هر خانم ۹/۶ فرزند بوده است. تا انتهای دهه ۵۰ این نرخ بالای ۶ فرزند به ازای هر نفر بوده است و بعد از سال ۱۳۵۹ عدد فرزندآوری سیری نزولی را داشته است.
پس از ۱۰ سال (سال ۱۳۶۹) این عدد به ۳/۴ رسید و در سال ۱۳۷۹ عدد ۱/۲ ثبت شده است. کمترین مقدار باروری هر خانم در طول ۷۰ سال گذشته ۸/۱ است که مربوط به اواسط دهه ۸۰ است. با تغییر سیاستهای جمعیتی و فروکش کردن کرونا ، در سالهای اخیر این عدد افزایش یافته است و به حدود ۱/۲ رسید و میتوان امیدوار بود با اصلاح قوانین و درنظرگرفتن بستههای تشویقی برای فرزندآوری، روند افزایش ادامه دار باشد.
آمارهای ترسناک سالخوردگی در ایران
کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان
باتوجه به اطلاعات بانک دادههای جهانی، از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۹، تعداد مرگ نوزادان به ازای هر ۱۰۰۰ تولد از عدد ۱۲۷ به ۱۱ کاهش پیدا کرده است. این اطلاعات نشان دهنده پیشرفت ایران در حوزه سلامت و بهداشت و حفظ جمعیت بوده است.
آیا میتوان به آینده جمعیت ایران امیدوار بود؟
حسین مروتی محقق جمعیت در رابطه با سیاستهای جمعیتی اعلام کرد: از سال ۱۳۸۹ و با اعلام مخالفت برای کافی نبودن دو فرزند توسط مسؤلین وقت، حرکت به سوی تغییر سیاستهای جمعیتی شروع شد. در سال ۹۰ و ۹۱ مقام معظم رهبری به طور مستقیم در مساله جمعیت ورود کردند. نهایتاً سال ۱۳۹۳ سیاستهای کلی جمعیت توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه و بعد توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
مروتی در ادامه افزود: از سال ۹۲ موضوع جمعیت در مجلس مطرح بود و سال گذشته بعد از ۸ سال مجلس قانونی در جهت سیاستهای جدید جمعیتی تصویب و قوانین ضد جمعیتی قبلی را لغو کرد. در این قانون مشوقهای بسیاری لحاظ شده است و باید امیدوار بود تا بتوانیم از شدت سالخوردگی کم کنیم و یا مانع از سالخوردگی شویم. تغییر علنی سیاستها عملاً از آبان سال گذشته و با تصویب این قانون فعال شده است و امیدواریم مؤثر باشد.
وی تاکید کرد: برخی مواد این قانون در مقابل منافع نامشروع بعضی اصناف قرار گرفته و مورد هجمه این افراد است. باید با تبلیغات رسانهای مردم را آگاه و دستهای پشت پرده و مافیا را آشکار کرد.
حسین مروتی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان به آینده جمعیت ایران امیدوار باشیم، گفت: بسیاری از زوجین در ایام کرونا فرزندآوری خود را به تعویق انداخته بودند؛ با کاهش موج کرونا مقداری افزایش نرخ باروری داشتهایم. اما از آبان سال قبل که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب شده است بسیاری از بندهای قانون کماکان اجرایی نشده و فعلاً نمیتوان در مورد مؤثر بودن این سیاستها نظری داد.
گفتنی است، در راستای اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در آبانماه سال ۱۴۰۰ توسط رئیس مجلس شورای اسلامی ابلاغ گردید. امید است با اجرای سیاستهای تشویقی افزایش جمعیت، مانع از بروز پیشبینیهای آینده شویم.
سمزدایی از کبد با این ویتامین جادویی
گروه سلامت الف، ۴ مرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۰۰ 4010504063
چرب شدن کبد با درد و علامت جدیای همراه نیست اما توجه به سبک زندگی و تغذیه، در کنار مراقبتهای پزشکی میتواند سلامت این عضو مهم را تامین کند.
سمزدایی از کبد با این ویتامین جادویی
همشهری آنلاین ، متخصصان به اهمیت تغییر سبک زندگی برای حفظ سلامتی کبد تاکید کردند؛ و به دوری از بیتحرکی و لزوم داشتن فعالیت ورزشی به حدی که «موجب تعریق و طپش قلب بشود» تاکید داشتند. پس از انتشار گزارش سوالات متعددی در رابطه با تغذیه مناسب کبد دریافت کردیم. برای پاسخ به سوالات شما سراغ متخصصین تغذیه و طب سنتی رفتیم و نظرشان را درباره تغذیه و رژیم غذایی مفید برای کبد جویا شدیم.
در پاسخ خانم دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانگر تاکید کردند که «یک رژیم غذایی مناسب برای کبد باید از سبزیجات و غلات سبوسدار غنی باشد. محصولاتی مانند بروکلی، اسفناج، گل کلم، پیاز، سیر، لیمو و هویج بسیار مفیدند و آنقدر هم متنوع هستند که در فصول مختلف سال، سلیقههای غذایی گوناگون را پوشش دهند؛
به گفته دکتر گیاهی سمزدایی از کبد نیاز به منابع ویتامین B دارد که در غلات سبوسدار موجود است، همچنین منابع پروتئینی به دلیل ویتامین B۱۲ مفیدند؛ آنتی اکسیدانها هم اهمیت دارند پس توتهای رنگی مفید هستند. سیب، پرتقال و زیتون هم از خوردنیهای کمک کننده به کبد هستند.»
دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه نیز با اشاره به شگفتی میوههای سیب و به گفت: «آب سیب و به، میوه سیب و به، رب سیب و رب به، لواشک سیب، کمپوت سیب، خورش آلو-به و تاس کباب به» مقوی کبد هستند. مویز، سبزی کاسنی، زرشک و آب هویج هم به تقویت کبد کمک میکنند. دکتر اختری تاکید کرد عرق کاسنی باید با نظر پزشک مصرف شود.
چای سبز برای افرادی که کبد چرب دارند کمک کننده است؛ مغز دانهها به خصوص گردو و در ادویهها دارچین مفیدند و البته همه اینها در کنار فعالیت فیزیکی مناسب به استفاده از عرقیجاتی مثل خارشتر، اسفرزه، بیدمشک و شیرخشت، بادرنجبویه و ... اثر می بخشد.
به خاطر داشته باشید که اصلاح سبک زندگی به معنی اصلاح مواد غذایی دریافتی، نوع روغن و ورزش اموری هستند که کبد شما را از چرب شدن حفظ میکنند، با این حال اگر بالای ۶۰ سال دارید، کم کاری تیروئید دارید، یا احتمال ابتلا به سندروم متابولیک در شما بالاست، حتما با پزشک مشورت کنید.
ین ؛ شهر رؤیایی بن سلمان کجاست؟ ؛ تصاویر رویایی این شهر را ببینید | جزئیات قطار مافوق سریع و سطوح شیشهای دو طرف شهر در پروژه نیوم عربستان
ولیعهد سعودی طراحیهای ویژه ساخت شهری مدرن و هوشمند به نام «لاین» در قالب ابرپروژه موسوم به «نئوم» را تشریح کرد.
شهر نئوم
به گزارش هشهری آنلاین، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در خصوص طراحیهای ویژه ساخت شهری مدرن و هوشمند به نام «لاین» (THE LINE) در شمال غرب عربستان و درون ابرپروژه «نئوم» توضیحاتی داد.
بر اساس گزارش «العربیه»، وی گفت، این طراحیهای استثنائی، ساخت شهری طبقاتی را نشان میدهد؛ این شهر دارای قطار مافوق سریع است که دو طرف شهر را در عرض بیست دقیقه طی میکند. سطوح شیشهای در دو طرف شهر همچون آینههای بازتابندهای عمل خواهند کرد که اجازه ادغام شهر با طبیعت را خواهد داد.
بن سلمان ادامه داد، لاین بر اساس آخرین و جدیدترین فناوریهای ساخت و ساز و با کمک معماران و مهندسان مشهور جهانی بنا خواهد شد. طراحی فضاهای داخلی امکان خلق تجربههای غیرعادی را میدهد. همچنین ساخت و ساز به شکل طبقات عمومی به مردم این امکان را میدهد که در سه جهت حرکت کنند.
وی تأکید کرد، لاین رویکرد جدیدی را برای طراحی شهرها بر اساس مفهوم جاذبه صفر ارائه میدهد و مکانی برای رؤیاپردازان فردایی بهتر خواهد بود. این شهر نشان دهنده تعهد عربستان سعودی برای ارائه یک پروژه به تمام جهان است؛ نئوم شامل گروهی از درخشانترین ذهنهای جهان در مهندسی معماری و ساخت و ساز است.
در ادامه این گزارش آمده، طرحهای شهر لاین بازتابی از این موضوع است که جوامع بشری آینده در محیطی خالی از خیابان، خودرو و گازهای گلخانهای چگونه خواهند بود. این شهر ۹۵ درصد از مساحت اختصاص داده شده به نئوم را اشغال میکند و صد در صد متکی به انرژیهای تجدیدپذیر است تا سلامتی انسان و رفاه او به جای حمل و نقل و زیرساخت در اولویت باشد.
بر اساس این گزارش، طول شهر لاین ۱۷۰ کیلومتر است اما عرض آن فقط ۲۰۰ متر و ارتفاع آن ۵۰۰ متر از سطح دریا خواهد بود. این شهر در مساحتی حدودا ۳۴ کیلومتری مربعی قرار است ۹ میلیون نفر را در خود جای دهد که امری بیسابقه با شهرهایی در این مساحت است. در شهر لاین همه میتوانند در عرض ۵ دقیقه به خدماتی که خواهان آن هستند دست پیدا کنند.
طبق بیانیه هیأت مدیره ابر پروژه نئوم، شهر لاین دارای مدرسه، مراکز درمانی، فضای سبز، حمل و نقل عمومی پر سرعت و پوشش نسل ۵جی و ۶جی اینترنت خواهد بود. هوش مصنوعی نیز از ارکان اصلی این شهر است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓ هدف ما از زندگی چیست؟
1⃣ فصل اول #سیر_مطالعاتی
آثار استاد #علی_صفایی_حائری
با عنوان: #تولدی_دوباره
🛍 لینک خرید
╭✤ @Einsad ✤╮
بیش از ۱۱ هزار نفر کشته
بیش از ۲۱ هزار نفر زخمی
بیش از ۹۰۰ کودک و نوجوان کشته شده
خبری از جنگ نیستا
سوریه و عراق و افغانستان هم نیست
اینجا آمریکاست و این آمار مربوط یه خشونت مسلحانه در آمریکا در ۷ ماهه نخست سال 2022 هست!
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از اخبار جبهه مقاومت🇮🇷
🌼بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ🌼
💠امام رضا عليه السلام: آنکه از خدا توفيق بخواهد، اما تلاش نكند ، خود را مسخره كرده است.
📚 بحارالانوار ، ج۷۸ ، ص ۳۵۶
⏳امروز سهشنبه
۴ مرداد ماه ۱۴۰۱
۲۶ ذی الحجه ۱۴۴۳
۲۶ جولای ۲۰۲۲
🇮🇷 @Sepahiy.. اخبار سپاه پاسداران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ترامپ: کشور ما به زانو درآمده است. ما به معنای واقعی کلمه زانو زده ایم!
"چه کسی فکرش را میکرد که این اتفاق بیفتد؟ رکورد تورم 49 ساله را بشکنیم ، 9.1٪ و قیمت سوخت بالاترین قیمت در تاریخ کشور ما است. ما به کشوری تبدیل شدهایم که از کشورهای دیگر میخواهد منابع انرژی را تامین کنند
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
🔺بدهی ۸۱ هزار میلیارد تومانی شرکتهای بانک آینده به این بانک/ معادل تسهیلات ۲۷ هزار واحد تولیدی
نودِ اقتصادی
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
طرح جدید بنزینی روی میز رئیس جمهور/ تصمیم عجولانه ممنوع!
گروه اقتصادی الف، ۵ مرداد ۱۴۰۱، ۰۹:۳۰ 4010505023 ۰ نظر، ۲۶ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
طرح بازتوزیع بنزین به افراد به جای خودرو و نتایج اجرای پایلوت آن روی میز رئیس جمهوری است و بنابر تأکید وزیر اقتصاد، حتی اگر این طرح در دستور کار قرار گیرد نیز، امسال افزایش قیمت بنزین نخواهیم داشت.
طرح جدید بنزینی روی میز رئیس جمهور/ تصمیم عجولانه ممنوع!
به گزارش تسنیم، طرح بازتوزیع بنزین با هدف اختصاص بنزین یارانهای (1500تومانی) به افراد بهجای خودروها از ابتدای اسفندماه و بهصورت آزمایشی در جزیره کیش آغاز شده است، ایدهای که بر مبنای توزیع عادلانه یارانه سوخت میان همه مردم و انتفاع دهکهای مختلف از قیمت ترجیحی بنزین در ایران طرحریزی شده است، و البته از همان ابتدا هم انتقاداتی بهواسطه ویژگیهای منحصر به فرد منطقه آزمایشی منتخب آن (جزیره کیش) بههمراه داشت.
سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری چهارم مرداد، در خصوص سرنوشت این طرح گفت: "مکررا عرض می کنم دستور کاری برای افزایش قیمت بنزین در سال جاری وجود ندارد."
خاندوزی اضافه کرد: "5 ماه است که طرح آزمایشی بنزین اجرا و درحال حاضر متوقف شده، قرار است این طرح انجام شده بررسی شود و اگر نیاز به اصلاحات یا توسعه دارد صورت پذیرد، هنوز تصمیماتی اتخاذ نشده است."
وزیر امور اقتصادی و دارایی از ارائه این طرح و نتایج آن به رئیس جمهور خبر داد و گفت: "اگر هر تصمیمی هم گرفته شود، برنامهای برای افزایش قیمت بنزین در سال جاری نداریم."
از اینرو، طرح بازتوزیع بنزین و نتایج اجرای پایلوت آن روی میز رئیس جمهوری است و بنابر تأکید وزیر اقتصاد، حتی اگر این طرح در دستور کار قرار گیرد نیز، امسال افزایش قیمت بنزین نخواهیم داشت.
برخی اشکالات توزیع بنزین بر اساس کد ملی
بررسیها نشان میدهد، اجرای طرح بنزینی دولت بر مبنای اختصاص 20 لیتر سهمیه بنزین به هر کد ملی، نیاز به اختصاص سهمیه یارانهای بیشتری به افراد نسبت به وضع کنونی خواهد داشت و همین مسئله نهتنها «امنیت انرژی» و «کسری بودجه» ناشی از فروش بیشتر بنزین یارانهای را تحتالشعاع قرار میدهد، بلکه مخاطرات «درگیرکردن 85 میلیون ایرانی با معاملات بنزینی»، «اتلاف اضافهبنزین یارانهای» توزیعشده و «تشدید جریان قاچاق سوخت» را در پی خواهد داشت.
از سوی دیگر، اتکاء به نتایج طرح آن هم در شرایطی که بافت اجتماعی جزیره کیش نمونه مناسبی از کشور نیست و نیز طرح با نواقص اجرایی متعددی به اجرا درآمده است، چندان منطقی بهنظر نمیرسد.
فارغ از ایرادات مطروحه نسبت به گزینش کیش بهعنوان آزمایشگاه طرح بنزینی دولت، اختصاص بنزین به خودرو و کد ملی برخی خانوارها، عدم واریز سهمیه بنزین به برخی افراد دارای کارت کیشوندی، پیوست ضعیف رسانهای طرح (حتی در منطقه آزمایشگاهی) و سردرگمی ساکنان جزیره در حوزه مبادله سهمیه یارانهای از عمده ضعفهای اجرایی طرح بهشمار میرود.
* توصیه کارشناسی به دولت/ تصمیم عجولانه ممنوع!
یکی از رویکردهای مناسبی که دولت میتواند در خصوص این طرح در دستور کار قرار دهد، این است که اگر براساس نتایج اجرای 5 ماهه پایلوت این طرح در جزیره کیش، تصمیم به اجرای این طرح در سطح کشور گرفته شد، پیش از تحقق این امر، یکی دیگر از نقاط جمعیتی کشور که شباهت بیشتری از نظر بافت اجتماعی و شرایط اقتصادی ساکنان آن، با دیگر نقاط کشور (بهطور متوسط) وجود دارد نیز به عنوان نقطه دوم اجرای پایلوت طرح انتخاب شود و نتایج اجرای پایلوت دوم نیز مبنای تصمیمگیری جامع باشد؛ چرا که هرنوع تصمیم شتابزده در خصوص تغییر در نحوه عرضه بنزین، میتواند چالشهای متعددی را برای دولت و مردم بهدنبال داشته باشد.
خصائص امیرالمؤمنین (کتاب)
مقاله
بحث
خواندن
نمایش مبدأ
نمایش تاریخچه
خَصائصُ أمیرالمؤمنین علی بن أبی طالب(ع) کتابی به زبان عربی تألیف ابوعبدالرحمن احمد بن شعیب نسائی (متوفای ۳۰۳ق) عالم و محدث اهل سنت و صاحب کتاب السنن است. این کتاب در مناقب و فضائل امام علی(ع) نگاشته شده است. نسائی در این کتاب، به اسلام علی(ع)، جایگاه امام علی(ع) نزد پیامبر(ص)، قرابت او با رسول خدا(ص)، جایگاه همسر و فرزندان امیرالمؤمنین(ع) پرداخته است.
محتویات
۱ اهمیت مؤلف و کتاب
۲ انگیزه تألیف
۳ محتوا
۴ نسخهشناسی، ترجمه و چاپ
۵ پانویس
۶ منابع
۷ پیوند به بیرون
اهمیت مؤلف و کتاب
نسائی از شمار شش تن از راویان معتبر و موثق اهل سنت است که کتاب السنن وی از صحاح سته اهل سنت به شمار میرود. ابن حجر درباره او میگوید:
نسائی در میان صحابه پیامبر(ص) تنها به جستجوی احادیثی که درباره فضایل امام علی(ع) است پرداخته و احادیثی بسیار را که بیشتر آنها دارای اسناد خوب و قابل قبولند، در این کتاب گرد آورد.[۱]
کتاب نسائی همان حقیقتی را نشان میدهد که حدیثشناسان اهل سنت مانند ابن حنبل، اسماعیل قاضی و ابوعلی نیشابوری بر آن معترفند و میگویند:
«در حق هیچ کدام از اصحاب پیامبر بهاندازه امام علی(ع)، فضائل و مناقب، با سندهای خوب نقل نشده است.»[۲]
دانشمندان بزرگ در مهارت نسائی نسبت به شناخت احادیث و رجال، همداستانند و عدهای همچون دارقطنی میگوید: «هیچ کس را بر نسائی مقدم نمیدارم».[۳]
ذهبی مینویسد:
«نسائی در شناخت احادیث و رجال از مسلم و ابوداود و ترمذی ماهرتر است. البته همه این ستایشها به این معنا نیست که نسائی از خطا مصون باشد و راه برای نقد احادیثی که نقل کرده بسته شود.»[۴]
این کتاب از آن جهت که توسط یکی از محدثان معتمد اهل سنت نگاشته شده دارای جایگاه والا و اهمیت فراوان است. او کتابی دیگر به نام مسند علی بن ابی طالب را نیز نگاشته است.[۵]
نسائی در این کتاب، مجموع ۱۸۸ روایت را درباره فضائل امام علی(ع) با موضوع پیشگامی علی(ع) در اسلام آغاز نموده و پس از آن به ذکر دهها حدیث درباره ویژگیهای آن حضرت از قبیل حدیث ثقلین، طیر، رایت، منزلت، کساء، غدیر، سد ابواب و... پرداخته است.[۷]
او در کتاب خصائص به بیان جایگاه امام علی نزد پیامبر(ص)، قرابت وی با رسول خدا(ص)، جایگاه همسر و فرزندان امیرالمؤمنین(ع)، مذمت دشمنان وی و... سخن گفته که برخی از عناوین کتاب به این شرح است:
علی(ع) نخستین مسلمان و نمازگزار
عبادت علی(ع)
منزلت علی(ع) نزد خدا
علی(ع) ولی مؤمنان (حدیث غدیر)
علی(ع) محبوبترین آفریدههای خدا (حدیث طیر)
علی به منزله هارون برای پیامبر(ص) (حدیث منزلت)
علی(ع) محبوب خدا و رسول خدا(ص) (حدیث رایت)
علی(ع) از اهل بیت پیامبر خدا(ص) (حدیث کساء)
همراهی جبرئیل و میکائیل با علی(ع)
خدا هرگز علی(ع) را خوار نمیکند
ویژگیهای دهگانه علی(ع)
علی(ع) آمرزیده است
خدا دل علی(ع) را با ایمان آزموده
خدا دل علی(ع) را هدایت و زبانش را بر حق استوار ساخت
دعای پیامبر خدا(ص) در حق علی(ع)
درها جز در خانه علی(ع) بسته شود (حدیث سد الابواب)
خداوند، علی(ع) را داخل و دیگران را خارج کرد
منزلت علی(ع) نزد پیامبر خدا(ص)
علی(ع) از اهل بیت پیامبر خدا(ص)
علی(ع) محبوب خدا و رسول او(ص)
علی(ع) برادر و وارث رسول خدا(ص)
علی(ع) از پیامبر(ص) و پیامبر(ص) از علی(ع)
علی(ع) جان پیامبر(ص)
علی(ع) برگزیده و امین پیامبر(ص)
علی(ع) ادا کننده وظایف پیامبر(ص)
علی(ع) پیغامرسان سوره برائت
علی(ع) ولی، دوست و پیشوای مؤمنان
علی(ع) هموزن کتاب خدا (حدیث ثقلین)
علی(ع) پیشوای هر مؤمن پس از پیامبر خدا(ص)
ناسزاگو به علی(ع) ناسزاگو به پیامبر(ص)
ترغیب به دوستی علی(ع) و حذر از دشمنی با او
حدیث غدیر
دعای پیامبر(ص) برای دوستان علی و نفرین بر دشمنان او
دوستی علی(ع) مرز بین مؤمن و منافق
مَثَل علی(ع) به عیسی(ع)
منزلت علی(ع) نزد پیامبر(ص)
نزدیکی و پیوستگی علی(ع) با پیامبر(ص)
علی(ع) یه السّلام وارث رسول خدا(ص)
محبت ویژه پیامبر(ص) به علی(ع) و اعتراض عایشه
محبت ویژه پیامبر به علی و فاطمه و اعتراف عایشه
منزلت علی علیهالسلام نزد پیامبر(ص) هنگام شرفیابی
علی(ع) و خلوت با پیامبر خدا(ص)
منزلت علی(ع) در پرسش از پیامبر(ص)
علی(ع) بر شانه پیامبر(ص)
علی(ع) همسر فاطمه(س) سرور بانوان بهشت
علی(ع) محبوبترین اهل بیت پیامبر(ص)
علی(ع) برادر و بهترین اهل پیامبر(ص)
علی(ع) و سه ویژگی
فاطمه(س) دختر رسول خدا(ص) سرور بانوان بهشت
پیشگویی پیامبر درباره وفات زود هنگام فاطمه(س)
حسن(ع) و حسین(ع) سرور جوانان بهشت
فاطمه(س) سرور بانوان امت اسلام
فاطمه(س) پارهای از وجود رسول خدا(ص)
دلنگرانی فاطمه(س) دلنگرانی رسول خداست
اذیت فاطمه(س) اذیت رسول خداست
خشم فاطمه(س) خشم رسول خداست
حسن و حسین(ع) دو گل خوشبوی پیامبر(ص)
حسن و حسین(ع) فرزندان پیامبر(ص)
محبت ویژه پیامبر(ص) به حسن و حسین(ع)
حسن و حسین(ع) دو گل خوشبوی پیامبر(ص) در دنیا
علی(ع) عزیزترین و فاطمه محبوبترین افراد نزد پیامبر(ص)
پیامبر(ص) هر چه از خدا خواستهاند برای علی(ع) نیز خواستهاند
دعاهای ویژه پیامبر(ص) در حق علی(ع)
دعای پیامبر(ص) در رفع سرما و گرما از علی(ع)
نجوای علی(ع) با پیامبر(ص) و تخفیف به امت به واسطه علی(ع)
قاتل علی(ع)؛ نگونبختترین مردم
علی(ع) نزدیکترین مردم به رسول خدا(ص)
علی(ع) آخرین فرد با رسول خدا(ص) پیش از وفات ایشان
نبردهای(ع) بر اساس تأویل قرآن
ترغیب پیامبر(ص) به یاری علی(ع)
یاران علی(ع) نزدیکتر و سزاوارتر به حقاند.
نبرد با مارقین (خوارج) از ویژگیهای علی(ع)
پاداش نبرد با خوارج
علی هرگز دروغ نگفته است
مناظره ابن عباس با خوارج در حمایت از عملکرد علی(ع)
اخباری دیگر در تأیید مطالب پیشین
پیشبینی پیامبر(ص) در حکمیت علی با معاویه
علی(ع) از پیامبر(ص) و پیامبر(ص) از علی(ع).[۸]
نسخهشناسی، ترجمه و چاپ
از کتاب خصائص نسائی حدود ۱۲ نسخه خطی در کتابخانههای کشورهای گوناگون وجود دارد و بارها در هند، مصر، نجف، بیروت و ایران منتشر شده است.
این کتاب در سال ۱۳۱۱ق. با نام «حقائق لدنی در تشریح دقائق خصائص علوی» به دست سید ابوالقاسم رضوی لاهوری به زبان فارسی ترجمه شد و در لاهور به چاپ رسید.
فتحالله نجارزادگان این کتاب را با عنوان«ویژگیهای امیرمؤمنان علی بن ابیطالب علیهالسلام» ترجمه کرده است که در سال ۱۳۸۲ش در قم چاپ شده است.[۹]
در سال ۱۸۹۲ م. نیز این کتاب به زبان هندی و پس از آن به زبان اردو ترجمه و در پاکستان منتشر و به چند زبان نیز ترجمه شده است.
این کتاب توسط چند نفر مانند محمدهادی امینی تحقیق شده است. محمدکاظم محمودی، با بهرهگیری از نسخههای متعدد آن را تحقیق و در قم منتشر کرده است. این محقق، روایات این کتاب را در کتابهای دیگر اهل سنت (و در مواردی از کتب شیعه) بهدست آورده و به احادیث این کتاب اعتبار و اتقان بیشتری داده است.[۱۰]
پانویس
ابن حجر عسقلانی، الاصابة، ۱۴۱۳ق، ج۴، ص۵۶۵، رقم ۵۶۹۲.
ابن حجر، فتح الباری، ۱۳۷۹ق، ج۷، کتاب فضائل الصحابه، ص۷۱.
مزی، تهذیب الکمال، ۱۴۱۰ق، ج۱، ص۳۳۴
ذهبی، سیر اعلام النبلاء، ۱۴۰۶ق، ج۱۴، ص۱۳۳.
نجارزادگان، ویژگیهای امیرمؤمنان، مقدمه، ۱۳۸۲ش، ص۱۷.
مزی، تهذیب الکمال، ۱۴۱۰ق، ج۱، ص۳۲۸.
نجارزادگان، ویژگیهای امیرمؤمنان، مقدمه، ۱۳۸۲ش، ص۱۷.
نجارزادگان، ویژگیهای امیرمؤمنان، فهرست کتاب، ۱۳۸۲ش، ص۵-۹.
نجارزادگان، ویژگیهای امیرمؤمنان، ۱۳۸۲ش، شناسه کتاب.
نجارزادگان، ویژگیهای امیرمؤمنان، مقدمه، ۱۳۸۲ش، ص۱۸-۱۹.
منابع
منبع اصلی مدخل: مقدمه کتاب ویژگیهای امیرمؤمنان علی بن ابی طالب؛ نوشته فتح الله نجارزادگان.
ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی، الإصابة فی تمییز الصحابة، تحقیق: محمد علی بجاوی، بیروت، بینا، ۱۴۱۳ق.
ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی، فتح الباری شرح صحیح البخاری، بیروت، دار المعرفة، ۱۳۷۹ق.
ذهبی، تاریخ الاسلام و وفیات المشاهیر و الاعلام، تحقیق: عمر عبدالسلام تدمری، بیروت، مؤسسة الرسالة، ۱۴۱۰ق.
ذهبی، محمد بن احمد، سیر اعلام النبلاء، تحقیق: شعیب الارنؤط، بیروت، ۱۴۰۶ق.
مزی، جمال الدین، تهذیب الکمال فی اسماء الرجال، تحقیق: بشّار عوّاد معروف، ۱۴۱۳ق.
نجارزادگان، فتح الله، ویژگیهای امیرمؤمنان علی بن ابی طالب؛ ترجمه و تحقیق خصائص أمیرالمؤمنین علی بن ابی طالب(احمد بن شعیب نسائی)، بوستان کتاب، ۱۳۸۲ش.
اب، در مورد افزایش حداقل دستمزد برای بنگاه های بزرگ موافق هستید؟
تا زمانی که پایه پولی ما روزی سه هزار میلیارد تومان اضافه می شود به عبارتی سالانه صددرصد تورم روبه رو هستیم، خیر.
اگر به نمودار نقدینگی کشور از سال 50 نگاه کنیم، می بینیم که همیشه نسبت نقدینگی به تورم نزدیک یک بوده است.با این اوصاف،هر ده هزار میلیارد یک درصد تورم اضافه می کند.به عبارتی هر سه روز یک بار بانک مرکزی با افزایش پایه پولی، یک درصد تورم ایجاد می کند. این هم اشتباه دیگری بود که شاه در اقتصاد ایران مرتکب شد که بودجه ریالی و دلاری را یکی کرد.اینگونه بود که هم در دوره رونق نفت تورم داشتیم و هم در دوره رکود نفت. همه این بلاها از زمان شاه شروع شد.
پس اگر 57 درصد حقوق کارگر را اضافه کنیم، باز هم پس از شش ماه، سفره مصرفی کارگر کوچکتر می شود. چرا که از فروردین تا همین خرداد ماه حدود 15 درصد تورم ایجاد شده است. پس کار درست این است که ابتدا پایه پولی و میزان تورم ،کنترل شود و سپس حقوق به نسبت آن اضافه شود.
ضمن اینکه افزایش حقوق کارگر موجب تعدیل آنان توسط کارفرما می شود. ما باید در قانونگذاری به بنگاه های کوچک اقتصادی بخش خصوصی و چالش های آن توجه کنیم. تورم و بیکاری که در کنار یکدیگر باشند، فساد و جرم و جنایت در جامعه افزایش می یابد. تورم ذاتا فسادزاست و اجتماع و خانواده را از بین می برد. در نتیجه تا زمانی که سیاست های پولی و بانکی را اصلاح نکنیم،کاری از پیش نبرده ایم.
* شما تاثیر تفاهمات اقتصادی اخیر با کشورهایی مثل روسیه و ترکیه را در معیشت مردم چگونه می بینید؟
زمانی می توانیم از رشد و شکوفایی اقتصاد مردمی صحبت کنیم که شرکت های خصوصی بتوانند با بخش های تجاری کشورهای همسایه تبادل تجاری داشته باشند. در غیر اینصورت به دید من اینگونه تفاهم های منحصر به شرکتهای دولتی، در سطح کلان اثری ندارد.
چرا می گویم بخش دولتی به موفقیت بخش خصوصی نیست؟ زیرا ثبات مدیریتی در حوزه اجرایی وجود ندارد و ممکن است در دوره بعدی تیم دیگری با شعارها و برنامه های دیگری بر سر کار باشند.در بحث تجارت و برداشتن تعرفه ها میان کشورهای همسایه و منطقه نیز همین موضوع صدق می کند.
انتهای پیام
اخبار
فارس من
دانشکده
انتشارات
افکار سنجی
توانا
دیگر زبانها (Other Languages)
دسته بندی ها
صفحه نخست
جامعه
اقتصاد
بین الملل
سیاست
علم و پیشرفت
فرهنگ
هنر و رسانه
استانها
عکس
فیلم
ورزش
زندگی
فارس پلاس
دفاتر منطقه ای
نمایش در نسخه دسکتاپ
سیاسی / تشکل های دانشگاهی
۰۷:۴۷ ۱۴۰۱-۵-۶
۰
۶
پیشنهادهای یک استاد اقتصاد/ برای بهبود معیشت مردم چه باید کرد؟
یک استاد اقتصاد دانشگاه، به بیان پیشنهادات و راهکارهایی برای بهبود اقتصاد کشور و معیشت مردم پرداخت.
پیشنهادهای یک استاد اقتصاد/ برای بهبود معیشت مردم چه باید کرد؟
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: یکی از شعارهای محوری آیتالله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، بهبود وضعیت معیشت مردم و اصلاحات اقتصادی کشور بود. وعدهای که به اظهار بسیاری از کارشناسان، گام های موثری در راستای تحقق آن برداشته شده است. برخی کارشناسان هم معتقدند مشکلاتی از گذشته به دولت سیزدهم به ارث رسیده که حل آنها زمان بر است و باید نخبگان و کارشناسان اقتصادی به دولت برای حل این مشکلات کمک کنند.
بر همین اساس گفتگویی داشتیم با محمدشمس الدین، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما که در ادامه می خوانید:
* آقای شمس الدین؛ اقدامات یک سال گذشته دولت در عرصه اقتصاد را چگونه ارزیابی می کنید؟
شمسالدین: یکی از اقدامات مثبت دولت، حذف چندنرخی ارز و حرکت به سمت تک نرخی شدن بود که گرچه هنوز به صورت کامل انجام نشده و این روزها شاهد صف های مردم در برابر صرافی ها برای خرید دلار دولتی هستیم، اما به هر حال از آنجا که چند نرخی بودن همیشه فساد می آورد، حرکت به سوی تک نرخی شدن ارز،کار درستی بود.
* شما مشکلات اصلی امروز اقتصاد ایران را چه عواملی می دانید و چه پیشنهادی برای دولت در زمینه اصلاح آن دارید؟
شمسالدین: دغدغه اصلی ما مشکل تولید است و ما باید تولید را بالا ببریم. تولید هم زمانی بالا می رود که بازده نسبت به مقیاس بالا باشد. ما 300 میلیون مصرف کننده اطراف کشورمان داریم. پس باید بتوانیم برای 300 میلیون نفر تولید داشته باشیم. این چگونه ممکن می شود؟ با برداشتن تعرفه گمرکی برای کشورهای همسایه.
ما باید بخش اقتصادی وزارت خارجه را هدف قرار بدهیم و اتفاقا این مسئله است که در اولویت است نه مذاکره با آمریکا. ما اگر بتوانیم از بضاعت منطقه ای خود استفاده کنیم، با ظرفیت اقتصادی بزرگی مواجه خواهیم شد. اگر از تعامل سازنده با کشورهای اطراف مثل عراق و ترکیه و پاکستان و سایر کشورهای آسیای میانه استفاده کنیم، با برداشتن تعرفه های گمرکی، تولیدکننده ما می تواند همانطور که به اصفهان کالا می فرستد به پاکستان نیز بفرستد و متقابل کالاهای آنان نیز با قیمت پایین به دست ما برسد و اینگونه است که بهازده نسبت به مقیاس بالا می رود و در حقیقت هزینه های تولید نیز کاهش یافته و علاوه بر آن، قاچاق نیز از بین می رود. خود اتکایی در اقتصاد، اینگونه ممکن می شود.
نکته بعدی مبحث قیمت گذاری است. این شر اقتصادی از زمان شاه شروع شد که به نام انقلاب سفید و به بهانه جلوگیری از تورم، بنگاه های خرد را تعطیل کرد در صورتی که همه کارشناسان می دانند که پایه پولی است که تورم را شکل می دهد.
مطلب سوم نیز بحث لزوم اصلاح قانون کار است. دعوای حقوقی بزرگی که همان زمان بین مجلس و شورای نگهبان شکل گرفت و باعث شکل گیری مجمع تشخیص مصلحت شد. پیشنهاد من این است که الزام قانون کار برای بنگاه های کوچک زیر پنج نفر برداشته شود. بحث استاد و شاگردی باید حل شود. این یک ریشه هزارساله در ایران دارد که بسیاری از جوانانی که مایل به تحصیل نبوده اند، با کمترین حقوق، نزد استاد آن حرفه شاگردی می کرده اند. کسی که بخواهد یک یا دو کارگر بگیرد باید آزاد باشد و اگر نباشد به وضعیت کنونی می رسیم که بسیاری از مغازه ها یا شاگرد اتباع گرفته اند و یا از جوانان روستایی آورده اند که حتی ساختار جمعیتی روستاهای ما را نیز به هم زده است.
نباید چشم خود را به این مقوله ببندیم که بخش زیادی از کارگران و کارفرمایان در کسب و کارهای خرد نیز حاضرند با حقوق حداقلی کار کنند من خودم کار میدانی کرده ام و از حدود صد مغازه دار پرسیده ام که چرا شاگرد استخدام نمی کنید و بلا استثنا مسئله قانون کار را طرح کرده اند. من حساب کرده ام که اگر این مورد حل شود، حدود دو میلیون فرصت شغلی که به دلیل فشار قانون کار، ازبین رفته، احیا می شود.
پیشنهادات من نیاز به بودجه ندارد بلکه یک اراده قوی می خواهد. حدود 90 درصد کسب و کار ما را بنگاه های کوچک اقتصادی شکل داده است. تا به حال پرسیده اید که چرا در شمال همین تهران، اکثر سرایدارها و کارگران ساختمانی از اتباع و مهاجرین افغانستانی هستند؟ به دلیل همین فشار قانون کار بر کارفرما.
* پس با این حس
اخبار
فارس من
دانشکده
انتشارات
افکار سنجی
توانا
دیگر زبانها (Other Languages)
دسته بندی ها
صفحه نخست
جامعه
اقتصاد
بین الملل
سیاست
علم و پیشرفت
فرهنگ
هنر و رسانه
استانها
عکس
فیلم
ورزش
زندگی
فارس پلاس
دفاتر منطقه ای
نمایش در نسخه دسکتاپ
فرهنگ / اندیشه
۱۳:۱۸ ۱۴۰۱-۵-۶
۰
۰
در آستانه دهه محرم با این کتابها، عاشورا و قیام امام حسین(ع) را بهتر بشناسید
بیشک حضور در مجالس عزا و نشستن پای منبر و روضه ارزش و فضل بسیاری دارد، اما در کنار این شور حسینی باید سعی کنیم با خواندن آثار فاخر درباب عاشورا شعور حسینی را هم ارتقا دهیم.
در آستانه دهه محرم با این کتابها، عاشورا و قیام امام حسین(ع) را بهتر بشناسید
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، خواندن کتابهایی که با مناسبتهای تقویمی مرتبط هستند از دو جهت یاریرسان خواهند بود. اول اینکه تقارن زمان برای درک بهتر و فهم بیشتر مطلب اثرگذار است و از طرفی استمرار اینکار برای سالیان متمادی موجب آن خواهد شد که ما در گذر چندساله به دلیل تعهد به سبک مطالعه، مطالب گستردهای را در موضوعات مشخصی بدانیم.
در آستانه دهه محرم هستیم و باید سعی کنیم تا معرفتمان به سیدشهدای عالم از سالهای گذشته بیشتر شود. بیشک حضور در مجالس عزا و نشستن پای منبر و روضه، ارزش و فضل بسیاری دارد، اما در کنار این شور حسینی باید سعی کنیم با خواندن آثار فاخر درباب عاشورا، شعور حسینی را هم ارتقا دهیم. در ادامه به معرفی چند عنوان کتابی میپردازیم که ما را در این امر مدد میرسانند.
«تأملی در نهضت عاشورا»، روایتی مفصل از واقعه کربلا
نام رسول جعفریان با تاریخ، بالاخص تاریخ اسلام عجیبن شده است و کمتر کسی است که نداند رسول جعفریان از استوانههای تتبع تاریخی در ایران حال حاضر کشورمان است. کتاب تأملی در نهضت عاشورا به خامه این استاد تاریخ، از جمله آثاری است که با بهدست دادن روایات مختلف از عاشورا، بازگویی مفصلی از این واقعه جانسوز دارد. جعفریان با دید تاریخی به این اتفاق نگریسته و با در نظر گرفتن منابع اساسی و اصیل در این باب، تمام سعی خود را کرده است تا کتابش از دام تحریف و اغلاط تاریخی مصون بماند.
او غیر از بیان واقعه عاشورا، به برخی موضوعات مربوط به عاشورا و واقعه کربلا پرداخته است که جذابیت کتاب را دو چندان میکند. موضوعاتی نظیر «عزاداری بر امام حسین نزد اهل سنت»، «بررسی تاریخی اربعین حسینی»، «نگاه به کتاب روضةالشهدا»، «تحریفات عاشورا»، «بررسی رویکردهای مختلف به واقعه عاشورا» و... ملحقاتی است که جعفریان در کنار بیان روایت عاشورا به آن پرداخته. این کتاب به همت نشر علم منتشر شده است.
کتاب عاشورا شناسی، پژوهشی درباره هدف امام حسین (ع)
کسی که با قلم محمد اسفندیاری، پژوهشگر حوزه دین و تاریخ آشنا باشد، میداند که او در کنار شیوایی سخنی که دارد، کلام را چنان متقن و مستند بیان میکند که در عین بیان موضوعات جدی، مطالعه کتاب برای مخاطب خسته کننده و ملالآور نخواهد بود. کتاب «کتاب عاشورا شناسی، پژوهشی درباره هدف امام حسین (ع)» عهدهدار هدفشناسی از قیام امامحسین ـ علیهالسلام ـ است، و در پی پاسخ بدین پرسش که هدف آن حضرت در هجرت از مدینه به مکه، و از آنجا به کوفه چه بود؟ پرهیز از بیعت، یا تشکیل حکومت، یا استقبال از شهادت و یا اموری دیگر؟ بر پایه این پژوهش، ۷ نظریه درباره هدف آن حضرت وجود دارد: ۱. امتناع از بیعت (دفاع) ۲. حکومت ـ شهادت ۳. شهادت عرفانی ۴. شهادت تکلیفی ۵. شهادت فدیهای ۶. شهادت سیاسی و ۷. تشکیل حکومت. پاره اول کتاب در پی تبیین و سنجش این نظریات و تحریر محل نزاع است. در پاره دوم، نویسنده عهدهدار اثبات این موضوع شده است که رفتن امام حسین به طرف کوفه، اگرچه به قصد تشکیل حکومت، انتخابی درست بود.
نگارنده کتاب در خلال بحث خود، به پارهای از شبهات مثل، چرایی بردن خانواده توسط امام حسین، شیعه بودن قاتلان حضرت، علم امام و... پرداخته است.
حقیقت عاشورا، از عاشورای حسین(ع) تا تحریفات عاشورا
صحبت از قدرت قلم و اتقان علمی آثار محمد اسفندیاری گذشت، او در کتاب دیگری به نام «حقیقت عاشورا، از عاشورای حسین(ع) تا تحریفات عاشورا»، در دو بخش به موضوع لایههای مهم عاشورا که مغفول ماندند و تحریفات عاشورایی که ذائقه ما را از حقیقت این واقعه دورکردهاند پرداخته است. محمد اسفندیاری در یادداشتها و مقالههایی کوتاه مسائل خود را بیان کرده و با مدد از ایجاز در کلام بدون پرداختن به حواشیهای بیفایده یک ضرب اصل موضوع در هر یادداشت را گوشزد میکند. خواندن این کتاب در کنار اثر مذکور دیگر از این نویسنده، دید و نگرش بدیعی را در مورد عاشورا به ما خواهد داد. این دو اثر محمد اسفندیاری به همت نشر نی منتشر شده است.
«شِفاءُ الصُّدور فی
شَرحِ زیارَةِ الْعاشور»، شرح فارسی بر زیارت عاشورا
یکی از شاگردان میرزای شیرازی، به نام ابوالفضل تهرانی به پیشنهاد و مدد استاد خود شرحی فارسی، بر زیارت عاشورا نوشته است که قدرت علمی نویسنده را میتوان در خطبهخط آن دید. پرداختن به موضوعات تاریخی، حدیثی، فقهی، کلامی و حتی ادبیات عرب و... موجب شده اعتبار و غنای علمی و معرفتی کتاب در سطح قابل توجهی باشد.
از آنجا که به گفته نویسنده نگارش کتاب به خواست میرزای شیرازی انجام شده است بر همین اساس گویا کتاب به میرزا عرضه و ایشان تقریضی بر آن نگاشتهاند که نویسنده آن را در آغاز کتاب آورده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب شریف «شفاء الصدور» الحق کتابی است در نهایت خوبی و تمامیت و متانت و جامع بین مراتب تحقق و تتبع و محیط به ذکر انواع فضائل و معارف برای اصناف و طبقات مردم نافع و ممتع، در باب خود بینظیر، شایسته است که عموم خوانندگان به آن رجوع نموده و از تأمل در مباحث او تصحیح عقاید و رفع مشکلات نمایند.
امید که خداوند اقدس جل ذکره هر که را در این امر دخلی یا معاونتی بوده، به هر وجه که باشد، با جناب خامس آل عبا علیه و علی جده و ابیه و امه و اخیه و الطاهرین من ذریته افضل الصلاة والسلام، که وضع این کتاب به جهت احیای امر واعلای کلمه آن جناب است، محشور فرماید به محمد وآله الطاهرین صلوات الله و سلامه علیه وعلیهم اجمعین.
«پس از پنجاه سال»، چه شد که عاشورا رخ داد؟
پس از پنجاه سال، کتابی با نام کامل «پس از پنجاه سال؛ پژوهشی تازه پیرامون قیام حسین(ع)»، اثر سید جعفر شهیدی، تاریخنگار معاصر، که در سال ۱۳۵۸ش به چاپ رسید. شهیدی در این کتاب، در عین وفاداری به روایتهای تاریخی، نگاه تحلیلی دارد و زمینههای اجتماعی، سیاسی، قومی و مذهبی را در شکلگیری قیام امام حسین(ع)، مورد توجه قرار میدهد. کتاب در ۳۰ بخش کوتاه تنظیم شده و سیر تاریخی وقایع به همراه تحلیل نویسنده، ذکر شده است. گزیدهای از این اثر نیز به عنوان «خلاصه کتاب قیام حسین(ع)» منتشر شده است.
سید جعفر شهیدی، انگیزه خود از نگارش «پس از پنجاه سال» را بررسی دلایل «خونسردی و بیاعتنایی» مردم در قبال واقعه عاشورا دانسته است. یکی از پرسشهای اصلی نویسنده، این است که چه شد که پس از گذشت نیمقرن از وفات رسول خدا(ص)، جامعه مسلمین آن اندازه از فقه اسلام و احکام دین بیاطلاع ماندند که ندانستند چگونه منکری میکنند و چه ننگی دامنگیرشان میشود؟ انگیزه سید جعفر شهیدی از نوشتن این کتاب، یافتن پاسخ این سوال است که اگر یزید برای حفظ حکومت خود، اصول مسلم اسلامی را نادیده گرفت، چرا مردم تا آن حد خونسرد و بیاعتنا بودند؟
چاپ اخیر این کتاب به دست دفتر نشر فرهنگ اسلامی بوده است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم از طرف یا مهدی