هدایت شده از ثارالله
9.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بازجویی سرباز خبرنگاران اینترنشنال سعودی از یک فعال حقوق بشر ایرانی؛ عصبانیت بازجو خبرنگاران سعودی از افشای نقش تروریستی گروهک منافقین توسط "الهه هیکس"!!
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از ثارالله
📌پیغام رئیسی به عراقچی درباره مذاکرات وین
🔹رئيس جمهور منتخب طی پیامی به عراقچی اطمینان خاطر داده که وی کماکان مسئول پیگیری مذاکرات است.
🔹سید ابراهیم رئیسی« رئیس جمهور منتخب به »سید عباس عراقچی« مذاکره کننده ارشد کشورمان در وین پیام داده تا وقتی که مذاکرات ادامه دارد کارها را پیگیری کند و تغيير در دولت تاثیری در مسئولیت محوله به وی نخواهد داشت.
🔹کارشناسان مطرح میکنند به سبب حساسیت مذاکرات وین برای نظام رئیسی این اطمینان را به عراقچی داده تا از فرصت ممکن استفاده حداکثری را ببرد. با این حمایت رئیسی مذاکره کنندگان با آرامش خاطر بیشتری میتوانند در مذاکرات وین حاضر شده و مسائل را پیگیری کنند.
🔹گفته میشود تاکنون عملکرد عراقچی در این دور از مذاکرات در چارچوب سیاستهای نظام بوده است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از معیار
🇮🇷🌸
🍀
💠 #یک خبر، یک تحلیل(۱۰)
🔥 موضوع: انگلی بنام مسیح علینژاد؛ مأمور رسانهای سازمان سیا‼️
🍃🌻🍃
🌀 علینژاد اعلام کرده که بدنبال پس گرفتن مدال طلای المپیک قهرمان تیراندازی ایران، توسط کمپین نوید افکاریست‼️
♻️ گزارههای تحلیلی:
🔻مسیح علینژاد یا بهتر بگوییم پولی نژاد، مهره سوخته ای که پس از شکست در پروژههای چهارشنبههای سفید، آزادیهای یواشکی و . . . به یک مهره ناکارآمد و بی ارزش تبدیل شده، در یک پروژه هالیوودی سازمان سیای آمریکا، با مطرح کردن طرح ربایش اش، توهم تاثیر گذاری مجدد دارد.
🔹 هر چند در آشفته بازار ولنگاری فضای مجازی، بعضی سلبریتیهای بی وطن، گاهگاهی نقش سربازان سایبری اش را داشتند اما این عامل رسانهای سیا به خوبی میداند که در بین ایرانیها، ارزش دیده شدن ندارد.
🔸 مدال آوری مدافع حرم آل الله در المپیک، علاوه بر شاد کردن دل ملّت، جنگ نرمی بود در مقابل اردوکشی های تفکر غربگرایانه و ضد مقاومت.
🔹 سجده شکر این پاسدار مدافع حرم و مدافع سلامت بر چفیه، پتکی بود که بر ذهن فاسد و مخمور سربازان رسانهای تفکر غرب پرستی چون مسیح علینژاد و همفکران منافق داخلیاش فرود آمد. آنقدر ضربه کاری بوده که "جوجه اردک زشت" داعیه پس گرفتن مدال طلای المپیک اش را دارد.
🔺 زهی خیال باطل . . . که این داعیه او و هم پیاله های غرب پرستش، مثل گذشته فقط نشخوار کردن و دست و پا زدنهای بیهوده ست.
✍ مجید بیگدلی
#روشنگری
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از ثارالله
📸 آخرین دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت دوازدهم با رهبر انقلاب
🔻 رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت دوازدهم صبح امروز (چهارشنبه ۶ مرداد) با حضور در حسینیهی امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای دیدار کردند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از ثارالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🌸
🍀
📺 منبرهای یک دقیقهای/ قسمت هفتم
💢 موضوع: علامت مومن، مصرف کم؛ بازدهی بالا
🎙سخنران: حجتالاسلام قرائتی
🍃🌻🍃
#روشنگری
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از ثارالله
14000506_41603_1281k.mp3
7.2M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات امروز رهبر انقلاب در آخرین دیدار با رئیسجمهور و هیئت دولت دوازدهم. ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
هدایت شده از معیار
🇮🇷🌸
🍀
✅حضرت آیتالله خامنهای در آخرین دیدار رئیسجمهور و دولت دوازدهم:(۲)
🍃🌻🍃
🔻در مذاکرات اخیر (وین) دیپلماتهای کشور زحمت کشیدند و برخی از آنها خوب ظاهر شدند اما آمریکاییها روی مواضع عنادآمیز خود محکم ایستادند.
🔹آمریکاییها روی کاغذ و در حرف و وعده میگفتند تحریمها را بر میداریم اما در عمل برای آن شرط و شروط میگذاشتند.
🔸آنها شرط میگذاشتند که اگر در متن توافق جملهای درباره مذاکرات آتی درباره منطقه، موشک و برجام نگذارید توافقی رخ نخواهد داد.
🔹آمریکاییها درصدد بودند با گنجاندن این جمله در توافق، اگر بعدها مذاکراتی صورت نگرفت، ایران را به نقض توافق متهم کنند و توافق را برهم بزنند.
🔸آمریکاییها کاملاً ناجوانمردانه و خباثتآلود برخورد کردند و حتی حاضر نشدند درباره خودداری از نقض مجدد برجام تضمین دهند.
🔹آنها که یکبار توافق هستهای را بدون هیچ هزینهای نقض کردهاند به صراحت گفتند هیچ تضمینی درباره تکرار نشدن این کار نمیدهند.
🔺دولت آینده و فعالان سیاسی باید از این تجربه بسیار مهم دولت یازدهم و دوازدهم استفاده کنند.
#روشنگری
#ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از ثارالله
*برداشتی از اخلاق مدیریت در قرآن (۱۰)*
🖋️ *دکتر نصرالله شفیعی*
📌 *۱۱. دوری از دنیاطلبان و دینفروشان*
🔷🔶 *یکی از نکات مهم در مدیریت، هوشیاری و فریب افراد فرصتطلب و دینفروش را نخوردن است* . افراد دنیاطلب و زراندوز معمولاً با ترفندهای خاص و روشهای گوناگون تلاش میکنند تا خود را به مسؤولان نزدیک کنند و از آن رهگذر بتوانند کیسه خود را پرتر و دستیابی به اهداف خویش را آسانتر کنند.
🔺این افراد میدانند از طریق نفوذ بر مدیران به راحتی مشکلات فرا روی آنها حل میشود و میتوانند با هزینه کمتر سودهای سرشارتر نصیب خود سازند. از همین روی میطلبد که مدیران با تیزبینی و دوری از زخارف دنیوی و بستن چشم طمع، افرادی را که به سوی آنها میآیند کاملاً شناسایی کرده و به اهداف و نیات باطنی آنها پی ببرند، تا در دام دنیاطلبیهای آنها نیفتند.
🔶 متأسفانه تجربه نشان داده که بخشی از مدیران از این رهگذر آسیبهای فراوانی را متحمل شدهاند. پس بهترین راه برای اینکه مدیران در دام دینفروشان و دنیاطلبان نیفتند دوری جستن از آنها و تحویل نگرفتن آنهاست. خداوند به صراحت چنین خطری را به همه مؤمنان گوشزد میکند و از این جهت مدیران باید با تمام وجود متوجه این هشدار باشند:
« *وَذَرالذین اتخذوا دینهم لعباً و لهواً و غرّتهم الحیوه الدنیا وَذَکِّر بِهِ اَنْ تُبْسَلَ نفسٌ بما کسبت لیس لها مِنْ دونِ اللهِ وَلّیٌ ولا شفیعٌ وَ انْ تَعْدِلْ کُلِّ عَدْلٍ لا یُؤْخَذُ مِنْها اولئک الذین اُبْسِلوُا بِما کَسبُوا لَهُمْ شَراب مِنْ حمیمٍ وَ عذابُ اَلیمٌ بما کانوا یکفرون* » (انعام[6]/70)
ترجمه: و کسانی که دین خود را به بازی و سرگرمی گرفتهاند و زندگی دنیا آنان را فریفته است، رها کن، و [مردم را] به وسیله این [قرآن] اندرزده مبادا کسی به [کیفر] آنچه کسب کرده به هلاکت افتد، در حالی که برای او در برابر خدا یاری و شفاعتگری نباشد، و اگر [برای رهایی خود] هر گونه فدیهای دهد، از او پذیرفته نگردد. اینانند که به [سزای] آنچه کسب کردهاند به هلاکت افتادهاند، و به [کیفر] آنکه کفر میورزیدند، شرابی از آب جوشان و عذابی پردرد خواهند داشت.
🔺تهدیدهایی که خداوند در دنباله آیه آورده نشان از تأثیرگذاری بسیار منفی این افراد است. همچنین قرآن در جای دیگر میفرماید:
« *وَلا تُطِعْ مَنْ اَغْفَلْنا قَلْبَهُ عَنْ ذِکْرِنا وَاُتَّبَعَ هواهُ وَکانَ اَمْرُهُ فُرُطا* ً»
(کهف[18]/28)
ترجمه: و از آن کس که قلبش را از یاد خود غافل ساختهایم و از هوس خود پیروی کرده و [اساس] کارش بر زیادهروی است اطاعت مکن.
🔷این اطاعت ممکن است در قالبهای مختلف باشد که هر کدام برای مدیر یک دام است.
مدیری که میخواهد در چنین شرایطی قرار نگیرد بهترین راه آن است که در برابر درخواستهای این افراد یا نفوذ موریانهای آنان شجاعت داشته و با نه محکم، هر امیدی را از افراد فرصتطلب سلب کند.
🟥 *تجربه نشان داده مدیری که خود پاک باشد و هوشیار و تیزبین باشد در دام چنین افرادی نمیافتد.*
بوشهر مردادماه ۱۴۰۰
هدایت شده از ثارالله
*برداشتی از اخلاق مدیریت در قرآن (۱۱)*
🖋️ *دکتر نصرالله شفیعی*
*۱۲. پاداش متفاوت در برابر عملکردهای متفاوت*
🔰در حیطه کاری و عملکردی، همه کارمندان و کارگران یکسان نیستند. برخی اهل تلاش فراوان، ابتکار و خلاقیت هستند. علاوه بر آن که در ساعات کاری به وظایف خویش دقیقاً عمل میکنند در صورت نیاز خارج از وقت اداری نیز از هیچ فعالیت و تلاشی دریغ نمیورزند.
🔶 در مقابل، عدهای نیز هستند که به درستی وظایف خویش را انجام نمیدهند. نه تنها در ساعات غیراداری حاضر نیستند فعالیتی فوقالعاده نمایند بلکه در ساعات اداری نیز میکوشند از زیر بار وظایف خود شانه خالی کنند.
🔺یک مدیر و مسؤول در برابر چنین کارمندانی میبایست رفتارهای متفاوت داشته باشد. در پاداش، تشویق و همه اهرمهایی از این قبیل باید رفتار عدالتمحور داشته باشد. مسلماً اگر پاداشها به تناسب عملکردها باشد آن کس که تلاش بیشتری میکند تشویق میشود و روحیهای دوباره میگیرد و همین امر موجب میشود تا به تلاشهایش بیافزاید و آن کس که تلاش کمتری میکند متوجه میشود که برای دستیابی به پاداش بیشتر باید بیشتر بکوشد.
✅ قرآن در باره این دو گروه میفرماید: « *و لِکُلٍّ درجاتٍ مِمّا عَمِلوُا وَ ما ربّک بغافلٍ عَمّا یَعْمَلونَ* » (انعام[6]/132)
ترجمه: و برای هر یک [از این دو گروه]، از آنچه انجام دادهاند، در پاداش مراتبی خواهدبود و پروردگارت از آنچه میکنند غافل نیست.
❇️ *در پایان آیه میتوان این نکته را استفاده نمود که لازمه تشخیص عملکردهای متفاوت افراد، نظارت پیوسته و عدم غفلت از عملکردهاست.*
بوشهر مردادماه ۱۴۰۰
هدایت شده از ثارالله
*برداشتی از اخلاق مدیریت در قرآن (۷)*
🖋️ *دکتر نصرالله شفیعی*
*۸. پرهیز از برخوردهای ناروا با اربابرجوع*
🔰مردم همواره خواستههای فراوانی دارند که انتظار دارند مدیر و رئیس دستگاه، آنها را رفع نماید.
🔶 بدین منظور میطلبد به عنوان اربابرجوع از جانب مسؤولان نه تنها مورد بیمهری و طرد قرار نگیرند؛ بلکه با نیکوترین اخلاق آنها را به حضور بپذیرند.
اخلاق نیکو در برخورد مردم خصوصا از سوی مسئولان به مثابه حل نصفی از مشکلات است. بدون تردید هیچ مسئولی توانایی آن را ندارد که همه مشکلات و خواستههای ارباب رجوع را حل کند؛ ولی میتواند با خوشاخلاقی و برخورد احترامآمیز جایگاه و شخصیت او را حفظ کند.
🔺 چنین رفتارهای کریمانهای موجب میشود که اربابرجوع این احساس را کند که اگر مشکل او حل نشده نه ناشی از بیتفاوتی و بیاعتنایی مسئولان است؛ بلکه ناشی از عواملی است که از دست آن مسئول خارج است. همین امر باعث ایجاد رضایت خاطر و امیدواری در اربابرجوع میشود. علاوه بر آن هر مدیر باید وظیفه خود بداند که مشکلات مردم را حل کند و آنها را از دفتر خود طرد نکند.
🔶قرآن خطاب به پیامبر اکرم صلواتالله علیه و آله این چنین توصیه مینماید: « *وَ لا تطرد الذین یَدْعون رَبَّهُم بِالغدوهِ والعَشِیِّ یُریدونَ وَجْهَهُ ما علیک مِنْ حسابِهِم مِنْ شَئ وَ ما مِنْ حسابِک علیهم مِنْ شَیءٍ فَتَطْرُدَهُمْ فتکونَ مِنَ الظالمینَ* .» (انعام[6]/52)
ترجمه: [و کسانی را که پروردگار خود را بامدادان و شامگاهان میخوانند، در حالی که خشنودی او را میخواهند مران. از حساب آنان چیزی بر عهده تو نیست و از حساب تو [نیز] چیزی بر عهده آنان نیست تا ایشان را برانی و از ستمکاران باشی].
📌نکته قابل توجه در این است که در این آیه صراحتا خداوند خطاب به پیامبر میفرماید: اگر مردم را که به او مراجعه میکنند از خود طرد کند یعنی به آنها بیتوجهی نماید و به مسائل و مشکلات آنان توجه ننماید از ستمگران خواهد بود.
🔖نکته دیگری که از آیه برداشت میشود توجه ویژه به قشری است که معمولا صاحب نفوذ در ادارات و یا موقعیت خاص اجتماعی نیستند. این امر از آن جهت اهمیت دارد که افراد صاحبنفوذ یا ثروتمند به هر جا که مراجعه کنند معمولاٌ مورد توجه مسؤولان قرار میگیرند و به راحتی به آنها وقت ملاقات داده میشود و مشکلات و یا بهتر بگویم خواستههای آنها حل میشود. این توده مردم و افراد بیبضاعت و بینام و نشان هستند که نه خود توان آن نفوذ را دارند و نه واسطههایی دارند که از آن طریق خواستههای خود را اعمال نمایند.
🟥 بنابراین خداوند تأکید دارد که پیامبر این افراد را از خود نراند و به حضور بپذیرد و مورد حمایت خویش قرار دهد و مشکلات آنها را حل نماید.
بوشهر مردادماه ۱۴۰۰
هدایت شده از ثارالله
*برداشتی از اخلاق مدیریت در قرآن (۶)*
🖋️ *دکتر نصرالله شفیعی*
🔰 *۷. عدم دلبستگی به پست و مقام*
✅یکی از آسیبهایی که بشریت در طول تاریخ از جانب خویش به او وارد شده، مسأله مقامدوستی و ریاستطلبی است. از آن جهت که انسان حبّ ذات دارد، دوست دارد به همه تعلقات دنیوی دست یابد تا هم نیازهای جسمی و هم نیازهای روحی خود را اشباع سازد. علاقه به دنیا که پست و مقام و ریاست یکی از مظاهر آن میباشد، اگر در حد متعادل و متعارف و رفع نیازهای مادی نباشد به عنوان صفتی مذموم تلقی میشود، که بسیاری انسانها از این ناحیه آسیب فراوان دیدهاند.
🔷در اسلام پذیرش مسؤولیت که همانا خدمتگزاری به آحاد مردم است اگر با انگیزه خدایی و تلاش در جهت رفع مشکلات و نابسامانیهای مردم باشد کاری بس نیکو و پسندیده است؛ ولی هر صاحبپستی باید به این نکته توجه داشته باشد که پست و مقام نباید هدف باشد به طوری که با تمام وجود به آن دل ببندد.
🟢هر پست و مقامی دو چهره دارد: یک چهره آن خدمت به مردم؛ یعنی عبادت و چهره دوم آن دنیاطلبی و استفادههای مادی و تظاهر و فخرفروشی است. که قرآن این بعد را نکوهش میکند و به انسانها هشدار میدهد که: « *وَمَا الحَیوهُ الدُّنیا اِلّا لَعِبٌ و لهو وَ للدارُ الاخره خیرُ لِلذینَ یَتّقون اَفَلا تعقلون* َ»
(انعام[6]/32)
و زندگی دنیا جز بازی و سرگرمی نیست و قطعاً سرای بازپسین برای کسانی که پرهیزگاری میکنند بهتر است. آیا نمیاندیشید؟
خداوند به صراحت کسانی را که در دنیا به دنبال برتریطلبی هستند به شدت توبیخ کرده و آنها را از نعمت خاص خود در آخرت محروم کرده است. مسلما قدرتطلبی یکی از مصادیق اصلی برتریطلبی است:
*تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا ۚ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ*
اين سراى آخرت را از آن كسانى ساختهايم كه در اين جهان نه خواهان برترىجويى هستند و نه خواهان فساد. و سرانجام نيك از آن پرهيزگاران است.
(قصص/۸۳)
🔶در روایتی امام صادق علیهالسلام قدرتطلبان و آنها را که با انگیزه دنیاطلبی برای ریاست دست و پا میزنند ملعون خطاب کرده و میفرماید: *مَلْعُونٌ مَنْ تَرَأَّسَ مَلْعُونٌ مَنْ هَمَّ بِهَا مَلْعُونٌ مَنْ حَدَّثَ بِهَا نَفْسَهُ*
🔺امام صادق علیهالسلام فرمود: ملعون است کسی که رياست را به خود بندد، ملعون است کسی که به آن همت گمارد، ملعون است کسی که به فکر آن باشد.
(وسائلالشیعه، ج ۱۵، صفحه ۳۵۱)
نتیجه آنکه هر مدیر نباید نگاه دنیوی به پست داشته باشد که جز بازیچه و سرگرمی نمیباشد.
🟡 دلبستگی به پست موجب میشود که مدیر در انجام وظیفه نیز نتواند به نحو مطلوب عمل کند. در چنین شرایطی دستیابی و حفظ مقام، مقصود اصلی میشود و حفظ آن در درجه اول اهمیت قرار میگیرد. به همین خاطر این گونه مدیران هرگز قادر نخواهند بود قاطعیت لازم را در انجام مسؤولیتها داشته باشند.
🟥 *در موارد بسیاری مجبور به مسامحه و کوتاهی از وظایف محوله خواهند شد و قطعاً این گونه مدیران خدمتگزاران خوبی برای مردم نخواهند بود.*
بوشهر مردادماه ۱۴۰۰
هدایت شده از ثارالله
برداشتی از اخلاق مدیریت در قرآن (۸)
دکتر نصرالله شفیعی
۹. بیاعتنایی به خردهگیران
مدیریت همواره با مشکلات متعدد از سوی مخالفان و خردهگیران روبهرو است. عدهای از آن جهت که با شخص مدیر و رئیس مسائل حاشیهای و شخصی دارند و عدهای نیز از آن جهت که جریان منتسب به مدیر را قبول ندارند به شکلهای مختلف اقدام به تضعیف و خردهگیری در قالب سخنرانی، چاپ مطلب در مطبوعات، مصاحبههای گوناگون، پخش شایعات و ... میکنند. اهداف این گونه افراد که معمولا با اغراض خاص سیاسی همراه است تضعیف نظام مدیریتی آن دستگاه است. در چنین مواردی رئیس دستگاه با هوشیاری لازم میبایست طوری عمل کند که هم جلوی بهانهگران را بگیرد و هم به شکلی در دام تفرقهافکنیهای این افراد و جریانها قرار نگیرد که چه بسا مشغول شدن به پاسخگویی این افراد باعث شود که بخشی از فرصتها و امکانات مدیریت صرف این جر و بحثهای بیهوده شود. بنابراین گاهی اوقات سکوت در برابر این سخنان بهترین پاسخ و راهحل میباشد.
در صدر اسلام که پیامبر اکرم صلواتالله علیه و آله مأمور بود آیات الهی را به مردم برساند عدهای از مخالفان با ایجاد سر و صدا و جوسازی تلاش میکردند در اقدام تبلیغی پیامبر صلواتالله علیه، خلل ایجاد کنند. در چنین شرایطی اگر پیامبر صلواتالله علیه با آنها وارد جر و بحث میشد فرصتهای لازم را برای انجام مأموریت از دست میداد. خداوند به او فرمود: «وَاِذا رأیت الّذین یَخوضون فی آیاتنا فَاَعْرِضْ عَنْهم حَتّی یَخُوضوا فیِ حدیثٍ غیره...» (انعام[6]/68)
و چون ببینی کسانی [به قصد تخطئه] در آیات ما فرو میروند از ایشان روی برتاب، تا در سخنی غیر از آن درآیند ...
نکته قابل توجه این است که بیاعتنایی به این گونه افراد بهانهجو و خردهگیر موجب خواهد شد که در نهایت از این اقدامشان منصرف و به دنبال کار خویش روند.
علاوه بر بیاعتنایی در برابر تبلیغات سوء و جوسازیها توسط مخالفین، خداوند دستوری فراتر از این نیز به پیامبر بزرگوار خود داده است. خداوند رفتار این انسانهای ستیزهجو را که با لفاظی به دنبال تخریب مدیر شایسته هستند جاهلانه میداند و پاسخ به این جاهلان را نه با برخورد یا الفاظ تند، بلکه پاسخی بس کریمانه و بزرگوارانه میداند.
میفرماید:
وَ عِبَادُ الرَّحْمَٰنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا
ﻭ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺣﻤﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻲﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺭﻭﻱ ﺯﻣﻴﻦ ﺑﺎ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻭ ﻓﺮﻭﺗﻨﻲ ﺭﺍﻩ ﻣﻰﺭﻭﻧﺪ ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻧﺎﺩﺍﻧﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻃﺮﻑ ﺧﻄﺎﺏ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰﺩﻫﻨﺪ [ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺨﺸﺎﻥ] ﺳﺨﻨﺎﻧﻲ ﻣﺴﺎﻟﻤﺖﺁﻣﻴﺰ ﻣﻰﮔﻮﻳﻨﺪ. (فرقان/٦٣)
پاسخ مسالمتآمیز به چنین مخالفان جاهل که خداوند با زیباترین تعبیر [سلاما] بیان کرده، بهترین شیوه در برخورد با آنها است.
نتیجه آنکه در برابر تخریبها و جوسازیهای مخالفین که رفتاری جاهلی دارند دو راه پیشنهاد شده است:
۱. بیتوجهی و بیاعتنایی به آنها؛
۲. پاسخی کریمانه و مسالمتجویانه که موجب شرمندگی و انفعال آنها شود.
مسلما عمل به این رفتارها که از فرهنگ ناب قرآنی سرچشمه گرفته، در آغاز کار سادهای نیست؛ ولی با خو گرفتن با فرهنگ و اخلاق و سیره قرآنی، میتوان چنین شیوهای را در مقام عمل پیاده کرد
بوشهر مردادماه ۱۴۰۰.