🌺 برای علاقمندان به #مباحث_اخلاقی
⚜#آداب_باطنی_دعا
🍀 توجه: دعاکننده بايد توجه داشته باشد که مخاطب او مالک و خالق اوست پس بايد با تمام وجود توجهش به دعاي خود باشد و معلوم است که صرف حرف زدن بدون توجه در حقيقت بياعتنايي به مخاطب است، هر چند خداوند متعال اين بياعتنايي را ميبخشد اما نبايد انتظار اجابت دعا را داشت. امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: «خداوند متعال دعاي دل غافل را مستجاب نميکند پس هنگام دعا با تمام وجود رو به سوي خدا بياور، پس از آن يقين به اجابت داشته باش».
🍀 قلب پاک: دليکه پر از وسوسههاي شيطاني و هواهاي نفساني است نميتواند با مبدا خير و کمال مطلق در ارتباط باشد وقتي دل در طلب گناه باشد بر زبان راندن دعا و درخواست خير، فقط ابراز کردن چند جمله دروغ است لذا اميرمومنان (عليهالسّلام) ميفرمايند: «بهترين دعا آن است که از سينهاي پاک و قلبي پرهيزگار صادر شود.»
🍀 خوف و طمع: اگر دعا با توجه باشد، هم خوف به همراه دارد و هم طمع؛ ترس از گناه که مبادا انسان را مبغوض حق تعالي کند و در نتيجه مانع اجابت دعا بشود. اما از طرفي فضل و کرم خداوند باعث طمع انسان به استجابت دعا ميشود. خداوند ميفرمايد: «در حال خوف و طمع دعا کنيد.»
🍀 ذلت و گدايي: انسان همه هستي خود را از خدا دارد و هيچ چيز او از خودش نيست. چه چيزهايي که مال شخص او، محسوب ميشود و مخصوص خود اوست همچون روح و بدن. مال، همسر و فرزند؛ و چه نعمتهاي عمومي که همه بندگان خدا از آن بهرهمندند و اغلب، اين نعمتها مورد غفلت و فراموشي هستند مثل خورشيد، دريا، زمين و حتي قوانين طبيعي اين جهان. بنابراين انسانها به معناي واقعي، فقير هستند پس در دعا بايد اول توجه به اين فقر و ذلت خود داشته باشد و با همان حال دعا کند. امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: «خداوند متعال به موسي وحي کرد: اي موسي، وقتي در پيشگاه من هستي، همچون بنده ذليل و فقير باش.»
🍀 خوش گماني به خدا: برآوردن حاجت بندگان به هر اندازه بزرگ باشد براي خداوند، هيچ زحمتي ندارد و از طرفي خداوند کريم و بخشنده است و نعمتهاي بيشماري را به بندگان خود داده است پس شايسته است انسان وقتي دعا ميکند به اجابت آن خوش گمان باشد چنانکه امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: «وقتي دعا کردي در همان حال فکر کن حاجتت برآورده شده و حاضر است» همچنين پيامبر اسلام (صلّياللهعليهوآله) ميفرمايند: به درگاه خداوند در حالي دعا کنيد که يقين به اجابت داريد.
🍀 اصرار در دعا: امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: قسم به خدا، چون بندهاي در حاجت خود اصرار کند خداوند حاجتش را برآورد و پيامبر (صلّياللهعليهوآله) ميفرمايند: هر کس دري را پيدرپي بکوبد و اصرار کند عاقبت گشوده شود.
#ویکی_فقه #اخلاق #دعا #آداب_دعا
🌹براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/آداب_دعا
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_عرفانی
⚜ #اسم_اعظم_هو
💠 «هو» اسم معيني است که براي خلق معلوم ميباشد، زيرا «هو» کنايه از فردي است که بهگونه غيبت و فردانيت موجود است، و وجود و غيبت از همه ممکنات از صفاتي هستند که بر حق سبحان واجب ميباشند و دلالت بر نهايت عزت و علوّ و کبريا ميکنند، اما وجود براي خداوند به ذاتش و از ذاتش ميباشد، و براي غير خداوند از ناحيه غيرش است، و اما فردانيت پس فرد مطلق از هر ناحيه، غير از او نميباشد، و اما غيبت از همه ممکنات به دليل اينکه محال است که خداوند حالّ در غير خود يا محلّ براي غير يا متصل به غير يا منفصل از غير خود باشد، پس هيچ مناسبتي بين او و چيزي از ممکنات نيست، بنابراين ثابت شد که صفاتي که کلام ما (هو) بر آنها دلالت ميکند به غير خداوند سبحان سزاوار نيست، پس اين کلمه اخص اسماي خداوند سبحان ميباشد».
💠 «هو» اسم خداي متعالي است؛ نه ضمير، به همين جهت «يا هو» درست است. نزد عارفان «هو» به مقام «هويّت مطلقه» من حيث هي هي اشاره دارد، بيآنکه متعيّن به تعيّن صفاتي يا متجلّي به تجلّيّات اسمايي باشد و اين اشاره، از غير صاحب قلب تقيّ نقيّ احديّ احمدي محمدي(صلي الله عليه وآله)ممکن نيست.
💠 به عبارت ديگر، «هو» به مقامي اشاره دارد که اشاره و آمال عارفان از آن منقطع و از اسم و رسم مبرّا و از تجلّي و ظهور منزّه است.
#ویکی_فقه #عرفان #اسمای_الهی #اسم_اعظم
🌹براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/اسم_اعظم
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🍀 #یک_حدیث_ناب
🌺 قال النبي ( صلى الله عليه وآله ) : « لا تنسوا موتاكم في قبورهم ، وموتاكم يرجون احسانكم ، وموتاكم محبوسون يرغبون في اعمالكم البر وهم لا يقدرون ، اهدوا الى موتاكم الصدقة والدعاء»
🍁 «مردگانتان را که در قبرها آرميده اند؛ از ياد نبريد. مردگان شما اميد احسان شما را دارند. مردگان شما زنداني هستند و به کارهاي نيک شما رغبت دارند. آنها خود، قدرت انجام کاري ندارند؛ شما صدقه و دعائي به آنها هديه کنيد».
⬅️ منبع: http://lib.eshia.ir/11015/2/114/١٥٧٤
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث #مهدویت
⚜️ #محمد_بن_علی_شلمغانی
💠 شلمغاني از ياران امام عسکري (عليهالسلام) بود و در آغاز، انحرافي نداشت و بلکه از فقهاي بزرگ اماميه به شمار ميرفت؛ اما پس از وفات امام حسن عسکري (عليهالسلام) انتظار نيابت داشت و وقتي نيابت به حسين بن روح واگذار شد، حسد او شعلهور شده، کارشکني بر ضد حسين بن روح را آغاز کرد.
💠 او سخناني از خود ميساخت و به حسين بن روح و ديگر نايبان نسبت ميداد. او پيشتر کتابهاي بسياري داشت و در آنها، انبوه رواياتي را که از امامان (عليهمالسلام) شنيده بود، گردآوري و دستهبندي کرده بود، اما هنگامي که راه انحراف و ارتجاع در پيش گرفت، در روايات تغييراتي پديد ميآورد؛ هرچه ميخواست بر آنها ميافزود و هرچه دلخواه او بود، کم ميکرد.
💠 نجاشي در رجال خود درباره وي مينويسد: ابوجعفر محمد بن علي شلمغاني از پيروان مذهب اماميه بود؛ اما رشک و حسد بر جايگاه ابوالقاسم حسين بن روح، وي را بر آن داشت که ترک مذهب اماميه گويد و داخل کيشهاي مردود شود؛ تا بدان جا که از طرف امام غايب، توقيعاتي بر ضد او صادر شد.
#ویکی_فقه #مهدویت #مدعیان_دروغین #شلمغانی
🌹براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/محمد_بن_علی_شلمغانی
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث #مهدویت
⚜️ #علوم_در_عصر_ظهور
🍀 آنچه که از روايات بر ميآيد آن است که به برکت وجود حکومت جهاني حضرت مهدي (عليهالسّلام) امکانات و تجهيزات و پيشرفتهاي بشري که مربوط به امور صنعتي و کشاورزي و بهداشتي و غيره ميباشند نه تنها باقي ميمانند بلکه از آنها استفاده بهينه کرده و گسترش هم مييابد و اساساً بايد گفت که اسلام دين تکامل و پيشرفت در همه زمينههاي مادي و معنوي، دنيوي و اخروي ميباشد.
🍀 شکوفايي اقتصادي: آفريدگار انسان زمين و آسمان و آنچه که در آنهاست را براي انسان آفريده است و از انسان فقط عبوديت را طلب کرده است که اگر عبوديت کند علاوه بر جزاي اخروي دنياي او را نيز آباد ميکند که فرمود: «لَوْ اَنَّ اَهْلَ الْقُري آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْاَرْضِ»
🍀 رشد کشاورزي: در زمان آن حضرت استعدادهاي دروني زمين آشکار ميشود و گياهان و حيوانات با تمام وجود به خدمت بشر در ميآيند به گونهاي پيشرفتهاي کشاورزي و دامداري قبل از ظهور نسبت به بعد از آن چيزي محسوب نميشوند در روايت است که کشاورز از هر من صد من محصول بدست ميآورد و در هر سنبلي صد دانه عمل ميآيد و خداوند براي هر کس که اراده کند زيادتر ميکند و در روايت است که «و تکثر المواشي» يعني دامها زياد ميشوند.
🍀 علوم پزشکي: در آن عصر هيچ بيماري بدون درمان باقي نميماند امام باقر (عليهالسّلام) در اين باره ميفرمايند: هر کس قائم اهل بيت مرا درک کند اگر به بيماري دچار باشد شفا يابد و چنانچه دچار ناتواني باشد توانا و نيرومند ميشود.
🍀 صنايع و مساله انرژي: امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: هنگاميکه قائم ما قيام کند زمين به نور پروردگارش روشن ميشود و بندگان خدا از نور آفتاب بينياز ميشوند
#ویکی_فقه #مهدویت #عصر_ظهور
🌹براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/علوم_در_عصر_ظهور
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
⚜ #سيد_حسن_مدرس
💠 شهيد سيد حسن مدرس نسبش پس از سي و يك پشت به حضرت امام حسن مجتبي (عليه السلام) ميرسد و يکي از مهمترين رجال علمي، مذهبي و سياسي ايران در عصر مشروطه و پهلوي اول است.
💠 مدرس در زندگاني خويش همواره به مسائل اجتماعي و سياسي نظر داشت. وي در زمان مبارزه آزاديخواهان عليه حکومت استبدادي محمدعليشاه با اتحاد با برخي از علماي اصفهان همچون آقا نورالله اصفهاني و سردار اسعد، عليه اقبالالدوله کاشي، حاکم اصفهان، قيام کرده، پس از برقراري مشروطه به عضويت انجمن ولايتي اصفهان درآمد.
💠 پس از استبداد صغير در دوره مشروطه و برگزاري دوره دوم مجلس شوراي ملي، مدرس (1288ش) از سوي علماي نجف به عنوان يکي از پنج نفر علماي طراز اول براي نظارت بر قوانين مصوبه مجلس انتخاب گرديد.
💠 وي در مجلس همواره با نطقها و بحثهاي مختلف، دولت را در حل مشکلات ياري داده و در مقابل خواستههاي غيرقانوني امناي دولت سرسختانه مبارزه کرده، سعي در جلوگيري از آن داشت.
💠 اواخر دوره دوم مجلس که با تشنجات داخلي، بازگشت محمدعلي شاه براي دستيابي به سلطنت و اولتيماتوم روسيه به ايران همراه بود، به علت قابل اجرايي نبودن تصميمات، عمر مجلس در سوم دي 1290ش پايان يافت.
💠 جمله معروف مدرس مبني بر «حالا که بناست از بين برويم چرا با دست خودمان از بين برويم» در مقابل اولتيماتوم 48 ساعته روسيه به ايران است.
💠 پس از تعطيلي مجلس، مدرس ضمن تدريس و اداره مدرسه سپهسالار (که در بدو ورود وي از اصفهان به تهران، توليت مدرسه به وي سپرده شد در محافل سياسي تهران حضور داشت؛ ضمن اينکه جلسات کميسيون عدليه مجلس برپا بوده، مصوباتي نيز داشت.
براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/سیدحسن_مدرس
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
⚜ #مجلس شورای اسلامی
🍀 مجلس شورای اسلامی از لحاظ ساختاری، یکی از قویترین مجالس دنیاست.
🍀 براساس سیستم تک مجلسی در ایران، قانونگذاری در اختیار یک مجلس قرار میگیرد و مجلس از این حیث رقیب ندارد، برخلاف سیستم دو مجلسی کشورهای فرانسه، آمریکا، انگلیس، روسیه، آلمان، سوئیس، استرالیا، مصر، مالزی، هند و... که مصوبات هر یک از مجالس در مجلس دیگر هم باید به تصویب برسد.
🍀 در ایران برخلاف کشورهای فرانسه، انگلیس، مصر، روسیه و بلغارستان و... رئیس جمهور یا فرد دیگری قدرت انحلال مجلس را ندارد.
🍀 دلیل سوم بر قدرت مجلس ایران این است که برخلاف بعضی کشورها، رئیس جمهور حق وتوی مصوبات مجلس و عدم توشیح آنان را ندارد.
🍀 دلیل چهارم بر قدرت مجلس ایران این است که در کشورهای دیگر، آرائ نهاد کنترل کننده قوانین عادی بوسیله قانون اساسی (نهادهای متناظر شورای نگهبان (قطعی است و قابلیت تجدیدنظرخواهی ندارد .
🍀 پنجمین دلیل بر قدرت مجلس شورای اسلامی در مقایسه با مجالس کشورهای دیگر این است که هیچ دستگاهی خارج از مجلس در مورد دستور جلسات آن، دخالت نمیکند …
براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/مجلس_شورای_اسلامی
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
⚜ #ورود_حضرت_معصومه_به_قم
💠 پس از آنکه مامون عباسي در سال 200 هجري امام رضا (عليهالسّلام) را به خراسان، دعوت کرد، حضرت معصومه (سلاماللهعليها) به همراه عدهاي از برادران و بستگان، پس از يک سال به انگيزه ديدار برادر وارد ايران شدند. پس از اينکه مامورين حکومت عباسي در ساوه جلوي کاروان حضرت معصومه را گرفتند حدود 23 نفر از آنها کشته شدند گروهي اسير و گروهي نيز متواري گرديدند. نقل شده که حضرت معصومه را عمال بني عباس در ساوه مسموم کردند. آن حضرت در حال بيماري قم را اختيار کرد چون قم مرکز شيعيان بود از اين رو رهسپار قم شد.
💠 خبر ورود فاطمه معصومه به ساوه و (حرکت او به سوي قم) به مردم قم رسيد. شیعیان قم به خدمت ایشان رسیده و درخواست نمودند به قم بيايند. از ميان ايشان موسي بن خزرج «از اصحاب امام رضا (عليهالسّلام)» بيرون آمد و به شرف ملازمت فاطمه رسيد. زمام ناقه حضرت را گرفت و به جانب شهر کشيد و به سراي خود فرود آورد.
💠 ورود حضرت معصومه به قم تقريبا در 23 ربيع الاول سال 201 هجري بوده است. يوسف علي يوسفي مينويسد:«حضرت معصومه روز يکشنبه 23 ربيع الاول سال 201 هجري قمري برابر با اول آبانماه 195 هجري شمسي شهر قم را با قدوم مبارکش منور ساخت»....
براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/ورود_حضرت_معصومه_به_قم
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
⚜ برای علاقمندان به #مباحث_فقهی
🌺 #اراضي_خراج
🍀 اراضي خراج، به زمينهايي که به دست مسلمانان افتاده مشمول پرداخت ماليات باشند گفته ميشود.
🍀 حکومت که مالک جديد اراضي بود، در برابر تعهد پرداخت خراج، اين زمينها را به سکنه اصلي آن وا ميگذاشت و خراج، مانند مال الاجارهاي بود که مالک از مستأجر دريافت مينمود.
🍀 آدمياني که در اين اراضي کار ميکردند گذشته از خراج ميبايست جزيه يا ماليات سرانه نيز بپردازند.
🍀 محصلان خراج همان کساني بودند که متعهد به جمعآوري ماليات بودند.
🍀 زمينهائي که بر اثر صلح با کفار و زمينهائي که با جنگ به دست آمده و تقسيم نشده بود، همچنین زمينهائي که غير مسلمانان پيش از وقوع جنگ آنها را رها کرده بودند؛ از اقسام اراضی خراج میباشند.
#ویکی_فقه #فقه #احکام_خراج #احکام_اراضی
براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/اراضی_خراج
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_حقوقی
⚜ #کودک_آزاری
💠 صريحترين قانوني که در تقابل با پديده کودکآزاري به تصويب رسيده، قانون حمايت از کودکان و نوجوانان (1381) است، که در برگيرنده کودکان زير 18 سال نيز ميباشد. بر اساس اين تعريف، ماهيت کودکآزاري، اذيت و آزار است، لذا مجرم بايد سوءنيت عام و خاص داشته و در صدد آزار او برآمده باشد. بدينسبب کسي که از روي غفلت يا عدم سوء نيت باعث به وجود آمدن صدماتي به کودک شود، مرتکب کودکآزاري نشده است.
💠 عنصر مادي اين جرم، عبارت است از صدمات جسمي؛ مانند جراحات و صدمات رواني، مانند پريشاني رواني، اضطراب، افسردگي و مانند آن. جالب اينکه پيش از اين در قوانين، صدمات رواني جرم تلقي نميشده است، لکن اين قانون در جهت حمايت کامل از کودک، صدمات رواني را نيز جرم تلقي نموده است. بنابراين، اين ماده دربرگيرنده جرايم ناشي از کودکآزاري جسمي ناشي از آزار و نيز کودکآزاري رواني ميشود.
💠 از مصاديق تصريح شده کودکآزاري رواني، توهين و قذف کودک است که مجازات آن تا 74 ضربه شلاق قرار داده شده است. البته مصاديق مهم ديگري دارد که از آن جمله ميتوان به عدم تحويل کودک به سرپرست قانوني ، رهاکردن کودک ، ربودن نوزاد ، مزاحمت و تعرض در اماکن عمومي. البته مواردي نيز وجود دارد که چنانچه بزهديده کودک باشد، مجازات مجرم تشديد خواهد شد، مانند جرم آدم ربايي...
#ویکی_فقه #حقوق #حقوق_کودک
براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/کودکآزاری
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_فلسفی
✅ #پارادايم
⭕️پارادايم" از کلمه يوناني "پاراديگما" گرفته شده است و در اصل واژه افلاطوني است و تغيير شکل يافته کلمه "مُثُل" بعدها توسط مترجمان است. امروزه به معناي يک جهانبيني و نظريه کلي است که انسان راجع به قلمروئي از هستي دارد و با توجه به آن نظريه به تفحص و بررسي جزئيات درون آن قلمرو ميپردازد.
⭕️ کوهن پارادايم را در ارتباط با انقلاب علمي مطرح ميکنند و ميگويند با هر انقلاب پارادايم جديدي بهوجود ميآيد که متفاوت با پارادايم قبلي است و اينکه هر پارادايم چارچوب خاص خود را دارد و قابل مقايسه با ديگري نيست. ...
⭕️ کوهن مراحلي را که علوم از آنها گذر ميکنند در4 مرحله ميداند:
🔺اول "مرحله پيش از پارادايم" است که مکتبهاي نظري از هيچ پايبندي جامعه علمي برخوردار نيست.
🔺دوم "مرحله پارادايمي" است که پارادايم مورد تاييد علمي قرار گرفته و بهعنوان چهارچوب اصلي حل مسائل دانشمندان است.
🔺سوم "مرحله بحران"، که پارادايم مسلط نزد بخش مهمي از جامعه علمي با ناکامي مواجهه ميگردد و پارادايمهاي جديدي ابداع و احيا ميشود.
🔺چهارم انقلاب علمي بهوجود ميآيد و پارادايم جديد مسلط ميشود.
#ویکی_فقه #فلسفه #فلسفه_علم #معرفت_شناسی #شناخت_شناسی_علم
براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/پارادایم
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌹برای علاقمندان به #مباحث_منطقی
🔴 #دلالت_لفظ_بر_معنا
🍁دلالت لفظ بر معنا و مفهوم به سه قسم مطابقي، تضمني و التزامي تقسيم ميگردد:
1. معناي مطابقي، معنايي است که لفظ براي آن وضع شده و از لحاظ موافقت و مطابقت آن معنا (مدلول لفظ) با تمام ما وُضِعَ له، مطابقي ناميده شده است، مانند حيوان ناطق براي انسان.
2. معناي تضمني، معنايي است که جزء معناي اصلي بوده و داخل در آن است، مانند حيوان يا ناطق براي انسان علت نامگذاري آن اين است که اين معنا در ضمن معناي موضوع له و موضوع له متضمن اين معنا است.
3. معناي التزامي، معنايي است که جداي از معناي موضوع له و لازم ذهني آن است، مانند ضحک براي انسان.
#ویکی_فقه #منطق #اقسام_دلالت
⚜براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/معنای_مطابقی
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 در ویکی فقه بخوانید:
🍁 بخشی از جوابیه میرزا به فرمانده قزاقهای روسی در تهران
💠 وجدانم به من امر میکند در استخلاص مولد و موطنم که در کف قهاریت اجنبی است، کوشش کنم، شما میفرمایید نظام نظر به حق یا باطل ندارد و مدعیان دولت را هر که و هر چه هست باید قلع و قمع نمود تا دارای منصب و مقام گردد، بنده عرض میکنم تاریخ عالم به ما اجازه میدهد هر دولتی که نتوانست مملکت را از سلطه اقتدار دشمنان خارجی نجات دهد، وظیفه ملت است که برای خلاصی وطنش قیام کند، اما کابینه حاضر میگوید : من به محض استفاده شخصی باید مملکت را در بازار لندن به ثمن بخس بفروشم در قانون اسلام مدون است که کفار وقتی به ممالک اسلامی مسلط شوند، مسلمین باید به مدافعه برخیزند، ولی دولت انگلیس فریاد میکشد که من اسلام و انصاف نمی شناسم، باید دول ضعیف را اسیر آز و کشته مقاصد مشؤوم خود سازم...
#ویکی_فقه #روحانیون_مبارز #نهضت_جنگل #مبارزان_ایران
⚜براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/یونس_کوچک_خان_جنگلی
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث #اصولی
✅ #مراتب_امتثال
💠 امتثال داراي مراتب ذيل است: 1. امتثال علمي 2. امتثال ظني 3. امتثال احتمالي. امتثال علمي يا تفصيلي است و يا اجمالي.
💠 امتثال علمي تفصيلي: انجام متعلق تکليف با احراز متعلق تکليف بودن آن است. احراز از راه علم و يقين، اماره و يا اصل معتبر حاصل ميشود.
💠 امتثال علمي اجمالي: عبارت است از انجام تمامي اطراف علم اجمالي در شبهه وجوبيه مانند علم اجمالي به وجوب نماز ظهر يا نماز جمعه در روز جمعه و عمل به هر دو و يا ترک تمامي اطراف در شبهه تحريميه مانند علم اجمالي به غصبي بودن آب يکي از چند ظرف و اجتناب از همه آنها.
💠 امتثال ظني: عمل به ظن غير معتبر است مانند خواندن نماز به سمت قبله ظني با امکان به دست آوردن علم به آن.
💠 امتثال احتمالي: انجام دادن يکي از اطراف علم اجمالي در شبهه وجوبيه مانند انجام نماز ظهر در مثال ياد شده و ترک يکي از آنها در شبهه تحريميه مانند اجتناب از ظرفي از ظروف در مثال ياد شده ميباشد.
💠 با امکان امتثال علمي، امتثال ظني و احتمالي کفايت نميکند، اما در کافي بودن امتثال اجمالي با امکان امتثال تفصيلي، اختلاف است.
#ويکي_فقه #اصول #امتثال #تجري
⚜️براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/امتثال
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf