#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**عسل و پسرجوان**
پسر جوانی بیمار شد. اشتهای او کور شد و از خوردن هر چیزی معدهاش او را معذور داشت
حکیم به او عسل تجویز کرد.
جوان میترسید باز از خوردن عسل دچار دلپیچه شود لذا نمیخورد. حکیم گفت: بخور و نترس که من کنار تو هستم. جوان خورد و بدون هیچ دردی معدهاش عسل را پذیرفت.
حکیم گفت: میدانی چرا عسل را معده تو قبول کرد و پس نزد و زود هضم شد؟
جوان گفت: نمیدانم.
حکیم گفت: عسل تنها خوراکی در جهان طبیعت است که قبل از هضم کردن تو، یکبار در معده زنبور هضم شده است.
*پس بدان که عسل غذای معده توست و سخن غذای روح توست. و اگر میخواهی حرف تو را بپذیرند و پس نزنند و زود هضم شود، سعی کن قبل سخن گفتن، سخنان خود را مانند زنبور که عسل را در معدهاش هضم میکند، تو نیز در مغزت سبک سنگین و هضم کن سپس بر زبان بیاور!
@valiyeasreejvarkola
🔰 پرسش:
دقيقا چه گناهانی سبب حبط اعمال صالح میشود؟
✍️ پاسخ:
در قرآن و روایات برخی از اعمال ناپسند سبب حبط و از بین رفتن اعمال پسندیده و خوب معرفی شدند که ذکر همه آنها در این مجال نمیگنجد. ما به چند مورد آن اشاره میکنیم:
1⃣ کفر و شرک
🔹 «مَنْ یَکْفُرْ بِالْإیمانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ وَ هُوَ فِی الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرینَ» [1]
«هر کس به ایمان (دین اسلام) کافر شود عمل او تباه شده و در آخرت از زیانکاران خواهد بود»
🔹 «ما کانَ لِلْمُشْرِکینَ أنْ یَعْمُرُوا مَساجِدَ الله شاهِدینَ عَلى أَنْفُسِهِمْ بِالْکُفْرِ أُولئِکَ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ وَ فِی النَّارِ هُمْ خالِدُون» [2]
«مشرکان را شایسته نیست که مسجدهاى خدا را آباد کنند در حالى که بر کفر خودشان شاهد هستند، آن گروه اعمالشان تباه شده و آنها در آتش ماندگارند»
👈 در این دو آیه به صراحت شرک و کفر را موجب تباه شدن اعمال مشرکین و کفار میداند. برای کسی که امکان رسیدن به یقین برایش وجود دارد جائز نیست در اصول دین با شک و تردید عمل نماید، و مراد از این که حجت خدا روشن است این است که هر کس به دنبال دلیل در اصول دین باشد، به یقین میرسد و با رسیدن به یقین، جائی برای تردید و گمان باقی نمیماند.
2⃣ نفاق
🔹 «وَ یَقُولُ الَّذینَ آمَنُوا أَهؤُلاءِ الَّذینَ أَقْسَمُوا بِالله جَهْدَ أَیْمانِهِمْ إِنَّهُمْ لَمَعَکُمْ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ فَأَصْبَحُوا خاسِرین» [3]
«آنها که ایمان آوردهاند مىگویند: آیا این (منافقان) همانها هستند که با نهایت تأکید سوگند یاد کردند که با شما هستند؟! (چرا کارشان به اینجا رسید؟!) (آرى،) اعمالشان نابود گشت، و زیانکار شدند»
3⃣ تکذیب آیات خداوند و روز قیامت
🔹 «وَ الَّذینَ کَذَّبُوا بِآیاتِنا وَ لِقاءِ الْآخِرَةِ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ هَلْ یُجْزَوْنَ إِلاَّ ما کانُوا یَعْمَلُون» [4]
«و کسانى که آیات، و دیدار رستاخیز را تکذیب (و انکار) کنند، اعمالشان نابود مىگردد، آیا جز آن چه را عمل مىکردند پاداش داده مىشوند؟!»
4⃣ حبط اعمال در روایات:
👈 ترک نماز بدون مرض و علت
عبید بن زراره میگوید: از حضرت صادق (ع) پیرامون تفسیر آیه: ”هر کس به ایمان (دین اسلام) کافر شود عمل او تباه میشود”.[5] پرسیدم، فرمود: مقصود آن کسى است که کردارى که به آن اقرار و اعتراف کرده، ترک کند، عرض کردم: مرتبه ترک آن عمل چیست؟ همه آن را رها کند؟ فرمود از آن جمله است کسى که عمداً بدون این که مست باشد و یا علّتى داشته باشد، نماز را ترک کند.[6]
📚 پینوشتها:
1. مائده، ۵
2. توبه، ۱۷
3. مائده، ۵۳
4. اعراف، ۱۴۷
5. مائده، ۵
6. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ۲، ص ۳۸۷، ح ۱۲، دارالکتب الاسلامیة، تهران، ۱۳۶۵ هـ ش.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز چهارشنبه شما بخیر
🌴امام حسن مجتبی علیه السلام:
#بردباری عبارت است از فرو بردن #خشم و اختیار خود داشتن.
📚تحف العقول، صفحه ۲۲۷
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
استاد شهید آیت الله مطهری رحمت الله علیه:
فرق مؤمن و غير مؤمن در اين نيست كه اين خطا میكند و آن خطا نمیكند؛ فرق آنها در اين است كه مؤمن خطای خود را تكرار نمیكند، بيش از يکبار خطا نمی كند؛ اما غير مؤمن، چندين بار صدمهی كاری را میخورد و باز آنقدر بصيرت ندارد كه بار ديگر تكرار نكند.
از خداوند مسئلت داريم كه به ما توفيق دهد از خطاها و لغزشهای خود پند بگيريم.
📗حکمتها و اندرزها ، جلد ۱ ، صفحه ۶۷
@valiyeasreejvarkola
🌺🌸 میلاد سراسر نور و سرور یازدهمین خورشید فروزان ولايت و امامت حضرت #امام_حسن_عسکری علیهالسلام را به پیشگاه فرزند برومندش حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و همه محبان حضرتش تبریک و تهنیت عرض می نماییم.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام حسن عسکری علیهالسلام می فرمایند:
بر مردم زمانی خواهد آمد که چهره هایشان خندان و شاد است، ولی دل هایشان تاریک و گرفته است؛ سنّت در میان آنان بدعت شمرده می شود و بدعت، سنتی رایج می گردد؛ مؤمن در میانشان حقیر است و منافق در بین آنان محترم شمرده می شود.
📚 الحیاة، جلد ۲، صفحه ۳۱۱
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**راه باز کنید؛ مشهدی رمضان آمده است!**
🔻 مشهدی رمضان میگوید: دیدم زنی از نوبت خود در صف قصابیِ من طفره میرود؛ تا اینکه جلو آمد و گوشتی خرید ولی بهجای پول، شناسنامهی شوهرش را بهعنوان گروئی به من داد و گفت که او کارگر بنا است و در حین کار از دیوار افتاده و در خانه بستری است و یک هفته است که شام نداریم.
🔸 من آدرس او را گرفتم و به خانهی او وارد شدم. دیدم روی گلیمی نشسته و به شوهر مجروحش غذا میخوراند. اتفاقا قرار بود چند روز بعد با خانوادهام به مشهد برویم و دویست تومان پول پسانداز کرده بودم. رو کردم به امام_رضا علیه السلام و عرض کردم ای آقا! من یک وقتی دیگر به زیارت شما میآیم و آن وجه را به آن خانواده پرداختم.
🔺 من به خاطر انصراف از سفر مشهد مورد ملامت خانوادهام واقع شدم. همان شب خواب دیدم وارد مشهد شدم ولی صحن امام پُر است و کسی را اجازهی ورود نمیدهند. در این میان دیدم خادم حرم جلو آمد و گفت: ایها الناس! راه دهید، راه دهید، مش رمضان آمده است.دیدم آن حضرت از داخل ضریح با من دست میدهد و میگوید خوش آمدی به خانه ما. اینجا فهمیدم عمل حکیمانه من مقبول افتاده است.
📚 برگرفته از کتاب زندگی_با_قرآن
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز پنجشنبه شما بخیر
🌴امام حسن عسکری علیهالسلام:
دو خصلت است که چیزی برتر از آن دو نباشد:
#ایمان به #خدا و #سودرساندن به #برادران.
📚تحف العقول، صفحه ۴۸۹
🌸میلاد حضرتش بر همگان مبارک باد
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
امام خمینی رضوانالله تعالی علیه
از جمله چیزهایی که سد راه انسانیت است، #انکار_مقامات است؛ محصور کردن همه چیز را در این چیزهایی که خود ما میفهمیم. اگر یک کسی یک قدم بالاتر بگذارد- و لو لفظاً- این از دیانت به نظر آنها خارج شده است؛ این سد راه است. قدم اول یقظه است. انسان باید بیدار بشود. ما همه الآن در خوابیم؛ «النَّاسُ نیامٌ». اگر موت حاصل بشود برای انسان، آن وقت انتباه است، ولی کو که حاصل بشود؛ عمده این است که انسان این مسائلی که وارد شده است، ملاحظه کند که تمام آن چیزی که در گفتار اهل معرفت علمی است، در ادعیه ما، فوق اوست. اگر انکار کردید، انکار آنها را هم کردید، انکار اقوال ائمه- علیهم السلام- را هم کردید، و لو نمیدانید. و این انکار، سد راه انسان است؛ نمیگذارد انسان یک قدم بالا برود.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
💠 امام حسن عسکری علیه السلام :
🔸 «نيكويى صورت، زيبايى ظاهر و نيكويى خرد، زيبايى باطن است.»
📚بحار الأنوار ؛ جلد ۷۵ ، صفحه ۳۷۹
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
** چوب خدا صدا ندارد**
🔹پیرمردی با پسرش محضر پیامبر رسید و گفت: یارسول الله! این پسر من است او را پرورش دادم اکنون جوان نیرومند و سرمایه دار است و من پیرمرد ناتوان و فقیر میباشم او حتی به اندازهی بخور و نمیر کمکم نمی کند.
رسول خدا فرمود:چرا به پدرت کمک نمی کنی؟
جوان گفت: چیزی ندارم.
پیرمرد گفت: دروغ می گوید انبارهایش پر است.
جوان گفت: من توان مالی ندارم همینقدر می توانم خانوادهام را اداره کنم.
رسول خدا فرمود: جوان خدا ترس باش! به پدرت یاری رسان او زندگی اش را در راه تو فدا کرده است. برای اینکه به شما سخت نگذرد یک ماه خرج او را من می دهم ویک ماه تو،خداوند به تو پاداش میدهد.
پیامبر خرج یک ماه پیرمرد را پرداخت نمود.
🔹 پس از یک ماه خرج پیرمرد تمام شد واز پسرش کمک خواست.
پسر گفت: چیزی ندارم.
پیرمرد نزد پیامبر آمد و از او شکایت کرد.
رسول خدا فرمود: چرا به پدرت نمی رسی؟
جوان دروغش را تکرار کرد و گفت چیزی ندارم.
پیامبر فرمود: جوان! امروز غروب نمی کنی مگر اینکه تو ازپدرت فقیرتر خواهی بود.
جوان از محضر پیامبر برگشت. همسایهها به نزدش آمدند و گفتند: ما از بوی گند انبارهای تان آسایش نداریم. به انبارها رفت و دید درون آنها گندیده است با وحشت به کیسههای طلا و نقره سرزد همه را حزف و سنگ یافت.
و طبق گفته پیامبر فقیرتر از پدرش گشت از شدت اندوه مریض شد و سلامتی و نشاط جوانی را نیز از دست داد.
پیامبر فرمود: ای کسانی که عاق والدین هستید عبرت بگیرید. آن جوان سرمایه اش را در این دنیا از دست داد و در آن دنیا نیز زندگی جهنمی را برای خود تهیه نمود.
📚بحارالانوار ، جلد ۱۷، صفحه ۲۶۹
@valiyeasreejvarkola
💢 پرسش :
امتحانات الهی دقیقا به چه منظوری صورت میگیرد؟
✍️ پاسخ:
دنیا سرای آزمایش الهی است. انسان در مراحل مختلف زندگی خواسته یا ناخواسته، آزمونهای پی در پی را پشت سر میگذارد. موارد زیر را میتوان به عنوان اهداف امتحان الهی برشمرد:
1⃣ مقیاس پاداش و کیفر:
معیار ثواب و عقاب، صفات درونی انسان به تنهایی نیست، بلکه ملاک، زمانی است که این صفات در اعمال انسان ظاهر میشود، خداوند بندگان را آزمایش میکند تا آنچه در درون دارند در عمل آشکار شود و فرد مستحق پاداش و کیفر شود.
2⃣ پرورش استعدادهای انسان:
آزمایش الهی راهی برای پرورش استعدادهای نهفته انسان و بر آمدن گوهرهای درونی اوست، آدمی در کوران آزمایش الهی همانند سنگ معدنی میماند که در کورههای آتشین نهاده میشود تا ناخالصیهای آن جدا گردد و دُرّ گرانبهای او آشکار شود.
3⃣ پاکی از گناه:
امام علی علیهالسلام میفرماید: «سپاس و ستایش خدایی را که رنج و گرفتاری پیروان ما را مایه زدوده شدن گناهان آنان در دنیا قرار داد تا با این رنجها و بلاها طاعاتشان سالم ماند و سزاوار پاداش آن شوند»
4⃣ تذکر و استغفار:
امام علی علیهالسلام در هنگام بیرون رفتن برای طلب باران فرمود: «خداوند بندگان خویش را هرگاه که کارهای بد انجام دهند با کمبود میوهها و جلوگیری از نزول برکات و بستن در گنجهای خیرات به روی آنان آزمایش میکند، تا توبهگر توبه کند و گنهکار دل از گناه برکند و پند گیرنده، پند پذیرد و نهی شده (از گناه) باز ایستد.»
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@valiyeasreejvarkola