🔸بررسی اجتهادی مسائل تعلیم و تربیت
حجت الاسلام سید نقی #موسوی، در درسگفتار نظامهای اسلامی:
🔸بحث ما ایقاظ متربی برای صلوة است و اینکه این ایقاظ چه حکمی دارد؟
🔹نکته 1: واژه ایقاظ به معنای بیدار نمودن است و نه هوشیار کردن لذا محل بحث، خواب است و نه نسیان و غفلت.
🔹نکته 2: از واژه متربی استفاده شده پس میتواند فرزند باشد و یا اینکه غیر فرزند باشد. در ضمن قصد داریم از لحاظ تربیتی به قضیه نگاه کنیم.
🔹نکته 3: بیان داشتیم ایقاظ متربی للصلوة؛ که هم میتواند نماز واجب باشد و هم مستحبی.
🔹نکته 4: در مورد پیشینه بحث در کتب روائی داریم که شیخ حر عاملی در وسائل الشیعة بابی در جلد هشتم دارد به نام «استحباب الایقاظ للصلوة» و یا در کتاب هدایة الامه که تلخیص وسائل الشیعة شیخ حر عاملی است فرمودهاند: کسی که به پشت (دمر) خوابیده است مستحب است که وی را بیدار نمود. این در کتابهای روایی بود.
🔹نکته 5: در کتب فقهی نیز بدین مسئله پرداخته شده است؛ به عنوان مثال مرحوم کاشف الغطاء، تظاهر به عباداتِ واجب و مستحب با هدف الگوگیری را مستحب میداند و یکی از اهداف اجهار(بلند خواندن) را تنبیه الغافلین و ایقاظ النائمین دانسته که آن را جایز میداند و از استحباب آن چیزی ذکر ننموده است. محقق اردبیلی در مجمع الفوائد ذیل روایات ارتفاع صوت میفرماید، ایقاظ نائم للصلوة جایز است.
🆔 @vasael_ir
🔸 امام صادق عليه السلام :
🔹مَن قَرَاَ القُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِختَلَطَ القُرآنُ بِلَحمِهِ وَ دَمِهِ وَ جَعَلَهُ اللّه عَزَّوَجَلَّ مَعَ السَّفَرَةِ الكِرامِ البَرَرَةِ ، وَ كانَ القُرآنُ حَجيزا عَنهُ يَومَ القيامَةِ ؛
🔹 هر جوان مؤمنى كه در جوانى قرآن تلاوت كند، قرآن با گوشت و خونش مى آميزد و خداوند عزّوجلّ او را با فرشتگان بزرگوار و نيك قرار مى دهد و قرآن نگهبان او در روز قيامت، خواهد بود.
📚كافى (ط-الاسلامیه) ج 2، ص 603
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#اصلاحیه 🔸 برنامه زمانی #درس_گفتارهای_رمضانی 🆔 @vasael_ir
🔸 آغاز برگزاری #درس_گفتارهای_رمضانی
🔹 فقه ارتباطات؛ حجت الاسلام و المسلمین #اسلامی_تنها
🆔 @vasael_ir
🔸روش شناسی فقه حکومتی
🔹فقه شیعه اگر چه از ابتدای شکل گیری خود در زمان ائمه معصومین تاکنون دوره های گوناگونی را تجربه کرده است اما امروزه و به برکت فرصت بی نظیر حاکمیت فقهای شیعه بر پایه نظریه ولایت فقیه، از انزوای فرد گرايانه تاریخی خود خارج شده و پای در مسیر اداره حکومت ملی ـ منطقه ای و بین المللي گذاشته است.
🔹یکی از شروط اصلی تحقق بایسته و شایسته فقه حکومتی، توجه به این مهم است که قبل از پرداختن به "تحول در فقه" باید به تحول در "اصل فقه" که در حکم منطق فقه است همت گماشت. البته جست و جوی روش ها و افق های نو، به معنای نفی اجتهاد سنتی یا جواهری نیست بلکه راه ثمر بخش نیز بی شک از تجربه ها و اندوخته های پیشینیان آشکار می شود.
🌐 yon.ir/oLERX
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 آغاز برگزاری #درس_گفتارهای_رمضانی 🔹 فقه ارتباطات؛ حجت الاسلام و المسلمین #اسلامی_تنها 🆔 @vasael_
🔸نخستین جلسه فقه ارتباطات برگزار شد
🔹نخستین جلسه درس گفتار فقه ارتباطات از سلسله درس گفتارهای رمضانی پایگاه تخصصی فقه حکومتی وسائل پیش از ظهر امروز در سالن جلسات خبرگزاری رسا برگزار شد.
🔹حجت الاسلام اصغر اسلامی تنها: واژه «ارتباطات» را به غلط معادل واژه «Communication» قرار داده اند. ارتباطات یک واژه عربی است اما با این وجود خود عرب زبانها در معادل سازی این واژه لاتین از واژه «الاتصال» استفاده میکنند که به لحاظ مفهومی به معادل لاتین آن بسیار نزدیک تر است.
🔹علمی به عنوان ارتباطات اسلامی وجود ندارد، بنابراین ما در زمینه علم ارتباطات ناگزیر هستیم که ابتدا دیدگاه غرب را مورد بررسی قرار دهیم چراکه آنها به شکل مبسوطی به این علم پرداخته اند و در دهههای اخیر نقد و بررسی بسیاری در این حوزه صورت گرفته است. این امر نشان از اهمیت مسأله نزد اندیشمندان و صاحبنظران غربی دارد.
🌐 yon.ir/oxTv4
🆔 @vasael_ir
🔸آرایش جنگی دشمن در قالب دو جلد کتاب برای دختران
🔹دشمن خیلی وقت است آرایش جنگی گرفته و در میدان مبارزه با ما از هیچ عرصه و زمینهای غفلت نکرده است. در عرصه فرهنگ سربازانش را خیلی آرام و بی سر و صدا وارد زمین ما میکند و تخریب افکار و تغییر سبک زندگی را پیش میبرد. کتاب به لحاظ نقشی که در شکلگیری تفکر و بینش انسان دارد، میتواند بستر خوبی برای پیاده نظام دشمن باشد. با یک کتاب میتوان نگاهها را تغییر داد و زندگی را در مسیری دیگر انداخت. به خصوص اگر قرار باشد با کتاب، الگو بسازند.
🔹در خیل کتابهای مضری که در بازار نشر ایران به وفور یافت میشود، انتشار دو عنوان کتاب تازه زنگ خطر را محکمتر به صدا در آورده است. دو کتابی که میخواهد برای دختران و پسران ایرانی الگوی زندگی معرفی کند!
🔹دیدن و خواندن کتابهای «داستانهای خوب برای دختران بلندپرواز» و «داستانهای خوب برای پسران بلندپرواز» ظن و گمانی که خوشبینانه به «غفلت» وزارت فرهنگ و ارشاد ختم میشود را کمرنگ میکند. انگار کار از غفلت گذشته و تسامح و تعمدی در کار است.
🌐 vasael.ir/0003Qv
🆔 @vasael_ir
11.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #فیلم| نخستین جلسه #درس_گفتارهای_رمضانی
🔹 فقه ارتباطات؛ حجت الاسلام و المسلمین #اسلامی_تنها
🆔 @vasael_ir
🔸پیامبر اکرم (ص) :
🔹مَن صامَ شَهرَ رَمَضانَ فَحَفِظَ فَرجَهُ ولِسانَهُ وكَفَّ أذاهُ عَنِ النّاسِ، غَفَرَ اللّهُ لَهُ ذُنوبَهُ ما تَقَدَّمَ مِنها وما تَأَخَّرَ، وأعتَقَهُ مِنَ النّار، وأحَلَّهُ دارَ القَرارِ، وقَبِلَ شَفاعَتَهُ في عَدَدِ رَملِ عالِجٍ مِن مُذنِبي أهلِ التَّوحيدِ .
🔹هر كس ماه رمضان را روزه بدارد و پاك دامنى ورزد و زبانش را حفظ كند و آزارش را به مردم نرساند، خداوند گناهان گذشته و آينده او را مىآمرزد و از آتش آزادش مىكند و در سراى ابدى جايش مىدهد و شفاعت او را درباره موحّدان گنهكار به تعداد كوه هاى به هم پيوسته، مى پذيرد .
📚 الأمالي للصدوق ص ۷۱ / ۳۸
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_مقاله | روششناسی #فقه_حکومتی در سپهر اندیشه فقهی سیاسی امام خمینی
🔹کاوش در حوزه فقه سیاسی و حکومتی، کاوش گر را با دو چشم انداز از نو آوری و تولید علم در حوزه ی علم فقه مواجه می سازد:
الف) ابداع و نو آوری در مسائل فقه و ارايه نظریات بدیع در حل مسائل جدید د. عرصه زندگی فردی و اجتماعی
ب) نو آوری در روش شناسی و پول نگاه به مسائل فقهی
🔹این مقاله حاکی از آن بود که هرگونه ابداع و نو آوری در مسائل فقه نخست مبتنی بر نو آوری د. حوزه روش شناسی است. از این منظر فهم اجتهادی فقهای معاصر به ویژه امام خمینی (ره) از شریعت موجب گذار از فقه فردی به فقه سیاسی و فقه حکومتی گردیده است. این گذار نخست با تحول در ساحت روش اتفاق افتاد، به طوری که منجر به شکل گیری فقه حکومتی در جمهوری اسلامی گردید.
🌐 vasael.ir/0003QQ
🆔 @vasael_ir