#جعفر_بن_یحیی_بن_خالد
🔻جعفر بن یحیی بن خالد بن برمک از خاندان برمکیان که از دولتمردان و غالباً ادب پیشه در دوره اول عباسیان، بویژه در زمان هارون الرشید بود.
🔹دولتمرد، ادیب و فرزند یحیی بود که با قتل وی «ایقاع» برمکیان آغاز شد. ابوالفضل جعفر در ۱۵۰ در مدینه به دنیا آمد. پدرش او را برای تحصیل به قاضی ابویوسف فقیه نامور حنفی سپرد. ویژگیهای اخلاقی او را نزدیکترین کس به خلیفه و متولی خاتم گرداند و خلیفه وی را سرپرست دارالخلافه کرد.
🔸جعفر، گذشته از قدرت سخنوری و توقیعات زیبا که بدان شهرت ویژه دارد و نسخه برداری و گردآوری و مطالعه آن به عنوان نمونههای تبحّر در میان کاتبان و اهل ترسل رایج بود، در ادب پروری نیز صاحب آوازه ای در خور است، چنانکه صله او به مروان بن ابی حفصه برای شعری در رثای مَعن بن زائده مشهور است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/جعفر_بن_یحیی_بن_خالد
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | ورود اسرای کربلا به شام
🍂ورود اهل بیت به شام یکی از مصائب رنجآور حادثه عاشورا بود که به امر یزید بن معاویه به عبیدالله بن زیاد و در جریان اسارت اهل بیت امام حسین (علیهالسّلام) و در راس آنها حضرت امام سجاد (علیهالسّلام) و حضرت زینب (سلاماللهعلیها) روی داد.
🔻عبیدالله بن زیاد پس از کسب تکلیف از یزید بن معاویه در خصوص اسرای کربلا، دستور اعزام آنها را به سوی شام صادر کرد که در مسیر حرکت و در شام اتفاقاتی روی داده که در منابع تاریخی و مقاتل به آنها اشاره شده است.
🌹با رسیدن کاروان اسرا به شام، دمشق غرق در شادی و سرور شد. ساکنان شهر به مانند اعیاد بر در و دیوار شهر پردههای دیبا آویخته بودند و به یکدیگر تبریک میگفتند و زنانشان دف میزدند و بر طبل میکوبیدند.
✍️سید بن طاوس در مورد این واقعه مینویسد:
«وقتی اسرای کربلا نزدیک شهر دمشق رسیدند، ام کلثوم نزد شمر بن ذی الجوشن رفت و گفت: ما را از دروازهای ببر که تماشاچیان کمتر حضور داشته باشند و به سپاه بگو این سرها را از محلها دورتر ببرند تا نگاه مردم کمتر به ما بیفتد. اما شمر در اثر خباثت و پلیدی که داشت دستور داد سرها را بالای نیزهها زدند و در میان محملها قرار دادند و آنان را از میان تماشاچیان عبور دادند»
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/ورود_اسرای_کربلا_به_شام
🆔 @wikifeqh
📖 روزمان را با قرآن آغاز کنیم
💌 صفحه ۶۹ قرآن کریم
📝 فهم لغات:
🍃 wikifeqh.ir/صفحه_۶۹_قرآن_کریم
🆔 @wikifeqh
🗓 سه شنبه
☀️ ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰۱ صفر ۱٤٤٦ هجری قمری
🎄 06 آگوست 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️شروع جنگ صفين (۳۷ ق)
📥 wikifeqh.ir/جنگ_صفين
▫️كشته شدن صاحب الزنج و پايان يافتن فتنه زنگيان (۲۷۰ ق)
📥 wikifeqh.ir/صاحب_الزنج
🔸 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | محبوبترينِ كارها نزد خدا
🍂الإمامُ الصَّادق عليه السلام:
▪️مِنْ أَحَبِّ الْأَعْمَالِ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى زِيَارَةُ قَبْرِ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ.
▫️از محبوبترين كارها نزد خداوند متعال، زيارت قبر حسين عليه السلام است.
📚كامل الزيارات: ص۱۴۶.
📲lib.eshia.ir/86827/1/146/أَحَبِّ
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 اول ماه صفر سالروز ورود کاروان اهل بیت (ع) به شام
📲 wikifeqh.ir/ورود_اسرای_کربلا_به_شام
🆔 @wikifeqh
#جنگ_صفين
🔻جنگ صفین از مهمترین نبردهای زمان خلافت امام علی (علیهالسلام) بود که در سال ۳۷ هجری بین آن امام بزرگوار و معاویة بن ابیسفیان در سرزمین صفین که در ناحیه غربی عراق بین رقه و بالس قرار دارد رخ داد؛ ازهمینرو به جنگ صفین شهرت یافت.
🔸با گذشتن محرم، جنگ صفین به تمام معنا در نخستین روز ماه صفر میان مالك و حبیب بن مسلمه آغاز شد.
🔹در شب آغاز جنگ، امام به همه نیروهای خود، سفارش میكرد: «تا آغاز به جنگ نكردهاند شما به جنگ با ایشان نپردازید. فرارکننده ای را نكشید و مجروحی را به قتل نرسانید و کسی را برهنه نسازید و كشتهای را مثله نكنید».
🔸عمار كه پیامبر فرموده بود تو به دست گروهی متجاوز كشته میشوی و همه مردم نیز این خبر را شنیده بودند، در یكی از روزهایی كه جنگ با شدت در جریان بود به شهادت رسید.
🔹امام از معاویه خواست تا با یكدیگر مبارزه كنند تا هر كدام پیروز شدند، حکومت از آن او باشد. معاویه حاضر به پذیرش این پیشنهاد نشد. یكبار نیز امام با عمرو روبرو شد كه عمرو با آشكار كردن عورت خود و استفاده از حیای امام توانست از معركه بگریزد.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/جنگ_صفين
🆔 @wikifeqh
#صاحب_الزنج
🔻علی بن محمد ورزنینی، ملقب به صاحب الزنج رهبر قیام زنگیان علیه عباسیان در قرن سوم قمری بود.
🔹قیام او در سال ۲۵۵ق آغاز شد و پانزده سال ادامه داشت تا اینکه در سال ۲۷۰ق در ایام خلافت المعتمد علی الله، برادرش الموفق عباسی او را شکست داده و کُشت.
🔸صاحب زنج خود را از نسل زید فرزند امام سجاد (علیهالسلام) معرفی میکرد. اما بیشتر مورخان و محققان معتقدند او از نسل اهلبیت (علیهمالسلام) نبوده و علوی بودن او را رد کردهاند.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/صاحب_الزنج
🆔 @wikifeqh
📖 روزمان را با قرآن آغاز کنیم
💌 صفحه ۷۰ قرآن کریم
📝 فهم لغات:
🍃 wikifeqh.ir/صفحه_۷۰_قرآن_کریم
🆔 @wikifeqh
🗓 چهارشنبه
☀️ ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰۲ صفر ۱٤٤٦ هجری قمری
🎄 07 آگوست 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️شهادت حضرت زيد عليه السلام (۱۲۱ ق)
📥 wikifeqh.ir/زید_بن_علی_بن_حسین_(علیهالسلام)
🔸 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh