🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | ورود اسرای کربلا به کاخ یزید
🍂ورود اسرا کربلا به کاخ یزید و نحوه برخورد با آنها یکی از مصائب خاندان اهل بیت (علیهمالسلام) بعد از واقعه عاشورا و در جریان اسارت اهل بیت امام حسین (علیهالسلام) است.
🔻طبق نقل مورخان، یزید به پندار خام خود، مجلس عمومیاش را چنان ترتیب داده بود که اهل بیت به محض ورود، به شدت تحت تاثیر قدرت او قرار گیرند و از ترس، تسلیم خواستههای خلیفه اموی شوند. بدین منظور تختی مرصع برای یزید قرار داده و کاخ و ایوان آنرا با تزیینات بسیاری آراسته بودند و صندلیهایی زرین در طرف راست و چپ برای نشستن مهمانهای دربار قرار داده بودند.
🌹اما با ورود اسرا با وضعیتی رقتبار به دربار یزید، برای اینکه احساسات حاضران در کاخ، از دیدن وضع دلخراش اهل بیت، جریحهدار، و نفرتشان برانگیخته نشود، یزید تصمیم گرفت به ظاهر با اهل مجلس همدردی کند و خود را فردی دلسوز و مهربان نشان دهد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/ورود_اسرای_کربلا_به_کاخ_یزید
🆔 @wikifeqh
🗓 یکشنبه
☀️ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰۳ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 20 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️ولادت امام باقر علیه السلام [به قولی] (57 ق)
📥 wikifeqh.ir/امام_محمدباقر_علیهالسلام
▫️تولد شيخ الرئيس ابوعلي سينا (370 ق)
📥 wikifeqh.ir/ابن_سینا
🌙 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | فضیلت و ثواب کمک به مومنان
🍂رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله:
▪️خدْمَـةُ المؤمنِ لأخيهِ المؤمنِ دَرَجةٌ لا يُدْرَكُ فَضْلُها إلاّ بمِثْلِها.
▫️خدمت كردن مؤمن به برادر مؤمنش، مقامى است كه فضيلت و ثواب آن جز با همانند آن (خدمت) به دست نيايد.
📚مستدرك الوسائل: 12/429/14524.
📲 lib.eshia.ir/27307/3/302/دَرَجةٌ
🆔 @wikifeqh
📣 #ویژهنامه | ولادت امام محمدباقر علیهالسلام
🔹امام محمد بن علی (ع)، ابوجعفر محمّد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب (ع)، امام پنجم از ائمّه اثناعشر و یکی از چهارده معصوم میباشد.
🔸کنیه ایشان ابوجعفر و لقب مشهورشان «باقر» یعنی شکافنده علوم است.
🔹محل تولد آن حضرت شهر مدینه و سال تولد ایشان 57 هجری، بوده است. مدفن آن حضرت، گورستان بقیع در مدینه منوره است.
🔸دوران زندگی امام با حکومت ده تن از خلفای اموی (از معاویة بن ابی سفیان تا هشام بن عبدالملک) و ایام امامتش با حکومت پنج تن از ایشان ـ ولید بن عبدالملک (متوفی 96) و سلیمان بن عبدالملک (متوفی 99) و عمر بن عبدالعزیز (متوفی 101) و یزید بن عبدالملک (متوفی 105) و هشام بن عبدالملک (متوفی 125) مقارن بود.
🔹بیشترین افراد شیعه معتقد به امامت حضرت علی بن الحسین (ع) بوده و بعد از وفات وی به فرزندش امام باقر (ع) گرویدند.
🔸امّا زیدیّه که خود را پیرو زید بن علی بن الحسین (ع) میدانند، به نصّ بر امامت و تصریح بر عصمت معتقد نیستند و زید را از آنرو که «قیام به سیف» کرد، امام میدانند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/امام_محمدباقر_علیهالسلام
🆔 @wikifeqh
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | اهانت یزید به سر مقدس امام حسین (علیهالسلام)
🍂یکی از رنجها و مصائب خاندان حضرت سیدالشهدا (علیهم السّلام) پس از ورود به شام، اهانت یزید بن معاویه نسبت به سر مطهر امام حسین (علیهالسلام) بود.
🔻با ورود اسرای کربلا به شهر شام، یزید مجلسی تشکیل داده و اسرای کربلا را با وضعیتی رقتبار وارد مجلس کرد و در آن مجلس او با نهايتِ قساوت و بى رحمى به سر مطهر امام حسین (علیهالسلام) جسارت کرد.
🌹مصیبت این فاجعه تا به حدی بود که بنا به گواهی تاریخ، زنان خاندان یزید به حال خاندان آل الله و شیون زنان و دختران اهل بیت (علیهمالسلام)، شیون و گریه سر دادند و شماری از صحابه پیامبر و مهمانان غیر مسلمان که در مجلس حضور داشتند؛ به او اعتراض کردند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/اهانت_یزید_به_سر_مقدس_امام_حسین
🆔 @wikifeqh
🗓 دوشنبه
☀️ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰٤ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 21 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
----------
🌙 شمسی:
▫️آغاز هفته جهاني مسجد
📥 wikifeqh.ir/مسجد
▫️روز بزرگداشت «علامه محمدباقر مجلسي»
📥 wikifeqh.ir/علامه_مجلسی
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | اثرات پر برکت مسجد رفتن
🍂الإمامُ الحسينُ عليه السلام قالَ رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله:
▪️مَن أدمَنَ إلى المَسجِدِ أصابَ الخِصالَ الثَّمانِيَةَ : آيَةً مُحكَمَةً ، أو فَريضَةً مُستَعمَلَةً ، أو سُنَّةً قائمةً ، أو عِلما مُستَطرَفا ، أو أخا مُستَفادا ، أو كَلِمَةً تَدُلُّهُ على هُدىً أو تَرُدُّهُ عن رَدىً ، و تَركَ الذَّنبِ خَشيَةً أو حَياءً.
▫️هر كه پيوسته به مسجد رود، به هشت چيز دست يابد: آيتى محكم ، يا فريضه اى عمل شده، يا سنّتى جارى [از معصومان]، يا دانشى تازه ، يا برادرى كه به دست آورده، يا سخنى كه او را هدايت كند، يا از هلاكت برهاندش و گناه را از سر ترس يا شرم ترك گويد.
📚بحار الأنوار: 84/3/73.
📲 lib.eshia.ir/27307/5/227/الخِصالَ
🆔 @wikifeqh
🕌جایگاه مسجد در صدر اسلام
🔸مسجد در عصر آغازین اسلام، افزون بر عبادت، مرکزی برای اداره حکومت نیز بود.
🔹پس از آن، به عنوان مدرسه نیز مورد استفاده قرار گرفت.
🔸بعدها وقتی دارالحکومه و مدرسه ساختند، مسجد به عبادت اختصاص داده شد؛ گرچه گهگاه از آن به عنوان مدرسه نیز استفاده میشده است.
🔹در واقع، مسجد تکیهگاه تمامی مسلمانان در اتکال به خدای واحد قهّار و سمبل قداست، پاکی، تقوا و وحدت جامعه اسلامی است.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/مسجد
🆔 @wikifeqh
▪️#ویژهنامه|#حضرت_رقیه
🏴 پنجم صفر، سالروز شهادت جانسوز ریحانه الحسین، به نام مبارک حضرت رقیه (س) دردانه سه ساله حسین بن علی (ع) نامگذاری شده است.
🍂آشنایی کلی🍂
➖حضرت رقیه (س) در روز سوم یا پنجم صفر سال ۶۱ ه ق در سفر اهل بیت به شهر شام از دنیا رفته است.
➖شاید نامگذاری روز سوم محرم به نام این دختر کوچک و با کرامت به این انگیزه بوده که در گرماگرم عزاداری دهه اول، از مظلومیت او یادی شود.
➖برخی منابع از رقیه با نام فاطمه کوچک اسم بردهاند و چنین گزارش کردهاند: «هنگامی که چشم حضرت زینب (س) در کوفه به سر نازنین برادر که بر روی نیزه بود افتاد، فرمود: ای برادرم! با این فاطمه کوچک سخن بگو، زیرا نزدیک است دلش از شدّت اندوه آب شود.»
🍂مقالات🍂
📲 wikifeqh.ir/شام
📲 wikifeqh.ir/رقیه_بنت_حسین
📲 wikifeqh.ir/روضه_شب_سوم_محرم
📲 wikifeqh.ir/شام_(مفرداتنهجالبلاغه)
🍂پرسمان🍂
📲 wikiporsesh.ir/رقیه
📲 wikiporsesh.ir/حضرت_رقیه
📲 wikiporsesh.ir/تاریخ_دقیق_شهادت_امام_حسین_و_حضرت_رقیه_و_نرجس_خاتون
🆔 @wikifeqh
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | حکایت دختر خردسال امام حسین در دمشق
🍂در جریان واقعه عاشورا و اسرای اهل بیت امام حسین (علیهالسّلام) در شام، برخی از مقاتل و منابع، درباره شهادت دختری خردسال از امام حسین (علیهالسّلام) بدون ذکر نامی از او، در مدت اقامت اهل بیت در دمشق، گزارش کردهاند که قدیمیترین گزارش مربوط به حسن بن علی طبری است.
🔻وی چنین نقل کرده است:
در حاویه آمد که زنان خاندان نبوت در حالت اسیری، حال مردانی را که در کربلا شهید شده بودند، بر پسران و دختران ایشان پوشیده میداشتند و هر کودکی را وعدهها میدادند که پدر تو به فلان سفر رفته است، باز میآید؛ تا ایشان را به خانه یزید آوردند. دخترکی بود چهارساله، شبی از خـواب بیدار شد و گفت: پدر من حسین کجاست؟ این ساعت او را بـه خـواب دیدم [که] سخت پریشان بود. زنان و کودکان جمله در گریه افتادند و فغان از ایشان برخاست. یزید خفته بود. از خواب بیدار شد و حال تفحص کرد. خبر بردند که حال چنین است. آن لعین در حال گفت که بروند و سر پدر او را بیاورند و در کنار او نهند. ملاعین سر بیاوردند و در کنار آن دختر چهارساله نهادند. پرسید: این چیست؟ ملاعین [گفتند]: سر پدر تو است. آن دختر بترسید و فریاد برآورد و رنجور شد و در آن چند روز، جان به حق تسلیم کرد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/حکایت_دختر_خردسال_امام_حسین_در_دمشق
🆔 @wikifeqh
🗓 سه شنبه
☀️ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰٥ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 22 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️شهادت حضرت رقيه در شام (61 ق)
📥 wikifeqh.ir/رقیه_بنت_حسین
🌙 شمسی:
▫️وقوع «جنگ چالدران» بين ايران و عثمانی (893 ش)
📥 wikifeqh.ir/جنگ_چالدران
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | عامل پیروزی شامیان!
🍂الإمامُ علیٌّ عليه السلام:
▪️و اللّه لقد خَشِيتُ أن يُدالَ هؤلاءِ القَومُ [اهل الشام] علَيكُم بصَلاحِهِم في أرضِهِم و فَسادِكُم في أرضِكُم، و بأدائهِمُ الأمانَةَ و خِيانَتِكُم، و بطَواعِيَتِهِم إمامَهُم و مَعصِيتِكُم لَهُ، و باجتِماعِهِم على باطِلِهم و تَفَرُّقِكُم على حَقِّكُم!
▫️به خدا سوگند كه مى ترسم اين جماعت شاميان، به سبب صلاح و سازندگى آنها در سرزمينشان و فساد و تباهكارى شما در سرزمينتان و امانتدارى آنها و خيانتكارى شما و فرمانبرى آنها از پيشوايشان و نافرمانى شما از پيشوايتان و همداستانى آنها در باطلشان و پراكندگى و تفرقه شما در حقّتان، بر شما پيروز گردند!
📚نهج السعادة: 2/580.
📲 lib.eshia.ir/27307/9/459/الشام
🆔 @wikifeqh