🔸 #معرفی_کتاب | فرهنگ خانواده
🔹«فرهنگ خانواده» همانند خانواده یک دائرةالمعارف، به طرح موضوعاتی که لازمه فرهنگ حاکم بر خانواده است پرداخته و بایدها، نبایدها، آسیبها و آفتهای زندگی خانوادگی را مورد توجه قرار داده است.
🔹نویسنده علاوه بر این که از شیوههای اجرای بایدها و نبایدها و راهکارهای مبارزه با آفتها و آسیبها غافل نشده، نکتههای کلیدی را در قالب حکایتهایی واقعی که از تجربههای مشاورهای است، برای خوانندگان بیان کرده است.
🔹در این بخش نخست کتاب به پاره ای از مهم ترین ضرورت های زندگی می پردازد و برخی از لازم ترین مهارت های بهتر زیستن را می نمایاند و به بسیاری از پرسش های همسران به ویژه زوج های جوان پاسخ می گوید.
🔹این کتاب در سه بخش تالیف شده است که بخش اول آن به بیان مهارتها و ضرورتهای زندگی خانواده پرداخته و به اموری که فرد باید در زندگی خانوادگی خویش به آنها اهمیت دهد و بر اجرای آنها بکوشد توجه میکند.
🌐 vasael.ir/0003wa
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸سرعت بخشی به شکلگیری تمدن اسلامی با استفاده از ابزار هوش مصنوعی
گزارش پیش نشست نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی🔻
#سید_علی_حسینی:
🔹هوش مصنوعی موضوعی راهبردی و استراتژیک است و از دهه ۷۰ بنیانگذاران موسسه نور به دنبال پیاده سازی کاربرد هوش مصنوعی در مسائل و موضوعات علم اسلامی هستند.
🔹در دهه ۸۰ این فعالیتها در بستر دانشگاه علم و صنعت فراهم شد که پس از یک دهه در حال حاضر آماده شکوفایی است.
🔹قرار است که با ابزار هوش مصنوعی سریعتر و دقیقتر شالوده تمدن اسلامی شکل بگیرد که این شالوده از دل روایات استخراج میشود.
🔹 سرعت بخشیدن به تولید علومی که قرار است از طریق هوش مصنوعی انجام شود همین علوم بین رشتهای مانند اقتصاد و سیاست، جامعه شناسی و روانشناسی اسلامی است.
🔹در همین راستا همه روایات بررسی و قاعده و استراتژی و دکترین استخراج میشود و با این بنیان و شالوده تولید علم صورت میگیرد و روایات به قانون اساسی تبدیل میشود.
🌐 vasael.ir/0003wh
🆔 @vasael_ir
🔸نگاهی به دروس خارج و درس گفتارهای فقه
🔹فقه فرهنگ | مسئله امر به معروف نوعی از اعمال ولایت است / مردم مسئول یکدیگرند(آیت الله اراکی)
🌐 vasael.ir/0003wZ
🔹فقه معاملات ربوی | اثبات مالیت عرفیه ارواق نقدیه و ردّ قول به سندیت آنها(آیت الله شهیدی)
🌐 vasael.ir/0003wd
🔹فقه القضا | ضرورت طبقهبندی احادیث بر اساس فقههای مضاف(آیت الله حبیبی تبار)
🌐 vasael.ir/0003vz
🔹فقه الاجتماع | فهم الاصحاب و کارکرد آن(آیت الله مبلغی)
🌐 vasael.ir/0003wK
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #یادداشت | فعالیت سیاسی امام حسن عسکری 📝 محرم آتش افروز 🌐 vasael.ir/0003ws 🆔 @vasael_ir
🔹امامان بزرگوار، دائم در حال مبارزه بودند؛ مبارزهای که روحش سیاسی بود. زیرا کسی هم که در مسند حکومت نشسته بود، مدعی دین بود. او هم ظواهر دین را ملاحظه میکرد. حتّی، گاهی اوقات نظر دینی امام را هم میپذیرفت.
🔹یعنی ابایی نداشتند که گاهی نظر فقهی را هم قبول کنند. چیزی که موجب میشد این مبارزه و معارضه با اهل بیت وجود داشته باشد، این بود که اهل بیت، خودشان را «امام» میدانستند. میگفتند: «ما امامیم».
🔹حکام با این روح مبارزه میجنگیدند و ائمّه (ع) هم مثل کوه ایستاده بودند. بدیهی است که در این مبارزه، معارف، احکام فقهی و خُلقیّات و اخلاقیّاتی که ائمّه ترویج میکردند، جای خود را دارد. تربیت شاگردِ بیشتر و ارتباطات شیعی، روزبهروز گستردهتر شد.
🔹شیعه را اینها نگه داشت. شما مرامی را در نظر بگیرید که دویست و پنجاه سال علیه آن حکومت شده است! اصلاً باید هیچ اثری از آن باقی نماند؛ باید بهکل از بین برود؛ ولی شما ببینید الان دنیا چه خبر است و شیعه به کجا رسیده است!
🔹روش تمهیدی زمامداران عباسی با توجّه به اخبار قطعی که در مورد امام زمان (عج) از زبان رسول خدا (ص) دریافت کرده بودند، میدانستند که او دوازدهمین وصیّ پیامبر و از فرزندان امام حسن عسکری (ع) است که بعد از او، رهبری شیعیان را بر عهده میگیرد و پس از غیبت طولانی، ظهور نموده، جهان را پر از عدل و داد میکند. از این رو عبّاسیان تلاش گستردهای را آغاز کردند، تا او را شناسایی نموده و به شهادت برسانند.
🔹امام یازدهم (ع) با آگاهی از این توطئهٔ دشمن، سیاست تمهیدی خود را در مورد امام آیندهٔ شیعیان، در سه محور مهم پی ریزی کرد: بسترسازی برای میلاد مهدی (ع)؛ حفظ و حراست از آن وجود مبارک و آماده سازی افکار شیعه، برای غیبت طولانی.
📝 محرم آتش افروز
🌐 vasael.ir/0003ws
🆔 @vasael_ir
🔸امام حسن عسکری علیه السلام:
🔹لیسَتِ العِبادَةُ کَثرَةَ الصیّامِ وَ الصَّلوةِ وَ انَّما العِبادَةُ کَثرَةُ التَّفَکُّر فی أمر اللهِ.
🔹عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است.
📚 تحف العقول، ص۴۴۸
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸شباهت مفهوم «تجری» با نظریه «بخت دینی» 🌐 vasael.ir/0003ww 🆔 @vasael_ir
گزارش نشست فلسفه و (اصول) فقه در جهان اسلام🔻
#پیتر_آدامسون:
🔹کتاب «فلسفه و فقه در جهان اسلام» اثر پژوهشی در مورد حقوق اسلامی شیعه و سنی است که به بحث فلسفه اسلامی و فقه اسلامی اشاره دارد.
🔹این کتاب با بررسی دیدگاه های ابونصر فارابی آغاز می شود و به بررسی ماهیت قانون از نظر فارابی می پردازد همچنین سعی شده که به حقوق اسلامی از منظر فلسفه ارسطو و تاثیری که بر جهان اسلام دارد توجه شود.
🔹در این اثر نه تنها به جایگاه حقوق و فلسفه پرداخته شده بلکه به این مسئله نیز پرداخته است که فلاسفه چگونه به سوالات فلسفی پاسخ دهند بدین معنا پرسش هایی که از خود فقه نشات می گیرد و از دل همان دانش پاسخگو خواهد بود.
#امیر_محمد_امامی:
🔹آقای ویلیام نیگل در دو مقاله خود با عنوان بخت اخلاقی به این بحث پرداخته و به بحث توجیه عقلانی و توجیه اخلاقی و تفاوت های آنها می پردازد.
🔹اما او بحث اخلاقی را بدین شکل تعریف می کند«زمانی بحث اخلاقی مطرح می شود که ارزش اخلاقی یک عمل کاملا مبتنی بر آن چیزهایی باشد که تحت کنترل آن فرد نبوده است یعنی خارج از اختیار او بوده است».
🔹دقیقا مشکل از آنجایی به وجود می آید که ما یک نوع شهود ساده در اخلاق داریم که هر کسی نسبت به مسائلی مسئولیت اخلاقی دارد که خودش انجام داده و نسبت به آنها اراده داشته است.
🔹چیزی که خارج از مسئولیت فرد است و از جهت مسئولیت اخلاقی فرد هم خارج از محدوده مسئولیت اوست. ولی آن چیزی که تحت عنوان Moral luck اتفاق می افتاد با این اصل که control principle یا pc نامیده می شود، تعارض دارد.
🔹 بین تجری و بخت دینی شباهت های بسیاری وجود دارد و هر دو بر این نکته تاکید دارند که یک ارزش دینی مبتنی بر چیزی است که کاملا تحت کنترل فرد نیست و تا حدی خارج از اختیار فرد است.
🔹بنابراین تجری عبارت است از عمل کردن به نحوی که گویا مخالف عصیان خداوند است پس مبتنی بر یک باور موجه نسبت به امر الهی است.
🌐 vasael.ir/0003ww
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸ارتباط اجتهاد و هوش مصنوعی 🌐 vasael.ir/0003x2 🆔 @vasael_ir
گزارش نشست«هوش مصنوعی، ادیان الهی و آینده بشریت، الگوریتم اجتهاد»🔻
حجت الاسلام #عبدالحمید_واسطی:
🔹چگونگی فرایند قدم به قدم اجتهاد با ترسیم همه خصوصیات زمان، مکان، کمیت، کیفیت و جنسیات در استنباط حکم به معنای الگوریتم اجتهاد است.
🔹این همان چیزی است که هوش طبیعی ما به صورت خودکار انجام میدهد و نیاز به دقیق سازی است تا بتوان بین اختلاف فتواها محاکمه کرد بدین معنا که کدام یک روشمند است و طبقه قواعد و اصول فقه کدام یک از آنها حجیت دارد.
🔹هوش مصنوعی چگونگی استفاده از اطلاعات، دادهها و عمل گرها (تحلیل گرهای اطلاعات) برای رسیدن به تصویر بهینه است. کار هوش مصنوعی این است که عملکردهای مناسب انسانی را بهینه سازی کرده و ارتقاء دهد.
🔹در هوش مصنوعی و دانش آن، ما به دنبال استخراج تخصص از متخصص هستیم و اینکه متخصص هر فنی چگونه تخصص خود را ارائه میدهد.
🔹به هر میزان که پاسخها درباره چگونگی فرآیند تخصص در متخصص دقیقتر شود در واقع به هوش مصنوعی نزدیک میشویم و استنباط را دقیقتر میسازد.
#محمدرضا_اکبرزاده_توتونچی:
🔹ابتدا باید به این پرسشها پاسخ داد که وجه اشتراک هوش مصنوعی چیست؟ چرا هوشمندی مهم است؟ این امر چه فرصتها و چالش هائی برای ما به وجود میآورد؟
🔹در حال حاضر جایگاه هوش مصنوعی به عنوان علم استراتژیک مطرح است چراکه نیاز است تا به نیازهای علمی جامعه فردا پاسخگو باشیم.
🔹در حالی که در جامعه ما دادههای فراوان مطرح است، خاصیت تعلیم پذیری، یادگیری و بهینه سازی هوش مصنوعی در این مسیر راهگشا است.
🌐 vasael.ir/0003x2
🆔 @vasael
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸مبانی پولطلا سست و بیاساساند بخش دوم / حجت الاسلام والمسلمین #موسویان در گفتگوی تفصیلی با #وسائل
🔸رونق تولید گره اقتصاد را باز میکند / دور زدن تحریم با پول مجازی مشترک منطقهای
بخش سوم / حجت الاسلام والمسلمین #موسویان در گفتگوی تفصیلی با #وسائل🔻
🌐 vasael.ir/0003wm
🆔 @vasael_ir