🔴نابودی گسترده یک نسل برای جذب مخاطب
اگر چرخشی در برخی پلتفرم های داخلی داشته باشید با محتواها و شبکه هایی مواجه میشوید که مشابه آن را حتی در بدترین شبکه های اجتماعی بیگانه هم پیدا نمیکنید. صاحبان برخی اپراتورها به بهانه جذب مخاطب و کاربر بیشتر اجازه داده اند محتوا بدون کمترین نظارت موثری در زیرساخت آنها منتشر شود
اما این تولید و انتشار محتوا با کمترین نظارت تنها باعث شده برخی نسلهای جدید آسیب های جدی فرهنگی و هویتی و اخلاقی ببینند. اگر سری به برخی کانالهای روبیکا بزنید با یک مهندسی محتوای عجیب و گسترده در حوزه های همجنسگرایی ، روابط مثلثی ، عشق های خیابانی ، خشونت و انزوای اجتماعی ،مصرف دخانیات ،کشف حجاب و..... مواجه خواهید شد .
بالای ۹۰ درصد کاربران روبیکا در سنین جوانی و نوجوانی قرار دارند که بصورت مداوم مصرف کننده این محتواهای مخرب هستند .
کاش نمایندگان مجلس یا نهادهای نظارتی به مسئله محتوا در زیرساخت های اپراتورهای تلفن همراه که برخی مدیران آنها این روزها سودای وزارت را در سر دارند ،یک ورود جدی داشته باشند و جلوی این فاجعه خانمان سوز فرهنگی را بگیرند.
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
عراقچی: به اندازه کافی مذاکره کردهایم؛ الان کشورهای مقابل باید تصمیمات سخت خود را بگیرند. ایران قبلا با ماندن در برجام، تصمیم سخت خود را گرفته است.
➕هرچند مهم تر از احیای مجدد برجام و بازگشت آمریکا به آن، لغو واقعی تمام تحریمها، راستی آزمایی و اطمینان از عدم "تَکرار" بدعهدیهای قبلی است اما باید امیدوار بود که درصورت شکست مذاکرات وین، #جریان_تحریف صحبتهای امروز عراقچی (بعد از ۶ دور مذاکره) را به یاد داشته باشد و دوباره مدعی کم بودنِ اختیارات و...، نشود!
#مهدی_قاسم_زاده
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
اگر این صدها گورِ بی نام و نشانی که در کانادا کشف شده و نشون میده بومیان چطور قتل عام شدند در کشور دیگری بود، تا الان جاستین ترودو صد بار زانو زده بود و اشک ریخته بود و انتقاد و محکومیت و نشستهای خبری هر روزه داشت!
اما گویا نقض حقوق بشر در خود کانادا براش کم اهمیته!!
💬 الهام عابدینی
#همینقدر_تباه
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
🔴 #بازهم ستاد کرونا، #فقط سفر به #کربلا را ممنوع کرد‼️
🔹عرفه منتفی شد | علی رغم آمادگی سازمان حج و زیارت برقراری سفر به عتبات،
وزارت ارشاد از رئیسجمهور خواست تا وضعیت سفر به عتبات را بررسی کنند که ستاد کرونا باز هم با از سرگیری سفر به عتبات مخالفت کرد و اعلام کرد در تیرماه هم هیچ اعزامی صورت نمیگیرد.
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 ورود ایرانی و سگ ممنوع!
💠 شما یادتون نمیاد ولی در زمان پهلوی مردم ایران آنچنان عزت و جایگاه بالایی در جهان داشتند که امیرعباس هویدا، نخست وزیر شاه در مصاحبه اش میگه:در نزد خارجی ها مردم ایران با سگ همردیف بودند.
📚 منبع:برنامه تونل زمان شبکه منوتو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴حمله سایبری به رژیم صهیونیستی...
♦️در حمله سایبری گسترده به شبکه کاریابی رژیم صهیونیستی اطلاعات دست کم 280 هزار دانشجو از شماره تلفن تا پست الکترونیک و گذرواژه به دست هکرها افتاد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ دکتر #حسین_فرجادامین، کارشناس امور افغانستان:
📺 تحولات فعلی #افغانستان کاملا برنامهریزی شده و از مفاد پروژهی توافق آمریکا با #طالبان است.
📺 یکی از اهداف توافقنامه دوحه، ناامنکردن منطقه برای #ایران، چین و روسیه است.
📺 #فاطمیون افغانستان نقش کلیدی و مهمی در شکست #داعش داشته است و به همین علت آمریکاییها با ناامن کردن هزارهها به دنبال انتقامگرفتن از این گروه هستند.
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
🔰دور باطل و فقر واژه ها در لیبرالیسم ایرانی
دکتر موسی نجفی :
✅لیبرال های وطنی در مقابل نظام دینی که مدام به استبداد و انحصار متهمش می کنند یک مشکل و بن بست تئوریک دارند و آن این است که در فلسفه لیبرال از انقلاب به معنای براندازی و ساختارشکنی خبری نیست ، آنان از یک طرف ، مزایای قوه مجریه و دولت را خواهانند و از طرفی فاقد "نظریه انقلاب" هستند لذا جبرا به اصطلاح روغن ریخته را نذر امامزاده می کنند ؛ ژست مخالف و قهر می گیرند ولی همیشه در سهم خواهی و استفاده از مزایای دولتی پیشتاز و حریص هستند۰ وقتی هر دو راهی برای آنها بن بست باشد ( نه توانایی انقلاب مردمی و نه کنار رفتن از قدرت ) لاجرم پشت شعار و ایده رفورم یا همان اصلاحات قرار می گیرند، در این میانه هم حالت نه قهر و نه آشتی یا همان طلبکار بودن را ادامه می دهند ، فرصت طلبانه شریک سفره دولت می شوند و با سیاست یک بام و دو هوا ، فقدان و محال بودن توانایی نظریه انقلاب را زیرکانه پنهان و یا بهتر بگوییم معامله می کنند۰ به نظر می رسد لیبرالیسم برانداز ایرانی فاقد مبانی نظری منطقی و روشن برای توصیف یک نظام دینی شیعه که تقریبا شبیه هیچ نظام سیاسی در جهان نیست ، می باشد ۰ این عجز فلسفی در لیبرالیسم دینی و فقر واژه ها در مورد لیبرالیسم سکولار نیز قابل تسری است ۰
دکتر #موسی_نجفی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک سوال از رئیسجمهور منتخب: وقتی رئیسجمهور شدید به بانکها میگویید از واحدهای تولیدی شکایت نکنند یا به قوهقضائیه میگویید پیگیری نکند؟
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
سپاه به پهپاد قاره پیما دست پیدا کرد؟!
#سردار_سلامی صبح دیروز: پرنده هایی در اختیار داریم که ۷ هزار کیلومتر بدون خلبان پرواز میکنند!
جالبه چند وقت پیش آمریکا و اسرائیل جلسهای گرفته بودن برای مقابله با توان پهپادی ایران و این خبر یک شوک بزرگ برای اونهاست...
💬خلیلوند
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽بالاخره اینها باید دیده بشوند یا نباید دیده بشوند؟!
🔹معترض میشوند چرا حاشیهنشینی وجود دارد؛ حاشیهنشینی وجود دارد چون شما به روستا توجه کافی نکردید
🔹روستایی ما باید احساس کند که یک محیط آرام و مرفه به همراه امکانات برای زندگی دارد
📌بخشی از مستند «رئیس همهی جمهور»
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
🔴 ۱۲ مرداد مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب در مجلس
🔹«نیکزاد» نایب رئیس مجلس: مراسم تحلیف آیتالله رئیسی، رئیس جمهور منتخب روز ۱۲ مرداد ماه در مجلس انجام خواهد شد.
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
🔴ادعاهای دروغین آمریکا
👤سیدحسن نصرالله:
⭕️ فیلتر سایتهای محور مقاومت، ادعاهای دروغین آمریکا درباره دموکراسی را برملا کرد
♦️دبیرکل حزبالله لبنان: اقدام آمریکا علیه برخی وب سایتها اتفاقی نیست، چرا که اغلب آنها وابسته به مقاومت بود
♦️این سایتها در قبال مسائل بیاعتنا نبودند؛ در خصوص فتنهها و مسائل مختلف موضعگیری میکردند
♦️ادعاهای آمریکا در خصوص حقوق بشر و آزادی بیان صرفاً ادعاهای دروغ است
♦️در عین حال ما شاهدیم که رسانههای رژیمهای دیکتاتوری و حتی گروه های تروریستی، هدف آمریکا قرار نمیگیرد
#ادعاهای_دروغین_آمریکا
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
🔴جوبایدن در حال تخریب کشورمان است
💢ترامپ: بایدن در حال نابود کردن آمریکاست
❌❌عملکرد پنج ماهه دولت بایدن یک «فاجعه کامل» است. جرایم و قتلها رو به رشد، خارجیها در حال عبور از مرز ما هستند. هیچکس تاکنون چیزی شبیه به این را مشاهده نکرده بود.
❌❌چین، روسیه و ایران در حال تحقیر کشور ما هستند. جو بایدن در حال تخریب کشورمان است.
❌❌هماکنون بازگشت به سوی توافق ایران در حال رخ دادن است که این قضیه اسرائیل را نابود میکند یا این که به احتمال بیشتر به یک جنگ بزرگتر منتهی میشود.
❌❌اگر در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا تقلب نشده بود، ظرف یک هفته با ایران توافق کرده بودم.
#فروپاشی_آمریکا
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴هفتم تیر در دفتر حزب جمهوری چه اتفاقی افتاد؟
🔹مرور حادثه بمب گذاری در دفتر حزب جمهوری که محل قتلگاه ۷۳ شهید شد.
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
🔴 پرورش یافتگان غرب
💢این سه نفر الان هر سه در راس امور کشور افغانستان هستند!
♦️اولی (از سمت چپ) رئیس جمهور افغانستان است
♦️وسطی نماینده ی گروهک طالبان در مذاکره صلح با دولت آمریکا
♦️سمت راستی سفیر آمریکا در کشور افغانستان و هر سه سی-چهل سال قبل دانشجویان افغانستانی بودند که در دانشگاه های آمریکا بورسیه شده اند و آنجا زندگی کرده اند و درس خوانده اند!!
جالب نیست واقعا؟؟
▪️یعنی حتی همان نماینده ی طالبان هم، یکی نیست که دست پرورده ی پاکستان یا شوروی سابق باشد ! همه ی آن ها دست پرورده ی آمریکا هستند و در فیلمی که آمریکا دارد در افغانستان می سازد بازی می کنند!
✍رضا نظام دوست
#پرورش_یافتگان_غرب
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
👈تحولات جدید افغانستان را چگونه تحلیل کنیم
🔰آیا ایران به حکومت طالبان در افغانستان راضی شده؟!
✍طی روزهای اخیر با تصرف اکثر مناطق افغانستان توسط طالبان، موضوعات متعددی درباره ماهیت این گروه و همچنین نحوه مواجه فعلی ایران با آن در افکار عمومی دوباره زنده شده است. مواضع و تجربه ایران در بیست سال اخیر در مواجه با طالبان با فراز و نشیبهای روبه رو بوده و در این روزها به سوژه بسیاری از کاربران فضای مجازی تبدیل شده که از داعشی بودن طالبان تا رضایت ایران از آنها در آن سخن گفته شده است!
✔️برای درک موضع فعلی ایران در قبال طالبان فهم نکات مقدماتی ذیل بسیار راهگشا است:
1⃣ کشور افغانستان برای ایران با بیش از چهل سال تجربه نظامی این کشور در جنگ با شوروی و آمریکا و همچنین ظهور و بروز گروه های همچون القاعده و طالبان تا تجربه همکاری با مجاهدین افغان و گروههای جدیدی همچون فاطمیون آمیخته شده است. ایران نه تنها در حوزه نظامی و اطلاعاتی بلکه در فهم و تعامل با ساحت های قومی و مذهبی افغانستان از پشتون ها و تاجیک ها گرفته تا ازبک ها و هزاره ها نیز کشوری بسیار باتجربه و ورزیده و بانفوذ محسوب میشود.
2⃣ایران بیشک یکی از موفقترین تجربههای اطلاعاتی و نظامی خود را در افغانستان کسب کرده است. برای درک این موضوع کافیست بدانیم هم نطفه القاعده و هم نطفه طالبان در افغانستان در بستر سرویس های اطلاعاتی عربستان و آمریکا و با پیمانکاری افسران مرموز سرویس اطلاعاتی پاکستان بسته شده است. سالها قبل این گروههای بزرگ تندرو مذهبی قرار بود؛ اولین دولتی جهادی را در بیخ گوش ایران ایجاد کرده و جمهوری اسلامی را با بزرگترین خطر نظامی حتی بالاتر از دولت صدام در وسعتی بسیار بیشتر از مرزهای زمینی با عراق مواجه کنند.
3⃣اما دستگاه های امنیتی و نظامی ایران در سالهای اخیر از دل چنین طراحی بزرگ ضدامنیتی و نظامی آمریکایی در افغانستان، نه تنها توانسته روندهای ضدامنیتی در افغانستان را کنترل بلکه این روندها را به خود آمریکاییها برگرداند. ایران بی شک در کنترل رفتار القاعده و تطور نسبی طالبان نقش بسزا و بسیار پیچیده ای را ایفا کرده است. بد نیز نیست که بدانیم ایران در همین دو سال اخیر تلاش برای ایجاد تولد مجدد داعش اینبار در افغانستان را از طریق همین روندهای به ظاهر ضدامنیتی محدود کرده است.
4⃣ایران اولین بار نیست که تجربه تصرف اکثریت شهرهای افغانستان توسط طالبان و همچنین حتی حضور آنها را در مرزهای خود تجربه میکند. اما تحرکات اخیر طالبان در حالی اتفاق افتاده است، که ایران نه تنها بر اقدامات نظامی آنها اشراف اطلاعاتی نظامی و اطلاعاتی گسترده تری از هر زمان دیگری را دارد بلکه توانسته طالبان را در رعایت حفظ منافع ایران و همچنین رعایت جان و حقوق اقوام افغانستانی غیر پشتون و همچنین شیعیان افغانستان ملزم به برخی همکاریها بکند. موضع ایران در مواجه با طالبان جدید ترکیبی از مذاکره و هوشیاری و اشراف و آمادگی اجرای سناریوهای متعدد و گاه متضاد است. طالبان نیز پذیرفته اند که در برابر ایران نمیتوانند غیرمسئولانه برخورد کنند چون در غیر آن صورت ممکن است با هزینههای هنگفتی روبهرو شوند.
5⃣ موضع ایران در برابر کلیت افغانستان و آینده آن کاملا روشن است، ایران به دنبال دولتی در افغانستان با حضور همه اقوام و برخواسته از آرای مردم افغانستان و همچنین دولتی غیر وابسته به آمریکا و مسئول در برابر منافع همسایگان هست. این اصول برای ایران اهمیت دارد و هر گروه در افغانستان برای ایران با این اصول سنجیده خواهد شد.
6⃣آوردگاه افغانستان برای ایران فراتر از طالبان، در مواجه با طراحیهای آمریکا معنای راهبردیتری پیدا می کند. ایران هم اکنون تمام سناریوهای احتمالی دولت بایدن از بازگشت منجی گونه به صحنه نظامی افغانستان و یا ترک افغانستان با هدف ایجاد بی ثباتی نظامی و اختلافات گسترده قومی تا خلق یک صحنه ضدامنیتی و نظامی بزرگ علیه مرزهای شرقی ایران و یا ایجاد یک دولت دلخواهتر در افغانستان، زیرنظر دارد و جمهوری اسلامی در این صحنه پیچیده از بازی گرفتن هوشمندانه همه بازیگران افغانستانی منجمله طالبان به عنوان گروهی غیرقابل حذف و بخشی از آینده این کشور، در این شرایط غفلت نخواهد کرد.
✍ #مهدی_جهان_تیغی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
درس های ۳ دولت برای رئیسی -۱
دولت چگونه میتواند پیشران پیشرفت شود؟
1- دوره خدمتگزاری رئیسجمهور منتخب، جناب آقای رئیسی، از اواسط مردادماه آغاز میشود و پس از آن، نوبت معرفی اعضای کابینه است. بر این اساس، یک ماه پیش رو، دورهای طلایی در انتخاب همکاران و ریلگذاری دولت است.
رئیسجمهور اگرچه جایگاه ممتازی در نظام سیاسی و مدیریتی دارد، اما این ترکیب «تیم دولت» است که جهتگیری و میزان پیشبرد برنامههای او را مشخص میکند.
2- مهندسی ارکان دولت، منطقا متوقف به نقشه و برنامهای است که رئیسجمهور در پی آن است. به عبارت دیگر، تدوین نقشه کلان دولت، مقدم بر انتخاب وزرا و معاونین است. این برنامه و اولویتهای آن است که تعیین میکند راس هر وزارت و معاونتی، چه کسی قرار بگیرد؟
لزوم برنامه، ضمنا به ما میگوید که اعضای کابینه نه به شکل منفرد و جزیرهای، بلکه باید در قالب یک تیم چیده شوند. شرط حضور در دولت، کاربلدی و امانتداری و پاکدستی است. اما یک ویژگی لازم دیگر، روحیه فعالیت تیمی است. نداشتن اخلاق کار تیمی در کنار خلأ برنامه یا ضعف فرماندهی رئیسجمهور، موجب واگرایی و گسست در دولتهای مختلف طی سه دهه اخیر شد.
3- تیم دولت، برای حل چالشهای بزرگ اقتصادی باید همدل و هماهنگ باشد. در غیر این صورت، دستگاهها، رفتار جزیرهای خواهند داشت و احیانا دچار تعارض و تناقض میشوند. بازخوانی برخی عبرتهای تاریخی، به درک موضوع کمک میکند.
دولت مدعی اصلاحات چنان دچار کج کارکردی شد که مردم در انتخابات سال 84 به همه نامزدهای این طیف (هاشمی، معین، کروبی و مهرعلیزاده) «نه» قاطع گفتند. علت نارضایتی مردم، اولا انحراف گفتمانی دولت، و ثانیا آشفتگی ستاد اقتصادی آن بود. فقط چهار سال زمان برد تا طرح ساماندهی اقتصادی روی کاغذ بیاید! پس از آن هم درگیری در داخل دولت ادامه داشت.
4- عملکرد ناهماهنگ دولت خاتمی چنان بحرانساز شد که بارها مورد نکوهش اعضا یا متحدانش قرار گرفت. رسول منتجبنیا عضو مجمع روحانیون، تیرماه 1380 گفت: «مجموعه کابینه آقای خاتمی با طرح ساماندهی اقتصادی هماهنگ نبود. این مدیران به سیاست تعدیل اقتصادی معتقد بودند. دستگاههای زیرمجموعه، موجب نابسامانی اقتصادی شدند که امروز بر جامعه حاکم است».
محمد عطریانفر عضو مرکزیت کارگزاران، 13 بهمن 1379 تاکید کرد: «تابل قبول نیست که بعد از سه سال و نیم، تازه شاهد بروز اختلاف میان دو نظریه اقتصادی یک کابینه مشترک باشیم. تیم اقتصادی خاتمی آلیاژی و شکننده است و آزمون و خطای زیادی داشته. به خاطر این ناهمگونی، نمیتوان کاری کرد».
5- محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب هم 30 بهمن 1379 اظهار داشت: «تیم اقتصادی دولت، تیم متجانسی نبود که بتواند مسائل را به طور هماهنگ پیگیری کند. کسانی که در دولت سابق (سازندگی) تفکر سیاست تعدیل اقتصادی را تعقیب میکردند، با بنبست مواجه شدند و در دولت خاتمی هم قطعا ناموفق عمل کردند و برای اقتصاد کشور مشکل ایجاد کردند».
عیسی کلانتری وزیر کشاورزی هم که پس از ادغام این وزارت در «جهاد کشاورزی» کنار رفت، شهریور 1380 گفت: «مشکل اصلی در سازمان مدیریت و برنامهریزی است. تا اینها سر کار هستند وضع بهتر از این نمیشود. سرمایهگذاری کشاورزی با سالانه 2 درصد کاهش مواجه است. تفکر دولت این نبوده که با رونق کشاورزی به کشور کمک کند. تا آمدیم از کشاورز حمایت کنیم، انبوه محصولات به داخل سرازیر شد».
عبدالعلیزاده وزیر مسکن نیز 25 تیر 1380 گفت: «مدیران دولتی، هیچ ریسکی را قبول نمیکنند و اگر کار را خراب کنند، مجازات نمیشوند. مدیران بخش خصوصی، با ندانمکاری مدیران دولتی، با ورشکستگی رو به رو میشوند. این سخنان، اعتراف من است» و حسین نمازی وزیر اقتصاد، شهریور 1380 تاکید میکرد: «سیاست تعدیل اقتصادی باعث گرانی شد».
6- ناهماهنگی و تعارض و ناکارآمدی، تا پایان دولت خاتمی ادامه یافت؛ چنانکه او پس از هفت سال سردرگمی، در تاریخ 2 اردیبهشت 83، طهماسب مظاهری و محمد ستاریفر (وزیر اقتصاد، و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی) را یکجا برکنار کرد و گفت:
«هر دو كمكهاي شاياني را به خصوص در تدوين طرح ساماندهي اقتصادي انجام دادند. اما در تعامل با يكديگر جرقههايي ميزدند كه باعث ناهماهنگي ميشد. ما با بررسيهايي كه انجام داديم، به منشوري مكتوب رسيديم كه بازهم اين دو دستگاه به هر دليل به يكديگر چفت نشدند و من توفيق ايجاد تفاهم و هماهنگي را ميان آنها نداشتم. يكسال و نيم از دولت باقی مانده. در اين مدت، كار تازهاي را نميتوانيم انجام دهيم، تنها در چارچوب برنامه سوم حركت ميكنيم و در اين مدت هماهنگي در ميان اعضاي دولت بسيار مهم است».
♦️ادامه دارد♦️
✍ #محمد_ایمانی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
درس های ۳ دولت برای رئیسی -۱ دولت چگونه میتواند پیشران پیشرفت شود؟ 1- دوره خدمتگزاری رئیسجمهور م
درس های ۳ دولت برای رئیسی -۲
دولت چگونه میتواند پیشران پیشرفت شود؟
7- دولت نهم که به جای دولت اصلاحات سر کار آمد، انصافا خدمات کمنظیری را در حوزه حمایت از محرومان، کاهش شکاف طبقاتی، گسترش شرکای اقتصادی کشور، حمایت از تولید داخلی، حمایت از پیشرانهایی مثل بخش مسکن انجام داد.
این دولت و دولت بعدی، در عین حال در حوزه برنامهریزی کلان، «طرح تحول اقتصادی» را در هفت بند شامل «هدفمندی یارانهها، گمرک، مالیات، نظام بانکی، نظام توزیع، بهرهوری، و تقویت پول ملی» مد نظر داشت. اما در عمل، اغلب این هفت محور اجرایی نشد و هدفمند کردن یارانهها نیز به شکل ناقص به اجرا در آمد. تحریمها حتما، یک دلیل مضیقه برای این دولت و دولت پس از آن (روحانی) بود، اما میتوان ادعا کرد در کنار روحیات خاص رئیس دولت، ناهماهنگی و تعارض میان اعضای تیم اقتصادی هم مشکلساز شد.
از یکطرف، همگرایی مجلس و دولت، به واگرایی و تعارض انجامید؛ و از طرف دیگر، اختلاف در درون دولت شکل گرفت. به نحوی که با جدایی و استعفا، برکناری و یا استیضاح وزیران اقتصاد (دانش جعفری)، صنایع (طهماسبی)، راه و ترابری (بهبهانی)، رفاه و کار (کاظمی- شیخ الاسلامی)، تعاون (ناظمی اردکانی) و... مواجه شدیم؛ و اینها غیر از اختلافات در حوزههای سیاسی و فرهنگی بود.
8- اما در دولت روحانی، شاهد تعارضهای شدید میان «سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، و وزارت اقتصاد»، «وزارت صمت و وزارت نفت»، «نفت و نیرو»، «صمت و جهاد کشاورزی»، «وزارت اقتصاد با راه و شهر سازی»، «راه وشهرسازی و بانک مرکزی» و... در زمینه سیاستهای مالی، پولی، بانکی، بورس، ارز، گمرک، تنظیم بازار، حمایت از تولید، مبارزه با قاچاق، شناسایی خانههای خالی، اخذ مالیالت و... بودهایم.
تیم اقتصادی، درباره انواعی از مسائل مثل انبساطی یا انقباضی بودن سیاست پولی، کاهش یا افزایش نرخ سود بانکی، و نحوه مدیریت بازار ارز اتفاق نظر نداشت و تصمیمهای متناقض و ناپایدار را تجربه کرد. این آشفتگی ستادی و فرماندهی موجب شد دولت، با وجود اختیارات فراوان، کارنامه نامطلوبی را بر جا بگذارد.
در همین چند ماه اخیر شاهد دستورهای پیاپی رئیسجمهور مبنی بر توقف گرانی، و از آن طرف، دستور دستگاههای دولتی برای گرانی رسمی بودیم. این وضعیت، تورم حداقل 43 درصدی را به یادگار گذاشت؛ هر چند که برخی محافل همسو با دولت، رقم تورم را تا 50 درصد ارزیابی میکنند.
در همین دولت بود که عزل وزیران اقتصاد و صمت، و رئیسبانک مرکزی اتفاق افتاد و این غیر از وزرایی بود که با استیضاح مجلس همسو (دهم) کنار گذاشته شدند. ناهماهنگیها آن قدر بیسابقه بود که چهار وزیر، در میانه سال 94، نامه ای هشدار آمیز به روحانی نوشتند و درباره رکود و تعطیلی اقتصاد هشدار دادند.
ظرف چند ماه اخیر هم شاهد مجادلات میان رئیسسازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و رئیسکل بانک مرکزی درباره مقصر بدهیهای چند صد هزار میلیارد تومانی دولت بودیم.
9- تیم اقتصادی دولت، به بنبست خورد؛ چون فاقد برنامه درونزا و دچار روز مرگی و تعلیق و انتظار بود. نتیجه به قدری تاسف بار است که آقای علی صوفی وزیر دولت اصلاحات و مشاور خاتمی، به خبرگزاری ایلنا میگوید:
«دولت آقای روحانی ارز را رها کرده بود و ارز برای خودش جولان میداد، به خاطر داشته باشید از سال ۹۶ به این طرف این ارز بود که در کشور همه چیز را تعیین میکرد... مشاوران آقای روحانی و تیم اقتصادی وی، نئولیبرال بود و رهاسازی ارز را به اجرا گذاشتند و تعادل در اقتصاد کشور به هم خورد، به طوری که با قضایایی مانند انتخابات آمریکا و صحبتهای یک سناتور، نرخ ارز تحت تاثیر قرار میگرفت و عملاً در جاهایی حتی اقدامات دولت کارساز نبود.
وزارتخانههای اقتصادی مانند صمت و کار و رفاه، و سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، بسیار مهم و تأثیرگذار هستند که باید با هم هماهنگ و یکدست باشند و از یک مکتب اقتصادی متعادل بومی استفاده کنند. بهتر است اقتصاد از دست نئولیبرالها خارج شود و یک هماهنگی در دستگاههای ذی صلاح به وجود بیاید».
✍ #محمد_ایمانی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تحقیر بی بی سی و اپوزیسیون توسط مهمان برنامه؛ تشبیه جالب اپوزیسیون به ملانصرالدین و الاغش!!
بیژن عبدالکریمی خطاب به بی بی سی:
🔺"ماجرای اپوزیسیون مثل قصه ملانصرالدین و خر و پسرش است؛ عملکرد اپوزیسیون کاریکاتوری است؛ همیشه در حال بدگویی و حمله علیه ایران هستند فارغ از آن که بدانند این اقدامات به جایی نخواهد رسید!"
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
▪️ ضربه سنگین دولت روحانی به رفاه ایرانیان
🔻بررسیها نشان میدهد در دولت روحانی درحالی هزینههای خانوارها در بخشهایی مانند حملونقل، بهداشت و درمان و مسکن بهطور قابلتوجهی افزایش یافته، که در سمت دیگر خانوارها قید مصرف اقلام خوراکی و هزینههای تفریح و رفاهی و پوشاک را زدهاند.
🔻در مورد اقلام خوراکی و سفره خانوار بررسیها نشان میدهد در دولت روحانی درحالی سرانه مصرف سالانه گوشت مرغ به ازای هر ایرانی ۲ کیلوگرم رشد داشته اما در همین دوره سرانه مصرف سالانه شیر و لبنیات به ازای هر ایرانی ۱۴ کیلوگرم، برنج ۹ کیلوگرم، گوشت قرمز ۵ کیلوگرم و مرغ و ماهی ۲ کیلوگرم کاهش یافته است.
🔻همچنین در دوره دولت روحانی سهم مسکن از هزینههای سبد خانوار ۲/۸ درصد و سهم هزینههای بهداشت و درمان از کل هزینههای خانوار نیز ۱/۷ درصد رشد داشته است. در این دوره خانوارها از هزینههای رفاهی خود کاستهاند که نمونه آن کاهش ۱/۵ درصدی هزینههای پوشاک و کفش است./ نوداقتصادی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوے_ظهور
@uphjnv
▪️ارتش اسرائیل ۳۵۰بز لبنانی را دزدید
پ.ن : اینا نه به سرزمین فلسطین رحم کردن تو توهم نیل تا فرات و حکومت جهانی یهود موندن دیگه به غذا لبنانی و.... رحم نمی کنن الانم شدن بز دزد! فردا حالا خوبه بگن بز نژاد اسرائیلیین
@uphjnv