هفت نکته از سخنان امروز رهبر انقلاب
۱. رهبر انقلاب صراحتاً دفاع از هر کشور در برابر تجاوزات و تهاجمات خارجی را وظیفهی نیروهای نظامی و ارتش آن کشور خواندند و عقبنشینی و نمایش ضعف از سوی ارتش سوریه را مهمترین عامل در غلبهی نیروهای مهاجم، اشغال و تصرّف سوریه، از دست رفتن استقلال و تهدید حاکمیت سرزمینی سوریه دانستند.
۲. رهبر انقلاب در سخنان خود بر هیچ یک از اتهاماتی که در روزهای اخیر حتی از سوی نیروهای هوادار جبهه مقاومت به بشار اسد نسبت داده شده، صحّه نگذاشتند. تنها در جایی که به طبیعی بودن فراز و فرودها و توالی پیروزیها و شکستها اشاره کردند، این موضوع را برجسته کردند که نباید در برابر شکستها و ناکامیها ناامید و سرخورده شد؛ بلکه تلویحاً گفتند که باید ایستاد و جنگید و مقاومت کرد. شاید این تنها فرازی از سخنان ایشان بود که به میتوان به اسد مرتبط دانست.
۳. عطف به موارد ۱ و ۲ در جایی از سخنان خود اشاره به هشدارهای مکرّری کردند که از شهریورماه، دستگاههای امنیتی ایران به مقامات سوری داده بودند. ایشان در این مورد نیز ابراز عدم اطمینان کردند که دادههای هشدارآمیز ایران به دست مقامات عالی و ذیربط سوری رسیده باشد و تلویحاً به امکان نوعی همدستی و توطئه در ردههایی از مقامات سیاسی و نظامی سوریه با پروژهی مهاجمان و اشغالگران اشاره کردند.
۴. تأکید رهبری بر «جوانان غیور سوری» به عنوان نیروی رهاییبخش سوریه که با ایمان و وطندوستی کشورشان را از شرّ مهاجمان بیگانه و تروریستهای داخلی نجات خواهند داد، در واقع اشاره به «نیروهای دفاع ملّی سوریه» (قوات الدفاع الوطنی) بود که به بسیج سوریه نیز معروف است. این گروه شاخهای از نیروهای مسلّح سوریه است که غالباً از نیروهای داوطلب مردمی در سال ۲۰۱۲ تشکیل شده و نقش مهمی در آزادسازی و پاکسازی مناطق تصرّفشدهی سوریه داشته است.
«نیروهای دفاع ملّی سوریه» با هدف اولیه مبارزه با داعش و سایر گروههای تروریستی فعال در کشور سوریه با ابتکار و تیزبینی سردار شهید سلیمانی و دیگر فرماندهانی نظیر سردار شهید همدانی تشکیل و سازماندهی شد و تعداد اعضای آن در اوج نبردها بیش از ۱۰۰ هزارنفر تخمین زده شده است. امروز اما تعداد آنها بسیار محدودتر شده، اما با توجه به سابقهای که در دفاع از خاک و مردم سوریه برجا گذاشته، در شرایط کنونی نیز به مثابه یک نیروی مردمی پتانسیل نیروگیری و فعالیت گستردهای برای آن متصوّر است.
۵. رهبر انقلاب بر خلاف برخی از مقامات فعلی و سابق ایران، از تعامل با مهاجمان تروریستی که اکنون قدرت را به دست گرفته و در صدد تشکیل دولت جدید سوریه هستند، صحبتی نکردند. بلکه فحوای کلام ایشان بر قیام و مبارزه و مقاومت مردم سوریه در برابر دولتهای مهاجم خارجی، اشغالگران صهیونیست و تروریستهای مسلّح که دمشق را تصرّف کردهاند، دلالت میکرد.
۶. رهبر انقلاب در سخنان خود روایت سومی را مطرح کردند که نشان میدهد از هر دو سمت سوریه و ایران، اصل مسألهی کمک محلّ بحث نبوده، بلکه ممتنع بودن شرایط انضمامی میدان، امکان کمکرسانی را مختل کرده است:
«ما در همین شرایط دشوار هم آماده بودیم [کمک کنیم]. اینجا به من آمدند گفتند که همهی امکاناتی که برای سوریها امروز لازم است ما آماده کردهایم و آمادهایم که برویم. آسمانها بسته بود، زمین بسته بود، رژیم صهیونیستی و آمریکا هم آسمان سوریه را بستند، هم راههای زمینی را بستند، امکان نداشت. اینجوری است قضایا. انگیزهها اگر چنانچه در داخل آن کشور به حال خود باقی میماند و میتوانستند در مقابل دشمن حرفی داشته باشند دشمن آسمانشان را هم نمیتوانست ببندد، راه زمینی را هم نمیتوانست ببندد. میشد بهشان کمک کرد.»
این کلام ایشان به روشنی با هردو روایت غالب در رسانههای داخلی و خارجی متفاوت است.
در روایت اول، اسد از درخواست مستقیم برای کمک نظامی و لجستیکی از ایران امتناع کرده و ایران هم نمیتوانسته بدون مطالبهی رسمی و صریح حکومت سوریه اقدام به کمک کند.
در روایت دوم، ایران علیرغم درخواست مستقیم و صریح اسد، از کمک به سوریه استنکاف کرده است.
همچنین بین خطوط سخنان رهبری در این فراز میتوان سرزنش ارتش سوریه و وادادن زودهنگام آنان را نیز دید، که اگر بدون مقاومت عقبنشینی نمیکردند و راه را برای دشمنان باز نمیگذاشتند، امکان کمکرسانی ایران هم با مشکل مواجه نمیشد.
۷. فحوای کلام رهبر انقلاب بر این امر متمرکز بود که از دست رفتن موقّتی سوریه، به معنای ازهمگسیختگی جبههی مقاومت در منطقه نیست. شاید زمان ببرد اما هم سوریه به جبههی مقاومت برمیگردد، و هم مقاومت در نقاط دیگر منطقه گسترش مییابد. چه بسا بتوان 'سایر نقاط منطقه' را به فراتر از غرب آسیا نیز تسرّی داد، هرچند که نفوذ مقاومت در آن نقاط، چندان که باید مرئی نشده است.
گزارش مستند کیهان
اتحادیه اروپا غرق در احزاب افراطی
اتحادیه راستگرایان شاید بهترین نام برای اتحادیه اروپا باشد؛ اتحادیهای که روزگاری برای مبارزه با راستهای افراطی تشکیل شد، این روزها غرق در احزاب افراطی شده است.
اتحادیه اروپا با حمایت همهجانبه آمریکا ایجاد شد تا با افزایش همکاری سیاسی و اقتصادی میان کشورهای قاره سبز از جنگ دیگری جلوگیری کند اما ایجاد این اتحادیه از همان ابتدا با تعدادی مشکل بنیادی روبهرو بود که سالهای سال نادیده گرفته شده بود تا اینکه سر و کله بحران مالی سال ۲۰۰۸ از راه رسید. با آغاز بحران مالی سال ۲۰۰۸ اولین صدای تَرَکها میان اعضای اتحادیه شنیده شد. بحرانی که وضعیت اقتصادی برخی کشورهای اروپایی بخصوص جنوب این قاره را تا مرز ورشکستگی کامل برد. اما این بحران تبدیل به برگ برنده احزاب دست راستی شد، احزابی که برای سالهای سال خاموش بودند به یکباره به دلیل شعارهای خود مورد توجه عموم جامعه قرار گرفتند. سیاست بعدی که احزاب دست راستی در پی گرفتند برجستهسازی مشکلات بنیادی اتحادیه اروپا بود.
جنگ داخلی سوریه که با حمایت همین کشورهای اروپایی از گروهکهای تکفیری علیه دولت رسمی و قانونی آغاز شد، بحران پناهجویان را از سال ۲۰۱۵ برای کشورهای اروپایی در پی داشت. میلیونها نفر از غرب آسیا برای فرار از جنگ و گروهکهای تکفیری مسیر پروپیچ خم پناهندگی را شروع کردند اما پناهندگان تبدیل به بهترین موضوع برای موج سواری راستهای افراطی شدند.
البته موج بحرانها برای اتحادیه تمامی نداشت و دو بحران جدید کمر اتحادیه را خم کرد، آغاز همهگیری کرونا، مشکل جدید این اتحادیه بود. این ویروس باعث کاهش رشد اقتصادی و رکود و افزایش بیکاری در میان کشورهای اروپایی شد همچنین کرونا اختلاف میان کشورهای اروپایی را در پی داشت. به همین دلیل احزاب راستگرا خواستار برگشت قدرت از اتحادیه به دولت ملی بودند تا بتوانند با کرونا و عواقب آن مقابله کنند و این شعار احزاب راست مورد حمایت مردم نیز بود.
هنوز بحران کرونا فروکش نکرده بود که جنگ روسیه – اوکراین آغاز شد. کشورهای اروپایی که وابستگی بالایی به نفت و گاز روسیه داشت مجبور شدند تا تصمیمهای سختی بگیرند بخصوص که واشنگتن به اتحادیه فشار وارد میکرد تا روسیه را تحریم کنند. تحریم روسیه به معنای از دست دادن انرژی ارزان و بازار یک کشور ۱۴۰ میلیون نفری بود.
راستهای افراطی به خوبی فهمیدهاند که روسیه هم بخشی از اروپا است و جنگ بنیادینی میان بزرگترین کشور جهان و بقیه اروپا وجود ندارد و جنگ کنونی به جز ضرر برای اروپا تاکنون دستاوردی در بر نداشته. به همین دلیل به شدت مخالف کمکهای نظامی به اوکراین هستند و خواستار روابط عادی و دیپلماتیک با مسکو میباشند.
سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GPC
@Kayhan_online
فرمانده نیروی دریایی سپاه: پهپاد جدید ما دنیا را متعجب خواهد کرد
این پهپاد جدید که بهزودی رونمایی میشود منحصربهفرد است و افق را تغییر خواهد داد.
واکنش رسانههای اسرائیلی به بیانات رهبر انقلاب
تایمز اسرائیل:
به گفته رهبر ایران، این کشور تضعیف نشده است و سقوط اسد، قدرت تهران را کاهش نخواهد داد.
روزنامه اسرائیل هیوم:
به گفته رهبر ایران، شواهدی محکم درباره نقش اسرائیل و آمریکا در سرنگونی دولت اسد وجود دارد.
نشریه اسرائیلی جروزالم پست:
رهبر ایران ضمن معرفی اسرائیل و آمریکا بهعنوان طراحان اصلی تحولات اخیر در سوریه و سقوط دولت اسد، اعلام کرد که مقاومت بیش از گذشته در سراسر منطقه گسترش پیدا خواهد کرد.
روزنامه یدیعوت آحارونوت:
با وجود سقوط دولت اسد، رهبر ایران تأکید کرد که نفوذ منطقهای ایران سرجای خود باقی خواهند ماند و ایران قویتر خواهدشد.
معلوم نیست ایران چه در سر دارد
اما همان رهبری که ۳ ماه پیش برای بشار امروز را به دقت پیشبینی کرد، همین امروز گفت: به حول قوهی الهی گسترهی مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت...
این پیش بینی نیست
نقشه ایران است که امروز رهبرمعظم انقلاب اسلامی اعلام کرد.
سخنان نسنجیده پزشکیان: ما حاضریم تمام سلاحامون رو زمین بذاریم به شرط اینکه اسرائیل هم زمین بذاره
الان ارتش سوریه سلاحاش رو زمین گذاشت و بلافاصله آمریکا و اسرائیل تمامی زیر ساختای مهم این کشور رو با موشک نابود کردن و در حال غصب خاکش هستن
روزنامه نگار انگلیسی
منطقه خاورمیانه در حال رویش جدیدی است ،در چند روز گذشته اتفاقات سوریه قابل تامل است اما تنها کسی که سکوت کرده واز نزدیک شاهد میدان است رهبر ایران است دلیل این سکوت فقط یک چیز میتواند باشد ایشان همیشه مدبرانه حرف اخر را خواهد زد
ده_نکته پیرامون بیانات امروز رهبری
در خصوص بیانات بسیار مهم امروز مقام معظم رهبری چند نکته حائز اهمیت به نظر میرسد:
1_آقا بسیار صریح و صادقانه با مردم و جهان اسلام صحبت کردند. در کمال صداقت و انصاف و بسیار عمیق شرایط سوریه و منطقه را تحلیل کردند.
2_آقا نامی از تروریستهای تحریرالشام نبردند و فقط به داعش اشاره کردند. یعنی اینها همان داعشیهای تروریست مزدور هستند. به علاوه تلویحا اشاره کردند داعشی که بسیار بسیار بزرگتر از این گروهکها بود، برچیده و نابود شدند و سرنوشت داعش نیز در انتظار این گروهکهای تروریستی است.
3_آقا به این شبهه وابهام مهم که ایران هیچ تلاشی برای حفظ بشار اسد نکرد، پاسخ دادند. از اطلاع دادن چندباره و چند ماه قبل توسط دستگاههای اطلاعاتی تا تلاش برای اعزام نیرو. بهعلاوه به نحوه کمکهای مستشاری سابق را توضیح دادند.
4_آقا بجای ورود یا تشدید گسلهای مذهبی، یا گسلهای قومیتی پان ترکیسم و پان عربیسم و غیره، جهان اسلام را یکپارچه در مقابل جهان استکبار تعریف کردند. درواقع صحنه نبرد و درگیری واقعی را جبهه یکپارچه جهان اسلام در مقابل استکبار جهانی ترسیم کردند و همگان را به فعالیت در این جبهه دعوت کردند. عملاً تروریستها و حامیانشان را خلع سلاح کردند.
5_آقا برخلاف القائات دشمنان و یا تحلیلهای نادرست خودیها، اطمینانبخشی کردند که مقاومت نهتنها ضعیفتر نخواهد شد بلکه قویتر و گستردهتر از گذشته ادامه خواهد یافت. بدین معنی که مقاومت اساساً فردمحور یا دولتمحور نیست بلکه یک مکتب و تفکر مبارزه با ظلم و استکبارست لذا با رفتن اشخاص تضعیف یا نابود نمیشود.
6_آقا برخلاف همه تحلیلهای ناامید کننده، افقهای روشن مقاومت را ترسیم کرده و وعده پیروزی دادند. تحلیل بینشی آن بسیار دقیق بود.
7_آقا وعده آزادی سوریه بدست جوانان سوری را دادند. این تحلیل علاوه بر وعده آزادی، دارای مرزبندی است. مرزبندی واقعیت جوانان سوری با مزدوران تروریست کف خیابان.
8_آقا چهار انذار مهم دادند: عدم غفلت از دشمن، پرهیز از کوچک انگاری دشمن، غرور در پیروزیها و نهایتا انفعال در شکستهای ظاهری.
9_آقا به یکی از مولفههای فروپاشی حکومت سوریه اشاره کردند که کمتر به آن دقت شده بود؛ صرف نظر کردن مسئولان نظامی سوریه از دفاع مردمی [بسیج] و گروههای مردمی سوری که در مقابل داعش جنگیدند و یکی از پایههای موفقیت سوریه در برهه بحران قبلی بودند.
10_آقا در عین اینکه به برخی از نقطههای ضعف جدی حکومت سوریه اشاره کردند اما مانند گذشته و با جزئیات جدید سابقه کمک حکومت سوریه به ایران در زمان جنگ تحمیلی را ذکر کردند. در حقیقت تبیین فرمودند روابط ما و سوریه متقابل و مبتنی بر منافع ملی دوطرف بوده است.
11_آقا در ترسیم و تبیین حوادث سوریه، به نکته خیلی مهم و راهبردی اشاره کردند و آن تاکید ایشان بر ماهیت جبهه مقاومت بود. بعد معنوی و فکری (در مقابل سخت افزاری )، بعد مردمی (در مقابل حاکمیتی و یا فرقهای) بعد عقلانیت (برای کنش و عدم کنش برای حضور و عدم حضور دلیل داریم) مورد تاکید ایشان قرار گرفت.
سالروز شهادت سومین شهید محراب حضرت آیتالله سیدعبدالحسین دستغیب
پیام امام خمینی بهمناسبت شهادت شهید دستغیب:
«امروز روز جمعه و نماز و عبادت، دست جنایتکار آمریکائیان، یک شخص ارزشمند که مربی بزرگ و عالمی عامل که گناهش فقط تعهد به اسلام بود، از دست ملت ایران و اهالی محترم فارس گرفت و حوزههای علمیه و اهالی ایران را به سوگ نشاند.»
شهید_دستغیب
هشدارهای قابل تامل و بیسابقه رئیس دستگاه قضایی نسبت به ایجاد فتنه
محسنی اژهای: امکان دارد در روزهای پیشرو شیطنتها بیشتر شود. ممکن است بدخواهان در کشور ما بخواهند با دروغ و عملیات روانی که به جامعه پمپاژ میکنند به دنبال اقداماتی در کشور باشند.
همه همکاران، قضات، دادستانها و دادستان کل کشور با هماهنگی با سایر مسئولین در سازمانهای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی مسائل را به روز و به لحظه رصد کنند و در صورت لزوم اقدام متناسب انجام شود