🔸 نکته اساسی در پرسش فلسفی این است که فلسفه، مفاهیم و معانی هنری را به عالمی انتزاعی انتقال میدهد و آن ساحت معنوی تجربه روحی هنر را از آن میگیرد.
🔹 از این جا فیلسوف رسمی با پیشفرض های عقلانی خویش برای احساسات و شهود استحسانی و معنوی هنری شأنی جدی قائل نیست، حتی ارسطو و کانت و شلینگ و نیچه نظری فوق فلسفی به هنر ندارند.
🔸 افلاطون موسس فلسفه هنر، خود هنر را سرچشمه بیخردی و بیدانشی تلقی کرد، و شاعران را مجنون و دچار هذیانهای بیمارگونه، و محاکات هنری را دوباره دور از حقیقت خواند.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
📗 آشنایی با آرای متفکران درباره هنر
✍🏻 دکتر محمد مددپور
🔖 صفحه ۲۵
برای تبیین انقلاب باید در انتظار یک زبان باشیم، زبان تعلق آوری که مادران شهدا داشتند. طرح و ایدهها نمیتواند نسبتی را با انقلاب برای ما پیش بیاورد.
👆🏻 دو برش کوتاه از جلسات کتاب "در انتظار زبانی در وصف انقلاب اسلامی" حجتالاسلام نجات بخش
دانلود جلسات: https://soha-sima.ir/3426
این کتاب خواب و استراحت امروز را ازم گرفت...
▪️رفیقی دارم که بهحق جای استادم هست. یکبار برایم تعریف کرد: "اوائل طلبگی فلان کتاب از دکتر داوری را با خودم به حجره بردم. ساعات اولیه شب بود و پیش خودم گفتم کمی مطالعه میکنم و بعد میخوابم. مدتی که گذشت غرق در مطالعه شده بودم و چون حجره ما هیچ پنجره و دریچهای به بیرون نداشت عملا برای ساکنین در حجره وضعیت شب و روز مشخص نبود. من که به خیال خودم فکر میکردم هنوز شب است از حجره خارج شدم دیدم نزدیک طلوع آفتاب است!"
▪️امروز عصر این کتاب را دست گرفتم تا ادامه فصل دو را بخوانم. علرغم اینکه هنوز خستگی سفر را کامل از تن بیرون نکرده بودم ولی چنان شیرین بود که متوجه گذر زمان نشدم تا الان که دیدم ساعت نزدیک یک نیمه شب است و یاد این خاطره رفیقم افتادم...
▪️ البته من چون همچنان در قید و بند محاسبه و سود و زیانم، از ترس اینکه کلاس فردایم از دستم برود کتاب را بستم☺️
✍🏻 #ادمین_کانال وارستگی
@varastegi_ir
▪️ رفیق دیگری که همسخن و یار طریقم است وقتی دید قلم به دست گرفتهام تا زیر برخی نکات کتاب خط بکشم با تعجب پرسید: آخر این چه کاریست، چون باید زیر تمام خطوط خط بکشی!
▪️راست میگفت. هنگام مطالعه باید تلاش کنی تا ببینی زیر کدوم خط میتونی خط نکشی!
🔸 نمیدانم این زبان و قلم دکتر داوری چه جنسی دارد... من با اینکه حدود ۲۰ جلد از کتابهایش را خواندهام و شاید در ظاهر خیلی از مطالب برایم تکراری باشد ولی چنان طراوت و تازگی دارد که انگار اولین باری است که این مطالب را میخوانم و میفهمم. این مساله آنقدر برایم عجیب بود که اوائل گفتم شاید مشکل از درک و حافظهی من هست که این مطالب به ظاهر تکراری برایم تازگی دارد. ولی دیدم افراد دیگری هم این حس را تجربه کردهاند.
▪️ قضیه را به آن استاد گفتم. گفت این نشانه "اصالت فکر" است. اگر سخن داوری از جنس اطلاعات و علوم مرسوم بود تکرارش ملالآور بود ولی چون از ساحت تفکر اصیل بر میخیزد و دردمندانه نوشته شده است، تکرارش ذکر است و شیرین...
و انسان بیش از آنکه نیازمند کسب اطلاعات باشد، محتاج ذکر است.
✍🏻 #ادمین_کانال وارستگی
@varastegi_ir
๛ وارستگی ๛
این کتاب خواب و استراحت امروز را ازم گرفت... ▪️رفیقی دارم که بهحق جای استادم هست. یکبار برایم
سلام مجدد...
🔺انشاءالله بهزودی بعضی از مطالب این کتاب را براتون میزارم. شما هم اگر صحبت یا نکتهای درباره پستها داشتید به آیدی @alirooholamin بفرستید تا در کانال منتشر کنم. (شاید اینجوری کانال از فضای یکطرفه بودن خارج بشه و گپوگفتی شکل بگیره...)
🔸 ما اگر "فکر" میکنیم در واقع به دنبال "روش" هستیم، به تعبیری فکر میکنیم که [پس از دستیابی به روش] دیگر فکر نکنیم.
🔹 فکر نمیکنیم که بعد از آن هم فکر کنیم و در واقع در مقام تفکر حاضر نمیشویم...
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
🎙 حجتالاسلام نجات بخش (پادکست حضور در مقام تفکر)
๛ وارستگی ๛
سلام مجدد... 🔺انشاءالله بهزودی بعضی از مطالب این کتاب را براتون میزارم. شما هم اگر صحبت یا نکت
🔸 وقتی قطار تکنولوژی بیش از هر زمان دیگری سرعت گرفته است و همهچیز به حکم ضرورت درحال دگرگونی سریع است خاطرها پریشان میشود و مجالی برای فکر کردن نمیماند
🔹 و در این شرایط، تفکر که با صبر و سکون و آزادی ملازمت دارد دشوارتر میشود.
🔸 برای فکر کردن باید آرامش و طمأنینه داشت اما اکنون زمان، زمان قحط آرامش است.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
📗 گفتگوهایی با سایهام
✍🏻 دکتر داوری اردکانی
🔖 صفحه ۷