هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | خطبههای اهل بیت در کوفه
🍂خطبههای اهل بیت در کوفه یکی از وقایع بعد از حادثه عاشورا، در جریان اسارت اهل بیت امام حسین (ع) است که در شهر کوفه واقع شده است.
🍁طبق گزارش منابع تاریخی، بعد از ورود اسرای کربلا به شهر کوفه، حضرت زینب کبری (س)، حضرت فاطمه صغری (س)، ام کلثوم (س) دختر امام علی (ع) و امام سجاد (ع) برای مردم خطبه خواندند.
✅یکی از اقدامات خاندان امام حسین (ع) برای معرفی سیمای زشت امویان و بیدار کردن وجدان خفته کوفیان و تحریک احساسات آنان، ایراد خطبههایی کوبنده و روشنگرانه بود. این سخنان، چنان تاثیری در کوفیان گذاشت که آنان در همان اجتماع، با اظهار پشیمانی از رفتار زشتشان، برای امام حسین (ع) و مظلومیت اهل بیت او، گریه و عزاداری کردند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/خطبههای_اهل_بیت_در_کوفه
🆔 @wikifeqh
📖 روزمان را با قرآن آغاز کنیم
💌 صفحه ۵۳ قرآن کریم
📝 فهم لغات:
🍃 wikifeqh.ir/صفحه_۵۳_قرآن_کریم
🆔 @wikifeqh
🗓 یکشنبه
☀️ ۳۱ تیر ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۱۵ محرم الحرام ۱۴۴۶ هجری قمری
🎄 21 جولای 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️آغاز غزوه بنی سلیم (۲ یا ۳ ق)
📥 wikifeqh.ir/غزوه_بنی_سلیم
▫️وقوع غزوه خیبر (۷ ق)
📥 wikifeqh.ir/غزوه_خیبر
▫️ولادت «سید بن طاووس» صاحب لهوف (۵۸۹ ق)
📥 wikifeqh.ir/سید_بن_طاووس
▫️درگذشت «حاج میرزا خلیل کمرهای» (۱۴۰۵ ق)
📥 wikifeqh.ir/خلیل_کمرهای
🔸 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | وضعیت زمین و آسمان در عزای امام حسین (علیه السلام)
🍂الإمامُ الصادق عليه السلام:
▪️«یا زُرارَة! إِنَّ السَّماءَ بَکَتْ عَلی الْحُسَینِ عَلَیهِ السَّلام اَرْبَعِینَ صَباحاً بِالدَّمِ وَ إِنَّ الْأَرْضَ بَکَتْ أرْبَعینَ صَباحاً بِالسَّواءِ وَ إِنًّ الشَّمْسَ بَکَتْ اَرْبَعِینَ صَباحاً بِالْکُسُوفِ وَ الْحَمْرَةَ ... وَ إِنَّ الْمَلائکَةَ بَکَتْ اَرْبَعِینَ صَباحاً عَلَی الْحُسَینِ عَلَیهِ السَّلام.»
▫️ای زراره، آسمان چهل روز بر حسین(عليه السلام) خون گریه کرد و زمین چهل روز برای عزای آن حضرت گریست با تیره و تار شدن و خورشید با کسوف و سرخی خود چهل روز گریست ... و ملائکه الهی برای آن حضرت چهل روز گریستند.
📚مستدرک الوسائل: ج۱۰، ص۳۱۳.
📲 lib.eshia.ir/11015/10/313/أربعين
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴حال امام سجّاد علیه السلام بعد از واقعه کربلا
🎙 مرحوم آیةالله ضیاءآبادی
📎 #امام_سجاد
📎 #محرم
📎 #ملت_امام_حسین
🆔 @wikifeqht
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🔘 #سید_بن_طاووس
🔻رضیالدین ابوالقاسم سید علی بن موسی بن طاووس (۵۸۹-۶۶۴ ه.ق)، معروف به سید بن طاووس، از فقهای نامآور شیعه در قرن ششم و هفتم هجری قمری که بیشترین شهرت وی در زهد، تقوی و عرفان است و اکثر تالیفات او در موضوع ادعیه و زیارات میباشد.
▪️ابن طاووس از علمای حله بوده و تحصیلات علمی خود را در حله و بغداد از اساتیدی چون نجیبالدین ابننمای حلی، فخار بن معد موسوی، محمد بن معد موسوی، تاجالدین حسن بن دربی، سالم بن محفوظ سوراوی، محییالدین محمد بن عبداللّه حلبی، اسعد بن عبدالقاهر اصفهانی، حیدر بن محمد حسینی، ابن نجار بغدادی شافعی فراگرفته است.
▫️وی از روحیه اعتدال برخوردار و با علمای اهلسنت تعاملاتی داشته به گونهای که از مکتب آنها دانش اندوخته است.
▪️او از علمایی بود که از منصبهای حکومتی دوری میجست و همه منصبهای پیشنهاد شده از سوی حاکمان را رد نمود، اما در زمان حمله مغولان به بغداد، بنا بر نقلها، برای حفظ جان مردم، ریاست نقابت علویان را پذیرفته و سه سال در این منصب بود که دارفانی را وداع گفت؛ به هر حال سیاست سید در برابر حکومت زمان خود، همواره بر دوری، انزوا و یک نوع مبارزه منفی و یا به تعبیر واقعیتر یک نوع سیاست مداراجویانه بوده است.
▫️کتاب اللهوف علی قتلی الطفوف، الاقبال بالاعمال الحسنه، الامان من اخطار الاسفار و الزمان، فرج المهموم، فلاح السائل و نجاح المسائل، کشف المهجة لثمرة المهجه، محاسبة النفس، الملاحم و الفتن و بسیاری دیگر از تالیفات ابن طاووس است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/سید_بن_طاووس
🆔 @wikifeqh
#غزوه_خیبر
🔻غزوه خیبر یا جنگ خیبر و نبرد خیبر، از غزوههای پیامبر اسلام (ص) در مقابل یهودیان خیبر بود که به فتح قلعههای خیبر انجامید و مسلمانان به پیروزی رسیدند.
🔹این غزوه در سال هفتم هجری قمری به منظور خلع سلاح عاملان فساد و ایجاد امنیت و آرامش در جامعه اسلامی با از بین بردن خیبر که مرکز آشوبهای نظامی و تحریکات و جنگافروزیها علیه مسلمانان بود، انجامید.
🔸نخستین کسی که از یهودیان به جنگ مسلمانان آمد حارث برادر مرحب خیبری بود، مسلمانان با دیدن او، پا به فرار گذاشتند؛ اما علی (ع) ماندند و با او جنگیدند و او را به هلاکت رساندند، همراهان حارث، به سوی قلعه گریختند و در را بستند. داستان حماسه امام علی (ع) در کندن درب قلعه از فضایل برجسته آن حضرت است....
🔹جریان فتح فدک و بخشش آن به حضرت زهرا (س) و سوء قصد به جان پیامبر اسلام (ص) توسط زن یهودی از دیگر حوادث مهم فتح خیبر بود.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/غزوه_خیبر
🆔 @wikifeqh
#غزوه_بنی_سلیم
🔻غزوه «بنیسلیم بالکدر» یا «قراره الکدر» یا «قرقره الکدر» در سال دوم و در بیست و سومین ماه هجرت رسولخدا (ص) به مدینه اتفاق افتاد.
🔹این غزوه که پانزده شب به طول انجامید، تنها هفت شب بعد از غزوه بدر، در هشت منزلی مدینه از طرف مکه، اتفاق افتاد.
🔸در توضیح غزوه بنیسلیم باید گفت، بعد از آن که گزارشاتی مبنی بر فعالیتهای گروهی از «بنیسلیم» و «غطفان»، علیه مسلمانان به پیامبر (ص) رسید، ایشان به همراه سپاهیان اسلام به سمت منطقه نان واقع در «کدر» حرکت کرد و راه را بر آنان بست.
🔹بنیسلیم که متوجه حرکت سپاهیان اسلام شده بودند، فرار کردند و مسلمانان بدون هیچ جنگ و درگیری شتران بسیاری را به عنوان غنیمت گرفتند.
🔸در این غزوه که در ماه محرم اتفاق افتاد، "علی بن ابیطالب (ع) " به عنوان پرچمدار سپاه از طرف پیامبر (ص) مشخص شده بود.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/غزوه_بنی_سلیم
🆔 @wikifeqh
📖 روزمان را با قرآن آغاز کنیم
💌 صفحه ۵۴ قرآن کریم
📝 فهم لغات:
🍃 wikifeqh.ir/صفحه_۵۴_قرآن_کریم
🆔 @wikifeqh
🗓 دوشنبه
☀️ ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۱٦ محرم الحرام ۱٤٤٦ هجری قمری
🎄 22 جولای 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️هجوم مسلمانان به دمشق (۱۴ ق)
📥 wikifeqh.ir/دمشق
🔸 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh