هدایت شده از یاد ایّام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتا شیخا! من آنچه گفتی هستم
اما، آیا تو چنانکه مینمایی هستی!
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
علی صفایی حائری-برای سازندگی از کجا شروع کنیم.mp3
926.4K
📢 صوت| استاد علی صفایی حائری (عین.صاد):
⁉️ برای سازندگی از کجا شروع کنیم؟
🔹قرآن به ما یاد میدهد که با سه دسته، کار نکنیم...
🆔 @yade_ayyaam
📆 مهمترین رویدادهای 6 بهمن
▫️ 1370 – روزنامه نیویورک تایمز نوشت: آمریکا در 1361 برای کمک به رژیم صدام اطلاعات جاسوسی را در اختیار عراقیها قرار میداده است.
▪️ 1357 - ميليونها نفر از مردم سراسر كشور با هر وسيلهاي در حال حركت سيل آسا به تهران هستند تا در مراسم استقبال از امام حضور داشته باشند.- صدها هزار نفر به خیابانها آمدند و با شعارهایی چون : «وای به حالت بختیار، اگر خمینی دیر بیاد»، «مرگ بر بختیار نوکر بی اختیار»، خشم و نفرت خود را از اقدام وی در بستن فرودگاهها اعلام کردند.
▫️ 1354 - وزير دربار در تلگرامي به سفارت ايران در امریکا درباره پخش اعلاميه ضدشاه يكي از گروه هاي چپ در تلويزيون "اِی بی سی" ،خواستار پاسخ سفارت و انعكاس نظرات دولت ايران شد.
▪️ 1347 - وزارت خارجه به وزارت فرهنگ و هنر، هشدار داد که اسرائيل مقادير زیادی اشیاء ارزشمند عتيقه ايران را به كشور خود انتقال داده است.
▫️ 1343– حسنعلي منصور نخستوزير خائن و مسبّب قانون ننگین کاپیتولاسیون که در1بهمن هدف گلوله قرار گرفته و در بيمارستان بستری بود درگذشت.
▪️ 1341 - رفراندوم لوايح ششگانه موسوم به «انقلاب سفيد» با سردي و حضور اندك مردم برگزار شد.
▫️ 1329 - مردم تهران در تظاهرات گستردهاي كه به دعوت آيتالله كاشاني در مسجد شاه (امامخميني) برگزار شد، خواستار ملي شدن صنعت نفت شدند.
▪️ 1320 – لايحه واگذاري اختيارات فوقالعاده به نظاميان روسيه و انگلستان با 80 رأي از مجموع 93 رأي به تصويب نمايندگان مجلس شوراي ملي رسيد.
▫️ 1311- وزيرمختار آمريكا در تهران در گزارشي محرمانه به وزارت خارجه كشورش نوشت" شاه ایران(رضاخان) با تصاحب املاك شخصي ديگران به بزرگترين ملاك جهان تبديل شده و روزي نيست كه بي سروصدا دست روي دارایی ها و املاك جديدي نگذارد».
▪️ 1294 - محمدوليخان تنكابني طي قراردادي 99 ساله امتياز استخراج نفت در شمال كشور را تحت فشار دولت روسيه به «خوشتاريا»(تبعه روسیه) واگذار كرد.
▫️ 1285– آيت الله آخوندملامحمدكاظم خراساني و آيت الله شيخ عبدالله مازندراني در اعلاميه هايي حمايت خود را از مشروطيت اعلام كردند
@yade_ayyaam
سرود انقلابی-ایران، سرای امید.mp3
1.1M
📢 صوت| سرود انقلابی: "ایران، سرای امید"
🎼 #نغمه_های_قدیمی 🎶
🆔 @yade_ayyaam
💠 مهندس بازرگان را بهتر بشناسیم
🔹 رهبر "نهضت آزادی" که با چهره ملی گرایی و صبغه مذهبی، در اوایل انقلاب روی کار آمدند. گروه لائیکِ این طیف، "جبهه ملی" بود (به رهبری کریم سنجابی). گرایش به غرب، وجه مشترک هر دو جریان بود. —(البته الفاظ پُرزرق و برقی چون "آزادی"، "ملی گرایی" ...و آنچه از غربیها مکرر شنیده می شود، مانند: صلح، دمکراسی، لیبرالیزم و حقوق بشر... چیزی نیست جز فریب ملتها. آنهابا استفاده ابزاری از این مفاهیم، به دنبال نفوذ در فرهنگ، سیاست، اقتصاد ...کشورها بوده تا منافع خویش را تأمین نمایند. عملکردبسیاری ازاحزاب وگروههای ملیگرا«ساخته وپرداخته غرب» درجهان سوم، نشان داده که همگی پادو و عَملۀ استعمار بوده و هستند)
➖در اینجا ودر کوتاه سخن، می توان بازرگان، نماینده این طرز تفکر را از سه منظر مورد توجه قرار داد: به عنوان روشنفکر مذهبی، سیاستمدار و یا نخستوزیر:
1⃣ بازرگان به عنوان یک روشنفکر مذهبی
وی تحتتأثیر علوم تجربی غرب بود و با این نظریه خطا اعتقاد داشت با تکیه بر علوم تجربی غرب میتوان به جایی رسید که پیامبران به آن رسیدند. باید گفت اگر جامعه بخواهد اسلامشناسی، دینشناسی و قرآنشناسی را از منظر مهندس بازرگان تحلیل کند به خطا و کجراهه میرود کما اینکه سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به بیراهه رفت. اگر امروز نسلی آن راه را برود از اسلام فاصله بیشتری میگیرید و حتی به خداشناسی و خداپرستی هم نخواهد رسید.
2⃣ بازرگان به عنوان یک سیاستمدار
او بین سالهای 1320 تا 1330 مخالف دخالت در سیاست بود. او حتی جزوهای دارد که در آن جوانان را از ورود به سیاست منع میکند. تا اینکه او از سال 30 که به عنوان رئیس هیئتمدیره شرکت نفت از طرف دکتر مصدق منصوب میشود وارد عرصه سیاسی میشود. در نگاه سیاسی بازرگان اصلاً جهاد و مبارزه وجود ندارد. لذا او نه با مبارزه موافق بود و نه با سرنگونی رژیم پهلوی. البته این جزء مبانی فکری اوست.
3⃣ بازرگان به عنوان نخستوزیر دولت موقت
در دوران نخستوزیری، بازرگان علیرغم انتظاری که میرفت و عهد و پیمانی که با امام بسته بود از همان روزهای اول مخالفت با نهادهای انقلاب را شروع کرد. او حتی با مجلس خبرگان قانون اساسی هم مخالفت میکرد. در نهایت به دلیل ارتباط بیش از اندازه بعضی از اعضای دولت موقت با آمریکاییها، عملکرد نامطلوب دولت موقت، ملاقات معروف در الجزایر و بعد هم جریان تسخیر لانه جاسوسی امریکا، بازرگان از سمت خود استعفا داد.
➖ بعد از سقوط دولت موقت، بازرگان کاملا خود را جدا از نظام دید. او در کتاب "بازیابی ارزشها" مینویسد:
«من از ابتدا با آیتالله خمینی اختلاف نظر داشتم. شاید ایشان متوجه نشده بود. ایشان ایران را برای اسلام میخواست و من اسلام را برای ایران میخواستم.»
این همان تعارضی است که در اندیشه بازرگان وجود داشت اما قبلاً موقعیت بروز پیدا نکرده بود.
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
نکته:
بازرگان نامهای به امام نوشت که با بسمالله شروع نشده بود. به جای انقلاب اسلامی هم از لفظ «انقلاب ایران» استفاده کرده بود. امام در جا نامه را پاره کردند و فرمودند: بگویید به ایشان فلانی نامه را پاره کرد. چند بار من به شما بگویم که انقلاب، «انقلاب اسلامی» است. «انقلاب» در ایران کار نکرد، این «اسلام» بود که کار کرد.
〰 (نقل از کتاب: «حاشیههای مهمتر از متن» ص 239 )
@yade_ayyaam
💠 شاهنشاهی و ملی گرایی دو روی یک سکه!!
➖ سخنان امام خمینی، هنگام روی کار آمدن شاپور بختیار(به عنوان فرد ملیگرا)
🗓 8 بهمن 1357-نوفل لوشاتو:
تا حالا ما گرفتار لافها و گزافهای محمد رضا خان بودیم؛ به صورت شاهنشاهی و اعلیحضرتی آریامهری! و الآن گرفتار «ملیت» و «آزادی» و این حرفها هستیم. سر قبر دکتر مصدق برویم و- عرض کنم- از این حرفها! ما نه آنها را باور کردیم، نه اینها را باور میکنیم. ما خوش باور نیستیم، چه کنیم! ... همان برنامه است، همان بساط است؛ تغییر اسم میدهند. یک [روز] اسمش شاهنشاهی میشود، یک روز ملیت و جمهوری دموکراتیک و این حرفها.
ا▫️▪️▫️▪️▫️
🗓 20 بهمن 1357-تهران، مدرسه علوی:
اینها-عمال اجانب- هر روزی با یک صورت در پردهها و در چهرههایی هستند. اینها عمّالشان را ممکن است بیست سال، سی سال، به صورت یک آدم ملّی درآورند و بر ملت معلوم نباشد که این چه کاره است! وقتی که چهره واقعی پیدا شد، آن وقت ملت میفهمد چه بوده این. یک نفر 30سال، 20سال در چهره ملیت بوده است، در چهره دیانت بوده است...(نگه داشتهاند این را برای یک روزی)- یک روزی که احتیاج دارند که با حربه ملیت، ملت را بکوبند، مثل امروز. امروز با حربه «ملیت» و رفتن سر قبر دکتر مصدق ملت را دارند میکوبند. و چنانکه شریف امامی با حربه «صلح» آمد و ملت را کوبید، اینها با این حربه آمدند. ...و هدفشان هم آن است که: باید همه چیز را داد به امریکا، همه چیز را داد به خارجیها!
@yade_ayyaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیروز5بهمنمصادفبودبااولینانتخاباتریاستجمهوری
قبلازآن بازرگانکهگرایشبهغربداشتپسازتسخیرلانهجاسوسیامریکابعنواناعتراضاستعفادادهبود
🎥توجیهاتیکهاوبرایدلایلاستعفایدولتموقت بیانمیکند
🆔 @yade_ayyaam
هدایت شده از یاد ایّام
گفتوگوی_بیپردۀ_جوانان_با_استاد.mp3
15.62M
💠 پاسخ به سؤالات و شبهات درباره:
⁉️ اوضاع ایران در دوران پهلوی - انقلاب - رأی مردم - عدالت - جوانان - زنان ...
📢 صوت | گفتوگوی بیپرده جوانان با حسن رحیمپور ازغدی
🆔 @yade_ayyaam
گفتوگوی_بیپردۀ_جوانان_با_استاد (2).mp3
16.29M
💠 پاسخ به سؤالات و شبهات درباره:
⁉️ اوضاع ایران در دوران پهلوی - انقلاب - رأی مردم - عدالت - جوانان - زنان ...
📢 صوت | گفتوگوی بیپرده جوانان با حسن رحیمپور ازغدی
1⃣ قسمت دوم
🆔 @yade_ayyaam
سرود انقلابی- خصمِ فتنه گر.MP3
1.17M
📢 صوت| سرود انقلابی: "خصمِ خیره سر، خصمِ فتنه گر"
🎼 #نغمه_های_قدیمی 🎶
🆔 @yade_ayyaam
سرود انقلابی- بت شکن.MP3
1.45M
🗓 بهمن 1357
📢 صوت | سرود انقلابی: "بت شکن"
🎼 #نغمه_های_قدیمی 🎶
🆔 @yade_ayyaam
✳️ 5 بهمن 1358 #اولین_انتخابات_ریاست_جمهوری پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور برگزار و #ابوالحسن_بنی_صدر به عنوان نخستین رئیس جمهور تاریخ ایران انتخاب شد . این عنوان #بنی_صدر را چنان دچار کبر و غرور کرد که در مقابل امام و دیگر نهادهای انقلابی کشور ایستاد ، بنی صدر تصور می کرد که محبوب ترین فرد در ایران است و با این توهم به دنبال تغییر کل ساختار به نفع خود بود ، تشکیل مجلس فرمایشی و در خط رئیس جمهور از اولین برنامه های بنی صدر بود که با رای بالای مردم به نمایندگان حزب اللهی و در #خط_امام با شکست مطلق روبرو شد و در نهایت اقدامات ضد قانونی بنی صدر زمینه ساز بررسی عدم کفایت سیاسی وی در مجلس و برکناری او توسط #امام_خمینی از این سمت شد.
در ادامه بریده هایی از جرائد 6 بهمن 1358 که به اولین انتخابات ریاست جمهوری و اخبار آن پرداخته اند را باز نشر می کنیم.
🆔 @yade_ayyaam
#اولین_انتخابات_ریاست_جمهوری ؛ #بنی_صدر با اکثریت قاطع آرا پیشتاز است / در گفت و گوی اختصاصی با #کیهان : بنی صدر برنامه های خود را اعلام کرد
🆔 @yade_ayyaam
#اولین_انتخابات_ریاست_جمهوری؛ #آیت_الله_خامنه_ای : مادامی که رئیس جمهور در جهت انقلاب حرکت کند مردم موظفند از او حمایت کنند
🆔 @yade_ayyaam
هدایت شده از یاد ایّام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم کمتر دیده شده از مرحوم شیخ احمد کافی(ره) در مهدیه تهران
⏳ دوران پیش از انقلاب
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
✅ کانال "یاد ایام" - نگاهی به رویدادهای چند دهۀ اخیر
شیخ احمد کافی-نثش زن در اصلاح جامعه.mp3
6.84M
📢 #کلیپ_صوتی سخنرانی مرحوم شیخ احمد کافی
▫️در مورد #نقش_زن_در_اصلاح_جامعه
⏳ دوران قبل از انقلاب
💠 فوقالعادهست - حتماً گوش کنید 🎧
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه رهبر انقلاب به زوجهای جوان:
🌈 شما بچههای خوب حزباللهی هر چه فرزند بیشتر بیاورید، نسل جماعت حزباللهی در کشور بیشتر میشود
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
📆 مهمترین رویدادهای 7 بهمن
▫️ 1385 – رئيس بازرسان تسليحات هسته اي سازمان ملل گفت: تلاش در جهت توليد سوخت هسته اي حق ايران است
▪️ 1366 - مجمع تشخيص مصلحت نظام جمهوري اسلامي ايران با حكم امام خميني تأسيس شد.
▫️ 1365 - ريگان رئيسجمهور آمريكا براي اداي توضيحات پيرامون علت اعزام مك فارلين مشاور امنيتي كاخ سفيد به تهران، به كميسيون تحقيق احضار شد.
▪️ 1360 - ۹۰۰عراقي رانده شده از عراق كه بسياري از آنان زن، كودك و پيرمرد بوده اند در شرايط بارش برف و با پاي پياده و بعضاً بدون كفش و لباس كافي از طريق جوانرود در غرب ايران وارد مرزهاي ما شدند.
▫️ 1357– ميليونها نفر در سراسر كشور طي تظاهراتي خواستار باز شدن فرودگاه مهرآباد براي بازگشت امامخميني شدند
▪️ 1349 - ساواك در گزارشي محرمانه اعلام كرد دستيابي به پست ومقام در آموزش و پرورش در دوره وزیر بهایی آن، فرخ رو پارسا پولي شده و هر كس با پرداخت نرخ هاي معيني مي تواند به مناصب مختلفي دست يابد.
▫️ 1335 - علاء نخست وزیر گفت: ایران به پایگاه نظامی هیچ کشوری تبدیل نخواهد شد!! و شایعه واگذاری پایگاه اتمی به آمریکا کاملاً مغرضانه است
▪️ 1331 – جلسهاي با هدف آشتي ميان مصدق و آيتالله كاشاني برگزار شد. طرفين ضمن اظهار ايرادات خود، از مردم خواستند اتحاد خود را حفظ كنند.
▫️ 1327- «تقيزاده» عامل انعقاد قرارداد نفتي 1933 در برابر اعتراض نمايندگان مجلس خود را بيتقصير و «آلتفعل» معرفي كرد و رضاشاه را مسئول اين قرارداد دانست.
▪️ 1294 - یک افسر ارشد انگليسي از سوی کشورش مأموریت یافت نيروي نظامي موسوم به «پليس جنوب» در ايران تشكيل دهد!- امتياز نفت معادن تنكابن، كجور و كلارستاق (مازندران) براي مدت 99 سال به يك بازرگان روس به نام «خوشتاريا» واگذار شد!
@yade_ayyaam
💠 "رد درخواست ملاقات خصوصی شاه" توسط امام خمینی
🔹 پس از تحریم رفراندوم 6 بهمن 1341 توسط مراجع به ویژه امام خمینی، شاه تلاش کرد ضمن یک دیدار خصوصی با امام، موضع ایشان را تغییر دهد از این رو سلیمان بهبودی تلاش کرد به عنوان نماینده او به دیدار امام برود که امام او را نپذیرفت.
🔸 بهبودی مجدداً مراجعه کرده و این بار در میان جمع خدمت ایشان می رسد و بعد از سلام کردن می گوید: انشاءالله که حال حضرت آیتالله خوب است.
▪️ امام در پاسخ بیدرنگ وارد اصل موضوع شده و می گویند: الحمدلله! ولی ما توقع نداشتیم که او (شاه) از روحانیت به عنوان ارتجاع تعبیر کند.(شاه قبل از انجام رفراندوم نمایشی، وقتی با تحریم آن ازسوی روحانیت روبرو می شود، شخصاً به قم آمده و در طی سخنرانیای روحانیت را ارتجاع سیاه می نامد!)
▫️ سپس با لحن تندی یادآور می شوند: علمای اسلام وضع زندگیشان همینگونه است که میبینید. آیا درباریان اینگونه زندگی میکنند؟ آیا علما و مراجع اسلام مرتجع هستند؟ ارتجاع سیاه در واقع ایشان [شاه] است.
🔸 بهبودی یک بار خواست کلام امام را قطع کند و منظورش این بود که من حامل پیامی از سوی شاه هستم، ولی امام به او اجازه سخن ندادند و کلام خود را با آهنگ محکم و قاطع ادامه می دهند.
@yade_ayyaam
💠 ماجرای برق کشی باغ غلامرضا پهلوی
غلامرضا پهلوی (پسر رضاخان و برادر محمدرضاپهلوی) باغی در رامسر داشت.
یک روز از شهردارمی پرسد:درصندوق شهرداری چقدر پول هست؟
شهردار مبلغی را می گوید. غلامرضا ادامه می دهد:
لازم است با این پول، باغ مرا کابل کشی کنید.
شهردار می گوید:
اما این پول مختصر برای سیم کشی چند روستاست مدتهاست به آنها وعده داده ایم !
غلامرضا فریاد می کشد:
گور پدر روستاییان! فوراً باغ مرا کابل کشی کنید!
پس از سیم کشی، کنتوری نیز دم درِ باغ نصب میشود. غلامرضا می پرسد:
این کنتور برای چیست؟
شهردار جواب می دهد:
برای تعیین میزان برق مصرفی.
پسرشاه فریاد می زند:
این کثافت ها را از اینجا بردارید مگر باید برق مصرفی مرا حساب کرد؟
➖ (نقل از کتاب: داستان هایی از عصررضاشاه، ص170)
@yade_ayyaam
🌸🌼☘ اللهم صل علی محمد و آل محمد
در روزهای اولیه عید 1358 مراسم نوروز در ورزشگاه صد هزار نفری آزادی برگزار شد. استادیومی که پیش از انقلاب آریامهر نامیده می شد هر چند که عنوانی که مردم برای آن به کار می بردند « استادیوم صد هزار نفری » بود.
در این آیین، مهندس بازرگان شرکت کرد و هنگامی که برای او صلوات فرستادند از مردم خواست برای او کف بزنند و صلوات را برای طالقانی بفرستند که روحانی است. هر چند که آقای طالقانی به اتفاق چند تن دیگر از اعضای شورای انقلاب به سفر رفته بودند و در این برنامه حاضر نشدند.
هنگامی که بازرگان نام امام خمینی را آورد و جمعیت سه بار صلوات فرستاد به طعنه گفت نمی دانم چرا برای پیامبر یک بار و برای امام خمینی سه بار صلوات می فرستند؟! برخی از روحانیون حاضر در آنجا به او پاسخ دادند آن سه صلوات هم درواقع برای پیامبر است.
@yade_ayyaam
💠 ماست مالی کردن دیوارها !!
ماجرای ماست مالی کردن دیوارها در دوران رضاخان مدتها نقل محافل بود
روزنامه "مرد امروز" می نویسد:
روز ازدواج محمدرضا با فوزیۀ مصری چون قرار بود.
مهمانان مصری و همراهان عروس به وسیله راه آهن به جنوب تهران وارد شدند
از طرف شاه دستور داده شده بود که دیوارهای روستاها و خانه های دهقانی در طول مسیر راه آهن را سفید کنند!
در یکی از روستاها چون گچ در دسترس نبود بخشدار دستور می دهد با کشک و ماست که در آن ده فراوان بود دیوارها را موقتا سفید کنند!!
1200ریال از کدخدای ده گرفتند و با خرید مقدار زیادی ماست کلیه دیوارها را ماستمالی کردند!
〰(شوخی در محافل جدی، ص317)
@yade_ayyaam