سیاست/انتخاباتکد خبر: ۴۹۲۷۴۲ارسال نظر
نتایج آخرین نظرسنجی در ۴٨ ساعت مانده به انتخابات
نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا در ۴٨ ساعت مانده به انتخابات منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۷ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ پ
فرارو- آخرین نظرسنجی ایسپا در ۴٨ ساعت مانده به انتخابات نشان میدهد ٢٢.۶ درصد از مردم هنوز نامزد موردنظر خود برای انتخابات ریاست جمهوری را انتخاب نکردهاند.
میزان تمایل به مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
به گزارش فرارو، از شهروندان پرسیده شده است «شما برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری چه تصمیمی گرفته اید؟»
۴۲.۲ درصد کل پاسخگویان گفتهاند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد و ۷.۱ درصد گفتهاند به احتمال زیاد در این انتخابات شرکت خواهند کرد. ۱۱.۸ درصد هنوز تصمیمی نگرفتهاند، ۵.۹ درصد به احتمال کم در این انتخابات شرکت میکنند و ۳۲.۹ درصد نیز گفتهاند به هیچ وجه در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمیکنند. ۰.۲ درصد به این سوال پاسخ ندادند.
نتانیج آخرین نظرسنجی در ۴٨ ساعت مانده به انتخابات
آخرین برآورد ایسپا از میزان مشارکت ۴۲ درصد، بر اساس اطلاعات گردآوری شده در روزهای ۲۵ و ۲۶ خرداد (تا ساعت ۴ بعدازظهر) محاسبه شده است و تأثیر تحولات بعد از این زمان بر میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری نامشخص است.
به چه کسی رای خواهید داد؟
با توجه به احتمال انصراف برخی کاندیداهای انتخاباتی در روزهای آخر، ایسپا در سوالی از مردم پرسیده است «چنانچه کاندیدای مورد نظر شما انصراف داد به چه کسی رأی خواهید داد». طبق آخرین اخبار انتخاباتی و انصراف آقایان محسن مهرعلیزاده، علیرضا زاکانی و سعید جلیلی از انتخابات، ارزیابی ایسپا از آراء به شرح زیر میباشد:
نتانیج آخرین نظرسنجی در ۴٨ ساعت مانده به انتخابات
۶۳.۷ درصد ابراهیم رئیسی، ۸.۹ درصد محسن رضایی، ۴.۲ درصد عبدالناصر همتی و ۳ درصد امیرحسین قاضیزاده هاشمی را برگزیدهاند. ۲۰.۲ درصد افراد به این سوال پاسخ ندادهاند.
ایسپا موج دوازدهم نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری را با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور (شهر و روستا) و اندازه نمونه ۶۵۸۲ نفر از طریق مصاحبه حضوری در میادین و معابر شهرها و روستاها در تاریخ ۲۵ و ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ اجرا کرده است.
اقدام شایسته پوگبا در نشست خبری؛ جایی برای مشروبات الکلی نیست+فیلم
پوگبا در نشست خبری به حضور مشروبات الکلی مقابل خود واکنش نشان داد و اقدامی شایسته را به ثبت رسانید.
اقدام شایسته پوگبا در نشست خبری؛ جایی برای مشروبات الکلی نیست+فیلم
به گزارش خبرگزاری فارس، 2 شب گذشته کریستیانو رونالدو در نشست خبری بازی پرتغال و مجارستان نسبت به حضور نوشابه «کوکاکولا» واکنش نشان داد و آنها را کنار زد. (در اینجا مشاهده کنید)
شب گذشته نیز پوگبا مانند رونالدو به مصرف مشروبات الکلی پشت کرد و اقدامی شایسته را به ثبت رسانید.
ستاره مسلمان فرانسه که در ماههای گذشته نسبت اقدام وحشیانه رژیم اشغالگر قدس نیز واکنش نشان داده بود، این بار به حضور مشروبات الکلی در نشست خبری نیز انتقاد کرد و آنها را کنار گذاشت.
فیلم زیر
وقتی میتوانیم با یک مشارکت بالا چندین برابر یک مانور نظامی برای خودمان امنیت و قدرت ایجاد کنیم، قطعا معقولتر است که از این راه تکلیف خود را نسبت به مرز و بوم ملی و عقیدتی خود ایفا کنیم.
هدایت شده از 💕 همسرداری یاس 💕
💕✨💕✨💕✨💕✨💕
#همسرداری_یاس
#خانما 😜👇 #اقایون 🤪👇
این متن #آرامش خوبی به آدم میده!!!
💓ﺑﺎ ﺯﻧﺪﮔﯽ #ﻗﻬﺮ ﻧﮑﻦ ﭼﻮﻥ ﺩﻧﯿﺎ ﻣﻨﺖ ﻫﯿﭻ کسی رﻮ ﻧﻤﯽﮐﺸﻪ!!!!!
💓ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﯾﺎﺩﻣﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﻧﮕﻔﺘﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﯽﺗﻮﺍﻥ ﮔﻔﺖ؛ ﻭﻟﯽ ﮔﻔﺘﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻧﻤﯽﺗﻮﺍﻥ پس ﮔﺮﻓﺖ!!!!!!
💓ﻫﻢ #ﺍﮐﻨﻮﻥ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﻧﻔﺲ ﮐﺸﯿﺪﻥ ﻫﺴﺘﯿﻢ، ﻓﺮﺩ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﻧﻔﺴﻬﺎﯼ ﺁﺧﺮﺵ ﺭﺍ ﻣﯽﮐﺸﺪ؛؛؛؛ ﭘﺲ ﺩﺳﺖ ﺍﺯ ﮔﻠﻪ ﻭ ﺷﮑﺎﯾﺖ ﺑﺮﺩﺍﺭﯾﻢ!!
💓ﻭﻗﺘﯽ ﮐﺴﯽ ﺭﻭ #ﻧﺎﺭﺍﺣﺖ ﻣﯽﮐﻨﯽ ﻓﻘﻂ ﺧﻮﺩﺕ ﻣﯽﺗﻮﻧﯽ ﺁﺭﻭﻣﺶﮐﻨﯽ!!!! ﻣﺜﻞ ﻣﺎﺭ، ﮐﻪ ﻭﻗﺘﯽ ﻧﯿﺶ ﻣﯿﺰﻧﻪ؛ پاﺩﺯﻫﺮﺷﻮ ﺷﻮ ﺍﺯ ﺧﻮﺩﺵ ﻣﯽﮔﯿﺮﻥ!!!!
💓ﺳﻪ #ﺩﺳﺘﻪ ﺍﺯ ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻧﺪﮔﯿﺘﺎﻥ ﻫﯿﭽﮕﺎﻩ ﺍﺯ ﯾﺎﺩ ﻧﺒﺮﯾﺪ:!!!!!!!! ﮐﺴﺎﻧﯿﮑﻪ ﺩﺭ #ﺳﺨﺘﯿﻬﺎ ﯾﺎﺭﯾﺘﺎﻥ ﮐﺮﺩﻧﺪ!!! ﮐﺴﺎﻧﯿﮑﻪ ﺩﺭﺳﺨﺘﯿﻬﺎ ﺭﻫﺎﯾﺘﺎﻥ ﮐﺮﺩﻧﺪ!!! ﮐﺴﺎﻧﯿﮑﻪ ﺩﺭﺳﺨﺘﯿﻬﺎ #ﮔﺮﻓﺘﺎﺭﺗﺎﻥ ﮐﺮﺩﻧﺪ!!
💓ﻣﺮﺩ ﺭﺍﺑﻪ #ﻋﻘﻠﺶ ﺑﻨﮕﺮ، ﻧﻪ ﺑﻪ ﺛﺮﻭﺗﺶ! ﺯﻥ ﺭﺍﺑﻪ ﻭﻓﺎﯾﺶ، ﻧﻪ ﺑﻪ #ﺟﻤﺎﻟﺶ!!!! ﺩﻭﺳﺖ ﺭﺍﺑﻪ ﻣﺤﺒﺘﺶ، ﻧﻪ ﺑﻪ ﮐﻼﻣﺶ!! ﻋﺎﺷﻖ ﺭﺍﺑﻪ ﺻﺒﺮﺵ، ﻧﻪ ﺑﻪ ﺍﺩﻋﺎﯾﺶ!!! ﻣﺎﻝ ﺭﺍﺑﻪ ﺑﺮﮐﺘﺶ، ﻧﻪ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭﺵ!!!! ﺧﺎﻧﻪ ﺭﺍﺑﻪ ﺁﺭﺍﻣﺸﺶ، ﻧﻪ ﺑﻪ #ﺑﺰﺭﮔﻴﺶ!! ﺩﻝ ﺭﺍﺑﻪ ﭘﺎﮐﯿﺶ، ﻧﻪ ﺑﻪ ﺻﺎﺣﺒﺶ!!!!
💓ﺳﻪ ﺗﺎ"ﺍ" ﺭﺍ ﺩﺭ #ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﻧﺪﻩ!! ~ ﺍﻣﯿﺪ؛ ~ ﺍﺻﺎﻟﺖ؛ ~ ﺍﺩﺏ؛ ﺁﺭﺯﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﻤﺎ ﺳﻪ ﺗﺎ"ﺱ" ~ ﺳﻌﺎﺩﺕ؛ ~ ﺳﻼﻣﺖ؛ ~ ﺳﺮﺑﻠﻨﺪﯼ؛ ......
در چالش بزرگ کانال شرکت کنید😍👇
@Dastgheib139
منتظر ایده ها و خاطرات شما هستیم😁👆
🎀به کانال اموزشی ما بپیوندید🎀
http://eitaa.com/joinchat/1566638087C9a5f6209ce
هدایت شده از قرآن و حدیث
💠الْأَخِلَّاءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِينَ
🔹در آن روز دوستان، دشمن یکدیگرند مگر پرهیزکاران
📗#سوره_زخرف، آیه 67
#قرآن #قیامت
@ahlolbait
هدایت شده از صدای طلبه
📸 غیر رسمی از میزان مشارکت در استانها
🔸 این آمار امکان اضافه شدن دارد
🗳 مرجع اخبار #انتخابات
✅ @Entekhabat1400_IR
هدایت شده از سخنرانی های عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
👤 #استاد_عالی
🔮 باطن انجام واجبات و محرمات
🎤 #استاد_عالی✅
┄┅═✧❁🌷یازهرا🌷❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @ostad_aali110
این وب سایت از کوکی ها برای اطمینان از ارائه بهترین خدمات استفاده می کند.
متوجه شدم
صفحه اصلی
مرور
اطلاعات نشریه
ارسال مقاله
راهنمای نویسندگان
اخبار و اطلاعیه ها
فرایند پذیرش مقاله
تماس با مدیر اجرایی
ورود به سامانه
ENGLISH
آیا خداوند ماهیت دارد؟
نوع مقاله : مقاله علمی - پژوهشی
نویسنده
محمد علی اسماعیلی
چکیده
مسأله اثبات یا نفی ماهیّت بالمعنی الاخص، برای واجب الوجود، جزو مسائل مهم و تأثیرگذار در مباحث خداشناسی فلسفی است. در این مسأله دو دیدگاه عمده وجود دارد. یکم. فخر رازی معتقد است که واجب الوجود ماهیّت دارد و عروض وجودش بر ماهیّت او، عروض خارجی است. دوم. در مقابل، مشهور فلاسفه معتقدند که واجب الوجود ماهیّت بالمعنی الاخص ندارد. طرفداران هر کدام از این دو دیدگاه به دلائلی تمسّک نمودهاند. دیدگاه برگزیده در مسأله این است که اولاً: دلائل فخر رازی برای اثبات ماهیّت داری واجب الوجود و نیز غالب دلائل فلاسفه برای اثبات ماهیّت نداشتنِ واجب الوجود، تمام نیست؛ ثانیاً: لازم است بین دو تفسیر ماهیّت بالمعنی الاخص، تفصیل داده شود. به این صورت که ماهیّت بالمعنی الاخص با تفسیر حد وجود، برای واجب الوجود ثابت نیست، لکن با تفسیر حکایت وجود، برای واجب الوجود ثابت است. اثبات یا نفی ماهیّت بالمعنی الاخص برای واجب الوجود، با بسیاری از مسائل خداشناسی از جمله مسأله نفی ترکیب از واجب الوجود رابطه تنگاتنگی دارد. آنچه در این نوشتار میآید تبیین و تحلیل این مسأله از دیدگاه فخر رازی و نیز از دیدگاه مشهور فلاسفه، همراه بررسی دلائل هر کدام می باشد. همچنین دیدگاه برگزیده نیز تبیین و توجیه شده است و در انتها به بررسی این مسأله از دیدگاه روایات پرداخته شده است.
کلیدواژهها
واجب الوجود ماهیّت حدّ وجود حکایت وجود
اصل مقاله
مقدّمه
شناخت واجبالوجود، جزو مسائل اساسی در الهیّات بالمعنی الاخص میباشد، به طوریکه در زمره مهمترین اهداف فلسفه و سعادتی بزرگ به شمار آمده است (صدرالمتألهین: 1981، 6: 4). مسأله اثبات یا نفی ماهیّت برای خداوند متعال، از مسائل مهم در مباحث خداشناسی است و با مسأله بساطت ذات الهی ارتباط تنگاتنگی دارد.
این مسأله از پیشینهای بس دراز برخوردار است و حضرت علی7 در جهان اسلام، از اولین کسانی است که به مفاد این بحث پرداخته است. ایشان با نفی «حدّ» از ذات و صفات الهی، دیدگاه صحیح در این زمینه را تبیین نمودهاند. البته اصطلاح «مائیّت» نیز در کلمات اهلبیت: مطرح بوده است، چنانکه در بررسی این مسأله در روایات به آن خواهیم پرداخت.
پیشینه مدوّن این بحث به صورت یک مسأله در میان فلاسفه، به اعتقاد شهید مطهّری، به بوعلی و فارابی بازمیگردد و پیش از این دو، معلوم نیست که کسی این مسأله را طرح و بحث کرده باشد (مطهّری: 1386، 1: 175). لکن طرح این مسأله در میان متکلمین از تاریخی کهن برخوردار است، و متکلمین از آن، با عناوین مختلفی تعبیر نمودهاند. گاهی با عنوان «وجود الله تعالی نفس ماهیّته أو صفۀ زائدۀ علی ماهیّته؟» (رازی: 1407، 290:1؛ جرجانی: 1419، 8: 18)، و گاهی نیز با عنوان «ماهیة اللّه تعالى مخالفة لسائر الماهیات بعینها» (رازی: 1405، 257؛ تفتازانی: 1409، 25:4؛ بحرانی: 1406، 68) از این مسأله یاد کردهاند. فلاسفه نیز تعبیراتی در این زمینه دارند، که در بخش تبیین دیدگاههای ایشان بدانها اشاره خواهد شد.
در این نوشتار ابتدا به تبیین اصطلاحات ماهیّت پرداخته و در ادامه به تبیین و تحلیل دیدگاه فخر رازی و مشهور فلاسفه، و سپس، ارائه دیدگاه مختار پرداخته میشود. پایانبخش مقاله حاضر نیز، بررسی این مسأله از منظر روایات اهلبیت:خواهد بود.
اصطلاحات ماهیّت
واژه «ماهیّت» مصدر جعلی است، و از کلمه «ما هو» اخذ شده است. این واژه در معنای اسم مصدری (چیستی) در مقابل وجود (هستی) به کار میرود. ماهیّت در اصطلاح فلاسفه جزو معقولات ثانی فلسفی است (تهانوی: 1996، 2: 1424) و دارای چند اصطلاح است که عبارتند از:
1) ماهیّت بالمعنی الاعم: در تعریف آن گفتهاند: «ما به الشیء هوهو»، یعنی آنچه که شیء به واسطه آن هویت پیدا میکند. ماهیّت به این معنا در مقابل وجود نیست، زیرا «شیئ» در این تعریف، هم وجود و صفات وجود را در بر میگیرد و هم ماهیّات بالمعنی الاخص را؛ بنابراین شامل حقیقت عینی وجود و نیز شامل ذات مقدس الهی نیز میشود (سهروردی: 1375،1: 362؛ قطبالدین: 1375، 1: 66؛ فیاضی، 1390: 11؛ مصباح یزدی، 1405: 104).