🔸ایران و کوبا از پیشگامان توسعه همگرایی منطقهای
وزیر امور خارجه:
کوبا آخرین مقصد از سفر منطقهای دکتر رئیسی به آمریکای لاتین است.
ایران و کوبا از پیشگامان توسعه همگرایی منطقهای هستند که میتوانند فرصت حضور یکدیگر در ائتلافهای شکلگرفته در دو سوی کرهزمین را فراهم سازند.
تمرکز همکاری در حوزههای بیوتکنولوژی، فنی، پزشکی و انرژی است.
وستانیوز
🔸کاخ سفید: دیپلماسی را در قبال ایران ترجیح می دهیم
کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید با تاکید بر اینکه داشتن کانالهای باز گفتگو مهم است، گفت که واشنگتن دیپلماسی را در قبال ایران ترجیح میدهد.
سخنگوی کاخ سفید در عین حال با تکرار ادعاها درباره ایران گفت: سیاست ما در مقابل ایران تغییر نکرده است. ما بر محدود کردن رفتار بیثبات کننده ایران از طریق فشار با همکاری نزدیک با متحدان خود متمرکز بوده ایم.
سخنگوی کاخ سفید در مورد موضوع تبادل زندانیان آمریکایی گفت: دولت کنونی این مساله را بسیار جدی می گیرد. در طول دو سال گذشته ما توانسته ایم بیش از ۱۲ آمریکایی که گروگان گرفته شده یا به صورت غیر قانونی بازداشت شده بودند را آزاد کنیم.
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸استقبال گرم چین از محمود عباس
رییسجمهور چین در پکن از رییس تشکیلات خودگردان فلسطین استقبال کرد
شی جین پینگ- رئیس جمهور چین در دیدار محمود عباس، رئیس دولت فلسطین: چین آماده تقویت هماهنگی و همکاری با فلسطین برای پیشبرد حل و فصل سریع و عادلانه مساله فلسطین است
چین یکی از اولین کشورهایی بود که سازمان آزادیبخش فلسطین و کشور فلسطین را به رسمیت شناخت و همواره قاطعانه از آرمان به حق مردم فلسطین برای احیای حقوق مشروع آنها حمایت کرده است.
وستانیوز
🔸دیدار و گفتگوی اميرعبداللهيان با وزير خارجه نيكاراگوئه
وزير خارجه كشورمان در ملاقات با همتای نيكايی خود، ضمن تشكر از ميزبانی دولت نيكاراگوئه از هيات عاليرتبه جمهوری اسلامی ايران، مذاكرات فيمابين مقامات دو كشور در جهت گسترش و تقويت همكاریها را مفيد و سازنده توصيف كرد.
وزير خارجه نيكاراگوئه نيز ضمن ابراز خرسندی از حضور هيات بلند پایه کشورمان در ماناگوا ، آمادگی كشورش برای افزايش سطح تماسها و نيز تحكيم و تنوع بخشيدن به همكاریها خصوصا در حوزههای اقتصادی را مورد تاكيد قرار داد.
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺استفاده از پهپادهای مسلح در ارتفاع متوسط (MALE) به طور فزاینده ای برای نظامیان در اروپا، آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا رایج می شود. اولین پیشگامان این فناوری ایالات متحده و بریتانیا و همچنین اسرائیل و چین بین سال های 2001 تا 2011 بودند.
🔸ورود زودهنگام چین منجر به صادرات سنگین پهپادهای MALE به کشورهای آسیا، خاورمیانه و آفریقا بین سالهای 2014 تا 2018 شد، از جمله به نیجریه، عربستان سعودی، مصر، الجزایر و پاکستان. در همین دوره، ایران و ترکیه توانایی های خود را توسعه دادند. پیشرفت تکنولوژیکی ترکیه منجر به صادرات بیشتر بین سالهای 2019 تا 2022 شد، این بار با تمرکز بیشتر بر آفریقا.
@amniatemeli
🔸وزیر راه و شهرسازی ایران در سنپترزبورگ:
ایران سرزمین فرصت های ترانزیتی و لجستیکی است، هم به عنوان راه، و هم راه حل؛ سرزمینی برای عرصه رقابت همگان در عرصه ترانزیت و لجستیک
کشورهای دیگر می توانند با استفاده از شرایط ایران بخش عمده ای از مشکلات ترانزیتی و لجستیکی خود را حل کنند
در حال حاضر سیاست همسایگی اولویت نخست سیاست خارجی، دیپلماسی و اقتصادی کشور ما است
در بخش لجستیک، همسایگی محدود به داشتن مرز مشترک نیست، ایران تمامی کشورهایی را که در کشورهای ترانزیتی مشترک با خود هستند را همسایه ترانزیتی می داند
وستانیوز
غرب آسیا
🔸وزیر راه و شهرسازی ایران در سنپترزبورگ: ایران سرزمین فرصت های ترانزیتی و لجستیکی است، هم به عنوان
🔸معاون وزیر خارجه روسیه در مجمع اقتصادی سنت پترزبورگ: ایده ایران برای ایجاد هاب گازی با مشارکت روسیه نیازمند بررسی کارشناسی است
وستانیوز
🔸ادعای نیویورکتایمز در مورد توافق «غیرمکتوب» ایران و امریکا
نیویورکتایمز: ایران حملات به پیمانکاران امریکایی را در عراق و سوریه متوقف می کند، همکاری با اژانس را گسترش می دهد و از فروش موشک بالستیک به روسیه خودداری می کند/ در مقابل امریکا نفتکش های حامل نفت ایران را توقیف نمی کند، قطعنامه هم علیه تهران صادر نمی کند
نیویورکتایمز مدعی شد: به گفته مقامات سه کشور، دولت بایدن برای محدود کردن برنامه هستهای تهران و آزادی آمریکاییهای زندانی بی سر و صدا با ایران مذاکره کرده است.
در ادامه این مطلب آمده است: هدف آمریکا دستیابی به یک توافق غیررسمی و غیرمکتوب است که برخی مقامات ایرانی آن را «آتش بس سیاسی» مینامند. هدف آن جلوگیری از تشدید تنش بیشتر است.
طرح کلی مذاکرات توسط سه مقام ارشد اسرائیلی، یک مقام ایرانی و یک مقام آمریکایی تایید شد. مقامات آمریکایی در مورد تلاشها برای آزادی زندانیان به تفصیل بحث نمیکنند، به جز اینکه آن را اولویت فوری ایالات متحده توصیف کنند.
ایران بر اساس توافق جدید - که دو مقام اسرائیلی آن را "قریب الوقوع" توصیف کردند- موافقت خواهد کرد که اورانیوم را فراتر از سطح تولید فعلی خود که ۶۰ درصد است، غنی سازی نکند.
ایران همچنین حملات مرگبار به پیمانکاران آمریکایی در سوریه و عراق توسط نیروهای نیابتی خود در منطقه را متوقف میکند، همکاری خود را با بازرسان آژانس گسترش میدهد و از فروش موشکهای بالستیک به روسیه خودداری میکند.
در مقابل، ایران انتظار دارد که ایالات متحده از تشدید تحریمها، اجتناب کند. توقیف نفتکشهای خارجی حامل نفت، همانطور که اخیرا در آوریل انجام شد، متوقف کند. به دنبال قطعنامههای تنبیهی جدید در سازمان ملل یا آژانس علیه ایران به دلیل فعالیتهای هستهایاش نباشند.
ایران همچنین از ایالات متحده انتظار دارد که میلیاردها دلار از داراییهای ایران را که استفاده از آنها محدود به اهداف بشردوستانه است، در ازای آزادی سه زندانی ایرانی آمریکایی آزاد کند. مقامات آمریکایی چنین ارتباطی بین زندانیان و پولهای بلوکه شده و یا ارتباط بین زندانیان و مسائل هستهای را تایید نکرده اند.
در همین راستا، ایالات متحده هفته گذشته معافیتی صادر کرد که به عراق اجازه داد ۲.۷۶ میلیارد دلار بدهی خود به ایران را بپردازد. به گفته وزارت امور خارجه، این پول محدود به انتقال به فروشندگان شخص ثالث مورد تایید ایالات متحده برای غذا و دارو برای شهروندان ایرانی خواهد بود.
مقامات ایرانی همچنین تلاش میکنند تا حدود ۷ میلیارد دلار پول ایران در کره جنوبی را بدست آپرند که با آزادی زندانیان آمریکایی مرتبط است. به گفته یک مقام ایرانی و چند نفر دیگر که با مذاکرات آشنا هستند، این پول نیز برای استفاده بشردوستانه مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در یک بانک قطری نگهداری خواهد بود.
وستانیوز
🔸شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در دیدار با محمود عباس، رئیس دولت فلسطین: چین آماده تقویت هماهنگی و همکاری با فلسطین برای پیشبرد حل و فصل سریع و عادلانه مساله فلسطین است
وی تاکید کرد، چین یکی از اولین کشورهایی بود که سازمان آزادیبخش فلسطین و کشور فلسطین را به رسمیت شناخت و همواره قاطعانه از آرمان به حق مردم فلسطین برای احیای حقوق مشروع آنها حمایت کرده است.
وستانیوز