✅نگاهی به آمار طلاق در سال ۱۳۹۸
🔸بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال در سال ۹۸، ۱۷۴ هزار و ۸۳۱ طلاق در کشور ثبت شده است که در بین این آمارها ۷ هزار و ۲۶۴ زوج بیش از ۲۹ سال زندگی مشترک را در کنار یک دیگر تجربه کردند.
🔸در این آمار منتشر شده بیشترین میزان طلاق ثبت شده بر حسب طول مدت ازدواج با ثبت ۱۵ هزار و ۶۵ طلاق متعلق به بازه زمانی ۱ تا ۲ سال زندگی مشترک و ثبت ۱۳ هزار و ۷۲۶ طلاق در ۲ تا ۳ سال زندگی مشترک بوده است.
🔸همچنین ۱۲ هزار و ۵۷۳ طلاق ثبت شده است که زوجین کمتر از یکسال زندگی مشترک را در کنار یک دیگر تجربه کرده اند و کمترین میزان طلاق ثبت شده بر حسب طول مدت ازدواج با ثبت هزار و ۱۵۱ طلاق مربوط به بازه زمانی ۲۱ تا ۲۹ سال و بازه زمانی ۲۷ تا ۲۸ سال با ثبت هزار و ۱۷۸ طلاق بوده است./اسکاننیوز.
🍃#حدیث🍃
امام باقر علیه السلام می فرمایند:
🌹خداوند عزوجل، کسى را که در میان جمع شوخى کند، دوست دارد به شرط آنکه ناسزا نگوید.
📚کافى، ج ۲، ص ۶۶۳
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
Zahere Mirjafari:
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
انتشار با ذکر کانال مطالعات اسلامی زنان
@women92
🍃 #برگی_از_یک_کتاب
📘 نام کتاب : " کارنامه خورش "
✍ نویسنده : " نادر میرزا "
(به همت نازیلا ناظمی)
📑 ناشر : " نشر اطراف "
📖 توضیحات :
#کارنامه_خورش دستور غذاهای #نادر_میرزا از شاهزادگان قاجاری است که تسلط او به #ادبیات ، #تاریخ و #طب زمان خودش باعث شده این کتاب فقط دستور طبخ غذاهای گوناگون نباشد.
این کتاب #فرهنگنامهای از #غذا_های_ایرانی است همراه شرح حوادث تاریخی، خاطرات نویسنده، قصه و شعر که همه با نظمی درونی کنار هم نشستهاند.
اهمیت کتاب "کارنامه خورش" در این است که هم دستور غذاهای صد سال پیش در آن یافت میشود و هم اینکه کتابش فقط دستور غذا نیست بلکه کلی نکته و ماجرای خواندنی تاریخی و اجتماعی دارد.
به ویژه اینکه همه اینها به شکل گفتوگویی بین نویسنده و همسرش نوشته شده. نادرمیرزا و همسرش که در تمام کتاب با الفاظی همچون #کدبانو، #بانوی_سرای، #بانوی_من و #خانه_خدای خطاب شده است؛ تمام خوراکهای مرسوم زمان خودشان را با تقسیمبندی دقیق، یکیک برمیشمرند و به رشتهی تألیف در میآورند.
📚 #معرفی_کتاب
Zahere Mirjafari:
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
انتشار با ذکر کانال مطالعات اسلامی زنان
@women92
مساله اجرت المثل ایام زوجیت(1)
✍میرجعفری
اقتباس از مقاله سهیلا سیر
@women92
اجرت المثل ایام زوجیت درواقع تاسیسی حقوقی است برای حفظ حقوق زوجه در راستای انجام وظایف غیر الزامی وی که به دستور شوهر صورت گرفته است و برای نخستین بار در توسط قانون اصلاح مقررات طلاق در ایران به وجود آمده است.
در ایران تنها رژیم حقوقی حاکم بر روابط زوجین استقلال مالی آنها می باشد بدین معنا که زوجه هر آنچه بدست می آورد برای خودش بوده و شوهر حق هیچ گونه دخالت و تصرفی در خصوص مسائل مالی همسر خود نخواهد داشت هرچند ه ریاست خانه بر عهده شوهر است ولی این امر سبب دخالت در امور مالی زوجه نخواهد بودحال قانونگذار برای زنانی که بدور از انصاف و منطق با درخواست طلاق از سوی زوج مواجه شده اند حقوق مالی حمایتی تحت عنوان اجرت المثل در نظر گرفته است و این بدین معنا نیست که زوجه تنها پس از صدور حکم طلاق محق دریافت این اجرت خواهد شد بلکه حتی در زمان زندگی مشترک هم نیز می تواند آن را مطالبه نماید ولیکن معمولا این مطالبه پس از درخواست طلاق توسط زوج مورد توجه قرار می گیرد.
اجرت المثل چیست؟
اجرت المثل بر خلاف اجرت المسمی که از قبل در زمان عقد مشخص شده می باشد. درواقع اجرت المثل، اجرت عملی است که شخصی برای شخصی دیگر انجام داده باشد حال چه این اجرت از قبل مشخص شده باشد و یا خیر مانند کارگر ساختمانی که استخدام می شود تا بنایی را بسازد بدون آنکه از قبل مشخص شده باشد که اجرت عمل وی چقدر است پس از اتمام کار، کارفرما نمی تواند از پرداخت اجرت کار سربازند و باید اجرت المثل آن را پرداخت نماید و این اجرت توسط عرف با نظر کارشناس مشخص خواهد شد.
منبع قانونی اجرت المثل
قانون گذار ر سال 1391 با تصویب قانون حمایت خانواده جدید سبب نسخ ماده واحده قانون اصلاح مقررات طلاق شد که تبصره 6 این ماده مربوط به پرداخت اجرت المثل توسط زوج بوده است ولیکن در قانون جدید این حق را نیز در ماده 29 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 نیز برای زوجه در نظر گرفته است و بیان می دارد که اجرت المثل ایام زوجیت بر اساس ماده 336 قانون مدنی تعیین خواهد شد. ماده 336 قانون مدنی بیان داشته است هر عملی که در عرف برای آن اجرتی وجود داشته باشد باید حق الزحمه آن پرداخت گردد و تنها درصورتی که مشخص شود انجام دهنده عمل قصد تبرع داشته است دریافت حق الزحمه از وی سلب می گردد .ذیل این ماده تبصره الحاقی 1385 آمده که بیان می دارد اگر زن کارهایی را که عرفا بر انجام آن وظیفه ای نداشته است را به دستور شوهر و بدون قصد تبرع انجام بدهد و این امر در دادگاه اثبات گردد، دادگاه اجرت المثل اعمال انجام شده را محاسبه و شوهر را محکوم به پرداخت می نماید.
شرایط استحقاق اجرت المثل به زوجه
قانونگذار برای استحقاق زوجه به اجرت المثل شرایط متعددی را در نظر گرفته است و با مهیا بودن این شروط زوجه مستحق دریافت اجرت المثل خواهد بود.
وظایف غیر الزامی زوجه:
زوجه در دوران زندگی مشترک دارای دو دسته از وظایف ( الزامی و غیر الزامی)می باشد. در خصوص وظایف الزمی باید بیان داشت که زن مکلف به انجام آنها خواهد بود و بر اساس ماده 1102 قانون مدنی چنانچه در انجام این اعمال کوتاهی کند شوهر می تواند نفقه ای به او پرداخت ننماید ولیکن در خصوص وظایف غیر الزامی اینگونه نبوده و قانون برای انجام کارهایی که بر زوجه الزامی نمی باشد و تنها جنبه اخلاقی دارد،زن را محق دریافت حق الزحمه دانسته است به عنوان مثال در ماده 1176 قانون مدنی شیر دادن طفل نوزاد را از وظایف الزامی مادر ندانسته است مگر آنکه تنها راه تغذیه طفل شیر مادر باشد در این حالت مادر می تواند برای شیردادن طفل طلب اجرت از زوج کند.
در این خصوص که کدام یک از وظایف زوجه الزامی و غیر الزامی است قانون گذار تعیین آن را بر عهده شرع گذاشته است که در نتیجه این موضوع دارای ایراداتی است به عنوان مثال برخی قضات توانایی علمی کافی برای مراجعه به منابع فقهی را ندارند و در نتیجه می توانند به درستی تصمیم نگیرند و حقوق زوجه را تضییع نمایند و همچنین در این خصوص بین فقها اختلاف نظر وجود دارد که کدام یک از اعمال زوجه الزامی و کدام غیر الزامی است.
دستور شوهر:
یکی از شروط اصلی تعلق گرفتن اجرت المثل ایام زوجیت به زوجه شرط دستور شوهر به انجام عملی بوده که در این خصوص باید به ماده 336 قانون مدنی رجوع کرد که به این شرط اشاره کرده است. این شرط از لحاظ فقهی و حقوقی ایرادی ندارد ولی ایراد اصلی آن نحوه اثبات این امر است چرا که زوجه به آسانی نمی تواند این شرط را به اثبات برساند و حتی در بسیاری از موارد غیر قابل اثبات خواهد بود مگر آنکه زوجه داری ادله محکمه پسندی مانند شاهد یا پیامک های ارسالی زوج و .. باشد به همین دلیل بهتر است قبل از هر اقدامی برای مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت حداقل یک بار با وکیل مشورت نمایید .
@women92
اجرت المثل (۲)
✍میرجعفری
عدم قصد تبرع
برای درک آسان و بهتر این شرط لازم است آن معنای لغوی آن را بررسی کنیم.
تبرع در فرهنگ لغت زبان فارسی اینگونه معنا شده:« برای رضای خدا کاری را انجام دادن.»
در دانشنامه اسلامی اینگونه توضیح داده شده:«بذر مال یا منفعتی به دیگر به قصد احسان و بدون چشم داشت دریافت چیزی در قبال آن.»
حال با در نظر گرفتن ماده 336 قانون مدنی که بیا داشته شرط تعلق اجرت المثل این است که انجام عمل به قصد تبرع نباشد کافی است تا بدانیم که اگر ثابت شود عمل زوجه به قصد تبرع بوده حتی با دارا بودن شروط دیگر ،اجرت المثل ایام زوجیت به وی تعلق نخواهد گرفت.
شراط مطالبه اجرت المثل
حال اگر خانومی دارای تمام شرایط برخورداری از اجرت المثل را داشته باشد، مطالبه اجرت المثل وی منوط به تحقق شروطی است.
عدم تقاضای طلاق از جانب زوجه
درصورتی که زوجه درخواست طلاق بدهد دیگر محق دریافت اجرت المثل نخواهد بود حتی اگر به دلیل عسر و حرج،کراهت از شوهر و طلاق خلع، غیبت زوج و طلاق وکالتی درخواست طلاق از سوی زوجه صورت گرفته باشد.
عدم تخلف زوجه از وظایف همسری :
چنانچه زوجه وظایف الزامی خود را انجام نداده باشد علاوه بر از دست دادن نفقه دیگر حق مطالبه اجرت المثل را هم نخواهد داشت هر چند که این امر خلاف موازین حقوق-فقهی است ولیکن قانونگذار اینگونه درنظر گرفته است.
زمان مطالبه اجرت المثل
تا قبل از سال 91 بر اساس قانون اصلاح مقررات طلاق بیان شده بود که اجرت المثل را زوجه پس از طلاق می تواند مطالبه نماید اما پس از تصویب قانون 1391 حمایت از خانواده سبب نسخ این ماده واخد شد واین مانع برطرف گردید و زوجه که هر زمان که نیاز بداند می تواند درخواست اجرات المثل ایام زوجیت خود را نماید.
نحوه تعیین اجرت المثل
ملاک تعیین اجرت المثل ایام زوجیت وضع مالی شوهر نبوده بلکه این موضوع توسط کارشناس بررسی می گردد و در نهایت این کارشناس است که مطابق با اعمال انجام شده غیر الزامی به دستور شوهر و بدون قصد تبرع ، حق الزحمه زن را در امور خانه داری مشخص می نماید.
مسلم است که اجر واقعی خانه داری نزد خداوند ماجور است و هیچ پاداش دنیوی پاسخگوی اجر معنوی و از خودگذشتگی زن در زندگی نیست و محدود کردن زحمات زن به پاداش دنیوی ظاهری برای توجه مرد به دیدن زحمات زن درخانه است نه پاداش واقعی این زحمات. واصولا زنان خانه داراز باب رحمت در خانواده است که بی چشمداشت این وظایف را به نحو احسن درخانه انجام میدهند
@women92
⭕️ رضا ملک زاده از مجریان اصلی کنترل جمعیت در ایران بوده است.
🔸 ملکزاده بیش از چهار دهه است که در لایههای مدیریتی وزارت بهداشت حضور دارد و از مجریان طرح کنترل جمعیت و بستن لوله مردان و لغو کوپن فرزندان چهارم به بعد و.... است که دیروز برای فرافکنی، با قیافه حق به جانب استعفا داد.
🔸 ملکزاده یکی از دلایل استعفای خود را، رویکرد وزارت بهداشت به طب سنتی و داروهای گیاهی عنوان کرده.
❌ اما حقیقت این است که وی مسئول مستقیم بهرهکشی انسانی از ایرانیان مبتلا به کرونا در پروژه شکست خوردهی سازمان جهانی بهداشت بوده است.
پروژهای که با تجویز داروهای گران قیمتی مانند: #رمدسیور نه تنها در درمان کرونا موثر نبوده بلکه به علت عوارض خطرناک آن جان دهها هزار نفر را به مخاطره انداخته است.
🔹 ملکزاده معرف روش استفاده از شیاف و کپسول خوراکی تولید شده از مدفوع انسانی است که در اوج بحران #کرونا، با افتخار این روش درمانی جدید را معرفی کرد!
#نفوذ
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلمی داره در فضای مجازی دست به دست میشه از کرونا پارتیهایی که در محلههای لاکچری نشین تهران در روزهای کرونایی گرفته میشه!
آقازاده و بچه پولدارایی که هیچ چیزی جز خودشون براشون مهم نیست! خودتون بدرک ولی بقیه افراد جامعه رو کرونایی میکنید!
دیشب ؛ سعادت آباد ؛ تهران!
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برخلاف برخی ۴ درصدی ها در کلیپ بالا...... برخی بوی جبهه می دهند. همان رزمنده های دیروز، همان چفیهی روزهای جنگ، همان حس ایثار و از جان گذشتگی، امروز در خط مقدم جبهه سلامت پا به پای پرستاران و پزشکان برای تسکین درد و رنج مردم آسیب دیده از کرونا مبارزه میکنند. کسانی که ازهمه بیشتر حرف میشنوند واز همه بیشتر برای مردم دل میسوزاند.
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ هشدار❗سه دهه خیانت وزارت بهداشت در حق مردم ایران به دستور سازمان بهداشت جهانی
@women92
💉عقیم سازی زنان و مردان و پیری جمعیت خطر بزرگی که آینده همه ایرانیان را تهدید میکند. دکتر بانکی پور نماینده مجلس افشا میکند...
Zahere Mirjafari:
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
انتشار با ذکر کانال مطالعات اسلامی زنان
چرا تنهایی؟!
انسان از اولین لحظات حیات، زندگی اجتماعی را تجربه می کند. زندگی و تعاملات در بستر روابط بین فردی رخ می دهند.
اولین مخلوق بشری هم بی وجود همراهی از جنس خود، راه به بهشت نیافت. وجود بانو حوا موجب شد که اولین خانواده انسانی شکل بگیرد و پیوند زوجیتی که بین آدم و حوا (علیهما السلام) بسته شد، انسی در دلهایشان ایجاد کرد که زندگی را ممکن ساخت.
رابطه زوجیت آنها و یگانگی وجودی این زن و شوهر مورد توجه پروردگار است و در آیات قرآن با خطابی که به هر دو می شود، به مسوولیت هر دو بزرگوار در کانون خانواده اشاره دارد.
عصر کنونی که دوره فردگرایی است و افراد را به غار تنهایی خود سوق داده، ارزش و اهمیت ازدواج را کمرنگ کرده و آن را در حد قراردادی ساده پایین آورده که جایگزینهای بهتر و کم دردسر تری دارد.
بی توجهی انسان مدرن به خانواده و پیمان زوجیت، بحران های اجتماعی فراوانی را سبب شده، من جمله کاهش جمعیت، بزهکاری ها، روابط آزاد، فرزندان بی خانواده و سرگردان، آمار بالای سقط جنین، مشکلات روانی روزافزون مانند افسردگی و اضطراب و...
پیامدهای زندگی خودمحور و فردگرای کنونی به تدریج دامن جوامع سنتی و اسلامی را نیز می گیرد، همانگونه که نتایج تاثیرات فرهنگی آن را میتوان در تغییر نمودار های آماری جمعیت مشاهده کرد.
ازدواج و تشکیل خانواده بهترین نسخه موجود بشری برای پاسخگویی به نیازهای روحی و جسمی است. بستری سالم برای باز تولید انرژی های از دست رفته در اصطکاک جامعه. رابطه ای اخلاق محور و عاطفی که قلبها را تسخیر می کند و توانمندی ها را چندبرابر می کند.
"انسان در تلاطمهای زندگی که ناشی از برخوردهای ناگزیر است، به دنبال یک فرصت میگردد تا به آن پناه برد. اگر یک زوج باشند،در این تلاطمها به یکدیگر پناه میبرند، زن به شوهرش پناه میبرد و شوهر هم به زنش پناه میبرد." بیانات رهبری ۸۱/۶/۶
خانواده سالم توازن روابط جامعه را تضمین می کند. تلاش برای پرداخت مجدد به ماهیت پیمان زوجیت و ارزش واقعی روابط خانوادگی می تواند گامی در مسیر احیای ارزشهای کمرنگ شده بشری باشد.
@women92
میرزایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به این قطعه از انیمیشن معروف "بچه رئیس" توجه کنید.
♦️ ببینید غربیها چگونه با ساخت انیمیشنی جذاب هم فرزندآوری را ترویج میکنند هم سگ بازی را نفی و تقبیح... ولی از آن طرف برای ما نسخهای برعکس تجویز میکنند که عدهای متوهم غربزده در داخل که آبروی غرب را هم بردهاند به شدت پیگیر ترویج سگ بازی و تقبیح فرزندآوری هستند.
باید اولا تحولی در گروه های مرجع جامعه ایجاد کرد و برخی هنرپیشه های بی ریشه و مجریان تلویزیونی عاشق گیشه و فوتبالیست های بی تقوا را به قعر جدول توجه جامعه فرستاد و سپس با خلق الگوهای شایسته، زندگی با حیوانات را نوعی از عقب ماندگی و حقارت و فرزندآوری را شاخص عقلانیت و انسانیت و پیشرفت معرفی کرد.
اما حیف که مهمترین دانشگاه کشور_ یعنی صداوسیما غافل است.
#سگ_بازی
#فرزندآوری
#سبک_زندگی
#مهدوی_ارفع
https://eitaa.com/women92
🖊 #توییت حکیم دکتر روازاده
جناب دكتر #ملك_زاده؛
قتل ٢٥ ميليون ايرانى در باب #كنترل_جمعيت در دوران تصدى مسئوليت هاى شما در وزارت بهداشت پس از ورودتان از انگليس به تهران به بهانه هاى واهی مانند تشكيل نشدن قلب جنين و...به عهده شماست.
بايد پاسخگو باشيد.
هرچند عامل تهديد نسل ایرانیان یا به بیان بهتر نسل کشی خاموش مردم ایران و از دشمنان اصلی #طب_ایرانی از وزارت بهداشت فرار کرد،ولی خواسته اصلی ما محاکمه #ملکزاده و پاسخگویی او در محاکم قضایی کشور بخاطر صدماتی است که چند دهه اخير به سیستم بهداشت و درمان کشور وارد کرده است.
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام صبح زیباتون بہ شادی🌸🍃
الهی همیشه خونه دلتون گرم
فنجون عشقتون پر مهر
نڪَاهتون قشنڪَ و لحظه هاتون ناب وعالی باشه 💜🌸🍃
🆔@women92
تلنگر
الهی!
ما که از فاضل چشیده دیگران بدمستی می کنیم، چشیدهها چونند!
@women92
✨همش که
🍀نباید گله کرد...
✨یه بارم
🍀از ته دلت بگو
✨خدایـــــــــــــا شکرت
🍀 #الحمدلله
🍀 #شکرگزارباشیم
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟هر مشکلی دارید، برای فرج و سلامتی امام زمان(عجل الله فرجه) دعا کنید،
حضرت برای شما دعا میکنند.
⚘اَݪٰلّہُـمَّ؏َجِّلݪِوَلیِّڪَالفَرَجـ⚘
@women92
#حدیث_روزانه
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
انتشار با ذکر کانال مطالعات اسلامی زنان
@women92
Dear god; iI wanna take a minute, not to ask for everything from you, but simply to say, thank you for all i have.
خدای عزیز؛
یه دقیقه وقت میخوام
نه برای درخواست چیزی از تو
بلکه بگم مرسی واسه تمام چیزایی که دارم.
#شاکر_باشیم 🌹
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تاریخ تولد لاکچری: هدیه یا خیانت
مساله این است.....
@women92
Zahere Mirjafari:
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
انتشار با ذکر کانال مطالعات اسلامی زنان
@women92
۶۳ درصد بیکارشدهها در دوران کرونا سرپرست خانوارند 🔻براساس نظرسنجی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی از افراد متقاضی بیمه بیکاری در دوران کرونا، ۶۳ درصد پاسخگویان، «سرپرست خانوار» بودند. 🔻درخصوص آمارهای بیکار شدگان، موضوع قابل تامل این که براساس آمارهای سازمان تامین اجتماعی تا مهرماه ۷۵۰ هزار متقاضی بیمه بیکاری بودهاند، این موضوع موید این نکته است که حداقل ۴۶۰ هزار نفر از افرادی که در اواخر زمستان ۹۸ و بهار و تابستان ۹۹ شغل خود را از دست داده، به واسطه فعالیت در بخش غیررسمی اقتصاد و نداشتن بیمه بیکاری از حمایتهای اجتماعی محروم ماندهاند.
lish.ir/1Jfm @women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♥️حضرت امام خامنه ای :
نقشه ی دشمن؛
جنگ مجازی...👆 ۹۶/۱۰/۰۶
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
انتشار با ذکر کانال مطالعات اسلامی زنان
@women92
🔹کلیپ کوتاه