاید نتیجهی تأثیر حادثه به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی (ع) بر آیین #یهودیت باشد.
🔸 اما مارانیت [#یهودیت_مخفی] شکلی از اشکال تقیه است که نوعی پدیده سفاردی به شمار میرود. همچنین میتوان رد پای تفکر مسیحیت در حسیدیه را نیز مشاهده کرد. این بر خلاف تفکر سفاردی است که در بعضی از قسمتها از تفکر دینی اسلامی اثر پذیرفته است.
5️⃣ از پدیدههای دیگر که باید به آن اشاره کرد میتوان به #منجیگری اشاره کرد که همان بازگشت مسیح مخلص یهودی (#ماشیح) در آخرالزمان است تا مردمش را به #صهیون هدایت کند و بر جهان حکمرانی نماید. این در واقع پدیدهای است که خواستار نابودی سایر مردم و حکومت بر آنها است. هر چند که این پدیده یک حرکت اشکنازی محسوب میشود اما باید توجه داشت که ریشه فکری آن برگرفته از عرفان سفاردی است.
🔸 #شابتای_زوی (اولین ماشیح دروغین در عصر جدید) فردی سفاردی به شمار میرفت اما پس از وی فردی به نام #یاکوب_فرانک که او را اشکنازی میدانند رهبری این جریان را برعهده گرفت. برخی از #یهودیان معتقدند که وی ماشیح واقعی است و باید او را از گزند کلیسای مسیحیت که خواهان نابودی اوست در امان نگه دارند. این در حالی است که برخیها او را سفاردی میدانند حتی دشمنانش به او لقب فرانک را دادهاند که در زبان یدیشی به معنای سفاردی است. شاید کثرت ماشیحهای دروغین در بین اشکنازها به وضیعت اعضای گروههای مخفی #یهود در غرب برگردد و این برخلاف وضعیت اعضای گروههای یهودی سفاردی در جهان اسلام است.
🔸 با گذشت سالها پیروی از فکر سفاردی، اشکنازها شروع به نوآوری در زمینهی فکر دینی و دنیوی کردند که این باعث پیدایش جنبش روشنگری در میان #یهودیان شد. اشکنازها پرچم #یهودیت را متفاوت از گذشته دوباره علم کردند؛ این چنین بود که تمام جنبشهای دینی در یهودیت از جمله اصلاح طلبان، محافظه کاران، ارتودکسیها و نوگراها به منصه ظهور رسیدند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ جدال یهودیان #سفاردی_و_اشکنازی (3)
ب- نماز یهودیان شرقی (سفاردین) و یهودیان غربی (اشکناز)
1️⃣ شکل نماز سفاردینها با اشکنازها متفاوت است. به همین دلیل هر یک از این دو گروه نماز خواندن در معبد دیگری را باطل میداند و از آن دوری میجویند.
2️⃣ برخی از این اختلافات ناچیز و بیارزش است اما همین اختلافات ناچیز سبب بروز مشکلات و درگیریهای عمده در بین این دو گروه میشود.
3️⃣ معماری معابد سفاردین ها در برخی از ویژگیها با معابد اشکناز تفاوت دارد و این اثر خود را در چگونگی به جا آوردن نماز، بر جای میگذارد.
4️⃣ سفاردینها تورات را قبل از شروع به خواندن، بالا نگه میدارند؛ بر عکس اشکنازها که بعد از خواندن تورات، آنرا بالا میبرند. همچنان که خط مورد استفاده در نوشتن تورات متفاوت است.
5️⃣ روزنامه هاآرتص در تحقیقی که پیرامون اختلافات فقهی بین سفاردین و اشکناز انجام داده چنین مینویسد:
🔸 هریک از گروههای #اشکنازی و #سفاردی دارای اشکال خاصی از نماز خواندن هستند که بصورت کامل با گروه دیگر تفاوت دارد و این باعث میشود که یهودی شرقی در معابد یهودیان غربی نماز نخواند.
🔸 این در حالی است که آیین #یهودیت، دین واحدی بوده است و مردم #یهودی نیز واحد بودهاند!
🔸 حتی #تورات نیز در ایجاد وحدت بین #یهودیان متشرع و دیندار از دو طائفه و جمع کردنشان در معبدی واحد و بر یک شکل یکسان از نماز، موفق نبوده است.
🔸 تلاشهای فراوانی برای یکسانسازی اشکال متفاوت نمازها صورت گرفت اما تمامی این تلاشها با مقاومت خاخامهای سفاردی و اشکنازی به شکست انجامید.
🔸 از بارزترین این تلاشها میتوان به اقدام خاخام اعظم – #شلومو_جورن – که در ارتش اسرائیل خدمت میکرد، اشاره کرد. وی شکل یکسانی از نماز را برای افراد ارتش اسرائیل – چه اشکناز و چه سفاردین – معین کرد.
🔸 پس از گذشت مدت زمانی خاخام اعظم اشکنازها در سال 1971 انتخاب گردید، پس از وی نیز خاخام اعظم سفاردینها، #عوفادیا_یوسف به این سمت منصوب شد.
🔸 بلافاصله بین این دو خاخام درگیری شدیدی پیرامون شکل یکسانی از نماز که در بین نظامیان اسرائیلی رایج شده بود، در گرفت.
🔸 خاخام یوسف گفت که شکل یکسان نماز که جورن آنرا واجب کرده است چیزی نیست جز شکل اشکنازی نماز که تنها تغییرات اندک و ناچیزی که فاقد ارزش است، در آن صورت گرفته است.
🔸 خاخام یوسف از سربازانی که به یهودیان شرقی وابسته بودند خواست تا نمازهایشان را بر اساس اشکال قبلی که در گروه هایشان رایج بوده، بخوانند.
🔸 خاخام یوسف در از بین بردن شکل یکسان نماز که داخل ارتش اسرائیل رایج شده بود موفق شد و به جای آن خودش شکل جدیدی از نماز را ارائه کرد که هوادارانش آن را داخل پادگان های نظامی رواج دادند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اخبار سوریه
🔴 آیا ایران و روسیه با هم اختلاف دارند / بخش سوم
🔻در دو پست پیشین به مساله همکاری ایران و روسیه اشارتی داشتیم، برخی از دوستان ایراد گرفتند که مشکل ویرایشی و املایی دارد، که باید عرض کنم آخر و عاقبت با گوشی تایپ کردن از این هم بهتر نمیشود. اما در سومین و آخرین بخش از موضوع اختلافنظر ایران و روسیه در سوریه نتیجهگیری نهایی را انجام خواهیم داد. برای همگان پیش از این هم روشن کردیم که روسها بیش از آنکه دنبال یک شریک راهبردی و درازمدت باشند، دنبال منافع آنی و فوری خود هستند، تجربه سخت و سنگین هند بهعنوان متحد شوروی سابق، در برابر پاکستان که عضو سنتو و همپیمان نزدیک واشنگتن بود، به آنها ثابت کرد که حتی اگر بیشترین و بهترین امتیازات و همکاریها را هم داشته باشند، در دنیای امروز، همه به فکر منافع خود بوده و آنها نیز باید چنین کنند. در این میان روابط پکن-مسکو که در طول نیمقرن گذشته فراز و فرود بسیاری داشته، خود یک مساله دیگر است.
🔻روسها بر این اساس تلاش داشته و دارند تا سهم خود را از همه جوانب روابط جهانی بگیرند. روابط روسیه و ایران نیز خالی از این موضوع نیست. نگاه سران کرملین به ایران، مانند نگاه آنها به ایران دوره قاجار است. فقط باید حفظ شود، نه آن اندازه قدرت بگیرد که در حیات خلوت آنها در آسیای مرکزی و قفقاز دستکاری کند و یک رقیب بزرگ برای گاز آنها شود، و نه آن اندازه ضعیف شود که توسط امریکا مورد حمله قرار گرفته و روسیه به شکل نهایی در محاصره نظامی و اقتصادی واشنگتن قرار بگیرد. این اصل در سیاست خارجی روسیه نزدیک به دو دهه است که جریان دارد و اگر کسی بتواند خلاف آن را ثابت کند، که خیلی خوب است. یک ایران قدرتمند میتواند خطراتی را برای روسها در پی داشته باشد، کما اینکه ایران ضعیف هم میتواند امنیت ملی آنها را به خطر بیندازد. اگر ایران دوره قاجار واسطی میان روسیه تزاری با هندِ انگلیس و قلمرو بریتانیا در اقیانوس هند و دریاهای متصالح بود، ایران نیز امروز میان روسیه و قلمروی امریکا در همان محدوده، عنوان واسطه را دارد.
🔻روسها حتی حاضر نبوده و نیستند که قدرت ایران را در سوریه هم برتابند، تنها عاملی که باعث شده تا آنها ایران را در کنار خود نگه دارند، قدرت نرم ایران در میان مردم سوریه بهعنوان کشوری مسلمان است که توانسته دهها هزار نفر گوشت دم توپ را برای پاکسازی خاک این کشور از تروریستهای تکفیری مورد حمایت اعراب، ترکیه و غرب فراهم کند، روسیه بهخوبی به این نکته واقف است که نظامیان این کشور به تنهایی نمیتوانند در سوریه نقشآفرینی کنند، درست همان دلیلی که امریکا ناچار شد بابت آن ائتلاف ضدتروریسم را تشکیل دهد که کشورهای عربی هم عضو آن بودند، اما بیش از 95درصد عملیاتها را نیروی هوایی ایالات متحده امریکا انجام میداد. هدف از گفتن این مسائل و موارد، در واقع پاسخ به برخی سوالات و انتقادات دوستانی بود که معتقد بودند که این پستهای متوالی در مورد روابط تهران مسکو در در سوریه، دچار نوعی تعارض شدهایم، در حالی که برای ما دستکم واقعیت، فرق نمیکند. اما آنچه هدف از نوشتن این چند پست است، نگاه ایران و روسیه در مورد و موضوع تخلیه مناطق جنوبی توسط ایران است.
🔻یک اصل اساسی که شاید ما کمتر به آن توجه داریم، موضوع ارتباط نداشتن ایران با رژیم صهیونیستی و امریکا است. برای ارتباط به این دشمن متخاصم، همواره باید پلها و رابطهایی باشند که در مورد عملیات در جنوب سوریه، هیچ واسطهای مناسبتر از روسها وجود نداشت. در مورد پاسخ موشکی مقاومت به تجاوزات رژیم صهیونیستی، اگر خاطرتان باشد نوشتیم که روسای برخی از سازمانهای اطلاعاتی اروپایی واسطه شدند اما در تهران اجابت نگرفتند، به همین دلیل نتانیاهو شخصا راهی مسکو شد تا از پوتین استمداد بطلبد، شاید او بتواند مانع از این حمله شود که نشد. پاسخ موشکی مقاومت به رژیم صهیونیستی یک نکته را ثابت کرد که برای پاسخ به تجاوزات این رژیم نیازی به شلیک موشکهای سنگین نیست، به همان اندازه که صهیونیستها در حوزه اطلاعاتی و نظامی خبره و مسلط هستند، مغزهای متفکری نیز در این سمت خاکریز وجود دارند که بتوانند با کمترین هزینه، بیشترین ضربه را وارد کنند. شلیک موشکها از فاصله شش تا 10 کیلومتری مرزهای جولان اشغالی، باعث شد تا رژیم صهیونیستی به شدت غافلگیر شود، از اینرو، تلاش دارد که این منطقه را از وجود نیروهای پاسخگو خالی کند.
✔️ادامه را در پست بعد بخوانید
K.J
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
🔴 آیا ایران و روسیه با هم اختلاف دارند / بخش چهارم
🔻روسها برای آنکه پاکسازی جنوب سوریه با کمترین هزینه مواجه شود، درخواست ایران را برای یک معامله بزرگ مدنظر قرار دادند، تخلیه التنف توسط اشغالگران امریکایی، در قبال ورود ارتش سوریه به استانهای درعا و القنیطره. در این میان، ایران همیشه میگفت که حضور پررنگی در این مناطق ندارد، از جنوب سوریه خارج میشد. این معامله اگر سر میگرفت، بسیار معامله خوب و ماندگاری بود. چرا که بر اساس سیاستهای اصولی و کلی، ما نیازی به حضور نظامی رسمی در سوریه نداشتیم، مستشاران ایرانی نزدیک به 35 سال است که با همتایان سوری خود در رفت و آمد بوده و روابط نظامی دو طرف بسیار نزدیک است. در تهران این باور وجود دارد که سوریه باید توسط دولت مرکزی این کشور اداره شود و هر نیروی خارجی، حتی روسها، نیز باید خاک سوریه را ترک کنند، کما اینکه در دوران تهدید سوریه به حمله نظامی، حضور روسها میتوانست مانع از چنین رویدادی شود، کما اینکه همکاری نظامی، اطلاعاتی و سیاسی تهران –مسکو عامل بسیار مهمی در شکست تروریسم و بازیابی قدرت مرکزی سوریه شد.
🔻در طول ماههای گذشته و با امن شدن میانه خاک سوریه، موضوع پاکسازی جنوب در دستور کار متحدین قرار گرفت، همانگونه که گفتیم، این مساله با مخالفت شدید امریکا و نگرانیهای عمیق رژیم صهیونیستی روبهرو شده است، چرا که اولی از نابودی کامل نیروهایی که میلیاردها دلار برایشان هزینه کرده، واهمه دارد و دومی نیز از حضور نیروهای ایرانی و حزبالله در کنار جولان اشغالی. برای رژیم صهیونیستی همواره این نگرانی وجود داشته و دارد که اهالی جولان اشغالی، بهمانند مناطق اشغالشده جنوب لبنان دست به یک مقاومت هدفمند و درازمدت برای بیرون کردن این رژیم بزنند و همه حملات رژیم صهیونیستی به مراکز، کاروانها، پادگانها، رادارها و... ارتش سوریه و نیروهای مقاومت صرفا برای جلوگیری از تحقق چنین مسالهای بوده و هست. این رژیم در طول سالهای گذشته با تقویت گروههای تروریستی در جنوب سوریه و هممرز با فلسطین اشغالی، تجربه شکستخورده مزدوران آنتوان لحد را تکرار کرد، اما حالا که میبیند عزم دمشق برای پاکسازی القنیطره و درعا جدی است، ناچار به انجام یک معامله سخت و نگرانکننده است.
🔻روسها که واسطه پیشنهاد طرف ایرانی بوده و هستند، حرفها را بد منتقل کرده یا آنکه بهعمد، بد منتقل کردند. بنده دلیل این مساله را نمیدانم، اما آنچه مشخص است روسها که بوی پیروزی به دماغشان خورده حالا میخواهند منافع اقتصادی را هم برای خودشان داشته باشند و این موضوعی است که کامشان را تلخ خواهد کرد، این موضوع، پس از حمله داعش به یک پایگاه نیروهای روس در استان دیرالزور به آنها بیش از پیش ثابت شد، جایی که نیروهای مقاومت بنا به دلایلی محل را ترک کردند و داعش هم از این فرصت نهایت بهره را برد و آنچه که نباید اتفاق میافتاد، افتاد. با این حال بهنظر میرسد در طول چند روز گذشته، اتاق فکر پوتین این موضوع را درک کرده است که اگر میخواهد حرفی را منتقل کند، با دقت دست به این کار بزند و به همین دلیل وزیر جنگ رژیم اسرائیل را به مسکو دعوت کردند تا او را بهتر و دقیقتر حالی کنند که اصولا طرح از چه قرار است.
🔻صهیونیستها که پس از پیشنهاد اولیه روسها که توسط سفارت این رژیم در مسکو منتقل شد، به این نتیجه رسیده بودند که اگر تا اینجا آمدهایم، پس تا آخرش میتوانیم برویم خواستار خروج کلی ایران از همه سوریه شدند، اما در سفر لیبرمن به مسکو، شویگو به او فهماند که این درخواست ایران یک فرصت طلایی است چرا که هر گونه حضور نیروهای ایرانی در مرزهای فلسطین اشغالی میتواند دردسرهای ویژهای برای اسرائیل به همراه داشته باشد. نمونه عالی و عینی این دردسر هم شلیک از نزدیک صرفا 20 فروند راکت فجر5 بود که بدون شک روسها مستندات تصویریِ دقیق آن را هم داشتهاند. مرکز تصمیمگیری رژیم صهیونیستی در برابر این پیشنهاد دچار سرگیجه عجیبی شده است. از یکسو این پیشنهاد را که ضمانت روسیه را دارد، فرصتی مغتنم برای دوری ایران از جولان میبیند و از سوی دیگر به این میاندیشد که حتی حضور ارتش سوریه در مرزها هم در شرایط فعلی قابل توجیه نیست، دلیل این مساله هم به آن شب موشکی باز میگردد.
ادامه دارد.... ✔️
K.J
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
🔴 آیا ایران و روسیه با هم اختلاف دارند / بخش دوم
🔻مواضع اولیه روسیه در قبال سوریه که با ناامیدی سران دمشق همراه شده بود هرچند موضع اصلی رییس جمهور پوتین نبود و برگرفته از سیاستهای کلی باقی مانده از دوران مدودف ارزیابی میشود، اما خود عاملی بود تا ایران برای باقیماندن متحد قدیمی اش در عرصه سیاست و قدرت در سوریه دست به کار شود. اما با روی کار آمدن پوتین سیاستهای کلی تغییر کرد. آن دوره در ایران سعید جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی مسئولیت پرونده سوریه را هم به عنوان بخشی از مجموعه کارهایی که همراه با مذاکرات هسته ای در دست داشت، مدیریت می کرد. او در سفر های مختلفی که به روسیه داشت به خصوص در دوره انتخابات ریاست جمهوری که منجر به پیروزی مجدد پوتین شد با ارائه اطلاعات دقیق از نقش آفرینی و سیاست های تخریبی سفیر جدید آمریکا در مسکو باعث شده تا اعتماد روسها را نسبت به ایران بیش از پیش جلب کند.
🔻این جلب و جذب اعتماد در ماهها و هفتههای بعد بسیار کارساز بود چرا که میخائیل بوگدانف که تا پیش از این مسئولیت پرونده سوریه را در اختیار داشت از این پرونده برکنار و پوتین یک فرد ملی گرای معتمد خود را مسئول این پرونده کرد، در ایران نیز یک مسئول خاص برای پرونده سوریه انتخاب شد تا ارتباطات و رایزنی ها برای پیگیری امور بیشتر شود. آن روزی که ایران و روسیه تصمیم گرفتند تا مانع از سقوط نهایی بشار اسد در دمشق شوند، عملا یکی از مهمترین و بی نظیرترین ائتلاف های ضدتروریستی در منطقه و جهان شکل گرفت. اما همانگونه که در گزارش های پیشین مورد تاکید قرار دادیم نگاه ایران و روسیه در سوریه همواره متفاوت بود نه تنها در سه موضوع با هم اشتراک دیدگاه داشتند.
🔻 حفظ حاکمیت سوریه با ممانعت از سقوط آن، مبارزه با تروریسم تکفیری داعش و القاعده که خطری بالقوه برای هر دو کشور به شمار میرفت و در نهایت نیز مقابله با طرح ها و برنامه های آمریکا در سوریه که در صدد بود تعریف دیگری در حوزه مبارزه با تروریسم با ائتلاف سازی مد نظر خود ارائه دهد، سه مساله محور اصلی مورد توافق دو کشور در کوتاه مدت و میان مدت بود. در سایر محورها نمی شد هماهنگی کامل میان تهران و مسکو مشاهده کرد. سران کرملین به این فکر میکردند که شاید سوریه میدانی برای معامله با غرب در اوکراین باشد و همچنین آنها بر این باور بودند که در صورت نزدیکی بیشتر به ایران می توانند مانع از افتادن تهران در آغوش غرب گردند. مجموعه این نگاهها اما در حوزه منافع راهبردی کلان مانند حوزه های اقتصادی و سیاسی دراز مدت نمیتوانست هماهنگ باشد.
🔻همانگونه که اشاره کردیم که روابط ایران و روسیه در سوریه مبنی بر دفاع از منافع مشترک جهت سرکوب تروریسم مورد حمایت دشمن مشترک در خاک یک دوست راهبردی در این منطقه بسیار مهم در غرب آسیا است، حتی اگر روسها در بی وفایی، نامردی و منفعت طلبی دست بلندی داشته باشند اما به خوبی به این نکته واقف هستند که بدون حمایت و حضور ایران و نیروهای رزمی عمل کننده آنها که عموماً از فرزندان سوریه و سایر نیروهای عقیدتی حاضر در شام هستند نمیتواند اهداف و منافع خود را تامین کنند. از این رو بنده به شدت مخالف این مسئله هستم که روسها در سوریه ایران را دور زده و بدون مشورت تهران در حال پیگیری مسائل و مواضع خود باشند.
K.J
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
🔴 آیا ایران و روسیه با هم اختلاف دارند / بخش پنجم
🔻واقعیت آن است که رژیم صهیونیستی پس از حمله موشکی مقاومت به مراکز شنود، رصد، جمینگ، هدایت پهپادی و اطلاعاتیاش عملا در جنوب سوریه کور و کر شده است. انهدام یا آسیب دیدن این مراکز برای این رژیم ضربه بسیار مهلکی بوده، چه اینکه برخی از نخبهترین افسران این حوزه که وظیفه ارتباط گیری با ستون پنجم در بدنه ارتش و دولت سوریه را هم داشتهاند، در این حملات کشته شدهاند. این رژیم به طرف روس پیشنهاد تفکر در این موضوع را داده است، به عبارت دیگر، این رژیم دنبال خرید زمان است تا مراکز از نابودشده و آسیبدیده را بازسازی کند و پس از آن، با حمله ارتش سوریه به جنوب موافقت کند، چرا که در همین مدت زمان چند هفتهای اتفاقاتی در محورهای جنوبی روی داده که این رژیم نتوانسته حتی کوچکترین مقابلهای با آن کند، کما اینکه به گفته برخی از شاهدان، پروازهای پهپادی این رژیم هم بسیار محدود شده است.
🔻البته این یک تحلیل است و تحلیل دیگر، ربط دادن تخلیه التنف توسط اشغالگران امریکایی به عدم حضور ایران و حزبالله در جنوب سوریه است که باعث شده رژیم صهیونیستی به این نتیجه برسد که روسها ارتباط عمیقی با محور مقاومت دارند. همه بر این نکته واقف هستند که روسها بیش از طرف ایرانی خواستار خروج اشغالگران امریکایی از جنوب سوریه بوده و هست و دلیل آن نیز رقابتهای سنگین میان مسکو و واشنگتن در همه عرصهها است. این درخواست شاید در وهله اول بسیار ناچیز باشد، اما روسها بدون آنکه پیشنهادی از طرف خود مطرح کرده باشند، امریکا و رژیم صهیونیستی را در تقابل قرار دادهاند. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی پس از حمله موشکی مقاومت به این نتیجه رسیده که هر گونه عبور از خطوط قرمز تعیینشده میتواند دوباره تکرارهای تلخی برایش داشته باشد و نمیتواند خودسرانه در برابر حملات مقاومت علیه گروههای تروریستی که نیروی حائل این رژیم به شمار میروند، دست به عملیات حمایتی و تخریبی بزند، به همین دلیل در رسانههای این رژیم توصیه شده که پیشنهاد روسها پذیرفته شود.
🔻آنها به خوبی به این نکته واقف هستند که حمایت هوایی روسها و نیروهای زبده مقاومت در صورت ورود به جنوب سوریه میتوانند بهسرعت طومار تروریستها را در هم بپیچد، اگر ورود به زور صورت گرفت، کسی نمیتواند مانع آن شود اما اگر با توافق بود، میشود حد و حدودی در قالب مذاکره برایش تعیین کرد. این موضوع باعث نوعی درگیری و اختلاف نظر میان سیاسیون اسرائیلی شده است، چرا که به گفته آنها اگر پیشنهاد طرف روسی را نپذیریم، به سمت هماهنگ کردن بیشتر محور مقاومت با روسها پیش رفتهایم، از سوی دیگر عدهای دیگر به این نکته واقف هستند که باید پنبه سرنگون کردن نظام سوریه را از گوششان بیرون کنند، چرا که این خواسته، یک آرزوی دست نیافتنی است و محور مقاومت به هیچ عنوان چنین اجازهای را نخواهد داد.
🔻در پایان این مطلب بلند و طولانی باید گفته شود، باوجود نوع نگاه و رفتار روسها، اما مسکو نیازمند تهران است و اگر بخواهد بدون نظر و تصمیم ایران اعلام موضعی کند، توانایی اجرایی کردن آن را ندارد. موضوع جنوب سوریه شاهد عینی این مساله است. روسها بدون آنکه نظر تهران را بخواهند، حاضر به طرح آن با طرف اسرائیلی نبوده و تاکنون نیز زیر بار طرحها و دیدگاههای سران رژیم صهیونیستی برای سوریه نرفتهاند. آنها تا چند هفته آینده که از آن به آرامش پیش از طوفان یاد میکنم، دوباره با کمک محور مقاومت جنوب سوریه را هم از چنگ تروریستهای مورد حمایت امریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان خارج خواهند کرد. این موضوع که توافقی نیست، همه هیمنه امریکا را زیر سوال خواهد برد، چرا که آنها تهدید کرده بودند با هرگونه حمله ارتش سوریه علیه گروههای تروریستی در جنوب این کشور مقابله خواهند کرد.
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
✴️مشکلات مردم و نفوذ منطقهای ایران!!، نقدی بر کجفهمی برخی / بخش یکم
🔸چند وقتی است که برخی طرفهای در داخل کشور که از سفره انقلاب سیر شده و به همه چیز رسیدهاند، نقش اپوزیسیون را بازی کرده و در محافل خصوصی و عمومی به انتقاد از سیاستهای منطقهای کشور پرداخته و این مساله را عامل مشکلات عدیده کشور میدانند. متاسفانه این نگاه، همان نگاهی است که دشمنان در تبلیغات خود به آن دامن زده و عدهای سادهلوح که هیچ دانشی در سیاست جز نِق زدن ندارند آن را تکرار و مردمی هم که از مشکلات خسته شدهاند دست به دست آن را میگردانند که بله، این همان دوای مشکلات بسیار ما است!!
🔸من نمیدانم کسی که سوادی ندارد، چرا باید این همه حرف بزند؟ مثلا حضور و نفوذ منطقهای ما چه ربطی به مشکلات کشور دارد که میگویند مشکل کشور از برجام نیست، بلکه به دلیل حضور ایران در سوریه، عراق و یمن است؟ چرا نمیگویید مشکلات کشور ناشی از مدیریت غلط خانوادههای شما است که امروز یک مشت دزدِ فاسدِ خطرناک را پرورش داده است؟ چرا نمیگوئید مشکلات کشور ناشی از بیرحمی مردم نسبت به هم است که از هر فرصتی برای زدن جیب هم و نابودی همنوع خود نهایت بهره را میبرند؟
🔸مشکلات کشور ناشی از بیتدبیری، فرصتطلبی، سوءمدیریت و خرابکاری کسانی است که با رانت قدرت، بدون هیچ سابقهای همزمان در 10 موسسه و شرکت عضو هیئت مدیره هستند و چند جای دیگر نیز مشاور تشریف دارند! مشکلات کشور ناشی از وادادگی عدهای و دلدادگی عدهای دیگر در برابر دشمنانی است که منتظر ظهور و بروز چهرههای اینچینینی هستند تا با نگاه به چشم مردم، خنجر در چشم قدرت کشور فرو کنند! مشکلات مردم، ناشی از بزرگ شدن کوچکها و کوچک شدن بزرگان در این مملکت است... .
🔸 مشکلات کشور ناشی از فرار مغزهای متفکر از این آب و خاک و مدیریت کوتولههایی است که صدها نفر از آن را در همین دولت میتوانم نام ببرم، مشکلات مردم ناشی از ناتوانی نمایندگان مجلسی است که نیمی از آنها همین الان مساحت و جمعیت دقیق کشور را نمیدانند و به خدا اگر از آنها بپرسید کشور چند استان دارد بهخدا نمیدانند، مشکلات مردم ناشی از نادانی و جهل مدیرانی است فکر و ذکرشان شده جمع کردن مال دنیا و بیخیالی نسبت به معضلات کشور... مشکلات مردم ناشی از اختلافات جناحی میان کسانی است که کشور را به محل جنگ و جدل میان خود تبدیل کرده و هر کدام میخواهند سهم بیشتری از قدرت را در اختیار بگیرند و به هم رحم نمیکنند... .
🔸مشکلات مردم ناشی از فساد گستردهای است باعث شده تا سالیانه 20 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شود و کسی هم معترض نشود، مشکلات کشور آنگاه بیشتر نمود پیدا میکند که میگویند نفتکشها اعتصاب کردهاند و پمپ بنزینها صف کیلومتری تشکیل میشود. به خدا در سوریه جنگزده من چنین صحنههای رقتباری را ندیدم و به همین دلیل است که سوریه بعد از هفت سال جنگ سه سال است پول ملیاش در برابر سایر ارزها مقاومت نشان میدهد و ریال ما در برابر لیر، سر خم میکند... آیا این هم به دلیل حضور منطقهای ایران است؟
🔸مشکلات مردم اگر ناشی از حضور و نفوذ منطقهای کشور بود، باید از ابتدای تاریخ بر همه آنهایی که در این خاک حکم راندهاند لعنت فرستاد که چرا از شرق تا غرب لشکرکشی کردند و 28 ملت را زیر بیرق ایران بردند.. آنهایی که چنین حرفهایی میزنند خدا میداند که نه خیر مردم را میخواهند و نه بویی از درایت بردهاند. من تمام مشکلات کشور را در بالا شمردم و میتوانم دهها مورد دیگر را بشمارم، اما بر این باور هستم کسانی که چنین حرفهایی میزنند، جز به توبره کشیدن خاک کشور چیزی در ذهنشان نیست و حلال مشکلات کشور را در بندگی و بردگی امریکا میدانند!!
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
✴️مشکلات مردم و نفوذ منطقهای ایران!!، نقدی بر کجفهمی برخی / بخش دوم
🔸من بهعنوان یک شهروند و روزنامهنگار با همه انتقاداتی که نسبت به اداره کشور و مدیریت آن دارم، هیچ وقت نمیتوانم به خودم بقبولانم که مشکلات کشور ناشی از حضور و نفوذ ایران در محیط پیرامونی خودش است. اذعان دارم که ما هیچ وقت نتوانستهایم از این نفوذ در راستای اهداف کلان خود استفاده کنیم و سیاستورزان خوبی در حوزه بهرهبرداری نبودهایم، اما وقتی به همین کشورک امارات نگاه کنید که چگونه به یمن لشکرکشی کرده و حالا هم میخواهد مزدورانش را به افغانستان اعزام کند؟
🔸چرا از همه جهان باید بیایند در عراق و افغانستان و سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم خرمن بکوبند و میخ افسار «خرشان» را در این کشورها بکوبند، اما ما که همسایه، همزبان و همکیش هستیم و خطراتی به مراتب بیش از استرالیا، کانادا، آلمان، بلژیک و هلند ما را تهدید میکند، نباید حضور داشته باشیم؟ شاید عدهای بگویند مردم آنها در رفاه هستند، بله آنها در رفاه هستند چون در آنجا چیزی به اسم پارتی بازی و دختر آن آقا و پسر این حاجآقا بودن در کار نیست، چرا که خیلی از آن مشکلاتی که در بالا از آنها یاد کردم، در آنجا وجود ندارد و اصولا مردم به هم رحم میکنند، نه اینکه بگویند پفک
نایاب شد، همه در صف پفک بایستند.
🔸ما باید اندکی بیشتر تفکر کنیم، اندکی بیشتر تدبر کنیم و دچار وادادگی و واماندگی نشویم. وقتی میشنوم که در این کشور میشود فلان پست و مقام را با دادن پول به فرزند فلان مسوول و آقا گرفت و باید دم برخی از آشنایان همین گویندگان این مطالب را دید تا به این مقامات رسید، بیشتر حسرت میخورم که ما دچار چه تناقضاتی شدهایم. در کشوری که میگویند مشکلات ارزی دارد و مردم میریزند و هر چه ارز وجود دارد را جمع میکنند و مسوولان نیز میلیاردها دلار به خارج میفرستند، پس شما چه انتظاری دارید...
🔸بارها در این کانال از ضرورت حضور ایران در منطقه نوشته و با استدلالهای مختلف ثابت کردم که ایران ناچار به حضور در منطقه است. چه جمهوری اسلامی باشد، چه پهلوی، چه قاجار و چه افشاریه. هر کسی که در این فلات به قدرت رسیده برای آنکه امنیت خودش را تامین کند، ناچار به گشودن بالهای نفوذ خود در محیط پیرامونی خود شد. قاجار تا زمانی که آقامحمدشاه (که پهلوی همیشه میخواست او را خان کند و پس از انقلاب مورخان انقلابی تلافیاش را سر رضاشاه درآوردند و همواره او را رضاخان مینامند) به قفقاز لشکرکشی میکرد، روسها را فشار قرار داد، آنها جرات حمله را پیدا نکردند، اما پس از آن... .
🔸حالا بگردید و این وسط همه چوبها را بزنید درست در جایی که نقطه قوت کشور است. اگر ایران در سوریه و عراق و یمن حضور نداشت، الان هم عدهای نمیتوانستند اینگونه راحت بلبلزبانی کنند و به دلیل بخشی از اقدامات پدر و فامیلها و حتی خودشان باید در ویرانهای زندگی میکردند و کسی هم حلوا حلوایشان نمیکرد. متاسفانه برخی چون با حاکمیت زاویه دارند و نمیتوانند به مسائل دیگر خرده بگیرند، میروند درست جایی حرف میزنند تا برای خودشان مخاطب جمع کنند. امیدوارم که کسی حرفهایی را که اینجا زدم به خودش نگیرد، صرفا حرفهایی بود که مخاطب بیشتر آنها خود بنده هستم و نه صرفا فرد دیگری....
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
[Forwarded from سروش]:
اگر فکر کنیم جریان عربی غربی و عبری برای عدم نابودی اسراییل دست روی دست می گذارند ،کمال اشتباه را کرده ایم انها هر روز فتنه جدید رو می کنند ولی مگر می شود با وعده ای که خدا در سوره اسراء مبنی بر نابو ی اسراییل داده و خود مهندسی انر ا بعهده دارد با این فتنه ها جلویش را گرفت ،تحولات منطقه تماما تا حالا که در راستای تقویت مقاومت و تنزل ان جریان استکباری در حال رقم خوردن است فقط کمی بالا پایین دارد ،ان از انتخابات لبنان که بجای حزب الله مقاوم تبدیل به دولت مقاومت شده ،عراق هم در هر صورت مقاومت حرف اول را می زند ،چه دوباره انتخابات برگذار شود چه همین ارا مورد قبول واقع شود ،در یمن هم حداقل این است که مگر میشود میلیونها افرادی موافق مقاومت هستند و روز قدس امدندپای کار، را ائتلاف استکباری نابود کند ،همین الان در الحدیده گیر افتاده اند ،قضیه بن سلمان هم که هنوز مشخص نیست و ضمن اینکه با اصلاحاتی لیبرالیستی که بن سلمان به جریان انداخته واز طرفی جریان شیوخ وهابیت و عده ای از خاندان السعود را بزور کنار زده و در باتلاق یمن گیر کرده،میشود براحتی ایشان در عربستان حکومت کند ،اینهم از فلسطین که هر روز اسراییل را درگیر کرده ،سوریه که باید حسب نقشه یهود عامل دوری ایران از منطقه می گردید حالا شده ،نخستین مشغله فکری یهود ،که هر روز مجبور است دور دنیا را بچرخد تا جامعه جهانی را از اقتدار منطقه ای ایران و نزدیک شدن ایران به مرزهایش باخبر کند و از انها کمک بگیرد ،چند روز پیش هم از نیروهای مقاومت عراق رفته بودند در مرز اسراییل که ببیند چگونه به وقتش می توانند نیروی مقاومت عراق را برای کمک به نابودی اسراییل ،به انجا گسیل کنند ،وضع عشایر سوریه هم که توسط ایران بتازگی سرو سامان گرفت ،حالا دائما جریان نفوذ داخلی سعی کند که FATFرا به سرانجام اگر توانست برساند و تازه در شورای نگهبان گیر نکند و بعد به تشخیص مصلحت نرود ،اینها اب در هاونگ کوبیدن است ،حرف اول را رهبری به موقع می زند ،در هر صورت با این گندی که جریان دولت و امید به اقتصاد و معیشت مردم زدند ،بطور حتم در انتخابات بعد ریزش رای فراوانی خواهند داشت ، همه تحولات ایران و منطقه در نهایت بنفع مقاومت، در راستای سرکوب دوم در حال جریان است .بقیه اتفاقات ، چه مثبت و چه منفی ،شیرینی کار است
هدایت شده از خبرگزاری فارس
سرلشکر قاسم سلیمانی: سعودیها ۲۰۰ میلیون دلار در انتخابات لبنان خرج کردند و شکست خوردند
فرمانده نیروی قدس سپاه:
🔹انتخابات اخیر لبنان یک رفراندوم بود. این انتخابات در شرایطی صورت گرفت که همه حزبالله را در دخالت در امور سوریه، لبنان، عراق، یمن و منطقه متهم میکنند.
🔹هرکس که با جریان حزبالله بود، اعم از سنی و غیرسنی را مزدوران ایران، نامیدند. این انتخابات زیر بار این آوار و ۲۰۰ میلیون دلار پولی که سعودی صرف کرد برگزار شد.
🔹کرمان خودمان ۱۰، ۱۵ برابر بزرگتر از لبنان است و خرج کردن ۲۰۰ میلیون دلار در یک محیط کوچک در یک محدوده زمانی کوتاه، کار سادهای نیست. اما نتیجه چه شد؟ نفر اول شهر بیروت برای اولین بار در تاریخ لبنان یک شخصیت منتسب به حزبالله و البته شیعه شد.
🔹حزبالله برای اولین بار ۷۴ کرسی از ۱۲۸ کرسی پارلمان لبنان را مال خود کرد و این پیروزی خیلی بزرگی است.
fna.ir/bmo8v0
@Farsna
اعضای محترم لطفا دوستان خود را به کانال نابودی اس اییل دعوت بفرمایید و از تحلیلهای خود و خبرهایی که ر راستای تحقق وعده دوم سوره اسراء می باشد برای قرار دادن در کانال به پی وی بنده ارسال نمایید با تشکر بشیر حسین زاده
هدایت شده از اخبار سوریه
🔴دفع حمله تروریست ها به شهر تدمر
🔻گروه های تروریستی امروز با حمله به شهر تدمر، پیشبینی ما را حقیقت تبدیل کردند. براساس گزارش وزارت دفاع روسیه یک گروه تروریستی که از منطقه تحت اشغال آمریکا واقع در التنف به سمت شهر تدمر حرکت کرده بودند، در اطراف این شهر با نیروهای محافظ درگیر شدند که در پی آن پنج نفر از تروریستها ها به هلاکت رسیده و مابقی نیز به سمت مناطق تحت اشغال نظامیان آمریکایی فراری شدند.
🔻همانگونه که پیش از این گفته بودیم، با فعال شدن تروریستهای داعشی و سایر گروه های تحت حمایت دولت آمریکا در شرق سوریه باید منتظر ناآرامیها و حرکتهای این گونه آنها بود. وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیهای تاکید کرده است هواگردهای ارتش این کشور نقش مهمی در سرکوب تروریست ها داشتند.
@syriankhabar
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
✏
#یادداشت_روز
جنگ الحدیده و پاسخ مردان زبرالحدید
سعدالله زارعی
فشار شدید به «الحدیده» یک آزمون برای رژیمهای عربستان و امارات به حساب میآید و از آن طرف «مقاومت» در این استان و حفظ آن یک سرفصل مهم سیاسی برای مردم یمن محسوب میگردد. بر این اساس آمریکا، انگلیس، فرانسه و حتی نماینده دبیرکل سازمان ملل پای کار آمدند تا اقدامات وحشیانه ارتشهای عربستان و امارات به ثمر بنشیند و رژیم سعودی را از مخمصه رهایی ببخشد. در این بین انصارالله با دست زدن به عملیاتهایی در الحدیده در صدد برآمد، توطئه غربی- عربی علیه یمن را درهم بشکند. در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
1- هیچکس در این تردیدی ندارد که جنگ علیه یمن، بار گرانی بر دوش رژیم سعودی است و تقریباً هیچ کس هم تردید ندارد که «ریاض» راهی برای غلبه بر «صنعا» پیشرو ندارد. با این وجود سعودیها به هر طرح مبتنی بر پایان جنگ پاسخ منفی دادهاند و تلاش کویتیها، عمانیها و نماینده دبیرکل سازمان ملل را ناکام کردهاند. در همه این مراجعات حرف سعودی روی خلع سلاح کامل انصارالله، تحویل پایتخت و مراکز استانها متمرکز بوده است که در واقع به معنای عدم پذیرش واقعیتی ذیل عنوان «انصارالله» تلقی میشود. سعودی دربهای سیاسی را بسته است اما در عین حال نتوانسته مسئله را حل کند. آنان طی حدود یک ماه اخیر تلاش کردهاند تا سد کنونی را بشکنند و به اقتدار انصارالله خاتمه دهند. بر این اساس طی یک ماه اخیر شاهد صفآرایی جدیتر عربستان، امارات، آمریکا، انگلیس و فرانسه و بهرهگیری گستردهتر از مزدوران و تمرکزبخشی به عملیات در یک نقطه بودهایم. در این بین علاوه بر نظامیان سعودی و اماراتی، نزدیک به یک تیپ مزدوران سودانی، پنج تیپ از نیروهای ارتشی وفادار به علی محسن الاحمر - فرمانده ارتش در زمان ریاست جمهوری علی عبدالله صالح- یک تیپ از نیروهای جریان اخوانی- وهابی اصلاح، یک یگان از نیروی دریایی آمریکا و یگانهای مشابهی از نظامیان انگلیسی و فرانسوی، یک گردان از نیروهای القاعده- موسوم به انصارالسند- و نیروهای پراکندهای از بعضی کشورهای اروپایی و آفریقایی پای کار آمدهاند تا استان راهبردی الحدیده را از دست نیروهای بومی انصارالله خارج نمایند. تا پیش از این آمریکاییها نقش عملیاتی خود در یمن را کتمان میکردند ولی از حدود دو هفته پیش به سمت علنی کردن حمایتهای نظامی از متجاوزین سعودی رفتهاند. مثلاً سه روز پیش یک مقام مسئول در پنتاگون با صراحت به شبکه تخصصی آمریکایی «الحره» گفت: «نیروهای آمریکایی در یمن مستقرند و به نیروهای عربستان و امارات کمک اطلاعاتی میدهند» و «جیمز ماتیس» وزیر دفاع روز چهارشنبه قبل تصریح کرد: «آمریکا باید در عملیات الحدیده حضور یابد و به مواضع انصارالله حمله کند».
در این میان شاهد تحرک بیسابقه نماینده انگلیسی دبیرکل سازمان ملل- مارتین گریفت- بودیم. او در کشاکش درگیریهای شدید نیروهای اماراتی و سعودی به فرماندهی امارات علیه مردم یمن، مشغول رایزنی با گروههای مختلف و از جمله انصارالله بود و از پیشرفت بیسابقه گفتوگوها سخن گفت اما وقتی حرفهای او را مورد مطالعه قرار میدهیم میبینیم روی خلع سلاح انصارالله تمرکز دارد که در متن خود به معنای تحویل مراکز استانها و پایتخت نیز هست یعنی خلع سلاح و خلع سیاسی توأم با یکدیگر! در عین حال دستاوردهای ائتلاف سعودی آمریکایی علیه یمن علیرغم یک ماه جنگ شدید ناچیز به حساب میآید و هنوز نتوانسته است به مرکز استان حدیده نیز دست یابد و به تصرف مناطقی در جنوب مرکز استان محدود مانده است.
http://kayhan.ir/fa/news/134508
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
[Forwarded from سروش]:
ایا در وعده خداوند در راستای پیروزی پیامبر در صدر اسلام ، همه چیزبصورت سهل و اسان خوب پیش میرفت ،نه تحریمی، نه فتنه ای، نه چالشی، نه افراد نفوذی، نه مناففی نه یهودی ،نه ترک وطنی ، نه انصاری ،همه چیز بر وفق مراد افراد تازه مسلمانان شده پیش میرفت. خیر ، تمام این سختی های بنوعی مانع تحقق وعده خداوند بودولی چون پیروزی اسلام وعده خداوند بود وخدا خودش مهندسی نصرتش را داده بود ،مسلمانان بر تمام انها فائق امدند .حالا هم چون سرکوب دوم بنی اسرائیل وعده خداوند است در سوره اسراء می می باشد، پس تمام این سختی و کارشکنانی ها ی یهود یکی پس از دیگری به شکست منجر شده ، و خواهد شد . لذا می بینیم نه جنگ تحمیلی نه دیگر چالشها هیچ کدام نه تنها منجر به جلوگیری از وعده دوم نشد بلکه در تسهیل و تسریع ان نیز جواب منفی به کارشکنان داد
[Forwarded from سروش]:
🔴شکست دوباره حمله به بندر الحدیده
🔻 حمله سنگین ائتلاف سعودی اماراتی که با حمایت آمریکایی ها به بندر الحدیده یمن صورت گرفته بود، به صورت کامل شکست خورد. یک منبع مطلب در انصارالله یمن می گوید عملیات پیاده سازی دریای ائتلاف سعودی اماراتی با انهدام یک ناوچه نیروبر ائتلاف که زیر آتش ناوچههای جنگی سعودی قصد پیادهسازی نیرو در ساحل الحدیده را داشتند و همچنین گرفتار شدن صدها نفر از آنها در کمینه سنگین نیروهای مدافع عملاً به شکستی سنگین برای آنها تبدیل شد.
🔻گفته میشود این عملیات با هدف اولیه اشغال و کنترل مثلث العدين در جبهه حيس و شرق حيس که در صورت کنترل آن میتوانست باعث تثبیت آنها شود، صورت گرفته بود. اما در این جبهه با انهدام چندین زرهپوش و خودروی تکنیکال مزدوران سعودی و اماراتی، آنها از آفند به پدافند روی آورده و تلاش کردند تا زیر آتش سنگین بالگردهای آپاچی، پهپادهای مسلح و جنگندههای ائتلاف فرار کنند. به گفته یک منبع مطلع، نبرد در این محور با کشته و زخمی شدن دهها تن از مزدوران تقریبا به پایان رسیده است.
🔻اما محور دیگر، در شهرستان الدریهمی بود که مزدوران سعودی و اماراتی در دو عملیات جداگانه قصد نفوذ در این منطقه مهم را داشتند، عملیات اول به سمت صحرا و عملیات دوم در محور ساحل صورت گرفت که در این محور نیز مهاجمان با به جا گذاشتن تلفات بسیار سنگین ناچار به فرار و عقبنشینی شدند. به گفته یکی از فرماندهان جبهههای مردمی، نیروهای ارتش اطلاعات بسیار دقیقی از مسیرهای حمله مهاجمان، استعداد و اهداف آنها دارند و به همین دلیل با کمترین نیروی ممکن به مقابله با آنها پرداخته و تاکنون نیز موفقیتهای چشمگیری را به دست آوردهاند.
🔻در این میان یکی دیگر از فرماندهان انصارالله تاکید دارد که ائتلاف سعودی از هر آنچه که در دست داشت در این حمله استفاده کرد، دیگر چیزی نبود که آنها یا پرواز نداده باشند یا آنکه در صحنه نبرد حضور نداشته باشد، با این حال ائتلاف سعودی فقط در صفحات تلویزیونی و شبکههای مجازی نبرد را برده، اما در نبرد واقعی آنها هیچ حرفی برای گفتن ندارند. وی تاکید میکند بهعنوان مثال، کشتههای مزدوران در جبهه الفازه هنوز روی زمین ریخته است و کسی جرات نمیکند که جنازهها را جمعآوری کند.
🔻این عملیات که ائتلاف سعودی اماراتی آن را پیروزی طلایی نام گذاشته بود دومین تلاش ناکام اما سنگین و بیسابقه این ائتلاف برای اشغال بندر الحدیده و نوار ساحلی غربی یمن در دریای سرخ است که با جانبازی از خود گذشتگی مدافعان این کشور با شکسته کامل تا این لحظه مواجه شده است. فرماندهی نیروهای مردمی یمن، اوضاع در ساحل غربی را تحت کنترل اعلام کرده و تاکید دارد که دشمن در راهبردهای تعیینشده توسط مدافعان یمنی ناچار به بازی کردن است و خارج از آن هیچ عکسالعملی نمیتواند از خود نشان دهد.
🔻این در حالی است که یک منبع دیگر یادآور میشود که با رسیدن نیروهای تازهنفس از جبهههای داخلی، طرح پاکسازی مناطق آلوده شروع شده و با فرارسیدن شب، مهاجمان هیچ جانپناهی نداشته و در کمین تیمهای چهار تا شش نفره کمیتههای مردمی و ارتش در مناطق مختلف به سرعت تار و مار میشوند. نیروهای تازهنفس قرار است در منطقه عملیاتی الخوخه وارد عمل شده و همچنین پس از شکست حمله مهاجمان در حیس، طرحی برای محاصره آنها در این منطقه در حال اجرا شدن است.
🔻گفته میشود در عملیات امروز بیش از 50 دستگاه انواع و اقسام خودروهای زرهی، تکنیکال و تدارکات مهاجمان منهدم شده که فقط در یک نوبت، با انهدام یک خودرو که حامل 20 نیروی مزدور بود، 5 تن از آنها کشته، 5 نفر اسیر و 10 نفر دیگر که همه هم زخمی بودند، موفق به فرار شدهاند. موشکهای ضدزره در این عملیات به شکل بسیار گستردهای از جانب نیروهای مدافع استفاده شد که نقش بسیار مهمی در ناکامی مهاجمان داشت.
K.J
@syriankhabar
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ پیامبر خدا یا داعشی؟!!
1️⃣ انتساب خشونتهای افراطی به پیامبران الهی در کتاب مقدس یهودی_مسیحی از مطالب درخور توجه است.
2️⃣ #یوشع پیامبری است که از شخصیتهای بسیار بزرگ الهی در یهودیت و مسیحیت به شمار میآید:
✡ «و خداوند به موسی گفت: «یوشع بننون را که مردی صاحب روح (روح الهی) است گرفته، دست خود را بر او بگذار» [1]
✡ «و یوشع بننون از روح حکمت مملو بود، چونکه موسی دستهای خود را بر او نهاده بود» [2]
3️⃣ اما همین یوشع با این مقام، از اینکه نهایت #قساوت قلب را برای افراد روا بدارد اصلاً باکی ندارد! یکی از چندین نمونهی داعشی مسلکیاش را در این آیات خواهیم خواند:
4️⃣ «آنگاه یوشع و همهی اسرائیلیها، عخان را گرفته، او را با ردا و نقره و شمش طلایی که دزدیده بود، با پسران و دخترانش و گاوها و گوسفندها و الاغهایش و خیمهاش و هر چه که داشت به دره عخور بردند، در آنجا یوشع به عخان گفت: «چرا چنین بلایی بر سر ما آوردی؟ اکنون خداوند، تو را دچار بلا میکند.» آنگاه تمام بنیاسرائیل آنها را سنگسار نمودند و بعد بدنهایشان را سوزاندند، و روی جنازه سوخته عخان، توده بزرگی از سنگ برپا کردند» [3]
5️⃣ دیدیم که چگونه یوشع نه تنها به مجازات شخص خطاکار بسنده نمیکند، بلکه پسران و دختران و حیوانات و دارایی او را هم میسوزاند!! آیا فرزندان آن شخص نیز باید #سنگسار و سوزانده شوند؟! و آن هم فقط به خاطر گناه دزدی پدرشان!
6️⃣ در نگاه عقلانی اسلام، تمام انبیاء عادل بوده و دارای #عصمت میباشند؛ لذا در فرهنگ اسلامی اینگونه داستانها قطعاً مردود و مصداق بارز تحریف هستند.
✍️ پینوشتها:
[1] ترجمهی قدیم کتاب مقدس، اعداد، 27 :18
[2] ترجمهی قدیم، تثنیه، 34 :9
[3] ترجمهی تفسیری، یوشع، 7 :24-26
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ اعتراض حضرت موسی (ع) به خدا در تورات!
1️⃣ #توراتِ تحریفشده در بیان فضایل انبیاء نه تنها اهمال نموده، بلکه چهرهای بس نامتعارف و بعضاً عوامانه را از مقام #نبوت به تصویر میکشد، که صد البته با چهرهای که در اسلام از این عنوان ترسیم میشود كه مقام #عصمت است، کاملاً در تضاد است.
2️⃣ حضرت موسی (ع) در اسلام دارای مرتبهی بالایی است و با صفت کلیمالله و پیامبر اولوالعزم از او یاد میشود، اما در فرهنگ یهودی-مسیحی و متون مقدسشان هرچند که بزرگترین و شامخترین پیامبر بوده چنانچه میخوانیم: «و نبیای مثل موسی تا بهحال در اسرائیل برنخاسته است که خداوند او را روبرو شناخته باشد» [1] اما جالب اینکه نبیای که مثلش در #بنیاسرائیل نیامده در مقابل خداوند دهنکجی كرده و سخنانی از باب گلهمندی بیان میکند که در شأن حتی پیامبرانی که در مقامهای پایینتر از ایشان در نبوت هستند، نیست!
3️⃣ ایشان [طبق نقل تورات] وقتی به خاطر اذیتهای بنیاسرائیل بهخاطر خارج کردنشان از مصر و نجات از رهایی، با خدا صحبت میکند چنین میگوید:
4️⃣ «چرا مرا دراین تنگنا گذاشتهای؟ مگر من چه کردهام که از من ناراضی شده، بار این قوم را بردوش من گذاشتهای؟ آیا اینها بچههای من هستند؟ آیا من آنها را زاییدهام که به من میگویی آنها را مانند دایه در آغوش گرفته، به سرزمین موعود ببرم؟ برای این همه جمعیت چگونه گوشت تهیه کنم؟ زیرا نزد من گریه کرده، میگویند: به ما گوشت بده! من به تنهایی نمیتوانم سنگینی بار این قوم را تحمل کنم. این باری است بسیار سنگین! اگر میخواهی با من چنین کنی، درخواست میکنم مرا بکشی و از این وضع طاقتفرسا نجات دهی»! [2]
5️⃣ این است مقام بزرگترین پیامبر در #یهودیت و مسیحیت! و وامصیبتا از ترور شخصیتیای که دامن حضرت موسی (ع) را گرفته که حتی استدلالات عقلی بر عصمت انبیاء نیز در برابر تعصبات دینی و فرهنگی یهود و مسیحیت کارساز نیست!
✍️ پینوشتها:
[1] کتاب مقدس، ترجمه قدیم، تثنیه، 34 :10
[2] ترجمه تفسیری، اعداد، 11 :11-15
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
نیروهای یمن در الحدیده غیر ممکن است که شکست بخورند ،چون یمن یکی از پازلهای نابودی اسراییل حسب ایات سوره اسراء می باشد
[Forwarded from سروش]:
پس از آن ، وی به سبک پیامبراکرم به پادشاهان مصر و ایران و عثمانی نامه نوشت و آنها را دعوت به پذیرش وهابیت نمود!
نامه وی به فتحعلی شاه تندتر از همه بود و در آن پس از متهم کردن شیعیان به شرک ، شاه را دعوت به پذیرش آیین وهابی نمود و تهدید کرد چنانچه فتحعلی شاه دعوت وی را نپذیرد....
به سرنوشت ساکنان کربلا دچار میگردد.
اما پاسخ فتحعلی شاه مؤدبانه اما راسخ بود و ضمن رد شرک شیعیان ، توحید را در ذات شیعه دانست و دعوت کرد که "بن سعود" گروهی از علمای وهابی را به ایران گسیل دارد تا با علمای شیعه مناظره کنند.
شاه قاجار در پاسخ به #تهدید_نظامی سعودی ها ، او نیز وعده پاسخ نظامی داد.
پس از این نامه نگاری ، بن سعود حملات وحشیانه ای به #بحرین و #مسقط نمود که در این زمان فتحعلی شاه به فرزندش شاهزاده #حسینعلی_میرزا (حاکم استان فارس) دستور جنگ داد.
حسینعلی میرزا نیز سپاهی به فرماندهی #صادق_خان_دولو آماده کرد و روانه جنگ با سعودی ها شد.
در بندر مسقط جنگ شدیدی درگرفت که سربازان ایرانی به شدت سعودی ها را شکست دادند و مسقط آزاد شد.
پس از آن لشگر ایران به سوی #نجد روانه شد و با ضربات پیاپی بر سعودی ها تا نزدیکی #الدرعية (در بیست کیلومتری ریاض) پیشروی کرد و بن سعود که خودش را در معرض سقوط میدید ، با فرستادن سفیری به دربار ایران ضمن پوزش خواهی درخواست صلح کرد
و در پی این اقدام سپاه ایران از نجد عقب کشید و بار دیگر سروری ایران بر #خلیج_فارس ثابت شد
همانطور که در قضیه انتخابات لبنان و عراق پیشبینی کردیم که برنده انتخابات محور مقاو مت است و همینطور هم شد الان هم بر اساس تحقق وعده دوم سوره اسراء مبنی بر نابودی اسراییل ،پیشبینی می کنیم که یمن در الحدیده پیروز میدان است
🌎
#خبر_خارجی
تهدیدات آمریکا و دست و پا زدنهای نتانیاهو یعنی نبرد بزرگ ارتش سوریه در جبهه جنوب نزدیک است
تحلیلگر مشهور جهان عرب با اشاره به تهدیدات و تحرکات آمریکا و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از آغاز عملیات مهم مقاومت و ارتش سوریه در جنوب این کشور اعلام کرده، این تحرکات نشان میدهد که آغاز عملیات بزرگ مقاومت در مرزهای سوریه و رژیم صهیونیستی نزدیک است.
«عبدالباری عطوان»، تحلیلگر مشهور و سردبیر روزنامه «رأیالیوم» نوشته، حجم تهدیدات و همزمان با آن، رایزنیهای آمریکا و رژیم صهیونیستی برای منتفی شدن عملیات نیروهای مقاومت و ارتش سوریه در جنوب این کشور، بسیار افزایش یافته است و همین نشان میدهد که آغاز عملیات فوق نزدیک است.
طی روزهای گذشته، وزارت خارجه آمریکا و دیگر مقامات این کشور به دولت سوریه درباره انجام عملیات در «منطقه کاهش تنش جنوب غربی سوریه» هشدار داده بودند و دیروز نیز وزارت خارجه آمریکا این هشدار را تکرار کرد. «آویگدور لیبرمن» وزیرجنگ رژیم صهیونیستی هم که با هدف توقف اجرای هرگونه عملیات در جنوب، به روسیه رفته بود دیروز مدعی شد:
«هیچ نیروی نظامی حزبالله و ایران در جنوب سوریه حضور ندارند.» دیروز نیز کرملین از گفتوگوی تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی خبر داد. هرچند گفته شده، موضوع گفتوگوی طرفین، «سوریه» بوده، اما به قضیه عملیات در جنوب، اشاره نشده است.
علاوه بر آن، «میخائیل بوگدانف» معاون وزیر خارجه روسیه گفته، وضعیت در آنجا (جنوب سوریه) دشوار است و تماسها و رایزنیها با طرفهای ذیربط درباره این وضعیت، ادامه دارد. این اظهارات به خوبی روشن میکند که روسها شرایط را در جنوب سوریه، برای آمریکا و رژیم صهیونیستی مبهم میکنند و حاضر نیستند در چارچوب خواسته آنها رفتار کنند.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفته که رویکرد آمریکا به گسترش تهدیدات تروریستی نه تنها در سوریه کمک کرده، بلکه برای منطقه و جهان نیز تهدید است.
اما، عطوان با اشاره به این تهدیدات و تحرکات، اینگونه برداشت میکند که «عملیات جنوب» به زودی آغاز خواهد شد.
عطوان علاوه بر آن، به گفتوگو مفصل «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه با شبکه «العالم» هم اشاره میکند و میگوید، این اظهارات (که در حمایت از حضور ایران و حزبالله بیان شده بود)، نشانه جدی بودن آغاز عملیات جنوب است.
سردبیر رأیالیوم نوشت، ارتش سوریه پس از سیطره بر 80 درصد خاک این کشور، اکنون در موقعیتی قوی قرار دارد... و بعید نیست که این حالت وحشتگونهای که بنیامین نتانیاهو و آمریکا دارند و شتابی که برای گفتوگو با پوتین به خرج میدهند، در نتیجه اطلاعاتی باشد که عملیات در جنوب را تأیید میکند و احتمالا این عملیات بعد از تعطیلات عیدفطر و با پشتیبانی روسیه، آغاز خواهد شد.
مورد دیگری که وقوع این اتفاق را تقویت میکند، سفر دیروز وزیردفاع سوریه به همراه شماری از فرماندهان و افسران به منطقه عملیاتی جنوب غرب سوریه است.
حدود یک ماه است که آزادسازی مناطق سه استان «درعا»، «السویدا» و «قنیطره»، در دستور کار ارتش سوریه و مقاومت قرار گرفته است.
حساسیت عملیات مذکور، مجاور شدن نیروهای مقاومت با مرزهای فلسطین اشغالی است. این اتفاق قریبالوقوع، صهیونیستها را به شدت نگران کرده است.
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
✏
#یادداشت_روز
جنگ حدیده، فرصت طلایی مردم یمن در دفع تجاوز
سعدالله زارعی
جنگی که از روز دوشنبه هفته پیش با هدف و تصرف بندر الحدیده یمن آغاز شد از نظر انصارالله یک «فرصت جنگی» تلقی شده و در نقطه مقابل، ائتلاف مشترک آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، سعودی و اماراتی آن را «پیروزی طلایی» خوانده است ممکن است هر دو اتفاق بیفتد یعنی ائتلاف پنج ضلعی یاد شده با بهرهگیری از بمباران شدید و کمک بمبافکنهایی که یمنیها فاقد آن هستند، در سواحل مسطح استان الحدیده به یک پیروزی فوری و کم هزینه دست پیدا کنند و بالاخره پس از حدود 2/5 سال تلاش در جبهههای مختلف یمن به «یک دستاورد» برسند اما از آن طرف همانگونه که تجربه جنگهای پیشین در مأرب، تعز، نهم و صنعا میگویند، جنگ الحدیده یک «تله ویرانگر» برای نیروهای ائتلاف میباشد کما اینکه طی حدود شش هفته اخیر که جنگ برای تصرف الحدیده آغاز شده، ائتلاف بیش از 700 کشته داده است. در خصوص این جنگ، نکتههایی وجود دارد:
1- جنگ یمن را میتوان بطور کلی به دو مرحله تقسیم کرد: مرحلهای که انصارالله بطور تاکتیکی از اداره جنوب منصرف شد و نیروهای خود را در 12 استان منطقه شمالی متمرکز کرد و مرحلهای که انصارالله در منطقه شمالی مورد تهاجم نیروهای سعودی، اماراتی و عوامل یمنی آنها قرار داشت. مرحله اول کمتر از یک سال به درازا کشید و از مرحله دوم هم اینک 27 ماه میگذرد.
انصارالله27 ماه پیش منطقه جنوب را ترک کرد و این در حالی است که تا همین امروز نیروهای موسوم به ائتلاف وضع ثابت و معینی را در جنوب پدید نیاوردهاند و این مناطق به شکلی بین آنان تقسیم شده است. هم اینک اداره بخشهایی از استان پهناور و در عین حال کم جمعیت «حضرموت» در اختیار اماراتیهاست، بخش شمالی این استان در اختیار نیروهای القاعده - موسوم به انصارالله- است. بخشهایی از استان کوچک و در عین حال مهمترین بندر یمن یعنی «عدن» در اختیار امارات و بخشهایی در اختیار دولت تحت حمایت سعودی «بن دغر» است. بخشهایی از تعز که تصرف شده است در اختیار امارات و بخشهایی در اختیار نیروهای حزب اصلاح یمن میباشد. استان مستره که در مرز عمان میباشد هم در اختیار نیروهای سعودی است. این نیروها در عین اینکه یک ائتلاف را تشکیل دادهاند با همدیگر درگیرند به گونهای که امارات دولت بن دغر را به رسمیت نمیشناسد!
جنگ در مرحله دوم برای تصرف مناطق تحت اداره دولت انصارالله به ریاست «محمدعلی الحوثی» به کندی و با تلفات زیاد مواجه شد به گونهای که میتوان گفت در جریان مقاومت انصارالله، و نبرد تعز، مأرب، نهم، صنعا، جوف و الحدیده بیش از ده هزار نیروی وابسته به عربستان و امارات کشته شده و چند برابر آن نیز زخمی شدهاند. در مرحله دوم، انصارالله برای دفاع از خود و توقف جنگ، دامنه حملات خود را به استانهای هم مرز با یمن- عسیر، جیزان و نجران- توسعه داد و بخشهایی از این استانها را از سیطره ارتش سعودی خارج نمود. نصیب نیروهای سعودی- اماراتی در این نبردهای 27 ماه اخیر شکستهای پی در پی بوده است. اگر براساس تجربه جنگهایی که به آن اشاره شد، بخواهیم وضع آینده را پیشبینی کنیم، نبرد در استان کم عمق و طولانی الحدیده که در ساحل غربی یمن امتداد یافته است، یک «فرصت طلایی» برای انصارالله و مردم یمن برای وارد کردن تلفات زیاد به نیروهای متجاوز میباشد. به همین دلیل دبیر کل سازمان ملل نسبت به بروز فاجعه در نتیجه جنگ در الحدیده هشدار داده است.
2- گمان سعودیها، اماراتیها، آمریکاییها، فرانسویها و انگلیسیها که یک هندسه پنج ضلعیعملیاتی به وجود آوردهاند، این است که عملیات در ساحل هموار غربی یمن میتواند
http://kayhan.ir/fa/news/134797
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
[Forwarded from سروش]:
🚩 یادلین: دیدار کیم-ترامپ یعنی ایران به میز مذاکره باز نمیگردد
رئیس سابق اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستیم:
🔹دیدار هفته گذشته سران آمریکا و کره شمالی به این معنی است که احتمالا ایران به میز مذاکره باز نخواهد گشت.
🔹 ایران هستهای میشود، ترامپ به آن حمله نمیکند و این کار به دوش اسرائیل میافتد
🔹 احتمالا خروج از توافق هستهای جنگ میان ایران و اسرائیل را نزدیک تر کرده است.
http://tn.ai/1751648
📡 @TasnimNa
[Forwarded from سروش]:
.
«سلام آقای علیزاده. این ویدیو را حتما ببینید. سَم مترفیس گزارشگر آیتیوی اسپرت بعد از گل پیروزی ایران مقابل مراکش برای چندمین بار بیان میکند که ایران تحت تحریم های شدید بین المللی قرار دارد و ادامه میدهد "تیم ایران به دلیل تحریمها بازی دوستانه نداشت، نمیتوانست از کفش های کمپانی نایک استفاده کند و تنها تیم جام بود که اجازه فروش پیراهنهایش را نداشت". همچنین بعد از سوت پایان بازی میگوید "بدون کفشها هم مشکلی نبود" و اضافه میکند که ایرانی ها برای رسیدن به اینجا سختی های زیادی کشیده و آزار دیده اند اما اینجا بعد از بیست سال باز در جام جهانی برنده میشوند. و انگار اولین کسی است که میان بمباران خبری منفی چپ و راست ضد ایرانی، این حس را به من نمیدهد که مجرم هستم، و گویی اولین کسی است که از تحریم ها حرف میزند و وسط اینهمه خارجی و ایرانی که هر روز من و شما رو به خاطر ایرانی بودن میکوبند، من ایرانی را مقصر نمیداند! حرفهای این گزارشگر برای من تکان دهنده بود».🔸متن بالا را یکی از مخاطبان این صفحه دیشب برایم فرستاد. حرفهایی ساده اما مهم. اینکه «مظلومیت» واضح مردم ایران را یک گزارشگر ورزشی انگلیسی میبینید ولی مجریان به ظاهر ایرانی بیبیسی فارسی و منوتو این مظلومیت را به هزار ترفند و مکر طوری جلوه میدهند که ایران و ایرانی مقصر و مجرم و گناهکار بشود. که جای قربانی و جلاد عوض شود. که جای ظالم ومظلوم عوض شود. و اینهمه دروغ و اینهمه تحقیر و اینهمه اتهام بی اساس واینهمه شکستن کرامت ایرانیان فقط و فقط به خاطر گرفتن امتیازات بیشتر و خلع سلاح بیشتر و محروم کردن ایرانیان از همین ابزار باقیمانده دفاعیشان یعنی موشکها و متحدان منطقهای. امروز مقاومت تنها سلاح برداشتن و جنگیدن در خط مقدم نیست. امروز احساس گناه نکردن از ملیت ایرانی نوعی مقاومت مقابل سلطه و امپریالیسم است. امروز سر بالا گرفتن و افتخار کردن به ملیتی با هزاران سال قدمت که چهل سال بی وقفه در خط مقدم ایستاده مقاومت است. امروز وس زدن افسردگی تزریقی و تحمیل شده از سوی دشمنان و رسانههایشان نوعی مقاومت است. امروز شادی جمعی و کنار هم بودن نوعی مقاومت است. امروز مهار زدن بر نفرت افسارگسیخته جناحی از سوی اصلاح طلبان به اصولگرایان و از سوی اصولگرایان به اصلاح طلبان و از سوی گروههای مختلف مردم به یکدیگر نوعی مقاومت است.
https://instagram.com/p/BkIMdR_nZ_D/
🔴چرایی حمله امریکا به مواضع ارتش سوریه
🔻در ادامه سیاست حملات گاه و بیگاه جنگندههایی امریکایی به مواضع ارتش سوریه در مناطق مختلفی از شرق این کشور، بامداد امروز نیز هواگردهای امریکایی اقدام به حمله به یکی از مواضع ارتش سوریه کردند که باعث شهید و زخمی شدن تعدادی از نیروهای ارتش سوریه شد. بر خلاف آنچه که گفته میشود در این حمله هیچ یک از نیروهای متحد آسیبی ندیدهاند و همگی در سلامت به سر میبرند، چرا که با توجه به شواهد موجود، امریکاییها نمیخواهند در شرایط فعلی خود را با متحدین درگیر کنند.
🔻در مورد دلایل چنین اقدامی دو موضوع مهم بهنظر میرسد، نخست تلاش امریکاییها برای باز کردن مسیری جهت عملیات تروریستهای داعشی که در طول چند ماه گذشته موفق به بازیابی نظامی و انسجام نسبی خود شدهاند. این بازیابی در راستای حمله به شهرهای دیرالزور و المیادین و قطع خطوط امدادی ارتش سوریه به سمت شهر بوکمال صورت گرفته است. امریکاییها شرایط را برای عبور و حضور صدها عنصر داعشی از عراق به داخل خاک سوریه فراهم و امکانات بسیاری در اختیار آنها قرار دادهاند.
🔻در این راستا برخی از نیروهای حاضر در منطقه اوضاع را مناسب ارزیابی نکرده و بر این باورند که در صورت حمله داعش به مواضع ارتش و نیروهای متحد در شرق سوریه، به ویژه به سمت شهرهای السخنه و تدمر، باید انتظار خبرهای ناخوشایندی را از این مناطق داشت. این در حالی است که عناصر داعش که پیش از این از استان سویداء رانده شده بودند، چند هفتهای است با هدایت اشغالگران امریکایی حاضر در نقطه مرزی التنف، حملاتی را به مواضع ارتش سوریه در این منطقه صورت دادهاند که هدف اصلی آن، پیدا کردن جای پای محکمی به سمت مناطق آلوده جنوبی است.
🔻اما دلیل دوم چنین حملهای، به عزم ارتش سوریه برای پاکسازی جنوب این کشور از عناصر تروریستی ارتش آزاد، القاعده و داعش باز میگردد. برای این عملیات، پیش از این سه دلیل عمده برشمرده شده بود: 1)پايان يافتن مهلت اعطا شده توسط روسيه به تروريستها در روز شنبه، 2) عدم توافق بين كشورهاي روسيه، آمريكا و اردن در مورد وضع جنوب سوريه و در نهایت 4)رسيدن فرمانده نيروهاي تايگر (سرتیپ سهيل حسن) به فرودگاه خلخله که مرکز عملیات نیروهای مقاومت و پشتیبانی هوایی از عملیاتها در مناطق جنوبی سوریه بهشمار میرود.
🔻به همین دلیل امریکاییها میخواهند به هر شکل ممکن مانع از شروع چنین عملیاتی شده و هم به مواضع ارتش سوریه حمله کرده و هم به عناصر تروریستی داعش کمک میکنند تا بتوانند مواضع جدیدی را در شرق و مرکز سوریه بار دیگر اشغال کنند. در این میان، گفتوگوی تلفنی نخست وزیر رژیم صهیونیستی با رئیسجمهور روسیه در مورد خروج کامل ایران از سوریه و نه تنها جنوب این کشور، نشان از هماهنگی میان تلآویو و واشنگتن برای مرحله آینده در نبردهای سوریه دارد.
🔻نتانیاهو در این گفتوگو به پوتین گفته بود که این رژیم امکانات مجبور کردن ایران و نیروهای مورد حمایت این کشور برای ترک کامل سوریه و برچیدن کامل پایگاههایش را دارد، موضوعی که بیانگر این نکته است که او از دوستان امریکایی خود پالسهای مثبتی در مورد حمایت از اقدامات احتمالی این رژیم در سوریه علیه محور مقاومت را دریافت کرده است و به همین دلیل با پشتگرمی بیشتری با رئیسجمهور روسیه در این مورد صحبت کرده است. با این حال بهنظر میرسد که باید یک گوشمالی اساسی دیگر به نتانیاهو داد تا دقیقا موقعیتش را درک کند.
🔻این موارد را در کنار هم قرار داده و به این موضوع توجه داشته باشید که امریکاییها در طول یک سال و نیم گذشته صدها دستگاه انواع زرهپوش و خودروی نظامی را در بندر عقبه اردن تخلیه کرده و به نقاط معلومی در این کشور منتقل کردهاند. عقل سلیم میگوید تهدیدات امریکاییها مبنی بر حمله نکردن ارتش سوریه به مواضع تروریستها، بخشی ناشی از دپوی چنین تجهیزاتی در اردن است که بهنوعی زبان تهدید مسلحانه دولت ایالات متحده امریکا بهشمار میرود، هر چند ورود این کشور به جنوب سوریه انتخاب آسانی نخواهد بود.
🔻در جمعبندی این گزارش باید گفت که محور مقاومت از همان روز اول باید نسبت به حملات امریکاییها به نیروهای خود واکنش شدیدی نشان میداد، مانند همان واکنشی که به صهیونیستها نشان داده شد و پس از آن دقیقا حساب کار دستشان آمد. اگر در سوریه در یک عملیات 30 الی 50 نظامی امریکایی در یک حمله کشته شوند، بدون شک افکار عمومی امریکا دولت این کشور را بازخواست خواهد کرد، اما تا زمانی که ما کشته بدهیم و آنها پایگاههایشان را بیشتر کنند، بازنده اصلی ماجرا ما هستیم و نه امریکا و رژیم صهیونیستی.
ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar