#بعثت | ♦️دلیل بعثت چیست؟
🔰ما یک «مَحَاسِنَ الْأَخْلَاقِ» داریم یک «مَکَارِمَ اخلاق»:
🔹این حدیث معروف است «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ» (بحارالانوار/ج /۱۶ص ۲۱۰)
♦️«محَاسِنَ» حُسن است؛ یعنی اخلاق خوب باشد یا اخلاق کریم باشد پیغمبر فرمود من آمده ام که تمامش کنم یعنی نه اینکه فقط یک خورده خوب است افرادی میگویند ما خوب هستیم اما شما چقدر خوب هستید ما باید دائماً خوبی مان بهتر بشود اگر پارسال سی نفر را افطاری داده اید امسال سی و دو نفر را، اگر پارسال نمازت پنج دقیقه طول میکشید امسال نمازت شش دقیقه طول بکشد اگر پارسال صله رحم تا یک شعاعی بود امسال بیشتر بشود اگر پارسال توی محل کارت به هفده نفر سلام میکردی امسال به بیست نفر سلام کن، «لِأُتَمِّمَ» یعنی تمامش کن یعنی برو جلو یعنی اینجا که هستی نایست روی کلمه «لِأُتَمِّمَ» من می خواهم حرف بزنم.
📚برگرفته از متن سخنرانی حجتالاسلام استاد #قرائتی حفظهالله
#منبر_کوتاه
#مبعث
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
✅#تلنگر
🔸امیرالمؤمنین(ع) در روایتی چهار عامل را باعث شکست دولتها معرفی کردند.
بقای هر مجموعه از گروههای انسانی بستگی به میزان ارزشهایی دارد که در آن مجموعه نهادینه شده است. هر اندازه این ارزشها منطبق بر آموزههای دینی و اخلاقی باشد، بنیان آن قویتر و استوارتر میشود و برعکس هر اندازه ارزشها و ارزشگذاریها ضعیفتر و منطبق با آموزههای غیر دینی باشد، دوام آن گروه کاهش مییابد و به تدریج به سمت نابودی میرود. در این میان یکی از مجموعههای حساسی که در هر جامعهای وجود دارد، دولتها هستند که باید هم خود در ارزشها نسبت به سایرین پیشرو باشند و هم جامعه را به سمت خوبیها سوق دهند.
اما امام علی علیهالسلام در روایتی چهار عامل را سبب شکست دولتها معرفی کرد و فرمود: چهار عامل باعث شکست «دولتها» میشود:
1ـ ضایع کردن اصول (مسائل مهم)
2ـ سرگرم شدن به فروع (امور کم اهمیت)
3ـ به کار گماردن آدمهای پست
4ـ کنار گذاردن انسانهای فاضل
یُسْتَدَلُّ عَلَی اِدبارِ الدُّوَلِ بِاَربَعٍ: تَضییعِ الاُصولِ وَ التَّمَسُّکِ بِالفُرُوعِ وَ َتقدیمِ الاَراذِلِ وَ تَاخیرِ الاَفاضِلِ» (غرر الحکم، ص 342)
#منبر_کوتاه
#انتخابات
#انقلاب_اسلامی
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
#سنتهای_جمعه (۵) 🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: صلوات فرستادن 🔹زید شحام گوید امام صادق علیه السلام فر
#سنتهای_جمعه (۶)
🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: صدقه دادن
🔹أَتَی سَائِلٌ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام عَشِیَّةَ الْخَمِیسِ فَسَأَلَهُ فَرَدَّهُ ثُمَّ الْتَفَتَ إِلَی جُلَسَائِهِ فَقَالَ أَمَا إِنَّ عِنْدَنَا مَا نَتَصَدَّقُ عَلَیْهِ وَ لَکِنَّ الصَّدَقَةَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ تُضَاعَفُ أَضْعَافاً
🔹سائلی در شامگاه پنج شنبه نزد امام صادق علیه السلام آمد و از او تقاضا کرد، پس او را رد نمود. سپس به همنشینانش روی کرد و فرمود: آگاه باشید که نزد ما چیزی است که با آن صدقه بدهیم، اما صدقه در روز جمعه چندین برابر میگردد.[۱]
🔸امام صادق علیه السلام فرمودند:
کَانَ أَبِی علیه السلام أَقَلَّ أَهْلِ بَیْتِهِ مَالًا وَ أَعْظَمَهُمْ مَئُونَةً قَالَ وَ کَانَ یَتَصَدَّقُ کُلَّ جُمُعَةٍ بِدِینَارٍ وَ کَانَ یَقُولُ الصَّدَقَةُ یَوْمَ الْجُمُعَةِ تُضَاعَفُ لِفَضْلِ یَوْمِ الْجُمُعَةِ عَلَی غَیْرِهِ مِنَ الْأَیَّامِ
🔸پدرم از همه خانواده ما ثروتش کمتر بود و خرجش زیادتر. هر جمعه یک دینار صدقه میداد و میفرمود: صدقه روز جمعه به دلیل فضیلت روز جمعه بر سایر روزها، دو برابر میشود.[۲]
💠 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: أَکْثِرُوا الصَّلَاةَ عَلَیَّ اللَّیْلَةَ الْغَرَّاءَ وَ الْیَوْمَ الْأَزْهَرَ فَقِیلَ وَ مَا اللَّیْلَةُ الْغَرَّاءُ وَ الْیَوْمُ الْأَزْهَرُ فَقَالَ اللَّیْلَةُ الْغَرَّاءُ لَیْلَةُ الْجُمُعَةِ وَ الْیَوْمُ الْأَزْهَرُ یَوْمُ الْجُمُعَةِ فِیهِمَا لِلَّهِ طُلَقَاءُ وَ عُتَقَاءُ وَ هُوَ یَوْمُ الْعِیدِ لِأُمَّتِی أَکْثِرُوا الصَّدَقَةَ فِیهِمَا
💠 در لیلة الغراء و یوم الأزهر بر من بسیار صلوات بفرستید. گفتند: لیلة الغراء و الیوم الأزهر چیست؟ فرمود: لیلة الغراء، شب جمعه و یوم الأزهر، روز جمعه است و خداوند در آن آزادشدگان و رهاشدگان زیادی دارد و آن برای امت من روز عید است و در آن روز زیاد صدقه بدهید.[۳]
✨ امام صادق علیه السلام فرمودند: الصَّدَقَةُ لَیْلَةَ الْجُمُعَةِ وَ یَوْمَهَا بِأَلْفٍ
✨صدقه در شب جمعه و روز آن، هزار برابر است.[۴]
📚 بحارالانوار ج۸۶ 👇
[۱] ص ۳۵۰
[۲] ص ۳۵۱
[۳] ص ۳۶۰
[۴] ص ۳۶۲
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
”یوم ندعوا کل اناس بامامهم”
روزی که هر دسته از مردم را با امامشان (در قیامت) محشور می کنیم
أسرا-۷۳
امام کاظم فرمود: فَمَنْ اَحَبَّ بَقائهُم فَهُوَ مِنْهُمْ وَ مَن كانَ مِنْهُمْ كانَ وِرْدَ النّارِ؛
كسي كه خواهان بقاي آنها (ظالمین) باشد، جزء آنها است و كسي كه جزء آنها باشد، با آنها در دوزخ وارد خواهد شد
رجال الکشی - إختیار معرفة الرجال ؛ ص 441
پیامبر اکرم عليه السلام:
"المَرءُ مَعَ مَن أَحَبّ"
انسان با کسی است(در قیامت) که او را دوستش دارد.
بحارالأنوار: ج 17، ص 13]
مكارم الأخلاق : ج 2 ص 357 ح 2660.
پیامبر. اکرم(ص);
"مَن أحَبَّ حَجَراً حَشَرهُ الله مَعَه"
اگر انسان سنگی را دوست داشته باشد با آن (در قیامت) محشور می شود.
مشکاة الأنوار في غرر الأخبار , جلد۱ , صفحات۱۲۳ و ۸۴
مولا امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند :
إذَاٰ ظَهَرَ إمَامُ جَوْرٍ فَمَنْ رَضِیََ بِحُكْمِهِ وَ أَعَاٰنَهُ عَلَىٰ جَوْرِهِ فهُوَ وَلِيُّهُ.
هنگامی که امام و پیشوای جائری بر مسندی مسلط گشت ، کسی که راضی به افعال او بوده و عملکرد وی را تأیید نماید ، و با رفتار و گفتار خود ، ایشان را اعانت نماید ، پس همانا او (در آخرت نیز) رهبرش است ، و در ظلم و جور او شریک و سهیم خواهد بود.
┄┅┅✿یاعلی¹¹⁰✿┅┅┄
📚منابع روایت
بحارالانوار، ج ۷۲، ص ۳۷۷؛
میزان الحکمة، ج ۷، ص ۳۳۹؛
مستدرک الوسائل، ج ۱۲، ص۱۰۹
🆘🔳🟥🔳🆘 امام رضا (علیه السلام): «هر کسی در کار ظالمانه حضور نداشته باشد ولی به آن رضایت داشته باشد مانند کسی است که در متن ظلم قرار دارد» (عیون ج۲/ص۷۵)
یونس بن یعقوب از إمام صادق علیه السّلام نقل میکند که حضرتش فرمود ؛
ملعون است ، ملعون است ، عالِمی که همراهی کند سلطان جائری را و کمک کار او باشد در ظلم و ستمی که بر رعیت روا میدارد.
و نیز إمام صادق علیه السّلام فرمود ؛
جدّم خاتم الأنبياء صَلَّی اللهُ عَلَیْه وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ فرمود ، کسیکه همراهی کند ظالمی را و کمک کار او باشد در ظلمش ، در حالیکه میداند ظالم است ، قطعا از دایره ایمان خارج شده است.
بحارالأنوار ۷۵ / ۳۸۱ ، حدیث ۴۸ ، عنْ کَنْز الْکَرَاجکِیِّ.
#منبر_کوتاه
#انتخابات
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#سوال_رسیده
📌در حکومت دینی برخی احکام به دلایل خارجی یا داخلی، برخی احکام ـ مانند سنگسار و ... ـ اجرا نمی شوند؟ حکومت دینی تا کجا می تواند نسبت به اجرای احکام دینی عقب نشینی کند؟
👈پاسخ
1️⃣احکام دینی، گاه فردی هستند و گاه اجتماعی. تعطیل کردن احکام فردی مانند نماز معنا ندارد. احکام اجتماعی هستند که در معرض اجرا و تعطیل می باشند. مانند مجازات های تعیین شده در دین، حجاب یا مقابله با روزه خواری.
2️⃣ حکومت دینی، موظف به اجرای همۀ احکام دین است و تعطیلی اجرای احکام، با دینی بودن حکومت، در تعارض است.
3️⃣کوشش حکومت باید صرف اقناع افکار عمومی برای اجرای احکام دین باشد و مؤمنانی که دغدغۀ اجرای احکام دینی را دارند، نقش بسیار مهمی در این مسیر دارند.
4️⃣حکومت دینی در جامعۀ دینی اجرا می شود، بنابراین عموم مردم موافق اجرای همه احکام هستند؛ هرچند ممکن است حاضر نباشند نسبت به تبیین آن اقدامی کنند.
5️⃣گاه برخی فشارها موجب می شود که حاکم دینی به دلیل مصلحت بالاتر، به طور موقت، با حکم حکومتی از اجرای برخی احکام صرف نظر کند. در حقیقت، اگر اصرار بر اجرای یک حکم خاص مانند سنگسار که مورد زیادی نیز ندارد، منجر به از دست رفتن اصل حکومت و عدم اجرای سایر احکام شود، این اصرار، عقلایی نیست.
6️⃣در حکومت امیرالمومنین علیه السلام نیز چنین اتفاقاتی افتاد و ایشان نتوانست تمام بدعتهای برجای مانده از حکومتهای پیشین را اصلاح کند که اثر آن تا کنون باقیست.
7️⃣پس از عقب نشینی موقت، وظیفۀ حکومت و نیز مومنان، تبیین فوائد حکم تعطیل شده و اقناع افکار عمومی برای از سرگیری اجرای آن حکم است و پس از اقناع، برای مقابله با اقلیت مخالف، قطعاً باید از ابزار فشار نیز استفاده کند.
8️⃣در این میان، برخی احکام مانند اصل حجاب، از حساسیت بالایی برخوردارند و اگر تعطیلی آن منجر به اشاعۀ فحشا و برچیده شدن روح دین در جامعه شود؛ در اینجا حکومت حق عقب نشینی ندارد، ازاین رو، افزون بر تبیین لازم، دربارۀ الزام به اجرای آن، می تواند بلکه باید قانون نیز وضع کند.
#منبر_کوتاه
#انتخابات
#انقلاب_اسلامی
#شبهه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
📣 اهمیت انتخابات و کلیدی حضور حد اکثری
🔶 آگاهی دهی و عمق بخشی به عموم جامعه برای حضور حداکثری، رسالت تاریخی و منحصر به فرد روحانیت و خواص جامعه است
📚 مجموعه فوق خلاصهای از مطالب مهم و کلیدی در ۱۹ فیش برای سخنرانی در ارتباط با شاخصهای انتخاب اصلح میباشد که از مجموعه آثار ارزشمند استاد فرزانه علامه مصباح یزدی(ره) گردآوری شده است.
🟠 امید است طلاب و روحانیت معزز، اساتید عزیز دانشگاه ها، دانشجویان و خواص انقلابی در این برهه حساس با اخلاص و احساس تکلیف نقش خود را در هدایت و آگاهیبخشی و روشنگری مردم و مشارکت حداکثری آنها به خوبی ایفا کنند.
#منبر_کوتاه
#انتخابات
#انقلاب_اسلامی
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
🌸#متن_سخنرانی_شاد
🌸مناسبت: ولادت سیدالشهدا
🌸موضوع : روش تربیت حسینی
♦️متاسفانه آنقدر که در قضیه سیدالشهدا به فریضه جهاد و امربه معروف و شهادت طلبی و آزادگی پرداخته شده به مسائل تربیتی به ویژه مباحث خانوادگی حضرت پرداخته نشده است.
اسم تربیت که به میان می آید آدم خود به خود یاد قدیم ترها و دهه شصت می افتد که وقتی باباها میرفتند برای خانه شیلنگ بگیرند فرضا اگه ۸ متر لازم بود میگفتند ۹ مترشیلنگ بدهید چون یک مترش رو واسه تربیت بچه میخوام
قدیمی ها حتما این حرف بنده را تصدیق می کنند:
نقشی که فلفل در تربیت بچه ها داشته کتاب تعلیمات اجتماعی نداشت.
در سیره سیدالشهدا، تربیت در دو صورت کلان خودش جریان دارد:
♦️۱.توجه به نیازهای مادی
نیازهای مادی احتیاج اولیه هر انسان است. و بدون تامین آن،قادر به ادامه حیات نیست. نیاز به رفع تشنگی از این جمله است که در کربلا به خاطر وضعیت ویژه ای که دشمن برای کاروان کربلا به وجود آورد، به نیازهای حیاتی تبدیل شد و ایشان را به تلاش، برای رفع آن از راههای ممکن، واداشت; از اینرو، آنگاه که حضرت عباس از برادر اجازه مبارزه با دشمن طلبید، حضرت از او خواست برای کودکان آب فراهم نماید و فرمود:
پس کمی آب برای این کودکان فراهم کن (بحار الأنوار، ج45، ص 41)
این توجه حضرت آنگاه به اوج می رسد که فرزند شیرخواره اش را بربالای دست می گیرد و از دشمن برایش آب می خواهد.
و وقتی از این نگاه به طلب نمودن آب از دشمنان بنگریم دیگر کسی برایش این شبهه به وجود نمی اید که چرا سیدالشهدا از دشمنان خاضعانه طلب آب نمود که بعد عده ای بگویند این عمل خدایی ناکرده ذلت است، این کار عین اموزش به همه ما در امر تربیت بوده و عین عزت است و هر پدری چنین وظیفه ای بر دوشش می باشد حال چه در میدان جنگ و چه در زمان صلح.
فدای امام حسین بشم، حالا ما رو بگو، یه جوونی می گفت: به خاطر یک قضیه ای توو خونه سه روز برای غذا نیومدم سر سفره بعد که روز چهارم اومدم.مامانم گفت به اندازه تو غذا درست نکردم برو فردا شب بیا یعنی اینقدر صمیمیت توو خونمون موج می زنه که من دارم غرق می شم.
♦️۲.توجه به نیازهای معنوی
گرچه در طبقه بندی نیازها در روانشناسی، نیازهای زیستی جزءنخستین نیازها به حساب می آید، اما نقش نیازهای عاطفی و روانی نیز با اهمیت و تعیین کننده است. زیرا هر چند نیاز جسمی محسوس و آشکار است و فقدانش جسم را متاثر می گرداند، اما نیازهای روحی و روانی نا محسوس اند و عدم پاسخگویی به آنها روان آدمی راآزرده می سازد. کودکان و نوجوانان به خاطر موقعیت سنی آسیب پذیری در برابر مشکلات نیاز دو چندان به بر آوردن نیازهای عاطفی و روانی دارند.
امام حسین به عنوان الگوی تربیتی مطمئن و کامل محبت به فرزندان را از نیازهای ضروری آنان دانسته، در قالبهای گوناگون به ابراز آن می پرداخت.
گاه با در آغوش گرفتن و به سینه چسبانیدن خردسالان، زمانی با بوسیدن آنان و گاه با به زبان آوردن کلمات شیرین و محبت آمیز.
عبیدالله بن عتبه می گوید:
«نزد حسین بن علی بودم که علی بن حسین که کودکی بود وارد شد. حسین(امام سجاد) او را صدا زد، در آغوش گرفت و به سینه چسبانید، میان دو چشمش را بوسید و سپس فرمود: پدرم به فدایت باد، چقدر خوشبو و زیبایی!( بحار،ج۴۶، ص۱۹)
شما این وضعیت سیدالشهدا و تفقد از فرزندشان را مقایسه کنید با عصر روز عاشورا در اوج حنگ و مبارزه کربلا که امام سجاد می فرماید: من به بیماری شدیدی مبتلا شدم. پدرم بربالینم آمد و مرا بر سينه چسباند و امام سجاد را به حفظ نوامیس آل الله و خواهرانش توصیه نمود. ( معالى السبطين، ج 2، ص 20)
♦️کلاس درس سیدالشهدا
سیدالشهدا به هم پدران و مادران دارند درس می دهند، درس تربیت صحیح، درس تربیت الهی، درس اینکه محبت به فرزند سن و سال نمی شناسد، درس اینکه محبت به فرزند کوچک و بزرگ ندارد، درس اینکه محبت به قرزند شرایط سخت و بحرانی و شرایط غیر بحرانی و در حال آسایش نمی شناسد.
والدینی ، والدین الهی می باشند که در هیچ زمان حالشان نسبت به اطرافیان و بخصوص فرزندانشان تغییر نکند و به وسعتی از سعه وجودی رسیده باشند که در همه حال خود را در محضر خدا ببینند و به خاطر خدا به عبد خدا یعنی اطرافیانشان احترام بگذارند.
راستی آخرین باری که پسر و دختر بزرگمان را به آغوش کشیدیم و به ایشان گفتیم که دوستشان داریم چه زمانی بود؟
یک بنده خدایی می گفت: احساس کمبود محبت می کردم😔 رفتم توی دستمال «بتادین» ریختم😁جلوی پدر و مادرم توش سرفه
کردم گفتم مامان از دهنم خون اومد😰پدرم که اصلا نگاهم نکرد و با گوشیش ور رفت، مادرم هم گفت از بس میشینی پای این اینترنت بی صاحابی😒از اون ورم، خواهرم داشت بالا وپایین میپرید و میگفت اخ جون اگه بمیره اتاقش واسه من میشه.
#منبر_کوتاه
#میلاد
#امام_حسین_علیه_السلام
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
🌸#جهاد_عباس
♦️نیت زیارت کربلا
در این شب عزیز همه نیت می کنیم و از خدا می خواهیم که زیارت کربلای معلی و حرم شریف علمدار کربلا را نصیب همه ما بگرداند به نیت صلوات بر محمد و ال محمد، البته این صلواتی که شما فرستادید ما را تا امامزاده محل هم نمی برد.
♦️نکته ای از زیارت نامه حضرت
وقتی وارد حرم ابالفضل العباس می شویم، این زیارت نامه را می خوانیم:
اَلسّلامُ عليکَ ايُّها العبدُ الصّالحُ المطيعُ للهِ وَ لِرسولهِ و لِأميرِلمؤمنينَ
این فقره از زیارت یعنی اینکه انسان باید در کنار انجام عمل صالح،نیّت درست و پاکی هم داشته باشد و آن نیت اطاعت امر الهی است که اگر این نیت نباشد اصلا کارهای ما جزء عمل صالح حساب نمی شود.
♦️اهمیت بحث نیت
باور کنید روز قیامت خدا به هیچ عملی نگاه نمی اندازد مگر اینکه اول نیت فرد را می نگرد، از بس نیت مهم است.
بله نیت بسیار مهم است زیرا ما خیلی از اعمال را نمیتوانیم انجام بدهیم. اگر نیّاتاش را در ذهنمان در دلمان ایجاد کنیم، آن نیّتهای خوب را مرور کنیم، خیلی برد خواهیم کرد. بردهایی که با عمل نمیشود اصلاً آنها را انجام داد.
♦️نیت سرنوشت را تغییر می دهد
گاهی یک لحظه آدم روی نیّت، یک کار دقیق انجام میدهد، سرنوشت خودش را تغییر میدهد. گاهی از اوقات یک مادری یا پدری یکبار یک لحظه توی یکی از جلسات یک نیّتی میکند، یک خواستۀ عمیق معنوی در قلباش خطور میکند، کلّ زندگیاش تحت تأثیر قرار میگیرد. خانوادۀ شهدای حرم داریم، سه چهار تا شهید مدافع حرم از یک خانواده. چه دلهایی داشتند اینها، مگر خدا از هر کسی قربانی قبول میکند؟
♦️نیت زیبای ام البنین
نمیدانم حضرت امالبنین چه دلی داشته است؟ چه نیّتهایی کرده؟ آخر نمیشود که آدم همینجوری یک پسر اینجوری خدا بهش بدهد که همه شهدا به حالش غبطه بخورند. چیکار کرده حضرت امالبنین با نیّتهای خودش؟ هر چی شما میبینی در عظمت وجود مقدّس اباالفضل العباس، مال نیّتهای مادر و پدر بزرگوارشان است.
ام البنین هی به امام حسین خدمت میکرده، هی میگفته من یکجوری بشود که یک خدمتی بکنم که سیدالشهدا راضی شود. ما امروز می خواهیم بگوییم: امالبنین دست مریزاد!اینقدر عباس تو به درد حسین خورد و به درد بخور بود برای حسین که کسی جز خدا نمی تواند این به درد بخوری را حساب کند.
♦️عباس همه چیز کربلای اباعبدالله الحسین بود
آقا یک سوال مهم در این روز عزیز دارم؟هر کسی دستش قطع بشود یک دفعهای به این مقامامات عالیه می رسد؟ عزیزان اینکه ضربه به کجای بدن بخورد که تعیینکننده نیست. شدت زور و بازو هم که تعیینکننده نیست. پس این چه موضوعی است که یک دفعهای اباالفضل العباس را از بقیه اینقدر ممتاز میکند؟
آری نیّت ابالفضل است!
♦️نیت اباالفضل چه بود؟
میدانید نیّت اباالفضل العباس چی بوده که به اینجا رسیده؟ نجات همۀ عالم. اصلاً کمتر هم نمیخواسته! پیش امام حسین ایستاده بوده و یک هفتاد و دو نفر یار میدیده و یک چهار تا خیمه و یک سی هزار تا دشمن، ولی فکرش توی جهان بوده، جهان بشریّت. بزرگ بوده. من اصلاً بعید نمیدانم روز عاشورا در فکر فرج بوده. در فکر ظهور بوده. مشکلات کوچک او را درگیر نکرده.
♦️نیت بزرگ اباالفضل
حالا یک گوشۀ نیّتهای اباالفضل العباس را ببین. معلوم است ما شهید هم بشویم به اینجا نمیرسیم. خیلی سخت است. کسی اینقدر روی نیّتهای خودش کار کرده.
تنها کسی که آمد اینجوری از آقا امام حسین تقاضای میدان کرد اذن میدان گرفت اباالفضل العباس بود. گفت آقا! من دیگر خسته شدم از این #منافقین. اجازه بده بروم #انتقام بگیرم.
فَقَالَ الْعَبَّاسُ قَدْ ضَاقَ صَدْرِي وَ سَئِمْتُ مِنَ الْحَيَاةِ وَ أُرِيدُ أَنْ أَطْلُبَ ثَأْرِي مِنْ هَؤُلَاءِ الْمُنَافِقِينَ
یک گوشۀ دلتان همیشه نیّت نابود کردن «دشمنان دین» باشد.
نیت عباس این بود که دشمنان دین را نابود کند، یک ضربۀ محکمی به ایشان بزند.
زیارت عاشورا را ببین چقدر لعن دارد. چرا فقط آنجایی که میخواهیم سلام بدهیم با همۀ وجود بگوییم؟
میدانید نیّت اباالفضل العباس چی بوده که به اینجا رسیده؟ نجات همۀ عالم و این میسر نیست مگر با نفرت از دشمنان دین خدا، این باید جزو نیّتهای ما باشد.
♦️نیت جهاد داریم یا نه؟
میفرماید اگر کسی آرزو نکند که یک روزی دست به شمشیر ببرد دشمنان را قطعه قطعه کند، کسی این آرزو را نکند از دنیا برود، به شعبهای از نفاق رفته.
مَن ماتَ و لَم يَغْزُ ، و لَم يُحدِّثْ بهِ نَفسَهُ ، ماتَ على شُعْبَةٍ مِن نِفاقٍ (صحيح مسلم : 3/1517/158)
♦️جهاد امروز ما چیست؟
به فرموده ولی نعمت ما، مقام معظم رهبری:حفظ آمادگی روحی برای دفاع از انقلاب و کشور و نظام جمهوری اسلامی در برابر دشمنان جهاد امروز ماست
#منبر_کوتاه
#میلاد
#حضرت_ابوالفضل_العباس
#انتخاب_های_من
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
سفارش امام سجاد(ع) به علم و دانش
قسمت دوم در مورد سفارش امام سجاد به علم و دانش است، جون روزهای اول شروع مدارس هست، برای دانش آموزان و دانشجویان عزیز بگویم. در حالات امام سجاد هست «إِذَا جَاءَهُ طَالِبُ عِلْمٍ» کسی که دنبال تحصیل علم بود، «فَقَالَ مَرْحَباً بِوَصِیةِ رَسُولِ اللَّهِ» فرمود: خوش آمدید، پیامبر در مورد شما خیلی سفارش کرده است. بعد فرمود: «ثُمَّ یقُولُ إِنَّ طَالِبَ الْعِلْمِ إِذَا خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ» کسی که دنبال علم و دانش می رود، وقتی از خانه بیرون می رود، «لَمْ یضَعْ رِجْلَهُ عَلَی رَطْبٍ وَ لَا یابِسٍ» پایش را روی جایی نمی گذارد، «إِلَّا سَبَّحَتْ لَهُ إِلَی الْأَرَضِینَ السَّابِعَةِ» هفت زمین برایش تسبیح می گویند. کسی که صبح از خانه بیرون می رود، هرکسی که طالب علم است، پایش را برمی دارد و هرجا بگذارد، هفت زمین برای او ثواب سبحان الله دارد. «وَ لَقَدْ کانَ یعُولُ مِائَةَ أَهْلِ بَیتٍ مِنْ فُقَرَاءِ الْمَدِینَةِ»
#منبر_کوتاه
#میلاد
#امام_سجاد_علیه_السلام
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880