گر شما از من پرسیده بودید که آیا چیزی شبیه این، یعنی اتمسفر کوانتومی میتواند اتفاق بیفتد یا نه، من پاسخ میدادم که به نظر ایدهی منطقی میرسد. اما ممکن بود تصور کنم که تاثیر خیلی کوچکی داشته باشد. اما به هر حال بنابر محاسبات جیانگ و ویلچک، قاعدتا تاثیر یک اتمسفر کوانتومی میتواند در محدودهی قابلیت آشکارسازی خوب باشد.
و همچنین ویلچک اضافه میکند که آشکارسازی چنین اثراتی ممکن است زودتر از اینها قابل دستیابی باشد.
⭐️محدودهی تاثیر
ویلچک توضیح میدهد که یک اتمسفر کوانتومی، یک محدودهی نازک تاثیر اطراف یک ماده است. بر اساس مکانیک کوانتومی، خلا کاملا خالی نیست، بلکه مملو از افت و خیزهای کوانتومی است. برای مثال، اگر دو صفحهی بدون بار را در خلا نزدیک یکدیگر قرار دهید، تنها افت و خیزهای کوانتومی با طول موج کوتاهتر از فاصلهی بین صفحات میتواند بین آنها رد و بدل شود. خارج از فضای بین صفحات بدون بار، افت و خیزها با تمام طول موجها میتوانند وجود داشته باشند. انرژی بیرون از فضای صفحات، بیشتر از انرژی موجود بین آنهاست که باعث بوجود آمدن نیرویی میشود که صفحات را به هم نزدیک میکند. ویلچک میگوید:
به این پدیده 🔑اثر کازیمیر 🔑(Casimir effect) میگویند که مشابه تاثیر اتمسفر کوانتومی است.
دقیقا همانطور که وقتی یک صفحه به صفحهی دیگر نزدیک میشود، نیروی قویتری را احساس میکند، یک حسگر سوزنی نیز میتواند اثری از اتمسفر کوانتومی را هنگامی که به یک ماده نزدیک میشود حس کند. ویلچک میگوید:👇
اتمسفر کوانتومی مشابه هر اتمسفر دیگری است. شما با نزدیک شدن به آن اثراتش را احساس میکنید و ماهیت این اثرات به ویژگیهای کوانتومی خود ماده بستگی دارد.
آن ویژگیها میتوانند غیرعادی باشند. برخی مواد مشخص، به گونهای عمل میکنند که انگار در جهانی با قوانین فیزیکی خودشان هستند که اخیرا تحت عنوان چند جهانی مواد مطرح میشود. پیتر آرمیتیژ (Peter Armitage)، فیزیکدان ماده چگال میگوید:
یک ایدهی بسیار مهم در فیزیک ماده چگال مدرن این است که ما در تسخیر این مواد هستیم. بعنوان نمونهای از این مواد، یک عایق توپولوژیکی را فرض کنید که مجموعه قوانین مختلفی داخل خود دارد.
برخی مواد مانند تک قطبیهای مغناطیسی (آهنربای نقطه مانندی که یک قطب شمال دارد اما قطب جنوب ندارد) عمل میکنند. دانشمندان همچنین شبه ذراتی را با بارهای الکتریکی کسری و شبهذراتی که مانند پاد مادهی خود عمل میکنند و توانایی از بین بردن خودشان را دارند، کشف کردهاند. اگر ویژگیهای عجیب مشابه در مواد دیگر نیز وجود داشته باشد، میتوانند خود را در اتمسفر کوانتومی نشان دهند. بنابر ادعای ویلچک، اصولا شما میتوانید تمام انواع ویژگیهای جدید را با بررسی اتمسفر کوانتومی مواد کشف کنید.
جیانگ و ویلچک برای اینکه ایدهی خود را ثابت کنند، بر روی مجموعهای از قوانین غیر معمول که الکترودینامیک اکسیون (axion electrodynamics) نامیده میشود که میتوانست به ویژگیهای منحصر بفردی ختم شود، تمرکز کردند. ویلچک در سال ۱۹۸۷ با یک نظریه شروع کرد تا توضیح دهد چگونه یک ذره فرضی که اکسیون نامیده میشد با الکتریسیته و مغناطیس برهمکنش خواهد داشت (فیزیکدانان قبلا اکسیون را بعنوان راهحلی برای یکی از بزرگترین سوالهای حل نشدهی فیزیک پیشنهاد داده بودند. سوال این بود که چرا برهمکنشهای نیروهای قوی حتی زمانی که ذرات با پادذرهی خود جایگزین و در یک آینه منعکس شوند، یکسان هستند که به این حالت تقارن بار و پاریته گفته میشود). حتی با وجود اینکه اخیرا فیزیکدانان شواهد جدیدی را جمعآوری کردهاند که این مواد کاندیدی برای ماده تاریک هستند، تا امروز هیچ کس هیچ مدرکی پیدا نکرده است که اکسیونها وجود دارند. با وجود اینکه به نظر میرسد این قواعد در قسمت عمدهی جهان معتبر نباشند، این نتیجه حاصل شده که آن قواعد میتوانند در داخل ماده استفاده شوند، مانند عایقهای توپولوژیکی. ویلچک میگوید:
نحوهی برهمکنش میدانهای مغناطیسی با موادی که عایقهای توپولوژیکی نامیده میشوند، اساسا به همان شکلی است که با دستهای از اکسیونها برهمکنش دارند.
ادامه دارد...
علمی عرفانی👇
@wittj2
⭐️نقصهای الماس
اگر مادهای مانند یک عایق توپولوژیکی از الکترودینامیک اکسیون پیروی کند، اتمسفر کوانتومی آن میتواند تاثیر پنهانی بر روی هر چیزی که وارد اتمسفر کوانتومی میشود ایجاد کند. جیانگ و ویلچک محاسبه کردهاند که چنین تاثیری مشابه تاثیری خواهد بود که از میدان مغناطیسی میپذیرد. بطور مشخص، آنها متوجه شدند که اگر شما سیستمی از اتمها یا مولکولها را در آن اتمسفر کوانتومی قرار دهید، سطوح انرژی کوانتومی آنها تغییر خواهد کرد. سپس یک محقق میتواند این سطوح انرژی اصلاح شده را با استفاده از تکنیکهای استاندارد آزمایشگاهی اندازه بگیرد که به گفتهی آرمیتیژ، یک ایدهی غیر معمول ولی کاملا جذاب است.
یک حسگر از جنس الماس که با مراکز نیتروژن-خالی (nitrogrn-vacancy centers) اشباع شده باشد، نمونهای از این نوع سیستم است. یک مرکز NV نوعی نقص در ساختار بلوری الماس است که برخی از اتمهای کربن الماس با اتمهای نیتروژن جایگزین شده و محل همسایگی نیتروژن نیز خالی باشد. تراز کوانتومی این سیستم بسیار حساس است که به مراکز NV این اجازه را میدهد که حتی در میدانهای مغناطیسی بسیار ضعیف نیز خود را بالا بکشند. این ویژگی آنها را به حسگرهای قوی تبدیل میکند که میتوانند در زمینههای بسیاری مانند زمینشناسی و زیستشناسی به کار روند. هاگز میگوید:
این یک شاهد خوب برای قاعدهای کلی است. یک کاربرد میتواند نمایانگر ویژگیهای ماده باشد. با عبور دادن یک مرکز NV در عرض یک ماده مانند عایق توپولوژیکی، میتوان تغییرات ویژگیهای ماده را در سطح آن مشاهده کرد.
مقالهی جیانگ و ویلچک که به مجلهی Physical Review Letters ارسال کردهاند، تنها تاثیر اتمسفر کوانتومی ناشی از الکترودینامیک اکسیون را واکاوی میکند. ویلچک میگوید:
برای مشخص کردن اینکه چگونه انواع دیگر ویژگیهای ماده بر روی اتمسفر کوانتومی اثر میگذارد، باید محاسبات متفاوتی را انجام دهید.
ادامه دارد...
علمی عرفانی👇
@wittj2
⭐️شکستن تقارنها
در اصل، ویژگیهایی که اتمسفر کوانتومی از آنها پرده برمیدارد تقارنها هستند. حالتهای مختلف ماده و ویژگیهای منحصر بفرد هر حالت، میتوانند بر اساس تقارن فرض شوند. برای مثال در یک بلور جامد، اتمها در یک شبکهی متقارن مرتب شدهاند که با انتقال یا چرخش، یک الگوی مشخص بلوری را شکل میدهند. با این وجود، زمانی که بلور را حرارت میدهید، پیوندها میشکند، ساختار شبکه فرو میریزد و ماده که دیگر حالا به یک مایع با ویژگیهای متفاوت تبدیل شده، تقارن خود را از دست میدهد.
مواد میتوانند تقارنهای بنیادی دیگری را نیز بشکنند. برای مثال👌✨ تقارن معکوس زمان را که اکثر قوانین فیزیک از آن تبعیت میکنند را میتواند بشکند. یا اینکه میتواند پدیدهی متفاوتی رخ بدهد. مثلا به بلور در آیینه نگاه کنید که یک اخلال در تقارن پاریته است. زمانی که این تقارنها در یک ماده شکسته میشوند، میتوانند انتقال فازهای ناشناختهی گذشته و ویژگیهای عجیب بالقوه را نیز مشخص کنند. ویلچک میگوید:👇
یک ماده با تقارنهای شکسته شدهی مشخص میتواند اختلالات یکسانی را در یک حسگر که داخل اتمسفر کوانتومی آن ماده است، ایجاد کند. برای مثال، در یک ماده که از الکترودینامیک اکسیون تبعیت میکند، یکی از تقارنهای زمان و یا پاریته شکسته است اما ترکیب هر دو امکانپذیر نیست. با بررسی اتمسفر کوانتومی یک ماده، میتوانید تشخیص دهید که آیا این ماده از این الگوهای شکست تقارن پیروی میکند یا نه و چیزهای دیگری نیز متوجه شوید و بر این اساس بفهمید که آن ماده چه ویژگیهای عجیب دیگری ممکن است داشته باشد. برخی مواد بصورت مخفی تقارنهایی را شکستهاند که ما نه چیزی راجع به آنها میدانیم و نه انتظارشان را داریم. آنها خیلی بیگناه به نظر میرسند اما به طریقی پنهان شدهاند!
ویلچک همچنین از صحبتهایش با پژوهشگرانی میگوید که مایل به بررسی عملی این ایده هستند. او اضافه میکند که آزمایش باید به آسانی امکانپذیر باشد و خوشبختانه نه در طول سالها که تنها در هفتهها و ماههای آتی باید نتیجه بدهد. اگر همه چیز درست کار کند، عبارت اتمسفر کوانتومی یک مکان ابدی در واژهنامهی فیزیک پیدا خواهد کرد. ویلچک در گذشته نیز واژههایی را مانند اکسیون، انیونها (شبهذراتی که برای محاسبات کوانتومی مفید خواهند بود)، و بلورهای زمانی (ساختارهایی که بدون مصرف انرژی در الگوهای منظم و تکرار شونده حرکت میکنند) ابداع کرده است. آرمیتیژ میگوید که ویلچک سابقهی خوبی در بوجود آوردن اسامی و برچسبها دارد که اتمسفر کوانتومی نیز یک اسم خوب دیگر است!
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷مفهوم درک زمان
مفاهیم و موضوعاتی که نزدیکترند , غیرقابل ردیابی و غیرقابل شناسایی ترند. اصولا مفاهیمِ بدیهی , قابلِ تعریف و شناسایی نیستند. زیرا بایستی از مفهومی به اندازه کافی فاصله گرفت و دور شد تا مجسم شود و بتوان تعریف و توصیفی از آن ارائه داد. مفاهیمی که بیش از اندازه نزدیک هستند و یا به بیان دیگر مفاهیمی که ما بخشی از آنها محسوب می شویم را نمی توان مجسم کرد و تعریفی از آنها ارائه کرد. از آن جمله مفهومِ "زمان" است. زیرا "زمان" در واقع احساسِ جزء از کل است.
⭐️در فیزیکِ نسبیت, زمان و مکان معادل یکدیگرند. به عبارت دیگر زمان و مسافت معادل هم انگاشته میشوند و درحقیقت چنین نیز هست. مثلا واحدِ زمان یا همان "ثانیه" معادلِ مسافتی است که نور در مدتِ یک ثانیه طی می کند که تقریبا معادل است با 300/000 کیلومتر. "یک ثانیهِ نوری" معادلِ مسافتی است برای "یک ثانیه زمانی". "یک ثانیهِ نوری" معادلِ مسافتی است که نور در یک ثانیه طی میکند.
⭐️مکان و زمان یک حقیقتند که بدو صورتِ ظاهرا متفاوت درک و احساس می شوند. معادلِ صحبتِ بالا, مثلا وقتی می گوییم "یک ثانیه سپری شد" بدین معناست که شرایطِ یک ثانیه قبل , 300/000 کیلومتر از ما دور شد. به عبارت دیگر, شما با "منِ یک ثانیه قبلِ خود" , 300/000 کیلومتر در یک اَبَرفضایِ چهاربعدی فاصله دارید!
⭐️همچنین میتوان صحبتِ مذکور را بدین صورت تفسیر کرد که وجودِ ما با سرعتِ سرسام آورِ نور در بُعدی بالاتر در حال حرکت است و این حرکت , طیفی پیوسته از "من" در اَبَرفضایِ چهاربعدی بوجود می آورد که فاصله بین "منِ اکنون" تا "منِ یک ثانیه قبل" , 300/000 کیلومتر است.
لذا آنچه ما بعنوانِ زمان از خود و محیطِ اطراف درک می کنیم , درواقع طیفِ پیوسته ایست از مفهومِ مورد نظر که با سرعتِ سرسام آورِ نور در بُعدی بالاتر , در حرکت است. از آنجا که "سرعتِ نور" , حدِ سرعت(سرعتِ بینهایت) در جهان ما محسوب میشود , میتوان گفت, "زمان" در یک "اَبَر زمان" دارای سرعتِ حدی(بینهایت) است یا معادلا اینکه , "زمان, مشمول در خودِ زمان نیست" یا اینکه "زمان, خود, بی زمان است" یا "زمان تنها یک طیفِ وجود در عدم است" یا "زمان دارای مرز است و مرزهای زمان دقیقا همان سرعتهای حدی (نور) یا بی نظمیِ مطلق است" .
✍م.م
علمی عرفانی👇
@wittj2
📗معرفی کتاب سفر در زمان در اسلام شیعی
سفر در زمان در اسلام شیعی (کشف و بررسی بعد پنجم همراه با بررسی سفر در زمان در اسلام شیعی)
در این کتاب به کشف و بررسی بعد پنجم جهان پرداخته می شود که بزرگترین کشف تاریخ علم جهان است. و در ادامه به بررسی کرامات پیشوایان معصوم دین و علمای گرانقدر شیعی از دیدگاه علمی پرداخته می شود.
👇
@wittj2
ebook7577[www.takbook.com].pdf
6.07M
📗کتاب سفر در زمان در اسلام شیعیpdf
مولف ؛ مجید محمودی
علمی عرفانی👇
@wittj2
4_5764846379050468685.mp3
3.14M
⭐️تنها تویی،تنها تویی...
🎷استاد بنان
#منصوره_اتابک
#مهدی_خالدی
یکی از زیباترین و بهترین و فاخرترین تصنیف هایی که تا بحال شنیدم 👌
👇
@wittj2
هدایت شده از نماز عشق
🍃🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺🍃
🔴 گروه فلسفه نظری
💠فلسفه تبیین عقلانی هستی، ویافتن برهانی حقیقت است.✅
💠در این گروه حول مباحث، پیرامون آموزش فلسفه، مطالب فلسفی، نقد مخالفان فلسفه اسلامی، نقد مدرنیته، نقد مکاتب انحرافی و مباحث کلامی میباشد.
⬅️این گروه متعلق به تمام دوستداران فلسفه و عرفان میباشد، لذا در دعوت طلبگان و دانشجویان و دوستداران فلسفه کمک بفرمایید.🌺🍃
لینک گروه:
http://eitaa.com/joinchat/2441543696Ca5742db7a7
درود بر دوستان تازه پیوسته
مباحث مهم کانال را در این هشتک ها سرچ بفرمایید.👇👇👇
#عرفان_عملی_اسلامی(#مهدی_طیب)
#ضرورت_دین_نبوت_امامت
#دولت_کریمه(استاد عبادی)
#محامین(استاد عبادی)
و من الله توفیق🌻
سپاس از همراهی شما بزرگ اندیشان گرامی🙏🌹
👇
@wittj2
دیالکتیک علم و عرفان ناب
از طرف دیگه هم شما شیعیان می گویید: که اگر فردی قبول کرد که ۵۰ - ۶۰ سال عبادت کند و در مسیر حق قدم
🔮🎷 شبهه دوم راسل :
👈اشکال دوم : اصل قیامت رازیر سوال میبرد ،
شبهه را از اولی بالاتر می برد.
❌قیامت و مجازاتی درکار نیست ❌.
➖ چون مجازات برای یکی از این سه اصل است ،
1⃣ یا برای تنبیه شخص است ،که تکرار نکند .
2⃣ یا برای تأدیب و عبرت دیگران است ،
➖ در قیامت که جای عمل نیست ،
شما شیعیان میگویید :
وَ إِنَّ الْيَوْمَ عَمَلٌ وَ لَا حِسَابَ وَ غَداً حِسَابٌ وَ لَا عَمَلَ .🌻
(مولا علی در نهج البلاغه )
پس 👈عبرتی برای کسی نمی تواند باشد،
〰 مثلاً کسی که در دنیا جنایت میکند جلوی دیگران به دار آویخته میشود تا عبرت دیگران باشد.
ادامه دارد...
استاد ضیایی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷ادامه ی شبهه دوم راسل :
3⃣ یا برای تشفی و تسلی فردی که ظلم بر او وارد شده..
👈 اول ؛ همه ی جرم ها حق الناس و ظلم به دیگری نیست ، نخواندن نماز ، نگرفتن روزه ، شرب خمر و .. اینها حق الله است.
➖ در این جرم مظلومی نیست تا اینکه تشفی پیدا کند.
➖خدایی که شما مذهبی ها معرفی میکنید هم خدایی نیست که دلش ازمجازات ، خنک شود .
➖ ذات باری تعالی در معرض حوادث نیست که گاهی خوشحال و گاهی ناراحت شود.
👈دوم ؛ شاید بفرمایید که در حق الناس خود افرادی که بر آن جرم واقع شده تشفی پیدا میکنند ،
➖خداوند میتواند به فردی که به او ظلم شده است آن قدر در دنیا نعمت بدهد تا جبران شود.
پس👈
❌مجازات قیامت برای چیست،❌
❌قیامتی درکار نیست ❌
ادامه دارد...
استاد ضیایی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🎯جواب شبهه راسل :
👈جرم و مجازات سه گونه است؛
⭐️نوع اول مجازات های قراردادی در جامعه توسط قانونگذار وضع می شود.
⭐️نوع دوم مجازات هایی که معلول جرم است، مسبب عمل است ، ربطی به قانون گذار ندارد .
⭐️نوع سوم مجازات های اخروی، قراردادی نیست عین عمل است.
ادامه دارد...
استاد ضیایی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
پندانه🍂
اگر فهمیدید یک صفت بدی در روحتان هست که شما را از #امام_زمان دور می کند، آن صفت را در خودت از بین ببر.
اول بخاطر خودت بعد بخاطر شاد کردن دل امام زمان
استاد اخلاق جناب حاج آقا زعفری زاده حفظه الله🌻
👇
@wittj2
⭐️ "بخش اول"
🔮🎷توضیحاتی در مورد آیات ۲۴و ۲۵و۲۶ سوره ابراهیم:
در این آیه کلمه طیبه👈 یعنی انسانِ مومنِ دارای علم و عمل ثابت
و برعکس کلمه خبیثه👈 انسان غیر مومن ، انسانی که نه در علم دارای ثبات است ونه درعمل. حیران و سرگردان است. هرروز گرفتار هوایی و هوسی، هیچ قرار و ثباتی ندارد ،هیچ طمأنینه و آرامشی بر او حاکم نیست.
🍀حال اگر درختهای روی زمین را مورد دقت قرار دهیم عمدتا دو قسم است:
👈درختی که ریشه دارد و با هیچ باد و عاملی کَنده نمیشود، در اعماق زمین ریشه دوانیده و مستحکم است.
👈 برعکس برخی درختها که در اعماق زمین ریشه ندوانیده بلکه در همین ظاهر ریشه دوانیده بدون اینکه دوامی داشته باشد برروی زمین رهاست.
استاد رمضانی🌻
📗اوصاف الاشراف
علمی عرفانی👇
@wittj2
⭐️"بخش دوم"
🔑تمثیل زیبایی است که قرآن آورده
🎯انسانی که در مقام علم ،در مقام معرفت،در مقام ایمان چنان ریشه دار و عمیق است
🍃ومانند درخت نوع اول در اعماق ریشه دوانیده ،
🍃 وبا هیچ باد و هیچ عاملی از زمین جدا نمیشود
🍃و در همه فصول با ثمره است و در هر موقعی میوه ای مناسب میدهد.
🍃او تحت تاثیر هیچ امری قرار نمیگیرد
و مستحکم به مسیری که دارد ادامه میدهد و منحرف نمیشود و به مقصد میرسد ،
✨این فرد به کمال میرسد✨
درخت وجودی اش به بار میشیند
و نتیجه میدهد و روز به روز بر ثمره او افزوده میشود.
👌✨برخلاف او کسی که از نظر علم دوام و ثبات در او نیست، از نظر عمل اگر کاری هم کند دوامی ندارد، باری به هر جهت است و مثلش مانند درختی است که به کوچکترین سبب از جا کنده میشود.
استادرمضانی🌻
📗اوصاف الاشراف
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷 کفر ممکن است🔑 عقیدتی باشد یا عقلی و🔑 کفر عملی
👌اصولا ما اهل کفر عقیدتی نیستیم
🚏اما کفر عملی کم و بیش در ما هست،
🚏کفران نعمت داریم.
🚏 فرصت ها رو از دست میدهیم، الان سلامتی هست، جوانی هست نشاط هست میتونیم کار کنیم اما نمیکنیم، این کفران نعمت است،
🚨کفر عملی است
این شخص در کارهایش ثبات ندارد و دچار غفلت میشود. این شخص به جایی نمیرسد قیافه باطنی برای او رقم نمیخورد.
🎯 قیافه باطنی زمانی برای انسان رقم میخوردکه کار او، با علم و عمل باشد و آن هم به طور مداوم و ثابت تکرار کند. اینجاست که 👌باطن شاکله پیدا میکند.
استاد رمضانی🌻
📗اوصاف الاشراف
علمی عرفانی👇
@wittj2