هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ویکی_فقه #حقوق_بشر #برده_داری #حقوق
💢 بعضى بر اسلام خرده میگیرند که چرا این آئین الهى با آن همهی محتوا و ارزشهاى والاى انسانى مساله بردگى را به کلى الغاء نکرده، و طى یک حکم قطعى و عمومى آزادى همهی بردگان را اعلام ننموده است؟!
➕ درست است که اسلام سفارش زیادى در مورد بردگان کرده، اما آنچه مهم است آزادى بیقید و شرط آنها است، چرا انسانى مملوک انسان دیگرى باشد و آزادى را که بزرگترین عطیه الهى است از دست دهد؟!
✅ پاسخ •✾• 👇
🔹 رسم بردهداری که طبق آن یک انسان موضوع مالکیت انسان دیگر قرار میگرفته، با سابقهای دیرین در تمدن بشری، مطرح بوده است و اسلام ابداع کننده آن نبوده است.
wikifeqh.ir/بردهداری
🔸 بردگان قبل از اسلام وضع دردناکى داشتهاند، و به قدرى بدبخت بودند که بردهی تمام جامعه محسوب میشدند، و هر کس بدون ترس از قانون میتوانست هر قدر بخواهد غلام خود یا دیگرى را آزار و شکنجه دهد، و در حقیقت زندگانى آنها از حیوانات نیز بدتر بود.
wikiporsesh.ir/تاریخ_بردگی
🔹 اگر اسلام در یک فرمان عمومى دستور مىداد همه بردگان موجود را آزاد کنند، چه بسا بیشتر آنها تلف میشدند، زیرا گاه نیمى از جامعه را بردگان تشکیل میدادند، آنها نه کسبی داشتند، و نه خانهای و نه وسیلهاى براى زندگی؛ بنابراین آزادی باید تدریجی انجام میگرفت.
🔸 نخستین حرکت اسلام مسدود ساختن راههای بردهگیری و انحصار آن بهتنها موردی بود که در آن شرایط گاه گریزی از آن نبود و آن مورد مربوط به اسیران جنگی بود که البته با حفظ شرایط و مقررات خاص آن را پذیرفت.
➕ اسلام برنامه وسیعى براى آزاد شدن بردگان تنظیم کرده است که اگر مسلمانان آن را عمل مىکردند در مدتى نه چندان طولانی همه بردگان تدریجا آزاد و جذب جامعه اسلامى میشدند.
wikiporsesh.ir/برده_داری_در_اسلام
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #اصول_فقه #اخلاق_اسلامی #حدیث
🔸 یکی از معانی اصالة الصحة فی فعل الغیر، حسن المعاشرة مع الناس میباشد. این قاعده بیانگر یک قانون اخلاقی است یعنی خوش بینی و خوشرویی با مردم اعتقادا، لسانا و عملا.
امام علیعلیهالسلام فرمودند: ضَعْ أَمْرَ أَخِيكَ عَلَى أَحْسَنِهِ حَتَّى يَأْتِيَكَ مَا يَغْلِبُكَ مِنْهُ وَ لَا تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَخِيكَ سُوءاً وَ أَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي الْخَيْرِ مَحْمِلًا.
📍 برای مطالعه بیشتر به لینک 👇 زیر بروید.
wikifeqh.ir/اصالةالصحة
@wikifeqh
#حقوق_بشر #مبنای_حقوق_بشر #ویکی_فقه
📍#حقوق_بشر غربی بر مبانی نظری خاصی مبتنی است، از جملهی آنها میتوان به خردباوری علمی، فردگرایی، حقوق طبیعی و قرارداد اجتماعی اشاره کرد.
مبنای حقوق بشر غربی با تفسیر ویژه آن با دیدگاه اسلام سازگاری ندارد، چرا؟
📍 برای مطالعهی پاسخ به لینک 👇 زیر بروید.
wikiporsesh.ir/مبنای_حقوق_بشر_غربی
@wikifeqh
10.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #کلیپ_تصویری | صندوق توسعه ملی با چه هدفی اجاد شد؟ و چرا #صندوق_توسعه_ملی کم اثر شد؟
🔺 مروری بر بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار فعالان اقتصادی. ۹۸/۸/۲۸
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ویکی_فقه #حقوق_بشر #برده_داری #حقوق 💢 بعضى بر اسلام خرده میگیرند که چرا این آئین الهى با آن همه
#ویکی_فقه #حقوق_بشر #برده_داری
🌠 آئین اعتقادی اسلام درباره بردهداری
🔸 اسلام، از نظر آیین اعتقادی، بیش از ادیان دیگر بردگی را نفی نکرده است، اما همچون این آیینهای پیشین، هر چند به صورتی نسبتاً متفاوت، کوشیده است تا این نهاد اجتماعی را محدود سازد.
🔸 در اسلام، برده از لحاظ معنوی با آزاده همشأن است و برای روح او همان سرنوشت ابدی آزاده وعده داده شده است؛ در این جهان، جایگاه اجتماعی او، تا پیش از آزاد شدن، همچنان فروتر است و باید با تسلیم و رضا به آن تن در دهد.
🔸 قرآن بدفعات، آزاد کردن برده را کاری پُر ارج (بِرّ) میخواند، مصرف #زکات را در این راه روا میشمارد یا #کفّاره برخی از گناهان مانند قتل غیرعمد و سوگند دروغ را آزاد کردن بردگان قرار میدهد.
🔸 با بردهای که آزاده نشده باشد باید با احسان رفتار کرد.
🔸 زن یا شوهر دادن بردگان، تکلیف #اخلاقی صاحبان آنان است حتی ازدواج مرد یا زن مسلمان آزاد با برده مسلمان، اگر لازم باشد، جایز است برده زن که با مرد آزاد، البته با اجازه صاحبش، ازدواج کند حق «صداق مناسب».
🔻🔻🔻
http://wikifeqh.ir/اسلام_و_بردهداری
@wikifeqh
40.mp3
10.6M
🎤 #کلیپ_صوتی | معنای فتنه و فتنه در قرآن
👤 #حجت_الاسلام_عابدی
@wikifeqh
#حقوق_بشر #ویکی_فقه
🔸نقدی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر🔸
3⃣ مادهی سوم اعلامیه جهانی حقوق بشر.
یکی از حقوقی برای هر فردی ثابت میشود حق زندگی است.
💢 پرسش: آیا حق حیات حقی اوّلی است که ممکن است در بعضی اوضاع و احوال ساقط شود و از میان برود یا حقی همیشه ثابت است؟
✅ آنچه از این مادّه استفاده میشود - به احتمال قریب به یقین مراد نویسندگان اعلامیه نیز همین بوده ـ این است که حقحیات مطلق است؛ یعنی هیچ کسی را، هرچند جرمی و جنایتی مرتکب شده باشد، نمیتوان کشت. از همین رو، بسیاری از کشورها با استناد به همین مادّه مجازات اعدام را لغو کردهاند.
🔸 کسانی که دچار چنین پندار بیپایهای شدهاند، به حق خداوند معتقد نیستند، بلکه همه حقوق را ناشی از تبادل منافع در جامعه میدانند و میگویند چون انسانها در زندگی همکاری متقابل دارند حقوق و تکلیفی پیدا میکنند.
❌ از آنان میپرسیم: چگونه بر این باورید که اگر کسی دیگری را کشت نباید کشته شود و حتی از کسی که هزاران انسان بیگناه را به خاک و خون کشیده است نباید سلب حیات کرد؟ مگر نه این است که به عقیده خود شما اگر کسی به دیگری کمکی کند بر او حقی مییابد؟ بر این اساس، اگر کسی به دیگری خسارتی وارد کند، حقی را ضایع کرده است و شخص متضرر باید بتواند ادعای خسارت بکند. و چه زیانی بالاتر از اینکه کسی را بکشد؟ چگونه کسی که فرد یا افرادی را به قتل رسانده است، خود همچنان حق حیات دارد؟! به چه دلیل حیات یک انسان در هر اوضاع و احوالی باید محفوظ بماند؟
📍 برای مطالعه بیشتر به لینک 👇 زیر بروید.
wikifeqh.ir/نقد_اعلامیه_جهانی_حقوق_بشر
@wikifeqh
#ویکی_فقه #حدیث #اعتراض
🔰 #امام_سجاد_علیه_السلام زیان بیتوجهی به انتقاد سازنده را اینگونه گوشزد میکند:
چه بسا اشخاصی که از بس خوبیشان را گفتند و مدحشان نمودند، فریب خوردند و فاسد شدند و چه بسا افرادی که چون از #عیب شان چشم پوشی شد (و مورد انتقاد قرار نگرفتند)، مغرور شدند.
🔺 منبع حديث👇👇👇
wikifeqh.ir/انتقاد
@WikiFeqh