🚨🚨🚨طالبان: به زودی برپایی امارت اسلامی را از کاخ ریاست جمهوري در کابل اعلام می کنیم
#غرب_آسیا
@westanews
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨🚨🚨ازدحام مردم در فرودگاه کابل برای خروج از این کشور
#غرب_آسیا
@westanews
🚨🚨🚨حمله ی مقاومت عراقی به یک کاروان لجستیکی ارتش تروریستی آمریکا در ناصریه ی عراق
#غرب_آسیا
@westanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🚨🚨فضای متشنج در فرودگاه کابل
#غرب_آسیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🚨🚨براثر شلیک نیروهای آمریکایی به مردم در فرودگاه کابل پنج نفر کشته شد
#غرب_آسیا
@westanews
🔴✅ماهیت جنگ افغانستان
خوب مثل همه ی عزیزان برنامه ی تحلیلی پرونده ی ویژه را که حول محور تحولات افعانستان بود دیدم
نکته ی مهمی که از آن خیلی خوشم آمد دعوت از دو کارشناس ان هم با دیدگاه هایی کاملا متفاوت بود.
یکی سعی می کرد به دور از واقعیت ها و به صورت تک بعدی و خیلی خوشبینانه روند افغانستان را تحلیل بکند و دیگری براساس واقعیت های این کشور، از علت سقوط دولت کابل تا خروج آمریکا و نهایتا شکل گیری حکومت طالبان تحلیل کرده است.
اساسا کارشناس ها باید داده های مفید و معتبر و البته متفاوت را برای قضاوت و نتیجه گیری افکار عمومی بیان کنند نه اینکه نتیجه ی بحث از پشت صحنه تعیین شود و حول محور نتیجه ی از قبل تعیین شده بحث و گفت و گو شود.
چند سوال اساسی نسبت به مساله ی افغانستان وجود دارد که تحلیل گران عزیز باید بدون ملاحظه کاری و منفعت طلبی های خاص به افکار عمومی پاسخ بدهند.
ماهیت جنگ افغانستان نه ایدئولوژیک بود که دوستان انتظار جنگی شبیه به جنگ شهری و تنش هایی مثل جنگ سوریه و عراق را داشتند و نه با ایفای نقش قدرت ها و رقبای سنتی مثل ایران و آمریکا یا روسیه با آمریکا بود که شدت تخریب جنگ و افزایش خشونت ها غیر قابل کنترل باشد.
اشتراکات قومی و نژادی میان نیروهای دولت کابل و طالبان و تسلیم شهرها و ولایت ها به طالبان عامل دیگری از تنش های محدود میان این دوجریان بود.
عامل دیگر (که کارشناس برنامه ی پرونده ویژه برای علت پیشروی های طالبان گفته بود) ارتش غیر سازمان یافته و غیر حرفه ای افغانستان بود و مثل همیشه آمریکا را عامل این مساله برشمرد،
هرچند عامل نابسامانی ارتش این کشور آمریکا است اما فراموش نشود که نابسامانی های ارتش افغانستان بخشی از پروژه ی آمریکا در این کشور است اما این میهمان بزرگوار برنامه ی پرونده ی ویژه ناکارآمدی آمریکا درآموزش ارتش افغانستان را به عنوان یک پیروزی در رسانه ی ملی منعکس کرده است و تمام معادلات پیچیده ی آمریکا برای آینده ی افغانستان را کشک هم حساب نکرد.
مگر می شود بدون توافقات قبلی بین حکومت پشتون و طالبان پشتون، یک استانی مثل نورستان یا پکتکیا در چند دقیقه به دست طالبان بیافتد؟ ما برای خباثت های آمریکا در منطقه و جهان صد ها دلیل و استدلال های منطقی داریم و نیازی به تحریف واقعیت ها را نداریم.
✏️#ابوقاسم
🔴✅عوامل خروج آمریکا از افغانستان
بررسی خروج آمریکا از افغانستان به یک تحلیل دقیق و عمیق نیازمند است
باید برگردیم و تاریخ را ورق بزنیم که افغانستان و موقعیت ژئوپلوتیکی این کشور چه اهمیتی برای آمریکا داشت که آن ها را مجاب به برنامه ریزی و به خط کردن جریان های مبارز افغان برای مبارزه با اشغالگری شوری در افغانستان کرد؟ آمریکا بیش از پنج میلیارد دلار برای خروج شوروی از افغانستان هزینه کرد و در قبال کمک های همه جانبه ی پاکستان برای تربیت مبارزین افغان به این کشور امتیاز داد
تنها منفعت افغانستان برای آمریکا موقعیت جغرافیایی این کشور در آسیای مرکزی برای مقابله با نفوذ روسیه در آسیای مرکزی و افزایش قدرت خود در خلیج فارس و کشورهای آسیای غربی بود
آمریکایی ها با توجه به اولویت سنجی میان تهدید ها و چالش های پیش روی خود درصدد افزایش قدرت نظامی خود در آسیای شرقی برای مهار تنش ها و تقابل خود با چینی ها هستند
حضور نظامی آمریکا در افغانستان غیر از سیبل، چندان دکترین نظامی این کشور در منطقه برای مدیریت تنش ها را تقویت نکرد، البته نیاز آمریکایی ها به انرژی در خاورمیانه مثل قبل نیست و این هم می تواند عامل دیگری برای کاهش نیروهای آن ها در منطقه باشد و چه بهتر این کاهش نیرو در افغانستان اتفاق بیافتد
اگر افغانستان همچون عراق برای آمریکایی ها آورده ای می داشت هرگز به این راحتی آن را ترک نمی کردند، با وجود اینکه مقاومت عراق از حیث لجستیکی و تشکیلات نظامی از طالبان قوی تر هستند اما هنوز آمریکا را مجاب به خروج از عراق نکردند چراکه ایالات متحده امریکا بر مدار منفعت تصمیم می گیرد این درحالی است که برخی معقتدند عامل خروج آمریکا از افغانستان موتور سواران طالبان هستند همان طور که در برنامه ی پرونده ی ویژه صرفا بر همین مساله تاکید شد.
تحلیل وقتی بر مدار مصادره به مطلوب های ذوقی اتفاق بیافتد، تک بعدی و ناقص خواهد بود، یعنی تحلیلگر صرفا بخشی از واقعیت را که با منافع وی در تضاد نیست مطرح می کند.
✏️#ابوقاسم
🚨🚨🚨عمرانخان نخست وزیر پاکستان: افغانها زنجیر غلامی را شکستند.
#غرب_آسیا
@westanews
🚨🚨🚨نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در افغانستان:
خروج طالبان از فهرست سازمان های تروریستی در شورای امنیت آغاز شده است
#غرب_آسیا
@westanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🚨🚨فرودگاه کابل و مردم درحال دویدن به دنبال هواپیما هستند
#غرب_آسیا
@westanews