💠از حجاب تا چندهمسری؛ در جستجوی پایانی برای جدالهای بیپایان
🖊سیدمحمدهادی گرامی
🔸«امر اجتماعی همانگونه که خوانده میشود، پدیدار میشود» سهشنبه ۱۴ آبان در پژوهشگاه علوم انسانی درباره ضرورت فعالیت در فضای مجازی و پیامرسانها با یکی از دوستان گفتگویی صورت گرفت. وی به دلایلی مخالف اینگونه فعالیتها برای اهل آکادمیا بود؛ یکی از مهمترین دلایل وی ضرورت ناخواسته تن دادن به بازیهای چنین فضایی بود. البته من به دلایل روشنی با گفته وی موافق نبودم؛ ولی هنگامی که با انبوهی از یادداشتها درباره چندهمسری، حجاب اجباری و دیگر هنجارها/ضدهنجارهای مربوط به جامعه ایرانی ـ اسلامی مواجه شدم، اقتضاءات و بازیهای فضای مجازی را بهتر و بیشتر لمس کردم.
🔹آنچه بیان میشود با احترام به ایدههای شرکتکنندگان در چنین مباحثاتی، تلاش میکند به جای «فروغلطیدن در» و «تندادن به» روندهای رایج، خوانشی حتیالمقدور بیطرفانه نسبت به یک چالش روش شناختی در چنین جدالهایی ارائه کند.
🔹دلیل اصلی منجر نشدن چنین جدالهایی به فایده معرفتشناختی ـ هر چند ممکن است منافع غیرجمعی و غیرمعرفتشناختی را تأمین کند ـ فروکاستن سطح تحلیل به یک بُعد است. انگاره ما درباره حجاب، حجاب اجباری، چندهمسری و … هر چه باشد، بیگمان فروکاستن سطح تحلیل درباره این هنجارها/ضدهنجارها به یک بُعد یا سطح، و نگریستن به آنها به مثابه امری صرفا الهیاتی ـ جدلی، اجتماعی، شخصی، حقوقی، فقهی، تاریخی و … یک خطای روششناختی است. برای چنین پدیدههایی عمدتا پنج رویکرد تحلیلی ـ نه در معنای فلسفی آن ـ وجود دارد و یا میتوان پیشنهاد داد:
🔹1. تحلیل انسانشناختی ـ زیستنی: یکی از گونههای تحلیل که به دلیل سیطره نگاههای جدلی به این موضوع کمتر مورد توجه قرار میگیرد نگاه انسان شناختی، زیستنی و از درون است. فهم و تفسیر چندهمسری و یا ازدواج غیردائم و سپس بررسی پیامدهای احتمالی آن بدون یک مطالعه میدانی همدلانه و از نزدیک امکان پذیر نخواهد بود.
🔹2. تحلیل تاریخی ـ تطبیقی: در این رویکرد تحربههای تاریخی عصر پیامبر و ائمه (علیهم السلام) به عنوان منبع مشروعیت تلقی میشود. برای نمونه، براساس این نگاه تلاش میشود تا انگاره «حجاب اجباری» با تجربه تاریخی حکومت نبوی یا علوی تطبیق داده شود.
🔹3. تحلیل تطبیقی ـ اجتماعی: این رویکرد با یافتن جامعه ای که مشابهت حداکثری با جامعه معاصر ایران دارد، تلاش میکند بررسی کند که تجربه زیسته جامعه مشابهی که نوع خاصی از تعامل با ضدهنجارها/هنجارها را انتخاب کرده است، چه بوده است.
🔹4. تحلیل جامعهشناختی ـ فرهنگی: گونه رایجی از تحلیلها که با رویکردی جامعه شناختی به تبیین این مسأله، علل و پیامدهای آن بدون ضروری دانستن بهرهبردن از تجربههای زیسته میپردازد.
🔹5. تحلیل فقهی ـ حقوقی: رویکرد نسبتا رایج در برخی تحلیلها که با ارجاع به قوانین حقوقی و یا اسلامی تلاش میکند تا هنجارها/ضدهنجارهایی مانند حجاب و چند همسری را بررسی کند و درباره آن داوری کند.
🔹پاسخ پرسشهایی که پژوهشگران و سیاستگذاران درباره انگارههایی همچون حجاب، حجاب اجباری، چندهمسری، ازدواج غیردائم و ... دارند بدون توجه به همه ابعاد و گونههای تحلیل درباره این انگارهها امکان پذیر نخواهد بود، مگر اینکه در پی یافتن و ترویج «پاسخِ خود» برای این پرسشها باشند.
🔸متن کامل این یادداشت در:
http://mobahesat.ir/22248/amp
@mobahesat
🆔@women92
✅ برنامه «گفتگوی فرهنگی» ویژه هفته بسیج رادیو گفتگو
✳️ موضوع برنامه:《بسیج و فضای مجازی》
🔻دوشنبه، ۴ آذر 98
@Dr_khatibzadeh
❇️ با حضور دکتر سمیرا خطیب زاده مدرس دانشگاه، مدیر فضای مجازی سازمان بسیج جامعه زنان کشور
🔻 کبیری یگانه(كارشناس مجری) و مهدی جعفری(معاون فضای مجازی سازمان بسیج)
🔸شروع برنامه: ۲۰
🔸مدت برنامه :۵۵ دقیقه
◀️ لینک دانلود صوتی برنامه:
🆔 webapp.iranseda.ir/EpgRecordArchive.aspx?VALID=TRUE&epgId=146150151&chid=29
📱دوره جامع سبک زندگی اسلامی
🔸با موضوع آموزه های اخلاقی و سیره معصومین علیهم السلام
🔹با تدریس: حجة الاسلام دکتر رفیعی، حجة الاسلام استاد حسینی قمی و دکتر میرباقری
🎓 ارائه گواهینامه از دانشگاه تهران
🗓دوره کوتاه مدت
🖥 آموزش غیر حضوری (مجازی)
برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام کلیک کنید:
http://bit.ly/35JVa13
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ سه بعدی "شبیه افسانه ها"
🔸بسیج یعنی: گرد آوردن و به خط کردن ظرفیت ها ، برای رسیدن به مقصود.
مقام معظم رهبری (۹۶/۰۹/۰۱)
__
♨️کلیپهای بیشتر 👇
🆔 @snn_ir
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز
مرده آنست که نامش به نکویی نبرند..
امروز 4 آذر ماه سالروز درگذشت "جبار باغچهبان" بنیانگذار نخستین کودکستان و نخستین مدرسه ناشنوایان ایران در تبریز و همچنین اولین مؤلف و ناشر کتاب کودک در ایران بود
پاشیدن رنگ کلمات به دنیایی که سرشار از سکوت بوده، کاری است که باغچهبانِ باغچه اطفال با دل و جان انجام داده و اکنون دنیایی رنگینتر را برای فرزندان این سرزمین به یادگار گذاشته است.
روحش شاد و یادش جاودان🥀
@women92
💕زیبا ترین متن دنیا
سر تا پایم را خلاصه کنند می شوم "مشتی خاک"
که ممکن بود "خشتی" باشد در دیوار یک خانه
یا "سنگی" در دامان یک کوه
یا قدری "سنگ ریزه" در انتهای یک اقیانوس
شاید "خاکی" از گلدان
@women92
یا حتی "غباری" بر پنجره
اما مرا از این میان برگزیدند : برای" نهایت" برای" شرافت" برای" انسانیت"
و پروردگارم بزرگوارانه اجازه ام داد برای : " نفس کشیدن " " دیدن " " شنیدن " " فهمیدن "
و ارزنده ام کرد بابت نفسی که در من دمید
من منتخب گشته ام : برای" قرب " برای" رجعت " برای" سعادت "
من مشتی از خاکم که خدایم اجازه ام داده: به" انتخاب " به" تغییر " به" شوریدن " به" محبت "
وای بر من اگر قدر ندانم…❤️❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزارش
#بینالملل
♨️حمله وحشیانه به زن باردار #محجبه که به همراه دو دوست خود در کافه☕️ نشسته بودند (استرالیا)
⭕️مرد مهاجم به سمت میز این زنان #محجبه میره و شروع می کنه به سردادن شعارهای نژاد پرستانه و بعد کتک زدن و نقش زمین کردن زن باردار
❌هرچقد هم کینه و نفرت از #اسلام و #حجاب داشته باشی بازم دل سنگ میخواد کتک زدن زن باردار
😒یه وقت حامیان حقوق بشر به این جنایات که روز به روز بیشتر میشه واکنشی نشون ندن
🌐منبع:
https://www.news18.com/news/buzz/racist-and-islamopobic-man-brutally-attacks-hijab-wearing-pregnant-woman-in-australia-2396455.html
🌸 @women92
یک نکته.......
⏰لحظه تحویل سال 1399
ساعت 7 و 30 دقیقه و 30 ثانیه
روز جمعه 1 فروردین 1399 هجری شمسی
بفرست واسه همه
تا اولین نفر باشی!
موش 🐁حيوان سال 1399 🐁
@women92
موش سمبل هوش و ذکاوت است
شعار موش : "من فرمانروایی میکنم"
فقط 115 روز باقی مونده 😊
ترجمه....... نه به خشونت علیه زنان
بشنوید.....
باور کنید.....
وحمایت کنید.
هرزمانی که داستان قربانی خشونت را شنیدید😭😔
↙جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در همایش ۴۰۰۰ نفری بانوان بسیجی:
✅فتنه اخیر توطئه بزرگی بود که با عنایت الهی ۴۸ ساعته تمام شد
🔽🔽🔽🔽
✳جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: فتنه اخیر توطئه بزرگی بود که با عنایت الهی ۴۸ ساعته تمام شد و به قدری دشمنان در این ماجرا بهت زده شدند که باورشان نمی شد این فتنه به این سرعت جمع و خنثی شود.
به گزارش طنین یاس، سردار فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، امروز در همایش بسیج، زنان، چهار دهه عزت و افتخار که در تالار وزارت کشور برگزار شد، گفت: روز بسیج روزی است که یکی از اولیای الهی فرمان ایجاد این شجره طیبه را صادر کردند تا لحظه ظهور در حال رشد و انجام تکالیف باشد.
وی رشد و پیشرفت کنونی بسیج و سپاه را بی سابقه دانست و ادامه داد: جامعه بسیج به دستور و فرمان امام راحل ایجاد شد و اثر وضعی این فرمان موفقیت هایی است که بسیج در طول این سالها کسب کرده است.
سردار فدوی با بیان اینکه بسیاری از فعالیت های بسیج از روح بزرگ بنیانگذار کبیر انقلات نشات می گیرد، ابراز کرد: سپاه و بسیج در طول این چهل سال به هر کاری ورود کردند با موفقیت روبرو شدند کدام کاری وجود دارد که بسیجیان با ورود به آن با شکست روبرو شده باشد چرا که خداوند ضامن این مجموعه است.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با استناد به کلام امام راحل، اظهار داشت: امام راحل فرمودند: ما مامور به تکلیف هستیم و نتیجه را خداوند رقم می زند؛ زمانی که یک مجموعه و امتی براساس قاعده الهی به انجام کاری مشغول می شوند خداوند ضامن نتیجه آن کار خواهد بود.
وی با اشاره به فتنه روزهای اخیر، گفت: فتنه اخیر توطئه بزرگی بود که با عنایت الهی ۴۸ ساعته تمام شد و به قدری دشمنان در این ماجرا بهت زده شدند که باورشان نمی شد این فتنه به این سرعت جمع و خنثی شود. توطئه اخیر نشان داد که اگر پای کار باشیم خداوند نتیجه آن را رقم می زند ما در طول این چهل سال شاهد این نتایج بودیم.
سردار فدوی با اشاره به اینکه زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، ابراز کرد: زنان نقش مهمی در جامعه ایفا می کنند و رهبر معظم انقلاب بارها در فرمایشات خودشان به نقش و تاثیر زنان در جامعه اشاره و توجه داشتند.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه زنان در ماجرای 17 شهریور پیشگام مردان حرکت کردند، گفت: زنان منشأ بسیاری از وقایع سرنوشت ساز کشور و انقلاب بودند؛ می توان گفت طبق روال اسلام زنان نقش مهمی در حفظ امت اسلامی ایفا می کنند.
وی در خصوص موضوع حجاب، ابراز کرد: هر زمانی که مردان برای حفظ حجاب و یا کشف حجاب ورود کردند به نتیجه نرسیدند و این زنان هستند که می توانند مروج امر حجاب در جامعه باشند.ضرر و زیان بدحجابی بسیار زیاد است، امروز خبیثان و مستکبران عالم با ترویج بدحجابی معضل بزرگی را به کشورهای اسلامی تحمیل می کنند.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی در شان ملت ایران نیست، گفت: اگر ما طبق فرمایش امامین عمل می کردیم امروز شاهد مشکلات اقتصادی نبودیم. نثار جان سخت ترین کاری است که انسان می تواند انجام دهد ما سخترین کارها را انجام دادیم و بیش از ۲۰۰هزار شهید نثار انقلاب کردیم چطور نمی توانیم در کارهای آسان مانند ساماندهی وضعیت اقتصادی با مشکل روبرو شدیم.
سردار فدوی یکی از وظایف مهم جامعه بسیج را ایجاد مشاغل خانگی دانست و گفت: با بررسی های صورت گرفته قریب به 500 شغل خانگی احصا شده است؛ با ایجاد مشاغل خانگی می توان شاهد رفع معضل بیکاری بود.
@women92
سرانجام روزی به حکمت همه
اتفاقات زندگیتان پی خواهید برد
پس فعلا به سردرگمی ها بخندید
از میان اشک ها لبخند بزنید
و همواره به خودتان یادآوری کنید
كه پشت هر حادثه ای دلیلی نهفته است...
شبتون مهتابی.......
🌱 @women92
آرزویت را برآورد میکند
آن خدایی که
آسمان را
برای خنداندن گلی
میگریاند . . .🌨
امروزتون پر از
اجابت آرزوهای قشنگ
فیلم فراری، هشداری به دختران نسل جدید......
فیلم "فراری" ساخته علیرضا داوود نژاد، در سی وپنجمین جشنواره فیلم فجر با بازی عالی محسن تنابنده، فیلمی اجتماعی و تا حدودی عبرت آموز و قابل تامل است اما بیش ازهرچیز هشداری است به جوانان نسل چهارمی و خانواده هایشان. ظاهرفیلم داستانی تکراری و تا حدودی کلیشه ای و بدون پیام دارد. روایت ساده و تلخی است از عاقبت دختری فراری وبوالهوس . گلنار دختر روستایی و ساده لوحی که اسیر زرق وبرق های دنیاست و به هوای ماشین فراری و زندگی تجملی از پدر و مادرش دزدی می کند و در جستجوی "سجاد "صاحب ماشین فراری به تهران ، این شهر هزاررنگ می آید. شهری که در گوشه و کنار آن گلنارهایی را می بینی که تحت تاثیر ماهواره و فرهنگ مصرف گرایی غربی ارزشهای قدیمی این دیار را از یاد برده اند و برای رسیدن به هوی و هوس زودگذر خود به هر ذلتی تن می دهند، یا زنانی که دچار تضاد نقشها وتعارض شخصیتی و تفاوت ارزشهای بالای شهری و پایین شهری اند و این مساله را بارها در زندگی روزمره خود، در مترو و ... میتوانی در تغییر ناگهانی پوششها مشاهده کنی.
فیلم به وضوح تفاوت ارزشهای نسل گذشته و حال را نشان می دهد. مواجه نسل صبور و آشنا با فرهنگ ایثار و شهادت گذشته در تعارض با نسل عجول و خودخواه و جاه طلب امروز. تصویری از درد و رنج جانبازی نخاعی که در آرزوی دیدن فضای بیرون و هوای آزاد می سوزد و اوج لذتش، تنها کشیدن پکی سیگار است، تو را تکان می دهد که فراموش نکنی هنوز این نسل زنده اند و تو آسایش اکنونت را مدیون جانفشانی آنهایی. با اینکه فیلم تاثیر تبلیغات ماهواره و سریا لها ی ترکیه ای را بر نگرش و چشم و هم چشمی های جوانان بخوبی نشان می دهد، در عین حال وجود خشونت خانگی و کمبودهای عاطفی و مادی و حتی معنوی دختران در خانواده های امروزی را هم بتصویر می کشد. فیلم پایان درد ناک و تقریبا ناتمامی دارد و بیننده را به تفکری آزادانه وا می دارد.....
زاهره سادات میرجعفری .دانشجوی دکترای مطالعات زنان
@iranzanan
http://www.iranzanan.com/cultural/cat_9/008618.php
فیلم فراری، هشداری به دختران نسل جدید......
فیلم "فراری" ساخته علیرضا داوود نژاد، در سی وپنجمین جشنواره فیلم فجر با بازی عالی محسن تنابنده، فیلمی اجتماعی و تا حدودی عبرت آموز و قابل تامل است اما بیش ازهرچیز هشداری است به جوانان نسل چهارمی و خانواده هایشان. ظاهرفیلم داستانی تکراری و تا حدودی کلیشه ای و بدون پیام دارد. روایت ساده و تلخی است از عاقبت دختری فراری وبوالهوس . گلنار دختر روستایی و ساده لوحی که اسیر زرق وبرق های دنیاست و به هوای ماشین فراری و زندگی تجملی از پدر و مادرش دزدی می کند و در جستجوی "سجاد "صاحب ماشین فراری به تهران ، این شهر هزاررنگ می آید. شهری که در گوشه و کنار آن گلنارهایی را می بینی که تحت تاثیر ماهواره و فرهنگ مصرف گرایی غربی ارزشهای قدیمی این دیار را از یاد برده اند و برای رسیدن به هوی و هوس زودگذر خود به هر ذلتی تن می دهند، یا زنانی که دچار تضاد نقشها وتعارض شخصیتی و تفاوت ارزشهای بالای شهری و پایین شهری اند و این مساله را بارها در زندگی روزمره خود، در مترو و ... میتوانی در تغییر ناگهانی پوششها مشاهده کنی.
فیلم به وضوح تفاوت ارزشهای نسل گذشته و حال را نشان می دهد. مواجه نسل صبور و آشنا با فرهنگ ایثار و شهادت گذشته در تعارض با نسل عجول و خودخواه و جاه طلب امروز. تصویری از درد و رنج جانبازی نخاعی که در آرزوی دیدن فضای بیرون و هوای آزاد می سوزد و اوج لذتش، تنها کشیدن پکی سیگار است، تو را تکان می دهد که فراموش نکنی هنوز این نسل زنده اند و تو آسایش اکنونت را مدیون جانفشانی آنهایی. با اینکه فیلم تاثیر تبلیغات ماهواره و سریا لها ی ترکیه ای را بر نگرش و چشم و هم چشمی های جوانان بخوبی نشان می دهد، در عین حال وجود خشونت خانگی و کمبودهای عاطفی و مادی و حتی معنوی دختران در خانواده های امروزی را هم بتصویر می کشد. فیلم پایان درد ناک و تقریبا ناتمامی دارد و بیننده را به تفکری آزادانه وا می دارد.....
زاهره سادات میرجعفری .دکترای مطالعات زنان
@iranzanan
http://www.iranzanan.com/cultural/cat_9/008618.php
💠NO PAIN, NO GAIN.
💠 نابرده رنج، گنج میسر نمیشود.
🔘You will never attain that which you love if you are not willing to endure that which you dislike.
🔘شما هرگز به آنچه دوست می دارید نخواهید رسید اگر حاضر نیستید بر آنچه که دوست ندارید استقامت ورزید.
💡 #آموزش_واژگان_جملات
⚡️ #واژگان_مهم:
▫️pain (n): درد، رنج
▫️gain (n): منفعت، بهره، سود، پیشرفت
⭐️attain (v): دست یافتن به، نایل شدن به
▫️To be willing to do sth: حاضر بودن که، مایل بودن که
⭐️endure (v) : تحمل کردن، طاقت آوردن
▫️dislike (v) : دوست نداشتن
🆔 @women92
❣ابو علی سینا چه زیبا بیان می کند:
سه نکته مهم که اگر رعایت کنید
زندگی آرامی خواهید داشت
خوشحال هستید (قول) ندهید.
عصبانی هستید (جواب) ندهید.
ناراحت هستید (تصمیم) نگیرید.
•❅@women92
دیوار نوشتۀ دبستانی در ونکوور کانادا که از همان ابتدا عزت نفس و ارزشمند بودن را به بچهها یاد میدهد یاد دیوار نوشته های کودکی خودمان افتادم .🚶🏻♀️
بعضی بچه ها از شما باهوش تر هستند
بعضی بچه ها لباسهای باحال تری دارند
بعضی بچه ها در ورزش از شما بهتر هستند ،
"اهمیتی نداره"
شما هم ویژگی خاص خودتون را دارید.
بچه ای باشید که می تواند با دیگران کنار بیاد. بچه ای باشید که بخشنده است . بچه ای باشید که برای دیگران خوشحاله . بچه خوبه باشید.
@women92