45.mp3
9.5M
🎙 #سخنرانی | ضرورت حفظ وحدت حوزه و دانشگاه
🔻سخنرانی حجت الاسلام محمد مفتح با موضوع ضرورت حفظ وحدت حوزه و دانشگاه
@WikiFeqh
#جشن_تکلیف #ویکی_فقه #اخلاق_اسلامی #فقه
✅ جشن تکلیف فرزندانمان را چگونه برگزار کنیم؟
🔸 در گذشته بعضی از علمای بزرگ ما، فرا رسیدن دوران بلوغ را برای نوجوانان خود جشن میگرفتند و بزرگان را دعوت نموده و در مراسم باشکوهی از او به عنوان یک فرد بالغ نام برده و حضار مجلس نیز به او تبریک میگفتند و بدین طریق به او میفهمانیدند که این مرحله از زندگی شما، سرآغاز حیات با ارزش و جدید است، که همانند سایر بزرگسالان رشدیافته، مورد خطاب خداوند قرار میگیری و مسئولیت پیدا میکنی و باید خود تصمیم بگیری. تو دارای شخصیت مستقل شدهای و در رفتوآمدها، در نشستوبرخاستها و در ارتباط با دیگران باید حریم و حدود الهی را رعایت کنی و بدینسان، با او به عنوان یک شخصیت رشدیافته، رفتار میکردند و همین امر به پرورش و رشد روحی و روانی او کمک میکرد و کمکم او را برای پذیرفتن وظایف پر مسئولیت زندگی آینده خود آماده میساخت.
🔸 والدین نیز میتوانند با برپایی مراسم جشن، این روز مهم را گرامی داشته، تا نوجوان کمکم خود را برای انجام وظایف شرعی خود آماده سازد.
🔹 ولی در این میان آنچه حائز اهمیت است، محتوای این مراسم است، که هر چهقدر روح معنوی در آن حاکم باشد، اثراتی مثبت خواهد داشت. جشن تکلیف باید چه ویژگیهایی داشته باشد تا روح معنوی در آن حاکم باشد؟
📍 برای مطالعهی پاسخ به لینک 👇 زیر بروید.
wikiporsesh.ir/جشن_تکلیف
@wikifeqh
41.mp3
14.7M
🎵#کلیپ_صوتی | ابعاد امنیت و جنبههای معنوی آن.
👤 #حجت_الاسلام_عابدی
@wikifeqh
#ویکی_فقه #کلام_اسلامی #مرگ #معاد_شناسی
📍موت واژهای است که در قرآن بکار رفته استو به معنای فقدان حیات و آثار آن است. بنابراین، همانگونه که حیات دارای مراتب و یا مصادیق گوناگون است، موت نیز مصادیق مختلف دارد:
۱. مرگ نباتی: از کار افتادن قوه نباتیه و آثار آن چون رشد و نمو.
۲. مرگ حیوانی: از کار افتادن قوای حیوانی و آثار آن، چون اراده و ادراک حسی، وهمی و خیالی.
۳. مرگ انسانی: عدم ترتب آثار قوه عقلانی.
🔸 بنابراین، هرگاه فرد یا جامعهای فاقد صفات و ارزشهای عقلانی باشد، فاقد حیات انسانی بوده و مرده است. #امام_علی_علیه_السّلام میفرماید:
«فالموت فی حیاتکم مقهورین، و الحیاة فی موتکم قاهرین».
📌 ادامه مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید...
wikifeqh.ir/قبر_و_برزخ
@wikifeh
#کتاب_شناسی #ملا_محسن_فیض_کاشانی #ویکی_وفقه
📝 آبِ زُلال، نام منظومهای مختصر در ادب پارسی است و بیشتر جنبه عرفانی دارد و توسط ملامحسن فیض کاشانی نوشته شده است. این منظومه به دو جرعه تقسیم شده و هر جرعه دارای سه نفس است. جرعهی اول خطاب به حق تعالی و جرعهی دوم خطاب به نفس است. این مثنوی اینگونه آغاز میشود:
یا محیی قلب کل عارف فیاض زوارف المعارف
ستّار معایب البرایا غفار کبائر الخطایا
و چنین خاتمه مییابد:
از سرتاپای گوش بادت وین آب زلال نوش بادت
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/آب_زلال_(فیض_کاشانی)
@wikifeh
#فال_حافظ #فرهنگ #تفأل #شب_یلدا #ویکی_فقه
🔸 در قلمرو زبان فارسی، غیر از قرآن که با آن استخاره میکنند، برای فال زدن بیش از هر کتاب دیگری، از دیوان حافظ استفاده میشود.
باور عامیانه ایرانیان بر آن بود که حافظ از نیت و نیاز همگان خبر دارد و از همین روست که او را لسان الغیب خواندهاند.
🔹 تفأل به دیوان حافظ، هر چند جنبه سرگرمی و تفنن برانگیزههای دیگر در این کار غلبه دارد فال زدن به دیوان حافظ، مراسم شب یلدا، چهارشنبه سوری و... انجام میشود.
🔸 فالْخوان، غالباً فرد باسواد و محترمی است که نزد حاضران در جمع، حائز ارج و اعتبار است. معمولا در خانوادهها، کار فال خواندن بر عهده بزرگ خاندان نهاده میشود.
🔹 فالخوان، #دیوان_حافظ را همچون کتابی مقدّس در دست میگیرد و رو به قبله مینشیند، ابتدا صاحب فال، نیت میکند و سپس فالخوان با سر انگشت و معمولا با چشمان بسته، صفحهای را نشان میکند و میگشاید. غزلِ فال، اولین غزل درج شده در صفحه راست است و اگر شروع غزل از صفحه قبل باشد، فالخوان یک ورق به عقب بر میگردد و غزل را از مطلع آن میخواند. غزلی را که پس از غزل فال قرار دارد، شاهد فال تلقی میکنند.
🔸 بنا بر باور عامیانه، در تفأل به دیوان حافظ، باید او را به شاخ نبات، که معشوق وی بوده، قسم داد و گرنه فال، وصف الحالِ نیت کننده در نخواهد آمد؛ همچنین قَسَمهای متنوع دیگر و نیز نذرهایی برای مزار حافظ در اینباره معمول بوده است.
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/فال_حافظ
@wikifeh
#فرهنگ #ویکی_فقه #تفأل_تطیر #خرافات
👁🗨 فال بد زدن به چیزی را طِیَره میگویند. طیره در دوران جاهلیت مرسوم بوده است و مردم جاهل هنگام سفر و انجام کارهای مهم به رخدادها، پرندگان و حیوانات، فال بد زده و به سبب آن از انجام دادن کار یا رفتن به سفر خودداری میکردند.
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/طیره
@wikifeh