🔸فرمانده نیروهای آمریکا در خاورمیانه: ایران 2023، ایران 1983 نیست
ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، در ماه مارس به قانون گذاران مجلس نمایندگان گفت: «ایران 2023، ایران 1983 نیست. در واقع، ایران امروز حتی نسبت به پنج سال پیش هم توانایی نظامی بیشتری دارد.»
المانیتور هفته گذشته برای اولین بار گزارش داد که دولت بایدن به پنتاگون چراغ سبز نشان داده است تا با همتایان منطقه ای خود درباره پیشنهاد استقرار تفنگداران دریایی در نفتکش های تجاری گفت و گو کند
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 امیرعبداللهیان عازم آفریقای جنوبی شد
وزیر امور خارجه در رأس هیئتی برای شرکت در پانزدهمین نشست کمیسون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی، بعدازظهر امروز راهی این کشور شد.
وستانیوز
🔸هدف حمله اخیر اسرائیل به دمشق تونل های زیر زمینی بود
گزارش اینتلی تایمز اسرائیل:
هدف حمله اسرائیل در حومه شمال شرقی دمشق، دو روز پیش، یک مجتمع نظامی در نزدیکی زندان "سدنایا" معروف به "انبارهای منین" در سوریه بود - گروهی از سنگرهای زیرزمینی و آپارتمان های مسکونی که برای مخفی کردن سلاح و موشک ایرانی نیز استفاده می شود.
در این حمله چند نظامی سوری از جمله یک مهندس تسلیحات از نیروهای توپخانه و موشکی با درجه سرگرد به نام عیسی طه حمود کشته شدند.
وستانیوز
خیز اسرائیل و عربستان برای توافق ننگین عادی سازی روابط
🔸 وال استریت ژورنال: آمریکا و عربستان سعودی بر سر خطوط کلی مربوط به عادی سازی روابط و به رسمیت شناختن «اسرائیل» در ازای امتیازاتی به فلسطینیها، تضمینهای امنیتی آمریکا و کمکهای هستهای غیرنظامی به عربستان سعودی به توافق اولیه دست یافتند.
وستانیوز
https://eitaa.com/westanews
فوری🚨🚨🚨شورای نظامی نیجر: ارتش فرانسه به پایگاه نیروهای امنیتی و دفاعی در Bourque-Bourque، در نزدیکی سایت معدن طلا حمله می کند.
وستانیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، همزمان با پایان ضربالاجل مجمع اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) به شورای نظامی حاکم بر کشور نیجر برای آزادی «محمد بازوم»، رئیسجمهور مخلوع این کشور، این شورای نظامی اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی آسمان این کشور بسته است.
هفته گذشته کشورهای عضو اکوواس ۷ روز به کودتاگران در نیجر فرصت دادند که محمد بازوم را آزاد کنند و آنها را به حمله نظامی تهدید کردند؛ فرانسه و برخی کشورهای اروپایی از مداخله نظامی در نیجر حمایت میکنند.
با پایان این فرصت یک هفتهای، کودتاگران از مردم نیجر خواستهاند که برای دفاع از کشور آماده باشند. همچنین بنا بر گزارشها آموزش نیروهای امنیتی در نیجر آغاز شده و نیروهای نظامی بیشتری در مرزهای نیجر با نیجریه و بنین مستقر شده است.
همچنین اعلام شده که همزمان با اتمام مهلت تعیین شده برای آزادی محمد بازوم و مواجهه کودتاگران این کشور با مداخله نظامی احتمالی گروه اکواس، شورای نظامی جدید این کشور از گروه واگنر تقاضای کمک کردند.
آژانس خبری آناتولی روز یکشنبه با اعلام این مطلب گزارش داد که این درخواست در جریان دیدار سران کودتای نظامی در نیجر از کشور همسایه مالی مطرح شده است.
پس از آنکه تیمی که روز پنجشنبه از سوی اکواس برای میانجیگری به نیجر اعزام شده بود، اجازه ملاقات با ژنرال «عبدالرحمن چیانی» رئیس شورای انتقالی این کشور را نیافت، وزرای دفاع کشورهای عضو اکواس روز جمعه طرح مداخله احتمالی در نیجر را نهایی کردند و از نظامیان خواستند منابع مورد نیاز این اقدام را آماده کنند.
نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارشنبه (۴ مرداد ۲۶ ژوئیه) محمد بازوم رئیس جمهور این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری در بازداشت قرار دادند و سپس او را از مقامش برکنار کردند.
کودتاچیان نیجر روز جمعه (۶ مرداد ۲۸ ژوئیه)، ژنرال عبدالرحمن چیانی را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.
نیجر با ۱.۳ میلیون کیلومترمربع مساحت، پهناورترین کشور در منطقه غرب آفریقاست و اکثریت جمعیت ۲۴ میلیون نفری آن را مسلمانان تشکیل میدهند. نیجر هر چند یکی از فقیرترین کشورهای جهان است اما از بزرگترین ذخایر اورانیوم نیز برخوردار است. این کشور تا سال ۱۹۶۰ مستعمره فرانسه بود و در این سال استقلال خود را از این کشور اعلام کرد.
وستانیوز
🔴همه چیز درباره کودتا در نیجر
نیجر کشوری کودتا خیز در غرب آفریقا و در همسایگی مالی و بورکینافاسو،نیجریه چاد،لیبی و الجزایر است.
نیجر در سه سال گذشته نیز کودتاهای نافرجامی را تجربه کرده بود اما مساله در این کشور بسیار مهم چیز دیگر است.
نیجر هفتمین تولیدکننده بزرگ اورانیوم در جهان است، فلز رادیواکتیوی که به طور گسترده برای انرژی هستهای و درمان سرطان استفاده میشود.
این کشور ۲۵ درصد اورانیوم اروپا را تامین می کند و سهم پنج درصدی از کل ذخایر سنگ اورانیوم جهان را دارد.
با اوج گیری قدرت کودتاچیان و برکناری محمد بازوم،هواپیماهای کشورهای اروپایی از جمله فرانسه یکی یکی برای تخلیه مزدوران خود که منابع این کشور را غارت می کردند وارد فرودگاه نیامی پایتخت نیجر شدند.
فرانسه نسبت به منافع مفت خود در نیجر احساس خطر می کند،اما کودتاچیان هشدار جدی به فرانسه دادند که آن ها نباید در امور داخلی نیجر دخالت کنند.
اروپا و به صورت ویژه فرانسه برای جلوگیری از دست دادن نیجر ممکن است به اقدام نظامی متوسل شوند
با موضع گیری جامعه اقتصادی اکوواس یا همان کشورهای غرب آفریقا بر علیه کودتا در نیجر،مالی و بورکینافاسو و گینه از کشورهای جامعه اقتصادی غرب آفریقا،نسبت به هرگونه تحرک نظامی برعلیه ملت و ارتش نیجر هشدار دادند و آن را حمله به خود تفسیر کردند
ابوقاسم