eitaa logo
مُرتاح
2.1هزار دنبال‌کننده
771 عکس
170 ویدیو
5 فایل
کهکشان آبیِ مات💙 مجذوب نجف | سخت‌جون | تاخرخره‌امیدوار ماه‌طلب | مکتب‌نشین‌خمینی‌و‌یاران | تکنولوژیسم پناهنده‌به‌کتاب‌ها | کهکشان‌جو| در غمِ غزه ثبت روزها از نگاه من در‌ مسیر‌ِ هدف نوشته‌های: #حدیث_سادات_مهدوی https://daigo.ir/secret/63273253
مشاهده در ایتا
دانلود
چیزی که آیت‌الله قاضی و شیخ مرتضی انصاری رو به نجف کشوند و روح اون‌هارو در بر گرفت، یک چیزی فراتر از روزمره‌گی بوده. یک چیزی فراتر از زندگی. چیزی که فقط امیر‌الموئمنین رزقش رو پخش می‌کنه. و من امیدوارم، امیدوارم در این شب‌های بسیار محترم، که از عرش تا فرش رو غم فرا گرفته بتونم بخشی از اون رو درک کنم.
چیزی که تا به اینجا متوجه شدم، و باعث شده من بسیار آرام تر از قبل بشم اینه که، ظرف علم در همه ما وجود داره. اما مهم اینه که ما بتونیم اون رو دریافت کنیم یا نه. اگر خدا بخواد آدمی به یک شب و روز شدن تمام علوم رو از بر می‌شه. و اگر خدا نخواد هر چه زور هم بزنه نمی‌تونه یک درصد از اون رو یاد بگیره. پس؛ ما باید در کنار تلاش کردن برای یادگیری علوم مختلف، روح و قلبمون رو هم آماده دریافت کنیم. چیزی که تا به الان درکش نمی‌کردم.
برای یادگیری حرفه‌ای تر زبان یه چنتا دوست خارجی پیدا کردم تا ازشون کمک بگیرم. و همشون یه چیز رو هم‌نظر بودن. صحبت کن تا یاد بگیری حتی اگه چیزی بلد نیستی! این منو دقیقا یاد این جمله معروف می‌ندازه. شروع کن، حتی اگه هیچی بلد نیستی!
میگه که صبر کن حافظ به سختی روز و شب عاقبت روزی بیابی کام را
لازم نیست زندگیت برای الهام بخشیدن به مردم عالی باشه، دنیا نیاز داره انسانیتتو ببینه، نه کامل بودنتو..
پرسید: انسان ها چگونه اند؟ گفت: گهی گریان، گهی خندان، گهی چون ابر سرگردان گهی عاقل‌تر از عاقل، گهی نادان‌تر از نادان...
میون کتابِ کهکشان نیستی و کتاب نخل و نارنج جامونده. وقت کنم یه نوشته ازشون می‌نویسم.
تو امروز کافی هستی، دیروز هم کافی بودی، فردا هم کافی خواهی بود، همیشه اینو یادت باشه.
برای یادگیری یک زبان دیگه، چیزی که از همه مهم تره، اینه که شما با کسایی صحبت کنین که اون زبون، زبون اصلیشون باشه. مثلا میخوای ایتالیایی یاد بگیری باید در روز حتما با چند ایتالیایی صحبت کنی. و این خیلی کمک کننده‌است. خیلی بسیار زیاد. اینجا یک مقاله کوتاه قرار می‌دم تا در این رابطه بخونید، این مقاله رو از یک کانال بسیار خوب تلگرامی گرفتم.
مُرتاح
برای یادگیری حرفه‌ای تر زبان یه چنتا دوست خارجی پیدا کردم تا ازشون کمک بگیرم. و همشون یه چیز رو هم‌ن
پرسیدین چجوری دوست خارجی پیدا کنیم؟ ساده است با نرم افزار Tandem یه پلتفرم یادگیری زبانه که جهانیه، از سرتاسر دنیا هر کسی بخواد زبان یاد بگیره اینو نصب میکنه. موقع نصب، از شما میخواد تا زبونی که بلدید رو بگید و زبونی که میخواید یاد بگیرید رو هم بنویسید. بنا بر این، مثلا شما فارسی بلدید و میخواین عربی و انگلیسی یاد بگیرین. کسایی که عربی و انگلیسی بلدن و میخوان فارسی یاد بگیرن به شما پیام میدن. و شما می‌تونین به هم یاد بدین.
دلم‌میخواد در مورد نظریه آشوب یک تحقیقی داشته باشم، از اون‌جایی که بحث روز حال حاضر دنیاست. ولی اول باید در مورد اعداد مختلط و ربطش به دنیا کامپیوتر یه مقاله ریزی بنویسم. بدم نیومد که اینجا در موردش بگم تا شمام در مورد این نظریه یه چیزی بدونید. خیلی خفنه.
انسان چقدر باید خورد بشه تا به خدا برسه؟ شاعر می‌فرماد؛ تا کم نشوی و کم تر از کم نشوی در حلقه عاشقان تو محرم نشوی
میانِ استخوان ‌های خُرد شده‌ایم؛ اما امید تقلا میکند ‌برای روییدن.
به قَدَم چو آفتابم، به خرابه‌ها بتابم بگریزم از عمارت، سخن خراب گویم
مُرتاح
به قَدَم چو آفتابم، به خرابه‌ها بتابم بگریزم از عمارت، سخن خراب گویم
من به دنبال ویرانه‌ها می‌روم. آنجا که کسی چراغی روشن نکرده است. آنجا که خانه‌ای نیست. بی‌صاحب است. من مانند آفتاب پا به آن ویرانه‌ها می‌گذارم. آنها را آباد می‌کنم. معمور می‌کنم و نقش ما در این جهان این است که دست بگیریم از آنها که افتاده اند. از آنها که در مانده اند. این یکی از صد ها شعر زیبای مولاناست واقعا
در ریاضی، i یعنی یک واحد تخیلی که به ما کمک می‌کنه با اعداد منفی مربع‌روت بزنیم. مثلاً 1=i_√ (منفی یکی که زیر رادیکاله) به ما امکان رو می‌ده تا معادلاتی رو حل کنیم که با اعداد عادی نمی‌شه جوابشونو پیدا کرد. اگر بخوایم به این موضوع از دید عرفان نگاه کنیم، می‌توانیم بگیم که i نماد دنیای ناشناخته و عمیق‌تری هست که در زندگی وجود داره. این یعنی برای درک بهتر حقیقت، باید از چیزهایی فراتر از چیزهای ملموس عبور کنیم و به جنبه‌های غیرقابل دیدن و درک‌نشده توجه کنیم. به این ترتیب، هم ریاضی و هم عرفان به ما یادآوری می‌کنن که خیلی بیشتر از اونچه که می‌بینیم وجود داره.
همه‌چیز یا فرصتی برای رشده یا مانعی برای جلوگیری از رشدت. تو باید انتخاب کنی.
واقعا سعدی یک عجوبس نگاه کن چجوری میتونه با کلمات دل ادم و بکنه و از جاش در بیاره خلایق در تو حیرانند و جای حیرتست الحق که مه را بر زمین بینند و مه بر آسمان باشد
مُرتاح
چیزی که تا به اینجا متوجه شدم، و باعث شده من بسیار آرام تر از قبل بشم اینه که، ظرف علم در همه ما وجو
یه روایت داره امیر الموئمنین می‌فرمان که: دانش نه در آسمان هاست که بر سر شما فرو بی آید و نه در زمین است تا برایتان بالا بیاید. دانش در دل های شما سرشته شده است. به آداب روحانیون متعدب شوید تا برایتان آشکار شود. یعنی جز تلاش برای یادگیری، یه سری آداب هست که با رعایت اونها کم کم نور علم در دل هامون روشن می‌شه.
افلاطون هم میگه: کسب علم ها از باب یاد آوری هست. یعنی چی؟ یعنی ما این علوم رو تو دنیای دیگه داشتیم و می‌دونستیم. پس علم هایی که آشکار می‌شن اینجوری نیست که تازه به وجود اومده باشن. ما اونارو می‌دونستیم. و تو این دنیا تلاش میکنیم، و این تلاشا باعث می‌شن تا اون علوم رو به یاد بیاریم.
هدایت شده از آنسویِ نگاهِ من✨
نظم✨ اکسیری که باعث میشه چندین بُعد از زندگی رو باهم مدیریت کنی... https://eitaa.com/ansoyenegaeman
مرده بُدم زنده شدم دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم.
این عنصر علمی کم‌نظیر، جان عزیز و گرانبها را به خاطر تلاش‌های علمی بزرگ و ماندگار خود، در راه خدا مبذول داشت و مقام والای شهادت، پاداش الهی اوست. (پیام درپی ترور دانشمند هسته‌ای و دفاعی شهید محسن فخری‌زاده 8/9/1399 )
برای او می‌نویسم. او که، حقیقتا محرکی برای من است. استاد؟ رفیق؟ دوست؟ همراه؟ نمی‌دانم. عمرم قد نمی‌دهد. هیچ‌گاه دانش‌جویش نبودم که وقتی از هر طرف به بن‌بست رسیدم برایم نور امیدی روشن کند و پا به پای من غم بخورد و دنبال حل‌ش باشد. هیچ‌گاه اورا از نزدیک ندیدم تا حداقال یک خاطره‌ی خوب از او داشته باشم. هیچ‌گاه حتی سر مزارش هم نرفتم تا یک خواسته طلب کنم. اما، فکر میکنم خیلی خوب ایشان را بشناسم. فکر می‌کنم بیشتر از دانش‌جویانی که ایشان را درک کردند به ایشان علاقه دارم‌. و فکر می‌کنم بیشتر از تمام کسانی که پای مزارشان زار زدند ایشان را دوست بدارم. شهید دکتر شهریاری، که رحمت خدا بر او باد، استاد کاملی برای من هستند که به من، درس زندگی دادند. درس خاکی بودن. درس هیچ بودن. درس عاشقی و سخت‌جان بودن. درس درک و حل مسائلی حل نشدنی. درس پایِ لنگِ انقلاب کشیدن! شهید علم بودن، بسیار سخت تر از شهید خاک بودن است. این البته نظر من است. سال ها قبل نوشته بودم، باید آنقدر در علم پیشرفت کنیم که کمر همت برای مرگمان ببندند. استادِ این هم آقای شهریاری بودند. امروز سالروز شهادت ایشان است. و من، از اعماق جانم می‌سوزم که چرا در این دنیای خاکی چند صباحی نتوانستم شاگرد ایشان باشم و حضور ایشان را درک کنم. اما همیشه بر این باورم که حق استادی به گردنم دارند و امیدوارم روزی در عالم دیگر بتوانم پای درسشان بنشینم. و مکتب ایشان را زنده نگه دارم.