🌹اطلاع پیامبر و امامان از عقاید و اعمال ما
عبدالله بن أبان زيّات كه نزد امام علی بن موسی الرضا(عليهالسلام) جايگاهی ويژه داشت، میگويد: به آن حضرت عرض كردم: برای من و خانوادهام دعا كنيد.
امام رضا (عليهالسلام) فرمود: مگر من برای شما دعا نمی كنم؟ به خدا سوگند اعمال شما در هر روز و شب بر من عرضه می شود.
«أولستُ أفعل؟ والله إنّ أعمالكم لتعرض عليّ في كلّ يومٍ وليلةٍ».
آنگاه آن حضرت چون مرا از اين سخن در شگفت ديد، فرمود: آيا اين آيه را در كتاب خدا نخواندهای: (وقل اعملوا فسيری الله عملكم ورسوله والمؤمنون)؟
اشاره: از اين روايات به خوبی بر می آيد كه ائمّه (عليهمالسلام) نه تنها شئون ظاهری جامعه را رهبری و هدايت می كنند بلكه آنان بر روح و جان افراد نيز احاطه علمی و اشراف حضوری دارند؛ ازاينرو از عقايد و اخلاق و اعمال ديگران آگاهاند و آنها را می بينند.
📙 تسنيم، جلد 6 - صفحه 523
@vesaleoo
❇️ ای عزیز، قدری از حال غفلت بیدار شو و در امر خود تفکر کن و صفحه اعمال خود را نگاه کن،
✅بترس از آنکه اعمالی را که به خیال خودت عمل صالح است، از قبیل نماز و روزه و حج و غیر آن، خود این ها اسباب گرفتاری و ذلت شوند در آن عالم. سپس، حساب خودت را در این عالم تا فرصت داری بکش و خودت میزان اعمالت را بر پا کن و در میان شریعت و ولایت اهل بیت اعمال خود را بسنج و صحت و فساد و کمال و نقص آن را معلوم کن و آنها را جبران کن تا فرصت هست و مهلت داری. اگر در این جا خود را محاسبه نکنی و حساب خودت را درست نکنی، در آن جا که به حسابت رسیدگی می شود و میزان اعمال برپا می شود مبتلابه معصیت های بزرگ می شوی.
🔵بترس از میزان عـدل الهی و به هـیچ وجه مغرور مباش و جدّ و جهد را از دسـت مده، قـدری به صحیفه اعمال اهل بیت پیغمبر صلی الله علیه و آله ، که معصوم از گناه و خطا بودند مراجعه کن و تفکر در آنها کن.
🔹 [ امام خمینی(ره) ، چهل حدیث ص441-443
@vesaleoo
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✨حسنــهای که ثــوابش
معــــادل جمیع مخلــــوقات است✨
✨از حضرت امام حسین علیه السلام روایت شده است که فرمود : هر کس به قبرهای مسلمانان وارد شود و این دعا را بخواند :
🍃اللَّهُمَّ رَبَّ هَذِهِ الْأَرْوَاحِ الْفَانِيَةِ وَ الْأَجْسَادِ الْبَالِيَةِ وَ الْعِظَامِ النَّخِرَةِ الَّتِي خَرَجَتْ مِنَ الدُّنْيَا وَ هِيَ بِكَ مُؤْمِنَةٌ أَدْخِلْ عَلَيْهِمْ رَوْحاً مِنْكَ وَ سَلَاماً مِنِّي🍃
خدا به عدد همه خلق از زمان حضرت آدم علیه السلام تا روز قیامت برای او حسنه می نویسد✨
📚بحارالانوار ج ۹۹ ص ۳۰۱
مستدرک الوسائل ج ۲ ص ۳۷۳
@vesaleoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤲 #دعاء سفارش شده یا من اظهر الجمیل
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ،
يَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِيلَ وَسَتَرَ الْقَبِيحَ،یا مَن لم یُواخِذ بِالجَریرَه وَلَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ ، يَا عَظیمَ الْعَفْوِ، يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ، يَا واسِعَ الْمَغْفِرَةِ، َيَا باسِطَ الْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ، يَا صاحِبَ كُلِّ نَجْوَىٰ، وَيَا مُنْتَهیٰ كُلِّ شَكْوَىٰ، يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ، يَا عَظِيمَ الْمَنِّ، يَا مُبْتَدِئاًَ بِاالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقاقِها، يَا رَبَّنا و يَا سَيِّدنا و يَا مَوْلَيٰنا و يَا غايَةَ رَغبَتِنا ، أَسْأَلُكَ یا الله أَنْ لَاتُشَوِّهَ خَلقی بِالنَّارِ.
🎙#حجتالاسلامفرحزاد
🌸@vesaleoo
هدایت شده از کانال استادشیرعلیپور ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سه بلای دردناک برای فحشدهندگان
🔰 حجت الاسلام #عالی
🍀 خاطره ای از شهید محمد رضا کشاورز نوجوان مظلوم حادثه تروریستی حرم مطهر حضرت احمدبن موسی علیه السلام
راوی: یکی از همکاران پدر شهید
📌آقای مهدی کشاورز پدر شهید محمدرضا کشاورز که انسان بسیارزحمتکش و شریفی هستند برایم تعریف کردند که محمد رضا را به نزد یکی از دوستان در کارگاهی(برای یاد گیری حرفه نجاری) نزدیک خودمان فرستادم، یکروز دیدم که محمد رضا مشغول آب و جارو در آن محوطه است، به دوستمان گله کردم وگفتم من پسرم را برای یادگیری نزد شمافرستادم حالا بجای یاد دادن حرفه نجاری اورا به جارو کردن واداشته اید؟ همکارمان با تعجب و شرمندگی گفتند که نه به خدا من چنین درخواستی از ایشان نداشتم، سپس از محمد رضا پرسیدم که بابا جون دلیل این کارت چی بود؟( آیا میدونید این پسر نوجوان چی جواب داده بود؟) خب بابا جون من در ازای کاری که اینجا یاد میگیرم و کاری که انجام میدم دستمزد میگیرم، اون موقع ساعت بیکاری من بود، این کاررو انجام دادم که بیکار نباشم و دست مزدم حلال باشد.آری!! از تربیت مادر مؤمنه و پاکدامن و پدر زحمتکش وحلال خور چنین فرزندی هم باید اینچنین بار بیاید ودر حرم پاک حضرت احمدبن موسی علیه السلام به دیدار معبودش بشتابد .
محمدرضای عزیز شربت شیرین شهادت گوارای وجودت باد.
💠 #صبر در طلب #روزی_حلال
🔹 امام علی(علیه السلام):
انسان به سبب عجله و کم طاقتی، خود را از روزى حلال محروم می کند. در حالی که بیشتر از روزى مقدر شده نصیبش نمی شود.
📚میزان الحکمه/ج4/ص448
✍🏼 انسان باید در راه کسب روزی، به اندازه کافی تلاش بکند و در عین حال به آنچه که به او میرسد راضی باشد. در غیر اینصورت، #حرام به دست خواهد آورد که #برکت ندارد.
#دریافت_روزانه_حدیث
#افزایش_برکت_و_روزی
@vesaleoo
💠 🔹 آیت الله قرهی:
یکی از راه های رسیدن به لقاءالله، نیکی به والدین است؛ این راه، طریقی است که انسان را به سرعت به مقاصد والا می رساند، اولیای الهی در مواقعی که مشکلی برایشان ایجاد می شد، به محضر پدر و مادر می رسیدند و از ایشان درخواست دعا داشتند و اگر زنده نبودند به زیارت قبور ایشان رفته و درخواست دعا می کردند.
@vesaleoo
🔺 کسب معرفت و شناخت و محبت الهی
🔹 ما باید هدفمان را این قرار دهیم که تا آخرین نفس در راه تمکن دادن و جایگیر کردن معرفت الهی و محبت الهی در وجود خودمان کار کنیم و بدانیم که این امر یک چیزی نیست که با تحصیلات درست شود، با عبادات درست شود. همهی اینها اجزای این کارند، ولی کافی نیستند.
باید توسل، ناله، فریاد، خدمت به خلق، احسانها، و هر چه که قابل انجام است، انجام دهیم، شاید یک بویی از این مسائل بیریم.
در مناجات شعبانیه یک جملهاش هست که خدایا من مأیوس نیستم که در مسألهای که عمرم را در آن صرف کردم مرا محروم کنی.
عمر انسان اگر بخواهد عمر گربه و موش حساب نشود، آن چیزی است که در این راه خرج میشود. از وقتی میفهمد خدا دارد و او را نمیشناسد، باید در جادهی شناخت او تا دم مرگ بیافتد.
حالا هر چه قسمتش شد، شد؛ دیگر این تقدیرات دست ما نیست. ما نمیدانیم پیش خدا چه ارزشی داریم و اعمال ما نزد او چه ارزشی دارند و چه نتیجهای بر آنها بار میشود. برنامه این است.
۸۲.۱.۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
@vesaleoo
🔺 مطالبی پیرامون شخصیت مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبایی رضوان الله تعالی علیه؛ (۱۸ #محرم الحرام ۱۴۰۲=۲۴ #آذر ۱۳۶۰)
بسم الله الرحمن الرحیم
"و صلی الله علی اشرف انبیائه و خاتم اوصیائه، صلی الله علیهم اجمعین"
🔺 برکات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🔹 از برکات حرم مطهر #اهلبیت (علیهمالسلام)؛ شهر مقدس #قم، مهاجرت شخصیتی مانند مرحوم آیت الله #حائری_یزدی و تأسیس #حوزه علمیهی قم در آن و مهاجرت آیت الله #بروجردی و سپس ادامهی حوزه و طلوع شخصیتهایی مانند #مرحوم_امام راحل و مرحوم علامه #طباطبایی میباشد.
🔺 اثرات جلسات معارفی و شروع استفاده از مرحوم علامه طباطبایی
🔹 جلسات #اخلاقی و هشداردهندهی مرحوم امام و دیگر اساتید؛ امثال مرحوم استاد شهید #مطهری و دیگر بزرگان را بسیار آمادگی داد که در جستجوی هر چه بیشتر اساتید #انسان_سازی باشند. ولذا استاد شهید در سفری به #اصفهان با استاد #نهج_البلاغه؛ مرحوم حاج میرزا علی آقای #شیرازی برخورد کرده و اعتراف کردند که ما با استفاده از آن بزرگوار موفق به شناخت نهجالبلاغه شدیم و ای کاش ما توفیق شناخت #قرآن را نیز پیدا کنیم. این خواست و عطش نیز به وسیلهی #مهاجرت مرحوم علامه طباطبایی (رضیاللهعنه) از الطاف خاصهی الهی برآورده شد و ما طلاب ابتدایی نیز بحمدالله تعالی از این خرمن فیض اگر نه گندم ولی به کاهی رسیدیم و ابتداً -در اثر نداشتن مکان مناسبی- قرار شد روزها در باغی که نزدیک منزل ایشان بود از بیانات تفسیری و اخلاقی ایشان استفاده کنیم.
🔺 بیداری از خواب غفلت و بندگیِ خدای متعال؛ اساس تعلیمات مرحومین قاضی و طباطبایی؛ نقش اساسیِ روایات در تفسیر المیزان
🔹 اساس تعلیمات و تدریسات ایشان که از استاد عالی مقامشان مرحوم #قاضی کسب شده بود، دستگیری و #نجات دادن #طلاب و #دانشجویان از خواب #غفلت و توجیه آنان به سوی بندگی و صرف چند روزهی عمر در #عبودیت الهی بود، به طوریکه تمامی لحظات زندگی حتی برای کسب امور معیشتی یا ادارهی پستها و مقامها و یا تشکیل خانواده، دارای بُعد و جنبهی بندگی باشد، آنگونه که در ابتدای #تفسیر سورهی #فاتحه در صفحات اول فرمودهاند: «أن الله سبحانه بیَّن فی مواضع من كلامه: أنَّ ما ليس لوجهه الكريم هالك باطل، و أنه: سيقدم إلى كل عمل عملوه مما ليس لوجهه الكريم، فيجعله هباء منثورا، و يحبط ما صنعوا و يبطل ما كانوا يعملون، و أنه لا بقاء لشیء إلّا وجهه الكريم، فما عمل لوجهه الكريم و صنع باسمه هو الذی يبقى و لا يفنى، و كل أمر من الأمور إنما نصيبه من البقاء بقدر ما لله فيه نصيب، و هذا هو الذی يفيده ما رواه الفريقان عن النبی صلیاللهعلیهوآله أنه قال: (كل أمر ذی بال لم يبدأ فيه باسم الله فهو أبتر الحديث). و الأبتر هو المنقطع الآخر، فالأنسب أن متعلق الباء فی البسملة أبتدئ بالمعنى الذی ذكرناه»¹؛ ایشان دربارهی اینکه اولین آیهی سورهی مبارکهی فاتحه که اولین سورهی قرآن است و با آیهی شریفهی "بسم الله" آغاز میشود، مطرح میکنند که آیا این "باء" به چه فعلی یا اسمی - طبق قاعدهی عربیت و ادبیات عرب- تعَلُّق دارد؟ ایشان انتخاب فرمودند به اینکه به فعل "أبتَدِءُ" بر میگردد یعنی من ابتدا میکنم به نام خداوند بخشایندهی مهربان. در صورتیکه شاید مفسرین و لغتشناسانِ دیگر اینطور نگفته باشند، ولی ایشان در این مسأله که اولین مسألهی تفسیرشان بود، از یک #روایت نبوی متابعت کردهاند که آن روایت این است که #پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمودهاند: هر کار مهمی که به نام خداوند ابتدا نشود، انقطاع خواهد یافت، بریده خواهد شد و به سود نخواهد رسید. بنابراین ایشان هم معناً و هم لفظاً اول استفادهشان از روایت بوده است و این مطلبی است که شخصاً بنده از ایشان شنیدم و کمتر کسی دربارهی تفسیر "المیزان" این مطلب را یادآوری کرده که این تفسیر بسیار ارزنده، طرز استفادهاش از #روایات با سایر #تفاسیر هیچ فرقی ندارد، منتها آنها آیه را بیان میکنند و در تفسیرش روایت میآورند، ولی ایشان اول به روایات رجوع میکند و مطلب آیه را که از روایات به دست آورد، طوری تنظیم میکنند که با روایات تطبیق شود و روایاتش هم در آخر ذکر شود تا این افراط و تفریطی که در برخی محدثین و غیر آنها پیدا شده، که قرآن کریم جز با روایات نباید تفسیر شود، این افراط و تفریط جلویش گرفته شود، ولی رهنمودشان را از روایات گرفتهاند و بهترین شاهد همین مسأله است و از خود ایشان هم - در وقتیکه خدمتشان بودم- شنیدم که فرمود: اگر روایات نبود من در تفسیر چیزی نمیفهمیدم. این مطلب ای کاش تکرار میشد تا مردم بدانند که برکات تفسیر "المیزان" برکات روایات #ائمه اطهار (علیهمالسلام) است.
ص ۱
1⃣
@seyedololama
⬇️
⬆️
ص ۲
2⃣
🔺 ضرورت استفاده از تعالیم مرحوم علامه طباطبایی در اصلاح انقلاب اسلامی
🔹 مرحوم استاد شهید #مطهری فرمود: تفسیر #المیزان سالها بعد جلوه شایستهاش بُروز میکند. در تأیید فرمودهی ایشان عرض میشود که ببینید در زمان ما که سالها از #انقلاب مقدس اسلامی میگذرد، هنوز این مسأله جا نیفتاده و دورهای برای #اساتید محترم #دانشگاه ترتیب داده نشده، چه رسد به #دبیران و #آموزگاران عزیز و زحمتکش و دلسوز که مانند یک جهش #ریاضی یا #طبیعی و یا #اجتماعی با این تفسیر شریف و تفسیر اولین آیه؛ -تفسیر آیهی شریفه- "بسم الله الرحمن الرحیم" آشنا شوند و در نتیجه یک #انقلاب_فرهنگی شایستهی این رژیم الهی به وجود آورند. انقلابی که در درون انسانها، مسأله #فنای طبیعت و #بقای وجههی الاهیت را چنان پایهریزی کند، که اگر استاد #فیزیک یا #ریاضی متوجه شود که کلاس را #غافلانه گذرانده، #توبه و #استغفار کند.
مرحوم علامه #طباطبایی این بیت #مولوی را فراموش نمیکرد:
اهل دنیا از کهین و از مهین
لعنة الله علیهم اجمعین
#لعنت خدا، همان ابتر و منقطع الآخر بودن است که #فرد و #جامعه اسلامی باید به عنوان یک فاجعهی #انسانی از آن بپرهیزد. #مرحوم_امام (رحمهالله) هم دربارهی پیروزی در #جنگ با دشمنان، مسألهی #وظیفه را تکرار میکرد. وظیفه همان #بندگی خدای جهان و انسان است که حضرت #مهدی (ارواحنافداه) برای گسترش آن در کرهی زمین #قیام خواهد کرد و انقلاب فرهنگی اسلامی به معنای آشنا کردن #دولت و #ملت #ایران با آن است. آشنایی این فضیلت به این است که تمام #وزارتخانه ها چه رسد به #حوزه ها و #دانشگاه ها، از افرادی دوره دیده تشکیلات داده شوند. دورهای که از پیش از #دبستان آغاز شده باشد و به همان شیوهای که #کودک با #بهداشت دهان و دندان و نیروهای بینایی و شنوایی آشنا میشود، با بندگی انسان و جهان نسبت به پروردگار مهربانش هم آشنا شود.
#بدیهی است که #ظلم و #ستم فراگیر در جهان، ریشه در همین مسألهی بیخبری از جهان #ربوبیت دارد. این ایده و مرام در #زندگی و معاشرت اینگونه اساتید #انسانساز به وضوح دیده میشد.
🔺 تشکیل جلسات تفسیری مرحوم علامه طباطبایی در ماه مبارک رمضان در حرم مطهر
🔹 [ مرحوم علامه] فرمودند: من یاد ندارم در شبهای ماه #رمضان خوابیده باشم.
به خاطر دارم در ماه مبارک رمضان سالی، #تفسیر را در حدود بعد از نیمهشب، در صحن شریف #قم ترتیب دادند، به طوریکه پس از درس به #حرم مطهر مُشَرَّف شوند و برای صرف غذای سحری برگردند. بنده هم که ظرفیت لازم را نداشتم به این برنامه چند شب عمل کردم که در اثر کمخوابی و بیتوفیقی بیمار شده و از #روزه هم محروم گردیدم.
🔺 ظهور قابلیت افراد در إمتحانات الهی
🔹 #امتحانات در همهگونه امور برای ارائهی #قابلیات وجود دارد. فرمودند: روزی در حجره تدریس در خدمت مرحوم استاد [ #قاضی رحمهالله] بودیم و بحث #توحید را بیان میکردند، ناگهان سقف حجره و مدرسه طوری تکان خورد که گویا زمینلرزهای رخ میدهد. حاضران با عجله در صدد خروج از حجره بهطور ایجاد مزاحمت با یکدیگر بر آمدند! ولی بعداً با نبودن خطر بازگشت نموده و ایشان [ آیت الله قاضی رحمهالله] بعد که از جای خود تکان هم نخورده بود، فرمود: بفرمایید ای آقایان #موَّحد و آشنای با #معارف!.
🔺 از اویی و به سوی اویی!
🔹 مرحوم استاد شهید دورهی دروس #مقدمهای_بر_جهانبینی_اسلامی را به همین منظور برای نسل #جوان آماده کرده و بسیار مناسب است که در برنامهریزی های همهی دورههای #آموزشی و #فرهنگی از آن استفاده شود. در #مجموعه_آثار ایشان، جلد دوم صفحه ۸۳ به همین مسائل اصولی اشاره فرمودهاند.
«جهانبینی توحیدی یعنی درک اینکه جهان از یک مشیّت حکیمانه پدید آمده است و نظام هستی بر اساس خیر و جود و رحمت و رسانیدن موجودات به کمالات شایسته آنها استوار است. جهانبینی توحیدی یعنی جهانْ «یک قطبی» و «تکمحوری» است. جهانبینی توحیدی یعنی جهانْ ماهیت «از اویی» (إِنَّا لِلَّهِ) و «به سوی اویی» (إِنَّا إِلَیهِ راجِعُونَ) دارد». جهان مدرسهی #انسان است و خداوند به هر انسانی بر طبق #نیّت و کوشش صحیح و درستش #پاداش میدهد. این همان مسأله مرحوم علامه در مورد منقطعالآخر و مورد لعنت قرار نگرفتن است، که همین پی بردن به "انا لله و انا الیه راجعون" و آن را سرلوحهی اعمال قرار دادن و جهاد #فرهنگی و علمی، دربارهی اینکه لحظهای از آن در هیچ عملی، در هیچ تدریسی و در هیچ قدمی فراموش نشود. درست صد در صد برعکس و بر خلاف #فرهنگ های روز ما است، که حتی در کشورهای #اسلامی سران منفور #عرب دستور #دشمنان اسلام را به خاطر چند روز عیّاشی به دیدهی پذیرش مینهند و #فلسطینیان را رها میکنند.
ص ۲
2⃣
@seyedololama
⬇️
⬆️
ص ۳
3⃣
🔺 تعالیم غافلانه و تعالیم بیدارگرانه
🔹 مرحوم احمد #آرام و دانشمندانی دیگر در سالها قبل کتابی به نام #اثبات_وجود_خدا ترجمه کردند که از گفتارهای #دانشمندان درجهی یک #آمریکا است. در یکی از مقالات آن آمده است: #علم در پی #آگاهی از ماشین #طبیعت و استفاده از آن است و به سازندهی آن کاری ندارد. یعنی علوم روز بر اساس #حیوان سازیِ #انسان ها پیریزی شده است. این است یک معنای فراگیریِ جور و ستم در #دنیا که معنای #انقلاب_فرهنگی هم درست مبارزه با آن خواهد بود.
[ مرحوم علامه #طباطبایی] از اینطور توجیهات نسبت به نسل #جوان کوتاهی نمیکردند، حتی بعضی از کسانی که در #تهران - در عصر #طاغوت- #مدارس_دینی تأسیس کرده بودند، میآمدند در #قم و دروس نسبتاً #اسلامی خودشان را از ایشان استفاده میکردند که بعداً هم به صورت کتابی منتشر شد. بنابراین ایشان همهی توجهش به #اصلاحات #بشریت؛ چه #کودک، چه #نوجوان، چه #جوان و چه #اجتماع، بر اساس #توحید و #خداشناسی و اطاعت از دستورات الهی است، همان سخنیکه #مرحوم_امام هم داشتند به عنوان اینکه ما باید #وظیفه را تعقیب کنیم و در پی پیروزی نباشیم و از شکست هم دلآزرده نشویم، چون #هدف ما انجام وظیفه و #بندگی است. این را باید انقلاب فرهنگی ما، چه در #حوزه ها، چه #دانشگاه ها، چه در اجتماعات، و همچنین #صدا_و_سیما برای #بازاریان و #مردمان دیگر و #خانواده ها کاملاً جدی روشن کنند که ما وقتی میتوانیم ادعا کنیم که از #جمهوری_اسلامی بهره بردهایم و از اهداف مقدس بانیان آن و خون مقدس #شهدا قدردانی کردهایم که همهی مسایل با اساس "انا لله و انا الیه راجعون" شروع شود، ادامه یابد و ختم شود. و این مسائل در صفحات اول کتاب #المیزان مطرح شده است.
خداوند را به حق #قرآنش قسم میدهیم که این توفیق را به اجتماع ما و افراد ما مرحمت بفرماید.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
🔺 خاطراتی از مرحوم علامه طباطبایی
❔ حاج آقا خاطرهای از علامه دارید؟
🔹 #خاطره اینکه دربارهی اینکه ایشان به منازل ما چند تا #طلبه تشریف بیاورند و بعضی روزها مانند #جمعه ها ناهار هم در خدمتشان بودیم و از بیاناتشان استفاده کنیم، این مسأله بسیار جالب بود. چون آن موقع حتی اتوبوس هم در #قم ظاهراً برقرار نشده بود و ایشان با همان کفش معمولی یعنی نعلین اهل علم، راه نسبتاً طولانی منازل ما را پیاده طی میکردند و میآمدند و با خودشان هم یک نوشتهای یا دفترچهای همراه داشتند. این موضوع نشان میداد که ایشان معتقدند به اینکه #انسان باید #مدارک سخنش را قبلاً در نظر بگیرد به طور حضوری، نه اینکه از #فکر و #حافظه استفاده کند تا نکند شاید در بین سخن اشتباهی حاصل شود، ولی اگر انسان خلاصهی مطلب را در حضور داشته باشد، از خطا و اشتباه محافظت میشود. و آنوقت یک روایتی را و یا یک مطلبی را توضیح میدادند.
مثلاً در مورد همین بیتی را که ایشان میخواندند که:
اهل دنیا از کهین و از مهین
لعنة الله علیهم اجمعین
این را مثلاً وقتی تفسیر میدادند، به این مطلب میرسیدند که شهرسازی و #معماری و مهندسیِ اسلامی با این طرز ساختمانهای فعلی مناسبت ندارد، چون وقتی انسان به یک ساختمان مرتب و منظمِ عالی نگاه میکند، توجهاش از آن #هدف ممکن است برگردد یا ضعیف شود و مثلاً یا تظاهر خانوادهها در مجالس، که خانوادهی یک شخص اعیانمنش یا نسبتاً مستغنی اگر زیاد به خود جواهرات و طلا داشته باشد، خویشان او که این دسترسیها را ندارند یا حاضران مجلس وقتی به منزل بر میگردند، نسبت به شوهرانشان و پدر و مادرانشان گلهمند میشوند که خانوادهی فلانی اینطور و آنطور بودند!. همین مسأله در ساختمانها باید مراعات شود. معماری و مهندسی و شهرسازی نباید بر اساس جلب #توجه زیاد افراد به جنبهی #دنیا شود و از خدا #غافل شوند و در نتیجه به کارهای خلاف یا شبه خلاف بپردازند تا درآمدشان را زیاد کنند و از #آخرت شان باقی بمانند و جدا شوند. این هم از خاطره.
ص ۳
3⃣
@seyedololama
⬇️
⬆️
ص ۴
4⃣
🔺 اولین برخورد با مرحوم علامه طباطبایی
❔ اولین بار و آخرین باری که ایشان را دیدید؟
🔹 اولین بار ما در صحن #قم بودیم و طلبهای بودیم. میدیدیم که یک آقایی میآیند، ردّ میشوند و #طلاب و #دانشجویان دینی کتاب جلو میبرند و از ایشان مسألهای میپرسند. فقط این را دیدیم. ولی بعد که کمکم پرسیدیم گفتند: ایشان از علمای #تبریز هستند و از #نجف به قم آمدند و بعداً هم فهمیدیم که در مسایل #اخلاقی و #انسانسازی واردند، با ایشان که آشنا شدیم و این بنا را گذاشتیم که آن موقع در باغی با ایشان مجلس سه چهار نفری داشته باشیم و کمکم رابطه زیادتر شد و به منازل کشید و برخی شبهای #جمعه یا تعطیلی ایشان تشریف میآوردند منازل ما، گاهی روزها، گاهی هم به صرف ناهار در خدمتشان بودیم. این اواخر دیگر قسمت بنده نبود، چون از قم بیرون آمده بودم و در همین نواحی بودم که شنیدم ایشان رحلت فرمودند.
🔺 ضرورت ایجاد اشتیاق در جوانان و والدین و اساتید به منظور استفاده از تعالیم بزرگانی همچون مرحوم علامه طباطبایی
❔ یکی از درسهایی که میتوانیم از ایشان برای جوانها بگیریم چیست؟
🔹 عرض کنم که پرسش در مورد مسألهی آمادگیِ گرفتن #درس و در پی آن بودن، مشکلتر است؛ به اینکه #جوان چگونه مشتاق بشود که از فردی مثل ایشان دستوری بگیرد و آن به این است که دورهای برای #معلمین و #آموزگاران عزیز قرار دهند،- البته با خدمات مالی و #اقتصادی برایشان تا آنها فرصتی داشته باشند- که در هر سال در #تابستان و یکوقتی، در دورهای بیاموزند که چگونه نسل جوان را باید مشتاق فرمایشات اینها کرد. آنموقع وقتی این امر محقق شد، همین صفحات اول تفسیر #المیزان برای تمام #کشور کافیست و برای همهی #قانونگذاران دنیا کافیست. برای تمام نمایندگان #مجلس محترم شورا و #وزارتخانه ها و #بازاری ها کافیست که دیگر مسأله این است که "هر چه برای خدا باشد، آن به سود #انسان است و هر چه با #غفلت از خدا باشد، سودی به انسان نمیرساند". و این خاصیت و سنت الهی در جهان است. حال اگر این تفهیم شود به یک #ورزشکار، او #فکر میکند الآن #تکلیف الهی او چیست؟ و آیا آن تکالیف عمل شده یا نه؟ گاهی ممکن است که یکمرتبه ۵ سال کار ورزشیاش عقب بیفتد و امور #دینی و #معارفی اش جلو بیاید. همچنین #دانشآموز وقتیکه فهمید این دانشی که میخواهد بیاموزد، باید برای خدا باشد، باید در خدمت #بندگی خدا باشد، و وقتی نگاه میکند به #کلاس و #مدرسه و #مدیر و تنظیمات و قوانین مدرسه، گاهی میشود که باید وضعیتش را عوض کند و باید به #پدر و #مادر بگوید من اینجا نمیتوانم استفاده کنم و جای دیگری میروم. و همچنین راجع به پدر و مادر، برنامههایی که پدران و مادران را ملتفت تکالیفشان کند الآن کم است، یعنی نسبت به برنامههای #ورزشی، برنامههای رفت و آمد افراد و وقایع و حوادث دنیا که در همهی اینها، در گوشهای هم از این مسائل [بیدار کننده] یافت میشود! و حال اینکه باید #سعادت بشر را ریشهیابی کرد و سعادت #بشر را اگر دانشمندان ریشهیابی کنند به این میرسند که جهانْ، جهان خداوند است. و انسان بندهی خداوند است، و اینکه تا چقدر این #بنده دارد در این جهان به وظیفهاش عمل میکند. این باعث #انقلابی میشود که خانوادهها و ادارات و وزارتخانهها را عوض میکند، تا بلکه یک وزارتخانهای برای خصوص این امور تأسیس شود، تشخیص وظیفه بدهند، برای تشخیص وظایفی که #مرحوم_امام و مرحوم علامه #طباطبایی در پی آن بودند که #ائمه معصومین (علیهمالسلام) و #قرآن کریم دستور دادهاند.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
__________
۱) [ #المیزان ج ۱ صص ۱۵-۱۶]
@seyedololama
#درمحضرعالم_فرزانه
🔹فکرهای عوامانه را کنار بگذارید .
برای نجات خودتان محکم #دعا بکنید ، از آتش ، از هلاکت اخروی ، از خسران ، از حرمان، از وحشت ها، از دهشت ها، از آنچه که به نظرتان نمی آید که اگر گوشه ای از آن را ببینیم یا دیوانه می شویم یا می میریم ، چون نمی توانیم تحمل بکنیم ، که بعد از مردن دیگر مردن هم در آنجا نیست!
خلاصه برای نجاتتان دعا بکنید! 🔹
✨ در ردیف بعدی برای اسلام ، مسلمانان ، نصرت اسلام ، خذلان کفار ، برای انقلاب ، برای امام ، برای جبهه ، وظیفه تان این است که دعا بکنید ، که اگر نکنید در آنجا مورد مؤاخذه خواهید بود و خدا شما را مؤاخذه خواهد کرد.
💠 البته اگر شما برای نجاتتان کوشیدید در مسئولیت خودتان در دعا برای آنچه که به اجتماع مربوط است پیش خواهید رفت ، چون اگر تلاش نکنید آن هم برایتان گرفتاری دارد و اگر تک تک افراد اصلاح بشوند ، جامعه اصلاح می شود.▫️
صحبت در همین اشکالات ماهاست.
در نجات خودتان بکوشید.
#نصرت_اسلام_و_مسلمين
📚 کتاب ضیافت حقیقی ، صفحه ۱۰۴ ، حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی " رضوان الله علیه "
@vesaleoo
🔰مهمترین پیام انبیاء به بشر:
✅تبدیل یاد حاشیه ایِ خدا به یادِ خدا در متن زندگی.
🔻بنده بارها استاد سعادت پرور را در غم عظیم دیده بودم که در صحبتهایشان هم پیدا بود که منشاء آن دغدغه درباره کشور و نظام اسلامی بود.
✅نمیتوان نسبت به امور کشور بی تفاوت بود و در عبودیت هم مسیر را طی کرد.
🔰ما رهبری را دوست داریم چون ایشان به معنای واقعی کلمه مدافع دین است نه اینکه فقط شخص ایشان ویژگی خاصی داشته باشند و بخاطر خودشان دنباله رو باشیم.
🔻چگونه خدا را از حاشیه به متن زندگی بیاوریم:
حسن ظن به خدا از وظایف و دستورات اهلبیت علیهم السلام است.
✅خوش گمانی، انسان را متحول میکند.
✅رهبری بسیار به خدا حسن ظن دارند و اعتماد و اطمینان دارند به خدا.
خدا در متن زندگی و باور و صحبتهایشان موج میزند.
منشاء این حسن ظن فقط شناخت درست خداست.
🔻اینکه در جریانات اخیر کشور ایشان بسیار آرام اند نشان از فهم درست ایشان از قضایا است.
اگر دشمن علیه ما دشمنی میکند نشان دهنده درست بودن راه است. اگر با ما کاری نداشتند باید غصه میخوردیم که چرا راه را اشتباه رفتیم؟!
🔰تا زمانی که چنین رهبری داریم که دل به خدا بسته هیچ بن بستی در کارها وجود نخواهد داشت.
📅 پنجشنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۱
💠@vesaleoo
#یک_نکته
✅مداومت بر نماز اول وقت✅
📢پیامبر اکرم فرمودند : 👇👇👇
5⃣عزرائیل روزی پنج نوبت همه ی انسان ها را...
👁 به هنگام نماز های پنج گانه نظارت می کند.
🕌اگر شخص ازکسانی است که بر نماز دراین وقت مواظبت دارد؛👇
😇خود ملک الموت هنگام مرگ ٬شهادتین را به او تلقین می کند و...
👿 شیطان را از او دور می سازد.
@vesaleoo
🔺 درمان دردهای بیدرمان
🔹 مشکل اصلی که نویسندگان کتب اخلاقی کمتر به آن میپردازند این است که الان راه نجات در کجاست؟ این راه حل در کتاب مفاتیح الجنان که کلیدهای بهشت و اصلاح انسان است، بیان شده است. در بخش تعقیبات نماز صبح جریانی ذکر شده که فردی گرفتار بود و در عالم خواب خدمت حضرت ولی عصر ( علیهالسلام) رسید و حضرت او را خدمت یکی از فرزندانش هدایت نمود و او در خواب نزد آن آقا رفت و جواب خود را هم گرفت و صبح که بیدار شد، به همانجا که در خواب دیده بود رفت و آن آقا را هم دید! ما هم باید در مشکل خود فکر کنیم که از هفت سالگی تا الآن در بیراهه بودهایم و استاد و باغبان هم نمیتواند ما را اصلاح کند و لذا راهی غیر از توسل به حضرت نیست. مرحوم محدث قمی (رحمه الله) میدانسته که مردم به چه چیزی نیازمندند و لذا ما را با مقام مقدس غیبی ولی زمان آشنا کرده است. همچنین جریان دیگری را هم نقل میکند که فردی در بیابانی گم میشود و شخصی را میبیند که او را نجات میدهد و سپس او را به خواندن نافله و زیارت عاشورا و جامعه کبیره توصیه میفرماید. معلوم میشود اینها داروی درد ماست و تنها قدرتی که در جهان میتواند ما را بسازد، در اختیار آن حضرت است که راهش و استادش را میشناسد و کتاب و اعمالش را میداند. پس باید بر در خانه او رفت و گریست. اگر گریستن عادت انسان شده باشد که خوشا به حالش وگرنه باید با خواندن زیارت عاشورا و اشعار در مصیبت سیدالشهدا (علیه السلام) در نیمههای شب بگرید و دامن حضرت را از راه اشک ریختن در مصائب جدش بگیرد.
۸۸٫۲٫۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
امام صادق علیه السلام فرمودند:
مَنِ اسْتَوَى یَوْمَاهُ فَهُوَ مَغْبُونٌ وَ مَنْ کَانَ آخِرُ یَوْمَیْهِ شَرَّهُمَا فَهُوَ مَلْعُونٌ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفِ الزِّیَادَهَ فِی نَفْسِهِ کَانَ إِلَى النُّقْصَانِ أَقْرَبَ وَ مَنْ کَانَ إِلَى النُّقْصَانِ أَقْرَبَ فَالْمَوْتُ خَیْرٌ لَهُ مِنَ الْحَیَاهِ؛
هر که دو روزش برابر باشد مغبون است؛
و هر که بدترین روز او از میان دو روز، آخرین روز باشد (امروز او از دیروزش بدتر باشد) ملعون است؛
و هر که پیشرفتى در وجود خود نبیند به کمبود نزدیکتر خواهد بود؛
و هر که در مسیر کاستى باشد، مرگ براى او بهتر از زندگى است
@vesaleoo
🔺 ما باید بفهمیم برای چه در این دنیا هستیم و این چند روزه چه کار باید کرد. مثلاً آدم بنشیند و یک جدول درست کند، مگر عمر من چقدر است؟ فرض کنیم 120 سال. خوب، همین 120سال نصفش را که آدم خواب است، مقداریاش را هم که مریض است، مقداریاش را هم کودک است، اینها را هی منها کند، میبیند چیزی حدود 50 سال باقی میماند. خوب این پنجاه سال، الآن تمام مردم روی زمین از پنجاه سال پیش آیا کسی از آنها مانده است؟ اصلاً چند ساعت است؟ اینها به زودی از بین میروند، ما هم به زودی از بین میرویم.
🔹 خوب آنوقت این خلقت با این حساب و کتاب عجیب و غریب، پیدا شدن ما چه میشود؟ همینطور که ما پنجاه سال روی زمین آمدیم که قدری غذا بخوریم و قدری زندگی کنیم و بمیریم! خوب این چه طور کارخانهای است، این مهندسش چه کسی بود، چه طوری بوده؟
🔸 اینها را همینطور از اول قدم به قدم به فکر بشر و نسل جوان باید وارد کنند. خودش فکر کند. به تنهایی اندیشه کند، نتایج فکریاش را یادداشت کند؛ بعد به رفیقش یا به استادش نشان بدهد و بگوید من در این باره مثلاً دو ساعت فکر کردم به اینجا رسیدم که انسانیت یعنی این، جهان یعنی این، انسان در این جهان باید اینطوری باشد. عمر ما چهل پنجاه سال بیشتر نیست. بماند برخی افراد سالم که سر هجده سال و بیست سال و بیست و پنج سال میمیرند و چه برسد به افراد ناسالم.
♦️ اینها را باید قدردانی کرد، باید به یک حسابی وقت گذراند. وقتی آدم وارد این موضوعها میشود، دیگر حرف زدنِ مفت زورش میآید، رفتنِ مفت به اینور و آنور زورش میآید، خواب و خوراکش منظم میشود، برنامهریزی میکند، زندگی روی فکر میشود و نگاهش را ...
مرحوم پدر آقای راشد که پسرشان میگفت هر جا با پدرم میرفتیم من میگفتم اینجا مثلاً استانداری است، اینجا فلان جاست، اصلاً برنمیگشت نگاه کند، گفتم چرا نگاه نمیکنی؟ میگفت آخر مثلاً که چه شود؟ حالا من الآن فکرم را رها کنم که چه؟ انسان باید یک فکری داشته باشد و نگذارد این فکرش هدر برود، اینها به اینجاها میکشد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@vesaleoo
✨ اهمیت ادب در برابر اولیای حق ✨
🔹عدم رعایت ادب نزد #اولیای_حق ، بیان کننده عدم معرفت و شناخت مقام ایشان است .
کسانی که در برابر صاحبان مال و مقام ، ادب را رعایت می کنند ، اما در برابر اولیای حق پروا نکرده و بی ادبی و گستاخی می کنند ، نادانند و به ارزش های واقعی انسان معرفت ندارند.🔹
✨ عدم رعایت ادب در محضر اولیای حق مى تواند انسان را به ورطه هلاکت کشاند و به گرفتاری های دنیایی و آخرتی دچار کند ،
چنان که گاه دیده شده است که عده ای به همین سبب یکباره از مسیر ایمان و رستگاری باز گشته اند. ✨
🔹بنابراین باید بسیار احتیاط کرد و در حضور و غیبت کسانی که احتمال داده می شود اهل باطن باشند ، ادب را در سخن گفتن ، رفتار و حتی گمان های خویش رعایت کرد. 🔹
📚 منبع ؛ کیمیای وصال، صفحه ۱۸۲ ، حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی " رضوان الله علیه "
@vesaleoo
🌹روشی برای پاک کردن گناه
آیت الله سید علی قاضی : خوشحال کردن انسان محزون چه با بذل مال ، چه با سخن نیکو ، چه با کنار او نشستن ، گناهان را پاک می کند.
@vesaleoo
#حدیث
#امام_حسن_عسکری " علیه السلام " فرمودند ؛
🔹 رام کردن و تربیت شخص جاهل و برگردانیدن صاحب عادت را از عادتش مثل معجزه است.🔹
📚 منبع ؛ 《منتهی الآمال ، صفحه ۱۰۷۹ 》
#جهل
@vesaleoo