🔸روزنامه روسی: دیپلمات های چینی با پاکستان و ایران توافق کردند که علیه نیروهایی که حاکمیت آنها را تهدید می کنند، همکاری کنند
آمریکا خواهان تقویت روابط نظامی و صنعتی با هند است. هدف امریکا، تبدیل هند به موازنه ای برای تسلط پکن در آسیا است. اما، دیپلمات های چینی با پاکستان و ایران توافق کردند که علیه نیروهایی که حاکمیت آنها را تهدید می کنند، همکاری کنند.
بحث در مورد یک مشکل گسترده تر - وضعیت امنیتی در منطقه - بود. طرفین تصمیم گرفتند که رایزنی های سه جانبه را به یک نهاد دائمی تبدیل کنند.
«پاکستان برای چندین دهه، متحد نزدیک پکن بوده است. ایران نیز با پکن از جمله، در زمینه امنیتی همکاری می کند. بنابراین، هیچ چیز شگفت انگیزی در این واقعیت وجود ندارد که یک قالب سه وجهی ترسیم شود. روابط پاکستان و ایران وستانیوز
🔸امضای قرارداد گازی میان آذربایجان و پاکستان در آستانه سفر شهباز شریف به باکو
پاکستان در آستانه سفر رسمی نخست وزیر این کشور به جمهوری آذربایجان اعلام کرد که قرارداد گازی میان دو کشور نهایی شده و آذربایجان هر ماه محموله گاز الانجی به پاکستان صادر خواهد کرد.
«محمد شهباز شریف» قرار است بنا به دعوت الهام علیاف سفر ۲ روزه رسمی به این کشور انجام دهد.
نخست وزیر پاکستان (چهارشنبه) در راس یک هیات بلندپایه سیاسی-اقتصادی راهی باکو پایتخت جمهوری آذربایجان میشود. وی قرار است با مقامهای بلندپایه کشور میزبان مذاکرات گستردهای در مسائل کلیدی از جمله تجارت، سرمایه گذاری و انرژی انجام دهد.
سران پاکستان و آذربایجان همچنین موضوعات مهم منطقهای و جهانی مورد توجه دو کشور و همکاری دوجانبه در مجامع بینالمللی را نیز مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از زخمی شدن دو نفر آمریکایی غیرنظامی در پی تیراندازی نیروهای جمهوری باکو به سمت خاک ارمنستان خبر داد.
وستانیوز
سازمان ملل متحد: دستکم سه نفر از مقامهای کلیدی طالبان با گروهک تروریستی القاعده مرتبط هستند.
وستانیوز
🔸ایران و کوبا از پیشگامان توسعه همگرایی منطقهای
وزیر امور خارجه:
کوبا آخرین مقصد از سفر منطقهای دکتر رئیسی به آمریکای لاتین است.
ایران و کوبا از پیشگامان توسعه همگرایی منطقهای هستند که میتوانند فرصت حضور یکدیگر در ائتلافهای شکلگرفته در دو سوی کرهزمین را فراهم سازند.
تمرکز همکاری در حوزههای بیوتکنولوژی، فنی، پزشکی و انرژی است.
وستانیوز
🔸کاخ سفید: دیپلماسی را در قبال ایران ترجیح می دهیم
کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید با تاکید بر اینکه داشتن کانالهای باز گفتگو مهم است، گفت که واشنگتن دیپلماسی را در قبال ایران ترجیح میدهد.
سخنگوی کاخ سفید در عین حال با تکرار ادعاها درباره ایران گفت: سیاست ما در مقابل ایران تغییر نکرده است. ما بر محدود کردن رفتار بیثبات کننده ایران از طریق فشار با همکاری نزدیک با متحدان خود متمرکز بوده ایم.
سخنگوی کاخ سفید در مورد موضوع تبادل زندانیان آمریکایی گفت: دولت کنونی این مساله را بسیار جدی می گیرد. در طول دو سال گذشته ما توانسته ایم بیش از ۱۲ آمریکایی که گروگان گرفته شده یا به صورت غیر قانونی بازداشت شده بودند را آزاد کنیم.
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸استقبال گرم چین از محمود عباس
رییسجمهور چین در پکن از رییس تشکیلات خودگردان فلسطین استقبال کرد
شی جین پینگ- رئیس جمهور چین در دیدار محمود عباس، رئیس دولت فلسطین: چین آماده تقویت هماهنگی و همکاری با فلسطین برای پیشبرد حل و فصل سریع و عادلانه مساله فلسطین است
چین یکی از اولین کشورهایی بود که سازمان آزادیبخش فلسطین و کشور فلسطین را به رسمیت شناخت و همواره قاطعانه از آرمان به حق مردم فلسطین برای احیای حقوق مشروع آنها حمایت کرده است.
وستانیوز
🔸دیدار و گفتگوی اميرعبداللهيان با وزير خارجه نيكاراگوئه
وزير خارجه كشورمان در ملاقات با همتای نيكايی خود، ضمن تشكر از ميزبانی دولت نيكاراگوئه از هيات عاليرتبه جمهوری اسلامی ايران، مذاكرات فيمابين مقامات دو كشور در جهت گسترش و تقويت همكاریها را مفيد و سازنده توصيف كرد.
وزير خارجه نيكاراگوئه نيز ضمن ابراز خرسندی از حضور هيات بلند پایه کشورمان در ماناگوا ، آمادگی كشورش برای افزايش سطح تماسها و نيز تحكيم و تنوع بخشيدن به همكاریها خصوصا در حوزههای اقتصادی را مورد تاكيد قرار داد.
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺استفاده از پهپادهای مسلح در ارتفاع متوسط (MALE) به طور فزاینده ای برای نظامیان در اروپا، آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا رایج می شود. اولین پیشگامان این فناوری ایالات متحده و بریتانیا و همچنین اسرائیل و چین بین سال های 2001 تا 2011 بودند.
🔸ورود زودهنگام چین منجر به صادرات سنگین پهپادهای MALE به کشورهای آسیا، خاورمیانه و آفریقا بین سالهای 2014 تا 2018 شد، از جمله به نیجریه، عربستان سعودی، مصر، الجزایر و پاکستان. در همین دوره، ایران و ترکیه توانایی های خود را توسعه دادند. پیشرفت تکنولوژیکی ترکیه منجر به صادرات بیشتر بین سالهای 2019 تا 2022 شد، این بار با تمرکز بیشتر بر آفریقا.
@amniatemeli